Sista dagen i maj

Vaknade till lugnet. Men natten har definitivt inte varit lugn. Vaknade varannan timme, för toalettbesök. Märkligt. I går var det ju morsdag. Undrar varför det heter så. Väldigt jobbigt att vara morsa just den dagen. Kan nästan jämföras med jul. Alla barn kommer hem. Och barnbarn. Och alla ska ha mat och tårta. Sen är det disk och undanplockning och städning. Nu kom inte alla barn och barnbarn. Äldste sonen med dotter "blarrfia", yngste sonen och yngsta dottern. Yngste sonen kom med blommor och lånehund (hade ju bara fyra hemma). Äldste sonen kom inte med en chokladkartong, eftersom han kom på att det var mycket socker i chokladen. Så han åt upp den själv. Av yngsta dottern får jag morsdagspresenter varje dag i form av städning, tvättning, fönsterputs och fotbad med efterföljande pedikyr. Finns det nå´t skönare än ett par nyfilade och insmorda fötter. Man går som på moln.
Efter mat, kycklinggratäng, och tårta, började unghopen ge sig väg. Dottern åkte till jobbet. Yngste sonen åkte hem och klippte gräset och den äldste tog hundar och dotter på tåget och for i väg. Till Blomstermåla och Kalmar. Lugnet föll som ett duntäcke över lägenheten. Det är roligt när barnen kommer och hälsar på. Men det är lika roligt när dom åker hem.
I dag blir det inget speciellt. Dottern skall till hörcentralen och justera sina hörapparater. Hade en svag tanke om att åka med till Oskarshamn, men jag vet faktiskt inte. Har ju ett par timmar att fundera. Nu blir det en kopp kaffe till innan hundarna skall ut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0