Bernhard har åkt

Till Linköping. Han blev en födelsedagspresent. Äldste sonen kom med lilla fröken och dom tog ut hundarna och blev utskällda av Bernhard. Sen kom Bernhards nya ägare och blev också utskällda. Han skäller mycket den lille. Har han efter sin far. En riktig pappas pojke. Storsonen hade med sig hostmedicin. Behövligt. Lilla fröken kollar på Disneydags och äter godis. Jag skall ta lite mer hostmedicin och en kopp kaffe. Återkommer i morgon.

Lördag eftermiddag

Mår inte ett dugg bättre. Snarare tvärtom. Märks allra tydligast på mitt tålamod (inte) med hundarna. Mimmi får sina idiotutfall och skäller som en galning när det är något, eller någon, eller om hon tror att det är någon utanför. Vilket betyder att dom andra också kör igång. Jag blir pokig, som dottern sa när hon var liten. Jobbardottern skulle gå på apoteket i dag, men det är ju för sjutton röd dag i dag. Inget öppet. Sonen skuller kolla om dom hade någon slemlösande hostmedicin hemma. Innan jag hostar sönder revbenen. Har inte speciellt mycket hosta men det lossnar inte. Gör så jäkla ooont. Är väl därför jag inte får luft.
Linköpingsborna ringde för tre kvart se´n och sa att dom skulle åka. Tar väl runt två timmar hit skulle jag tro. Sen är det bara stora odjur kvar.
Sonen skall få gå ut med dom när han kommer. Var för jobbigt när jag var ute förut. Sen blir det soffan. Inte roligt för lilla fröken men hon brukar blurra och sysselsätta sig rätt bra själv. Bara ge henne lite kvällsmat. Hoppas jag är bättre i morgon för det här är för jädra tradigt.
Nu när Bernhard flyttar också kan vi kanske återgå till det gamla vanliga. Mattor på golven och roligt att städa. Känner mig lite småsugen på att börja plocka fram tomtar och julgrejer men får väl hi mig ett tag till. Var ju så inne i det här med flytt innan jul men har fortfarande inte hört något. Ja, ja det löser sig nog.
Nu har hundarna somnat så då ska jag passa på att ta lite kaffe och se om det går att röka. Har rökt en halv cigarrett på hela dagen. Skrämmande eller vad???

Klockan är halv elva, drygt

Mår skit. Har i alla fall fått på mig kläder och bäddat. Skall plocka lite kisstidningar och gå ut med dom stora. Skitjobbigt allting, för luften tar bara slut. Inte så mycket hosta faktiskt. Kan bero på att jag inte kan röka. Försökt, men det gör för ont. Bra eller dåligt??? Tror i alla fall inte att jag försöker mer i dag.  Tur att jag slipper laga middag i alla fall. Blir mackdag i dag, om jag blir hungrig. Pratade med äldste sonen. Han skulle ringa igen runt middagstiden. Nu skall jag i alla fall försöka ta mig an hallen och köket. Har inte hört något från Linköpingsborna. Men dyker upp det gör dom väl. Har ju lagt handpenning på lillbubben. Tur att han flyttar. Börjat ta över för mycket av sin mammas och pappas dumheter.

Lördag sista oktober

Sovit fruktansvärt dåligt i natt. Var upp tre -fyra gånger. Ont i höfter och rygg + att jag inte fick någon luft. Slog på lunginflammation i går kväll eftersom jag hade ont i lungorna förra veckan. Får väl ringa sjukvårdsupplysningen om det inte ger sig. Går definitivt inte att röka. Hur ska detta sluta. Måste i alla fall försöka hålla mig uppe tills dom hämtat Bernhard. Har inte fått någon tid men det blir väl på förmiddagen nå´n gång, hoppas jag. Inte så långt att köra från Linköping. Sen kommer lilltrollet framåt kvällen. Hennes pappa ringde från jobbet i går och kollade hur jag mådde. Han skulle ringa i eftermiddag. Var jag för dålig ställde dom in. Tack för det. Vill ju inte smitta någon som just varit sjuk. Dottern har åkt till jobbet. Har delad tur så hon kommer inte hem förrän halv tio i kväll. Det blir segt.
Hon kunde inte förstå varför jag blivit sjuk. Jag är ju aldrig ute. Det kanske är därför jag blivit sjuk.
Nu har alla hundarna lagt sig i dotterns säng, så då ska jag passa på att röja lite. Skulle behöva torka golvet i hallen också. Men först lite mer kaffe och ett försök till rökning.

Jobbigt

Får inte mycket gjort i dag. Bäddat och plockat. Gjort pressgurka på tre gurkor. Får ingen luft. Känns som jag har slammat igen totalt. Lite snörvlig men inte så farligt. Halsen och bröstet är värst.
Grannen mitt emot håller på att tömma det sista i lägenheten, så alla hundar skäller och mufflar. Såå irriterande. Ingen av dom vet vad tyst betyder heller. Är man sjuk har man ju ännu sämre tålamod med dom.
Har plockat fram grejer för jag tänkte göra äppelmuffins och äppelkaka. Men har ingen energi och ingen motivation. Får nog bli ett senare projekt. Har knappt ork att komma i gång med disken. Ska gå ut med hundarna bara flyttgubbarna ger sig i väg. Mimmi går ju i taket om det är folk utanför.
Lille Bernhard hjälper naturligtvis till med utskällningen. Slänger snart ut Vita. Hon mufflar i gång dom andra och Mimmi skall ju ha sista vovet, så dom slutar aldrig.
Så fortsätter jag. Stordottern ringde om söndagen. Så jag fick göra en liten paus. Inget som märks i och för sig. Har diskat upp allt som låg i diskhon, men det är väl också allt. Hundarna har i alla fall varit ute. Allihop utom Bernhard.
Han sover så sött i katthuset. Mimmi, Rambo och Vita, har knölat ner sig i bambustolen i hallen. Ser liite trångt ut. Nu skall jag fylla på kaffetarmen.

Bara en dag kvarJa så var det fredag morgon och bara en dag kvar tills Bernhard flyttar till Linköping.
Vaknade halv fem och var tvungen att gå upp på toa. Körde igång perkulatorn och hostan. Herre je, så ont det gör i halsen och bröstet när jag hostar. River som jag hade ätit taggtråd.
I dag blir det väl lite plock och stök. Dottern har åkt till jobbet. Är hemma runt halv tre. Hon tvättade stora mattan, som ligger under matsalsbordet, i går kväll. Så nu är det bara ryamattan kvar. Men det blir handtvätt, på dom små fläckar som finns. Har inte haft mattor på golven på flera veckor. Skall bli så skönt att få lite ordning.
Nu blir det mer kaffe och lite röka, så inte hostan ger sig.

Torsdag kväll

Efter middagen blev det lite middagsvila. Lite problem eftersom Rambo sprang fram och tillbaka med sin lilla boll. Sen skällde Bernhard så då var det bara att pallra sig upp. En sväng ner till Konsum och handlade. Hörde Rambo hela tiden. Går inte lämna den lille bubben. Diskade upp middagsdisken så jag slipper den i morgon bitti. Finns inget värre. Huvudvärken ger sig inte och halsen gör ont. Glömde naturligtvis att köpa halstabletter. Och Brieost.
Nu skall jag ta en kopp java och en skiva mjuk pepparkaka och kolla på "Unga mödrar". Återkommer.

Trötta hundarJag gick och la mig igen, när dottern åkt i väg. Har legat och läst Allers. Hundarna sover fortfarande, som synes. Det lilla bruna under täcket är Rambos svans och det bruna i mitten är inte bajs utan ett grisöra.
Killade i halsen i går kväll och i dag gör det ont när jag hostar och sväljer. Gör ont i öronen och lite skallevärk. Vill INTE bli sjuk. Jobbigt med förkylning. Blir gnällig och tycker väldigt synd om mig själv.
Tänkte baka bullar i dag, men upptäckte att jag inte har mjölk så det räcker. Skönt , då kan jag skjuta på det till en annan dag. I morgon kanske.
Nu skall jag hälla upp en kopp kaffe till och ta en rökpaus. Rökning är verkligen bra när man börjar få ont i halsen.

Snacka om morgonpiggInte Bernhard. Men jag. Gick upp halv fem i morse. Nästan mitt i natten. Dottern kom upp för fem minuter sen. Skall åka och jobba. Lille Bernhard gick och la sig hos mamma och pappa igen. Var bara upp och kissade. Nu retar han Rambo, som morrar. Är inte alls morgonpigg. Vill vara i fred. Speciellt som han fått sova hos mig hela natten.
I dag blir det väl inget speciellt. Bullbak kanske. Nu blir det mer kaffe och röka.

Onsdag 16.53

Så har jag vilat middag. Himla skönt. Bernhard och jag kurade ihop oss i TV:soffan, med dom stora utspridda omkring oss. Inte särskilt bekvämt. Men mysigt. Sen bakade jag en plåt "Snoddas" och två mjuka pepparkakor, som står i ugnen just nu. Får se om det blir något mer. Har inte så mycket plats i frysen för en massa bak. Snart dags att gå ut med storhundarna. Får passa på medan Bernhard sover. Om jag inte tar med honom.
Hade fått kort på lilla L. Kan öppna dom en och en, men kan inte flytta på dom. Och det vill jag ju. Lägga in dom bland mina bilder.
Nu skall jag kolla Ramsey. Återkommer.

I väg till HagforsHär är lilla dockhunden Busan med sin nya matte, innan avfärden till Värmland och Hagfors.
Nu har vi ätit middag. Köttfärslimpa och potatis till både oss och hundarna. Jag har diskat och plockat i ordning  köket, så nu blir det nog lite middagsvila. Stora hundarna har varit ute. Funderar på om jag skall ta med mig Bernhard ut, när det är dags för nästa kisserunda.
Dottern har flängt i väg till jobbet. Kommer hem runt halv tio. Hon köpte Voltaren-plåster i går, som hon har provat i dag. Totalt värdelösa. Tur att dom inte var så dyra. Hon får köpa Artrox och prova det i stället.
Efter middagsvilan blir det lite bakning tror jag. Är fruktansvärt sugen på något sött. Så är det att vara diabetiker. Alltid sugen på det som är förbjudet. Nu sängen. Återkommer.

