Sista dagen i maj

Vaknade till lugnet. Men natten har definitivt inte varit lugn. Vaknade varannan timme, för toalettbesök. Märkligt. I går var det ju morsdag. Undrar varför det heter så. Väldigt jobbigt att vara morsa just den dagen. Kan nästan jämföras med jul. Alla barn kommer hem. Och barnbarn. Och alla ska ha mat och tårta. Sen är det disk och undanplockning och städning. Nu kom inte alla barn och barnbarn. Äldste sonen med dotter "blarrfia", yngste sonen och yngsta dottern. Yngste sonen kom med blommor och lånehund (hade ju bara fyra hemma). Äldste sonen kom inte med en chokladkartong, eftersom han kom på att det var mycket socker i chokladen. Så han åt upp den själv. Av yngsta dottern får jag morsdagspresenter varje dag i form av städning, tvättning, fönsterputs och fotbad med efterföljande pedikyr. Finns det nå´t skönare än ett par nyfilade och insmorda fötter. Man går som på moln.
Efter mat, kycklinggratäng, och tårta, började unghopen ge sig väg. Dottern åkte till jobbet. Yngste sonen åkte hem och klippte gräset och den äldste tog hundar och dotter på tåget och for i väg. Till Blomstermåla och Kalmar. Lugnet föll som ett duntäcke över lägenheten. Det är roligt när barnen kommer och hälsar på. Men det är lika roligt när dom åker hem.
I dag blir det inget speciellt. Dottern skall till hörcentralen och justera sina hörapparater. Hade en svag tanke om att åka med till Oskarshamn, men jag vet faktiskt inte. Har ju ett par timmar att fundera. Nu blir det en kopp kaffe till innan hundarna skall ut.

Lördag 29 maj

Nu är snart den här månaden slut också. Tiden bara rusar iväg. Gårdagen var en slappardag. Skulle ha städat men nå´nting sa mig att det inte var någon större idé. Inte latmasken. Snarare intuitionen. Och har man sett på sjutton. Vem dyker upp om inte sonen med barnbarn och huliganhundar. Tur att dammsugaren fick stå i går, annars hade jag väl fått ett tokbryt. Nu ser det ut som om jag har ryamattor på alla golv. Sonen och barnbarnet har åkt till Oskarshamn och Tolvskillingsmarken och lämnat huliganerna hos mig. Skall bara duscha, sen åker dom ut på balkongen medan jag kör ett varv med dammsugaren. Dottern har delad tur i dag och jobbar till klockan nio i kväll. Så något pass med middag blir det inte. Har lite färdiglagat i frysen som räcker till mig och så skall jag baka en tårta tills i morgon tänkte jag.
Trots att det är i slutet på maj, är det riktigt aprilväder. Dom senaste dagarna har det växlat mellan åska, hagel och drivis. Nej, men lite sol, lite regn och mycket blåst. Samt en ordentlig hagelskur. I dag skiner solen, men någon direkt åskvärme är det inte.
Nu skall jag slänga mig  duschen innan jag börjar plocka och rensa. Men först lite kaffe.

ImseMåste bara få visa en bild på lilla Imse. Är det inte så man bara smälter. Imse finns i Västrahult hos sin matte Annacarin. Mer om Imse kan ni läsa på "Min hemsida". Västrahults får och höns. Länk finns i min länklista.
Hundarna och jag har varit på Konsum en sväng. Är lite orolig för att lämna dom utanför affären. Läser nästan varje dag om "hundnappare". Inte i Berga, men man kan aldrig veta. Så när dom är med blir det en snabbvända + tränga sig före i kön.
Hyresvärden har äntligen gett sig iväg hemåt. Vänder bara till när dom är här nere. I går var dom på vinden för att kolla vilken ventil dom skall lufta systemet med i vinter. Om det behövs. Vadå, skall dom åka från Kolmården och hit om vi inte får värme på elementen? Skulle inte tro det. Dessutom tillbringar dom december - slutet på april, i Thailand hos sin son. Flyger dom hem om jag fryser? Hade varit en fördel om någon som bor i huset fått den informationen. Dessutom är luckan till vinden i min lägenhet. Ja, ja än så länge behöver vi ingen värme inomhus.
Blåser fortfarande rätt bra ute. Kommer en och annan regnskur. Naturligtvis när vi gick hem från Konsum och stackars Vita som avskyr att bli blöt.
Nu skall jag skala potatis och koka några ägg. Blir kokt torsk med äggsås i dag. Återkommer kanske framåt kvällen.

