Onsdag

Rambo övervakar Bindies kisseri.

Klockan är kvart i elva, ca. Dottern har städat och håller på att tvätta. Jag har fixat lite i köket och duschat. Morgonsysslorna flöt på som vanligt. Valparna sov till sju och sen var det som vanligt. Välling och ostmacka till valparna, medicin och kaffe till mig + rostat bröd. Klockan ett skall jag vara i Bockara och kolla på lägenhet. Så det blir middag när vi kommer hem. Väldigt avancerat i dag. Tacos. Beställning.
Resterande tid i dag händer väl inte så mycket. Kallt ute i morse. Bara 5+ i går kväll och vitt på bilarna i morse. Men änglatrumpeten har klarat sig än så länge. Kanske får ta in den. Skall ju bli kallt framöver. Kanske snö??? Lite tidigt för det men vi går ju in i oktober. Går snabbt till jul. Skall jag flytta vill jag göra det innan jul. Är lite sugen på att börja plocka fram julgrejer. LM har redan börjat, men hon har ju 2000 tomtar drygt, som hon skall plocka fram. Fy f-n så jobbigt. Där är jag inte än. Men många har jag. Nu blir det lite kaffe så jag återkommer väl.

Klockan är två

Valparna har fått mat, dottern är på vårdcentralen och jag varvar datorn med kisstorkning. Att så små djur kan kissa så mycket. Mellan varven måste man passa dom så dom inte ger sig på sladdar eller går i kattlådan. Har läst att det finns dom som lär små hundar att gå på lådan. Hur korkat som helst. Dom är ju hundar. Rambo hade visst gått på lådan om nätterna när han var liten. Hans uppfödare lärde dom som valpar att gå på lådan. Säkert bekvämt om man inte vill gå ut med dom, men lådor är för katter. Storleken på hund har ingen betydelse. Ingen skulle väl ens komma på tanken att lära en schäfervalp eller en grand danoisvalp att gå på låda. Vet inte varför folk inte tänker på vavvor som hundar.
Har gjort allting klart för middagen. Stekt fläsk med potatis och löksås. Länge sen jag lagade det. Om läkarbesöket går fort hämtar dottern mig så vi hinner på banken innan dom stänger. Annars får jag ta det i morgon. Måste skaffa ett nytt uttagskort. Det gamla funkar inte längre. Har varit så smidigt att föra över pengarna till dotterns konto men det går ju inte fortsätta med det hur länge som helst. Blir lite bökigt när jag flyttar.

08.30 tisdag

Vaknade klockan sju av valparna. Det är som med barn, bara att gå upp och fixa välling. Mimmi har, så gott som, helt slutat mata dom. Nu har dom i alla fall somnat om och sover förhoppningsvis ett bra tag. Har ont i benet, ryggen och nacken. Så det är som vanligt. Sover i alla fall relativt bra hela natten. Tog en halv sömntablett i går kväll. Hade så ont så jag var rädd att jag skulle få snurra halva natten annars.
I dag blir det inget speciellt. Som vanligt. Dottern skall till vårdcentralen klockan två, så hon har inte bokat sig för jobb i dag. Får se om den nya läkaren hon fått är vettigare än den andre. Han ville ju ha det till att hennes värk satt i huvudet. Hon har INTE huvudvärk i knäna.
Nu skall jag dricka upp mitt kaffe innan jag kör i gång.

fortfarande måndag

och jag har diskat. Kollat lite på "rent hus" och gett valparna mat. Spagetti och köttfärssås. Oj, vad dom åt. Hade inte så mycket lök och kryddor i för jag tänkte dom skulle få lite. Nu springer dom runt som runda små bollar, mätta och nöjda. Nästa mål blir det nog gröt. Det brukar också vara populärt. Ska snart gå ut med dom stora hundarna. Dom blev lite sura för att dom inte fick någon spagetti. Har "ganska" så ont, men inte mycket att göra åt det. Får nog dras med värken ett tag till. Nu är det i alla fall dags för en skvätt kaffe innan kissrundan.

måndag eftermiddag

LM kom upp strax efter tolv under ursäkten att hon ville titta på valparna. Jovisst. Kolla om jag köpt något nytt och berätta vad hon vunnit på Bergadagen. Det var bara det, det handlade om. Stannade som tur var bara en timme eftersom jag började med middagen och dottern sa att hon var tvungen att åka in tidigare. Dagens middag: spagetti och köttfärssås. Nu är det bara disken kvar men det får bli en senare historia. Skall eventuellt torka av golven i kök och hall. Blir slabbigt av små valpar. Tur att vi har stängt av så dom bara kan röra sig där. Förra valpkullen sprang runt i hela lägenheten, men det är det stopp för nu. Nu blir det lite kaffe och lite röka. Är lite försiktig med rökandet efter i går. Vet inte om det är rökningen som gjorde att jag hade så ont i bröstet och mådde illa. Får väl ta det lite lugnt. Återkommer nog lite senare om det händer något intressant. Haha, den var rolig.

ToffellekBernhard och Babben gillar att leka med mina tofflor. Går bra när inte toffeln sitter kvar på foten. Annars gör det så ont av vassa valptänder.

Känguru?????Bindie tycker det är mysigt att gosa ner sig i dotterns ficka. Precis lagom för en liten känguruunge.

FrukostdagsHela valpkullen på rad när det är dags för frukostvälling.

BekvämMitt nya avlastnings - serveringsbord Bekväm, från IKEA. Himla snyggt och praktiskt.

Måndag morgon och ny vecka

Vaknade halv fem och gjorde ett toalettbesök. Hemskt trött och hade ont så jag gick och la mig igen. Vaknade halv åtta av dotterns mobil. Jobb på gång, brandkårsutryckning. Naturligtvis hade jag inte laddat perkulatorn (var för trött i går ). När alla sprang runt som yra höns, ringer dom igen. Ursäkta, det var inte sju till fyra du skulle jobba utan fyra till nio. Heja!! Eftersom jag inte orkade dela medicinen i går heller har jag roat mig med det. Sex olika sorter som ska doseras in för veckan. Så jävla tråkigt. Nu har i alla fall valparna fått mat och jag kaffe. Får se om dom somnar om, det gör inte jag. Blir väl lite städning i dag. Åtminstone kök och hall. Hade fått ett mail från en som var intresserad av Babben så dit ska jag ringa om en stund. Annars blir det väl som vanligt en måndag morgon.

Jäklig söndag

I dag blir det ingen ordning på nå´nting. Skulle baka och greja. Hundarna skall ut. Degen jäste i flera timmar. Får se hur DET blir. Fick så jäkla ont i bröstet, kallsvettig och mådde illa. Tog min spray och det släppte men känns fortfarande konstigt. Törs inte ge mig i väg ut på kissrunda än. Valparna har i alla fall fått mat, som Mimmi och Rambo hjälpte till att äta upp. Har hällt på vatten till disken som har växt av någon konstig anledning. Ska försöka ta mig ut när den är diskad. Nu har Babben stuckit i väg med min toffel. Återkommer  framåt kvällen.

11.08

Blandade till en deg, som ska stå och jäsa ett tag. Varit ute med dogsen. Tjuriga Mimmi skulle inte kissa. Hon gjorde likadant i går när jag var ute med dom. Så entetig så jag blir galen. Höll inte på att ta mig hem. Så jäkla ont i ryggen. Nu måste jag bara ner på marknivå snart. Mimmi sliter och drar i kopplet och det blir det ju inte bättre av. Dom är små men med min rygg är det för jävligt när dom drar. Nu ska jag ta lite kaffe innan jag bakar ut brödet.

BindieEnstöring som går i sin egen lilla värld och utforskar omgivningarna.

Surmuppen BiancaIlsken och tjurig som sin mamma. Tar inte emot skit av nå´n. Fräser i från ordentligt.

Lilla BusanMinst av tjejerna. Lugn och försiktig och himla söt.

Lille BernhardHan är så liiiten. Minst i hela kullen. Blir nog en liten chihuahua när han blir stor. Lugn och försiktig men kan busa till det riktigt ordentligt.

