Ny vecka 13

Måndag igen och ny vecka. Helgen var stimmig så det blev inte mer skrivet. Sonen kom med huliganerna. Åkte och serverade på Oskarsgalan i stan och lämnade hundarna hos mig. Hu, men det gick bra faktiskt. Lillemor fick i alla fall sina bullar och upplagda byxor och jag fick några påsar bullar i frysen. I går var det en liten Karlssonsväng och in till Konsum och beställde en dammsugare. Lagade middag, kycklinggratäng, vilade middag och diskade. Dottern tvättade och sen for hon in till stan. Gick och la mig runt halv elva och sov till klockan sex  morse.
Nu har jag i alla fall medicinerat och fått i mig frukost. Varit ute med alla hundarna och mailat vårdcentralen om nya recept. Nu blir det väl inte något särskilt på en stund. Lite mer kaffe. Skulle väl, som Annacarin, ta bort insynsskydden på fönstren, men har så´n tur så det regnar i dag. Skönt när vårsolen börjar lysa men inte lika kul när man ser allt damm överallt. Får väl bli en rejäl genomgång någon dag. Kanske inte räcker med en dag förresten. Blir nog två eller tre. Minst. Förstår inte var allt dammet kommer i från. Nu blir det kaffe.

Lördag morgon 6.40

Vaknade för tidigt. Men nu har jag i alla fall fått i mig medicin, kaffe och färska frallebullar. (Låg i brevlådan). Hundarna har varit ute. Alla fyra. Huliganerna kom helt oannonserat i går kväll. Dottern har åkt till jobbet. Går delad tur i dag så hon är inte hemma förrän vid halv tio tiden. Blir bullbak på förmiddagen. Lika bra att sätta igång tidigt. Så kan jag sy upp byxorna medan degen jäser. Känner mig ganska mörbultad efter städningen i går. Men det ger sig väl så småningom. Lika bra att hålla igång när man fått upp farten.
I går lagade jag en fiskrätt efter ett recept jag hittade på nätet. Skulle bli supergott enligt bloggaren. Smakade inte alls bra enligt mig och dottern. Gick väl att äta, men inte mer. Skall nog hålla mig till den matlagning jag gjort i över trettio år  och kanske tillföra eller ta bort nå´nting på det. Börja med något nytt är inte bra. Inte för mig i alla fall. Fast ibland är man ju sugen på något nytt. Men varför då?? Har aldrig (nästan) lagat mat efter recept, så varför börja nu. I dag blir det i alla fall något av en bit benfri pighamkotlettrad.
I går tog jag bort sänggaveln i fotänden på min säng. Gjorde en liten soffa, som katterna hittade direkt. Till och med Vita gjorde ett kort besök. Nu är det bara svammel märker ja. Så jag återkommer i eftermiddag efter bullbak och middagslagning.

Fredag 26 mars

Klockan är tjugo över sju. Vaknade klockan sex och körde igång perkulatorn. Medicin och mackor. Klickade runt lite på nätet innan jag tog ut hundarna. Förstår inte varför dom blir totalt tokdöva så fort dom kommer utanför dörren. Eller så skiter dom bara i mig. L ringde i går kväll och talade om att i dag kommer hon med äggen. Jag har ju ägg kvar så det är ingen panik. Annars finns det ju på Konsum. Men det är inte riktigt samma sak. Nu har hennes höns dessutom satt igång att värpa riktigt ordentligt.
I dag blir det väl som vanligt på fredagarna, lite städning. Har bestämt att i morgon skall jag baka och få färdigt LM:s beställningar. Tar ju egentligen ingen tid att baka en omgång bullar och sy upp ett par byxor men det gäller att komma igång. I går hade jag inte energi till nå´nting. Men i dag känner jag att jag har en jäkla överskottsenergi. Det kan ju fort ändra sig i och för sig, så det är lika bra att köra igång innan energin lägger sig. Återkommer kanske i eftermiddag.

