Svalt och skönt


Mors dag och slut på denna vecka

Juni på ingång. I dag har det inte hänt så mycket. Stor blombukett och telefonsamtal från barnen. Ugnsstekt  vitlökspotatis med souvlaki vitlökssmör och sallad till middag. Disken var min som vanligt. Dottern åkte till Högsby för att kolla sin bil. Blir nog prat i Berga eftersom bilmekanikerns bil stått här utanför hela kvällen. Lånebil tills dotterns blev klar. Varmt som i en bastu inomhus. Ligger på över 28+ i köket. Man orkar inte företa sig allt för mycket. Hundarna lever rövare. Alla är nybadade. Kammade Svea för en stund sen men var tvungen att sluta medan hon hade någon päls kvar. Fäller kopiöst och ser ut som en nakenkatt varje sommar. Inte mycket päls kvar. Men till vintern blir hon fin igen. Nu är hon tjurig och kommer nog inte fram före klockan elva. Nu blir det kalla handdukar och fläkt i sovrummet för att man skall kunna sova. Har problem med det innan och värmen gör det inte bättre precis. Om man kunde få hyresvärden att installera ac skulle livet bli mycket lättare. Skitprogram på TV:n som vanligt. Det är ju helg. I går såg vi på Peter Flach´s revy. Himla rolig. Speciellt det finska dansbandet. Såg reprisen i dag. Lika roligt.
Nu skall vi hänga upp nya gardiner i vardagsrummet, så vi kan stänga ute solen. Mina nya, tunna, vita får vänta till vintern. Återkommer i morgon.

Lördag

Slöardag. Dottern har lämnat in bilen för lite svetsjobb. Putsat färdigt hallfönstren. Städdag i går. Hade tänkt grilla både i går och i dag men det blåser ju så förbaskat. Dottern tog med sig hundarna ner till Kalvenässjön och var på vippen att komma tillbaks med bara två. Rambo jagade trollsländor och skräddare och trodde han också kunde springa på vattnet. Nog för att han är liten, men..... Hördes bara ett litet plums och han försvann. En bra bit upp till bryggan och han kom inte upp. Tur att dottern fick tag i nackskinnet på honom så han kom upp. Annars hade väl hon också fått bada. Lille Rambo frös så han skakade när dom kom hem. Men väl hemma blev alla hundarna helt sjövilda (lite skojigt). For runt som galningar utan stopp. Vita vet inte vad hon håller på med, springer mest runt sig själv och steppar. Nu har dom i alla fall varit rätt lugna ett tag. Tar på krafterna att bada i kallt sjövatten.
Annars är det rätt lugnt  i Berga i dag. Dom flesta är på Tolvskillingsmarke´n i Oskarshamn, antagligen.
Blir väl bara slötittande på TV i kväll. Inget spännande, vad jag vet.

28 maj

Vaknade halv fem. Hur pigg som helst, men oont. Blir galen av den här värken. "Kan inte bli något som man redan är." Lovade mig själv att testa Brufen som den nya läkaren skrev ut. Hjälper inte ett skit. Mot värk och inflammation. Jag har inte och har aldrig haft någon inflammaton i rygg och höfter. Urkalkning och söndervittring, är inte inflammation. Nu har jag i alla fall snart avverkat den första burken. Tur att jag kör på högkostnadskortet. Kostar ju inget. Gratis till mitten av september.
Har läst färdigt Mari Jungstedt´s bok "Den inre kretsen", nu på morgonen. Lite spännande om asadyrkan och offer.
Klockan är halv åtta och regnet vräker ner. Blir nog inget fönsterputsande i dag. Har funderat på att måla en bit bräda, vit och spika upp den nedanför takfönstret. Sätta upp korgar och ha blommor i. Murgröna eller gullranka. Nå´nting blir det i alla fall.
Redan torsdag. Veckorna bara rasar iväg. Tur att man inte blir äldre med tiden. Det skulle va jobbigt.
Nu ska jag i alla fall bädda och klä mig och stryka gardinerna till hallen. Kan ju bli uppehåll i regnandet.

