Valborg

Sovit, så gott som, hela natten. Bara ett toalettbesök klockan tre. Helt otroligt. Men jag blir väldigt trött av värmen. Dottern var och hämtade barnbarnet i Kristdala, när hon åkte från jobbet i går kväll. Också helt otroligt. Trodde aldrig att fadern skulle gå med på det. Men undrens tid är tydligen inte förbi. Hon hade växt och blivit så lång. Så glad att se henne efter så lång tid. I vanlig ordning sover hon hos moster. Det har hon alltid gjort när hon varit här.
Om en timme kommer yngsta sonen med mina nya soffor och en gammal skänk som jag (läs dottern) ska måla om. Har ingen aning om hur den ser ut. I värsta fall får det bli kaffeved.
Nu ska jag i alla fall börja dagen med kaffe. Sen blir det att vänta in nästa barnbarn med mor och far. Ska bli spännande att se hur hundarna reagerar när det kommer en liten bäbis.
Eldningsförbud, så det blir ingen majbrasa i år heller. Synd, för jag hade för en gångs skull tänkt gå ner till Kalvenässjön och tittat. Jovisst. Inte troligt att jag skulle ta mig dit. Men tanken var god.
Nu väntar kaffet. Återkommer framåt kvällen med rapport om dagens förehavanden. Jisses.

Onsdag 29 april

Hundvakt hela dagen. Dottern jobbar delad tur, 07 - 21. Var hem och åt middag, köttfärsjärpar och potatis, hjälpte mig att handla och lyfta ner TV:n, sen åkte hon igen. Sonen ska låna min TV ett tag. Hans är på upphällning och vi har två. Lite onödigt.Tittar knappt på TV.
Sov i alla fall ganska bra i natt. Inga hundar i sängen. Fast dom är små tar dom en väldigt stor plats. Vaknade i morse av att det luktade kaffe. Klockan fem. Eftersom arbetaren skulle iväg var hon redan på språng. Tog även ut hundarna, som var något förvånade. Hör inte till vanligheterna att dom går ut den tiden. Dessutom är både Vita och Rambo väldigt morgontrötta, så dom tyckte det var något jobbigt. Vi gick och la oss en timme till, när dottern åkt. Förmiddagen gick fort. Lagade till köttet jag skall ha till middag i morgon. I kväll ska jag skala potatisen och vända till en sallad. Har ju inte lust att stå vid spisen hela dagen när nya barnbarnet och hans syster kommer. Han har jag ju barta sett på kort och henne har jag inte träffat sen förra sommaren. Ska bli så roligt.
Nu ska jag ta min kvällsmedicin och ett knäckebröd. Sen blir det en kisserunda. Inte för mig naturligtvis. Kanske återkommer lite senare.

Lennart

Min lille Lennart sitter och tittar efter vintern.

Ny vecka

Sovit fruktansvärt dåligt i natt. Varmt och svettigt. Två hundar som inte kan bestämma sig för vilken sida dom ska ligga på. Om dom ska ligga över eller under täcket eller bara sitta upp och lyssna om det kommer nå´n. Mitt i natten. Jovisst. Klockan två gav jag upp. Gick på toa och satte mig sen vid datorn. Hundarna försvann naturligtvis. Klockan fem gick jag och la mig igen och sov till sju. Nu börjar den här hemska tiden med en lägenhet som är varmare än en bastu. Nu är det fläktar som gäller. Natt som dag. Baka i dag är inte ens att tänka på. Stor risk för värmeslag.
Stackars Lennart. Han lider i värmen. Som tur är tar sonen med honom till badet varje dag. Han har en päls som bäst lämpar sig för vinter och snö. Ja Lennart alltså, inte sonen, även om han också är rätt luden. Jag gillar väl inte vintern så värst och inte sommaren heller. Är nog en typisk lagommänniska. Höst och vår med lagom temperatur, det är mina årstider. När jag var yngre kunde jag inte få nog av solen men nu lider jag mest. Sommarkvällarna är rätt svala och sköna. Men dagarna är för vedervärdiga. Beror antagligen på att lägenheten är så fruktansvärd varm på sommaren. På vintern däremot är den kall. Beror antagligen på dålig isolering, dåliga element och otäta dåliga fönster.
I dag ska dottern till Karlsson. Får se om jag eventuellt följer med. Skulle ha svart garn till döskalletröja till Love, Melvin, Kasper. Att det ska varaså svårt att bestämma ett namn.
Skulle köpa några tomatplantor, men vet inte om det är för tidigt. Får kolla det. Nu ska jag fylla på kaffemuggen. Återkommer senare.

Valparna

Kollade valpbilder idag. visst blir man lite sugen på en kull valpar igen. dom är ju så söta. Allt jobb glömmer man ju bort naturligtvis. Till hösten är det i alla fall dags igen.