Vårvindar friska......

I dag är det tisdag och ute blåser friska vindar. I går kom det in ett riktigt åskväder (och då menar jag inte LM) och störtregn. Enligt dottern gick det knappt att se vägen mellan Kristdalainfarten och Glahytt. Tur att hon har kört så många gånger så hon vet vart hon ska.
I går var det hämtning av grovsopor. Så både vi och hyresvärden bar ut lass efter lass. Hann i sista minuten rädda ett gammalt symaskinsunderreda, som jag skall göra om till sybord. Blir en sväng till Karlsson eller sågverket för att köpa en lagom stor skiva. Blir nog himla bra.
I dag blir det väl inte så väldigt mycket gjort. Om jag skall vara lite gnällig så har jag för jäkla ont. Kanske är dags att köpa en ny madrass. Kan kanske bero på den. Får väl testa sonens säng när han flyttar in i lägenheten mitt emot. Det kostade ju en hel del, så den borde ju vara kanon.
Var  alla fall uppe till halv sex i morse. Fick i gång kaffet och tog ut hundarna. Vita är ju lite nödbedd så tidigt, men med lite tjat så följer hon med så småningom. I går var hon lite paj i magen, så det blev ett par duschar för den gamla tanten. Hennes päls är ju inte direkt den bästa för en hund med diarré. Vill ju helst inte klippa henne. I dag var hon i alla fall bättre. Tror det var kycklingen i söndags, som var lite för mycket kryddad.
Dottern blev i alla fall inringd på jobb tjugo över sju. Så det blev ännu en brandkårsutryckning. Gäller att vara snabb om dom ringer efter sju och man skall börja sju. Nu är det i alla fall hellugnt. Skall ta mig ner till Konsum lite senare men nu blir det kaffe.

Vaken

Jaha, och här sitter jag. Klockan är mitt i natten. Närmare bestämt två minuter över två. Andra gången jag är uppe, sen jag gick och la mig klockan elva. Nu börjar jag ramla tillbaks till nattlivet och det är ingen höjdare precis.
Gårdagen gick i städningens tecken. Dottern körde igång direkt på morgonen med rengöring av köksskåp och målning och sen var det i stort sett bara att följa med. Blev mycket gjort i alla fall. Fick också upp draperiet in till mitt sovrum så jag slipper känslan av att någon står och tittar på mig.
I dag däremot blir det lugnare. Dottern jobbar mellan sju och fyra så då gäller det att koppla ner och ta det lilla lugna. Visserligen kommer LM på förmiddagen men det går nog att hantera.
Nu skall jag i alla fall försöka sova en stund till.

Inträde i puberteten

Fick direktreklam i brevlådan i dag med prov på bindor, från Libress tror jag. Eftersom jag snart kom in i puberteten och kunde vänta min första mens, fick jag ett lass med provexemplar + rabattkuponger. Lite skoj faktiskt. Har dom ingen koll alls på vart dom skickar sin reklam? Ja, bindorna går ju använda till Rambos skvättskydd, om inte annat. Dottern ville inte ha dom. Gillar dom inte alls och själv har jag inte haft mens på elva år. Nog om detta.
Näst äldste sonen dök inte upp i dag heller. Ringde halv fyra och sa att han inte kom. Vilket jag i och för sig, redan märkt. Ja, ja han kommer när han kommer. Inte så att jag ska ut på några äventyrligheter. Så hemma är jag ju. Äldsta dottern ringde i dag och yngsta dottern svarade och sa att jag tagit bilen och åkt en sväng. Detta fick stordottern att gapskratta. Skulle det vara så märkligt om jag lånade bilen och tog en tur? I och för sig har jag inte kört på tre år, tror jag. Men körortet har jag kvar. Både för bil och motorcykel. Kanskeskulle skaffa mig en motorcykel med sidovagn, för hundarna. Nja, kanske inte.
Nu börjar det i alla fall dra sig mot sängdags. Skall ta min nattmedicin och ett sovpiller om en timme ungefär. Blir lite korsordslösning innan dess. Det är ju helg så det är antagligen bara skit på TV:n. Återkommer väl i morgon.

