Långt över min läggtid

Har suttit och skrivit nästan hela dagen. Bara gått emellan med lite matlagning och disk + den obligatoriska siestan. Den måste man ta så kroppen får ta igen sig lite. Nu blev det inte så mycket vila idag. Lilla Märta har kommit på att om hon använder Rambos lilla pall så tar hon sig upp i soffan alldeles själv. Vilken lycka. När vi kom in i rummet sprang hon som ett skållat troll fram och tillbaks bland kuddarna. Att det skall vara så roligt att leka på soffan. Det tyckte i och för sig mina barn också när dom var små. Så det är väl nån barngrej. Nu skall jag släcka ljusen ALLSTANS, som äldsta dottern säger, och sen är det sängen som gäller. Hörs i morgon till en ny, hård vecka utan skyddsnät.

Första advent

I dag är det första advent och Mimmi fyller 1 år. Men någon tårta blir det inte. Märta har lärt sig klättra upp i soffan. Hon klättrar på dotterns ben. Snabb som en liten apa. I går hörde äntligen Märtas nya matte av sig. Hennes mamma gick bort hastigt förra helgen mitt uppe i flytt och allt så hon har haft det lite jobbigt. Hon vill fortfarande ha Märta så vi bestämde att vi håller henne till den 10:de. Hennes kille skulle till Umeå och hälsa på sin son, veckan som kommer. Så hörs vi av efter det. Fick mail ifrån en riktig knäppgök igår. Hon hade läst annonsen på Albin och började dividera om att Rambo inte var en chihuahua eftersom han inte var reg. i SKK. Bara blandraser registrerades i Jordbruksverket och eftersom han inte hade stamtavla var han en blandras. Vet inte vad det hade för betydelse eftersom det inte var Rambo som var till salu utan Albin och han är blandras. Folk har tydligen inget liv om dom kan lägga ner en hel lördagkväll på att maila om skitsaker med någon dom inte känner och om helt betydelselösa saker. Ingen har ringt på lilla Albin. Han som är ett riktigt gosetroll. Har jag riktig tur får jag behålla honom.

Fredag kväll

Dom som skulle ha Märta har försvunnit totalt. Var hit förra fredagen efter att ha kämpat för att få ihop pengarna för Märta. Skulle packa och flytta till Motala och sen komma ner och städa lägenheten, lämna bilen och hämta Märta. Har ringt, messat och mailat men inte hört ett dugg. Vet faktiskt inte vad som hänt. Värsta ovädret drog ju igång när dom skulle flytta så man får väl hoppas att inget hänt. Har beslutat att vänta till söndag kväll eller måndag. Hör vi inget då åker hon ut på annons igen. Satte ut Albin på Blocket ikväll. Får väl se vad som händer. Har fått flytta upp kattlådorna på kökssoffan som står i hallen.Albin är i dom och gräver och hoppar runt. Luktar ju inte nyponros efter det vill jag lova. Var tvungen att bada honom ikväll. Kan ju inte ha en hund som luktar kattlåda om någon kommer och vill titta på honom. Hade tänkt skriva lite varje dag, men icke. Alltid kommer det något annat ivägen. I dag hade jag besök och sen var jag helt slut i huvudet. Hon kan knäcka en totalt. Ett evigt malande om ingenting. Blir så trött på mat och tomtar och mat. Dottern var i Oskarshamn på jobbet och hade Albin med sig. Trodde han skulle vara trött när dom kom hem. Icke. Fullt ös direkt. Lagade middag, isterband och stuvad potatis. Sen blev det en stunds vila. I morgon måste jag ta upp adventsstakarna från källaren. Alla fönster är putsade och julgardinerna upphängda. Rött och fint i alla rum. Skall bli rätt mysigt att få upp alla tomtar faktiskt. Köpt på mig en hel del. Gått från en låda med julpynt till 5 eller sex. Plus alla stora tomtar som redan står här uppe. Nu börjar det bli sovadags. Sov väldigt dåligt natten till idag. Löste korsord ett par timmar. Ville inte sätta mig vid datorn och riskera att väcka valparna. dom hör minsta lilla ljud.

