Å så var det helg igen

Hundan va veckorna går fort. Och månaderna. Bara två dagar kvar i februari. Vaknade halv åtta i dag. Var visserligen upp en snabbvända för värktabletterna, när klockan var halv sex. Plusgrader och takdropp. Nu har det snöat en stund. Troligen lite regnblandat, men vitt blir det på bilar och vägar. Dottern har åkt till jobbet. Ringde nyss och berättade att hon var nära att köra av vägen. Vattenplaning och vägarna ser för jäkliga ut. Bara det inte blir underkylt framåt kvällen. Då blir det till att sova i stan.
Jag har i alla fall fått på mig kläder och bäddat. Skall strax ta ut småskitarna på en kissrunda. Vita gillar inte ner det kommer blött uppifrån. Ja, i och för sig gillar hon inte när det kommer blött från något håll. Vill inte gå ut i regn eller snö och inte om det är snö eller blött på marken. Morgnarna nu, är ett väldigt tjatande för att få henne ur sängen. Måste nästan bära ut henne. I och för sig är både Vita och Rambo, morgontrötta. Och kvällströtta.
Nu blir det som vanligt, kaffe innan promenaden.

Plusgrader och takras

Har varit ute på en liten promenad med hundarna. Tur att jag har broddar? under skorna, för det är ordentligt halt. Snön rasar från Konsums plåttak i stora drivor. Inte från vårat tak än så länge. Takfönstret i hallen är snöfritt så nu är det lite ljusare inne. Pratade med grannen om vattenläcka och hyror. Mn hyra höjde dom tre gånger på ett år för att den skulle komma upp i samma nivå, som grannens. Nu har ju jag ett par snedtak, så boendeytan är något mindre hos mig. Dessutom har han garage inbakat i sin hyra, som alltså är samma som min.  Är det rättvist ?? Nä, det får bli en allvarlig diskussion när dom kommer ner nästa gång. Kommer i och för sig inte hem från Thailand förrän i april, så Berga ligger väl inte på besökslistan förrän fram i maj.
Stekt kål till kålpudding och skalat potatis. Plockat lite som vanligt. Rensat skafferi och kylskåp. Letat mitt duschdraperi, som är borta med vinden. Plockade ner det när jag bytte till jul och har inte den blekaste, var jag lagt det. Helt otroligt. Totalt puts väck.
Rambo har gått in i väggen. Snöväggen alltså. Skulle hoppa upp på en stor snöhög, men kom bara halvvägs. Inte lätt att vara liten. Nu hoppar han ganska högt i alla fall. När han kom hit fick vi ha en liten pall till sängen och soffan. Med lite sats kommer han faktiskt upp i min säng, som har lite högre ben.
Nu ska jag nog ta en kopp kaffe till innan jag fortsätter mitt duschdraperiletande.

Slapparfredag ?Vaknade tidigt i dag. Klockan fem. Varmt och skönt i sängen och så fruktansvärt kissnödig. Bara att masa sig upp. Sen är man ju riktigt vaken. På med perkulatorn och brödrosten. Mediciner, värktabletter, kaffe och rostat bröd. Börjar bli liiite rörlig i rörelseapparaten. Dottern tog ut hundarna innan hon åkte till jobbet. Ingen av dom var särskilt intresserad av att gå ut, trots plusgrader. Blev lite tjat innan dom kom ur sängen. Jag förstår dom. Är aldrig så skönt i sängen, som när man måste gå upp.
Grått och disigt utanför, men plusgrader, som sagt. Inget uteväder än i alla fall. Blir lugnt i dag. Inga större projekt på gång. Lite småplock, som vanligt. Lite lagningsarbeten på min nya, fådda symaskin. Ja, jag vet att det inte heter så. Men har jag fått den, så är den fådd.
Nu blir det lite mer kaffe innan dagen kör i gång.

Mer snö - mer vattenläcka?