Söndag kväll

Så är söndagen inne på sluttampen. Alla hundarna har badat och blivit riktigt genomkammade. Så fiiina. Svea blev också kammad ordentligt. Hon fäller vinterpälsen just nu och ser för bedrövlig ut. Får ta en vända till i morgon för att få bort all lös päls.
Lagade middag till dottern kom från stan. Fläskfilé, vitlökspotatis och hemgjort vitlökssmör. Så himla gott. Annars har det varit lugnt. Fått färdigt dotterns byxor och diskat. Är väl vad jag gjort i eftermiddag. Tog en liten eftermiddagslur medan dotra var ute och tvättade bilen.
Sitter och funderar på vad jag ska laga för mat på torsdag. Hade tänkt göra souvlaki och klyftpotatis med tzatsiki, men eftersom den lille äter tuttemjölk blir det nog lite häftigt för honom. Får kanske tänka om lite. Makaroner och köttbullar kanske. Nä, blir lite tråkigt. I morgon ska jag i alla fall ha stuvade makaroner och korv. Det var rätt länge sedan. Om det inte blir för varmt kanske jag kan baka lite. Bullar och några kakor, kanske. Tar ju egentligen ingen tid.
Börjar väl bli dags för sängen.Medicinen är uppdelad i dosetten och färdig för kommande vecka. Har så mycket piller så jag får använda milt våld för att stänga locken.
Grannen fick reda på att jag gillar Refreshment, så nu har han bränt en hel hög med skivor. Tolv eller tretton stycken tror jag det var. Snällt, men jag har lite svårt för att ta emot saker. Han ville inte ha betalt för skivorna heller. Är rädd för att det kommer en svarodag. Får väl bjuda på kaffe nå´n dag när han är nykter. Dvs aldrig.
Nu ska jag hälla i mig sista kaffet och ramla i säng.

Söndag

Lite slö morgon. Dottern har tagit med sig Mimmi till Oskarshamn. Skulle hälsa på kompis med hund Vita. Jag segar lite. Skall sy lite och fixa två par byxor till dottern.
I morse, när jag gick upp, hade någon/några roat sig med att välta en stor lerkruka utanför kaféet. Jord och blommor över hela gångvägen. Så fruktansvärt korkat. Då har man inte mycket till liv, när man ger sig på blomkrukor.
Var en sväng till macken igår. Inget speciellt. Åkte ner till andra loppisen. Dottern köpte en cykel och jag hittade en korg, sju kryddburkar och en flaska till dressing. I bland har han mycket grejer och då får jag verkligen hålla i mig för att inte handla för mycket. Nu blir det väl mycket små gårdsloppisar framöver. Brukar finnas en hel del fynd. Har blivit lite loppisfrälst på gamla dar. Finns ju så otroligt mycket.
I går stickade jag färdig koftan till Lukas/Love/Melvin och i morgon ska jag köpa svart garn och sticka honom en döskalletröja.
Nu ska jag dricka lite kaffe och klä på mig. Återkommer.

Lördag morgon

Rätt lugn natt. Sovit relativt bra. Så bra som man kan sova med två hundar i sängen (under täcket). Är rädd för att lägga mig på Rambo. Han ska ju ligga så nära och han ör ju så liten. I dag vet jag inte vad det blir. Kanske loppis. Ringa sonen och höra hur det är med vinterkräksjukan. Han skulle ev komma upp i dag. Men sjuk vill jag inte bli så det får nog vänta. Är visst loppis på gamla macken. Kanske kollar upp det. Kan ju finnas något, om det inte bara är en massa gamla verktyg och skit. Inget roligt. Blir nog en varm och solig dag, så det blir lite utevistelse. Vet inte om det är för tidigt att sätta ut tomatplantor. Får kolla upp det. Är ju ganska varmt intill väggen. Enligt torghandlarna igår så skulle det inte bli fler frostnätter. Vi får väl se. April är inte slut än och valborg brukar vara kall med vinterkläder framför brasan. Nu ska jag i alla fall ta lite mer kaffe, klä mig och bädda. Kanske återkommer framåt kvällen.

Blarrmoster

Inte klokt så stor hon har blivit, mitt näst yngsta barnbarn. Rambo lyckades komma med på ett hörn. Kollar Issa som gömmer sig under byrån.

Kurragömma

Issa har gömt sig under överkastet. Mimmi och Rambo har väldiga problem. "Hur ska vi få ut henne?" Rambo löste det till sist genom att helt enkelt hoppa på henne.

Rast och vila

Dotterns säng är den självklara sovplatsen för alla våra djur.Utom Svea. Hon är för fin för att vara med dom andra. Ligger helst på, eller under min säng.

Fredag 24 april

Har varit till Högsby och köpt penseér som vi planterat i krukorna utanför. Rensade landen och fyllde på jord i går. Bara risken för nattfrost är över ska jag ta ut mina änglatrumpeter. Någon balkong blir det väl inte i år heller. Så det blir nog tomatplantor vid husväggen.
Städat. Dammsugit och torkat golven. Så nu kan det bli helg. Pratade med N i skogen i går. Konstaterade att vi syns på torsdag, valborgsmässoafton.
Yngsta barnbarnet är namnlös fortfarande. Pendlar mellan Love, Lukas och Melvin. Varför inte Linus? Fick lite nya kort på honom i dag. Forfarande lik sina systrar. Hans far har det för himla bra. Lagt sig till med en liten gubbmage. Sympatigraviditet kanske?
Dottern åkte in och hämtade pizza. Orkar inte laga mat i dag. Något varmt ute så det blir inte mer gjort i dag. Sy ihop koftan jag stickat till den lille nye.