Söndagen går vidare

och inget särskilt händer. Barn och barnbarn dyker inte upp i dag. Så det blir en lååång söndag. Går och plockar lite, vattnar blommor (behövligt) och plockar bort vissna blad. Skall försöka få på mig lite kläder och bädda sängen. Är ganska seg i dag men har inte så ont. Är det inte det ena så är det det andra. Inte varit uppe så länge på evigheter, så jag är inte van. Normalt lägger jag mig tio, halv elva. Nu blev klockan över ett i natt och puppisarna vaknade halv sex. Gäääsp!! Ravlar runt lite nu på morgonen innan utfordring och kissrunda. Sen kan jag lägga mig en stund i eftermiddag. Ingen matlagning i dag eftersom dottern jobbar. Alla hundar sover så det är bäst att få något gjort innan hela hiet vaknar.  Återkommer under dagen.

Söndag morgon tjugo över sexAllt som vanligt. Valparna fått första målet för dagen. Stora hundarna har varit ute på toalettrunda och dottern har åkt till jobbet. Jag har fått i mig kaffe och morgonmedicin. Blev sent i går, ja för mig i alla fall. Fastnade i filmen "Waterworld" med Kevin Costner, när jag skulle släcka TV:n. Himla länge sen jag såg den.
Blir en lång dag i dag. Dottern går delad tur, så hon är inte hemma före halv tio i kväll. Yrvädret och ångvälten Babben, levde rullan i går kväll efter tiomålet. Dom andra var trötta och ville sova, men inte hon. Bara bus. I dag på morgonen har hon flängt fram som en tornado efter maten. Drog alla i svansen, inklusive sin pappa. Men nu sover dom allihop och gör så ett par timmar. Tror jag sätter till en deg, som jag skulle ha gjort i går. Men först lite kaffe.

Inte min dag i dag

Definitivt inte alls. Datorn segar, går i baklås och stänger av sig. Jag segar, går i baklås och stänger av mig. Skulle göra så mycket i dag tänkte jag. Baka bland annat. I stället är det fem minuters jobb, sätta sig ner, fem minuter till och sätta sig ner. Visst är det mycket jag kan göra sittande, men jag kan inte sitta för länge heller. Jäkla gnäll och pip. Har skalat potatis, diskat, varit ute med hundarna och slängt in en kyckling i ugnen. Skall snart ge stora och små hundar mat och sen gå ut med dom stora. Dom små får kissa på golvet. Det gör dom ca 20 ggr om dagen.
Vita ligger borta vid balkongdörren och tjurar. Mimmi och Rambo nedanför mina fötter och tjurar. Väntar på sin "mamma". Valparna sover än så länge och katterna skriker. Är så synd om dom. Köpte Euroshoppers torrfoder till dom och det duger inte. Så just nu svälter dom. Får se vem som är envisast. Dom eller jag.
Får se om jag orkar slänga ihop en bulldeg. Tar ju ingen tid egentligen. Bara man börjar.

Kvart över 11

är klockan. Valparna har fått mat. "Stora" hundarna har varit ute och också fått mat. Utom Vita. Hon vägra äta eller vistas i köket när valparna är där. Hugger efter dom om dom kommer för nära. Gamla tanten gillar inte bebisar. Hon vill ha lugn och ro.
Läste i gårdagens OT om att föräldrar till elever i en klass i Mönsterås, höll sina barn hemma på grund av en stökig elev. Vad är det för folk? Vad hade dom tänkt att skolan skulle göra? Skicka barnet på straffkoloni eller dumpa honom/henne i en annan klass? Ställ upp och hjälp till för sjutton. Barnet mår tydligen inte bra och skolan har ju försökt med olika åtgärder. Visst kan skolan vara lite bakom ibland och ha skygglappar på. Men här har dom ju i alla fall försökt och försöker. Tur jag inte har barn i skolan i dag.
I morgon kommer barnbarnet N från skogen, läs Kristdala, hennes mamma med sambo, storasyster J och lillebror L. Skall till badhuset tydligen. Oskarshamn eller Mönsterås.
Nu håller jag på att bli galen. Har fem valpar som sliter i mina tofflor och biter mig i fötterna. DET GÖR OOONT. Får nog sluta och förpassa mig till högre höjder.

lördag morgon 06.07

Nu har valparna fått mat, välling och ostmacka + liite mammamjölk. Dottern har åkt till jobbet och allt är lugnt. Troligtvis går jag och lägger mig en stund till. Medicinering och kaffe är avklarat. Är inte trött men har jäkligt ont. Somnade även i går utan sömnpiller. Rätt skönt för jag är inte så seg, som jag brukar vara. Babben bråkar med Bianca. Biter henne i svansen så hon skriker. Jäkla frö. I går när Zacke och Lennart var här, var hon inte så tuff. Visserligen skällde hon på dom, men hon höll sig inne  katthuset. Nu skall jag hälla upp kaffet i TV-kannan, plocka undan lite i köket och tippa omkull en stund till.

Kväll

Nu är klockan nio. Det har varit lugnt i kväll. Varit ute med hundarna,hängt upp en maskin tvätt och lagt i en till. Dottern får plocka upp den när hon kommer hem. Jäkla trappor. Hade så ont när jag hade hängt upp lakan och täcke, så jag knappt tog mig upp. Har ju fått några +kanaler, som man får ibland, så i kväll har jag kollat på Mama Mia med Meryl Streep. Ganska bra faktiskt. Bra musik. Blev förvånad att hon kunde sjunga så bra. Sen började jag kolla på Mouline Rouge med Nicole Kidman. Så tradig så det blev inte många minuter.
Nu är valparna utsläppta på grönbete. Springer runt och busar med mamma. Skall ge dom lite mat, filmjölk. Det gillar dom. Min toffel har sprungit i väg med Babben och Bianca.  Eller tvärtom är det kanske. Babben är ett riktigt yrväder. Hon bara rusar runt som en galning. Blir nog samma ös på henne, som det är på hennes far.
Nu får jag nog ge dom små lite mat. Mamma Mimmi börjar bli irriterad på dom. Så jag återkommer väl i morgon.

Fredag eftermiddag

Nu är klockan tre. Dottern har åkt till jobbet. Stora sonen har varit uppe en sväng med möbel från IKEA, som jag pratat om att jag ville ha. Bild kommer när det är hopskruvat. Valparna sover efter sitt tvåmål. Blev lite rädda för Zacke och Lennart. Babben och Bernhard skällde ut dom och Busan morrade. Har en tvättmaskin som går. Färdig halv fem. Så tills dess skall jag bara dricka kaffe, slappa och kolla lite på TV. Lägenheten är helgstädad och klar så det finns egentligen ingenting att göra. Återkommer kanske.

10.20Valparna har fått sitt andra mål mat för dagen och nu sover dom igen. Den tokiga människan med mailen har fortfarande inte fattat. Skrev ett svar att jag inte kan sälja på avbetalning till någon jag inte känner. Men hon fattar inte ändå. Hon har bara sjukersättning och har inte råd att betala en valp. Hennes läkare har sagt att hon måste ut och gå och det är ju så tråkigt att gå själv. Det var bara året ut hon kunde betala 500 sen kunde hon betala 1000/mån. Orkar inte svara mer. Om jag kände henne. Kanske. Men tvivlar på att jag skulle göra det ändå. Har gjort det en gång med någon jag trodde jag kände och åkte på en riktig blåsning. Så det blir inget av med det.
Så nu är jag tillbaks efter ett litet avbrott. Pratat med sonen och dottern(dom äldsta). Ja inte samtidigt förstås. Yngsta dottern har börjat med dammsugning och jag har alltså pratat i telefon.
Jäkla diskuterande om Anna Anka på radion. Fattar inte att dom orkar. Köp en Kalle Anka tidning i stället.
I dag blir det i alla fall fisk i någon form. Har inte bestämt om det blir kokt eller stekt. Nu ska jag i alla fall fortsätta med dagsarbetet.