Alla valpar sålda

Så var Bernhard också såld. Nya ägarna har lagt handpenning och på lördag flyttar han till Linköping. Får skämma bort honom riktigt mycket till dess. På lördag kväll kommer barnbarnet från B-måla och sover över och så kommer stordotter med barn på söndag.
Nu har jag börjat med middagen, köttfärslimpa. Dottern blev inringd och skall börja jobba klockan två. Nu har hon städat hela lägenheten. Dammsugit och torkat alla golv. Snacka om skitigt. Lille Bernhard sover efter en ansträngande busförmiddag. Till och med Vita har lekt med honom. Körde sitt bakbenskick som vanligt, så han var lite konfunderad över vad hon gjorde. Nu får jag göra lite nytta. Har tagit bort Blocketannonsen så nu ska jag kolla stordotters mail. Foton antagligen. Återkommer.

Rambo med sonHär vilar Bernhard i TV-soffan tillsammans med pappa Rambo.

Hund-och kattsängHär sover hela familjen. Ja, utom jag då naturligtvis. Och Vita.

Bernhard till Linköping?

Hade fått mail sent i går kväll från ett par i Linköping som ville tinga Bernhard för hämtning på lördag. Skickade mitt kontonr. så får vi se vad som händer under dagen. Natten har varit lugn. Rambo sov inne hos mig men var uppe ett par gånger för att se om han kunde komma ut. Larvig hund. Lille Bernhard sover naturligtvis i dotterns säng. Bild kommer. Han blir så bortskämd. Nu ska jag ta lite mer kaffe och röka, innan dagen kör i gång. Har inte så ont i dag. Beror kanske på Sarotenen jag tar till natten. Återkommer.

Tisdag kväll

Klockan är snart tio och det börjar bli dags för sängen. Varit till Högsby och handlat i dag. Karlsson,Konsum och Matmästar´n. Ja, och Apoteket förstås. Fick två stora tomtar av dottern, på Karlsson. Har ju så några. Många kvar till LM:s 1875 stycken. Avancerad middag i dag. Hamburgare. La mig efter maten och var på väg att somna, när yngsta sonen ringde. Skulle bara kolla hur det var eftersom vi inte hört av oss på ett tag. Talade om att det varit mycket med valparna. Det blev i alla fall ingen middagsvila i dag.
Satte in ny annons på Bernhard och som vanligt fått korkade mail om avbetalningar, sänkta priser och hur mycket han kommer att väga som vuxen. Daaah. Beror väl på hur mycket mat man stoppar i honom. Är lätt att göra det nu, om han inte blir såld lite snabbt. Ligger på soffan och myser. Får lite hamburgare och skinka. Piper och skäller när han vaknar och inte hittar oss. Köpte en massa leksaker och grisöron till hundarna, på Karlsson. Hälften släpade Bernhard in i katthuset och resten samlade Mimmi ihop i dotterns säng. Såg ut som en mindre leksaksaffär.
Annars har det varit rätt lugnt i dag. Jäkla skillnad med bara en valp. Han är så duktig och går på tidningen när han blir nödig. Nu piper han och vill upp i soffan, så jag får väl hjälpa honom +att han ska få lite mat. Återkommer troligen i morgon och talar om hur natten varit.

Tisdag morgon 27 oktoberKonstigt att gå upp i morse utan att få en massa valpar kring fötterna. Lille Bernhard sov så gott i dotterns säng. Lite konfunderad är han varför det inte finns någon att leka med. Han springer runt och letar och piper. Pappa Rambo är heller inte särskilt leksugen än. Han fick ju till sin fasa, sova hos mig i natt. Klockan tre, när jag gick på toa, gjorde han en snabb rusning ut genom grinden. Han måste ha legat på helspänn hela natten. Nu ligger han nerbäddad under dotterns täcke. Hon kom på, i går, att det nog var bättre att pallra sig upp innan sju, i fall dom ringer från bemanningen. Slipper brandkårsutryckning i yrvaket tillstånd. Nu blir det lite mer kaffe i ett luuugnt kök.Återkommer.

Babben flyttat

Ja, så har Babben åkt iväg till sitt nya hem i Kristianstad. Bara lilla Bernhard kvar. Nu känns det lite tomt. Dottern har plockat bort benen på sin säng. Bernhard får sova där med mamma och pappa så han slipper sova ensam. Med benen kvar på sängen blev det för högt, ifall han skulle ramla ner. Vad gör man inte för sina djur.
Så tyst här nu,men Vita är glad. Inte en massa småkryp som rusar runt överallt. Nu börjar allt återgå till det normala.
Nu är det Grannfejden på 3:an. Så sjukt så det måste jag bara kolla på.

Bindie såld

Så var Bindie också såld och är på väg till Åseda. Babbens nya ägare ringde och sa att dom räknar med att vara här klockan åtta i kväll och hämta Babben. Sen är det bara Bernhard kvar. Kineserna har inte hört av sig så det blir nog ingen hund där. Väntar till i morgon sen ringer jag tanten i Karlsham. Stora hundarna har varit ute och dom små har ätit. så nu är det lugnt en stund. Trodde jag ja. Babben och Bernhard slåss för fullt och Mimmi och Rambo är nte ett dugg bättre. Bara min lilla tant som är lugn och ordentlig. Ligger på kudden som vanligt. Tror jag ska ta lite kaffe och varva ner.

Inget är som väntans tider

Just nu väntar jag på en kille från Åseda som är på väg för att hämta Bindie. Troligtvis. Kineserna har jag inte hört något från, men det ringde en dam från Karlsham som var intresserad av Bernhard. Så allting löser sig. Just nu är det cirkus Berga. Alla rusar runt som galningar. Även om man kommer att sakna dom, så skall det faktiskt bli skönt med lite lugn och ro. Dotter från Jönköping kommer på söndag och lilla L har börjat krypa. Roligt att krypa runt med valparna. Inte. Hoppas alla har flyttat till på söndag i alla fall.
Nu skall jag ge dom små mat och ta ut dom stora. Återkommer.

Duktig och snabb??Nu har jag bäddat, plockat bort bajs och kisstidningar, torkat golven i hall och kök, diskat, duschat och tvättat håret. Med några värkisar i sig går det som på räls. Måste hämta ut Retarden så jag slipper dom här jäkliga morgnarna. Kollade på min sida på Apoteket men det hade inte kommit in något recept på brustabletter. Attans. Får kolla lite senare. Beställde dom i torsdags, men hon kanske är sur för att jag inte kommit in och kollat blodtrycket. Jag mår bra, hmpff, så vem sjutton vill betala 200 kr för att kolla blodtrycket. Sockret kollar jag ju själv så då kan jag ju kolla blodtrycket själv. Eller?? 
Nu får jag kanske klä på mig medan det fortfarande är lugnt. Valparna sover så sött i katthuset. Får ladda upp för att prata kinesiska eller om det är vietnamesiska. Har ju klarat både skånska, värmländska och kalmarmål, så detta borde ju va en baggis.
Bilden är på Rambo när han slet av klon på tummen. Men så här ser det ut på helgkvällarna.

Måndag och ny vecka

Ja, så var det en ny vecka igen. Har så jäkla ont så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Två eventuella valpköpare kommer i dag, dottern blev inringd från jobbet och fick sticka blixtfort, jag kan knappt röra mig, den första köparen kommer runt tio och jag måste plocka undan och torka golven. Puuuh!!! Det här blir inte roligt. Har tagit två värktabletter till, får se om det funkar. Hon hann i alla fall ta ut dom stora på en snabbkiss.
Valpköparen som ringde i går var kines eller vietnames eller nå´t så´nt. Förstod knappt vad han sa. Bodde i alla fall i Oskarshamn och barnen tjatade om hund. Visste inte var Berga låg eller nå´nting. Svårt att prata när han inte förstod mig och jag inte förstod honom. Så nu får vi se vad det blir av detta. Den andre presumtive (oj) köparen mailade och var intresserad av en tik. Så har jag tur flyttar både Bernhard och Bindie i dag.
Morgonen var i alla fall lugnare med tre valpar än det var med fem. Kaffe har jag druckit, två koppar, och medicinen är intagen. Så nu är det väl bara att sätta i gång. Återkommer under dagen.

Regn och rusk

Riktigt höstväder i dag. Dottern åkte till Ålem. Skulle lägga en krans och tända ett ljus på graven. Jobbar Allhelgona så hon tog det i dag i stället.
Valphagen är nedplockad. Ingen idé att ha den till valpar som hoppar i och ur lite som dom tycker. Blev väldigt stort i hallen, när den kom bort. Snart kan man kanske lägga på mattor igen.
Valparna sover i alla fall nu. Luften gick helt ur dom när Bianca åkte i väg. Snart dags för mat igen, sen blir det fullt ös ett tag. Skulle egentligen baka, men har ingen direkt inspiration. Får se hur det blir framåt eftermiddagen. Annars blir det väl en annan dag.
Potatisen är skalad och klar. Skall bara bestämma vad jag skall göra med köttfärsen jag tog fram. Nå´nting blir det väl, men nu blir det kaffe igen.

Bianca såld

Så var Bianca såld och har flyttat till Kalmar med sin nya husse och matte. Nu är det bara två kvar, Bernhard och Bindie. Skönt att kullen minskar. Nu ska jag skala potatis och börja förbereda middagen. Golven i hall och kök är torkade och valparna sover. Tror jag. Mimmi har inte reagerat på att några har försvunnit. Kommer nog kanske när alla är borta. Nu, kaffe och röka innan potatisskalning.

Vintertid

Ja, och så var det söndagmorgon. Valparna har inte fattat det här med vintertid,  så dom vaknade som vanligt klockan sju. Fast nu var ju klockan bara sex. Men dom är pigga som vanligt på morgonen. Har mer och mer gått över till att bara ge dom torrfoder, som dom äter med god aptit. Bara Babben som, sina ovana trogen, står och tigger när jag äter frukost. Eller när vi äter middag. Eller när vi sitter vid köksbordet och hon tror att vi äter. Undrar om jag skall berätta det för hennes nya ägare? Nääe det får dom upptäcka själva. Just nu äter hon och Bernhard upp sopskyffeln. Ja,ja dom blir väl snart trötta så jag kan lägga mig en stund till. Kommer några för att kolla på Bernhard i dag. Så förhoppningsvis är det bara två kvar sen. Håller tummarna. Nu blir det en kopp kaffe till. Återkommer senare.