Nya hussar och mattar

Nu har Märtas nya ägare varit och hälsat på. Allt har ordnat sig så dom kommer och hämtar Märta på måndag. Ajax flyttar ikväll så nu börjar det röra på sig. Alla valparna trötta och stressade efter veterinärbesöket. Ingen ville komma fram och hälsa. Märta var väldigt skygg och ville inte alls vara med. Inte Ajax heller. dom åt potatis, köttfärsbiff och sås i alla fall. Sen sprang dom och gömde sig under soffan.
Valparna sov till halv sju. då väckte vi dom faktiskt och dom fick risgrynsgröt. Hungriga!!!!!!!! Klockan sju kom Ajax nya husse och matte och hämtade honom, så nu är det en valp mindre. Dottern tog ut Mimmi innan dom gick iväg med Ajax. Vi visste inte riktigt hur hon skulle reagera. Hon letade lite när hon kom in. Kollade lite och tittade på oss ungefär som "jag vet att det är nåt som inte stämmer, det fattas nån". Lite tråkigt är det naturligtvis. Lite förresten. Det är skitjobbigt när man säljer en valp. Man har varit med att se honom födas. Lagat mat till honom. Busat, gosat och pussat. Så kommer det några människor som man inte känner och bara hämtar honom. Kommer han att trivas, saknar han sina syskon och föräldrar, saknar han oss, tänk om.......? Men det är ju naturens gång. Naturligtvis går det bra. Jag har ju sålt valpkullar förut. Men Ajax, Albin och Märta är så små. Ajax har flyttat till Lindsdal till ett ställe där dom har minst 20 stora hästar och Märta skall charma svansen av alla hanhundar i och utanför Motala.
Nu är det dags för sängen. Dottern jobbar i morgon och jag är hundvakt. Fast bara till halv ett.

Märta

Det verkar som om allt ordnar sig med lilla Märta. Hon flyttar nog till Motala i alla fall. Vi har löst det. Dom betalar hälften idag den 21/11. Sedan resten när dom hämtar henne. Dom trodde att det blev rätt snart men var jätteglada att hon fick stanna tills dom hade pengarna. Dom ville verkligen ha Märta.
Ajax flyttar också i dag. Hans nya ägare, som var och tittade på honom i onsdags kväll, kommer och hämtar honom i kväll.Så nu är det bara min lille Albin kvar. Bara han inte behöver stanna för länge. Man fäster sig mer och mer vid dom ju längre tid det går. Även om man försöker hålla sig från dom så mycket som möjligt.
Vaknade med världens värk idag. Klockan är bara sex men jag var tvungen att gå upp och ta mina tabletter. Tittade ut som jag brukar. SNÖ!!!!! Stackars Rambo och Mimmi. Dom har aldrig sett snö och Rambo som fryser så hemskt. Måste verkligen köpa vinterkläder nu. Overall och tröja. Annars kan dom inte gå ut på hela vintern. Nu har vi sex månaders kyla framför oss. Skönt, bara man slipper gå ut.
Nu får jag sätta igång perkulatorn. Ingen idé att lägga sig igen.