25 mars

I dag har jag ont. Mer än vanligt ont. Har kommit så långt som att klä på mig, tagit medicin och druckit kaffe. Segt,segt, segt. Blir antagligen bullbak senare i dag eller också väntar jag till på lördag. Har gardiner som ska strykas och en säng som skall renbäddas. Usch, vad jobbigt det blev nu då. Hundarna sover. Som vanligt. Rambo har sprungit runt med sin snuttetrasa på morgonen och vill att vi ska kampas. Inte roligt alls. Han lekte med Zacke när dom var här, men det blir ju ingen jämn kamp när en väger runt 2,5 kg och den andra nästan 30. Rambo åker med som en trasa. Dammsög överallt i går och ändå har det smugit fram nya tussar av hundhår. Tar aldrig slut. Får bli en storstädning i morgon med flytt av möbler. Enda sättet att komma åt överallt. Svea ligger också risigt till i dag. Släpper tussar överallt så det blir en ordentlig genomkamning av henne med furminatorn. Om jag hittar henne, vill säga. När det är fråga om kamning är hon spårlöst försvunnen. Vita skall också få en genomgång i dag. Älskar verkligen inte att bli kammad. Båda två är lika mig i det fallet.  Är inte mycket för att kamma mig. Snor bara ihop håret på morgonen. När jag sen ska tvätta det är det inte roligt alls. Har hänt att jag tvättat håret utan att kamma ut det. Glömt. Då blir det inte roligt. Men nu blir det lite mer kaffe innan jag försöker komma i gång. Återkommer nog.

Onsdag eftermiddag

Klockan är tre och här är alldeles tyst och lugnt. Sonen och huliganerna åkte med dottern, som skulle till jobbet. Jag har en del dammsugning framför mig. MÄNGDER med hundhår. Samlats en hel del sedan i måndags. Ändå har jag sopat upp det värsta ett par gånger om dagen. Här ser ut så jag håller på att flippa ur. Vet knappt var jag skall börja, men det är väl bara att ta ett rum i taget. Blir kvällsjobb antagligen. L skulle komma upp med ägg, men jag vet inte vilken tid. Men det visar sig väl.
Dagen har rullat på som vanligt. Var ner till affären på förmiddagen. Lagade middag och diskade. Tänkte vila en stund, men det la jag ner. Nu njuter jag bara av lugnet en stund innan jag kör i gång. Har inte så ont i dag, som tur är. Men dagens städning lär väl slå till ordentligt i morgon. Ska i alla fall in tll Högsby och köpa tråd. Hade ingen brun som passar till LM:s byxor och Konsum hade bara vit och svart. Hade väl i och för sig inte trott att dom hade så stort utbud på sytråd. Hade faktiskt ingen aning om att dom hade sytråd överhuvud taget. Blev upplyst av dottern att det fanns. Ja, ja. Men jag har bara bott här i tio år. Nu blir det en kopp kaffe till. Återkommer troligtvis. Om jag orkar.

fortfarande tisdag

Har bäddat, duschat och tvättat håret. Diskat undan frukosten och alla glas. Hur kan det bli så mycket glas?? Plockade fram symaskinen och sydde hankar på ett lass badlakan. Började med LM:s byxor men hade ingen tråd i rätt färg så det får bli en inköpsrunda till Högsby nå´n dag. Pratat en sväng med L, som undrade om jag ville ha ägg. Naturligtvis, vill jag det. Så hon dyker upp i morgon. Får baka lite sockerfritt, som vi kan äta. Dåligt med sockerfritt på Konsum. Finns kanske inte så många diabetiker i Berga. I bland har jag hittat några torra kakor, men det känns inte som något jag vill äta.
Kalopsen står och puttrar på spisen. Blir bara godare ju längre den kokar. Skall slänga i lite lök och morötter om en stund, som får koka med sista timmen.
Mina mediciner, som jag beställde i går, kom i brevlådan i dag. Så smidigt att beställa över nätet och slippa köa på apoteket. Eftersom jag har frikort betalar jag bara frakten 29 kr. Det kan det vara värt.
Nu skall jag ta ut småskitarna, som ligger och sover fortfarande. Rambo har legat i knä´t en stund, men det blir lite knöligt att skriva samtidigt som man håller i honom. Så nu ligger han under överkastet. Bara ett öra som är synligt.
Återkommer senare.

23 mars



Huliganerna har återvänt. Kom samtidigt som sin husse och LM, i går. Vet inte om dom kom från samma ställe, men det tror jag väl inte. Lillemor hade med sig ett par byxor jag skall lägga upp. Så det blir antagligen dagens jobb. Har också en hög handukar och badlakan som skall renoveras. Hanken har lossnat på en del och på andra fattas den helt. Något irriterande när man skall hänga upp det på hängaren. Men i dag skall jag gå igenom alla.
Tog fram högrev i går så idag blir det kalops med potatis och heminlagda rödbetor. Smaskens. Måste också ta mig ner till affären och fylla på mjölk- och brödförrådet. Hade tänkt baka men risken är stor att det blir ludna bullar. Är ju en del hundhår som flyger runt. Nu ska jag i alla fall klä på mig och ta ut småhundarna. Dom stora lyssnar inte på mig så dom får sonen ta. Men först kaffe.