Söndag kväll 19 april

Helgen slut. Barnbarnet åkt hem till Blomstermåla. Blev väldigt tyst. Hon kan prata den ungen. Mycket "varför" och "vad gör du". Stod och skalade potatis och hon kom och frågade "vad gör du?" Eh, diskar. "Du diskar ju inte, du skalar potatis." Jaha. Så har det varie hela helgen. Men hon är självgående och väldigt duktig på att sysselsätta sig själv. Och det är bra.  Går och lägger sig utan protester och sover länge på morgonen. Himla skönt att hon inte är uppe och surrar klockan fem. Visserligen är jag, för det mesta, vaken. Men kanske inte så glad och trevlig innan värktabletterna gör sitt.
Kommer hit om två veckor, talade hon om innan hon åkte. Ja,ja det blir säkert bra. Fick en fin orkidé i vit och svart kruka av modern. Jättefin. Men jag är dålig på orkidéer. Får nog läsa på.
Mitt nyaste barnbarn sover och äter, enligt rapport från hans moder. Duktig pojke. Kommer hit till valborg så man får låna lite. Om fadern tillåter, vill säga.
Är något telepatiskt mellan Jönköping och Berga. Eller troligen koppling mellan mor och dotter. Av någon anledning lagar vi samma mat rätt ofta. På samma dag alltså. I dag hann jag inte svara när hon ringde och skulle ha recept på köttfärslimpa. Vad vi åt idag?? Köttfärslimpa, naturligtvis. Lite läskigt ibland.
Var på loppis i går och hämtade min stol. Hittade ett vitt badrumsskåp för 35 kr. Ett gammalt bakbord och en snygg vit hylla med svarvade pinnar. Till badrummet också. I fredags var vi på Kupan. Köpte fyra jättefina gamla tallrikar. Vita. Några blomkrukor och glasburkar.
Nu är det bara sista medicinintaget och sen blir det sängen. I morgon kommer LM, så det gäller att vara utvilad.

Mitt nya barnbarn

Nyfött barnbarn, Sigge, Kasper, Lukas, Kevin, inget namn bestämt än. Så otroligt  lik sin mamma och sina systrar. Sorry Thomas, det kanske kommer sen.

Gullhönan Mimmi

Mimmi med favoritgrejer. Mattes strumpor. Dom släpar hon runt på jämt. Även fast hon har fått egna, som inte dottern använder, så är det strumporna som är hela och användbara, som Mimmi skall ha. Lägger dom i sin säng eller under soffan så ingen hittar dom. Men hon är ju som sagt från Sandbäckshult.

Kan man va mycket sötare


Skadad Rambo

Rambo har slitit bort klon på tummen. Bara pulpan kvar, så det blir krage ett tag. Han har i alla fall hittat en mjuk kudde att ligga på. Mimmi och Vita ser ut som en hund.

Storasyster

Jullan i djup koncentration. Hela långfredagen kollade hon på tecknat. Tror Svamp Bob är favoriten. Nu har hon blivit storasyster igen så slappa i soffan tillhör en förgången tid. Nu är det barnskrik, blöjbyten och annat mysigt som gäller. Tror hon blir en duktig storasyster. Tycker inte det är så länge sedan jag var med när hon föddes. Snart tretton år sedan. Hujedamej vad tiden flyger i väg.

Tisdag

Påskhelgen slut. I morse klockan halv tio fick jag mitt tionde barnbarn. En pojke på 3780 gram och 51 cm lång.Nu får det snart vara slut på barnafödandet.                                                                                                                                                                     Har varit och tittat på lägenheter på Västergatan. Tvåor med både för- och nackdelar. Men tyvärr mest nackdelar. Lite små rum för mig och mina möbler. Vill inte börja om med att slänga och köpa nytt. Bor kvar tills jaghittar nå´t riktigt bra.
Vårväder i dag också men lite kyligt nu i kväll. Blir väl inte så mycket mer i dag. TV  och disk är i alla fall det som gäller nu. Får se om jag återkommer lite senare.

Lördag kväll 22.12

I kväll ringde barnbarnet från skogen. Allt för att vara säker på att storasyster inte var kvar. Hade nog puckona räknat ut bra tyckte dom. Hon visste att Jullan varit här så messet hade dom ju fått, men inte brytt sig om att svara på, eller ringa upp direkt. Hade väl ingen bra ursäkt till varför hon inte kunde komma hit. Men allt slår ju tillbaks på dom själva. Hann inte svara när dom ringde. Tog telefonen på sista signalen och ringde upp direkt. Inget svar naturligtvis, trots minst femton signaler. En halv sekund efter jag lagt på ringde hon upp. Allt för att dom ska kunna visa att dom minsann ringer. Stackars troll som måste stå ut med det här. Om hennes far ändå kunde samla ihop lite av det förnuft, som trots allt måste finnas där nå´nstans och tänka lite på lillrumpan. I stället för på sig själv och sitt eget ego. Jag talade om att jag ringt varje dag i två veckor, men att ingen svarat. Man hör att hon blir ledsen. Ville att jag skulle ringa i morgon. Så då gör jag det. Får vi se om någon svarar.
Dotra har åkt till Oskarshamn. Kommer väl hem framåt natten. Jag ska ta hundarna på kisserunda och se´n gå och lägga mig. Lär väl vakna när hon kommer hem om jag alls kan somna. Är ju lite si och så med nattsömnen.
Halkade in på Babben & Co i kväll. Vem var med där om inte snälla, snälla, snälla ugglan. Jag spyr. Snälla, snälla sluta sjung.
Återkommer i morgon(om jag orkar).