27/5

I dag har dottern varit ute och vallat sin mor. Kört runt en lång vända. Först till Ålems kyrkogård med liljekonvaljer till graven. Vidare till Algots i Fliseryd där vi blev mottagna mer eller mindre som kändisar. Kommer man bara dit ett par gånger om året känner man sig väldigt välkommen.  Åkte över Finsjö och Bohult hem. Plockade mer liljekonvaljer efter vägen. Hem och lagade mat och sen middagsvila. Det blev i alla fall en biltur på nästan fyra timmar, så nu behöver jag inte rastas mer den här veckan. Jag är inte ute mycket märker jag. Mycket byggt och ändrat överallt. Känner knappt igen sig.
Takfönstret i hallen är målat och fint. Behöver bara en liten make-over vid tapetbården där vattnet runnit. Skall bara komma på något bra.
Nu blir det lite kaffe och sedan sängen. I morgon skall jag baka tårta. Behöver få upp mitt blodsocker. Inte.
Tänkte lägga in några nya bilder men det får vänta till i morgon.

Tisdag 26 maj

Allt som en vanlig morgon med medicin och frukost. Har jäkla ont efter allt travande i helgen. Läkaren sa att jag skulle strunta i värken och fortsätta gå. Till slut skulle jag inte känna något. Fan tro´t. Värre än så här kan det knappast bli. Kan knappt flytta mig framåt. Gnäll, gnäll.
I går kväll kom hyresvärden upp för ännu ett halvt arbete. Först var det toa dörren som fick handtag men inget lås. Nu var det takfönstret i hallen som skulle åtgärdas. Fixade upp det så det gick att putsa, vilket inte blivit gjort på alla år jag bott här. Satte in en omålad list och tätade med silikon. Skrapa och måla får vi göra själva. Gömma vattenskadan som gjort att väggen luckrats upp. Måste måla hela fönstret. Uppruttet. Plus kanten nedanför. Också förstörd. Men nu kommer det inte in något mer vatten. Förhoppningsvis. Sen kom han upp en stund senare och undrade om jag kunde ringa nå´n som kunde koppla in spisen i andra lägenheten. Skall vi göra allt? För att det inte skall kosta något.
I dag blir det väl inte så mycket gjort. LM kommer nu på förmidda´n. Har inte varit här på flera veckor, så jag lär nog vara rätt tom i skallen när hon gått hem. Ja, tommare än vanligt alltså. Nu blir det en kopp kaffe till innan påklädning och bäddning. Återkommer. Om jag orkar.

Måndag eftermiddag

KLART!!!!! Städat färdigt hela lägenheten. Dammsugit och torkat golv. Dammat i alla rum och bäddat rent i sängen. Alla fönster putsade och nystrukna gardiner upphängda. Blommorna duschade. Så dammiga och fulla med pollen utifrån. Middagen färdig och uppäten och disken diskad. Gissa om det känns i ryggen? Ändå har dottern gjort det mesta + att hon har klippt gräset utanför, tvättat bilen invändigt, säten, golv och tak och tvättat 4 maskiner tvätt. Blir trött bara av att tänka på det. Nu blir det i alla fall inte mer gjort i dag. Jo, baka en sockerkaka. Får kaffefrämmande imorgon.

Fullt

Lägg till två katter så fattar ni hur trångt det blir. Får inte plats med vare sig armar eller ben. Alltid en hund eller en katt i vägen. Man ligger som ett fastklämt kryss.