Busan såld

Och så är Busan på väg till Hagfors. Vår lilla dockhund har 45 mil framför sig till sina nya kompisar. En nioårig phalenetik och en springer spaniel. Plus katter. Hon fick ett nytt fint halsband som kliade så förskräckligt. Skönt att dom blir sålda men lite ledsamt är det.
Nu skall jag plocka kisstidningar och bajs igen. Sen får jag torka golvet en gång till. Tur att man inte blir arbetslös.
Det blev lite kaffe och macka och lite hundprat innan Busan for iväg. Dom hade ju ca fem och en halv timmes körning framför sig, så dom ville iväg rätt så snabbt. Skall skicka bilder på hur hon har det i alla fall. Skönt att hålla kontakt med valpköpare så man får veta hur det går.
Nehej nu får jag sätta igång. Bara lite kaffe först.

Babben såld

Ja, så var Babben såld. Handpenning betald och hämtning på måndag. Jättegullig och trevliga var dom. Har katt hemma som ser ut som Svea, så Babben får sällskap i alla fall.
Nu är det bara att vänta in värmlänningarna och se vilken valp dom tar med sig. Bianca eller Busan. Jag ska få i mig en kopp kaffe innan jag får plocka kisstidningar igen och torka golv.
När valpköparna gick stängde dom inte dörren ordentligt, så Mimmi och Rambo stack. Som tur var var ytterdörren nere stängd, så dom kom ingenstans. Får ha dom kopplade inomhus.

Lördag morgon

Jaha, så är klockan snart sju. Har varit uppe en timme. Druckit kaffe, tagit min medicin och värktabletter. Gett valparna mat, bäddat, torkat hallgolvet, duschat och klätt mig. Dottern har åkt till jobbet, med mungiporna uppåt. Förstårinte varför hon är så glad när hon åker hemifrån. I kväll ska hon ut med några kompisar, så i morgon bittiär hon antagligen inte lika glad.
Nu skall jag diska och hälla upp mat till katterna, som håller på att svälta ihjäl. Dottern var in på Maxi i går kväll och köpte 14 kg hundmat och 6 kg kattmat. Mina katter äter som sagt var inte Euroshoppers kattmat, så jag får ge mig och köpa Friskies. Väntar på skåningar, som skulle komma innan åtta, på väg upp till Stockholm. Ska kolla Babben, som dom är intresserade av. Lite kaffe innan disken. Återkommer.

Valpbad

Klockan är tio över sju. Jag har gett dom små mat medan jag tog ut dom stora på kissning. Nu har jag badat alla små. Det var en pärs vill jag lova. Skrek som grisar på väg till slakt och Mimmi hyperstirrig för vad jag gjorde med hennes små. Nu är dom i alla fall rena när dom åker i väg i morgon. Sista natten med gänget för några i alla fall. Jag är nästan lika blöt som dom. Badade dom i diskhon. Det är faktiskt lättast. La i en gummimatta så dom inte skulle halka. Men stå, det ville dom inte. Flög runt som yra sparvar. Nu är jag faktiskt värd en kopp kaffe och en macka. Ha en bra fredag kväll.

Fredag eftermiddag

Ja, så rullar fredagen vidare. Lägenheten är, förlåt var, städad. Nu ser hallen ut som ett bombnedslag. Valparna fick potatismos och fläskkorv till middag i dag. Ja, alla vi andra också förstås. Sen blev dom så sömniga så jag tänkte att då var det läge för middagsvila. Tänk igen. Jag hann slå igen mina blå-gröna, medan dottern gick in i duschen. Sen brakade det loss igen. Bernhard slet sönder tidningar, Babben for runt som en galning och skällde och Bianca hjälpte till med både det ena och andra. Bara att kliva upp. Precis som att ha småbarn. Måste ha koll på dom hela tiden. Blir det för tyst....
Nu fastnade Bernhard i skohyllan och skrek som en stucken gris och alla dom andra kommer dit och hjälper till med det han håller på med. Dottern har åkt till jobbet och hon såg väldigt glad ut när hon gick. Undrar varför?
I morgon bitti klockan åtta kommer Babbens eventuella köpare från Kristiansstad. Så då gäller det att vara uppe och pigg och ha rensat det värsta efter valparnas frukost. Dottern börjar sju i morgon bitti, så hon slipper det värsta. Hålla reda på åtta hundar när det knackar på dörren. Stackars grannen. När skåningarna åkt är det bara att röja och ge valparna mat igen innan Hagforsfamiljen kommer. Lovade dom kaffe och macka, dom har ju kört en bit. Sen tror jag det blir lugnt resten av dagen. Men man tror så mycket.
Nu skall jag plocka kisstidningar och lägga ut torra som dom får kissa på. Passa på att ta en kopp kaffe först för nu är det relativt lugnt. Återkommer kanske. Har åtagit mig att bada alla valparna så dom är rena och luktar gott i morgon. HJÄÄÄLP!!!!

Fredag

Smyger mig upp i dag. Måste få i mig värktabletter och vill inte väcka valparna. Men här sitter jag nu med Babben i knät. Bara hon vaken. Många morgonpussar blev det. Har sovit oroligt i natt. Drömt att jag ätit sushi och så´n där giftig japansk fisk.Bläää. Nu är kaffet färdigt så det gäller att få i sig första koppen innan huliganligan är på språng. Blir lite städning i dag, kommer ju folk hela helgen. Måste i alla fall ha liite ordning även om lägenheten just nu ser ut som en tidningsdepå/byggarbetsplats. Nähä, blir inte mer just nu. Kaffet och knäcke väntar. Återkommer under dagen.

Torsdag kväll


Nu är det kväll. Blev rätt intensiv eftermiddag och kväll. La ut valparna på Blocket tjugo över fem och klockan sex ringde dom första. Från Hagfors!! Kommer hit på lördag. Nätt liten resa på ca 90 mil tor. Nästa var från Kristianstad. Kommer också i helgen. Sen har det bara rullat på. L kom upp en kafferunda. Är arbetslös för tillfället och ville komma hemifrån en stund.
Besiktningen av valparna gick i alla fall bra. Alla blev vaccinerade och chipmärkta. Lite pip och gnäll hade det förstås varit. Nu har dom i alla fall fått mat och skall förhoppningsvis komma till ro snart. Jag skall nog kolla på TV:n en stund om det finns något att se på. Sen blir det tidigt i säng. Återkommer väl i morgon.

Torsdag eftermiddag 14.00

I dag har det varit en trött och seg dag. Beror antagligen på det grå höstvädret. Morgonen var som vanligt med puppismat, filmjölk och ostsmörgås, samt kaffe och medicin till mig. Segade runt till kvart över nio, då somnade valparna om och jag gick också och la mig. Och somnade. Sov nästan en timme. Nu har vi i alla fall ätit middag, fläskpannkaka, och disken är klar. Dottern har tagit med sig valparna till djurdoktorn för besiktning och Mimmi går runt och letar och piper. Nu skall jag passa på att städa hall och kök. Som vanligt. Har nog det mest städade köket och hallen i Berga. Laddade upp med moppar och rengöringsmedel i går. Har däremot inte bäddat min säng i dag vilket är väldigt ovanligt. Skall byta lakan tänkte jag. Dottern brukar få hjälpa mig eftersom duntäcket är för tungt för mina axlar och rygg. Skitjobbigt. Nu skall jag i alla fall göra ett frest och se hur det går. Måste ju göra det själv när hon flyttar.
Stordottern ringde och fick mig riktigt irriterad. Bra när man ska städa. Går lite lättare att städa i ilska. Inte irriterad på henne, men på folk hon pratat med i dag. Man blir nästan rädd när man hör hur dumheten sprider ut sig bland offentliga sk myndigheter. Går dom på kurs för att bli dumma i huvudet eller är det medfött och bara så´na personer med denna dumhetsgen, får gå utbildning till att hjälpa andra. Chefsbefattningar verkar ha en fördummande effekt på folk. I går ringde det till hemmadottern, både på mobilen och hemtelefonen. När hon ringde upp det numret var det ingen som hade ringt och dom undrade vad hon ville. Tio minuter senare ringer samma nummer igen och personen undrar om hon var klar med att gå bredvid och kunde gå in och jobba på ännu ett ställe. Jaha, var är problemet? Vet ingen vem som gör vad? Att dom inte pratar med varandra på det stället det har hon upptäckt. Men det här var nå´nting nytt. Ingen har ring fast någon har ringt två gånger. Märkligt.
Nej, nu skall jag sätta igång. Återkommer.

Onsdag klockan 18 caTycker inte det var såå länge sen som valparna var så här små och lugna. Nu är dom väl fortfarande små, men definitivt inte lugna. Jo, när dom sover.
Dottern kom hem från frissan och hämtade mig, för inköpsrunda i Högsby. Karlsson och Konsum hade hon redan klarat av, så det blev bara Matmästar´n, som bestämt.  Har nog aldrig handlat så snabbt. Orolig för vad valparna skulle hitta på. Men det var lugnt när vi kom hem. Bara Rambo hördes, som vanligt. Plockade ur fem kassar, fixade mat till valparna och plockade undan lite i köket. Fixade middag till oss, stekt fisk, potatis och kall sås på creme fraishe, majonnäs och chilisås. Gott, gott. Sen blev det middagsvila. Trodde jag ja. Mimmi skällde, Rambo sprang upp och ner i min säng, telefonen ringde, Bernhard skällde och fick igång dom andra. Bergarally mellan hall och kök med fem valpar + Mimmi, som skällde som dårar. Bara att gå upp. Avundsjuk på dottern. Hon kan sova sig igenom ett jordskalv, vilket hon gjort, och det kan inte jag. Hör minsta pip. Hon plockar bara av sig sin hörapparat, sen behöver hon inte bry sig. Himla orättvist. Åtminstone nu, med fem valpar. Nu sover dom i alla fall. Skall snart köra upp dom för kvällsmat så dom somnar lite vettig tid i kväll. Stora hundarna skall bada efter sista kvällsrundan. Sen blir det springa av och valparna springer med. Blir trött bara jag tänker på det. I morgon kväll lär dom nog vara rätt spaka. Veterinärbesök med sprutor är inte roligt.
Nu tror jag, jag skall sätta på några koppar kaffe och kolla om det är något på TV:n.