Lördag morgon 11 april påskafton

Det där med att sova på nätterna är väl bara att lägga ner. Har snurrat sen klockan elva och nu är det morgon, kvart över två. Gick nyss förbi folk här utanför. Varför är dom inte hemma och sover? Grannen kom hem för en timme sen och hundarna fick värsta tokrycket som vanligt. Det ska inte vara folk i trapphuset på nätterna. Eller, det ska inte vara folk i trapphuset över huvud taget. Det är deras trapp, deras gård och deras gata utanför köksfönstret och gud nåde den som inkräktar på deras domäner. Nu är dom i alla fall tysta och lugna. Blir lite rastlösa när jag inte kan ligga still utan snurrar och vänder mig. Rambo sover ju under täcket och så nära som det bara går. Så för den lille stackarn är det skitjobbigt. Nu ligger dom inne hos dottern. Lite lugnare där. Dom får nog ligga kvar resten av natten.
Nu smäller tidningsbudet i brevlådan och jag har blivit väldigt kaffesugen. Ska försöka sova en stund innan jag kör i gång perkulatorn. Har fått i mig några värktabletter, så det ganske går att somna.


Långfredag

En lååång dag. Jullan kom vid middags tiden. Jag ringde till Nellan i skogen och skickade sms till hennes far. Nu har det gått över två timmar och fortfarande inget svar. Tänkte hon skulle komma ner och träffa storasyster. Men det var väl för mycket begärt av en vuxen människa utan hjärnceller. som dessutom har så bra kontakt med mig. Dottern är så förbannadså hon överväger allvarligt att bara åka upp. Riskenär ju att dom inte är hemma. Men dom kan väl för f-n svara eller ringa upp när jag förklarade vad det gällde.
Jullan kollar på film,dottern duschar och jag ska lägga mig och vila en timme. Middagen klar och uppäten, kålpudding, sås och potatis. Disken är diskad och sista maskinen tvätt snurrar för fullt. Perfekt torkväder i dag. Inget mer att göra just nu, så det blir vila tills filmen är slut. Återkommer.

Torsdag eftermiddag

Städat och klart för helgen. Kycklinggryta står och puttrar på spisen. Hundarna kammade och fina.Bara jag som ser ut som ett troll. Eller häxa. Tror jag skall ta ett bad i kväll. Länge sedan. Blir bara dusch. Sol ute i dag också. I går jagade vi runt efter påskfjädrar. Fanns inte nå´n stans. Egendomligt. Brukar ju alltid finnas både på ICA och Konsum. Men icke. Nu kommer dottern och säger att det finns fjädrar på Konsum. Vita. Skickade henne att köpaett lass. Så nu måste vi ut och plocka ris. Gillar inte björkris. Blir så kletigt. Men det finns både syren, äpple. päron och lönn här utanför. Samt lite annat vid sidan av parkeringen. Så det löser sig. Äppelkvistar blir jättefina när blommorna slår ut. Körsbärsträd har vi ju också kom jag på. Annars är det ju bara att beställa fram färdtjänst. Nu skall jag köra igång potatisgrytan.

Onsdag - Torsdag

Igår var LM här med både smörgåstårta och vanlig tårta. Hon fick en hängare som jag målat, som hon tjatat om rätt länge. Vid middagstiden åkte vi hem till Laila för att kolla den framtiida loppisboden. Blir en hel del att göra, men det fixar vi. Hundarna fulla med hönsskit när vi åkte hem. Lämnade dom hemma och åkte till Karlsson och Konsum. Beställde pizza som vi tog med hem. Orkade inte laga mat. Slöade resten av dagen. På kvällen, innan Rent hus, delade vi tårtorna med hundarna. Dottern badade alla tre efter sista kissrundan. Jag var helt slut, så jag la mig först av alla. Händer aldrig, annars. Vaknade i natt med Rambo och Mimmi i sängen. Mimmi sover aldrig hos mig annars. Men alla var trötta efter en lång dag ute, följt av bad.
Nu  har dottern åkt till Karlsson för att kolla om nya vindrutetorkare. Jag skall försöka få på mig lite kläder och bädda min säng. I eftermiddag-kväll kommer barnbarnet från Blomstermåla. Stannar till i morgon.
Hade inte ont på hela dagen i går. Hoppades på att tabletterna funkade. I dag märkte jag att det gjorde dom inte. Inte än i alla fall.
I dag är det skärtorsdag. Alla häxors resdag. Fick ett mess igår om när jag tänkte åka. Blir nog ingen resa i år eftersom N är här. Tror inte hon vill följa med. Sist jag frågade henne tyckte hon det var bättre att ta båten.
Ringde även barnbarnet i Kristdala. Dom som lovade att börja svara i telefon. Det gör dom fortfarande inte. Tänkte hon kunde komma hit och träffa kusinen samt storasyster som kommer på fredag. Blir så trött på folk som bär sig åt som idioter. Sitter i rätten och lovar att dom ska underlätta och uppmuntra barnbarnet att ringa till mormor och svara när jag ringer. Jo visst. Veckorna efter rättegången ringde jag varje dag. Inget svar och ingen som ringt. Idioter. Slår ju som vanligt tillbaks på dom själva.
Nu ska jag klä på mig. Återkommer.