Måndag 22 mars

Ja, så var det ny vecka. I går kväll regnade det och i dag är det minusgrader. Dottern har åkt till jobbet. Som vanligt tog hon ut hundarna innan hon for iväg. I dag var det extra bra eftersom höfterna inte alls vill följa med dit jag ska. Känner mig väldigt "gnisslig" i både rygg och höfter. Har i alla fall fått i mig medicin och värktabletter + kaffe och macka förstås. Hundarna fortsätter sin skönhetssömn och jag måste få igång rörelseapparaten. Klockan tio kommer LM med ett par byxor jag skall lägga upp. Skulle ha bakat hennes bullar i går men både huvud och kropp skrek NEEEJ!! Hon fyller ju inte förrän 5 april, så det är ju inte såå akut. Däremot fyller mitt barnbarn Saga 7 år i dag. Grattis på födelsedagen Saga.
I dag blir det väl det vanliga plocket och kisspromenader med hundarna. Var förresten på Karlsson i lördags. Dom hade jättefina hund- och kattmatsburkar enl. reklambladet vi fick. Jotack. Så dyra som dom var har jag hellre hundmaten i ett plastspann. Djuren ser i alla fall ingen skillnad. Nu blir det en kopp kaffe till innan jag kör i gång. Ha en bra dag. Återkommer.

Söndag 21 mars

Regn och plusgrader. Tar mycket på, snön men så skitigt det blir utanför. Har varit uppe se´n klockan sex. Lite trött och slö. Såg, nästan hela, "Den gröna milen", i går kväll. Så jag kom inte i säng min vanliga sovtid. Film jag sett många gånger men den är såå bra.
Hundarna har i alla fall varit ute, fast det regnar. Men fort gick det. Vita avskyr regn. Två koppar kaffe och två ostmackor är intagna + medicin, så klart. Vet inte om det blir något speciellt i dag. Kan nog inte få skjuts någonstans ändå. Dottern var ute i går kväll. Kom antagligen hem med nattbussen. Så det blir nog långsov i dag. Har letat fram garn till en tröja till minsta barnbarnet. Fyller ju 1 år i april. Blir ingen resa upp. För långt för mig. Kanske kunde dom tänka sig att flytta lite närmare. Målilla kanske. Eller Vetlanda.
Nu är det dags för kaffepåfyllning. Återkommer.

Rattmuff på



Var uppe halv sju  morse. Tog ut hundarna och hämtade bröd i brevlådan. Sen gick vi in och sjöng för dottern och lämnade en present till. Hon fick en svart gångmatta med döskallar för ett tag sen.
I dag är det beställt fylld lövbiff med pommesgratäng till middag och till kvällen skall hon på partaj med kompisar. Jag, jag skall bara slöa. Eventuellt Karlsson i dag. Nu, kaffe.

Vårdagjämning och födelsedag



Ja, i dag är det vårdagjämning och yngsta dotterns födelsedag. 25 år!!! Tycker inte det var länge sen hon körde runt på en trehjuling.
I torsdags var vi till Jönköping (hu, så långt det var ) Körde upp barnbarnet till äldsta dottern. Hade tänkt hinna med att gå på Rusta och IKEA men det blev för sent. 25-åringen fick present av storasyster med familj. Stor korg med 7 kg godis. 7 kg. Går hon inte upp i vikt nu, som hon kämpar för att göra, så gör hon väl det aldrig.
Resan kändes av, både när vi kom hem och på fredagen. Vita hade varit dålig i magen på vägen upp, så ingen av hundarna luktade hallon precis. Blev bad för båda när vi kom hem. Rambo hade ju inte lekt med Issa på hela dagen, så det blev ett jäkla jagande. Och vi trodde han var trött efter resan. Både dom och vi däckade rätt tidigt i alla fall.