Plusgrader ute. Efter morgonens stilla vattenstrilande från halltaket, har jag synat alla tak. Både ute och inne. Vad gör jag om taket rasar in? Vem ska ta hand om snöhögarna, som bara blir högre och högre ? Kommer bli en syndaflod när all denna snö på gården smälter. Dottern skottar och försöker få bort så mycket som möjligt. Det är definitivt inte lätt. Dom andra hyresgästerna i huset är två karlar i 45-års åldern. Så det förstår man ju att dom inte orkar skotta snö. Dottern är en 25-årig spenslig tjej, som inte har så mycket fett på benen. Ja ingen annanstans heller. Men skotta snö, klippa gräs, köra med röjsåg och gräva land, det kan hon. Dessutom städar hon trapphuset, som enligt hyreskontraktet är något alla hyresgäster skall hjälpas åt med. Men dom är ju karlar, och tillhör det svagare könet. Dom har inte ens så mycket vett så dom skäms, stora starka karlar. Fastighetsägaren skall jag väl inte ens nämna. Har tyvärr aldrigt visat något direkt intresse. Första året kom dom hit och planterade halvdöa tujor. Inte ens det blev bra. Heldödainnan sommaren kommit igång. Nu är det i alla fall Thailand som gäller. Så vi håller tummarna att ingenting skall hända. Taket rasar, översvämning i källare och lägenheter mm, mm. VEM SKA VI KONTAKTA, om något allvarligt nträffar.

Snö igen

Bäddat, duschat och plockat. Pratat med bägge stora pojkarna. Snöade när jag kom ur duschen. Inte mycket, men...
Skall ut med hundarna igen bara håret är torrt. Just nu ligger dom på sina vanliga ställen och sover. En, Rambo, under täcket och den andra, Vita, på kudden. Har köpt en snugglebag, till Rambo, på Tradera. Kan han krypa in i. Vita sover bara under täcket en stund på morgonen. Katterna har jag inte sett röken av på hela förmiddagen. Vattendroppet från halltaket har slutat, som tur är. Skall ändå skicka ett mail till hyresvärden. Kan dom gå där nere i värmen och oroa sig för att taket skall rasa in.
Nu skall jag blåsa håret och sen blir det en kissrunda samt hämta in posten.

Väntan på sommarTänkte göra som alla andra bloggare och lägga upp en sommarbild. Hade ingen direkt. Utom på valparnas första utebesök.
Klockan är sex. Dottern har åkt till jobbet. Hundarna har lagt sig igen efter dagens första kissrunda. Jag har intagit medicin, kaffe och knäckeböd med ost. Nu är jag inne på andra koppen kaffe, samtidigt som jag betraktar vattenläckan i halltaket. Får maila hyresvärden i dag. Är nog läge att få hit någon som kan ta bort all snö på taket. Blir inte roligt för dom, när dom kommer hem, annars.
I dag blir det väl inget speciellt. Storstädning i går. Går så mycket lättare när solen skiner och man ser allt damm och alla spindelnät. Lite plock blir det väl och om vädret blir som i går, kanske det blir en liten promenad med hundarna. Nu ska jag ta en kopp kaffe till och flippra runt lite bland "mina" bloggar. Blev inte så mycket i går pga städningen. Återkommer.

Ja, så var det onsdag

Blev långsov i dag. Ända till kvart över nio. Ja,  jag var upp en sväng klockan sex och medicinerade, men sen blev det sängen igen. Har fortfarande inte klätt mig, men det hinns nog med. Har i alla fall inte snöat mer. Dottern är ute och skottar upp en "vändplan" till hundarna. Dom små liven kan ju inte kissa om det är snö upp över ryggen på dom. Inte lätt att vara liten i dessa snömassor. I dag händer väl inte så mycket. Dottern skall till hörcentralen och justera in sina nya hörapparater. Jag blir hemma med vovvarna. Är ingen älskare av vinterkörning. I går eftermiddag skottade hon fram sin lilla bil, som inte ville starta i måndags. Men nu gick den i gång direkt. Märkliga maskiner.
Nu får jag i alla fall se till att få på mig lite kläder och bädda sängen. Sen blir det nog en sväng ner till affären. Får inte glömma att förnya mitt recept på kvällsmedicin. Är bara kvar för fyra dagar och det kan ju vara så jäkligt att det tar en och en halv vecka denna gången med. Återkommer väl som vanligt.

