Nyårsafton

Lugnt och skönt. Smällande utanför naturligtvis. Har nyss varit ute med hundarna. Stackars Rambo fryser om sina små fötter.
Dottern smög i väg till jobbet när jag tog min middagsvila. Diskade middagsdisken när jag kom upp. Drack lite kaffe och tog min medicin. Vilken spännande dag. Broder D ringde i kväll. Länge sen vi hördes av. Får nog ta mig i kragen och åka neröver eller rättöver eller vad det blir. Broder J hade ringt honom eftersom jag inte svarar i telefon när han ringer (mitt i natten). Nu har jag i alla fall ringt två gånger och som vanligt svarar han inte. Pratar antagligen bara nattetid och då sover jag.
Skall försöka hålla mig vaken till tolvslaget, men det blir svårt. Blir väl nytt år även om jag sover.
Fick två bra böcker av stordottern i går. Camilla Läckbergs "Fyrvaktaren", som jag sträckläste. Mycket bra. Nog hennes bästa. Just nu håller jag på med Dan Brown´s  "Gåtornas Palats". Har inte kommit så långt, men den verkar lovande. Både "Änglar och Demoner" och "da Vinci - koden" var ju jättebra. "I cirkelns mitt", har jag tyvärr inte läst.
Börjar bli dags för lite kvällskaffe och sista dagsdosen av medicin. Hörde Anna Anka i vardagsrummet, så jag får väl byta kanal. Har inget behov av att bli förbannad i dag.
Återkommer väl i morgon när alla andra vilar efter nyårsfestandet. Ett gott slut och Ett Gott Nytt År, till alla.

Seeeegar

Inte jag men datorn. Jag städar. Liite. Mina julmattor kom i dag. Bättre sent än aldrig. Hinner ju lägga på dem ett par dagar i alla fall. Dottern har åkt till jobbet och stordottern kommer ner en sväng och hämtar sina födelsedagspresenter. Skall lämna skogstrollet hos sin pappa. Blir bara en snabbvända. Förutom att städa blir det inte mycket gjort i dag. Förbereda oxfilén till i morgon och gräddstuva brysselkålen. Samt rasta hundar förstås.
Min kind har svällt upp igen. Inte ont eller så. Ser bara ut som en hamster på vänster ansiktshalva. Går väl över. Det gjorde det förra gången. Har bara lite funderingar om vad det kan va. Nu är det kafferast och sen fortsatt plock.

Äntligen...

Ringde kommunens sjukgymnast. Så smidigt. Ringer och gör ett hembesök efter helgdagarna. Hembesöket kostar 80 kr och rollatorn står kommunen för. Så himla bra. Nu kanske det kan bli lite längre promenader med hundarna.
Inget jobb för dottern, så hon gick och la sig igen. Det tänker däremot jag, inte göra. Det blir en kopp kaffe till innan påklädning, bäddning, kuddfluff och allmänt plock. Så jag återkommer väl lite senare.

Tisdag morgon

Har varit uppe sen halv sex. Tagit medicin och druckit kaffe. Försökte somna om, men det sket sig. Dottern är ute med hundarna. Gick upp i  fall dom ringer från bemanningen. Nackdelen med timanställning. Men bättre än ingenting. I dag vet jag inte vad det blir. Slöa kanske. En liten sväng till Konsum. Eller Coop Nära heter det väl. Nu ska jag i alla fall försöka komma ihåg att ringa sjukgymnasten. Jäkla tjat om det, men det blir aldrig gjort. Knepigt att passa telefontider mellan 8 -8.30. Somnar jag om efter tidig morgon så sover jag som bäst just då.
Nu blir det lite mer kaffe och rökning. Dottern skall sluta efter nyår. Inte jag. Så jag har gjort klart för henne att hon får gå ut, när jag röker.
Återkommer antagligen.

måndag kväll

och minst en timme över min sovtid. Var en sväng till Högsby i dag. Kalsson, Roja, Matmästar´n och Johan åklagare, Avgassystemt hade släppt en aning, så bilen lät som en V8. Några punktsvetsar och bilen var som ny. Hem och lagad middag. Stuvade makaroner och köttbullar. Sen middagsvila. Det är rätt skönt för oss gamla trötta människor.
Kollade ett program på TV om människor, som köpte apbebisar istället för att skaffa egna ungare. For så illa. Apor skall inte behandlas på det viset. Förnedrande.
Ny ska jag knyta mig. God Natt

CharmknuttenLilla Rambo charmar alla. Han älskar alla människor och tror att allt och alla bara kretsar kring honom. Mysputte är han. Glad och trevlig till skillnad mot dom vavvor man sett på "hundprataren".
Börjar bli dags för sängen. La mig en stund i eftermiddag. Så trött, så trött. Äldste sonen ringde och ville ha hundvakt på nyårsafton. Jobbar visst och det gör dottern med. Så det blir jag och vovvarna. Lugnt och skönt.
En sväng in till Högsby i morgon om inte dottern blir inringd. I så fall blir det inte mycket gjort här. Måste ta mig upp och ringa sjukgymnasten klockan åtta. Om dom nu jobbar i mellandagarna.
Kammade Svea förut. Slutade när jag hade en extra katt på diskbänken. Furminatorn är verkligen effektiv. Mängder med lös päls som man får bort. Skall nog kamma liten stund varje dag. Hon kanske slutar som en sfinxkatt.