18 mars

Klockan snart åtta. Jag har varit uppe se´n halv sju. Medicin, frukost och värktabletter. Har ont i dag. Vet inte vad det beror på. Nya soffan? Har i alla fall bestämt mig för att behålla dom gamla. Bättre att katterna river på dom, än på en ny skinnsoffa. För lite riv blir det garanterat. I dag blir det väl inget speciellt förutom resa till Jönköping i eftermiddag. Först till Kristdala och hämta barnbarnet och sedan vidare till bibelbältet. Blir bara en fram och tllbaksresa, med fikastopp. Tänkte kolla IKEA och Rusta, men det får bli i Kalmar. Blir för stressigt annars.
Vita var dålig i magen i morse, så hon har blivit duschad. Inte populärt. Men diarré och hennes långa vita päls, är ingen bra kombination. Dom fick lax och potatis i går. Kanske lite för kryddad sås. Gamla tanten kan vara lite känslig med maten. I dag blir det bara torrfoder.
L (Laila) var uppe häromdagen för lite kaffe och skitsnack. Länge sen hon var hit, så det var himla kul. I vanlig ordning hade jag inget fikabröd men vi får ju inte äta socker, varken hon eller jag, så det fick bli en slät kopp kaffe.
På eftermiddagen ringde LM (Lillemor) om sina bullar. Skall baka dom i helgen tänkte jag.
Grannen kom upp nyss och lånade två cigarretter, tills affären öppnar och hundarna skäller som dom vakthundar dom är. Nu blir det lite mer kaffe, sen skall jag klä på mig och bädda. Återkommer till kvällen.

Kuddkatt

I dag blir det nog inget gjort. Har inte klätt på mig, bäddat eller börjat plocka. Gått från datorn flera gånger men eftersom den står på vägen in till mitt sovrum, blir jag sittande när jag egentligen skulle bädda. Liten bild på Issa, kuddkatten. Hennes stadiga sovplats på nätterna. Nu har hon i alla fall lugnat ner sig efter "vårruset". P-piller gjorde susen. Men nu har Svea börjat i stället. Hon för inte så mycket oväsen. Ligger mest och rullar på golvet. Hundarna sover fortfarande, så det är väldigt lugnt. Än så länge.
Har ooont i dag. Är väl därför jag inte kommer i gång. Har fyllt på med värktabletter. Får se om det hjälper. Tänkte vara så duktig i dag så att alla skåp med porslin skulle bli utrensade. Behöver man flera olika sorters tallrikar?? LM ville ju ha några "vanliga", som hon kan värma mat på i micron. Kan ju skänka några av mina. Dessutom har jag mängder med kaffemuggar, som aldrig används. Samt en hel del annat "bra att ha".
Nej, nu får jag köra igång. Återkommer?

Måndag, vecka 11

Tidig morgon i dag. Dottern har åkt till jobbet. Skulle in på Byggebo innan hon åkte hem, samt Apoteket och hämta ut mina värktabletter. Äldste sonen och storhundarna skulle åka med henne hem, för vidare resa till Kalmar. Är lättare att åka tåg med två stora hundar, än att knöla in sig i en buss.
I går kväll blev det hämtkebab efter att dottern skruvat ihop sin nyköpta soffa. Enligt beskrivningen skulle det ta 45 minuter för två man att skruva ihop den. Stod ingenting om kvinnor. Det tog 1,5 timme. Drygt. Möbler från Jysk är inte att leka med. Korkade beskrivningar och skruvar som skall skruvas in på de mest svåråtkomliga ställen. Måste vara en karl som kommit upp med det. Kommer ihåg att äldsta dottern köpte soffa och hylla/rumsavdelare från Jysk för en herrans massa år. Yngsta dottern höll på att bli galen på hyllan. Ja, nu har jag hela vardagsrummet fullt med soffor. Hon tyckte det var bättre att jag tog den nya soffan, så köpte hon en annan. Det svarta skinnet blev snyggare ihop med mitt vitmålade jag har överallt, tyckte hon. Sen var hon mer inne på en hörnsoffa. Ja,ja vi får se vad som händer. Det som händer nu, är mer kaffe. Återkommer.

Söndag igen

Så har snart halva mars runnit  väg. På lördag fyller minsta barnet 25. Helt sanslöst. I dag blir det väl som vanligt, inget speciellt. Gårdagen avslutades i slöhetens tecken. Åkte till Högsby, när dottern kom från jobbet. Behövde få hem lite frukt och grönt. Tog med oss pizza när vi åkte hem. Sen blev det bara slöande. Kollade lite på Melodifestivalen, som jag inte gjort på mååånga år. Det var ungefär som -98, bara skit och fel låt vann. Men så är det ju alltid.
Skall försöka sätta i gång med mitt skåpröj i dag eller i morgon. Spelar ingen roll hur många gånger man rensar skåpen, på allt man inte behöver eller använder. Snart är det lika fullt igen. När jag rensade i källaren, stod det grejer som jag inte ens saknat på åtta år. Vad sjutton skall man med så´nt till. Tippen, Kupan och Emmaus är vad som gäller den närmaste tiden. Men nu är det kaffe som står närmast på dagordningen. Sen börjar plocket. Återkommer.