Snö,snö och mer snö

Nu har jag dammsugit efter hundarna. Var inte så mycket som det brukar faktiskt. Plockat, bäddat och diskat. Hade tänkt ta mig en tur ner till affären, men det sket sig. Kommer inte ut. Ja, inte med rullatorn i alla fall och utan den tar jag mig inte både fram och tillbaks. Trots värktabletter. Får försöka senare, när det blir uppskottat. Om det blir det. Snön bara vräker ner just nu och har gjort det sedan fem i morse. Vita vägrar att gå ut. Går inte ens ner för trappen i trapphuset om jag inte tvingar henne. Rambo är väl mer tjolahopp, men ser lite konfunderad ut när han försvinner i snön. Får paddla sig fram. Nu ska jag i alla fall ta ut dom igen innan jag börjar med middagen. Skall bara ringa till sonen och höra så dom kom fram som dom skulle. Tyckte det såg ut som bussen körde åt helt galet håll.
Yngsta sonen åkte till Oskarshamn för bilbesiktning. Också en dag att besiktiga bilen. Får ringa och höra om han kom fram och tillbaks som han skulle. Vad ska dom ut i snövädret att göra.
Återkommer väl framåt kvällen. Nu, hundrastning.

Vårvärme ?????

Klockan är fyra och jag har snurrat i sängen en timme. Gårdagen var väl ingen höjdare precis. Temperaturen ute var 23 minus. Heja!!!! Kollade min apotekssida. Inga värktabletter. Något irriterad ringde jag vårdcentralen enligt principen, lämna telefonnumret, så ringer vi upp. Dom ringde upp innan jag hann lägga på. En vettig människa i andra änden, lyfte på baken och förflyttade sig till nästa rum. Kom tillbaks och sa att jag skulle bli uppringd. Vilket jag naturligtvis inte blev. Kvart i tolv kollade jag apoteket igen. Jippii!!! Värktabletter fanns. Men jag hade fortfarande inte blivit uppringd.Larmade dottern som snällt gick ut till bilen för färd till apoteket (hon har fullmakt). Tror ni biljäkeln startade? Skulle inte tro det. Men det var ju inget att göra. Hon fick ta bussen till jobbet och skulle ta apoteket i stan. När hon åkte anlände huliganhundarna med husse och lillmatte. Jiippii igen. Jätteroligt att hon kom men värken förtar glädjen lite. Är inte på topp precis efter en vecka utan värktabletter. Men resten av måndagen flöt på i en lång väntan på den arbetande, apoteksbesökande dottern. När hon anlände, halv tio var hon väldigt efterlängtad. Eller ja, värkisarna var väl mest efterlängtade. Saknaden har varit väldigt lång. Men nu börjar jag känna mig som människa igen. Och ute är det rena vårvärmen.  Bara 2 minus. Men det har utlovats mer snö. Vadå lovat ?? Hotat med mer snö. DET RÄCKER NU !!!!!
Perkulatorn på. Måste ha kaffe. Återkommer när son och barnbarn har åkt till Kalmar. Med huliganhundarna.

Lördag kväll

Nu börjar till och med jag tröttna på snön. Är ju ingen älskare av sommaren eftersom jag bor i en lägenhet, som blir som en bastu på sommaren. Men nu börjar jag allvarligt vänta på våren. Även om det kommer att bli som en leråker utanför när all snö smälter. Riktigt ser skitiga hundar framför mig. Speciellt Vita med sin långa vita päls. Får ha badtunna utanför.
I dag har det varit stor städdag. Mycket hundhår är borta. Alla golv är torkade och rena mattor på golven. Sambal olekkyckling med ris till middag och sen en liten middagslur. Just nu är det Melodifestival på TV:n och det kan jag garanterat missa. Musik kan jag lyssna på, på radion. Resten av kvällen blir det korsordslösning och lite bläddrande på nätet. Återkommer nog i morgon.
Lilla fröken var uppe en sväng med sin far, när han hämtade hundarna i går. Hon konstaterade krasst att både jag och hennes mormor var jättegamla. Ljög lite om åldrarna. Sa att jag var 72 och mormor 73. Kände mig som 72 i går med värk överallt så lite sanning var det.

