Tisdag kväll

Något varmt hela dagen. Just nu är det 24+ här inne. Lite för varmt för mig. Biverkningarna av mina värktabletter är svettningar. Så någon extra värme behöver jag definitivt inte. Jag går i linne hela vintern och utan strumpor. Ändå är jag tokvarm hela tiden. Och då har jag ändå en lägenhet som inte är särskilt varm på vintern. På sommaren däremot är det bastuvarning. Taklägenhet där man får gå ut och svalka sig när det är en riktigt varm sommardag. Förra sommaren hade jag aldrig under 28+. Till och med katterna tyckte det var jobbigt. Hoppas denna sommar blir sval och regnig.
Bruno har lärt sig "sitt". Helt otroligt. Mimmi som redan kan det och även räcka vacker tass, försöker sätta sig flera gånger för att visa, "jag kan, jag kan, kolla på mig matte". Bruno ser mest förvånad ut. Fattar inte varför matte blir så lycklig när han sätter sig. "Okey, blir du så glad kan jag väl sätta mig då." Nu har han också fått en liten pall så han själv kan ta sig upp i soffan. Jättekul. Klarade inte det förut och fick vänta till någon lyfte upp honom.
Min andra dotter var här idag och hämtade lite grejer. Ville naturligtvis hälsa på nya hunden. Men det gick inte. Mimmi är alltid avvaktande mot nya människor och går inte fram till dom hur som helst. Det tar ett tag innan hon försiktigt närmar sig. Bruno däremot gick ett steg längre. När C kom för nära hans matte och skulle klappa honom, vände han sig om och nafsade efter henne. "Kom inte hit, jag vaktar min mamma." Mycket krut i sån liten hund.
Nu är det time för lite kaffe och en sömntablett. Måste vara utvilad i morgon. L kommer och hämtar lasagne som hon beställt och då behöver man vara pigg och utsövd. Efter två timmar med henne fungerar inte hjärnan. Jag brukar vara helt slut efter att ha hört samma saker minst fyra ggr. Det känns som att vakna upp efter att ha varit nedsövd. Bomull i hjärnan och ingenting styr. Men det får gå. Har inget speciellt för mig i morgon. Har kokat pepparrotskött i dag som jag skall ha till middag i morgon, så det är klart.
Försökte vila en stund i eftermiddag men det är som vanligt helt omöjligt. Äldste sonen har ett sjätte sinne för när jag lägger mig och vilar. Det slår aldrig fel. Så fort jag lagt mig, så ringer han. Han brukar ringa nästan varje dag, så jag väntar alltid en timme eller två efter maten innan jag lägger mig en stund. Så länge jag sitter upp är det tyst men så fort jag lagt mig är det kört. Egendomligt är det.
GOD NATT, SOV GOTT, PUSS O KRAM.

Måndag o ny vecka.

Just nu är jag "barn"vakt. Inga problem alls. Mimmi sover och Bruno sitter vid dörren och väntar. Ingen av dom kan företa sig nånting när matte är borta. Jag räknas inte in i flocken. Är bara den som tillhandahåller frukosten på morgonen och alla extra godbitar under dagen.
Sovit tokigt inatt. Läste en stund i går kväll men var jättetrött så jag vet inte riktigt vad jag läste. Vaknade av att jag tyckte hela sängen lutade och att jag höll på att trilla ur. Även när jag vaknade kändes det konstigt. Ville liksom hålla i mig. Gick upp och startade igång perkulatorn. Laddar den alltid på kvällen så jag slipper hålla på med det på morgonen. Medicin, värktabletter och kaffe, sen är jag vaken. Kände inte för frukost idag. Jag vet att jag skall ta medicinen med mat men vissa morgnar går det inte. Testade mitt socker samtidigt. Låg på 7. Rätt bra för att vara mig. Sköter mig rätt bra vad gäller kosten. Slarvar ibland. Blir så fruktansvärt sugen på något riktigt sött eller choklad. Köper choklad med hög kakaohalt så behöver jag bara en liten bit. Väldig skillnad på choklad och choklad. Nu skall jag ta mig lite kaffe innan jag går till affären. Fläskfile och klyftpotatis på medlemskortet. Då är det bäst att passa på. Tänkte göra Souvlaki med tzatsiki och klyftpotatis någon dag. Får inte glömma gurka. Tänkte göra lite pressgurka. Gott att ha hemma.