Fredag morgon 06.50

Vaknade klockan sex av "barnskrik". Hungriga valpar som ville ut ur hagen och få mat. Mimmi gav dem lite tuttemjölk medan jag gjorde i ordning välling och ostsmörgås. Nu har dom lekt en stund och blivit trötta igen så jag har lyft tillbaks dom i hagen. Jag har druckit kaffe och tagit min medicn samt blivit biten i fötterna. Herre je vilka vassa tänder dom har. I går kväll tog jag ingen sömntablett utan bara dom andra pillren jag fått. Funkade faktiskt. Trots att jag sov några timmar på eftermiddagen. Är inte så seg just nu, som jag brukar vara.
I dag blir det väl lite städ som vanligt. Dottern börjar jobba klockan fyra, så lite matlagning blir det väl också. Fick ett mail från en tjej som vlle köpa en tik på avbetalning. 500 kr i månaden. Kunde inte förstå varför jag inte ville sälja en hund på avbetalning till en vilt främmande människa. Konstigt folk det finns.
Nu ska jag ta en kopp kaffe till innan jag kör i gång.

Mamma och pappa


Med den gamla tanten  bakgrunden. Ja inte jag då alltså. Sov till klockan var nästan tio, då jag vaknade av valparna igen. Nu äter dom torrfoder. Hade kommit ett mail från någon som var intresserade av en valp och ville att jag skulle höra av mig. Ursäkta men är det inte bättre att ringa. Telefonnumret står ju i annonsen. Är inte så mycket jag kan höra av mig om.
Nu måste jag klä mig och bädda. Lite kommentarer får ni gärna lämna. Alltid roligt. Dessutom en kick till stordotern. Nu får du se till att uppdatera så jag vet vad som händer i Bibelbältet.

07.25 torsdag

Vaknade av valparna klockan sex. Bara att pallra sig upp och ge dom välling och ostsmörgås. Precis som att ha småbarn igen. Sen blev det en timme bus, medan jag tog medicin och drack kaffe. Dottern gick ut på dagens första kissrunda med hundarna. Blev en kopp kaffe till innan hundarna somnade och bars till valphagen. Nu sover dom till nästa mål vid tio tiden. Om inte Mimmi är där och väcker dom. Jag ska nog också lägga mig en timme till. Har ju ingen direkt tid att passa. Utom medicnen vid middagstiden. Så jag återkommer väl när jag vaknat.

Bindie, Bernhard och Babben 5 veckor


Busan och Bianca 5 veckor


21.35

Dagen har rullat på som vanligt. Men jag har ooont. Ska ta medicin och kravla i säng. Städdag i dag. Tog köksfläkten på morgonen. Herre min je!!!! Så skitigt. Och ändå är det inte dölänge sen vi gjorde ren den sist.
Har fått in annons på valparna i alla fall. Så nu får vi se hur det går. Dom är så sööta. Babben är ett riktigt yrväder. Far fram som en vild mustang. Orkar inte lägga in bilder på dom i dag. Får bli morgondagens uppgift. Just nu är det bara sängen som hägrar. God natt.

MatdagsVisst ser hon väldigt intresserad ut. Mimmi matar valparna mindre och mindre. Dom har tur om dom får sig en slurk i farten.
Vaknade halv sju i dag av att valparna pep och skällde. Bara att masa sig upp. Alla stod i valphagen på rad och ville ut. Dom jagade Mimmi och fick lite tuttemjölk, sen blev det filmjölk för resten. Nu har alla gått och lagt sig utom Bianca, som sitter vid Mimmis matskål och äter pulor.
Jag har fått i mig morgondosen av mediciner + kaffe och macka. Lyckades ta något sånär bilder på puppisarna i går, så de skall in på Blocket under dagen.

Valpkull nr 1Bild på förra valpkullen. Albin, Ajax och Märta. Skall försöka ta en gruppbild på den 2:a valpkullen också. Svårare att hantera fem än tre. Nu har i alla fall alla valparna somnat för natten efter lite mammamjölk och filmjölk. Golven i köket och hallen är rentorkade efter kladdiga hundtassar. Är i alla fall rent till första vällingmålet i morgon bitti. Nå´n har för bråttom och far ner i matskålen och sen är det vällingspår i hela köket. Bara att städa. Vi har som vanligt köpt upp Karlssons lager av golvmoppar och rengöringsmedel. Går åt en hel del. Nu skall jag bara plocka in disken, plocka undan i köket och ladda perkulatorn. Sen är det sängen som gäller. Hoppas bara att jag inte har samma värk i morgon. Återkommer.

tisdag eftermiddag

Jaha, så var middagen uppäten och disken avklarad. Dottern har tagit ut hundarna på kissrunda och jag ska vila middag tänkte jag. Nästa onsdag ska jag åka och kolla på en lägenhet. Markplan med uteplats. Hur skönt skulle det vara. Kanske kan sitta ute nästa sommar. Är ju ett tag se´n man haft uteplats.
Puppisarna sover. Skall ändras om i deras hage, när dom vaknat. Nu har Bernhard också lärt sig att klättra över, så snart kommer väl resten också. Går ju inte höja heller så det blir lite knöligt när alla tar sig ut. Nu blir det lite kaffe innan vilan.

Rambo och BernhardDagen rullar vidare som vanligt. Jag har klätt på mig, bäddat och varit ute med doggsen. Allting går, men i sakta mak. Värst är trappen just nu. Har ont, förutom i höfter och rygg, på baksidan av högerbenet. Nästan som ichias. Men DET är det inte. Ja ja, det går väl över.
Bindie, Babben och Busan ligger i katthuset och sover. Bernhard och Bianca äri valplådan. Alla är trötta efter spring och bus.
Jag skall skala potatis till middagen och diska upp lite disk sen i går. Tur att jag förberedde middagen i går. Blir lite lättare i dag. Det gör ont bara av att röra sig + att huvudvärken börjar komma tillbaks. Nej, slut på gnäll. Nu får jag sätta i gång med disken.

tisdag morgon

Gick upp halv sex. Så jäkla ONT i dag så jag håller på att..... Dottern har åkt till jobbet. Hundarna har varit ute och dom små har fått filmjölk. När dottern var ute med vovvarna, satt jag vid fläkten och rökte. Vem kommer lullande ut i köket??? Bindie. Första puppy som tagit sig ur valplådan. Har dom en gång gjort det så.... Nu är det slut på friden. Har lagt torrfoder i blöt till tiomålet. Är precis som att ha bebisar. Fixas med mat och torka bajs och kiss. Tur att det bara är för några veckor.
Såg "Svenska hollywoodfruar" i går och tycker om möjligt ännu sämre om Kajsas syster. Varför tittar man egentligen?? Är det bara för att reta upp sig och bli irriterade. Eller vad ????
Såg snuttar av hundprataren också. Skall nog försöka se det igen om det kommer i repris. Typiskt Mimmi syndrom. Anfaller = vaktinstinkt. Går tydligen att jobba bort. Det är fruktansvärt jobbigt. Har blivit sju resor värre nu, när hon har valparna.
Nu är det i alla fall mer kaffe som gäller innan dagen går vidare.

13.00 måndag

Har gjort ett första försök att ta kort på valparna. Inte bra. Nu sover dom igen så jag får försöka senare. Dottern blev inringd på jobb, så det blir ingen middagslagning i dag. Jo lagar mat gör jag. Tog fram köttfärs som vi skulle ha i dag och den kan ju inte ligga till i morgon. Så jag slängde in en elefantskit (köttfärslimpa) i ugnen. Bra mat som sköter sig själv.
Särskilt mycket mer blir det nog inte gjort i dag. Valparna skall ha mat och dom "stora" hundarna skall ut och ha en omgång mat till. Mimmi äter som en häst, fast hon inte diar bebisarna så mycket. 3 - 4 gånger om da´n vill hon ha mat och då äter hon inte bara sin egen utan tar gärna Rambos och Vitas också, om dom inte är tillräckligt snabba.
Nu skall jag rensa kattlådan och sen blir det kaffe.

BernhardTuppen i hönsgården. Lugn och sävlig. Springer gärna efter pappa Rambo. Kan inte kallas Bernhard längre. Mimmi blir galen. Tror vi ropar på Lennart antagligen. Så nu blir det "han på B" eller "Bobbo".

Busan och BiancaTvå lugna tjejer som mest travar runt och upptäcker världen.

BindieBindie ät lugn och försiktig.

BabbenBabben är en väldigt nyfiken och busig tjej.