Långfredag

Ja det är inte påsk, men det blir en lång fredag och gissningsvis en lång jobbig helg. Kollade mina sidor på apoteket nyss, men fortfarande ingen medicin. Är antagligen ingen mening med att ringa och skälla. Gjorde det i går till ingen nytta. "Ja det är ju inget vi kan göra något åt." Skiiit.
Dottern åkte till jobbet klockan sex och äldsta sonen åkte till Virserum på jobbintervju klockan sju, och här sitter jag med fyra hundar och inga värktabletter. Har sex Tramadol och dom måste jag vara väääldigt rädd om. Helgen är lång. Så i dag kommer nog allt att gå på halvfart. Dottern tar nog hand om städningen i eftermiddag. Jobbar bara till halv två. Sonen plockar upp sina hundar runt halv tolv. Jag skulle möta upp dom vid bussen. Hur nu det skall gå, med två stora och två små i koppel. Visserligen går dom stora lugnt men det är en bit att gå och jag kan inte ta rullatorn. Det här blir inte roligt. Nu skall jag i alla fall ta en kopp kaffe till innan jag bäddar och plockar.

Maktmissbruk????

Nu  har det gått en vecka sedan jag skickade iväg receptförnyelse till min läkare. Telefonsamtal till Vc i tisdags där sköterskan skickade ännu ett mail. Telefonsamtal i går visade att allt gått fram, men inte var öppnat av läkaren. Tur att det inte var någon livsviktig medicin. Bara något som gör att jag kan fungera något så när i vardagen. Först skickar hon ut mig och motionera, strunta i värken och fortsätta ändå. Sen håller hon igen på värktabletterna som gör att jag överhuvud taget kan röra mig utomhus. Var ligger logiken i det. Ska jag ut och gå eller inte?
Mer snö har det också blivit. Nu börjar till och med jag tröttna. För ungarna, med sportlov, är det förstås toppen.
Huliganhundarna är kvar. Liksom all deras päls. Dammsugaren står på stand-by just nu. Ingen idé att plocka bort den.
I dag blir det en liten inköpsrunda i Högsby. Frysen behöver fyllas på, liksom kyl och skafferi. Förhoppningsvis blir det apoteket också. Men hoppet är inte så stort.
Nu blir det i alla fall mer kaffe.

Huliganhundar på återbesökHär har varit tyst sedan i måndags. Var precis färdig med storstädning av lägenheten, när huliganhundarna kom tillbaks. Dom är jättesöta och otroligt snälla och trevliga, men..... Alltid ett men. Dom tar stooor plats och dom fäller drösvis med päls. Pratar man med en hund, kommer alla farande. Kliver över hundar som ligger framför diskbänken, i alla dörröppningar, framför ytterdörren och alltid framför någonting där man ska fram eller bara sätta fötterna. Så nu är det storstädning som gäller igen. När dom åker hem.
Annars har det rullat på som vanligt. Förnyade mitt recept på värktabletter förra veckan. Hade inte kommit in i går så jag fick ringa. Fanns inte med nå´nstans, så hon skickade ett brev till läkaren, som sitter i rummet bredvid. Hur korkat är inte det? Pratar dom inte med varandra på vårdcentralerna? Får se om det finns något recept till mig i dag. Annars blir det inte roligt. Varken för dom eller mig. Nu är det bäddning och påklädning som gäller.