Hos Laila

Alla hundar lösa utom Mimmi. Henne går det inte att släppa lös om man inte känner för att hämta henne i Högsby eller Oskarshamn. En liten stund var hon lös så hon fick jaga retstickan Rambo. När han jagar Mimmi och inte hinner i fatt henne skriker  han som en gris. Vita gick mest runt och luktade på blommorna. Hon är inte mycket för att springa. Flisan tog det också lite lugnt.

Flisan och Rambo

Flisans huvud och Rambo är lika stora. Rambo gillar inte att Flisan är för närgången.

Övervakning

"Blir bitarna irätt storlek?" Lite närmare så blir det både hund- och kattnos i kroppkakorna.

Hjälpredor iköket

Bra med hjälp när man skär fläsk till kroppkakor. Mimmi och Svea hoppas på en liten bit.

Overall till barnbarnet

Glömde ju visa overallen till den som kommer på tisdag. Grönt går ju till både kille och tjej. Den lilla spetskragen går ju att sprätta bort om det visar sig att  "det" är en kille.

Bodycakes

Nu är det färdigstädat. Dottern hittade ju naturligtvis nå´t mer att måla på. Jag har lagat middag, kroppkakor. Är lite jobb med att skala och riva potatis. Men det går egentligen rätt fort. Blev tjugo stycken, så nu har vi till middag ett par gånger till. LM ringde. Hon har ju fyllt år så hon kommer med tårta i morgon förmiddag. Resten av den här dagen blir det nog bara rast och vila. Skall diska förstås men det tar ingen tid.
Vet inteom det är Brufenén som gör det eller Tramadol+Panocod. Känner mig relativt pigg och har inte så tväront som jag brukar ha efter en städdag. Har dessutom lyftat på sängen och bytt till nytt överdrag (vitt, såklart) stått och skalat och rivit potatis och det brukar kännas rejält efter bara ett par minuter. Så nu håller jag bara tummarna och hoppas att det är kombinationen av Brufen, Tramadol och Panocod, som äntligen funkar på mig. Hon kanske inte är så dum, den där Eva. Lite kaffe på maten nu, så är man fit for fight igen. Återkommer.

5 minuters rökpaus

Här städas och röjs. Skönt att få lite ordning igen efter allt målande. Laila ringde och pratade bort en stund. Vi ska eventuellt åka upp en sväng i dag och kolla boden till loppisen. Kom överens om att jag kan börja röja när dom är på skidsemester. Nu har vi snackat i många år, så det är dags att komma till skott. Tänkte göra kroppkakor i dag så vi får väl se vad klockan blir. Kanske kan åka med henne och hämta lite dvärg pullor. Nu är rasten slut. Tillbaks till slitet.

Tisdag

Har sovit rätt bra, den tid jag sov. Somnade runt fyra tror jag och sov till halv åtta. Med en kissepaus vid sexsnåret. Ja det ska ju bli bättre med den nya medicinen. Återstår att se. Hur jag ska orka gå 10- till 15 000 steg när jag inte kan sova, fattar inte jag. Men det finns väl en mening i detta också.
I dag blir det i alla fall inget målande. Bara lite röj och städ så det är något sånär till påsk. Sen kan det bli ett ordentligt röj under dagen, men det återkommer jag till i så fall. Bara en vecka kvar till nytt barnbarn. Då har jag tio. Kan det räcka sen mån tro?  Börjar få svårt att hålla reda på dom. Stod en tant vid apoteket i går, säkert tio år äldre än mig. Hon skröt om sitt barnbarn. Dottern fått en son i oktobober. "Så nu har jag ett barnbarn,som är sex månader." Vadå, ETT barnbarn. Vad sjutton styr dina ungar med? Är det bara mina som ska befolka jorden? Visserligen har jag fem ungar, så några barnbarnblir det ju. Men människan hade ju också fem. Men dom studerade, gu bevars. Det har mina också gjort. Biologi, sexualkunskap. Mallgroda. Jag har i alla fall tio gulliga barnbarn. Vad har du? Skulle bara vara kul att få träffa dom eller åtminstone prata med dom innan dom fyller arton. Fredag kommer i alla fall Jullan. Hon är MIN eftersom det var jag som klippte navelsträngen. Det blir ju nå´t speciellt när man varit med vid leveransen. Välkommen Jullan, det var så länge sen. Ska bli så roligt att träffa dig igen. Vi har sparat mycket disk och städning åt dig, så du inte ska få tråkigt. Lite strykkläder kan jag nog alltid fixa fram också. Och fönstren behöver putsas och............Skojar bara.
Nu ska jag ta lite mer kaffe innan jag kör igång.