Söndag

Lilla fröken har åkt hem till Blomstermåla. Sov här i natt när pappa jobbade. Ovanligt lugnt. Hon kan ju prata det barnet men julhelgen har varit intensiv, så hon var lite trött. Somnade nio i går kväll och sov till halv tio i morse. Nu håller jag på med middagen. Fläskfilé och potatisgratäng. Mmmm gott. Dottern har dammsugit hela lägenheten utom köket, där jag skulle kamma Svea med furminatorn jag köpte. Men den dumma katten har gömt sig. Är inte framme alls när det är folk här. Så det blir väl kamning i kväll. Hon måste vara helt säker på att ingen är kvar.
Dottern tog med sig hundarna ut och skottar snö. Vitas favoritsyssla, inte.
Å så blev det ett litet avbrott på några timmar. Ätit middag och diskat. Kollat en sväng på TV, men som vanligt bara skit. Ont, ont, ont. Inte roligt alls. Nu är i alla fall Svea framme så jag ska försöka kamma henne. Inget hon gillar direkt. Men hon fäller nå´t kopiöst så det måste göras. Återkommer i kväll eller i morgon.

Lördag - annandag jul

Vaknade halv sex i dag. Gick upp för min medicin och mitt kaffe. Gick och la mig igen. Vad sjutton skall jag uppe och göra vid den tiden? Nu har dottern åkt tåget in till Kalmar för mellandagsrean. Jag har klätt mig, men det är väl också allt. Skall bädda och plocka lite. Eventuellt åka med ner till M-ås i eftermiddag. Beror lite på vädret. Har börjat snöa igen efter allt slaskande i går. Så tråkigt med regn efter  allt snöande. Grått och tråkigt blir det. Är det vinter skall det va snö. Så är det bara.
Nä, nu är det väl bara att ta itu med dagen. Inga har jullov så henne lär man väl inte se röken av innan påsk. Men först lite kaffe.

Juldagsmorgon

Tidig morgon. Dottern har åkt till jobbet. Slutar fyra, kommer hem och vänder och åker igen. Skall på galej i stan. Tur man slipper så´nt. Julaftonen flöt på. Alla pojkarna dök upp. Den äldste med lilla fröken, som blev oerhört imponerad av att näst äldste kunde sy (lagade hennes tomteluva, som spruckit lite i sömmen). Hon tittade väldigt misstänksamt på honom när han sa att han kunde laga den. "Kan du"?
Hade bjudit in LM också. Hon sitter ensam på julafton se´n några år tillbaks. Så det blev julmat och trevlig samvaro. Alla pojkarna hjälpte till både med att plocka fram och duka ut. Utan att jag behövde be dom. Hade och har fortfarande jäkligt ont. Värrer i dag men det ger sig väl så småningom. I dag blir det en slappardag i det konstiga julvädret. Just nu regnar det. Jag skall fylla på med mer kaffe innan jag fortsätter att göra ingenting. God fortsättning till alla.

God JulSå var det julafton. Gårdagen seegade sig fram. Trött, trött. Dottern jobbade och sonen åkte till Vetlanda efter middagen. Grannen var upp med en stor julgrupp och önskade god jul. Gjorde en Jansson i går kväll och kollade lite på TV. Gick upp halv sju i dag för kaffe och medicin. Ont precis överallt. Har svårt att resa mig från både stol och soffa. Går väl över med lagom dos värktabletter. Lite stressigt blir det nog i dag. Alla barnen kommer och äter julbord utom döttrarna. Den yngsta jobbar och den äldsta firar naturligtvis med sin familj. All mat är tack och lov klar. Skall bara skala några potatisar. *Men nu blir det lite mer kaffe.

Dan före dan före........

Nu är det julstädat. Granen är klädd och skinkan kokt. I morgon gör jag Jansson och griljerar skinkan. Sen kan det bli jul. Var ner till affären en sväng och handlade lite småjox. Inte roligt med betalkort, har jag kommit på. Förut förde jag över mina pengar till dotterns konto och så gick hon och handlade. Smidigt. Nu får jag masa mig i väg själv. Sjuttsingen också. Nu gjorde jag nog bort mig.
Värmen kom i alla fall tillbaks ganska snabbt. För lite vatten i systemet och då stänger det av för att det inte skall slå eld. Hade kanske varit klokt att informera om det vid installationen av bergvärmen. Hade man (läs dottern och grannen) ju kunnat hålla lite koll. Men nu vet vi det och grannen har åtagit sig att hålla lite extra koll. Är ju inte så att det står och läcker nå´nstans. Tre år sen dom var här och borrade och kopplade in bergvärmen. Så det blir till att kolla vart tredje år ungefär. 
Nu skall jag ta en kopp kaffe till och läsa tidningen.

Fortsatt kallare

Har fått tag på hyresvärden och grannen hade också ringt. Värmepumpen har pajat tydligen. Graderna fortsätter att sjunka. Killen som sköter servicen på pannan kommer inte tillbaks förrän de 29 JANUARI. Då har vi frusit ihjäl. Nej men dom ringer runt för att få tag på någon annan som kan fixa det. Hur svårt kan det va att få tag på nå´n innan jul? Det blir raggsockor och långkalsonger i dag. Blir helt handlingsförlamad när jag fryser. Är inte van vid det.
Dottern for i väg till Högsby. Apoteket och Systembolaget. Skulle bli mer snö så det är bäst att få undan så´nt. Ingen höjdare att köra bil i snöoväder. Men sen jobbar hon ett par dagar, så då måste hon ta bilen. Ingen buss efter fyra på julafton. Fast hon kan väl lifta med tomten på hans släde.
Nu skall jag i alla fall bädda så det är gjort. Blir till att arbeta sig varm i dag tydligen.