Tidig måndagmorgon

Har varit uppe en timme, drygt. Vaknade av värken så jag var tvungen att stiga upp och hasa mig upp till medicinförrådet. Värken har börjat avta men tabletterna verkar inte funka fullt ut. Hade tänkt uppsöka sängen, åtmnstone några timmar till. Får väl se vad som händer. Kanske får bli ett piller till.
Yngsta sonen, med bihang, var uppe en sväng i går kväll. Smart som jag är, var jag inte sen med att utnyttja dom för hundpromenad. Själv fick jag ett ryck och bakade en morotskaka. Visserligen inget som jag får äta. Men det går ju bjuda på.
Nya grannen var upp tidigare på kvällen med godistugg till hundarna. Torkat laxskinn i rulle och små platta tuggbitar av nöt och kyckling. Rambo älskar laxskinnen men det gör Issa också. Så det blev lite morrande och jagande.
I dag blir det väl lite måndagsstäd. Kanske en sväng till Högsby. Kan vara dags för månadens mammavallnng. Nu skall jag i alla fall peta i mig ett piller till och göra ett nytt försök med sängen. Återkommer.

Söndag eftermiddagKnähund. Tur att han är liten.

Var ner en sväng till affären innan middagen. Helt klart ingen fördel att bo i lägenhet inne i samhället, när det är mycket snö. Snöröjningen är nästan obefintlig. Fick bära rullatorn till affären. Traktor med plog stod utanför, så man räknade ju kallt med att det blev plogat, så man tar sig in och ut från lägenheten. Icke. Inte hans område. Tydligen ingens område för än är det inte plogat. Får ta med mig snöskyffel nästa gång jag går ut, eller kanske montera på en liten plog framtill på rullatorn. Men man slipper åtminstone bära ved och elda. Det var sega vintrar när man bodde i hus. Ett evigt bärande på ved och elda för värme och varmvatten. Dottern skottar utanför huset, fram till parkering och brevlåda. Så det slipper jag också som tur är. Från parkeringen och ut på gatan är det värre. Bara att vänta på traktor med plog.
LM kom upp en sväng innan middagen. Ville låna toan. Hade med sig en gammal plåtburk, som hon fått för sig att jag ville ha. Har bara sex likadana. Visst är det snällt av henne att komma med presenter. Men det skulle vara ännu snällare om hon inte samtidigt kollade på någon av mina saker och sa : "En så´n skulle man ha. Synd att man inte har en så´n." Det förtar liksom snällheten lite.
Middagen idag blev fläskfile med klyftpotatis och vitlökssås. Mumsigt.
Dottern har åkt till jobbet och hundarna sover. Jag har slökollat lite på TV. Men inget intressant. Så nu blir det kaffe, innan jag tar ut hundarna på kissrunda. Kanske återkommer framåt kvällen.

Alla hjärtans dag

Jaha och så var det söndag igen. Vaknade halv sju. Båda hundarna sov inne hos mig. Slängde på mig lite kläder, drog i gång perkulatorn och tog ut hundarna. Kaffet klart när jag kom in, så det blev medicin, knäcke och kaffe. Blir väl inget särskilt i dag. Som vanligt alltså. Men det är ju i och för sig söndag, vilodag. Plockar väl lite, som vanligt. Har kollat runt lite på nätet, på morgonen. Så det fortsätter jag väl med. Alltid får man någon inspiration. Fixa middag innan dottern åker till jobbet. Fläskfilé framtagen, men sen är det stopp. Har ingen aaaning om vad det blir mer. Men nå´t blir det. Hundarna sover igen så här är lugnt och tyst. Själv ska jag ta en kopp kaffe till och kolla av Tradera.

Lördag morgonHar snöat rätt skapligt i natt. Snöar fortfarande och blåser. Tur man inte behöver gå ut i onödan. Bara kissrunda med vovvarna. Vem som gömmer sig under filten? Gissa.
Färska frallor till frukost i dag. Så himla gott. Nu är jag faktiskt inne på tredje koppen kaffe. LM dyker upp i dag så det blir att koka en balja till i eftermiddag. Ingen matlagning i dag. Dottern jobbar kväll och jag har lite potatis att steka upp om jag skulle bli hungrig. Annars blir det inget särskilt i dag. Dammsugning och golvtorkning i går. Så skönt att få bort allt hundhår. Jisses vilka mängder. Men nu är det borta.
Skulle baka några muffins till eftermiddagskaffet, tänkte jag. Men som tur var hittade jag både bullar och en halv, mjuk pepparkaka i frysen. Så slapp jag det också. Nu skall jag duscha och klä mig. Återkommer kanske under dagen.