Radiolördag

Smartkortsfel på Boxern igen, så nu blir det radiolyssnande på förmddagen. Är väldigt sällan jag har radion på. Bara det inte blir lady Gaga eller vad hon heter. Får psykbryt av hennes musik.
Nu har jag i alla fall bäddat, plockat undan efter veckans nattgäst, duschat och klätt på mig. Skall snart ta ut småhundarna och hämta upp frallebullarna i brevlådan. Kom på det alldeles nyss. Tur jag inte hunnit äta något på morgonen. Har gått och funderat på middagsmat, men inspirationen är som bortblåst. Kanske får ta en sväng ner till Konsum eller så blir det hämtpizza. Ingen storfavorit, men i nödfall får det väl gå.
Är så lugnt och tyst, när storhundarna har åkt. Dom är ju så STORA och i vägen överallt. Följer efter mig överallt. Till och med på toa. Men det har dom gjort sen dom var små.
Nä, nu blir det brevlådan. Återkommer under dagen.

Lördag morgon 13 mars

Uppe halv fem. Färdigsoven känns det som. Dottern har åkt till jobbet och tagit bror och huliganhundar med sig. Småhundarna har varit ute på tidig kissrunda och nu har dom krupit ner i sängen igen. Har varit lite rörigt den här veckan, med sovgäster och stora hundar. Har i alla fall mailat på en lägenhet till, också marklägenhet. Så nu är det bara att vänta. Har inte hört något från första hyresvärden. Blir ju lite otålig och vill kolla, helst i går. Men får väl hi mig en vecka i alla fall.
I dag blir det väl inte så mycket gjort. Dammsuga upp en laddning hundhår och plocka lite i vanlig ordning. Nu skall jag peta i mig min medicin och äta frukost. Lösa lite korsord kanske. Återkommer troligtvis.























Är man stor måste man vara snäll


Tisdag morgon 9 mars

I går var det internationella kvinnodagen. Märkte jag inget av. Fick i alla fall tummen ur ... och ringde på en lägenhet. Markplan, håller på att renoveras och i samma håla, som jag bor nu. Helt perfekt. Nära till affären. Hyresvärden skulle prata med målarna om när jag kunde komma och kolla. Det lät i alla fall väldigt positvt. Nyrenoverad!!! Det har inte den här lägenheten varit på säkert 18 år. Om inte mer. Just nu bor jag i en färgpalett av mörkblått sovrum, turkost extrarum, gult och mintgrönt kök, ljusblå hall och gult och mörkblått vardagsrum. Badrummet skall vi inte prata om. Så det gör jag inte. Har pratat många gånger om att måla eller tapetsera om. Men varför lägga pengar på det när resten är skit. Kyl och frys gick sönder för ett år sen. Det fick jag köpa ett annat själv. Får jag ta med mig det när jag flyttar eller tillhör det lägenheten?
Sovit hela natten i alla fall. Så skönt. Sov middag i går också. Det var lika skönt det. Har fått i mig medicn, kaffe och mackor. Mår relativt bra men det kryper i mig för oredan i lägenheten. Hundhår precis överallt. Mattor i högar lite här och där. Madrasser på vardagsrumsgolvet. Är inte van att ha det så här. Dottern ledig i dag så jag skall be henne ta ett varv med dammsugaren.
Nu skall jag plocka undan från diskstället, bädda och klä på mig. Återkommer kanske under dagen.

Jävlenatt

Natten har inte varit rolig. Visserligen är väl inte nätter särskilt roliga. Åtminstone inte nu förtiden. Har inte sovit många timmar. Inte särskilt många minuter heller. Hade så ont i går att det blev lite överdosering av värktabletter. Vet att det inte hjälper, men man vill ju gärna tro det. Värken höll i sig, dessutom kliade det på hela kroppen. Biverkningar av tabletterna. Som om inte det vore nog, när man ligger och kämpar för att försöka somna, börjar Svea, min osynliga katt, hoppa häck över grinden till sovrummet. Hon hoppar inte över utan mellan spjälorna på mitten och varje gång skallrar den till. I natt var det nog tjugo gånger minst. Hon måste ha varit väldigt nödig för hon var på lådan varje gång. Hon krafsar dessutom inte som vanliga katter. Hon river och bankar på både väggar och tak. Lite i sanden. Låter som hon blivit instängd i en liten glassbytta. Och hon river runt läääänge.
Lennart, huliganhunden, fortsatte sitt maratonlopp och Issa fick för sig att det var dags att leka, så hon jagade Svea så fort hon rörde på sig. Och det var ofta. Nu sover dom små liven, så nu skall jag jaga upp dom.
Dottern fick hem sin nya TV nu på morgonen. Platt som en bok och lika stor som väggen i köket. Ja, jag säger då det. Jag tycker jag har en för stor TV, vill ha en liten som jag kan gömma i ett skåp. TV-apparater är så fula. Man behöver ju inte ha dom framme hela tiden. Nu blir det lite mer kaffe innan min gamla tant skall gå ut. Hon ville inte gå ut med pojkarna klockan halv åtta. Tyckte nog det var för tidigt och sängen var så varm och skön. Men nu börjar det bli dags.