2 dagar kvar till jul

Här är det kallt. Termometern visar bara 14 grader inne och alla element är kalla. Får ringa hyresvärden så det blir fixat. Bara hoppas på att dom är hemma och inte i Thailand hos sonen. För då blir det inte roligt. Till och med jag fryser och det gör jag inte i första taget. Gick upp tjugo över sex och tog min medicin. Perkulatorn i gång och jag har fått första muggen kaffe. Så nu börjar jag vakna ordentligt. Blir lite stimmigt i dag. Städa, ta upp granen och klä den, in till apoteket och hämta värktabletter, koka julskinkan och laga middag. Pust och stön. Dottern ledig i dag som tur är. Bara hoppas på att mattorna kommer med posten i dag. Skickades i onsdags så dom borde vara på gång.
Nu blir det en kopp kaffe till och ringa Kolmården.

Kallt,kallt, kallt

Minus 18 grader. Länge sen vi hade så kallt. Fördelen med kylan är att jag kan lägga maten jag har i frysen, ute på balkongen. Tog in julskinkan som legat där ute. Tänkte koka den i morgon. Är bara det + Jannson kvar. Duktig jag varit i dag. Steka köttbullarna i ugnen var helt suveränt. Varför har jag inte gjort det förut ? Stekte bara på dom lite hastigt i stekpannan, för bättre färg. Gott blev det också. Man blir aldrig för gammal för att lära sig något nytt.
Julgodiset har jag också fått klart i dag. Sanslöst, jag vet. Får nästan ge mig själven klapp på axeln. Tur kanske att jag ska hämta värktabletter i morgon. Lär nog behövas. Annars blir det städning i morgon och upp med julgranen. Är nog det sista. Dotra ska på bolaget. Fest på juldagen i Oskarshamn. Kan hon behöva. Är inte ute så mycket så det stör. Jobbar, jobbar, jobbar. Sonen ska också jobba i morgon. Blir hämtad tjugo över sex. Hua. Onsdag åker han till Vetlanda. Kommer hit en stund på julafton tillsammans med äldste sonen och barnbarnet. Lite julmat och julgodis går väl alltid ner.
Nu är det dags för sängen. Hörs i morgon troligtvis.

Jul, jul, julDuktig jag har varit i dag. Ättikströmming, rullströmming och revben klart. Bara köttbullarna kvar och dom ska jag göra snart. Fortfarande 15 minusgrader ute. Rambo fryser om fötterna, men inte Vita. Väntar på posten men den lyser med sin frånvaro. Dom har säkert mängder att göra nu sista dagarna. Nu blir det lite kaffe igen, nnan jag kör igång köttbullerullningen.

3 dagar kvar till julMassor av snö och 15 grader kallt. Kan det bli bättre ? Vaknade halv sex av att jag kände doften av kaffe. Så nu har jag tagit min medicin, knäckebröd och kaffe. Är inne på mugg nr.2 . Dottern har gett sig i väg till jobbet. Sonen sover och hundarna är kissade. Nu är det lite för kallt för Rambo. Han fryser om sina små tassar och vill inte vara ute. Ska dricka upp mitt kaffe, bädda och klä på mig sen ska jag köra i gång. Återkommer kanske under dagen.

Snart dags för sängen16 grader kallt ute. Issa har redan lagt sig och snart är det dags för mig också. Fick ihop en plåt med "Rocky Road" efter Anna Anka. Vilken fruktansvärd människa. Har sagt det förut men kan säga det hur många gånger som helst. Hon är helt vedervärdig. Egentligen skulle man ju inte ödsla så mycket energi på att tycka illa om henne. Undrar om det finns någon som gillar henne.
Slutsnackat om henne. Dottern jobbar sju till fyra i morgon, så då kan jag koncentrera mig på att fixa lite julmat. Ingen middag förrän fem. Eftersom jag ska göra ett lass köttbullar i morgon så får det bli det till middag också. Men nu är det sovadags.

BullbakSå var både bullbaket och middagen klara. Även disken har jag fått undan. Vill ha ett större kök med fler arbetsbänkar. Här finns ingen arbetsbänk alls. Bara diskbänken och den är inte stor. Kanske blir lite julgodis senare. Kalle Ankas syster, Anna Anka, är ju på TV:n klockan åtta. Det måste jag ju bara se så jag kan reta upp mig på nå´t. Nu blir det kaffe tror jag. Återkommer.

'eftermiddag

Hundarna har varit ute. Steken är klar och potatisen skalad. Jag har varit och handlat, satt till en bulldeg och väntar på att den ska jäsa färdigt. I kväll blir det julgodis och i morgon matlagning. Skall testa att göra köttbullarna i ugnen tror jag.
Halkade när jag var ute, så höften gör liiite ondare än vanligt. Men det är smällar man får ta. Tog mig hem med hjälp av kundvagn, som vanligt. Måste komma ihåg att ringa sjukgymnasten.
Vet inte när nå´n av "ungarna" kommer hem. Eventuellt fick dottern gå till ett annat ställe, när hon slutade vid fyra. I så fall är hon hemma runt tio. Var visst en vikarie som inte var helt tillförlitlig. Sonen åker med dottern hem, om hon slutar fyra. Annars skulle han ta en buss.
Nu skall jag passa på att ta lite kaffe innan jag bakar ut bullarna.