Segar på...

Går trögt med städningen. Har bäddat i alla fall och varit ute med hundarna. Har gaaanska ont i dag, så jag får ta allt i små portioner. Har fortfarande inte fått fram dammsugaren. Men det blir väl så småningom.
Rambo har krupit under filten och Vita ligger på kudden. Allt är som vanligt.
Känner att jag får fylla på med värkhämmande tabletter. En räcker definitivt inte. Var inne på min sida på Apoteket, men något recept hade inte kommit in. Hoppas det kommer under dagen annars blir det kris i helgen. Nu blir det kaffe.

HuliganveckaHar varit dålig på att uppdatera den här veckan. Haft besök av två huliganhundar som varit i vägen precis överallt. Hur sjutton klarade jag av att ha stora hundar förut?
Rambo och Lennart går bra ihop men Rambo och Zacke är inte kompisar precis. Rambo "nyps" om Zacke kommer för nära. Kan ju inte kalla det bitas, precis.
I dag står i alla fall dammsugning på programmet. Hundhår i travar precis överallt. Dottern blev inringd på jobb, så hon är inte hemma förrän vid två-tiden.
L har varit på besök två gånger den här veckan. Får rita kors i taket. Trevligt med lite besök i alla fall. Länge sedan hon var hit.
Vattenläckage nere hos nya grannen och gissa vem som fick jaga folk, som kunde fixa det? Hyresvärden är ju inte anträffbar på två månader. Är i Thailand hos sonen, ägaren till detta hus. Måste vara lönande med hyresfastigheter. Trots allt gnäll om utgifter, och hur dyrt det är med allting, så har dom råd att åka till Thailand två - tre månader varje år. Nu blir det mer kaffe, innan jag kör i gång. Kommer tillbaks under dagen.

Ny vecka

Jaha, så var det måndag och ny vecka igen. Vaknade halv sex i dag av att katterna jagade varann genom grinden till mitt rum. Issa hoppar elegant mellan spjälorna medan Svea håller på att riva hela grinden. Skramlar och låter varenda gång hon ska igenom. Kände att det var kaffe på gång och det vill man ju inte missa. Så nu har jag fått i mig en stor mugg kaffe och mina mediciner. Dottern har åkt till jobbet och hundarna sover. Dom tycker det är fruktansvärt jobbigt att gå ut och kissa så tidigt. Men skönt att hon tar ut dom innan hon åker.
Yngsta sonen kom upp i går kväll och frågade om mat. Var hos en tjej i hyreshusen och hon hade ingen mat. Tur, för honom, att det fanns lite kvar. Hundarna fick bara torrfoder i går eftersom Vita var dålig i magen. Så nu blir det bara pulor en tid framöver. Kan ju inte hålla på och duscha bakdelen på henne, varje gång hon varit ute.
Nu ska jag fylla på kaffetarmen och även bre mig en ostmacka. Återkommer väl så småningom.

Visst är han sötTur att det inte är någon av mina.
Söndag morgon. Hundarna har varit ute. Vita är lite dålig i magen och med hennes päls fastnar det en hel del där bak. Så det blev dusch för henne när hon kom in. Är lite seg i dag men det går nog över. Skall inte göra något speciellt i dag. Bara det vanliga. Kanske en loppissväng om han har öppet. Hade lite ont i går efter handling och tvätt och kissrundor. Har kommit på att jag får nog låta bli att göra allt samma dag. Ja, inte så att jag går ut med hundarna på måndag, tvättar på tisdag, handlar på onsdag osv. Men jag behöver ju heller inte knöla in allt samma dag.
Nu blir det lite kaffe innan jag kör i gång med bäddning och plock.
Såg ni förresten Melodifestivalen i går? Det gjorde inte jag heller. Hörde lite på slutet. Vilken skit. Och vilka var det som sjöng? Kände knappt till hälften. Ja, ja börjar väl bli gammal.