25 maj och ny vecka

Helgen slut och en ny vecka drar i gång. Sista veckan i maj. F-n vad tiden rinner i väg.
Ringde min lillebror i går. Han fyllde 50. FEMTIO!!!! Inte klokt. Alla hinner i kapp mig fast jag hela tiden varit äldst..
Dottern var hemma runt halv elva i går kväll. Nykter och städad naturligtvis och med två limpor cigarretter. Hundarna fick tokspel. Till och med Vita, som inte stressar upp sig i onödan. Hon sprang runt som ett skållat troll och visste inte riktigt vad hon skulle göra.
Dotterns kompis ringde och hade fått med sig fel väska från bussen. I stället för en väska med EN flaska sprit och mycket godis hade hon fått med sig en väska med MYCKET sprit och inget godis. Kan tänka mig paniken hos den stackar´n som blev av med alla flaskor och fick godis i stället. Men allting löste sig i alla fall.
I dag blir det lite städning och troligtvis fönsterputsning. Går snart inte att se ut. Värst när solen ligger på. Dottern är ute och klipper gräset. Är ju ingen annan som gör det, fast hyresvärden varit här i över en vecka. Sanslöst.
Mycket värktabletter har det gått åt på morgonen. Ont så in i helsike. Sov i alla fall till halv åtta. Inte dåligt. Men det är inte särskilt bekvämt att sova med tre hundar och två katter i sängen en hel helg. Fattar inte hur dom kan ta så mycket plats fast dom är så små.
Nu blir det en kopp kaffe till innan jag kör i gång.

Lördag morgon 23/5

Morgonsysslorna klara. Medicin, kaffe, knäcke och kissrunda. Har även hunnit med att prata med L en stund. Nu ska jag bädda och baka en mjuk kaka. Lite gott till kaffet i fall det kommer någon kaffegäst. Man vet ju aldrig. Annars blir det nog en riktig slöardag. L snackade om bilbingo. Men där går gränsen. Finns inget mer själsdödande än bingo. Då går jag hellre till kyrkan. Eventuellt blir det lite syende om lust och inspiration infinner sig. Nu ska jag i alla fall bädda sängen och ta en kopp kaffe till.

Redan fredag

Veckorna bara rinner i väg. Snart juni. I går kom äldsta dottern med sambo och barn förbi och åt middag innan de fortsatte till Mönsterås. Lillprinsen växer så det knakar.
I dag har det inte varit något särskilt. Städning och matlagning. Hyresvärden kom upp och satte handtag på badrumsdörren. Men inget lås. Visade allt annat som behöver göras. Inte roligt. För honom alltså.
Nu är jag hundvakt till söndag kväll. Dottern drog till Oskarshamn i kväll för Cinderella-kryssning, lördag-söndag. Så hundarna får dras med mig hela helgen. Dom har varit rätt lugna i kväll faktiskt. Var bara när vi gick ut som Mimmi blev lite hispig. Hon brukar flippa ut när bilen är borta.
Nu skall jag bara ta en snabbdusch och sen hoppa i säng. Har en bok kvar att läsa av packen dottern hade med sig förra gången dom var ner. Ingen av dom andra så bra som Stieg Larsson. Återkommer pigg och utvilad i morgon. (Hoppas jag)

Tisdag morgon 19/5

En ny sömnlös natt. Börjar bli lite jobbigt. Gårdagen flöt på med handlande i Högsby, matlagning (tagliatelle med ost- och skinksås), disk och dammsugning. Näst äldste sonen lånade dotterns bil för resa till Nässjö. Besök på ev framtida utbildning. Besked om två veckor. Kom tillbaks vid sju-tiden och dottern körde hem honom. Hon ringde vid åtta-tiden. Växelspaken paj. Tog sig i alla fall till Högsby och privat mekaniker som lagade provisoriskt. Inget större fel. Puhh. Tog tre minuter att fixa + två timmar kaffe. Så var hans dag solsken. (Lång historia). Gick och la mig tidigt. Ont överallt. Somnade och sov till klockan två. Men nu är det kört.Har försökt, men det går inte ligga ner.
I dag blir det i alla fall Karlsson. Mer färg står på inköpslistan. Har det gamla skåpet från Mönsterås, som ska målas + dotterns rottingstol. Kanske blir det en sväng in på Kupan också. Hade velat åka till stan men inte med bilen i det skick den är nu. Får byta den lilla grejen till växellådan först.
Nu ska jag i alla fall fixa kaffe och kanske lösa lite korsord så natten går.