Fredag igen.

Skulle ha åkt till Kalmar idag men det blev inget. Dottern hade prov och det tar ett par timmar och sen blir det för stressigt. Haqde varit kul att träffa Lennart ( min förra hund, som bor hos äldste sonen) men det får bli en annan gång. Yngsta dottern har skaffat sig två nya hundar. En blandrastik, chihuahua-papillon, som är 5 månader och en korthårig chihuahua-hane på 7 månader. Så nu är det mycket spring. Men visst är dom söta. städningen för helgen är klar så det blir väl  en liten inköpsrunda så småningom. Har lite att göra i helgen. Ska försöka motivmåla ett par dörrar som jag har beställning på + laga en kofta till en kompis, men det tar ju inte så lång tid. Har otroligt nog sovit bra ett par nätter och känner mig relativt pigg. Är glad så länge det håller i sig.

Äntligen helg

Yngsta dotternhar städat lägenheten. Hon far fram värre än tanterna på "Rent hus". Dammsugare, gummihandskar för alla katthår, moppar, spann och rengöringsmedel. Städat och klart för helgen, så nu kan jag bara slappa. Läsa lite kanske och sitta vid datorn. Katterna rök ihop här så tussarna yrde omkring dom och naturligtvis var dotterns lilla hund tvungen att lägga sig i. Det gjorde ju inte saken bättre. Är rädd att hon får ögonen urrivna. Hon har ett fruktansvärt humör och ger sig inte i första taget. Skulle säkert ge sig på både björn och varg om det behövdes. Hon är mindre än min tjuriga hankatt som av någon anledning har ett horn i sidan till en av honkatterna. Han är kastrerad, så han borde vara lugn. Men ihop med henne blir han totalt galen. Men man kan ju inte älska alla. Kattkemin stämmer antagligen inte. Försöker komma på något gott till middag, men är inte direkt sugen på något. Kanske skall gå in på Kokaihop och se om jag kan hitta något mumsigt. Kanske sno ihop något gott till eftermiddagskaffet ifall man får besök.

5:48 fortfarande vaken

Att en natt kan vara så lång. Har försökt läsa och lösa korsord men ingenting fungerar just nu. Är så trött på att alltid ha ont. Ska sjutton bli gammal och få en massa krämpor. USCH, vad gnällig jag låter. Men ingen, varken ser eller hör mig vid den här tiden. Har skickat i mig två värktabletter och skall snart ta min medicin för sockret, hjärtat och vad de andra nu är för. Perkulatorn brummar så kaffet är snart klart. Katterna har radat upp sig i köket och tror dom ska få frukost. Lite tidigt för det men dom blir lite förvirrade när jag är uppe på nätterna.

Vaken natt igen

Tredje vakna natten. Sitter och läser olika bloggar och kommer på att jag kan ju också skriva nåt. Inte för att nån skulle bry sig om mig och min värk, men det är ju ett bra sätt att tänka på något annat. Har ju ändå skrivit dagbok sen jag var 12. Piller och mediciner. Det är väl ungefär vad mitt liv går ut på. Efter att jag fått diagnos typ 2 diabetes och en massiv hjärtinfarkt i augusti är det många piller att stoppa i sig. Men allting går. Det finns dom som har det värre. Tyvärr blir man nog lite instängd och tråkig, när ens dagar för det mesta består av värk. Är inte särskilt rolig att umgås med. Katterna däremot, bryr sig inte om hur ont jag har. Får dom bara lite mat och kärlek så är dom lyckliga.dom kommer förbi iblandoch ser ut att undra, varför jag sitter och knappar på datorn mitt i natten. Min ena katt är fortfarande lite sur på mig för att jag bytte dator. Hon låg alltid ovanpå den andra, varmt och skönt, men med en liten laptop funkar ju inte det. Nu är klockan 04.52. Har varit uppe sedan 02, ungefär. Invigt min nya blogg. Ska bli skoj att börja använda den på riktigt. Försöker nog sova en liten stund.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0