Läkarbesök

Hann inte skriva på morgonen. Hade tid hos läkaren halv nio. Fastande. Det betyder INGET KAFFE. Fick i alla fall en bra läkare. Visserligen hade hon inte fått mina journaler från Mönsterås men jag hade medicinlista med mig så hon hade nå´t att gå efter. EKG:t var bra. Blodtrycket högt 180/100, så det blev mer mediciner och ett återbesök om två veckor. Såg ut som en välfylld Konsumkasse istället för en Apotekspåse. Kunde knappt knö ner tabletterna i dosetten. Fick nya mot värken, men inget att sova på. Skulle inte behövas med de nya värktabletterna. Ja,ja vi får väl se.
Nuhar jag i alla fall fått i mej en stor mugg kaffe. Börjar fungera igen. Ska städa lite och laga middag (som vanligt) och sen blir det lite vila. Kom överens med Eva (min läkare) att jag skulle börja gå. Köpa stegräknare - inte. Kan nog sjutton gå ändå. Ska försöka komma igång och gå en runda varje kväll. Lite mer motiverad nu eftersom jag gått ner över sex kilo sen i höstas. Inte mycket kanske, men mer än jag trodde. Trodde jag gått upp, faktiskt.
Kom plötsligt på en bra idé. Jag köper en stegräknare och sätter den om magen på Rambo. Vad imponerad Eva ska bli. Måste bli en 30 - 40000 steg om dagen. Minst.
Nu är det time för lite mer kaffe. Återkommer.

Loppisfynd

Gjorde verkliga fynd på loppisen i dag. Ett pelarbord, en liten vägghylla, tre tavlor, ett fat i fattigmanssilver, ett kakfat i samma material, en mjölsikt och en äggskärare gammal i metall. Allt för 275 kr. Skulle inte få pelarbordet för det priset på Blocket eller Tradera. Riktigt kap. Nu skall allting givetvis målas vitt. Hittadeäven en karmstol i vitt, lite sliten. Den har han lagt undan till mig. Ibland dyker det upp lite pärlor där nere, så då är det bäst att passa på. Nu ska jag börja med middagen. Blir kyckling idag. Återkommer med bilder innan målningen börjar.

Sovmorgon

Min bror ringdeoch väckte oss tidigt. Eftersom jag vet vilket tillstånd han befinner sig i just nu, struntade jag, i vanlig ordning, i att svara. 'En koll i röstbrevlådan visade att jag haft rätt. Inget viktigt. Bara dravel om min andra bror och vad hitta på när han fyller 50. Är för sjutton två månader dit. Inget man behöver ringa kvart i sju om, en söndagmorgon. Efter lite inlägg på bloggen gick jag faktiskt och la mig igen. Alla sover en söndagmorgon. Även jag, fast jag aldrig gjort det förut. Av någon anledning har någon kört inen skruvmejsel i ryggen på mig och det gör in i helsikes ont. Så idag blir det värktabletter till klockan åtta i kväll. Sen ska jag vara fastande till läkarbesöket i morgon bitti. Inget nattätande av knäckebröd. Sjuttsingen också. Nuska jag klä mig och åka ner på loppis. Måste kolla om det finns nå´t mer att måla vitt. Han hade ett litet fint pelarbord och en fin hylla som jag ska kolla upp. Måste hålla dottern sysselsatt. Hon börjar plocka ner allt möjligt som hon ska måla. Återkommer.

Hundar från ovan

Ser ut som marsvin när man kollar från balkongen.

Örongodis

"Det här är mitt öra och det släpper jag inte ifrån mig. Mimmi har alltid tagit mina godisöron men idag visade jag henne alla mina tänder och morrade från magen. Alla blev skiträdda. Vita vågade inte ens titta på mig. Jag heter inte Rambo för intet. När vi skulle gå och lägga oss, använde jag mitt nyinövade morr på "mormor". DET FUNKADE!!! Jag fick stanna kvar i mattes säng. Har nog satt mig i respekt ordentligt."

Fjollvarning

Förstår inte varför matte vill att jag ska sitta så här. Är ju en stor, stark och vacker hanhund i mina bästa år. Sittande så här ser jag mer ut som en fjolla.

Min "man"

För oss som inte vill ha en tjatig och jobbig karl att sköta om som ett barn, har Konsum nu börjat sälja detta välskapta exemplar. Kan också användas till kroppkakor.

Kloklippning

Rambo älskar väl inte precis att få sina klor klippta men första gången det skulle göras, efter att dottern köpt honom, fick hon åka till veterinären. Där blev det munkorg för denne vildsinta hund. För att slippa veterinärbesök går han nu, om än motvilligt, med på proceduren.

Ljusstakar

Ljusstakar, också från affären som "har allt".

Värmeljusblomma

Keramikrosen för värmeljus som jag köpte i affären som "har allt". Ganska fin faktiskt.

Lördag o bara skit på TV:n

Skulle ta det lugnt i dag och vi har absolut försökt. Efter middagen, stekt dubbelpanerad torsk, kall äggsås och potatis, struntade jag högaktningsfullt i disken. Kollade på Roomservice med superfjanten Peter Siepen och den han gör ju ingen människa glad. Sen ringde Laila om lägenheterna och det blev ett snabbsamtal med både henne och Lasse. Skall kolla efter påsk. Disken stod kvar i alla fall. Inga har semester, så det var bara att sätta igång. Dottern for till Högsby och köpte smågodis, kom tillbaks och började riva ut en svart byrå som ska målas. Så nu är hon igång med slipmaskinen igen. Så var det med den vilodagen.
Stordottern kommer antagligen att fråga efter receptet på äggsåsen, så här kommer det: 1burk creme fraishe, 1-2 msk majonäs, 4 hårdkokta ägg, 1 knippa dill, några droppar citron, salt och peppar. Receptet hittade jag på Kryddburken. Blev jättegod till fisk.
Bloggen som jag letat efter i flera dagar, fanns mitt framför näsan på mig. Blogg som jag läser varje dag, Pennys House. Minnet började så sakta återvända och jag hade en svag aning om att det var nog där jag skulle leta.
Börjar få lite beslutsångest, när det gäller lägenheterna. Den jag ska titta på efter påsk är dömysig med alla gamla skåp kvar i köket. Dessutom skulle jag få målat och tapetserat samt nya golv. Enda felet är att det är två höga fönster i varje rum så det fordras många nya gardiner. Den andra lägenheten har uteplats och små bra fönster som jag har perfekta gardiner till, men den ligger på ett ställe där det varit mycket bråk. Så nu velar jag lite. Tänka, tänka. Måste ta lite kaffe och min napoleonbakelse. Återkommer kanske.