Valp till salu

En jättegullig tjej var och tittade på Ajax i går kväll tillsammans med sin kille. Skulle prata om det och ringa i dag. Får väl se vad som händer. När dom hade åkt kollade jag mailen och det var inte roligt. De som skulle köpa Märta och lagt handpenning på henne var, på grund av jobb, tvungna att flytta till Motala i månadsskiftet. Så nu kunde dom inte skrapa ihop dom 6000 dom behövde för att betala Märta. Undrade om det var ok att betala hälften nu och resten nästa månad. Men sälja på avbetalning till någon man inte känner funkar inte. Så nu är pappas lilla tjej till salu igen. Får ändra annonsen på Blocket nu till helgen. Många som ringde förra gången var ju intresserade av just henne, men då var hon ju redan tingad. Det är skit när det blir så här.
Nu har jag letat reda på ett paket som gick från Växjö i måndags. Låg naturligtvis i Högsby. Så dottern får plocka upp det innan hon åker hem. Hon är hos sjukgymnasten i dag och skall öka på träningen.
Vi har diskuterat här på morgonen hur vi skall göra med lilla Märta. Beslutade att ge dom en möjlighet att köpa henne på avb. Då får dom betala hälften nu och så får Märta stanna tills dom kommer och betalar resten. Blir en bit att köra från Motala och dom måste ju lita på att vi inte säljer Märta till någon annan. Men det är enda avb. vi kan gå med på. Skickar dom ett mail senare. Vi får väl se hur det blir.

Onsdag

Albin skäller så fort han hör att jag är vaken. Sen är det godmorgon-procedur med klättrande och pussar innan alla valparna rusar ut i köket för frukost. Albin sitter vid diskbänken och skäller för att tala om att jag måste skynda mig. Han är jättehungrig. Efter frukosten är det fullt ös igen. Katter som ska jagas och skor som skall släpas runt.  Sen är det sova igen. Just nu sover dom. Klockan är sex på kvällen och det är en mat och lekstund kvar innan dom sover för natten. I kväll skall dom få risgrynsgröt på vassle. Det gillar dom. Gjorde ost för två veckor sedan och fick vassle som jag frös in. Gott att ha till brödbak.
I dag har det varit full rush. Först var tomtemor här och surrade om tomtar och burkar och jul och vilken mat hon åt i går och vilken mat hon skall äta i morgon osv. osv  osv. Hon är l i t e jobbig. Sen hann jag laga middag och äta innan hyresvärden kom med en ny spis. Inte dåligt. Nu kanske jag kan koka havregrynsgröten snabbare än den halvtimme det tagit hittills. Min kompis karl kommer och installerar den i morgon efter jobbet för det kunde naturligtvis inte hyresvärden göra. Han hade ingen aning om hur det skulle lösas. som vanligt. Nu skall jag bara försöka få lite ordning på badrummet också och en balkong. Ja balkong finns ju,men räckena är rivna och golvet uppbrutet. Så några grillkvällar på balkongen var det inte i somras. Sen skall han inte sätta upp någon skiljevägg mellan grannens balkong och min. Vi får dela och hur kul är det. Ja, ja nu är det vinter först sen får vi se vad som händer.
Dottern har åkt iväg med kompisen för att byta däck på bilen så då passar jag på att slöa lite innan dom kommer tillbaks.
Nu ringde en tjej från Lindsdal. Hon och hennes kille ville komma och titta på Ajax. Skulle bara ge hästarna mat och sen tar det väl åtminstone en timme att köra hit. Får väl röja lite. Hur nu det skall gå till när det står en spis mitt i hallen. Får väl försöka flytta på den så dom kommer in.