4 dagar kvar till jul

Skulle definitivt inte ha burit möbler i går. Vaknade halv sex och tog mig knappt ur sängen. Hur korkad kan man bli??
Tur jag laddade med dubbel dos. Nu måste jag ta mig till affären och köpa mjölk. Tog fram det jag behövde för bullbak men glömde kolla så det fanns mjölk. Vilket det alltså inte fanns tillräckligt av. Dottern blev inringd på jobb och sonen följde med för att köpa julklappar till barnen. Återstår jag. Som måste handla. Kan inte hålla på att sega längre. Måste se till att bli klar. Men det blir nog en laddning värktabletter till innan jag ger mig ut + kaffe då förstås.
Återkommer framåt kvällen antagligen. Om jag tar mig hem.

Sovadags???

Börjar väl bli dags för sängen. Har flyttat på lite möbler i kväll så det får jag väl f-n för i morgon. Laddar morgonblandningen med dubbel dos för säkerhets skull. Har plockat fram vad jag behöver till bullbaket. Lika bra att börja i morgon bitti efter kaffe och medicin. Son och dotter kollar på "Pirates of the Caribian" men jag hoppar det. Rambo lever rullan både inne och ute. Ute far han runt som en skållad råtta och slänger sig i snön. Inne jagar han skiten ur Issa. Han försöker leka med Vita ibland, men hon har liksom inte kommit på grejen med att jaga. Jaga Issa går bra men jaga Rambo fattar hon inte riktigt. Hennes version av lek är att snurra, steppa och kicka med bakbenet. Ser jäkligt dråpligt ut. Hon är lite egen den gamla tanten. I morgon fyller hon åtta år. Femtiosex människoår. Så man förstår ju att lektiden har passerat. Hon är ju nästan lika gammal som mig och det är väldigt sällan jag, ens jagar en katt. Sätter mig ner och väntar till katten kommer till mig. Efter kamning, öronrengöring, avmaskning och p-piller är det ingen katt som kommer till mig. Därför låter jag dottern ta hand om alla dom otrevliga sakerna., som ska göras med hundar och katter. Fungerar bra. Dom går till henne ändå. Om hon inte tar fram klotången. Då är dom som bortblåsta.
Nu känner jag att skallen börjar sega efter sömntabletten. Kanske dags att sluta innan jag skriver dumheter om vadjag tycker och tänker. Så nu bjuder jag er God Natt och en låååång vilsam sömn tillsvi snackas i morn.

13.00

Åkte till Högsby i morse. Började snöa så in i den, så vi tyckte det var bäst att åka ifall det kom mycket. Snöar fortfarande, men inte så våldsamt. Länge sen det var så mycket snö. Hoppas bara det ligger kvar över jul. Men det gör det nog. Nu blir det väl inte så mycket stimmande i dag. Laga middag förstås. Tagliatelle med ost- och skinksås. Väldigt avancerat. Tänkte baka bullar men det får bli framåt kvällen i så fall.
Rambo var med dottern ute när hon skottade. Ja Vita med förstås. Rambo hade skitskoj och ville inte alls gå in. Vita däremot är inte alls road av snön. Ser ut som hon var på väg till slakt, när man tvingar ut henne. Men ut måste hon ju åtminstone ett par  gånger om dagen.
Hämtade ut två paket på Matmästar´n. Julgardiner jag köpt på Tradera. Skall hänga det ena paret i sovrummet. Dom jag har nu är så tråkiga. Nä, nu är det dags för matlagning.

5 dagar kvar till jul

Vaknade kvart över sex. Så det var medicindags, även om sängen var varm och skön.  Kallt i dag också, -12 grader. Dottern körde ut bilen i går kväll innan hon la sig. Kommer det mer snö är det lite knöligt att ta sig ut från vår parkering, utan en jäkla massa skottande. Blir troligtvis Högsby i dag. Lika bra att handla ifall det blir mycket jobb. Då står jag där vackert utan bil. Tror i alla fall att det blir bullbak i dag och matlagning i morgon. Det blir ju jul i alla fall utan en massa julmat och julgodis. Nu blir det i alla fall en kopp kaffe till, med vidhängande knäckebröd. Återkommer under dagen.

Vem sjutton är på toan????Rambo håller koll på det mesta som sker. Dottern i badrummet och han lyssnande utanför.
Nu är klockan snart nio. Lite trött är jag nog. Dotra har redan lagt sig efter att ha fått sitt knä insmort med tigerbalsam. Luktar kamfer som bara den om mina händer.
Har plockat fram sängkläder till nattgästen. Bädda får han göra själv. Skall snart ta ut dogsen på sista kvällskisset. Sen blir det sängen för mig också. Kallt ute så det blir inga foppatofflor på fötterna. - 11 sist jag kollade. Får nog värma mig med lite varmt kaffe innan jag går ut. Vi snackas, som norrmännen säger.

KurragömmaGissa vem som gömmer sig under överkastet??

Rambo och VitaDagen ramlar på. Har stekt pannbiff till middag och plockat lite. Hundarna har varit ute och busat i snön. Till och med Vita. Näst äldste sonen ringde och meddelade att han kommer upp i eftermiddag. Skulle bara kolla upp busstiderna. Händer väl inget spännande i dag. Rätt seg just nu men det beror nog kanske på lite för många värktabletter. Bedrövlig värk i dag. Vill bara inte ge sig helt. Hade problem i trappen när jag var ute med hundarna vid två. Antagligen kylan, fast så kallt är det ju inte egentligen.
Nu blir det lite kaffe igen innan jag sätter i gång potatiskoket.