Denna vecka slut

Jaha, så har en vecka till gått. Inte klokt vad tiden rasar i väg. Nyss var det snö och kallt och nu är det snart Mors dag och midsommar. Sen fyller man år (inte nödvändigt) och sen är sommaren slut.
I dag blir det väl inget speciellt. Gårdagen bjöd på en liten surprise. Barnbarnet M från Oskarshamn dök upp och hälsade på. Hennes tvillingbror var på idrottsplatsen och spelade fotboll. Så vi hade en liten pratstund och tog en promenad med hundarna. Mycket "varför" med den ungen.
Lagade lite mat till dottern kom hem och sen åkte vi till L och L som ringt och bjudit oss på rabarberpaj. Himla god. L:s bror med fru och dotter dök också upp. Efter ett par timmars trevligt sällskap åkte vi hem. Började faktiskt bli lte kallt. Rambo upptäckte hur roligt det var att leka med kycklingarna. Dom flaxade så roligt. Han höll sig på lagom avstånd, men roliga var dom. Tur att inte mamma höna dök upp, då hade det inte varit roligt för lilla Rambo. Dottern börjar släppa lös honom mer och mer. Han älskar att springa runt Mimmi och retas. Hon får definitivt inte vara lös annat än på ängen. Hon är ju inte världens lydigaste när hon är lös.
Lördag kvällen gick i slöhetens tecken. Lite TV, lite dator, men definitivt ingen schlagerfestival. Har inte sett det på mååånga år. I alla fall inte se´n jag flyttade till Berga 2000.
Nu ska jag i alla fall bädda och klä mig. Förbereda en nötstek, som ju behöver några timmar att bli färdig och ev ta en sväng ner till loppisen. Återkommer kanske till kvällen.

Fredag

Hela gårdagen gick i seghetens tecken. Efter en sömnlös natt var jag helt slut. Gick och la mig relativt tidigt i går kväll och räknade kallt med att kunna sova hela natten. Icke. Hade så ont i höger höft och ben så jag höll på att flippa ut. Sov en timme. Vaknade. Upp och ta värktabletter. Sov en timme till. Vaknade. Så har det varit hela natten. Nu är klockan snart sex och jag har gett upp tanken på att få sova. Kaffet är i gång och första omgången tabletter är intagen. Huvudet känns som bomull, men det får ju gå. I dag blir det fredagssysslor. Städa och plocka. Ev en tur upp till L för att kolla loppisboden för sommaren. Laga till en kyckling till middag och kanske få värden att kolla in det som behöver göras i lägenheten. Lycka till med det!!!!
Nu är i alla fall kaffet klart så jag ska ta en kopp och två knäckebröd för att hjälpa magen att klara medicinen. Återkommer naturligtvis.

Tisdag 7.30

I natt har det inte blivit något sova alls. Gav upp att ens försöka när klockan var runt tre. Alla morgonsysslor klara. Medicin + 2, kaffe, dusch, påklädning och bäddning. Snart dags att ta ut hundarna. Men än så länge sover dom. Hyresvärden anlände i går. Får se om jag kan få honom att fixa badrumsdörren och ytterdörren. Ytterdörren åker väl snart ur. Sprintarna till gångjärnen är på väg ut och sen är det bara att lyfta av hela dörren. Så jäkla bra. Kan ju sätta upp saloondörrar så slipper vi krångel med att öppna och stänga. Sen hänger vi ett draperi för toadörren. Såå snyggt. Rosa, tror jag blir bra. Eller blått, som tapeten i hallen. Vet inte vad dom ska hit och göra. Städa källaren eller plantera blommor kanske. För det kan ju inte vara så att dom ska fixa balkongen?? Ja,vi får väl se vad som händer. Nu börjar hundarna vakna, så jag får väl pallra mig ut.

Nytt sömnmedel????

Måndag o ny vecka. Gick upp halv sju efter att ha sovit hela natten från halv elva. Barn är ett alldeles utmärkt sömnmedel. Somnade som en stock efter att ha gått i dvala hela kvällen, efter familjens hemfärd. Hade tänkt börja med Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor", men såg inte ens bokstäverna. Får väl låna barn på dagarna, så sover jag gott. Nä, är nog hellre vaken än att ha småbarn igen. Den tiden är förbi. Någon sa att barnbarn är livets efterrätt. Stämmer nog. Man ska inte ta för mycket. Lagom är bäst.
I dag blev det i alla fall lite dammsugning och plock. Middag och disk. Skulle åkt till Högsby, men det får bli i morgon. Apoteket och hämta medicin. Bäst att lägga upp ett lager medan det är gratis. Har frikort till mitten av september.
Nu blir det lite kaffe och bokläsning.