Ny vecka

Ja,så är det måndag igen och en ny vecka. Vaknade halv sju av båda telefonerna. Ett jäkla bemanningsföretag som undrade om dottern kunde gå in och jobba i dag, som personlig assistent. Hon jobbade hos dom i våras några dagar. Men av olika anledningar så funkade det inte. Hon talade tydligt och klart om för dom, att det inte var något för henne och lik förbaskat ringer dom. Dom ringde fyra gånger i går kväll också och jag talade om att hon jobbar. Ändå ringer dom.
Valparna stod naturligtvis på rad i valphagen och ville ut. Bara att lyfta ur dom och ge dom mat. Torrfoder och filmjölk. Filmjölk gillar dom. Tur att dom inte tar sig urhagen än, men det är bara en tidsfråga. Sen är det slut på lugnet.
Kaffe, knäckeoch medicin har jag i alla fall fått i mig. Väntar bara på att huvudvärken skall ge med sig. Skall klä mig och bädda sen är det bara att köra i gång med det gamla vanliga.

söndag kväll

Och så var söndagen slut. Valparna har fått mat och busat färdigt så nu sover dom. Jag har doserat upp min medicin för kommande vecka. Tagit kvällsmedicinen + sömntablett. Så försvinner jag så har jag somnat. Ingen risk. Så fort går det inte. Äldste sonen ringde och talade om att dom inte kom i dag som jag kanske märkt. Hade jag inte haft en tanke på. Fattade som att dom skulle komma nästa söndag. Ojsan. Nu är det i alla fall sovadags. Kanske ser färdigt Kommsarien vid havet eller vad den nu hette. Blev irriterad förra söndagen när inte tal och röst var synkade. Finns det inga svenska skådespelare???
Nu röka och se´n TV. God natt.

söndagen fortsätter

Ja, så har dottern varit hemma ett par timmar. Ätit middag, sovit en stund och åkt tillbaks till jobbet. Delade turer är ett otyg för dom som bor en bit från stan. Åka hem eller inte. Jobbar från sju till tolv, ledig till fyra och sen jobba igen till nio.
Jag har lagat maten, vilat och diskat. Nu blir det inte så mycket innan hundarna ska ut igen, framåt sextiden. Ja valparna skall ha mat förstås och sen får man städa efter dom. Skall byta rent i valplådan med i dag och försöka ta kort på dom en och en så vi får slänga in en annons. Svårt att få dom att sitta still. Precis när man knäpper, rör dom på sig och så får man bild på en halv hund, en svans eller ett öra. Kanske kan sätta kardborreband i rumpan på dom. Då sitter dom i alla fall på ett ställe. Men det är väl bara att traggla på.
Nu ska jag i alla fall tillfredsställa kaffesuget + lite mörk choklad från Jönköping. Kanske skall prova den chokladdoppade rabarbern.

Fortfarande söndag

Jaha, det var den timmen. Jag sov till halv nio när telefonen ringde. Brodern norrifrån som undrade om jag ville ha ett kort från min halvbrors begravning. Jag vill definitivt inte ha några kort från begravningar. Inte bara för att jag knappt kände min halvbror. Jag kommer ihåg folk ändå. Utan bilder på när dom ligger i en kista. Inget fel om man vill ha det, men jag vill det absolut inte.
Har bäddat, klätt mig, varit ute med hundarna, diskat och plockat lite. Det samma som jag gör varenda jäkla dag. Hur tråkigt är inte det. Varför gör man inget spännande och intressant?? Som hon, Anna Anka, på svenska hollywoodfruar. Är hon släkt med Kajsa Anka????? Har aldrig upplevt en så fruktansvärt osympatisk människa. Kunde inte se nå´nting positivt hos henne. Men det har blivit mycket skriverier, och det kanske var det, som var meningen. Hånar sin mans fans och tror att barnflickan är avundsjuk på henne, på grund av ett horoskop. Vem sjutton kan vara avundsjuk på ett benrangel, som ser sjuk ut och sitter ensam på ett hotellrum och äter brosk. Hu, vilken otäck människa. Nu fick hon till och med mig att skriva flera rader och tycka till. Varför bryr man sig?? Finns väl annat i världen att bli förbannad och irriterad över. Nog om henne.
Har en fruktansvärd huvudvärk i dag. Vaknade med det i morse och har det fortfarande. Jäkligt irriterande när det nte ger sig. Man blir lite småretlig och tirriterad, som min äldste son sa när han var liten. Han ringde just och undrade vad vi gjorde. Skit i det du. Nej, det är väl snällt att barnen ringer och hör hur det är. Men dom kan ju börja samtalen med nå´nting annat än, "Hej, vad gör du". Vad sjutton tror dom jag gör. Ibland brukar jag lyfta telefonluren och svara med "äter" eller "kollar på TV" beroende på vad jag sysslar med just då. På tal om onyttigt vetande.
Nu blev det en massa svammel om skit. Får sluta skriva och göra nå´t vettigt. Valparna skall ha mat och komma ut ur låddan.

Söndag morgon kvart över sjuValparna var trötta i går kväll. Gav dom sista kvällsmålet runt tio, men ingen orkade äta speciellt mycket. Ville bara sova och har sovit hela natten. Så nu är det full fart igen. Jag vaknade halv sex, av att Bernhard skällde. Han var på vippen att ta sig ur valphagen. Men ett tag till får han hålla sig innanför. Nu har jag i alla fall hinkat två muggar kaffe + min medicin. Är inte världens piggaste, så en timme till i sängen får det nog bli. Återkommer när jag vaknat.

Lördag kväll 20.50

Jaha, det var den här dagen. Är jag trött eller är jag TRÖTT. Lilla fröken M har en svada som är som ett vattenfall. Lilla fröken N från B-måla kan prata, men det är inte ens i närheten av vad M kan. Tusen varför, vadå, vart och vilket. Men roligt att träffa dom. Mamma och E kom och hämtade henne i kväll. Han är inte lika pratsam som sin syster men himla gullig. Bägge två är snabba och givmilda med kramar.
Valparna är totalt helt slut. Fullt hålligång för dom med i över fyra timmar. Naturligtvis blev det tjat om en valp. Men mammaär allergisk och ingen är hemma på dagarna så det är inte ens att tänka på. Både M och E lovade guld och gröna skogar, om dom bara fick en valp. Skulle sluta med alla aktiviteter och bara passa hunden. Jag sa att dom fick komma hit och träffa dom innan dom säljs. Sen finns ju både Mimmi, Rambo och Vita kvar.
Nu är det bara slappa framför TV:n som gäller. Dottern fick i gång Boxern så nu har vi alla kanaler igen. Kollar på "Thelma & Louise". Har sett den några gånger men den är bra. Blir tidig kväll i alla fall. Dottern jobbar i morgon och börjar sju. Så hon är uppe och snurrar vid femtiden.
Röka och fortsätta kolla filmen. Återkommer i morgon.

Lördagmorgon 06.30


I eftermiddag kommer barnbarnet M från Oskarshamn. Brodern skall spela hockey och hon ville hellre kolla på valparna. På bilden sitter hon med Märta, från förra valpkullen.
Tidig morgon i dag. Har varit uppe drygt en timme. Sovit konstigt i natt. Troligtvis på grund av OOONT. Har  fått i mig min medicin, mina värktabletter, kaffe och knäckebröd. Så nu är man snart redo att börja dagen. Allt lugnt och alla sover. Till och med valparna, fast jag sitter i hallen bredvid dom. Hörde Babben yla i morse innan jag gick upp. Hon är för mysig den lilla skruttan.
Förutom barnbarnsbesök händer väl inte så mycket i dag. Tror jag. Det kan ju fort ändra sig. Nu är det i alla fall mer kaffe som gäller.