Bastuvärme

Lugnt och skönt i dag. Bara hyresvärden som bankar på balkongen. Byter ut alla ruttna bräder. Äldste sonen var och hämtade sina hundar i går. Dottern dammsög upp allt hundhår och torkade alla golv. Täcken och madrasser plockades undan och lugnet infann sig. Bara Rambo och Vita som skulle ut i morse och dom gör ju inget större väsen av sig. Visserligen fick Rambo värsta spelet nyss och knatade runt med sin pipgrej. Bredsladd i hallen.
Dottern åker och jobbar klockan tre och då blir det lugna gatan. Näst äldste sonen skulle höra av sig nu på förmiddagen, vilken tid han skulle komma. Inte hört något än, så han kanske stannar hos tjejen. Däremot har LM ringt och berättat om sin vecka. Ville komma upp idag men jag behöver lite lugnt efter huliganveckan. Bestämde att hon skulle komma på måndag.
Varmt ute så man håller på gå åt och ännu varmare inne. Men jag ska inte klaga. Har haft en riktig gnällvecka om min värk, så nu får det vara bra ett tag. Nu är det middag som står på programmet. Tänkte göra korv Stroganoff med ris. Var ett tag sen. Men först medicin och värktabletter. Återkommer.

Torsdagmorgon med ont, ont ont

Gårdagen blev en tvätt- och städdag. Sonen dök inte upp utan kommer i dag eller i morgon. Däremot dök hyresvärden med fru upp och krånglade till allt. Kan ju inte ha fyra hundar lösa när dom är här och gå med fyra hundar i koppel är definitivt omöjligt. Speciellt om jag ska ha rollatorn också. Fick ringa äldste sonen i går kväll och tala om att vi fått problem. Så han dyker upp efter jobbet i dag. Bästa vore om han kunde skaffa dagmatte/husse. Jag har för ont för att klara ut det här. Var därför jag inte kunde behålla Lennart.
Vaknade halv sex i morse med världens värk i höfterna. Nu börjar värktabletterna ta udden av det värsta men ont gör det fortfarande. Skall samla ihop mig så jag kan ta ut hundarna. Skulle egentligen ringa min läkare och få en tid för den här värken i höfterna som bara blir värre och värre. Men hon kommer alltid på en massa andra sjukdomar, som jag inte har. Sist var det KOL, som jag definitivt inte har. Så länge det går att hantera låter jag det vara. Pratades om operation för några besök sedan. Höfterna går att operera, men inte ryggen. Så jag väntar nog ett tag och ser vad som händer. Nu skall jag ta en kopp kaffe till och se om det går att få på sig kläder och gå ut.

Onsdag morgon 19 majLennart ligger alltid i de mest konstiga ställningar. I bland har han överkroppen åt ett håll och resten åt andra hållet. Väldigt vig och akrobatisk.
I går blev det inköpsrunda till Högsby. Matlagning och städning, samt lite rast och vila. I dag blir det väl inte så värst mycket gjort. Dottern bar upp säcken med blomjord i går men känner inte för att stå och plantera i regnet. Solen lyser fortfarande med sin frånvaro och regn och åska är utlovat både i dag och i morgon.
Fick tips om skvättskydd tll Rambo. Köpte ett på Tradera förra året, som jag har använt ibland på nätterna. På nå´t sätt lyckas han få ihop det så han ändå klarar av att kissa på stolarna. Men jag ska definitivt kolla upp Anna-Carins tips.
I dag har jag i alla fall sovit till klockan fem. Fixat kaffe, tagit medicin, ätit frukost och rastat hundarna. Har börjat ha en påse Coop`s mutkorv i fickan. Underlättar faktiskt en del när det är fyra stycken att hålla koll på. Eller jaa, det är väl snarare prasslet av plastpåsen som håller koll. Behövs inte så mycket prasslande för att dom skall komma. Då hör dom minsann.
Väntar in näst äldste sonen i dag. Mellanlandar innan vidare färd till Sävsjö och nytt jobb. Blir väl en eller två övernattningar i Berga.
Nu blir det lite mer kaffe och en liten bloggrunda. Återkommer.

Mina soffpotatisarMåndag morgon. Vaknade halv fem. Märkligt. Sovklar i alla fall. Medicin och kaffe och hundarna rastade. Storhundarna kom tillbaks i går kväll. Slut på friden. Zacke är som ett plåster. Följer mig överallt. Gårdagen tillbringade jag och småhundarna framför TV:n. En promenad till affären och en promenad bara för promenerandet.  Håller på att "gåträna" dom. Lite knöligt med två hundar + rollator. Men dom lär sig fort.
I dag blir det väl inte så mycket gjort. Har gått runt med sprayflaska, laddad med ättikssprit och vatten. Sprayat där Rambo brukar revirmarkera. Fick tips om att detta skulle funka. I alla fall värt att pröva. Är det någon som vet andra metoder, tar jag tacksamt emot alla råd jag kan få.
Det enda som händer i dag är väl lite plock och dammsugning. Skall försöka få upp säcken med blomjord så jag kan plantera om lite växter innan dom spränger krukorna. Nu, kaffe.