Tisdag

Valparna började leva rullan strax efter sju. Välling och ostsmörgås. Nu är dom tillbaks i lådan efter en timmes lek. Medicin och kaffe. Ingen idé att lägga sig igen. Barn och barnbarn på besök idag annars inget särskilt. Pensionen slut så nu blir det nudlar resten av månaden. Eller hundmat kanske.
Albin och Ajax ute på förnyad annons. Färdiga för leverans i helgen.
Jönköping är nog inte en stad jag skulle flytta till. Har hört att nästan alla är religiösa och dessutom finns det inga lägenheter där. Har jag hört alltså.
Dottern skall jobba ikväll jag får vara hundvakt. Går nog. Mimmi och Rambo ligger bara och väntar på att hon skall komma hem så det är lugnt.
Inga barnbarn idag bara äldsta dottern. Barnbarnet ville hellre gå på tyskalektion än hälsa på mormor. Skönt så länge dom tycker skolan är rolig. Hade varit roligt om hon varit med, har inte träffat henne på länge.
Tisdagen snart slut och jag är också helt slut. Rambo tröttnade antagligen på Mimmis busande så honom har jag haft i famnen hela kvällen. Ville inte vara på golvet alls. Bara gnällde och skulle upp.
Sonen ringt från Linköping. Har ont och är trött. Har varit uppe två gånger men det var jobbigt tyckte han. Gör för jäkla ont, svimfärdig och illamående. Han får ta det lilla lugna.
Mimmi har levt rullan hela dagen. Jag trodde hon skulle hålla sig lugn som hon brukar när inte matte är hemma. Icke. Hon har varit sjövild. till och med varit i valphagen och vält deras vattenskål. Men valparna sover gott när mamma jagat dem ett par timmar. Jag lär nog inte behöva något sömnpiller ikväll. Länge sen jag var så slut. Det var nog när ungarna var små och dagarna gick i 150.

Måndag

Städdag idag. Med tre valpar blir golven rätt kladdiga efter kisspölar. Små pölar som man torkar upp med hushållspapper fodrar torkning av golv varje kväll och riktig storstädning åtminstone tre gånger i veckan. Tvättning av valpfiltar, byta tidningar i valphagen, koka gröt, fixa mat till valparna fyra gånger om dagen, laga middag,  diska, koka kaffe, komma ihåg att ta sin medicin och glöm inte katterna. Listan kan nog göras längre. Det är slitigt med småbarn.
Sonen ringde tio i sju i morse. Låg och väntade på att bli körd till operation. Är i Linköping för den första operationen för att ta bort stomin. Nästa operation blir i februari - mars. Han har haft ulcerös colit i många år och tillsammans med hans celiaki har det lett till stomipåse.
Ringde i kväll efter han kommit upp till avd. Operationen hade gått väldigt bra men han var av naturliga skäl väldigt trött. Normalt opererar dom tydligen inte på måndagar, så jag sa till honom i morse att då var det bara att hoppas att inte läkaren varit ute i helgen. Måndagsexemplar, har man ju hört talas om. Men allt gick bra och det var skönt. Lite oroligt är det ju med operationer.
Dottern har nästan blivit av med sin överbelastning. Bara hon inte skrattar eller nyser är det ok.
En kompis var här i eftermiddag med en kasse gamla tidningar till valparnas hage. Går åt många. Hon hade med sig toscakakor till kaffet köpta på Konsum. Dom var nog från förra veckan. Hårda så man kunde slå i spik med dom.
Sen kom hyresvärden upp för att mäta min spis. Skall få en ny. Ja ny och ny. Inte så gammal som den jag har. Det tar en och en halv timme att koka potatisen. Gröt på snabbhavregryn går lite fortare, det tar bara tjugo minuter. Sen talade han om att vi får ha kollektiv balkong med grannen nästa sommar. Någon vägg emellan blir det inte. Så kul DET skall bli !!!!!
Får nog börja fundera på flytt. Men trots att lägenheten håller på att rasa, så trivs jag så himla bra.

Morris (Albin)

Albin, vår förstfödde, som vägde hela 180 gram när han föddes. Märta 149 gram och Ajax 152 gram. Albin är " the King". Den förste av valparna som morrade och den första som visar att han kan skälla. Han skäller för att få mat och uppmärksamhet och skäller när mamma och pappa skäller. Han har ett fruktansvärt humör. Drar sig inte för att morra åt sina föräldrar och göra riktiga utfall när dom leker med honom. Speciellt när han är trött. Dottern brukar reta upp honom och då är han inte att leka med. Snacka om stor hund i liten kropp.