Fredag kväll

Kvällen segar på. Har nyss varit på kissrunda. Ja inte jag alltså. Hundarna. Men jag följer med. Har ooont. Gå ner för trappen är inga problem. Uppför är värre. Måste ner på marken.
Valparna har fått kvällsvälling och varit ute på golvet och busat. Bäddade rent i valphagen med tidningar att kissa på i halva. Duktiga och går dit faktiskt. För det mesta. Sköter toalettbestyren själva nu. Men Rambo vill fortfarande hjälpa dom. Mimmi också ibland. Både hon och Rambo leker med dom, men ibland tycker man det går lite vilt till.
Har inte gjort allt för mycket i dag. Förvällt brysselkålen och lagt i frysen. Gjort i ordning kantarellerna, som också skall i frysen. Diskat och plockat lite. Blev ingen dammsugning och inga torkade golv. Får bli morgondagens sysslor. Kanske. L ringde så det blev lite blarr. Hon lät inget vidare. Förkylning på gång? Hon hade i alla fall inte märkt någon knorr.
Äldsta dottern ringde. Sjukvården i Sverige börjar man undra över mer och mer. Hennes sambo var inne för operation i ryggen. Kirurgen kunde inte ta i hand och hälsa, för han var så förkyld. Men skära upp ryggen på patienten kunde han. Märkligt. Hur ryggen såg ut och hur operationen gått, fick dottern och sambon reda på av sin granne, vars syster var sjuksköterska och hade varit med under op. Jaha?? Tystnadsplikt?? Innebär vadå?? Att man får prata om sina patienter om man har en syster som bor granne med denne. Märkligt.
Yngste sonen ringde också. Får ta en antibiotikakur till. Mår bra så länge han tar medicinen. Sen kommer problemen tillbaks. Äldste sonen ringde om ett våffelrecept. Jobbar i restaurangkök. Fast min lärare på hushållsskolan sa alltid att, recept var bara onödigt att ha i minnet. Allt fanns nedskrivet. Finns så mycket annat som är viktigare att komma ihåg. Jag kan fortfarande inte baka sockerkaka utan recept. Inte grädda våfflor heller för den delen. Men nu ska jag ta lite kaffe och en rök. Det kan jag utan recept.

Sömniga puppisarVisst ser det skönt ut när valparna sover. Nu har vi varit och handlat och dottern har åkt till jobbet. Jag skall sätta i gång dammsugaren och dra runt en sväng i lägenheten. Lite golvtorkning får det nog bli också. Hallgolvet är inte roligt. Men det blir ju lite kladdigt efter små tassar i vällingen.
Fyllt frysen och skafferiet med mat för en månad. Skönt att slippa flänga runt varje vecka. Skulle ringa Boxer om TV-kanalerna, men orkar inte diskutera med dom i dag. Kanske i morgon. Får väl kolla på det som finns. Eller inte kolla alls. Nu ska jag i alla fall byta kläder och sätta i gång att städa. Kanske lite kaffe först.

MorgonvällingValparna samlade kring morgonvällingen. Så gott, så gott. Äter så magarna står i fyra hörn.
Vaknade halv åtta av att Mimmi höll på att bryta sig in. Av någon konstig anledning har hon fått för sig att det är mig hon ska ha mat av. Även om dottern ger henne, är det mig hon säger till.
Nu har jag tillbringat morgonen med att betala räkningar. Sååå tråkigt. Åka och storhandla och städa är väl det som står på agendan i dag. Måste köpa välling eftersom stordottern inte lämnade tillräckligt. Hade inte tänkt ge dom välling utan bara valpfoder, men man är väl inte sämre än att man kan ändra sig. Välling är ju så gott för små valpmagar.22.30Nu är det kväll. Valparna sover efter att ha fått både valpmat och välling. Får köpa välling i morgon. Tog det sista som stordottern lämnade kvar. I morgon bitti blir det gröt. Mamma Mimmi är inte så där väldigt intresserad av att dia dom. Dom bits nog rätt bra med sina sylar till tänder. Babben är en riktig varg. Ylar riktigt högt, precis som Vita. Kan det vara nå´t utmärkande för papillon. Nå´n som vet. Att en vavva ylar har jag aldrig hört talas om. Dom kan ju knappt skälla och än mindre morra. Rambo låter skitlöjlig när han försöker vara farlig och hotfull. Just nu är han väldigt avis på puppisarna. Leker man med dom, kommer han med sin gamla strumpa och vill kampa. Fånpelle. Men jag har läst nå´nstans att vavvor aldrig blir vuxna. Leker även när dom blir riktigt gamla. Och gamla kan dom bli. I alla fall över femton - arton år. Så han får jag dras med länge. Han får flytta in på hemmet med mig. Så mysigt. Nu börjar det bli dags för sängen för mig också. Sömntabletterna börjar göra sig påminda. Skit också. I morgon skall jag upp relativt tidigt och ringa VC och beställa tid till dotterns knän, Ja naturligtvis får dottern följa med. Hur skulle det annars se ut. Om jag bara skickade knäna. Sova, sova, mem först kaffe och smörgås + röka. God Natt alla, ses i morgon.

19.07

Blir en lång kväll. Har en kanal som funkar på TV:n. 4:an. Med idol. Vem vill se det. Jag har ingen aning om hur man söker eller ställer om kanalerna. Har liksom inte brytt mig om att lära mig. Får nog göra det kanske. Dottern stannade kvar i sta´n eftersom bemanningen ringde in henne på jobb. Ingen idé att flänga emellan. Slutar nio.
Har haft valparna lösa en stund. Babben (Betsy) är en riktig knähund. Vill bara sitta i knä´t. Annars springer hon baklänges, snurrar och ylar. Busan och Bianca är lite mer självständiga än dom andra. Går gärna i väg på egna upptäcktsfärder. Bindie gör inte så mycket väsen av sig. Lugn och eftertänksam. Bernhard följer gärna efter när man går. Skäller för att få uppmärksamhet. Nu har alla fem däckat. Jobbigt i stora världen. Har lagt lite valpfoder i blöt. Skall se om dom vll ha lite när dom vaknar.
Nu har jag en disk som väntar och sen är det kissrunda med hundarna. Men först lite kaffe.

10.35

Nu har jag bäddat, diskat, duschat och klätt på mig. Dottern var in till apoteket och hämtade ut lite medicin till mig. Bäst att ladda upp medan det är gratis. I morgon börjar en ny omgång på högkostnadskortet, så då blir det dyrt. Nu har dotra åkt in till sta´n och jag slöar. Ska gå igenom vad som är slut, i skafferi och kyl. Blir storhandling i morgon. Är så skönt att ha allting hemma och bara behöva köpa mjölk varannan dag. Äldste sonen sa något om att han kunde ordna lite älg- och vildsvinskött. Har bara ätit vildsvin en gång och kommer inte ihåg hur det smakade. Som en uppretad tamgris?? Ser Obelix framför mig med en stor vildsvinsstek. Ser väldigt gott ut. Ja, ja vi får se vad som händer. Han har varit hit med kantareller, äppelmos och strömming. Kanske blir lite kött också. I dag blir det nog inget matlagande. Dottern visste inte när hon kom hem, så det är ingen idé att ta fram något ur frysen. Blir väl pizza antagligen.
LM har ringt ett par gånger men jag är inte på humör i dag. Värken i rygg och höfter vill inte ge sig. När jag har så här ont är det bäst att hålla sig undan. Jag är lite småretlig.
Nu skall jag i alla fall torka håret och sen göra ett försök att ta BRA bilder på valparna, som vi skall lägga ut på Blocket. Inte det lättaste. Är ju ingen risk att dom sitter still och poserar. Det kommer nog att ta en stund.

Valpar på utflyktValparna ute ur valphagen för första gången. I dag är dom fyra veckor och så stora. Lyssnar när man pratar med dom. Skäller och morrar. Betsy, eller Babben som vi kallar henne, hon sätter nosen mot skyn och ylar. Så gulligt.
I dag vaknade jag halv sju. Ont, ont, ont. Svårt att ta mig ur sängen. Valparna var i gång med frukosten redan. För mig var det medicin och värktabletter som hade högsta prioritet. Perkulatorn kom också i gång. Nu har jag i alla fall fått frukost jag med. Valparna blir matade av sin mor en sväng till. Troligtvis för att jag plockade upp Bindie. Hon ser ut som en liten mops. Man börjar mer och mer märka av deras olika personligheter. Snart tar dom sig ur lådan och sen är det kört. Eventuellt blir det annonsering till helgen.
Nu blir det en kopp kaffe till innan dusch och påklädning. Dottern skall in till sta´n och köpa en dragkedja till ett par jeans. Jag skall inte göra något speciellt, tror jag. Middagen i går blev inte riktigt som planerat. JAG stekte hamburgare och Inga dök aldrig upp, så disken står kvar. Kanske hon kommer i dag.