11.15

Nu har jag bakat tre sorters småkakor. Skulle sätta till en bulldeg men har för ont i handlederna. Kanske i kväll. Har varit ute med smådjuren. Rambo är för rolig. Hoppar som ett rådjur i snön. Försvinner helt där det är för mycket. Vita fryser. Vill inte vara ute. Gör det hon ska och sen in.
Pratade med L förut. Deras värmepump hade lagt av. Kallt, kallt. Tur att dom har kamin och vedspis. Hon gör som jag, bara seegar. Tur jag har barn som sköter städningen. Nej, skall väl sätta igång ordentligt i helgen. Köttbullar, revben och Jansson + ättikströmming och rullströmming. Kollade på "Vad blir det för mat" i går kväll. Dom gjorde rullströmming, men inte min rullströmming. Min är godare.
Nu blir det en kopp kaffe medan jag funderar ut vad det ska bli till middag.

Sex dagar kvar till jul

Klockan är snart åtta. Var uppe innan fem och körde i gång perkulatorn. Såå jäkla ont. Har tagit två Tramadol så nu börjar det ge sig något. Dottern har åkt till jobbet och jag har bäddat och klätt på mig. Tog fram kakdegarna ur kylskåpet, så kakbak blir det på förmiddagen.
GRATTIS til stordottern som fyller år i dag. Min finkänslighet avhåller mig från att tala om hur många år. Det är i alla fall tvåsiffrigt. Inte under trettio och inte över trettiotvå. Skall ringa lite senare.
Nu blir det en kopp kaffe till innan dagen kör i gång. Återkommer.

Snöar fortfarande

Klockan är fem och snön fortsätter att vräka ner. Dotterns besök på hörcentralen kunde blivit en dyr historia. Nya hörapparater kostade 5000 kronor. Styck. Hon hade emellertid så´n tur att, eftersom hon inte varit hos hörselvården på nästan tio år, fick hon nya för 1200 kr/paret. Jäkla röta. Men blir dom förstörda får hon betala fullt pris nästa gång. Hemförsäkringen täckte ju inte hörapparater, så det blir att kolla upp om det går att försäkra på annat sätt.
Nu blir det nte så mycket mer gjort i dag. Kakbaket får vänta till i morgon. Dottern jobbar mellan sju och två, så jag passar på då. Måste gömma kakorna innan hon kommer hem så det är några kvar till jul.
L ringde också i dag. Hade varit ute och skottat snö. Är helt insnöadedär uppe och sommardäck på bilen. Inte bra när man bor i en backe. Dotterns bil gick i gång i dag i alla fall. Har stått sen i måndags. Vägarna till stan var bedrövliga, så hon tar bussen i morgon. verkar ju inte som det ska avta med snöandet. Nu blir det kaffe.

7 dagar kvar till jul

Snön bara fortsätter att vräka ner. Dottern tog bussen till stan och jag åker en annan dag. Får ny tid på posten. Vägen mellan Glahytt och stan var inte plogad så bussresan gick saaakta. Rambo och Vita vill helst inte gå  ut. Går bara på den skottade gången. Stackars hundar. Så mycket snö att dom försvinner.
LM kom och knackade på i morse. Jag var inte ens påklädd. Hon mådde lite bättre. Hade äntligen blivit av med den förskräckliga människan som våldgästat henne i veckor. Men jag var inte beredd på besök så tidigt. Men, men så är det. Nu har jag i alla fall bäddat och klätt på mig. Ska försöka ta ut hundarna om en stund. Får tvinga dom. Särskilt Vita.
Skall nog baka ut kakorna i dag. Degen är ju klar så det tar ju inte så lång tid. Men först kaffe och kissrunda.

Snöväder

Klockan är kvart över tio. Jag har nyss varit ute med hundarna. Jösses vad det snöar. Bara vräker ner. Ser inte bra ut inför morgondagen. Skall åka till stan på morgonen och här är dom inte så väldigt snabba med att ploga. Ja det ordnar sig nog. Nu skall jag i alla fall släcka ner och krypa till kojs. All medicin är intagen. Även den jag sover på. Har i alla fall gjort kakdegarna i dag. Jäkla vad ont det gör i händerna. Fattar inte varför jag har så ont i lederna. Glömmer alltid att ta upp det med Eva. Nä nu är det godnatt. Återkommer i morgon.

8 dagar kvar till jul

Har varit uppe en timme drygt. Dottern tog med sig hundarna ut när hon borstade av och skrapade rutorna på bilen. Bäst att vara beredd att åka om bemanningen ringer.
I går köpte jag strömming som jag ska göra i ordning i dag. Skall försöka komma i gång med lite bakning också. Dubbel sats kaneltoppar. Har inte så väldigt stor plats i min lilla frys, så det blir till att knö ordentligt.
-5 grader ute och mycket snö. Eller ja, mycket och mycket, men det är i alla fall ett par 8- 10 centimeter. Får man bara hoppas att det ligger till jul.
I morgon blir det O-hamn. Dottern fick en avbeställningstid på hörcentralen. Mimmi åt ju som bekant upp hennes hörapparater. Nu har hon ett par till låns. Spännande att se vad det kalaset går på. Jag skall på lungröntgen vid fyra och hon på hörcentralen klockan elva, så det blir ingen körning emellan. Gillar inte att åka bil på vintern.
Beskedet i går var inte roligt. Man undrar ju vad som hänt och varför. Men nog skrivet om det.
Nu ska jag ta en kopp kaffe till innan dagen kör i gång.9 dagar kvar till jul