Söndag kväll



Ja, så är söndagen på upphällning. Son med barn och huliganhundar, åkte med dottern från stan. Middag och sen disk. Dottern åkte tillbaks till jobbet, barnbarnet spelade spel på sin fars dator och jag tänkte ta en middagsslummer, som vanligt. Trodde jag, ja. Lennart, ja inte min man, det har jag som tur är ingen, utan hunden som inte har lika mycket vitt som sin bror, fick för sig att han skulle träna för Stockholm maraton. Travade mellan kök och hall. Kom in i köket, la sig ner i en minut, reste sig och travade ut i hallen. Samma procedur. Efter en kvart hörde man bara trampandet. Dessutom var Rambo tvungen att vakta så ingen av hundarna kom in till mig. Det betyder att varje gång Lennart reste sig, så hoppade Rambo ner från sängen för att kolla. Sen kom han tillbaks och hoppade upp igen. Hann inte mer än upp och lägga sig förrän Lennart reste sig och då skulle Rambo ner, osv, osv. Jag gav upp. Plockade fram symaskinen och la upp två par byxor till Lillemor, samt ärmarna på en jacka, som var för långa.
Lennart har så´n separationsångest, så när husse inte är i omedelbar närhet kan han inte slappna av. Lennart alltså. Därav detta travande. Jobbigt både för honom och omgivningen.
Plockade fram ett plockepinn till barnbarnet. Jätteroligt. Hon hade aldrig sett det förut, så pappa fick spela i tmmevis med henne innan hon åkte hem. Tyckte det var mycket roligare än att spela på datorn. Naturligtvis. 7-åringar skall leka. Inte sitta vid datorn.
Nu har jag suttit vid datorn och skall övergå till TV:n. Återkommer.

Fortsättning på söndagen

Klockan är elva. Jag har bäddat, klätt mig och rastat hundarna. I nu nämnd ordning. Skalat potatis till middagen. Skurit upp köttet och diskat. Äldste sonen ringde och sa att han åker upp med jobbdottern. Hon har delad tur i dag och är ledig mellan tolv och fyra. Han hörde nog mitt tysta jippii för han var snabb att konstatera att jag fick "stå ut" med dom ett par dagar. Som tur är, finns det ingen snö kvar på balkongen, så dom stora hundarna kan vara där ute. Bägge har pälsar som polarhundar och trivs bäst ute. Ett par dagar betyder att jag har ryamatta i alla rum. Mängder med hundhår. Tur att jag kan stänga till. Satte ju upp grindar till sovrum och vardagsrum, när vi hade valparna som sprang överallt. Eftersom det inte finns några innedörrar till något rum, fick vi lösa det på bästa sätt och sen blev det inte nerplockat. Som tur är.
Något spännande har det i alla fall varit utanför. Rambo är väl inte direkt någon spårande hund, men i dag när vi var ute hade han väldiga problem med källartrappen. Något han aldrig brytt sig om förut. Innan snön kom, låg det ett paket grillkorv i den trappen. Kanske var samma som lämnat kakorna. Lite otäckt är det, sen dottern hittade en människa sovande i sitt källarförråd. Något slirig. Men ut kom hon.
Nu skall jag fortsätta med maten. Återkommer.

Söndag 7 mars

Vaknade, inte pigg och utvilad, kvart i sex av att dottern kom intjoande och undrade om jag beställt kakor ?????
Hon tar ut hundarna innan hon åker till jobbet och ute på trappen stod fyra paket kakor prydligt uppradade i en hög. Kransekager och struwor med kanel. Definitivt inga favoriter och ingenting som jag skulle äta, även om jag inte haft diabetes. Så det kan defintivt inte ha varit kaffegäster, som skulle till mig. Dessutom var ett paket öppnat och några kakor kort och ett paket var mest bara smulor. Vi låser ytterdörren klockan tio, så vill någon komma hit senare måste dom ringa, så någon får komma ner och öppna. Är det någon som saknar fyra kakpaket så vet ni var dom finns.
Natten har varit lugn. Sov ända tills jag vaknade. Eller blev väckt. Nu har jag ätit frukost och tagit min medicin. Skall klä mig om en stund och ta ut hundarna. Just nu sover dom. Nerkrupna under täcket. Tio grader kallt ute. Turligt nog blåser det inte. Inget av fönstren går att stänga ordentligt så när det blåser, som det har gjort ett par dagar, är det gendrag i hela lägenheten. Inte undra på att jag är lite småförkyld hela vintern. Eller kan det vara svartmöglet i badrummet, jag inte tål. Skall ringa om lägenhet i morgon.
Nu är det i alla fall dags för lite kläder och kissrunda för hundarna. Återkommer.