16/9 11.50

Ja, så var det onsdag. Halva veckan har gått. Vaknade halv åtta i dag. Konstigt. Orkade varken diska eller ladda kaffekokaren i går så det blev morgonjobbet. Resten av förmiddagen har gått till dammsugning och golvtorkning. Valparna blev utsläppta ur valphagen en stund. Lite läskigt att komma ut i den stora världen. Men roligt har dom. Dottern har åkt till Högsby. Karlsson, Konsum och Matmästar´n. Jag är "barn"vakt.  Skall dit på fredag och två gånger i samma vecka är lite onödigt.
Resten av dagen går nog i ultrarapid. Dottern skall laga middag i dag. Hmm, undrar vad det kan bli??? Disken får nog jag ta hand om. Om inte Inga dyker upp förstås. Nu är det dags för kaffe.

tisdag 12.50

Jaha, dagen rullar på. Kissrunda med hundarna, skalat potatis, skurit kassler och lök samt bäddat. Varit och knackat på hos grannen tre gånger men han är troligtvis helt döv. Blir väl inte så mycket gjort i dag. Snurrat runt lite på nätet. Pratat med äldsta sonen och yngsta dottern. Har liite ont i höfterna men svullnaden i ansiktet har gått ner. Fortfarande fundersam på vad det var. Lite märkligt.
Issa skriker som en galning. Får nog tuta i henne ett p-piller så hon lugnar ner sig. Valparna busar för fullt och bits med sina små sylvassa tänder. Blir mer och mer fart på dom för varje dag som går. På torsdag är dom fyra veckor.
Börjar dra i hop sig för annonsering. Svårt att sälja dom, men kan ju inte ha hur många hundar som helst.
Tror jag ska hälla upp en kopp kaffe till. Återkommer. Nog.

Tisdag 15/9 kl. 06.18

Jaha, och vad sjutton gör man uppe vid den här tiden. Har i och för sig varit uppe sen strax innan fem. Pigg och glad. Eller ja, pigg i alla fall. Vaknade till doften av kaffe. Inte dumt alls. Vet inte om jag skall lägga mig en timme till, eller göra mig klar för dagen. Lutar nog mest åt sängen. Hundarna sover i alla fall och dottern är på jobbet. Så vad sjutton skall jag uppe och göra. Kan ju läsa en sväng. Så blir det. Återkommer när dagen blivit lite senare.

MatrastHär var det söndagsmiddag innan hemfärden.
Glömde tala om att svullnaden gått ner nästan helt. Utan perncillin. Fattar inte vad det var. Getingstick??? Spindelbett???

Ny vecka

Jaha, så var det måndag igen. Var så trött i går så jag orkade inte ens dosera min medicin eller ladda perkulatorn. Gick upp klockan sex och gjorde det. Men vaknade inte helt förrän vid niotiden.
Gick ju bra igår men man är ju inte van med allt folk. Tur att jag alltiid förbereder middagen. Skulle inte funka annars. Minestronesoppa och vitlöksbröd gick ner. Vid tretiden blev det smörgåstårta. Gick också ner. Tog slut när äldste sonen dök upp. Han skulle köra till Jönköping. Klockan fem gav sig allihop iväg och då gick luften ur mig totalt.
Var inte särskilt stimmigt och inget bråk mellan barnen men allt pratande är man inte van vid. Allt "mormor", "mormor". Nu ska jag i alla fall klä mig och bädda. Städa lite. Men först kaffe och röka.

söndag morgon 13 september

I dag kommer stordotter med barn hit. Lilla N från skogen fyller 9 år, så liten är hon ju inte precis. Vankas visst smörgåstårta. I går var det lite rörigt här till klockan nio. då körde dottern hem storhundarna. Rambo är så ilsken på dom. Förutom dottern har han ju också valparna att vakta. Ingen får röra dom.
Vaknade klockan fyra av telefonen+ mobilen innan jag hann upp. Naturligtvis min "käre" bror som envisas med att ringa den tiden. Full så klart. Kunde inte somna om förrän vid halv sex, typ. Nu är jag i alla fall påklädd och klar. Dom brukar dyka upp vid niotiden. Lite trött känner jag men....
Ser ut som en handboll  ansiktet. Har svullnat upp på vänster sida. Vet ej av vad. Den sidan hänger en aning. Så det är lite snett. Har ändå lagt sig lite, sen igår. Då var det för jäkligt. Gör inte ont. Vet inte vad det beror på. Jagade penicillin i går ifall det var någon inflammation av något slag, men fck inte tag i något.
Nu blir det en kopp kaffe till innan anstormningen. Ha en bra dag.

Smygande faranHälften hund och hälften Sebra. Beredd på attack. (Om han inte har somnat).

Sovande valpar

Så här mysigt sover valparna. Mätta och trötta. "Lilla" Betsy på toppen som vanligt.

SamarbeteI den här familjenn samarbetar man verkligen. Mamma sköter matningen medan pappa tar hand om de nedre regionerna.

Natt 01.30

Klockan är halv två och mycket sova blir det lite av. Har inflammation i käken. Inte roligt alls. Har försökt bota med allt utom brännvin. Jag vet av erfarenhet att det enda som hjälper är penicillin. Och det kan man ju köpa i vilken affär som helst. Blir att kolla runt i Sverige i morgon om nå´n har lite pencilln kvar, som ligger och skräpar. Så ordnar det sig. Nyss fick jag peta i mig en sömntablett till. Så var det väl sjuttsingen om jag inte ska kunna somna.

Valparna är så pass vakna att de håller på att suga i sig mjölk från "tankbilen". Jag tror jag gör ett insomningsförsök. Kanske sover till klockan åtta. Man vet aldrig . God natt!

Avmaskning och kloklippning

Alla valpar har fått Axilur i dag. Inte så gott. Klippt klorna på dom för första gången. Börjar tidigt för att vänja dom vid att klorna kommer att klippas med jämna mellanrum. Stora sonen på väg. Skall låna min cykel. Cyklar med Zacke och Lennart. Bra motion för alla tre.
I går var L upp en sväng på förmiddagen. Hennes son var på Af så även han kom upp en stund. Skall försöka ta mig upp till dom och plocka lite plommon. Gott med plommonmarmelad. Städa blir det väl senare, när alla stora hundar har åkt hem. Är liksom ingen idé innan. Bägge fäller drösvis.
Lite handla blir det också. Skall i alla fall ner till Konsum med en läskig grej jag hittade i kaffepaketet. Ser ut som en bit av ett bandage eller plåster. Riktigt äckligt. Middag i dag, spagetti och köttfärssås. Tror jag. Nu skall jag i alla fall köra i gång perkulatorn för en omgång kaffe till. Återkommer.

Fredag morgon 11/9Hela familjen hund samlade. Vaknade tjugo i åtta i dag, men gick och la mig rätt sent i natt. Kollade på film, som började halv elva. Morgonsysslorna klara. Allt i vanliga ordning. Fast nu är jag klädd och klar innan tio. Plock och städ blir det väl under förmiddagen. Eventuellt in till Högsby och grönsaksbilen. Annars inget särskilt.
Valparna har börjat leka och busa med varandra och med mamma och pappa. Lite mer fart på dom för varje dag. Betsy är fortfarande störst och den med mest humör. Verkar som om alla valpar utom Bernhard blir långhåriga.
Nu blir det lite mer kaffe och bloggläsning.

10.15

I dag går det långsamt. Har precis duschat och klätt på mig. Dottern åkt in till Högsby för att prata med facket. I går blev hon kidnappad av sina jobbarkompisar. Grattade henne med present och bowlingkväll med tacos, för att hon blivit Uska. Roligt hade dom haft och hon vann bowlingen. Första gången hon bowlade, så det var lite träningsvärk i höften.
Jag segar bara runt i dag. Kollar runt lite på mina bloggar men har ingen direkt inspiration till nå´nting. Ska väl fixa middag så småningom. Fisk blir det idag, i någon form. Nu blir det kaffe.