Söndag morgon

Vaknade halv sex, efter att ha sovit hela natten. Märkligt. Var ju ett tag sedan det hände. Får se vad som händer framöver. Bäst att inte ta ut något i förskott. Värken är hanterbar i dag. Räckte med min vanliga dos av värktabletter. Plus morgonmedicin, kaffe och rostat bröd. Hundarna har varit ute och gjort det dom ska och gått och lagt sig igen. Det gör nog inte jag. Känner mig relativt utsövd men känner att det är lite huvudvärk på gång. Kan vara efter gårdagens lilla överkonsumtion. Av piller alltså. Tro för allan del inget annat.
Fick i alla fall gjort allt det jag skulle göra i går. Byxor och gardiner upplagda och kök och hall städade. Son med hundar och dotter stannade i stan. Kanske inte skall säga att det var skönt, men det var det faktskt. Även om både Lennart och Zacke är väldigt lydiga så är det jobbigt med två stora hundar, när man inte är van. Är ju faktiskt ett tag sedan. Att jag dessutom hela tiden måste tänka mig för med mat och leksaker, gör ju inte situationen lättare. Vill inte ha någon mer blodspillan.
Nu blir det nog en kopp kaffe till innan bäddning och påklädning. Ja, jag var ute i pyjamas när jag rastade hundarna. Ingen vaken i Berga halv sju en söndag morgon och kläder som kläder. Gick ju inte ut naken i alla fall. Hujedamej, det hade väl sett ut. Återkommer nog under dagen, om inget oföutsett inträffar.

Solen skiner

Inte ute, men här inne. Sonen tog med sig storhundarna och åkte med dottern, som skall jobba, in till stan. Så nu är här soligt värre. Skall passa på att inte göra så värst mycket i dag. Lägga upp ett par jobbarbyxor till dottern och ett par rumsgardiner till mig. Det blir nog allt. Ja dammsuga och torka golv i hall och kök, men det tillhör de dagliga sysslorna.
Sömnen har varit lika knasig hela veckan. Måste vara vädret som gör att jag har så jäkla ont. Får börja dagen med tre Tiparol + två Panodil, för att överhuvudtaget ta mig runt. Sen tar jag inte mer än en åt gången, var tredje timme ungefär, för att avsluta med Tramadol Retard för natten. Panodilen skall jag ha som grund, fyra gånger om dagen. Det är mycket med det tekniska som man inte förstår. Blir ingen matlagning i dag heller. Har fryst in portionsförpackningar, som jag kan ta fram när jag inte behöver, eller känner för, att laga mat. Småhundarna ligger och sover. Blir också lite sega av vädret. Nu skall jag plocka fram symaskinen och sätta igång. Återkommer. Kanske under dagen.

Timmen är sen.

Klockan är tio i två och jag har varit vaken en dryg timme. Tycker inte om, dom här hackade nätterna. Grinig och tjurig blir jag.  Fy för mig!!!! Hundarna sover i alla fall än så länge. Själv är jag i valet och kvalet om jag ska köra i gång perkulatorn, eller försöka somna om. För tillfället lutar det åt det sistnämnda. Hade städdag i går. Dottern tog bort insynsskyddet på fönstren i kök och vardagsrum. Hann precis bli klar innan ovädret ramlade in. Vilket väder!!!
Världens åska och störtregn. Tur att det inte var mitt i natten. Kan åska hur mycket det vill. Mitt på dagen alltså. Nätterna är en helt annan histora, som jag inte alls gillar. Sommarens första åskväder. Inte särskilt omtyckt av någon. Till och med elen gick. Då är det illa.
Nu ska jag försöka knoppa in en stund till. Hörs framåt dagen.