Onsdag

Efter morgongröt till valparna, medicin och kaffe till mig, blev det golvtorkning i vanlig ordning. I dag blir det påfyllning av rengörings- och moppförrådet. Nu sover dom i alla fall. Dottern åkte till frissan själv. Skulle ta Konsum och Karlsson också. Sen hämtar hon mig och vi åker till Matmästar´n. Vågar inte lämna dom små någon längre stund. Lite fjantigt kanske, men så´n är jag. Nu har jag i alla fall hunnit duscha och tvätta håret. Känner sig lite skitig när man håller på med kiss- och bajsvalpar hela dagarna. I morgon kväll, efter veterinärbesöket, skall dom få bada allihop. Då blir det cirkus. Vi brukar bada dom i diskhon. Lite jobbigt att stå på huvudet i badkaret med små puppisar. Nu ska jag i alla fall ta en kopp kaffe till och torka håret. Ja, inte torka håret med kaffet naturligtvis. Kaffe först och hårtorkning efteråt. Återkommer.

Tisdag kväll

Valparna har fått sin kvällsgröt och börjar (förhoppningsvis) varva ner. Äldste sonen med sin yngsta dotter kom upp i eftermiddags för att titta på valparna och hälsa på farmor. Var ett tag sen lilltrollet var här. Lennart och Zacke var också med och skrämde skiten ur småpuppisarna. Dom var inte alls beredda på att två STORA hundar skulle komma infarande. Valparna skrek och rusade åt alla håll. Till och med tuffa Babben blev rädd och skulle absolut upp i knä´t. Blev troligtvis lite för häftigt när dom bara kom inrusande. Roligt att träffa lilla fröken igen, pratig som vanligt. Talade om alla ställen hon haft ont på. Huvudet, knäna, ögonbrynet, blåmärke och jag vet inte vad.
Åt middag efter dom åkt (dom hade ätit på MackeDonald´s innan dom kom hit) diskade och gav hundarna spagetti och köttfärssås. Gillar. Då kommer matagressionen fram hos en del. Sen har det som vanligt varit golvtorkning, bajsplockning och valpbus. Nu är dom i alla fall lugna och ligger i hundsängen och sover. För natten, hoppas jag. Har kokat gröt som bara är att värma i morgon bitti. Går fortare än att koka och kyla ner till ätbart. Dom är HUNGRIGA på morgonen. Jag tror jag skall ta en sista kopp kaffe innan jag intar sängen. Återkommer som vanligt i morgon. Skall in på Matmästar´n medan dottern är och klipper sig. Lite oroligt att lämna valparna, men det går nog bra.

Dagen rullar på

Var ute med stora hundarna runt halv tolv. Hörde dom små (Bernhard) lång väg. Jäklar vad han skällde. När vi kom upp stod alla och rev på ytterdörren. Nu har dom i alla fall sovit en stund och håller på att äta pulor, mellan tjurrusningarna. Stora dottern ringde. Hade pratat med sin advokat om vidare åtgärder. Allt blir nog bra i slutänden. Inte nog. Det blir bra. Bara just nu som det verkar segt och tröstlöst. Jaja, det finns folk och så finns det folk. Ibland undrar man vad som rör sig i skallen på en del. Om det rör sig över huvud taget.
Har gjort köttfärssås, som står och puttrar. Blir bara godare ju längre den får koka. Valparna känner att det är något som luktar mat, så dom sitter vid spisen med nosarna i vädret.
Denna dagen var fruktansvärt dryg. Tar nog aldrig slut. Tänkte jag skulle baka lite, men hade dåligt med mjölk. Så det får bli en annan dag. I morgon kanske. Nu blir det kaffe.

Fem över niooch valparna sover fortfarande. Jag har hunnit bädda, diska, plocka ihop tvätten och städat kylskåpet samt plockat runt lite. Nu har jag läst reklambladen som kom i går. Hurra!!!! Maxi har raggmunksmix på extrapris. Inte sjutton finns det väl nå´n som köper det? Är väl lika onödigt som färdiga pannkakor och färdig potatisgratäng i påse. Har vi så mycket att göra så vi inte orkar eller hinner laga mat, utan måste köpa allting färdigt? Hur blir det för våra barn när dom blir stora? Kommer allt vad matlagning heter, att försvinna helt ? Skrämmande tanke.
Jag ska i alla fall laga mat i dag. Pasta Bolognese. Får nog göra ett stort lass för det är något som valparna gillar. Ja dom stora med naturligtvis. Just nu lagar jag alltså mat efter vad hundarna gillar och vad som passar dom.
Nu börjar det röra på sig i hundsängen. Sömniga valpar är uppe och kissar men mycket mer orkar dom inte än. Är i alla fall duktiga som går på tidningarna, som jag lagt vid ytterdörren. Slipper pölar i hela hallen.
Lite kaffe till innan dom vaknar till ordentligt.

Lugnt igen

Nu är klockan strax sju och lugnet breder ut sig på Storgatan. Valparna har däckat och nu sover dom säkert en timme - en och en halv. Sen är det fullt ös igen. Tror inte jag går och lägger mig igen. Skall passa på att bädda, plocka in disken och sortera tvätten medan dom sover. Sov för en gångs skull hela natten utan toabesök. Får sluta dricka kaffe på kvällarna. Men det är ju så gott. Det är så otroligt tyst och skönt när vilddjuren har slocknat. Inte i sin valphage förstås utan i hundsängen som står utanför hagen. Helt ok att dom är utanför på dagarna. Men tidiga morgnar med fem valpar som biter i fötterna, är ingen höjdare. Så då är det skönt att dom är i hagen. Ja, inte Babben förstås. Hon hoppar ju i och ur lite som hon vill. Nu blir det kaffe med två Panodil för huvudvärken. Sen kör jag i gång.

Tisdag morgon

Klockan är kvart över sex. Jag har fått min första kopp kaffe och min medicin. Valparna har ätit havregrynsgröt och mjölk och nu är det fullt ös. Dottern tog ut dom stora hundarna innan hon åkte och jobbade. Rätt skönt att stiga upp i morse utan att ha en massa valpar kring benen. Ja Babben förstås. Hade problem i går kväll. Alla valparna stannade i valphagen utom hon. Tror jag la henne fyra gånger innan jag gav upp. Men hon hade gått i och lagt sig själv när det blev mörkt och tyst. Inget som kan stänga in henne tydligen. Just nu håller dom på att riva hallen och Rambo är med. Det blir en låååång dag i dag. Dottern slutar fyra. Får väl stänga in dom i hundburen om det blir för jobbigt. Nu skall jag ta en kopp kaffe till och lugna nerverna.

Fullt ös igen

Jag somnade nog till en stund på fakirmattan. Himla skönt var det i alla fall. Den kommer nog att användas dagligen. Vaknade av ett väldans galpperande i hallen. Fem valpar som jagar stackars Issa. Nu har dom i alla fall fått ett lass pulor och jag har plockat bajs och torkat kiss. Så jäkla roligt. Om man kunde lära dom att gå på lådan. Lärde ju sig fort att gå dit och äta när Mimmi visade dom. Har nog inte det tålamodet att vakta fem stycken hela dagen och lyfta i dom i en låda när dom sätter sig. Vita och Rambo tillhör inte dom rörligast bland djuren när dottern jobbar. Hur Rambo blir när hon flyttar, återstår att se. Hon tar bara Mimmi med sig och Rambo stannar hos mig. Skall han ligga i sängen, under överkastet, resten av sitt liv? Med inlagda kisspromenader några gånger om dagen? Han vänjer sig nog att vara utan Mimmi. Har försökt i bland att dela dom men det är problem. Är svårt att få honom att lyfta på benet om inte Mimmi är med. Dumma hund.
Nu skall jag hälla upp en kopp kaffe och äta ett gräddwienerbröd. Sockerfritt??? Inte. Lite får man väl fuska. Blir så sugen på nå´t smaskigt ibland.

Klockan är tre...

Dottern har åkt till jobbet, lägenheten städad, tvätten klar och hundarna sover. Så lugnt och tyst. Även middag och disk är avklarat. Inget mer att göra på hela dagen. Stora hundarna skall väl ut framåt sex-tiden och dom små skall ha sitt kvällsmål runt sju. Men annars är det ingenting att göra. Slappa, kolla på TV (om jag har några kanaler) eller lägga sig och läsa. Svåra val. Men jag ska förresten testa spikmattan. Återkommer när den är testad.

Så var det måndag igen.....och en ny vecka. Sov till halv nio. Till och med valparna var lugna. Har väl varit lite för mycket för dom i helgen. Beställt tid hos veterinären. Torsdag klockan tre. Städning i dag plus uppbyggnad av valphage. Alla kan stängas in, utom Babben. Hon hoppar fasiken bättre än Rambo. Håller på med middagen. Dottern åker och jobbar klockan tre. Så sen blir det viljornas kamp mellan mig och Babben. Får väl se hur vi löser problemet valphage.

Kväll och så trött

Så är söndagen inne på sluttampen. Dotter och barn har åkt hem. Tv:n knas igen. Inga kanaler som funkar. Blir så trött på strulandet. Stora barnbarnet med kompis gick ut med hundarna innan dom åkte hem. Och plockade upp tvätten som var klar. Snälla barn som hjälper gamla mormor. Vet inte varför jag har så jäkla ont nu. Har inte gjort nå´t speciellt, som jag vet. Ska nog ta och lägga mig på spikmattan och se hur det funkar. Men först lite kaffe. F-n vad jag druckit kaffe i dag. Mer än vanligt faktiskt. Men det  är också ovanligt gott i dag, konstigt nog.

Barnbarn på söndagsbesökSnygga kort med kattsand, rengöringsmedel och stekgryta. Plus mitt "lilla" barnbarn.

Trollet från skogenBarnbarn på besök i dag.

Pappas flickorJag har byggt och grejat och försökt få till en hage som dom små åtminstone kan vara i på nätterna. Idéen jag hade var inte så dum. Men Babben tar sig ut hur högt jag än bygger. Får fundera vidare. Duktiga Mimmi tog med sig tre av valparna och lärde dom, att det som är i kattlådan, går att äta. Jäkla äckelhund. Hon är galen med sitt kattbajsätande ibland.
Skall försöka ta mig ner i tvättstugan och hämta upp en maskin tvätt som dottern la i innan hon åkte. Så jäkla tungt bara. Men det får väl gå på nå´t vis.
Skall ge dom stora lite mat och ta en kopp kaffe till. Plus lite värktabletter.