BiancaLilla Bianca på ensam upptäcktsfärd.

10 september 07.30

Torsdag redan. Inte klokt vad veckan går fort. Vaknade halv sju efter en hel natts sömn. Vet inte om det beror på nya medicinen. Kanske. I dag tror jag inte det blir något speciellt. Steka svamp i alla fall. Fick en stor påse kantareller av äldsta sonen i går. Säkert ett halv kilo. Blir gott till varma mackor. Annars blir det lugnt. Maska av valparna och klippa deras klor för första gången. Nu börjar dom bli ganska livliga. Tre veckor i dag. Börjat leka med varann och busa med mamma Mimmi. Hon ligger bara i valphagen när hon ger dom mat. Intresset svalnar mer och mer. Till veckan är det dags att börja med valpfoder. Uppblött först. Betsy är fortfarande den aktivaste. Hon börjar få riktigt vassa gaddar som hon biter med. Morrar och bits för fullt. Verkar som hon och Busan blir långhåriga.
Nu skall jag fylla på kaffemuggen och ta en fimp.

Onsdag 9 septemberNär vi flyttade valphagen ut i hallen la jag valparna i en korg. En liten korg. Ja ni ser ju själva. Tokiga Mimmi trodde absolut att hon fick plats. Vilket hon också fick. Hmmm.
I går var det en konstig dag. Efter allt bärande i måndags hade jag något ont. Gick och la mig igen efter frukost och sov till tjugo i elva. Sanslöst. Gick upp, klädde på mig och lagade middag. La mig igen efter middagen och sov till tio i sex. Sov bort hela dagen. Var i stort sett uppe och tog medicin och värktabletter.
I dag vaknade jag tjugo över sju och nu skall jag inte gå och lägga mig igen. Har medicinerat och druckit min första kopp kaffe. Skall lägga på mattan i vardagsrummet. Är ju lite löjligt att ha en ryamatta hoprullad på matbordet. Bara för att den inte ska bli skitig. Nej, nu ska den ner på golvet och ingen får vistas där inne.
Dags för kaffekopp 2.

8 september 7.45

Tisdag morgon. Har varit vaken ca en timme. Har fruktansvärt ont i dag. Varför? Har ingen aning. Bar lite möbler i går. Kan va det. Mimmi sitter bredvid mig och talar om att hon är hungrig. Hon är rätt smart. Har lärt sig fort hur hon ska säga till att hon vill ha mat. Jag har inte frångått mina morgonrutiner. Medicin, värktabletter och kaffe har intagits som vanligt. Hart sovit dåligt på grund av värk, men det går väl över.
Lite nytt om valparna. Betsy och Bindie har börjat morra och Bernhard försöker sig på att skälla. Låter faktiskt lite roligt. Vi har flyttat ut dom i hallen, så både dom och Mimmi kan vara med lite mer. Nu börjar dom ju både se och höra. Vita tycker fortfarande att dom är skitläskiga. Vill inte ha ett dugg med dem att göra. Rambo däremot är med så mycket han törs, för Mimmi. Försöker få igång dom att leka och det börjar komma lite mer och mer. Betsy är nog den som är aktivast. Men så är hon ju både störst och först. Nu blir det en kopp kaffe till, innan dagen drar i gång.

Familjen HundJag vet inte vad Rambo sysslar med. Tror han gäspar. Eller så slickar han sig om munnen efter att ha hjälpt till med puppisarnas toalettbestyr.

Ny vecka

Ja, så var det måndag igen. Har äntligen fått in bilderna på valparna. Inte tagna av nå´n mästerfotograf direkt. Men det är inte lätt att ta kort på så små skitar. Rambo var med dottern till stan i går och hälsade på en annan Vita, samt Malin, vår förra katt. Vita ville inte leka med honom alls. Morrade och nafsade. Troligtvis dräktig. Malin däremot fick spelet och det är ovanligt för att vara henne.
Kollade på svensk thriller i går kväll. "Den utvalda". Så där. Lite spännande.
Morgonen har varit som vanligt. Vaknade för en timme se´n. Tagit min medicin och mitt kaffe. Så nu är man på banan igen. Jovisst. Har inte så ont, men lite smörig i skallen. Blir väl inget särskilt i dag. Bara det vanliga. Vilket otroligt händelserikt liv jag lever. Känns som jag står vid ett löpande band och gör samma saker dag ut och dag in. Nu skall jag i alla fall ta lite mer kaffe.

BindieVår vackra sammetstjej. Lite mystisk och hemlighetsfull.

BiancaVår förstfödda "vita" valp. Glupsk liten tjej.

BernhardKullens ende kille. Kan både morra och skälla. "Pratar" när han äter.

BusanBusan är minstingen i kullen men kämpar för att komma i kapp.

Betsy"Lilla" Betsy vår förstfödda. Glupsk liten tjej som är störst i kullen.

söndag 12.50

Söndagen segar på. Har förberett middagen. Skalat potatis och gjort en stek. Duschat, klätt mig och bäddat. Dottern tog Rambo med sig och åkte till C. Mimmi är lite tjurig men inte så farligt.
Utanför såg det ut som ett slagfält i morse. Papper, ölburkar och krossade flaskor. Fattar inte vad det är så kul med att slå sönder glasflaskor över hela vägen. Även inne på våran gård låg det glas. Ordnar samhällsföreningen med fest tycker jag dom ska ha lite koll på, vad som sker utanför lokalen. Ett jäkla liv. Polisen körde förbi en sväng. Inte som mitt på dagen när dom stod här över en halv timme.
I dag är det i alla fall lugnt. Har inget inplanerat utom en liten disk, sen i går kväll och i morse. Har i alla fall fyllt i vatten. Resten av eftermiddagen blir det nog bokläsning och försök till fotografering av valparna.

Söndag morgon

Klockan är halv åtta och jag har varit uppe en timme. Intagit, som vanligt, min medicin + värktabletter. Kaffe och två knäcke med västerbotten. Höstväder utanför. Gråkallt och blött. Har regnat en del i natt. Så skönt att slippa bastuvärmen inomhus. I går kväll var det fest nere på kaféet. Brukar vara det på Bergadagen. Ett jäkla liv. Fullt med fulla småungar utanför. Någon gjorde sig lustig och spelade bilstereon på högsta volym. Ända till polisen dök upp. Då blev det tyst. Väldigt tyst. Bilen startade inte. Urdraget batteri. Ja,ja somliga straffar Gud med detsamma. Vet inte när festen slutade. Tog mitt sovpiller och somnade.
I dag skall jag ta mig i kragen och ta bilder på valparna. Dom har börjat lyssna när man pratar med dom. Så söta när dom vrider på öronen och kollar efter ljudet. Annars blir det väl inte så mycket i dag. Dottern skall till sta´n och hälsa på en kompis. Tar Rambo med sig så han får leka lite. Mimmi kommer att bli helt förtvivlad när inte hon får följa med. Men det blir inte så mycket bilåkande för hennes del framöver. Kan ju inte flänga runt med fem valpar i bilen.
Nu blir det en kopp kaffe till, innan bäddning och påklädning.

Bergadagen

I dag är det Bergadagen. Ganska mycket folk för att vara i Berga. Till och med polisen är här. Står uppe vid vägen och ser ut att vänta på nå´t eller nå´n. Fel dag och fel helg.
Vaknade halv sju i dag. La mig lite tidigare i går. I dag har det varit städdag. Dammsugit och torkat alla golv. Hade tänkt gå ner till knallarna en sväng men ryggen och höfterna säger NEJ. Skall i alla fall laga middag, kyckling, innan dottern åker i väg och jobbar. Sen blir det troligtvis bara att slöa. Ta med Mimmi bland en massa folk går ju definitivt inte och lämna henne hemma och ta med dom andra två, går ju inte.
I går kväll blev alla hundarna badade och friserade. Fick sina klor klippta och filade. Nu är dom så fiiina. Så länge det varar. Vita har ju en förmåga att släpa med sig gräs, stickor, strån och ett och annat löv, när hon är ute. Allting fastnar på henne.
Nu skall jag i alla fall sätta i gång med matlagningen.