Nu är klockan halv sex och jag har varit uppe en timme. Vaknade utan värk för första gången på lääänge. Så nu har jag fyllt på med värktabletter. Perkulatorn står och blurrar och det börjar dofta kaffe. Alla sover så det är inte så mycket jag kan göra. Bara tysta saker. I dag blir deet en sväng in till Högsby. Måste köpa strömming till ättiksströmming och rullströmming. Nu är det "stessigt". Mat att laga, bakning och julgodis. Ingenting har jag gjort. Men jag hinner. Varje år säger jag att jag inte ska göra en massa mat och grejer. Men så står jag där i alla fall och fyller kylskåpet med mat, som ska åka in och ur kylen ända fram till påsk. Men gott är det. Nu ska jag i alla fall ta lite kaffe innan jag ordnar till fluffet i soffan som dotern förstörde i går kväll. Om hon bara kunde sitta på golvet!!!

Gammal datamotståndare

Fanns nog ingen som var så emot allt vad datorer hette, som jag. Men det var förr. Såå smidigt allting går. Gå in på receptförnyelse och få nya recept utskrivna och skickade direkt till apoteket. Skaffa ett bank-Id via datorn och gå in på apotekets sidor och beställa medicinerna man behöver och få dom direkt hem i brevlådan. Kan det bli smidigare. Handla så´nt jag vill ha utan att behöva springa runt i en massa affärer och få informaton om allt mellan himmel och jord. Nu ska jag bara få Konsum och Matmästar´n att ta emot mina matbeställningar också och köra hem dom. Sen behöver jag i princip inte gå ut mer. Så jäkla skönt. Ja, gå ut med hundarna förstås. Det kan inte datorn. Men kan jag få dom att sätta sig i en korg och bli upphissade när dom har gjort det dom ska, behöver jag bara gå ut på balkongen. Smidigt.
Nu har jag i alla fall rastat djuren, bäddat och fluffat kuddar. Viktigt att fluffa. Helst skulle jag vilja att alla satt på golvet, så inte fluffet förstördes.
Det står en biljävel här utanför och tjuter. Någon som kopplat telefonen till larmet. Så jäkla onödigt när man ändå inte svarar.
Yngsta sonen ringde förut. Var nästan framme i Linköping. Skulle till kir.mott. i dag. Jag ska till lungröntgn och astmasköterskan den 17. Blir en heldag. Nu blir det mer kaffe.

10 dagar kvar till jul

Vaknade tio över sju. Alldeles lagom tid att gå upp, ta medicin, köra igång perkulatorn och ta ut hundarna. Dottern blev inringd på jobb så hon har gett sig i väg. Rambo och Vita har lagt sig igen efter lite kattjakt.
Bytte madrass med dottern i förrgår och sover så mycket bättre. Är inte lika stel när jag går upp heller. I dag blir det väl fortsatt plock. Ändrar och flyttar runt lite på grejer. Blir nog bra så småningom. Annars är det väl bara middagslagning som står på agendan. En kopp kaffe till innan dagen börjar.

Lucia

Inte sjutton kom det nå´n och lussade för mig. Pratade med lilla fröken i går kväll. Hon hade varit i skogen och huggit en gran och grillat korv. Sen hade hon varit och tittat på lucia. Det var så tråkigt så hon somnade. Håller helt med. Även om det är fint så blir det så släpigt så man somnar. I dag blir det inte ett jota gjort utom laga middag. Dottern kollar på "Flickan som lekte med elden". Hon somnade när vi tittade på den förra gången.
Nu är allt julpynt framme. Nästan. Har två stora trätomtar i källaren som ska upp + granen då förstås. Har inte haft en levande gran sen Lennart var liten och då var den verkligen levande. På nå´t sätt hade han trasslat in sig i julgransbelysningen så när han gick från granen följde den med. Vi satt i soffan och såg granen komma emot oss. Ganska roligt. Annars hade vi vår mysiga katt Gudrun som alltid satt och väntade till vi klätt granen. Då blev det en jäkla jakt på julgranskulor. Vaknade på nätterna av julgranskulor som for över golvet. Inte roligt faktiskt. Vi hade en gran som var överpyntad på övre halvan och ingenting alls på den nedre.
Var på loppis en sväng i går. Köpte bara en gammal aladåbform för 10 kr. Inte för jag vet vad jag ska ha den till men billig var den.
Nu blir det en kopp kaffe till innan jag lagar middag.

Det snöar !!!!!!!!

Vaknade till snöväder. Sov faktiskt till kvart i nio. Det märks på värken och nu tar det en stund innan jag kommer i kapp. Hade kanske inte vaknat så "tidigt" om inte Rambo kommit in och väckt mig. Har i alla fall druckit kaffe och tagit min medicin. Nu måste jag leta reda på mina kängor. Kan inte gå i foppatofflor och en meter djup snö. Blir lite kallt. I dag händer nog inte så mycket. Lite plock och pill. Kanske en sväng ner till loppis. Nu blir det i alla fall en kopp kaffe till innan jag klär på mig.