Söndag

Vaknade halv sju. Solen sken och fåglarna väsnades så där lite lagom. Efter medicin, kaffe, påklädning och bäddning, dök skogstrollet upp. Hennes mamma med sambo, storasyster och lillebror dök upp lite senare. Sen har dagen gått i jämn och lugn lunk. Jag fick förtroendet att vara barnvakt till lilleman, när resten av familjen åkte till Högsby och åt. Han har kolik den lille skrutten. Inte roligt. Jag sjöng för honom och då somnade han. Ville väl slippa lyssna.
Nu har i alla fall lugnet lägrat sig och alla har åkt hem. Till och med hundarna har däckat. Yngsta dottern är och jobbar. Inte hemma förrän tio. Jag ska lägga mig och läsa en bok. Fick en hel hög. Bl a Stieg Larsson och Lotta Thell. Ska vara bra, sägs det.
Ska tömma kameran på lite kort som blev tagna i dag. Ev fixa något att äta, om jag orkar. Kanske återkommer senare. Annars i morgon.

Lördag kväll o slut på lång väntan

Blev inte någon lugn dag som jag trodde. Hundarna har levt rullan hela dagen. Så det där med att ligga lugnt och vänta på matte... Glöm det. Alla har jagat alla. Issa har jagat Rambo, som har jagat Mimmi, som har jagat Issa och mitt i allt jagande springer Vita och har noll koll på vem HON jagar. Hon bara springer runt. Ibland slutar hon jaga och bara gör egna piruetter mitt på golvet. Tokiga hundar. Nu är klockan i alla fall över nio, så dotra är väl på väg hem. Sen är det dags för sängen. Barnbarnet från skogen dyker upp vid åtta-tiden. Så det gäller att vara pigg och utvilad. Slipper i alla fall laga mat till hela hiet. Dom skulle åka till McDonalds och ta hemmadottern med sig. Så det får väl bli rester för mig i morgon också. Gott.
Nu skall jag i alla fall ta min kvällsmedicin och sista koppen kaffe.
Var för resten ut och vattnade änglatrumpeten som hade blåst torr. Det var därför den såg så hängig ut. Hoppas dom klarar sig. Blir tokig på tangentbordet. I-knappen är dölustig. Måste trycka på ett särskilt sätt annars hänger den inte med och då blr det väldgt konstg text. nte alls som vanlgt. Är man van att skriva lite snabbt är det jäkligt frustrerande med i-stopp. Kan ju inte bara skriva en massa ord utan i.
Slut för i dag. Hörs i morgon.

Lååång väntan

Lång väntan på att matte skall komma hem nå´n gång. Mimmi har för säkerhets skull lagt beslag på mattes toffel. Brukar ha hennes tofflor med sig i sin säng.

Lördag morgon

Lite seg. Vaknade halv två i natt av världens smäll. Jordbävning, explosion, nå´n som kört in i huset?? ÅSKA!!! Har aldrig hört en så´n smäll förut. Till och med dottern vaknade. Sen kunde jag naturligtvis inte somna om. Hatar när det åskar på nätterna. Gillar inte åska nå´n tid på dygnet, men nätterna är värst. Sitter antagligen i sedan man var liten och blev uppkörd mitt i natten och fick sitta på kökssoffan med gummistövlar på fötterna.
Nu skiner i alla fall solen, men det blåser som sjutton. Min ena änglatrumpet ser inte allt för rolig ut efter regn och blåst. Får väl se hur det går.
I dag ska jag som sagt vara hundvakt. Dottern börjar jobba klockan tolv och jobbar till nio i kväll. Hundarna lär väl som vanligt, ligga i sängen och bara vänta. Gör inget alls. Då är det lugnt. Inte blir det någon större matlagning i dag heller. Hon äter på jobbet och jag tar mig väl lite rester framåt kvällen. Brödet jag bakade i går blev jättegott. Har redan gått åt en limpa. Av tre.
Vanliga morgonrutinen är avklarad om än något försenad. Andra muggen kaffe är urdrucken. Så nu är det bara att klä sig och försöka komma i gång.