Barn och barnbarn

Har precis läst stordotterns inlägg om sin storebror, och håller fullständigt med. Jag är också så trött på allt bråk och tjafs om barn. Alla barn har RÄTT till bägge föräldrarna. Oavsett vad föräldrarna anser om varandra. En gång i tiden måste dom ju i alla fall ha tyckt rätt bra om varandra eftersom dom skaffade barn ihop. Att se´n uppfattningen ändras får man lägga åt sidan och försöka komma ihåg hur det var. För barnens skull. Alla har vi våra fel och brister och alla älskar sina barn. Oavsett om man många gånger tycker att dom bär sig riktigt dumt åt och man ligger sömnlös av oro. Har varit i den situationen att jag varit skitförbannad på barnens far, men aldrig hållit dom borta från honom för det. Ibland tvingade jag dom att åka till honom fast dom inte ville. Bara för att jag tyckte att det var viktigt med pappakontakten.
Som mormor och farmor sitter man ungefär i samma sits. Som mormor har man mycket kontakt med sina barnbarn. Rätt naturligt eftersom det är mor och dotter. Man får träffa dom så ofta det går, på grund av arbete och avstånd mm. Som farmor är det inte samma sak. Jag har sju barnbarn som jag är farmor till. Träffar jag dom sammanlagt två gånger om året är det bra. Är lite svårt att få en farmor-barnbarn kontakt när man inte känner varandra. Jag är glad för mina barnbarn. Alla tio. Önskar bara att alla försöker ta sig i kragen och försöka tänka till, för sina barns skull.

Ännu en vecka

Snart har den här veckan tagit slut. Herre je, vad tiden går fort. Sov till halv åtta i dag. Hörde inte ens när dottern tog ut hundarna och åkte till jobbet. Den nya medicinen är kanon. Har aldrig sovit så bra, tror jag. Har höjt dosen till två tabletter. Höja till tre nästa vecka. Slipper kanske sömnpillren helt.
Blir väl lite plock och städ i dag, som vanligt. Måste vattna. Alla växter hänger som vissna tulpaner.
Alla valpar har öppnat ögonen. Så jag ska försöka ta bilder på dom under dagen. Nu ska odjuren ut och se´n ska jag förbereda en lasagne till middag.
I morgon är det Bergadagen. Får se om jag klarar av att gå ner en sväng. Är ju så långt att gå (rätt över gatan). Brukar vara lite loppisbord som kan vara lite roligt. Nu är det kissrunda.

Regn, regn, regn

Fy sjutton vad det regnar.Hundarna tvärnitade på trappen. Fick draaa ut dom och dom har väl aldrig kissat så fort nå´n gång. Mörkt och höstlikt. Mysigt. Skulle läsa, men ingen bok var så där väldigt inspirerande. Kan ju i och för sig leta upp något annat men känner egentligen inte för att göra nå´nting alls. Blir nog TV:n en stund så kommer kanske lusten tillbaks. Att baka eller läsa eller nå´t.
Pratade med yngste sonen. Hade varit på akuten i Kalmar. Dom ville lägga in honom men det sa han nej till. Gör ju ändå inget över helgen. Kostar bara pengar. Så han fick två olika antibiotikakurer att äta i tio dagar. Har fått tillbaks magproblemen han hade förut. Springa på toa hela dagarna. Inte roligt. Bara att hoppas att det ska lösa sig.
Nu blir det kaffe och TV.

Valparna 2 veckor

I dag är valparna två veckor och har öppnat ögonen. Alla utom lilla Busan. Hon har bara öppnat sina till hälften. Men i morgon så...... De börjar även ändra färg. Lite mer Mimmifärger i dom vita. Växer som ogräs. Särskilt Betsie som är dubbelt så stor som Busan. Men det kan ändra sig. Ingen av dem blir ju stor med så små föräldrar.
I dag blir en riktig slappardag. Har plockat fram lite böcker jag ska börja läsa. Regnet öser ner så kisspromenaderna med hundarna blir korta och snabba. Ingen av dem gillar regn.
Dottern har åkt till jobbet. Jag har duschat och skall klä på mig. Sen blir det väl lite matlagning. Steka upp potatis och köttbullar som blev kvar i går. Kanske bakar en chokladkaka. Blev lite sugen på det. Men först blir det kaffe och inget röka på balkongen. Undantag görs när det regnar. Får stå i hallfönstret.

HURRA; HURRA; HURRAI dag är ingen vanlig dag, i dag är Rambos födelsedag, hurra, hurra ,hurra!!
I dag fyller lilla pissmyran 2 år och det måste ju firas. Med tårta i eftermiddag kanske. Dottern jobbar så hundarna och jag får väl slå oss lösa på något riktigt smaskens. Hundtårta med korv och leverpastej kanske.

Städ- och tvättdag

igen. Många städ-och tvättdagar blir det. I går torkade dottern alla taken. Dom é faktiskt vita. + att hon torkade alla köksluckor. I dag var det dammsugning och golvtorkning. Gjorde köttbullar till middag. Med potatis, sås, lingonsylt och pressgurka. Smaskigt.
I morse vaknade jag halv nio. Halv nio, helt sanslöst. Var uppe en toavända halv fem, men gick och la mig igen. Inte bra att sova så länge. Retarden hinner gå ur kroppen och sen tar det ju ett bra tag innan nästa dos värktabletter gör någon verkan. Så lite jobbigt var det till framåt tio. Men kaffe och röka brukar hjälpa litegrann. Nu blir det ju inte så mycket röka heller eftersom jag måste gå ut på balkongen. Fast det är ju ingen nackdel precis.
Nu ska jag ta lite kaffe och se´n blir det middagsvila. Inte anträffbar på telefonen förrän efter klockan fem.

Eftermiddag

Valparna har börjat öppna ögonen. Bernhard var först. I dag är dom 13 dagar. Så söta. Ringde stora sonen förut. Var dålig i går. Hade fått världens migränanfall med kramper. Kände sig bättre i dag men inte helt okay. Dottern har åkt till Karlsson för att köpa en platt mopp (vet inte vad dom heter). Hon har fått för sig att tvätta taken i dag. Sen blir det röka ute. Går ju nu när vi har balkong igen. Nästan klar. Jag håller på med middagen. Köttgryta och potatis. Hundarna sover och allt är lugnt. Får ingen ordning på värken i dag. Men det är smällar man får ta.
Yngsta sonen ringde på morgonen. Skall till Kalmar i morgon. Magen krånglar igen. Blev visst inte bättre trots operationen. Ny antibiotika kanske hjälper. Återkommer.

1 september

Zacke passade på att ligga i sängen när han var här. Något han aldrig får göra någon annanstans än här.
När dottern körde hem hundarna och LM äntligen gick, var jag så sket slut så jag tokdäckade. Sov i två timmar och kände mig nästan bakis, när jag vaknade. Denna människa suger musten ur en. Pratar och mal om samma saker hela tiden. I går var hon dessutom tvungen att kontrollera alla rum så jag inte köpt något nytt. Hittade galgarna med Musse och Mimmi, som hon naturligtvs ville köpa. En annan dag.
Dottern kom hem och satte igång att städa medan jag lagade middag, stuvade makaroner och korv, och diskade. Dessutom körde hon ett par maskiner tvätt.
Kvällen var lugn. Kollade på TV. Zappade lite mellan film på 3:an och "Mannen som talar med hundar" på 4+. Repriser naturligtvis. Laddade perkulatorn innan jag lade mig. Som vanligt.
I dag gick jag upp klockan sex. Väldigt tung i huvudet. Vet inte om det är den nya medicinen jag ska ta till natten. Det visar sig. Har bara tagit den ett par dagar och håller på att öka dosen.
I dag blir det inget särskilt. Tror jag. Får se om jag hittar på något. Baka bullar kanske. Eventuellt en äppelpaj.

LennartLennart ligger alltid på sin vanliga plats i köket, när han är här. Inte så intresserad av valpar. Väntar bara på husse.

ZackeZacke kunde inte slta sig från valparna. Gillar verkligen små djur. Mimmi tycker inte om att han är så nära. Blir alldeles stel och morrar.

RSS 2.0