Fredag kväll

Plockdag i dag. Börjar få lite julordning. Fick kuddille (har nog sett för mycket på Simon och Thomas) och har lyckats fluffa upp 13 kuddar i två soffor. Vi sitter på golvet för att inte förstöra fluffet. Fick mail från Värmland. Mimmi stortrivs och har fått två nya kompisar. En rottweiler och en pudel. Hon äter bra och trivs med alla. Så skönt att höra. Dom hälsade och tackade så mycket för en toppenhund. Det har gått mycket bättre än förväntat.
Vi har kollat på "Air Bud", eller vad den hette, i kväll. Så nu har vi starka planer på att träna upp Rambo till proffs. Med hans inlärningskapacitet borde det gå blixtfort. Nä, fotboll är nog ingenting för honom. Är ju bara hälften så stor som bollen. Nu är det i alla fall kväll och dags för sängen. I morgon kör man i gång med nya friska tag. Jovisst.
Dottern har ledigt i två dagar så hon ska vila. Men det vet man ju hur det blir med det. Rastlös efter en halv dag.
Återkommer i morgon.

11 december

Två dagar kvar till lucia. December går för fort. Har i alla fall fått upp alla julgrejer. Nästan. Mysigt med allt rött och alla tomtar. Stora sonen kommer upp i helgen för att hämta furminatorn han(jag) köpt på Tradera. Provat den på Vita och Svea. Helt suverän att ta bort fällande hundpäls. Det var ett himla bra köp. Men det återstår förstås att se om den funkar på Lennart. Han har en päls, som är som två pälsar.
I dag blir det väl lite småplock bara. Dottern jobbar till tolv och sen skall hon få åka in till Högsby och hämta paket. Blir ingen mat i dag. Orkar inte stå och laga till en person, så hon får ta pizza eller nå´t. Min mage brakade hop i går så jag tillbringade största delen av eftermiddagn och kvällen på toa. När vi ändå är inne på onödigt vetande. Var helt slut klockan nio, så jag gick och la mig. Verkar ha lugnat ner sig i alla fall men jag vågar inte chansa, så det blir inget ätande i dag.
Regnet skvalar utanför och jag som trodde det skulle bli snö. Men det skulle eventuellt komma lördag eller söndag.
Nu ska jag ta en kopp kaffe till och ställa mig i diskbaljan. Ja, ja, inte ställa mig i den. Var för trött i går efter allt toalettspring, så middagsdisken står kvar. Inte roligt. Men nu skall den väck. Återkommer.

Lycklige Love


Glad liten Love med sin smilgrop. Vad är det med skrattande bebisar som gör att man blir så glad? Här händer inte ett skit. Kommer bara inte i gång. Skall gå ut med hundarna men tänkte vänta tills posten varit här. Skulle få upp draperierna till köket men vågar inte kliva upp på någon stol just nu. Snurrar lite. Har ingen större lust att ligga på golvet till halv fem.
Yngste sonen var uppe fem minuter i går kväll. Lånade toan och hämtade lite mat, toapapper och tvättmedel. Ja, jag säger då det. Inte lätt att vara liten.
Försökte få dottern att hämta upp granen så jag kan klä den till helgen. Men där var det tvärstopp. Inte en chans. Så jag får väl vänta en vecka till.
Nu skall jag i alla fall försöka komma i gång med det sista julplocket. Vet bara inte vart jag skall ställa allting. Hade jag så mycket förra året? Återkommer. Nog.

10 december

Bara 14 dagar kvar till julafton. Har fått upp alla lådor från källaren och börjat plocka upp. Dottern jobbar hela dagen så jag skall försöka få i ordning det mesta. Sen kan jag börja koncentrera mig på julmat och julgodis. Blir inte så mycket. Men det säger jag i och för sig varje jul. Men vissa grejer bara måste man ju göra till jul. Skinka, ättikströmming, köttbullar, revben och jansson. Det är dom 5 måstena. Sen kommer det alltid till så´nt som man är uppväxt med. Inte knäck, det är för bökigt. Men lite godis blir det.
Har fortfarande inte kunnat smälta hur lätt det är att gå ut med hundarna utan koppel. Så smidigt. Har blivit lugnare inne också. Vita är ju inte den lekfulla typen precis även om hon fick ett ryck i går kväll. Hon snurrar och steppar när hon skall leka. Ser faktiskt rätt roligt ut.
Nu blir det i alla fall en kopp kaffe till innan jag kör i gång.

8 decmber 12.30

Lite drygt två veckor till jul. Alla julgrejer är inte upplockade från källaren än. Men det blir dom nog i dag. Väntar på julmattor från Jönköping, till kök och badrum.
Tomt utan Mimmi och lite konstigt att gå ut med två hundar utan koppel. Rambo och Vita smiter ju inte. Dom gör det dom ska och sen går dom in. Kanske kan lära dom att åka ner från balkongen i en korg och sen sätta sig i korgen när dom är färdiga och bli upphissade. Med tanke på att det tog tre månader att lära Rambo "sitt", är det väl inte att tänka på att han lär sig det före nästa jul.
Dottern är och klipper sig och skulle handla lite och hämta medicin åt mig. Jag skall plocka upp lite tomtar och hänga upp draperi mellan kök och sovrum.
Först blir det dock lite kaffe och en pepparkaka. Återkommer.

Söndag eftermiddagSå har huliganhundarna åkt hem. Sonen hämtade dom för en stund sen. Dom små har fått mat och varit ute och kissat. Nu har dom intagit favoritplatsen. Skulle bakat i dag tänkte jag, men hela lägenheten är full med hundhår. Så det måste bli dammsugning först. Vill inte ha luddiga bullar. Skall i alla fall skala potatis till middagen. Har köttfärslimpa färdig så det är bara att värma och göra sås. Nu blir det disk och plock.