Lördag morgonKlockan är strax fem. Hundarna har varit ute!! Tidigt. Jag har druckit kaffe. Hundarna har lagt sig igen, men inte jag. Får snart gå ut igen. I dag börjar skolbarnen köra frallebullar. Har beställt fyra varje lördag. Gott med färskt bröd på lördagmorgonen.
Dottern jobbar fortfarande. Blir väl till sju när dagpersonalen kommer. Sen lär hon sova hela dagen. Inte van att jobba natt. Det kan vara kämpigt om man inte sovit på dagen. Sitta vak är ju tröttande i sig. Inget jobbande. Bara sitta.
Nu blir det nog en kaffe till och lite medicinintag. Återkommer väl antagligen under dagen.

Fredag kväll

Skit på TV:n,så man kan lika gärna sitta vid datorn. Blev ingen snabbstädning i dag. Dottern tog över och hon är som bekant värre än tanterna i "Rent Hus". Bara att hålla sig ur vägen. Åkte och hämtade pizza och hade precis ätit färdigt när hon blev inringd på vak. Var egentligen ledig hela helgen. Men så är det. Hundarna har lagt sig för natten. Tror dom i alla fall. Men icke. Det blir en kissrunda till innan det är sovadags.
Försökte lägga mig en stund i eftermiddag. Men Rambo inbillar sig att "sova middag" är det samma som, jaga katt och leka med pipen. Och det är jäkligt svårt att sova med ett pipande ägg bakom ryggen.
Nu blir det i alla fall lite kvällskaffe innan kvälls"promenaden". Återkommer väl i morgon.

Älskar att bada? Inte alls.


Fredag

Segt som sjutton i dag. Var uppe en kissrunda klockan fyra. Men gick naturligtvis och la mig igen. Vad sjutton ska man upp och göra vid den tiden. Tog en extra värktablett och somnade, trots ontont, om igen. Vaknade klockan nio av telefonen. Nu har jag kommit så långt att jag i alla fall har bäddat, duschat och klätt på mig. Dottern är i stan och kör möbler. Hundarna sover och det gör katterna också. Så lugnt och tyst. Hade tänkt gå ner till affären men höfterna sätter sig på tvären i dag. Kanske blir bättre framåt dagen. Blir väl lite städning i alla fall, under dagen. Inte någon större grej. Mest dammsuga hundhår. Fattar inte hur två så små hundar kan fälla så mycket. Ja, Issa är inte så dålig hon heller. Ibland undrar man hur dom kan ha nå´n päls kvar. Så mycket som det ligger på golvet och i soffan.
Nu ska jag ta en kopp kaffe och sen köra igång med disken, som står kvar sen i går. Inga har fortfarande semester. Återkommer kanske under dagen.

HundbadHundarna i badkaret och väntar på alla hemskheter som de måste gå igenom för att inte lukta hund.
Blev en sväng in till Högsby på förmiddagen. Karlsson, Konsum, Apoteket och Matmästar´n. Allt som vanligt. Snabbt hem och lagade middag. Måste få undan allt innan kaffegästen kommer. Yngsta sonen hade lämnat sina hjärnceller hemma i går och följt med en tjej som bor här i Berga. Inte en tanke på att han skulle hem i dag också. Men det löste sig visst, med nå´n kompis. Var i alla fall upp en snabbvända för lite mat.
Kaffegästen kom, som vanligt, en halvtimme för tidigt. Nu vet jag ju det, så jag kan moderera tiden lite. I dag blev det mycket prat och mycket kaffe. Nästan tre timmar. Och det är lång tid. Följde med ut så hon kom i väg ordentligt. Rastade småkrypen. Kom upp, satt mig i soffan och däckade totalt. Var helt slut i huvudet. Men det brukar bli så. Så jag är van.
Inget kaffe i kväll. Jobbigt att vakna hundra gånger per natt. Jobbdottern är väl snart på ingång. Slutar nio. Kvart över brukar hundarna sätta sig och vänta. Utan att jag säger något. Lite egendomligt faktiskt.
Nu skall jag ta min kvällsmedicin och bädda upp sängen.