Inte melodifestivalen

Och inte Let´s dance igår. Men på måndag börjar en ny serie på ettan. 15 avsnitt om det kommande bröllopet. 15 avsnitt!!!! Hur mycket finns det att visa om något som inte ens har hänt än? Definitivt något jag kommer att missa. Min mormor däremot, om hon levat, hade suttit fastklistrad framför TV:n. Ända sedan vår kung, på den tiden en kronprins i tio-årsåldern, cyklade på henne på Solliden en sommar, var hon helt galen i "vårat" kungahus. Hon tackade honom för att han körde på henne. Hur korkat är inte det?
Nu är det i alla fall kväll i Berga och snart sovadags. Slapp huliganhundarna i dag. Dom kommer i morgon. Har i alla fall varit ute ett par gånger i dag. En vända till affären och några hundrastningar. Lagade middag, som vi åt innan dottern åkte till jobbet. Diskade och tänkte ta mig en eftermiddagslur innan hundarna skulle ut igen. Kört, naturligtvis. Grannens kompisar ville umgås med honom genom en stängd dörr. Så dom stog utanför dörren och gapade och skrek i säkert en kvart. Blev ingen middagsvila med andra ord.
Har kollat lite på TV:n. Pratat med äldsta sonen och äldsta dottern. Ätit några mackor till kvällsmedicinen och nu skall jag lägga mig. Återkommer pigg och utvilad i morgon.

Lördag morgon 6 mars



Klockan är sex och jag sitter och väntar på frallebullarna, som landar i brevlådan varje lördag. Ja, inte förra lördagen, för då var det sportlov. Lördagen innan var det snöstorm. Men i dag är det varken det ena eller andra. Har sovit dåligt i natt. Inte alls som vissa andra. Har nog varit uppe på toa tre gånger. Sista gången gav jag upp och körde igång perkulatorn. Lite kaffe på morgonen kan aldrig va fel.
Upptäckte, när jag satte mig vid datorn, att när det är ny månad hos mig, är det även det hos alla andra. Har suttit och varit lite orolig för folk som inte skrivit sedan i februari. Sjuka, ramlat och brutit benet? Bytt månad? Javisst. Sorry Annacarin.
Nu hörde jag att locket på brevlådan smällde till. Får ta med mig hundarna och ge mig ut i kylan. Återkommer.
Så nu är jag tillbaks efter kissrunda och frukost. Frallorna låg i brevlådan med en lapp där det stod att, eftersom det inte blev några frallor under snöstormen, förlänger dom utkörningen med en vecka i maj. Schysst.
Hundarna gick och la sig igen. Känner kanske på sig att det kan behövas. Äldste sonen med dotter och huliganhundar, dyker upp under dagen. Skall sova över tills i morgon. Till veckan kommer äldsta dottern och yngsta barnbarnet på besök ett par dagar. Så nu blir det till att plocka undan. Han blir ett år i april. Har börjat gå och är i låd-och skåprivar åldern. Hans systrar åt hund- och kattmat, när dom var i den åldern. Den ena gillade bara dom röda pulorna och det gjorde hon till hon var omkring sex år.
Nu får jag nog dra igång med bäddning och plockning. Fattar inte att det blir så mycket att plocka med varje dag. Återkommer nog under dagen. Om jag orkar.

DHL - väntan

Har gått och väntat hela förmddagen på DHL. Skulle komma mellan halv nio och elva. Nu ringer chauffören och säger att han glömt paketet på terminalen. Så är det på fredagar. Lovade att säkert komma på måndag. Nu var det ju inget livsviktigt, så det var väl ok. Har väntat med att dammsuga så jag skulle ha lite koll och nu är klockan dags att börja med middagen. Får städa i eftermiddag. Eller en annan dag. Ingen som sagt att man måste städa på fredagarna. Issa löper, eller vad nu katter gör. Har glömt hennes p-piller, så nu är det ett gapande vill jag lova. Har varit ute med hundarna två kissrundor i väntan på TV:n. Hade ju tänkt att ha lite koll på dom. Stänga in dom i vardagsrummet. Kan ju vara en hundrädd person. Dessutom far dom kring benen så man håller på bli galen. Hundarna alltså. Inte chaufförerna. Har i alla fall bäddat, diskat, plockat undan och klätt på mig. Ja, naturligtvis. Hur skulle det sett ut om jag sprungit runt på gården i trosor och sovlinne. Isigt kallt ute. -9 grader. Började snöa lite smått när vi var ute sist. Skulle gott kunna räcka nu.
Nä, får nog ge kattrackarn piller så blir det lugnt framåt söndag i alla fall. Återkommer väl under dagen.