Fredag kväll

Dagen har gått med städning, tvättning och matlagning. Just nu håller jag på att baka lite matbröd. Dottern drog i väg till banken och skulle ta ut min sista hundralapp. Funkade inte kortet. Skulle ha varit utbytt, men icke. Det enda som saknades var bröd och det slänger man ju ihop lite snabbt. Står på jäsning just nu.
Har tagit ut mina änglatrumpeter i dag. Klarart dom sig inte, så klarar dom sig inte. Jag vet att det inte heter dom. Men det heter definitivt inte dem heller. Har sett att det är många som använder "dem" i tid och otid.  Man kan inte skriva "klarar sig dem inte" i så fall heter det "klarar de sig inte". Men jag skriver dom. Nu blev det lite svensk grammatik. Läste i någons blogg att "mötte X och X på flygplatsen. Dem kom hem från Karamellien. Hur korkat låter inte det. Inte bara "vanliga" människor som använder de och dem helt fel. Även "kändisar" och en del journalister. Bland bloggskrivare och på hemsidor hittar man många så´na grodor. Sådana. Usch, nu låter jag som en gammal skolfröken. Sluta genast. Man får skriva hur man vill och jag får bli hur irriterad jag vill på all felskrivning.
I kväll blir det väl TV, om det är något att kolla på. Tidigt i säng i alla fall, eftersom dottern jobbar i morgon och jag är hundvakt.
Har inte fått något besked om söndagen. Kommer barnbarn eller inte?. Det visar sig väl.
Nu skall jag slänga in brödet i ugnen. Hörs jag inte av i kväll så blir det kanske i morgon.

Fredag morgon

Har sovit rätt bra i natt. Vaknade klockan sex och släppte ut hundarna som redan låg i startgroparna. Medicin och det vanliga köret. Blir lite tjatigt. Tänk om jag slapp värk och allt annat skit. Kunde sova till halv nio (har jag i och för sig aldrig kunnat), vakna och känna doften av kaffe. Kanske börja dagen med en napoleonbakelse, i stället för en näve piller. Är så trött på alla dessa tabletter. Sitta varje söndagkväll med burkar och dosett och portionera ut för hela veckan. Hinner knappt göra det förrän det är söndag igen och jag får göra om alltihop.
Dottern kom på häromdagen att vi har slutat använda hjärnorna. Springer till Konsum och köper Panodil när jag fick ut sju burkar på recept. Hjärnsläpp.
I dag blir det väl inget speciellt. Dotern tvättade i går så i dag blir det väl lite helgstädning samt hund- och katt kamning. Både Mimmi och Vita fäller nå´t fruktansvärt. Svea ska vi bara inte tala om. Vet inte hur hon ser ut. Karlssons golvmoppar är välfriserade i jämförelse med henne. Inga tovor, men päls åt alla håll och en svans som en skitig dammvippa.
Hon river i kattlådan så man kan tro att hon gräver ett hål ner till grannen. Värst på nätterna. Efter tio minuters krafsande blir det tyst och man tror att, nu är hon klar. Då börjar hon om igen. Och nu snackar vi inte ett försiktigt kattkrafs för att gömma avfallet. Nä, hon GRÄVER verkligen. Dessutom river hon på väggar och tak med vassa klor. Precis som om luckan åkt igen och hon var tvungen att riva sig ut. Och jag lovar, det hörs mycket mer på natten när man försöker somna. Varför måste katter skita på nätterna??
Verkar i alla fall som om solen hälsar på i dag. Synd, för då syns det verkligen hur skitiga fönstren är. Mysigt med vårsol, men allt damm och skit syns ju så mycket mer. Kanske läge för fönsterputsning???
I går gjorde jag en strömmingslåda i stället för de vanliga stekta strömmingarna med potatismos. Ingen hit. Hundarna tyckte om det i alla fall. Säger inget i och för sig eftersom de går i kattlådan och förser sig. Men det receptet åkte faktiskt i soporna. Håller mg till mina vanliga strömmingsflundror med potmos. I dag blir det i alla fall potatismos med ugnstekt frukostkorv. Bäst att äta mycket mos innan färskpotatisen kommer, för sen dröjer det ju ett tag tll nästa gång. Gjorde ett försök en gång, med att göra mos på sen färskpotatis. Gick inget bra, kan jag tala om. Slemmigt och snorigt. Hur äckligt som helst.
Nu är det  alla fall en kopp kaffe tll som gäller, nnan jag bäddar och klär mig. Hundarna sover än men ska strax ut på kisserunda. Kisserunda för dom betyder både, jaga väg grannens kissar samt slå en drill eller tre. Återkommer.