Tidigt

Klockan är halv fyra. Jag har varit uppe sen klockan två. Ett toalettbesök vid tolvtiden.Just nu är jag pigg som en mört. Naturligtvis värken. som håller mig vaken. Har inte gjort nå´t speciellt, som har kunnat ge denna fruktansvärda värken. Inte första dagen heller, så mitt humör börjar luta åt skitkärring. Lättirriterad och folkilsken. Grannen var upp i går med torkat laxskinn till hundarna och Issa. Men jag kände inte för att prata och vara en trevlig granne. Ibland funkar det bara inte. Vill bara gräva ner mig i ett stort hål, så jag slipper vara med ett tag. Men det rättar väl till sig så småningom.
I dag skall dottern hjälpa mig att tvätta fönstren. Om hon inte blir inringd på jobb förstås. Å så blir det väl lite allmänt plock och matlagning. Skall försöka ta tag i omplanteringen av lite växter. Ser inte roliga ut efter vintern, trots att en del börjat blomma som sjutton.
Nu skall jag tippa ner i sängen och försöka sova en stund. Återkommer väl under dagen.

Regnig måndag

Har regnat hela helgen. Har inte ansträngt mig särskilt mycket, varken lördag eller söndag. Får väl locka fram dammsugaren och samla ihop allt hundhår i dag. Vita ska kammas. Hon och Rambo badades igår kväll och nu ser hon ut som ett skogstroll.
Äldste sonen och yngsta dottern har gett sig iväg till sina respektive jobb. Huliganhundarna är förstås kvar och fäller päls. Såå tråkigt med alla tussar överallt. Har stängt igen, så dom har bara kök och hall att vistas i. Orkar inte med hundhår i alla rum. Hade tänkt att få fönstren putsade den här veckan, men det ser mörkt ut. Ja, eller grått i alla fall. Ingen panik i och för sig. Jag ser ut fortfarande. Genom fönstren alltså. Även om jag också ser ut.
Nu blir det i alla fall lte kaffe innan jag kör igång. Så jag återkommer väl under dagen.

Fääärdig

Nu är klockan halv tolv och jag har städat färdigt. Dammat, dammsugit, torkat målning och golv. Ja, vardagsrummet är kvar att dammsuga, men det är ingen större grej. Min rygg däremot värker för jäkligt. Vet ju att det blir så och att jag får en jävledag i morgon. Men det är smällar man får ta. Var ute med hundarna i regn och blåst. Hämtade in posten. Fick ett brev från FK att jag kan prova på att jobba om jag vill. Visst skulle jag vilja det. Om jag kunde. En halv dag i veckan kanske. Nä, det får nog vara.
Nu ska jag börja så smått med middagen. Vad det nu skall bli. Tog fram en benfri kotlettrad, så jag får väl fundera en stund. Skall i alla fall göra pressgurka och veckosallad. Smidigt att ha i kylen. Och gott. Kör med sötningsmedel istället för socker. Det blir nästan lika bra.
Nu skall jag släppa in hulganhundarna från balkongen och ta mig en kopp kaffe. Återkommer. Kanske.

Regnig fredag

Ja, så var det fredag igen. Regn och rusk fredag. Så i dag blir det tvångsrastning av hundar. Dom stora bryr sig inte om vilket väder det är. Men dom små är inte precis överförtjusta. Rambo är fortfarande väldigt försiktig med Zacke. Vill inte gå förbi honom och sitter helst i knät. Inte samma stim som vanligt. Utom när huliganerna är ute på balkongen. Då rasar han runt efter Issa, som ett skållat troll.
I dag blir det lite helgstädning. Hade tänkt putsa fönster, men det kan jag ju glömma. Måste i alla fall fara runt med en trasa runt fönstren. Fullt med pollen överallt.  Damm och hundhår. Dottern jobbar till ett, men skulle stanna kvar i stan efter jobbet. Så där får man ingen städhjhälp i dag. Men med rätt dosering på värktabletterna, mår jag rätt hyfsat faktiskt. Hade lite ont när jag gick upp men det värsta har lagt sig. Så städningen kommer att gå som en dans. Åtminstone som en stilla vals.
Dottern kom hem från jobbet i går kväll och var något skakig. Fick ställa sig på bromsen efter Kristdalainfarten. Ett stort vildsvin sprang över vägen. Hon missade det med knappt en decimeter. Roligt för henne att se ett vildsvin ute i det fria. Det var första gången någonsin, hon såg ett vildsvin. Men det kunde ha gått riktigt illa. Som tur var hade hon inga bilar bakom sig heller. Kan bli lite problematiskt när man får tvärnita. Ja nu börjar djursäsongen på vägarna. Inte roligt alls.
Så var det dags för lite kaffe innan jag kör i gång. Återkommer kanske under dagen.