Söndag middag

Bilder på mina tre barnbarn som var här i går. Inte klokt vad barnen växer. Tycker inte det var länge sedan dom gick med blöjor. Ja ja, det är tur att inte farmor blir äldre i samma raska takt.

Barnbarn


Barnbarn


Barnbarn


Söndag

I dag gick jag faktiskt upp halv åtta. Hade lite svårt att somna i går trots sovpiller. Övertrött troligtvis. I dag har det varit lite rörigt. Stordotter med barn + J:s kompis + chaufför har anlänt och åkt vidare. Dom skulle först till Karlsson och kolla om vinterjacka till N, sedan vidare till Oskarshamn, Mc Donald´s och simhallen.
Lilldottern blev inringd på jobb, så hon blev lite stressad. Börjar klockan tolv och går till nio. Nu är det lugnt och tyst här. Både stora och små hundar sover. Dom stora har varit ute och i eftermiddag tänkte jag skicka ut barnbarnen på kissrunda med hundarna. Jag håller på att greja med inhägnad till valparna. L hade kompostgaller som hon inte använde och som vi kunde låna. Men dottern jobbar varenda dag så jag får inte hem det hit. Men jag tror jag kommit på en lösning med gamla valphagen. Får se om det funkar när dom vaknar.
Mimmi är lite pipig och Rambo blev i vanlig ordning ledsen och pep lite för att dotterns sambo inte var med. T är verkligen hans idol.
Jag fick en lila spikmatta av stordottern och sambon. Så häftig. Den ska jag prova i eftermiddag, när alla åkt hem.
Nu ska jag ta en kopp kaffe och röka lite innan jag sätter i gång och städar hallen och köket. Igen. Mycket städande blir det med små frön.

Trött, trött, trött

Jaha, så börjar lördagen lida mot sitt slut. Trött och lite skallevärk. Inte van med så många på en gång. Son med tre barn + L som kom upp en kaffesväng. Livlig men trevlig lördag. Ungarna tyckte så klart det var jätteroligt med valparna och ville låna hem en eller kanske två. Sonen var väldigt sugen på Bernhard och han är ju en riktig mysplutt. Hunden alltså. Middagen gick ner utan problem. Till och med två portioner hos en liten fröken. Men visst sjutton känner man av att man inte är van och inte är någon ungdom längre. Kul i alla fall att dom kom hit. Händer ju inte allt för ofta.
Nu har vi ätit pizza och är mätta och slöa. Blir nog en tidig kväll troligtvis. Bra film på 4:an vid halv tio, men vet inte om jag kan hålla mig vaken till slutet. Får la se vad som händer.
I morgon kommer stordottern med de två äldsta. Skall till O-hamn och bada så det blir bara fika här på eftermiddagen. Sjutton vad seg jag är. Skall ta en kopp kaffe och se om jag piggnar till en aning. Återkommer i morgon.

Lördag morgon

Smög upp tidigt i dag för toabesök. Smög lika försiktigt tillbaks. Vågade inte tända i köket och hämta värktabletter för då hade hela hiet rasat igång. Somnade om och sov till halv nio. Då var det i alla fall ljust ute. Hällde upp pulor till flocken runt benen och körde igång perkulatorn. Tog medicin och värktabletter. Behövligt. Nu har jag i alla fall druckit kaffe, rökt och är inne på andra omgången Tiparol. I dag är det ont.
Halv tolv kommer son med barnbarn. Stannar hela dagen. Tåget går hem kvart i sex. I morgon kommer stordotter med sambo och barnbarn. Också hela dagen. Och lilldottern jobbar måndag och tisdag. Skall gå bredvid på nytt ställe. Bra att hon får mer jobb. Blir långa dagar för mig. Tur hon hämtade ut mer Tiparol i går. Nu skall jag hälla i mig en kopp kaffe till innan jag bäddar och klär på mig. Sen kan denna dagen börja. Somnar nog utan sovpiller i kväll skulle jag tro.

Nyfikna BabbenHar alltid koll på vad som händer.

Klockan snart tre

Stekt STORA köttbullar, blandat till en sallad och plockat. Näst äldste sonen ringde nyss och sa att han och barnen kommer upp i morgon. Det var inte i går precis. Middag till sex eller sju personer. Håhå jaja. Roligt att se dom i alla fall. Blir inte så ofta.
Varmt här inne så jag håller på att gå åt. Kallt och regnigt ute. Har flipprat runt och läst lite bloggar. Kalle Ankas syster väcker olika känslor hos folk. En del bara äälskar henne medan andra, som jag t ex, tycker hon är fuktansvärd. Men dom flesta tycker nå´nting, och det är väl det som är meningen med ett sån´t program. Nu ska i alla fall jag sluta med att tycka nå´nting om denna vedervärdiga människa. Finns annat i livet att engagera sig i.
Valparna sover igen. Dom tycker inte om att bara vara i köket. Vana att skena runt på större ytor.
Har ringt veterinären flera gånger i dag men bara telefonsvarare. Måste ha en tid för besiktning och chipmärkning. Förra kullen besiktigade vi i Högsby. Inte bra. Chippade dom innan besiktningen. Alla tre var helt uppstressade.
Jäkla dator som bara stänger ner. Skrev det här vid tretiden. Sen blev det lite stim. Hundar som skulle ut och valpar som skulle ha mat. Nu är klockan halv sex och det är lika stimmigt. Gick inte att hålla dom i köket. I så fall får jag bygga en mur som är en meter hög. Tyckte inte det var någon idé att ha stängt när bara Busan var kvar i köket. Nu får jag hitta på en annan lösning. Skall kanske ringa runt och se om jag kan få tag på två pallkragar. Borde räcka på höjden. Eller tre. Eller fyra. På gränsen till tokig.

Luuungt

Äntligen har valparna trynat in. Hann knappt säga "snart hoppar Babben" förrän hon naturligtvis gjorde det. Som tur är hoppar hon tillbaks också. Så nu ligger hon och sover med dom andra i hundsängen. Hoppas på lugn åtminstone en timme. Äldste sonen ringde och talade om vad som händer och sker. Hoppas allt går som planerat.
Jag får nog byta skurvatten och svabba golvet i hallen igen. Sjutton så skitigt det blir av valparna. Någon storstädning blir det i alla fall inte i dag. Det gjorde vi i onsdags. Så det får klara sig ett par dagar till. Håller ju ändå på att torka golv i hall och kök, minst två gånger per dag.
Tror jag har kaffe kvar så det räcker till en kopp till innan golvtorkningen. Återkommer.

Mattjuven MimmiNär det gäller mat tar sig Mimmi upp varsomhelst. Är bara att hoppas att hon inte bränner sig.
Nu är valparna instängda i köket med mat och hundsäng. Inte alls populärt. Dom stora hundarna har varit ute och jag har skitont. Men det får gå. Skall börja så sakteliga med middagen. Skala potatis och så. Blir köttfärs i dag. Men vad jag ska göra med den vet  jag inte. Än.
Rambo har lärt sig hoppa över hindret jag satt i köksdörren. Han har aldrig varit mycket för att hoppa, men nu ligger alla valpleksaker i köket och då går det jättebra. Han flyger som en hind över hindret. Babben försöker också hoppa över och det är nästan så hon klarar det. Hon är nästan lika hög som sin far. Så snart är hon utanför. Nu skall jag hinka i mig lite kaffe innan jag skalar potatis. Hörs.

Rambo i kuddenI går kväll när vi skulle gå och lägga oss hade Rambo krupit in i örngottet. Han gillar att ligga under och inuti täcken och kuddar. Får nog sy honom en liten sovpåse.
Alla valpar sover fortfarande så det gäller att smyga och vara så tyst som möjligt. Har i alla fall hunnit bädda och klä på mig, så jag är färdig att gå ut när hela hiet vaknar. Det är så lugnt och skönt när dom sover, dom små liven. Har långbyxor på mig, vilket jag inte brukar ha när jag är inne. Att gå runt med en klase valpar hängande i byxbenen är inte roligt. Lite svårt att gå. Men det är ju inte sommarvärme ute precis så shorts är nog en smula kallt. Nu ska jag passa på att dricka en kopp kaffe till och lägga ut tidningar i köket innan dom vaknar.

Pappas flickaBabben gör precis som sin far. Står på tre ben när hon äter. Fråga mig inte varför. Men det ser väldigt kul ut. Nu är det snart dags att ge alla puppisar mat igen och då passar jag på att ta ut dom stora. Går inte så väldigt fort i dag. Seg och har ooont. Dottern skulle in på apoteket innan hon åker hem. Hämta en laddning värktabletter.
Nu ska jag i alla fall bädda och klä mig innan jag sätter i gång med dagens "arbete".

Fredag igen

Så börjar denna vecka också närma sig slutet. Har varit uppe drygt en timme. Gett dom små odjuren mat och försett mig själv med kaffe och medicin. Inte frångå rutinerna. Dottern har åkt till jobbet. Lyckost. Föreslog att hon skulle ta med sig några. Men icke. Verkar i alla fall som dom börjar bli lite trötta. Måste lösa det här med valphage på nå´t sätt. Alla valpar ligger i hundsängen. Utom Babben. Vet inte var hon är. Under dotterns säng och hittar på nå´t. Jag är skit slut efter en timme. Denna dagen blir lååång. Undrar om jag kan ringa Af om lite hjälp? Får väl lösa sig. Jag ska försöka bomma igen till köket och ha dom där inne. Inte så stort utrymme. Annars får jag väl lägga dom i badkaret. Det kommer dom garanterat inte ut ifrån. Nu blir det i alla fall lite mer kaffe, om jag skall orka igenom dagen.

Torsdagen fortsätter

Nu har jag både diskat, läst färdigt "Tröstaren" och blundat en stund. Dottern har gett sig iväg till jobbet och valparna äter skor. Funderar på om jag skall göra en äppelpaj. Har några tråkiga äpplen som bara ligger till ingen nytta. Blir nog en smulpaj. Det går snabbast. Känner för att sticka något men vet inte vad. Kanske några tomtar. Börjar ju snart bli dags för det. Har inte så ont i lederna just nu så det kanske är läge att försöka. Först ska jag i alla fall ta en kopp kaffe och få in en äppelpaj i ugnen. Återkommer kanske.