Snöskottning (på) från hög nivåTog bilden från hallfönstret. Ser knappt att det är en hund. Men Rambo tycker det är skitskoj i snön. Bara det inte är för många minusgrader.
I natt har det varit en så´n där vakna varannan timme natt. Så jäkla jobbigt. Är i valet och kvalet om jag skall lägga mig igen eller köra igång perkulatorn. Sov ju två timmar i går eftermidda, så jag kanske är färdigsoven. Ja, ja jag vet att det inte heter så.
Jag segar väl på en timme till, så får vi se sedan. Hundarna sover i alla fall. Men inte Issa. Hon far runt som en stolle och leker med en gammal strumpa. Varför måste katter leka mitt i natten ?
Nä, det blir nog kaffe i alla fall. Återkommer under dagen, när LM har gått hem.

Onsdag eftermiddag

Har nyss varit ute med hundarna. Snöar fortfarande lite grann. Dottern har skottat snö i två dagar. Inte roligt alls men det är ingen annan som gör det. Fast det bor två karlar? i huset.
Lite städning blev det också i dag. Och i går. Hundarna blev badade i går och då rasar det päls av dom. Så min dammsugning i går syntes det inte ett dugg av.
Har ont,ont, ont och vill egentligen inte göra något alls. Men det blir det ju inte bättre av. Så i vanlig ordning har det varit lite plock. Dottern åkte och jobbade klockan två och då tog jag lite middagsvila. Är ganska skönt men man blir lite seg(are) i skallen. Skulle ha åkt in till Högsby i tre dagar nu, men det har inte hunnits med på grund av jobb (dottern) och snöskottning (också dottern). Men i morgon blir det av. Om vi inte är insnöade igen.
Mitt barnbarn i Blomstermåla fyller 7 år i dag. Grattis Nova!!
Nu blir det lite kaffe och glass och TV.

Morgonstök

Klockan är bara nio och jag har bäddat, duschat och varit ute med hundarna. Sonen har åkt hem. Hade fått vattnet inkopplat sent i går kväll.
Den här dagen blir nog väldigt seg. Om jag ska ta lite gnäll, så har jag fruktansvärt ont i rygg och höfter. Hade väldiga besvär med att ta mig ut och hem, med hundarna. Törs inte ta mer värktabletter heller. Får ta det lite lugnt i dag. Skall börja förbereda middagen. Skala potatis och veva ihop köttfärsen. Vad jag ska göra med den, vet jag inte än. Men det visar sig så småningom. Blir även en sväng in till Högsby. Hämta paket på Matmästar´n + handla lite.
Nu blir det kaffe och en stund i soffan.

Lång, lång, lång nattI natt vaknade jag klockan ett, efter en och en halv timmes sömn. Gick en kissrunda och gick och la mig igen. Vaknade klockan två av att Issa for runt i 120 och flyttade mattor. Somnade om och vaknade klockan tre av att min osynliga katt for runt med en grön leksaksråtta för att sedan fortsätta med att frenetiskt riva i kattlådan. Inte i sanden utan på väggar och tak. Trodde faktiskt hon blivit tokig på riktigt. Nu är klockan kvart över fyra och jag har gett upp. Har druckit kaffe och försökt lösa korsord, men jag är nog för trött. Bokstäverna flyter ihop. Skulle egentligen gå och lägga mig. Men då sätter dom väl igång igen. Dessutom plogar dom vägen utanför och det låter en del. Nej, sova får jag kanske göra när jag blir gammal.
Yngste sonen kom upp i går kväll. Ville sova här eftersom han inte hade fått i gång vattnet i huset han hyr. Var han är nu, vet jag inte riktigt. Han duschade och försvann. Kom tillbaks klockan tio och försvann igen. Tvärs över gatan. Ja,ja det blir nog bra.
Nu tror jag det blir en kopp kaffe till, innan jag tar mig en allvarlig funderare på, om jag ska lägga mig igen.

RSS 2.0