Lööördag

I dag blir det en vilodag. Efter gårdagens affärsrunda har jag ooont. Vet att jag får lida dagen efter, men måste ju ut ibland. Då är det lika bra att ta så mycket som möjligt när man vet att det kommer en svarodag. Hoppas en del på läkarbesöket på måndag. Kanske hon ser att, efter nästan tio år med samma värktabletter, dom inte gör någon nytta längre. Måste ju ha blivit immun.
I dag blir det som sagt, en vilodag. Med dottern vet man ju förstås inte. Hon köpte ju en till färgburk i går och nå´nting kan vi nog hitta att måla. Hon har i alla fall klippt klorna på alla hundarna. Vita gillar det INTE. Ser ut som hon var på väg till slakt. Men det gör hon när jag ska kamma henne också. Är nog ingen som har hållt på med henne alltför mycket.
I dag blir det torsk till middag i någon form. Skulle haft det i går men då åt vi ju på en fin restaurang och det kan man ju inte göra varje dag.
I dag har jag fortsatt att leta efter den försvunna bloggen. Ingen lycka alls men jag ger inte upp i första taget.
Fick tips om mina änglatrumpeter så jag får väl införskaffa lite gödning. Mina andra växter skulle nog inte må illa av det heller. Efter vintervilan är det nog vad dom behöver. Nu är det kaffe- och rökpaus. Återkommer.

Fredag

Skönt att vakna i morse i en nystädad fin lägenhet. Efter frukost åkte vi till Oskarshamn. Var på Shalom och Baltiska boden. Gjorde en del fynd som jag ska redovisa senare. Åkte till en nyöppnad affär som, enligt Laila, hade precis allt. När en affär har precis allt tänker jag mig Ö&B eller Rusta, typ. Dessutom var allt till halva priset. Krukor, vaser och ljusstakar. I många färger och former. Blev lite besviken eftersom jag väntat mig något annat. Köpte i alla fall en svart keramikros till ett värmeljus och två vita keramikrosljusstakar.
Efter en underbar middag på McDonalds åkte vi hem. Laddade om med värktabletter och åkte vidare till Karlsson. Där finns inte heller allt längre. Mer färg blev det i alla fall. Dottern har blivit målarberoende. Sen blev det Konsum. Där stod det en gubbe från Securia och delade ut SafeKey nyckelbricka. Gratis i 6 månader. Då kom jag att tänka på äldsta dottern, som är en överdängare på att tappa och kasta bort nyckelknippor. En gång stod hon på bron som går över Emån i Fliseryd. Snurrade nyckelknippan runt fingret varvid den naturligtvis far av och åker i vattnet. Landar på en avsats på bropelaren en bit under vattnet. Otur för dottern, kom hennes mamma just då och fick reda på vad som hänt. Resten är historia. Dottern fick så snällt pallra sig ner i det iskalla strömmande vattnet och dyka efter nycklarna medan en lätt irriterad moder stod och morrade på bron. Hon fick i alla fall tag på nycklarna. Och den gången hade det nog inte hjälpt med SafeKey nyckelbricka.
Nu ska jag ta mig lite kaffe och en napoleonbakelse. Ja, jag vet att det är förbjudet eftersom jag har diabetes. Men vad ska jag göra. Brödförsäljaren på Karlsson lurar alltid på mig nå´t när jag är där. I dag tänkte han lura på mig en tårta, men jag lyckades få det till två bakelser. Återkommer framåt kvällen.

Lägenhetsmakeover

Efter allt målande har lägenheten blivit så ljus så man får ha solglasögon på sig för att inte bländas. Fint och ljust blev det i alla fall. Den sista månaden jag bor här. Men nu är alla möbler klara för flytt och det är skönt. Skall titta på en annan lägenhet i helgen eftersom det visade sig att det var ett jäkla liv dit vi skulle flytta. Vapen, poliser, bråk, droger och fylla samt en lösspringande rottweiler som angrep folk.
Den lägenhet jag skall kolla på ligger här i Berga. Också på markplan och det är ju bra. Jag vet ju hur den ser ut men eftersom den ska helrenoveras skall jag kolla tapeter och sån´t.
Färg och slippapper, bivax och penslar för alla mina möbler gick lös på under 500 kr. Lite skillnad mot Homestyling´s 20000.
Nu ska jag kolla på Halv åtta hos mig. Programmet jag ska anmäla svärsonen till.

Hallen

Den röriga hallen med Mimmi i full aktion. Hon älskar att springa i kattunneln

Dotterns rum

Lilla sovrummet med dotterns nya säng och nymålat nattygsbord.