Söndag morgon 2:a advent

Konstig dag i går. Mimmi flyttade till Värmland. Hennes nya matte hämtade henne. En väldigt trevlig och go´människa. Hade en granne med sig på den långa resan, som Mimmi hade väldiga problem med. Hon hade en tomteröd teddyjacka på sig och Mimmi är lite rädd för tomtar. Så det blev ingen bra kontakt där. Iselin, som Mimmi skall bo hos, fick bra kontakt med Mimmi på en gång. Tur det. Hon mailade i går kväll att dom var hemma och allt hade gått bra. Skulle höra av sig i dag och fortsätta hålla kontakt. Känns skönt. Lite tomt och konstigt blev det men inte så värst länge. Huliganhundarna Zacke och Lennart kom farande. Husse skulle på julbord med sambon och skulle sova borta så huliganerna skulle stanna till i dag på förmiddagen. Hujedamej.
Dottern har åkt till jobbet och tog ut alla hundarna innan hon åkte. Jag väntar på att värken i ryggen skall ge sig så jag kan plocka lite och baka bullar.
Nu skall jag ta en kopp kaffe till. Återkommer antagligen.

13.45

I dag var det n riktig skitdag. Mimmi hade tuggat sönder dotterns hörapparater under natten. Hon lägger dom alltid i lådan på nattygsbordet. Troligtvis har Issa plockat upp dom, hon har öppnat lådan och tagit dom förr, och sen har Miimmi tagit dom. Tuggat sönder båda två i småatomer. Ringde hörcentralen, men där var ingen på fredagar. Efter mycket funderande och ringande fick vi tag på en "låneapparat" i Mönsterås. Så nu blev det den vägen till jobbet. Hör knappt nå´nting utan hörapparat och så jobbar hon hela helgen. Blir lite problem med både gamla och personal när man inte hör.
Städning och plock på förmiddagen. Nu väntar jag på stordottern som skall hämta upp skogstrollet och lämna mattor hon köpt till mig på Rusta. Funderar på om jag skall baka lite i dag. Får fundera lite på det.

Julkök


Fredag 4 decemberBilden från förra julen. Samma gardiner i år men nu har jag ett vitt slagbord i köket.
Sovrumsfönstren blev putsade i går kväll. Så nu är det röda gardiner i alla rum. Börjar bli riktigt juligt.
Hur mycket otur kan en människa, eller familj, ha. Frun i familjen i Värmlande, ringde i går. Skulle kommit som i dag, men hon hade fått lite mer att styra med. Så nu kommer hon på lördag. Även om hon måste cykla hit. Först blev hennes sambos dotter mördad (otäckt att bara skriva det) i går blev hennes son, på 12 år, misshandlad i skolan och hennes sambo hade fått en inflammation i ichiasnerven och kunde knappt gå. Problem när man har hästgård och över tjugo hästar som skall skötas varje dag och fem barn som fordrar sitt. Men en väldigt trevlig människa att prata med. Norska, som har en svada som ett vattenfall. Men, som sagt, otroligt trevlig. I morgon kommer hon med grannen, som enligt henne är lite "konstig". Men det är ju vi också, så då kommer hon helt rätt. Nu blir det lite mer kaffe innan dagen snurrar i gång.

Jäkla skitvärk

Har fått på mig kläder och bäddat sängen. Det är allt. Ja kaffe förstås, ett par tre koppar. Blir så jäkla irriterad och förbannad av att alltid ha ont. Eva (doktorn) säger att det går över om jag börjar gå ut och gå och fortsätta även om det gör ont. Ut och gå. Jag kan ju för f-n inte stå still på samma ställe i fem minuter utan att få så ont så jag knappt kan röra mig. Känner för pip och gnäll i dag. Är så mycket jag vill göra som jag inte kan. Skulle ringt sjukgymnasten i dag, kom jag på. Måste få hem en rollator så jag kan gå lite längre sträckor med hundarna. Kan sätta mig och vila emellanåt. Är bara till för utebruk. Var jag nu skall ställa den? Nu är det i alla fall dags för kissrunda. För hundarna alltså. Sen skall jag koka pepparrotskött  till middag. Kanske blir lite mer gnäll senare.

Sälen RamboÅ så va vi inne i julmånaden. Mimmi löper så Rambo går med sälkostym hela dagarna. Inga fler valpar tack.
Dottern har börjat bära upp alla lådor med julgrejer från källaren. Bordet i rummet är överfullt och ändå är nog hälften kvar att plocka upp. Mimmi, den lilla haren, är rädd för den stora tomten. Så hon håller sig på behörigt avstånd.
I dag blir det lite plockande. Dottern jobbar till halv två i dag så jag tänkte jag skulle få undan lite från bordet under förmiddagen. Julgardinerna till sovrummen är färdigstrukna, liksom alla juldukar. Rätt skönt. Är jobbigt för ryggen att stå någon längre tid.
Var på apoteket i går och hämtade ut brustabletter. Den här gången hade doktor Eva skrivit ut ett recpt med fyra uttag. Äntligen!! Annars har jag fått för en månad i taget. Lite besvärligare.
Beställningen av medicin över nätet  var super. Allt kom i brevlådan. Från Falun. Jag trodde att det var apoteket i Högsby som skickade. Hur korkad får man bli. Funkade i alla fall jättebra så det blir nog fler gånger. Nu blir det lite kaffe till innan dagen rullar i gång. Värmlandsfamiljen satsar på att komma i morgon. Har varit lite mycket???? Heter det verkligen så? I alla fall så kommer dom nå´n gång i helgen. Kaffe!!!!

RSS 2.0