Hajen

Malins kompis. Fick också pris.

Malin

Våran Malin, som flyttat till Oskarshamn. Fick ett fint pris på utställning vid Fredriksbergs herrgård. Världens goaste och snällaste katt. När hon var mindre brukade hon springa runt med barnbarnets nappar i munnen. Var tvungen att gömma dom för henne.

Fortsättning på tisdagen

Gjort tsatziki. Förberett middagen. Plockat, plockat och plockat. Ute med hundarna två vändor och hinkat massor av kaffe. Struntat i att svara i telefonen. LM. Vill ändå ingenting. Hämtat posten.Inget roligt, bara reklam.
Mimmi är så fruktansvärt tråkig att gå ut med när dottern åkt i väg med bilen. Piper och letar. Kan inte koncentrera sig ett dugg på det hon är ute för att göra. Nosar där bilen brukar stå och följer bilspåren. Så trååkig.
Fick ett mess från dottern. Slutar klockan tre.
Issa håller på att reta hundarna. Ett jäkla jagande. Rambo drar henne i svansen, Vita piper och Mimmi, ja hon är Mimmi. Polis och övervakare. Måste alltid kolla så att det leks efter hennes normer. Ingen får göra nå´t utan att hon är med och styr.
Nu är det dags för en kopp kaffe till. Sen ska jag ta itu med vardagsrummet.

Tjuriga Svea

Tjuriga Svea visar alltid sitt söta gästvänliga lilla ansikte. Ser alltid ut som sju svåra år. Mot mig och dottern är hon världens keligaste katt. Men annars......Ta inte i mig. Kom inte för nära. Leker gör jag själv på natten, när alla andra sover.

Tisdag 7.50

Var uppe klockan sex. Vanliga proceduren. Medicin + 2 + kaffe. Läste lite bloggar. Nu har jag varit ute med hundarna i  regnet. Dottern fick åka in och jobba. Blev så´n brandkårsutryckning. Jobbar till tre eller fyra. Jag ska fortsätta dammsugningen som började igår. Göra tsatziki och en grekisk lasagne med grekisk yoghurt istället för bechamelsås. Får se hur det blir.
Katterna slogs som galningar i natt. Svea gillar ju inte när Issa kommer för nära. I och för sig gillar inte Svea nånting alls, utom rå strömming, ost och rått kött. Ja, och mig förstås. Men det är nog mest för att det är jag som serverar maten. Har aldrig träffat en tjurigare katt. Så fort det kommer någon försvinner hon. Under sängen eller bakom böckerna i bokhyllan. Hon kom hit när hon var tolv veckor och nu är hon snart tre år, så man tycker ju att hon skulle ha vant sig vid folk och fä. Men icke. Hon tycker verkligen inte om någon, utom mig och dottern. Men det tog säkert över två år, innan hon accepterade henne. Det är inte många som kommer hit som vet att vi har en röd, långhårig katt. Barnbarnen brukar gå på Svea-jakt när dom är här. För det mesta hittar dom henne inte. Hon är en mästare på att gömma sig och försvinna in i omgivningen. Då kan bara lukten av strömming locka fram henne.
Nu ska jag ta en mugg kaffe till innan jag kör i gång dagen. Återkommer antagligen framåt kvällen.