Tillbaks igen

Tappade all inspiration efter att ha varit runt och läst en massa bloggar. En del skriver om mat och lägger ut vackra bilder på hela proceduren. Från råvaror till färdig rätt. Hinner aldrig fota innan det är slut och vem vill se en tallrik med stuvade makaroner och stekt falukorv??
Andra skriver om heminredning, med riktigt flashiga bilder på sina stylade hem. Jag har tyvärr inget stylat hem. Har bara ett hem som jag trivs i och ändrar på lite då och då. Så har vi då det här med dagens outfit. Drar på mig ett par joggingbyxor jag köpt på Karlsson. Har hängt med i många år. Börjar i och för sig bli lite moderna eftersom det har blivit hål i dom. Matchande, eller inte matchande linne till det och ett par ganska nedslitna tofflor. Så ser mitt outfit ut, varje dag. Kan byta till nå´t helt och rent om jag t ex skall till vårdcentralen. Tror faktiskt inte att jag vill ha livet så mycket annorlunda.
I måndags var dottern till vårdcentralen (Ny doktor igen) för att få värktabletter för sina knän. Berättade hela sin sjukdomshistoria en gång till och talade om att hon inte fick värktabletter sist. Skulle prova med naturmedel. Vilket hon gjort, med noll resultat. Berättade att hon haft Tramadol, vilket inte funkade, och ville gärna ha Tiparol Brus, som hon provat med gott resultat. Knarktabletter, säger den nya unga läkaren. Beroendeframkallande. Det är så många som kommer hit och vill ha recept på knarktabletter. Har du haft problem med tablettmissbruk? Så fruktansvärt oförskämt. Han skulle i alla fall skriva ut ett recept så hon klarade sig ett tag. Eftersom hon sagt att Tramadol inte funkade, så skrev han ut............Tramadol. Helt sanslöst.
Nu är veckan snart slut och jag med. Onsdagen ägnades helt åt storstädning. Välbehövligt. I går var LM hit med lite byxor, som skulle läggas upp. En hel kasse. Alla var uppnålade och klara så det är bara att sy. Trött i huvudet som vanligt efter några timmars lyssnande om potatis och kroppkakor. Snäll och omtänksam på alla vis, men måste avnjutas i små portioner med några veckors mellanrum.
I dag har dottern åkt till jobbet efter två dagars ledighet. Jag har fått det stora förtroendet att vänta in hennes nya TV, som kommer med DHL på förmiddagen. Hundarna har varit ute och jag har fått kaffe och mackor till morgonmedicinen. Nu skall jag bädda och klä på mig innan fredagsstöket börjar. Blir inte så väldigt mycket gjort i dag. Lite dammsugning och middag. Ja, hundrastning naturligtvis. Återkommer under dagen.

1 mars 08.02

Har varit uppe se´n halv sju. Medicin + kissrunda med hundarna medan kaffet bubblade klart. Som vanligt var dom jäkligt nödbedda, när jag sa att vi skulle gå ut. Morgontrötta, som sagt, och dessutom regnar det. Ingen särskilt bra kombination för två soffpotatisar. Nä, nu var jag lite orättvis. Rambo är ingen soffpotatis. Bara tidigt på morgonen och så på kvällen. Resten av dagen går i 120.
I dag blir det en resa till Högsby. Veckans mammarastning. Dottern skall till vårdcentralen och jag tänkte passa på att handla lite.
Gårdagen rullade på i sakta mak. Hade ett lååångt telefonsamtal med L. Rastade hundarna (som vanligt), lagade middag (som vanligt) och kollade på TV (som vanligt). Alltså en helt vanlig dag. Dagen, i dag, bjuder väl heller inte på några större överaskningar. Inte vad jag vet nu i alla fall. Fy så tråkigt det låter. Nu blir det i alla fall mer kaffe, innan jag bäddar och klär på mig. Återkommer. Nog.

RSS 2.0