Lugnet breder ut sig på StorgatanVi har ätit middag. Kyckling och potatis. Mums för både valpar och stora hundar. Nu sover både stora och små. Dottern duschar. Skall snart åka och jobba. Får se hur det går med alla hundarna. I morgon jobbar hon sju till fyra, så då blir det nog snäppet värre än i dag. Föreslog att vi skulle behålla allihop. Men det var hon inte med på. Precis som med barn, så är dom sötast när dom sover. Funderar på att bomma igen köket så får dom vara där när dom stora ska ut på kissrunda. Även nattetid skulle nog köket vara perfekt. Då kommer man upp på morgonen och in på toa utan att snubbla över små hundar. Får tänka lite hur jag skall lösa det.
Nu skall jag i alla fall diska och sen vila middag. Kan nog behövas innan en lååång kväll.

Väntar.......

Nu har jag rensat upp kissblöta tidningar och små bajshögar, samt torkat golvet i hallen. Nu lägger vi bara tidningar i hallen eftersom dom små liven sover där. Då går dom på tidningarna och gör det dom ska. Praktiskt när man slipper springa i vartenda rum. Min vita fina ryamatta är hoprullad och nedburen i källaren. Får nog inte komma upp förrän till jul. Mattor i kök och hall var ett tag sen jag hade. Blir nog också till jul. Nu börjar det bli lugnt i alla fall. Bara Babben som biter i katthuset på kattpelaren. Men hon somnar nog snart. Nu har emellertid jag piggnat till efter tredje koppen kaffe. Lägger mig nog och läser en stund i alla fall. Så får vi se vad som händer.

Tidig morgon, som vanligt

Ja,då har valparna fått gröt, mjölk och smörgås. Nu är det lite bus i valpsängen.Hoppas dom somnar en stund så jag också kan gå och lägga mig. Har i alla fall druckit kaffe och tagit min morgonmedicin. Har jäkligt ont. Mest i ländryggen. Morgondagen lär väl inte bli särskilt mycket bättre. Dottern jobbar  kväll och lämnar mig ensam med åtta hundar. Hur skall detta gå. Vi får vara två, i vanliga fall, när de stora skall ut. Nu får jag lösa det själv. Inte lätt att ta sig utanför dörren med tre hundar i koppel och fem valpar som hänger i andra änden av dessa koppel och skall kampa. Det här skall bli roligt. Inte. Nu börjar dom lugna ner sig i alla fall. Trodde jag. Det var bara en skenmanöver. Får nog ta en kopp kaffe till och en djup suck. Att dom bara orkar.

Onsdag eftermiddag

Jaha,så har halva onsdagen gått. Valparna vaknade tjugo i sex. Hungriga. Det blev havregrynsgröt och mjölk till dom och kaffe till mig. Plus den vanliga medicinen. Strax efter sju blev dom trötta igen och jag också. Så det blev sängen igen. Förmiddagen har gått till städning. Dammsugning och golvtorkning. Lagade ris och korv Stroganoff till middag. Nu är det bara disken kvar. Dottern åkte till AF och Matmästar´n. Jag tror faktiskt att jag tar en liten middagslur. Rätt så skönt att slumra till en stund efter maten. Om valparna håller sig lugna. Dottern fixade grinden till mitt rum, så nu kommer dom i alla fall inte in dit. Dom får faktiskt hålla sig till kök och hall. Nu lite kaffe innan jag uppsöker sängen.

Sovtid.......men inte för puppisar

Har
tagit min sömntablett, men kan inte gå och lägga mig riktigt än. Alla valpar lever ett helt jäkelskap. Ingen av dom är trött. Har släckt alla lampor för att dom ska begripa att...nu sover vi. Inte en chans. Går jag in på mitt rum följer dom efter, så jag får väl sitta här tills jag somnar. Får försöka bygga upp någon högre parkanläggning till dom i morgon så man vet var dom är några timmar på dygnet. Dottern hade en konfrontation med Babben och ilskna Bianca. Ingen av dom ville ge sig först. Bianca blev skogstokig ett tag och plockade fram grova, elaka morret. Hjälpte tyvärr inte, så hon fick ge sig. Jäkla humör den hunden har. Även Babben kan explodera i bland. Gäller bara att visa vem som bestämmer. Även när dom är små. Nu börjar det bli lugnt. Så snart kan jag smyga till sängen. Inte det nej. Kom två eftersläntare. Bernhard och Bindie. Resten sover och havregrynsgröten är färdigkokt till i morgon för då är dom vrålhungriga. Även jag. Nu skall jag försöka smyga mig till säng och tryna ner. God natt hörs i morgon.

Tisdagen fortsätter

Nu har jag bäddat, klätt på mig och torkat golven i kök och hall. Dottern är ute och dammsuger och tvättar bilen, invändigt och utvändigt. Efter lite mer kaffe skall jag skala potatis till middagen. Blir fisk i dag. Har suttit i telefon till Apotekets kundservice. Gav upp efter tjugo minuter. Mina värktabletter kan inte beställas för närvarande. Vad betyder det? Finns dom inte på apoteket eller kan dom inte beställas över nätet. Får åka in till apoteket och kolla. Valparna sover. Babben ligger framstupa med halva kroppen utanför hundsängen. Ser lite roligt ut. Har jäkligt ont men kan inte vräka i mig hur mycket som helst. Blir lite snurrig i skallen av för många tabletter.
Kollade på Svenska Hollywoodfruar i går kväll. Kaller Ankas syster kan inte vara på riktigt. Finns så´na människor verkligen. Och hon som köpte ett kylskåp till sina barn och talade om tio gånger att hon betalat det själv. Ja dom är helt sanslösa alla tre. Fast ankan är nog värst.
Nu skall det bli lite kaffe och lite röka.

Valpväckning

Vaknade kvart i sju av Bernhard och Busan som levde rullan i mitt rum. Bara att masa sig upp och ge dom mat och köra i gång kaffekok. Nu har alla lärt sig hur man tar sig in på mitt rum, så idag blir det brädspikning. Har fruktansvärt ont i dag så det mesta går på trekvartsfart. Fick ta lite spray igår kväll. Hade lite tryck i bröstet. Men det har gått över. Nu är det bara att vänta på, att det värsta av värken trappar av och att valparna somnar en stund så jag kan torka av golven.
Dottern fick hem bilen i går. Den åklagaren har vett att ta betalt. Han borde skämmas. 2500 för att svetsa två hål. Det är hutlöst. Men då vet man det till nästa gång. Ingen risk att han får laga den bilen igen. Egentligen skulle det ha kostat mer än vad bilen var värd, enligt honom. Jomenvisst. Det säger han om alla bilar han lagar. Ockrare, är vad han är.
Nu börjar det lugna ner sig på valpfronten. Så då ska jag ta en vända med moppen i hallen och köket. Eller i alla fall så mycket jag orkar och klarar av.

Envisa katterHur envisa kan katter vara? Köpte Euroshoppers torrfoder eftersom vi var på Matmästar´n. Tror nå´n att dom äter? Icke. Det är väl för sjutton pulor som pulor. Äter bara precis så att dom inte svälter ihjäl. Läste någonstans att katter kan hålla ut längre än oss, när det gäller maten. Hade bestämt mig för att inte ge mig den här gången. Men får nog snart ge upp. Svea är som ett benrangel. Hon har visserligen aldrig varit särskilt kraftig, men nu börjar hon se för jäklig ut. Både hon och Issa äter vad som helst utom pulorna. I går hällde jag sås på, så då lapade dom i sig såsen. Men pulorna är kvar. Blir nog tvungen att köpa Friskis som dom är vana vid.
Nu har jag plockat högar och torkat golven i köket och hallen. Valparna sover så sött. Skönt så länge det varar. Ska hälla i mig en kopp kaffe till innan jag klär mig och bäddar.

Nerlagt byteJaha, så var det måndag igen och ny vecka. Söndagen rullade på rätt bra. Kompis till dottern var här med sina två barn och kollade valparna. Ute i grusgropen med dom stora hundarna, som blev ganska skitiga. Rambo gillar när det kommer barn, för då får han leka hur mycket som helst. Nu har dom små fått havregrynsgröt med mjölk. Mumsigt. Lekt en stund och nu har dom bäddat ner sig i hundsängen. Alla utom Busan som springer runt på sina små ben. Jag har intagit min medicin, knäcke och kaffe, som vanligt. Nu när det är lugnt skall jag städa upp efter dom små. Små högar och små pölar. Men dom är duktiga och går på tidningen för det mesta. Klockan elva kommer LM så det gäller att vila skallen innan dess. Återkommer om jag orkar.

Söndag morgonKlockan är tjugo över sju. Valparna har fått havregrynsgröt och nu är det lek som gäller. Var så trötta i går kväll så vi la oss innan tio. Jag vaknade klockan sju av att Babben stod och slog på min grind. Lång natt. Nu är perkulatorn i gång så nu ska jag ta dagens första kopp kaffe. Medicin och värktabletter har redan gått ner så till kaffet blir det knäckebröd. Återkommer.

Lördag

Lördagen har segat sig fram. Gav valparna mat på morgonen, drack kaffe och gick och la mig igen. Sov till klockan var nästan halv elva. Dags för valpmatning igen. Lagade middag, pommesgratäng och fylld lövbiff. Mitt i allting kommer LM. Hade  köpt nå´n sockerskål med kor som jag skulle få. Jätteviktigt. Hade den inte med sig men skulle komma tillbaks vid tretiden. Att hon bara dök upp kan bero på att jag inte svarat i telefon. Nu ringde jag till henne vid två och sa att vi fick främmande, så hon får komma på måndag i stället. Fult att ljuga, men vad f-n. Låg och vilade middag när telefonen ringde. Naturligtvis hittade jag den inte men den ringde igen, som tur var. L ville komma in en stund i kväll. Mannen skulle kolla på fotboll. Så jäkla tråkigt. Fotboll alltså, inte att L kommer upp. Så nu har jag bakat en kladdkaka, så vi har något att mumsa på. Två diabetiker. Precis lagom med en söt kladdig kaka till kaffet.
Valparna har varit rätt lugna i dag, liksom dom stora. Kan va vädret.
Nu skall jag sätta igång en balja kaffe. Oerhört lång och seg lördag.