Valpar

Har haft fullt upp med valparna idag så någon fotografering har det inte blivit. Har en honkatt som ligger med rumpan i vädret och trampar, men de enda som är intresserade är valparna. Särskilt Märta. Hon har tagit ett rejält tag i nacken på Gunsan (katten) och det blir ju rena cirkusen. Märta tror att Gunsan leker och Gunsan väntar på killen som aldrig gör något och under tiden har Ajax ett riktigt bra tag om Gunsans svans och drar så mycket han orkar. Albin springer mest runt och anfaller sin mamma och pappa. Han har ett fruktansvärt humör den lille. Hans far är nästan lite rädd för honom.
Enda lugna stunderna på dagen är när de sover. Leka i valphagen är ju inte roligt så det blir rally i hall och kök efter varje måltid. Nu har dom slutat dia och får mat fyra gånger om dagen. Gröt på morgonen är populärt, särskilt risgrynsgröt. Annars är pannkaka en stor favorit och köttbullar med sås och potatis. Annars är det torrfoder, Pedigree Junior och burkmat som gäller.
I morgon skall jag försöka göra ett ryck och ta några kort, både på Albin och katterna. Problemet är att de inte är särskilt stilla och när de nån gång sitter lugnt och fint kommer linslusarna Mimmi och Rambo precis när man knäpper. Så det blir en riktig närbild på Rambo eller en bild på Mimmis öra. Men som sagt, nya försök i morgon.

Pappas flicka (Märta)

Valpkullens lilla tjej. Glad och busig. Minst av valparna men tuff och framåt. Gillar att busa och leka med sin pappa. Tycker inte om att bli dragen i svansen av sina bröder.

Råttis (Ajax)

Våran lilla rottweiler. Sex veckor och störst,eller i alla fall högst, i kullen. Han blir nog samma storlek som sin mor. Hoppas bara han slipper hennes temperament. Hon kan vara en riktig surmupp, när hon sätter den sidan till.

Lördag morgon

Valparna vaknade klockan sju. Upp och koka gröt. Dottern har ju spänningsfel så hon mår inte så bra. Har tagit hand om utfodring och tidningsbyte så länge. Vet nu säkert att jag inte skall ha fler barn. Dom här små är ju i alla fall självgående men det är inte annat än mat och kiss och bajs. Lite mys i knät i bland. Att det kan vara så mycket spring i så små puppisar.
Albin har inte stått still så länge så vi har kunnat ta något nytt kort på honom, men det kommer förhoppningsvis under dagen.

Torsdag 13 november

Valparna växer och blir större men är fortfarande inte stora om man jämför med andra valpar jag haft. Leker och busar för fullt. Helt otroligt att de kan få upp sådan fart med sina små ben. Ajax ,den störste, är svart och ser ut som en rottweiler i miniatyr. Riktig knähund som gärna vill bli upplyft och bli buren. Albin, vår lille tjockis, är brun som sin pappa och är en herre med temperament. Drar sig inte för att attackera både sin mamma och pappa. Särskilt när han är trött och vill vara ifred. Adina, enda tiken, är numera omdöpt till Märta av sina nya ägare. Glad och busig liten tjej. Minst och den som är mest lik sin pappa både till utseende och sätt.
Nästa fredag är det dags för veterinärbesiktning. Då skall dom vaccineras och chippas och sen är det dags för flytt. Lite tomt blir det antagligen men jag har ju fortfarande virrpannan Mimmi och lillgrisen Rambo att skämma bort. För Rambos del får det bli mindre av både mat och godis. Han har lagt ut lite och börjar mer och mer likna en liten boll. Stoppar vi ett äpple i munnen på honom kan han ligga på julbordet. Nu var jag lite taskig. Han gillar mat, precis som jag och har svårt att låta bli att äta för mycket, när det är något gott.
Nu skall jag ta ut hundarna. Dottern är hos sjukgymnasten och får akupunktur så jag är hundvakt. Så nu blir det en liten kissrunda.
Återkommer senare med bilder på hundarna.


RSS 2.0