Mitt rum

Mitt sovrum från hallen.

Matplats


Soffhörna

Tyvärr sken solen för starkt.

Färdigt

Och så här blev det. Skall byta handtag, när jag hittar några andra. Tack till Jullan för skåpet.

Köksskåpet

Slipning av skåpet som skall in i köket.

Köket

Bord och stolar målade och klara.

Slipning av köksbord

Dottern gillar inteatt jag tar kort, så jag passade på att ta ett genom fönstret när hon slipade köksbordet.

Torsdag eftermiddag

Klart med städning, mat och disk. Så skönt att få ordning efter alla dagar av slipdamm och målning. LM kom hit precis när vi hade städat färdigt. Så nu är jag något trött i huvudet. Ska tippa ikull en timme eller två. Inget mer att göra idag. Bara slöa. Eventuellt åka en vända till tippen. Jag återkommer framåt kvällen när jag inte är så seg i skallen.

Färdigmålat

Nu är allting färdigmålat och klart. Till och med hyllan i köksfönstret blev färdigmålad i dag. Köket blev så bra. Skåpet kommer in i morgon. Sen är det bara lite smågrejer jag vill ha. Vita stolsdynor med volang till köksstolar och matrumsstolar. Det skall jag nog sy till veckan. Måste ha innerkuddar 50 x 50 till dom. Vitt virkat överkast och gärna en sängkappa (kan jag nog också sy). Lapptäcksplädar, quiltade, till soffan och en vit matta. Lite tokigt, jag vet. Med hundar och katter ska man inte ha vitt, men det finns ju tvättmaskin. Såg en så´n söt träsoffa på Blocket i dag. Vill ha. Just nu är dottern rätt så less på målandet, så jag får väl ta det lite lugnt ett tag. Kan i och för sig måla själv, men jag är lite för otålig. Vill ha klart i går helst. Dottern är lugn och noggrann. Inget slarv och hafs. Sen när hon målat klart, har jag gått efter med sandpapper och slipat på allting. Nött ner så det ser slitet och använt ut.
Nu är det i alla fall dags för sängen. Ska bara plocka upp mina två djur. Dom får ligga inne hos mig i natt. God natt! Återkommer  fram på morgontimmarna.

Issa

Rambos kompis Issa (Melissa) som han gillar att dra i svansen. Riktig myskatt.
Nu har jag diskat efter middagen. Rester från söndagssteken. Innan jag lagade middag, bakade jag två sorters kakor. Kolakakor och cookies med chokladbitar och havregryn. Bra att ha på lut. Nu ska jag vaxa köksbordet och köksstolarna, sen är det färdigt. Dottern håller på att slipa ett skåp som jag ska ha i köket. Äldsta barnbarnet i Jönköping hade det förut och nu har jag tagit över det. Skarpa färger i rött och gult som slipas bort för att bli vitt. Blir två dagarmed målande, sen är allting färdigt. Ska bli skönt att få ordning på allting. Dammsuga och torka golv och målning. Putsa fönster och byta gardiner. Köksfönstret ser för jäkligt ut eftersom Mimmi sitter där, så gott som varje dag. Även Rambo emellanåt. Vita är det mer ordning på. Hon är aldrig uppe på köksbordet. Kan i och för sig bero på att hon inte tar sig upp.
Nu ska jag i alla fall ta lite kaffe innan jag kör i gång med köksbordet. Återkommer.

Lång natt igen

Sovit mellan halv elva och tre. Inte mycket, ändå är jag inte trött.Suttit och letat efter en blogg med en speciell grej till köksfönstret, som någon snickrat ihop. Vill ha en så´n och tänkte att min duktiga snickare kunde fixa det. 1 april i dag. Bäst att se upp så man inte blir lurad. Lurade alltid ungarna när dom var små. Äldsta dottern var det inga problem med. Bara rusa in på morgonen och hojta "Det står en rosa elefant ute i trädgården". Yrvaken gick hon på det varje år. Nästan ramlade ur sängen, ivrig att inte missa elefanten. Ärligt, så var det hennes far som hade detta "lur" till henne varje år. Trodde att hon nå´n gång skulle stanna i sängen, men icke. Undrar om det går att lura henne med det i dag?
Tror att man är lite extra vaken i dag och misstänksam mot allt som sägs. Kan ju vara nå´t lurt. Annars blir det väl inget särskilt idag. Måla färdigt och så skall jag plantera några avläggare av Karlbergare. Har väldigt dåligt med blommor just nu. Av någon anledning trivs dom inte i den här lägenheten på vintern. Dom som klarat sig, börjar komma igång lite sakta. Min änglatrumpet, som jag klippte ner helt och tog skott av, är riktigt på gång. Den jag klippte, börjar som vanligt komma nytt bredvid gamla stammen och skottet jag tog har växt en bra bit. Har ingen aning om hur jag ska sköta änglatrumpeter. Ska dom klippas, planteras om eller bara låta vara? Nå´t rätt gör jag väl eftersom dom växer, men skulle vilja att dom buskade ut sig mer. Får väl kolla om jag hittar nå´t i krukväxtboken.
Nu skall jag i alla fall hälla upp lite kaffe och fortsätta leta efter den försvunna bloggen. Återkommer.

RSS 2.0