Bernhard med gosedjurSå här sött sover dom.......ibland. Nu har det varit fullt ös ett tag. Bernhard och Busan har kommit på hur man tar sig in på mitt rum och där är det roligt. Mattor på golvet, som man kan bita i. Så nu är det mer som måste barrikaderas. Helgstädandet är klart. Middag har vi ätit och disken är diskad. Om valparna nu lägger sig och sover en stund så blir det lugnt och tyst. Hoppas kan man ju alltid. Nu blir det i alla fall kaffe och plommonrutor.

Fredag morgon kvart i åttaNu har valparna fått frukost. Busan har sin egen stil när hon äter. "Lägger jag mig i matskålen, får jag allt för mig själv". Medan jag drack kaffe, åt knäcke och tog min medicin, gick Bergarallyt mellan kök och hall. Sjuttsingen vilken fart dom får upp, dom små liven. Dricker min andra kopp kaffe och väntar på att dom ska bli trötta och gå och lägga sig. Ingen idé att börja plocka innan dess. Någon av dom har fått hål på min stora råtta, så det ligger vit stoppning i hela hallen. Nu börjar det bli lugnt i alla fall. Tar nog bort valphagen i dag. Ingen ligger i den längre. För det mesta ligger dom i katternas "ostbit" eller på en filt i dotterns rum. Nu är det lugnt så då ska jag passa på att plocka bort kiss- och bajstidningar och vitt ludd.

Torsdag eftermiddagFint väder i dag så vi passade på att ta ut valparna en stund. Lite pipigt och otäckt först, men sen var dom som kalvar på grönbete. Bernhard rusade runt som en galning och Bindie passade på att bajsa ute för första gången. Den som var försiktigast var, den som är tuffast inne, Babben. Blev lite för våldsamt skenande efter en stund, så vi fick ta in dom innan nå´n skenade över kanten. Nu sover dom efter all frisk luft. Dottern har åkt till vårdcentralen. Varken hon eller jag fattade varför hon skulle dit i dag. Förra besöket tog max tio minuter och ledde inte till nå´nting.
Annars har det inte hänt särskilt mycket. Vattnat blommorna. Väldigt behövligt. Min änglatrumpet har frusit innan blommorna slagit ut. Inte så roligt.
Har plockat lite och klippt bort vissna blad på växterna inne. Nu kommer perioden när alla mina blommor ser hängiga och tråkiga ut. Vet inte hur jag ska få dom att trivas över vintern.
I dag blir det ingen matlagning. Dottern skulle ta hem pizza. Var rätt länge sen. Jag ska nog ta mig i kragen och baka lite. Hittade ett recept på källarfranska som såg rätt gott ut. Så det tror jag, jag ska prova. Kanske en äppelkaka också. Nu blir det lite kaffe.

Torsdag kvart över sjuValparna har fått mannagrynsgröt och jag har druckit kaffe med en knäckemacka och tagit min medicin samt dagens första rök. Just nu leker alla valparna efter att ha fått ur sig en del av frukosten som jag fick torka upp, naturligtvis. Blir väl en stunds lek till innan dom däckar. Ser drag från mamma och pappa hos en del av dom. Babben står på tre ben när hon äter precis som Rambo. Bernhard och Bianca är pratiga som Mimmi + att Bianca kan vara en riktig surmupp som sin mamma. Bindie är en mysig liten tjej som mest går och lullar för sig själv liksom Busan. Busan ser ut som en leksakshund när hon kommer springandes på sina små ben.
Nu blev det plötsligt alldeles tyst. Men jag vet inte var dom är. Har nog krupit under någonstans och lagt sig. Jag skall ta en kopp kaffe till och läsa lite bloggar. Återkommer.

Onsdag

Ja nu har det varit en och en halv timme valpstim. Babben, Bindie och Bernhard hade tagit sig ur lådan i morse. Bianca och Busan lät som mistlurar. Har slutat med morgonvälling, så det blev pulor och mammamjölk för dom små. Får koka en laddning gröt, så det bara är att värme. Går inte stå vid spisen med fem hungriga vargar klättrande på benen. Nu sover dom i alla fall. Alla utom Babben. Hon är så fruktansvärt nyfiken så hon måste vara med hela tiden och kolla vad som händer. Så lugnt och tyst det blir när dom somnat.
I dag, liksom de flesta andra dagar, händer inte så mycket. Dottern skall till Af i Oskarshamn, på basinformation och jag skall göra ingenting. Vad jag vet nu i alla fall.
Har i alla fall fått i mig min medicin och två koppar kaffe. Nu blir det en kopp till innan dagen drar i gång.

16.03

Jaha, så var städning, middag, disk och Högsby avklarat. Gjorde köttgryta till middag som valparna verkligen gillade. Dom fick ris till, istället för potatis. Nybrofamiljen ringde och hade bestämt sig för Bernhard. Skulle betala in handpenning i dag, men än har inget hänt. Har ju en tjej från Malmö som också vill ha honom, så det gäller att dom lägger på en rem.
Nu blir det inte mer gjort i dag. Lite TV kanske, om det finns nå´t att titta på. Annars blir det nog bara slöa. Dottern håller på att dammsuga bilen. Behövdes kanske. i går fyllde hon på bromsvätska, spolarvätska och vatten+glykol. Är lite pyssel när man har bil.
Nu ska jag kolla om det finns något kaffe kvar och trycka igång TV:n

Tiiiidig morgonVaknade klockan fyra av Babben. Hon var ute och sprang i hallen och pep för att hon inte hittade oss antagligen. Då gjorde jag världens tabbe. För att inte dom andra skulle vakna, tog jag in henne i min säng och släckte lampan. Hon somnade så sött och sov till klockan sex. Då vaknade dom andra fyra och började leva rullan. Så nu har dom fått välling och jag har fått medicin och kaffe. Har dessutom, troligtvis, fått en valp i sängen. Sån´t lär dom sig hur lätt som helst. Men visst är dom söta när dom sover.
La ut tidningar på golven i går för att dom skulle gå på dom och kissa. Och har man sett. Dom gjorde det. Duktigt.
Vet inte om det blir något speciellt i dag. Kanske en sväng in till Högsby. Måste ta ut sovpiller och Tiparol. Har börjat om på högkostnadsperioden, så det kostar nog några kronor.
Men nu blir det lite mer kaffe.

Tio över tjugotre

Sena kvällen och jag är inte trött. Kan bero på att jag sov en stund i eftermiddag.
Nu har jag i alla fall kommit på varför jag inte har någon balkong. Läste på en nyhetssida att en 39-årig man har blivit häktad för balkongmord. Det är nog han som har mördat min balkong också. Hur gör man för att mörda en balkong? Och varför? Konstig värld vi lever i.
Kollade på "Svenska Hollywoodfruar" i kväll. Alltså Kajsa Ankas syster slår alla rekord. Vem f-n tror hon att hon är. Något så urbota dumt. Hon är inte ens dum så hon är rolig. Hon är bara fruktansvärt otrevlig. Är det nå´t jag tycker illa om, så är det när en förälder pratar skit om den andre föräldern, så att barnet hör det. Snacka om att skada barnet.
Nu skall jag i alla fall tippa i säng och fortsätta läsa "Tröstaren".  God Natt!!!

13.52

Så har vi ätit middag allihop. Köttbullar, sås och potatis. Valparna har ätit så magarna står i fyra hörn. Eventuelle valpköpare från Eriksmåla har ringt. Återkommer efter familjeråd. Ville ha en liten tik. Så det blir inte Babben i alla fall. Disken är också klar, så nu är det dags för middagsvila. Men först en kopp kaffe. Skall börja läsa boken jag fick i går.

Lille BernhardFamiljen från Nybro, som fick beslutsångest, ringde i dag och sa att dom ville ha Bernhard. Undrade om det gick att dela upp betalningen. Förklarade att dom fick betala 1500 i handpenning och resten när dom hämtar honom. Eftersom jag inte känner dom, och av princip, säljer jag inga djur på avbetalning. Hon sa att jag kunde få deras personnummer. Hjälper inte mycket om dom försvinner. Har sagt nej till andra som vill dela upp betalningen, så det står vi fast vid. Sålde en bror till Zacke och Lennart, som jag fortfarande inte fått betalt för. Intye roligt alls.
Hon skulle i alla fall återkomma när hon pratat med sin man.
Nu har jag i alla fall bäddat, skalat potatis och diskat. Valparna sover och jag ska rulla köttbullar.

Fortfarande måndagJag går och småplockar lite. Så segt, så segt. Ont, ont, ont. Får inget gjort.
Rambo vakar över sina små. Gillar att leka med dom om det inte blir alla mot Rambo. Då blir han sur.
Dotter kräks och är yr, så hon intog sängläge igen. Blivit smittad av mig troligtvis. Jag var så´n i fredags eller lördags.
Har inte ens klätt på mig i dag. Blir sittande vid datorn varenda gång jag är på väg in i sovrummet. Behöver nog en riktig spark där bak.
Alla valparna sover i alla fall. Liksom Vita, Rambo och Mimmi. Bara katterna vakna. Och så jag då förstås. Men nu måste jag köra i gång. Återkommer inte förrän i eftermiddag. Kanske.

Ny veckaHär är en liten prins som inte fick följa med till mormor i går. Var hemma i Jönköping och chillade med sin pappa.
Jaha, så var det måndag och ny vecka igen. Fattar inte hur snabbt veckorna går. Har i alla fall fått kaffe och medicin och gett valparna välling. Fick mail från Skåne igår av valpköpare. Kommer till helgen för att titta på dom. I dag blir det definitivt städdag. Först och främst i hall och kök. Ser ut som.... ja, det vill ni inte veta. Ont har jag i hela kroppen men mest i ländrygg och höfter. Det tar på en att ha småbarn i min ålder. Får nog ta en kopp kaffe till innan dagen fortsätter.

Ledsen RamboRambo var väldigt besviken i dag för att hans kompis inte var med. Var vid dörren flera gånger och kollade om han inte skulle komma in.

BarnbarnTrollet från skogen och hennes storasyster var in på en snabbvisit i dag. Dom växer  och växer, så man knappt hinner med. Tycker inte det var länge sedan deras mamma var tretton som J. Själv blir man ju inte ett dugg äldre. Egendomligt. Båda två har blivit så långa. Måste dom ha efter sin mormor, för deras mamma är ju inte särskilt högväxt. Inte alls länge sedan, som dom var små rultor.
Nu har valparna fått mannagrynsgröt. Smaskigt. Mitt i allt bus försöker dom få sig lite tuttemjölk. Natten är lång och det är väldigt långt till morgonvällingen.
Dottern är väl snart på ingång. Då skall dom stora ut en sista gång och jag får köra en vända med moppen i kök och hall. Kan ju vara lite rent när man går upp i morgon bitti.
Nu är det i alla fall dags för sista slurken kaffe. Medicinen är färdigdoserad för veckan, så nu är det bara att tippa i säng.