Blodvite och regn

Ja nu har halva den här veckan gått. Måndagen blev en lite blodig historia. Stod och bredde mig en smörgås, vilken naturligtvis Rambo vaktade som en hök. Tyvärr kom Zacke för nära både mig och mackan, vilket resulterade i att Rambo flög på Zacke, som naturligtvis inte var sen att försvara sig. Hann turligt nog gå emellan innan det blev för allvarligt. Rambo blödde ganska så mycket, men trots noggrann genomgång har vi inte hittat var blodet kom ifån. Från munnen och nosen såg vi ju men det var också allt. Han har varit lite skakig  och helst velat sitta i knät. Undviker Zacke så mycket som möjligt. Lite besvärligt att hålla koll på både hela tiden. 35 kilo Zacke mot 32,5 kilo mindre Rambo. Ingen lyckad kombination.
I går regnade det i stort sett hela dagen. Ingen av hundarna var särskilt pigga på att gå ut. Det blir tvångsrastning när det regnar.
Dottern fick provsvaren från vårdcentralen. Det mesta såg bra ut men hon har brist på järn och folsyra. Fick tabletter för detta, som ska hämtas ut i dag. Jag beställde mina Tiparol över nätet så dom dyker nog upp i brevlådan i dag. Har äntligen fått min doktor att räkna rätt på medicinen. Nu behöver jag inte gå runt och ha halvont hela tiden. Dosering på 2x4 istället för 1x2 som hon envisades med förut. Så nu kanske man kan må som en människa igen.
I dag blir det en liten Konsum vända. Dottern börjar jobba klockan fyra, så då kan jag få lite bärhjälp. Alltid knöligt och tungt med mjölk och kattsand.
Nu kaffe, innan bäddning och påklädning.

Lördag kväll

Har i stort regnat hela dagen och inte lite heller. Någon plantering blev det i alla fall inte. Dottern blev ju inringd på jobb i morse. Delad tur, 07.00 - 21.00. Halv elva ringde hon och sa att hon var på väg hem. Hade blivit matt och kallsvettades. Helt blek och kände sig konstig. Tog över en timme hem eftersom hon fick stanna efter vägen och lägga sig en stund. I kväll är hon något bättre. Har sovit nästan hela dagen. Jag har väl inte åstadkommit så mycket mer än att laga mat och diska. Svea och Issa blev kammade i kväll med furminatorn. Blev en hel katt extra av all päls. Har aldrig haft en kam/borste som är så suverän.
Nu har jag duschat och gjort mig klar för sängen. Pratmaja är vaken fortfarande. Har haft värsta snigeljakten i dag. Perfekt väder för det också. 59 stycken fick hon visst ihop och alla skall hon ta med sig hem. Såå glad mamma skall bli. Återkommer troligtvis under morgondagen om datorn blir ledig .

Sköna maj välkommen.........

Jaha, så var det 1 maj. Har besök av äldste sonen med dotter och huliganhundar. I går kväll var dom och kollade in majbrasan. Tog alla hundar med sig till Kalvenässjön. Efter en riktigt regnig dag, blev det uppehåll framåt kvällen. Förra året blev valborgsmässofirandet inställt. För torrt för att tända brasan. Vita såg ut som en mossbeklädd sten när dom kom hem. Kvistar, mossa, barr och gräs i hela pälsen. Och skitig naturligtvis. Det var dock inte läge för ett kvällsbad eftersom hon var sket slut. Gamla tanten är inte van vid så´nt tjohej. Storhundarna blev badade på dagen i går, så gissa om det var hundhår överallt.
Var till Högsby en sväng på förmiddagen. Dottern skulle till vårdcentralen och så skulle det inhandlas planteringsjord och blommor till urnorna utanför. Regnade ordentligt när vi kom hem och under resten av dagen, så någon plantering blev det inte. Hoppas på uppehåll i dag.
Får skicka ett grattis till Kullamannen, som fyller år idag. Hur mycket är det väl inte värt att nämna. Han är i alla fall mååånga år äldre än mig. Hurra, hurra, hurra.
Klockan är kanske sovtid fortfarande. Men jag har varit uppe sen klockan fyra. Vaknade av att sonen pratade i telefon. Vet inte hur mycket klockan var då, men hade svårt, trots sömnpillret, att somna om. Snurrade länge, men gav upp när värken började bli för jäklig. Nu har perkulatorn brummat färdigt, så nu blir det kaffe innan hundkissningen.

RSS 2.0