Måndag o ny vecka

Nu har jag nog sovit i kapp. Vaknade halv fem och va döpigg. Satte mig och plöjde igenom några av "mina" inredningsbloggar. Behöver lite inspiration. Nu är i alla fall första koppen kaffe urdrucken och jag är inne på nummer två. Morgondosen av dagens "Gott och Blandat" är intagen + en extra brus för värken. Nu mår man nästan lite bra.
I dag ska jag flytta om lite blommor tänkte jag. Något trångt i köksfönstret. Dessutom vill jag ha ut mina änglatrumpeter. Vet inte om det är för tidigt att sätta ut dom. Någon??
Innan Valborg sydde jag en lampslöja till kökslampan. Ungarna blev galna på den för dom såg inte den som satt mitt emot. Jag tyckte i alla fall att den blev fin. Bild kommer.
Har lite mer syprojekt på gång, men inte i dag. Bäst att passa på medan man har en lånemaskin på långlån. Min gick ju sönder precis lagom till garantin gått ut. Tur att man har en snäll kompis.
Lugnt och tyst är det i alla fall. Hundarna sover fortfarande. Mimmi kom upp en sväng när hon hörde att jag öppnade kylskåpet. Hundar är roliga. Stendöva för allt som rör t.ex. inkallning och lydnad, men prassel i en påse eller när kylskåpsdörren öppnas, det hör dom.
Hundarna gillar i alla fall de nya sofforna. Bättre arm- och ryggstöd. Nu kan dom drapera sig på rygg- eller armstöd, som värsta prydnadshundarna. Annars knölar dom ner sig där det är minst plats, naturligtvis.
Nu ska kaffemuggen fyllas på och sen är det dags för bäddning och påklädning. Tar nog ut hundarna på kisserunda, så dottern får sovmorgon. Bäst att passa på när man mår "ganska" bra.

1 maj

Var så trött i går kväll, så något bloggskrivande blev det inte. Barnbarnet från skogen ville inte åka hem när mamma skulle åka, så hon stannade till klockan åtta. Var så roligt att träffa henne igen. Sist hon var här var efter skolavslutningen förra året. Då var hon här från fredag till söndag. Sen ingenting. Kan man bli arg eller förbannad? Roligt att se den lille nye också. Love!! Namnet bestämt. Han ser inte ut som en Love, men det blir säkert bra. Snäll och lugn var han i alla fall. Hade glömt hur gott bäbisar luktar och hur lena kinder dom har. Har alltid tyckt om bäbiskinder. Mjuka och lena. Söt som en sockerbit är han, fast han börjar likna sin pappa. Men mest är han lik sina systrar, när dom var små. Mimmi tyckte inte om när dottern bar på honom. Men när dom hade åkt hem sprang hon runt och letade överallt där han hade varit. På matsalsbordet där bilstolen stått. Till och med i vasen på bordet. Han kunde ju gömt sig där. Hon letade i sovrummen, på och under sängarna. I köket och hallen och under soffan. Letade och pep.
Bäbisens pappa gillar hon inget vidare. Men nu får han i alla fall klappa henne. Men hon har en jäkla koll på vad han gör. Rambo gillar ju alla som kommer hit, för alla kommer ju till honom. Till och med Vita var ovanligt uppspelt. Tyckte nog det var roligt med mycket folk och barn.
Lilla Love tyckte nog det var jobbigt. Lång bilresa och vandra från famn till famn. Hade visst lite svårt att komma till ro när han kom hem. Helt förståligt, han är ju inte så gammal. Nu kommer dom ner den 9:e maj nästa gång.
Sonen från Mönsterås hade med sig sofforna vi skulle byta. Han tog hörnsoffan och jag fick två tvåsittssoffor. Helt perfekt. Skall köpa ny klädsel till dom. Vita naturligtvis. Dottern slår ifån sig med näbbar och klor. "Det går inte med hundarna." Men vadå? Det gårju tvätta.
Sen hade han också med sig en fin gammal skänk, som ingen ville ha. Jo, jag vill. Den skall också måklas vit och stå i vardagsrummet. Blir så bra så. Nu ska jag börja så smått med maten. Återkommer om jag orkar.

RSS 2.0