Söndag eftermiddagSkönt att kunna vila huvudet i bland när matningen blir för tröttsam.
Söndagen har rullat på i lugnt och sakta mak. Dotter med familj har varit på Vattenpalatset hela dagen. Kom bara upp för att kolla valparna och säga hej då. Valpköparna fick beslutsångest och skulle återkomma. Kille eller tjej?
Så det har varit relativt lugnt hela dagen. Var ute med hundarna runt ett och höll på att blåsa bort. Herre jävlar vad det blåste. Nu skickade jag ut barnbarnen på kissrunda. Ja med hundarna förstås. Alla har fått mat igen och jag har torkat kisspölar och plockat bajs. Funderar på om jag skall ta nå´t att äta. Fick en bok av Karin Wahlberg, av dottern. "Tröstaren". Utspelas visst i Oskarshamn vad jag kunde se på baksidan. Skall i alla fall hinka i mig en kopp kaffe till och sen "sätta" mig och läsa.

Kanelbullens dag

Finns det köttbullens dag eller någon annan "ätbar" dag också? Ja, semledagen finns ju förstås. Har aldrig riktigt fått kläm på varför kanelbullar ska ha en särskild dag.
I dag är det söndag. Dottern har åkt till jobbet. Stordotter och barnbarn kom en snabbis innan dom åkte till Vattenpalatset i Mönsterås. Kommer tillbaks vid 4-tiden. Valparna lever rullan som vanligt och i vanlig ordning så är det Babben som är värst. Skall ta mig ner till affären en snabbis när dom öppnar. Köpa mjölk och hundmat. Blir nog en lugn söndag. Åtminstone ett tag till. Valpköpare dyker upp under dagen och stordotter med barn och bonus"barn" dyker upp och fikar innan hemresan till Jönköping. Ingen matlagning i dag. Yngsta dottern äter på jobbet och dom andra åker till Mc Donalds. Himla bra.
Somnade rätt sent, runt ett-tiden, i natt. Var trött men omöjligt att sova och inga sovpiller kvar. Måste hämta i morgon.
Nu blir det lite kaffe innan jag går ner till Konsum.

16.00

Valparna har fått mat och lite mammamjölk. Jag har bytt blixtlåset på jeansen och lagat en t-shirt. Förberett laxen och diskat. Fixat till valplådan och plockat lite. Nu skall jag snart sätta på potatisen. Ja inte sätta på den men sätta igång koket. Laxen tar väl ungefär 25 minuter så den langar jag in kvart över ca. Laxfilé med parmesansås. Creme fraiche, grädde, riven parmesan + lite gräddfilsdipp som blev kvar i torsdags, fiskkrydda, citronpeppar och salt. In i ugnen och grädda. Supergott. Har faktiskt varit rätt effektiv i dag. Inte bara slöat. Efter middagen blir det bara att diska, sen är det färdigjobbat för i dag. Tror jag. Plommonrutorna blevförresten jättegoda. Tror att jag eventuellt bakar en kladdkaka till kvällen.
Nu skall jag torka upp kisspölar.

Lördagen rullar vidare

Dom stora har varit ute. Blev snabbkissning eftersom det regnar. Ingen av dom gillar regn. Dom små har fått mat. Jag har bakat plommonrutor av plommonen dottern plockade hos L. Valpköpare har ringt. Kommer i morgon och tittar. Just nu är det fullt ös på både stora och små. Utom Vita då förstås. Hon är inte mycket för att leka och stimma runt. Trivs bäst när hon får ligga på en kudde.
Har tagit fram lax till middag och skalat potatis. Skall försöka sätta mig och byta dragkedja i dotterns jeans. Pilligt men nödvändigt. Skall vänta till dom små sover så jag slipper ha dom kring symaskinspedalen.
Blir mycket folk i morgon och dottern jobbar. Hjälp!!!!  Stordottern kommer med barnbarnen och så valpköpare. Ja, det går nog.
Nu skall jag ta en kopp kaffe innan jag rensar i katt- och valplåda.

Oooont

Nu har jag bäddat, gett valparna mat och plockat lite. Allt sker med uppehåll på någon stol för värken. Vet inte hur jag ska ta mig upp och ner för trappen med hundarna. Än är det ingen panik men.....
Blev av med mina tofflor till puppisarna, så jag fick ta på mig mina jultofflor. Röda och fina. Tyckte bebisarna också. Dom sket i dom andra tofflorna och bara jagade efter mig. Nu sover dom i alla fall.
Hundskall utanför trissar upp dom stora och Vita skäller ju inte, så nu sitter hon och ylar. Så irriterande.
Rambo har lekt med sina barn nu på morgonen. Men efter ett tag blev det för mycket så han började morra och nafsa efter dom. Nu låter det ju väldigt löjligt när han morrar, som ett knarrande ungefär, så det var väl ingen som blev direkt rädd. Vita däremot säger i från ordentligt och då backar dom. Trodde hon skulle vänja sig vid dom. Men icke. Hon är ju en gammal tant, så det är ju förståligt.
Nu skall jag se till att få på mig lite kläder, ta en kopp kaffe till och sen ta ut djuren.

Lördagmorgon halv sju

Vaknade av att dottern stökade och skulle till jobbet. Hundarna är kissade som tur är. Rör mig inte så bra vid den här tiden. La mig när dottern kom hem i går kväll. Mådde tjyvtjockt hela kvällen. Magen kass, mådde illa och kallsvettades. Har gått över som tur är. Nu har jag fått i mig min medicin och första koppen kaffe. Alla valpar sover fortfarande. Babben var uppe och sprang när jag gick upp, liksom Bindie. Nu sover dom visst i alla fall. Vet inte var dom är. Törs inte tända i hallen för då vaknar allihop. Ska ge dom gröt när dom vaknar.
Tror faktiskt jag håller på att bli förkyld. Snörvlar och nyser. Men jag har inte märkt någon knorr. Nu blir det en kopp kaffe till innan puppisarna ska ha mat.

Färdigätet

Nu har puppisarna ätit. Mimmi måste vara med och hålla uppsikt över Issa , så hon inte lyckas norpa åt sig en liten pula. När jag ser dom här fem och ser vad dom kan hitta på och vilken cirkus det är, undrar jag hur sjutton det var när vi hade åtta valpar som var tre gånger så stora minst. Byta tidningar i lådan, mata och torka kiss och annat. Smyga runt, när dom sov, annars vaknade hela högen. Så är det nu också, med den skillnaden att dom här är så små. Men lika jobbigt är det. Precis som att ha småbarn. Mimmi ligger för det mesta på köksbordet när valparna är ute ur lådan. Enda stället hon får vara i fred. Kors i taket. Babben har klättrat IN i lådan och ligger och sover. Har väl aldrig hänt. Ska plocka in dom andra också och ta ut dom stora.

16.55 ca

Fredagen rullar på. Dottern jobbar och valparna har vaknat. Snodde mina tofflor så det är lite kallt om fötterna. Ska strax ge dom lite mat. Torrfoder. Sen ska jag ta ut dom stora vovvarna på kisserunda. Rätt lugnt i alla fall. Mimmi och Rambo gör inte så mycket väsen av sig när dottern jobbar och Vita håller sig så långt borta från valparna, som möjligt. Den hund som är stimmigast är Babben. Hennes framtida ägare får en del att göra. Men det är ju också något som kan ändra sig. Blir en lång hundpassningsdag i morgon också eftersom dottern jobbar hela dagen. Men det får gå. Lite lättare om jag inte hade så jäkla ont och BABBEN KUNDE SLUTA BITA MIG I FÖTTERNA. Gör så in i h-vete ont.
Måste ställa fram mat så dom lugnar ner sig en stund.

Fredag

Ja, så var det fredag igen. Herre je, vad veckorna går fort. Vaknade av valparna halv sex. Alla var ute och jagade Mimmi så det blev att masa sig upp och göra välling. Medicin och kaffe till mig i vanlig ordning. Klockan sju var dom trötta och sov så jag la mig en stund till jag också. Somnade om och sov till tio. Bra medicin jag fått. Nu har vi ätit middag och dottern har dammsugit lägenheten. Valparna sover fortfarande. Skall få mat om en stund. Dottern skall jobba kväll så jag får ta hand om hela hiet. Går nog. Dom brukar vara rätt lugna när inte dottern är hemma. Dom stora alltså, inte valparna. Dom lever rövare. Särskilt Babben som är snabb att komma ur valphagen. Nu blir det pip och gnäll. Dags för mat.

12.30 torsdag

Här är väldigt lugnt. Dottern tog med sig dom små in till jobbet och luften gick ur dom stora. Jag ska laga lite mat så det är klart. Sen blir det väl inte mycket mer. Vet inte om jag ska försöka göra marmelad på plommonen och använda sötningsmedel. Vet faktiskt inte om det funkar. Annars blir det väl plommonpaj eller nå´t. Till middag i dag blir det i alla fall köttgryta och ris. Bra mat för bebismagar också.  Nu ska jag fylla på kaffetarmen innan jag börjar med maten.

Oktober

Nu är det höst. I morse vaknade jag klockan fem och gick upp på toa. Valparna sov och allt var lugnt, så det blev sängen igen. Vaknade av att valparna skällde och kollade klockan. Åtta! Pallrade mig upp igen och upptäckte att alla valparna tagit sig ur valplådan. Slut på friden. Välling till dom små och kaffe till mig, som vanligt.
I går var jag och tittade på lägenhet. Himla fin. Nymålat och nytapetserat. Vilken skillnad mot vad jag har och dessutom på marknivå. Efter Bockara åkte vi in en sväng till L, som låg och sov. Förkyld och hängig. Det blev i alla fall kaffe och en påse plommon. Kort besök eftersom valparna skulle ha mat igen. Lagade middag. Tacos. Starkt. Har gjort egen tacokrydda och denär lite starkare än den man köper. Sen blev det lite TV-tittande och mera valputfordring innan sängen.
I dag händer väl inte så värst mycket mer. Regnar ute. Mörkt och riktigt höstväder.

RSS 2.0