Höst

I dag, liksom i går, är det riktigt höstväder. Skönt, tycker jag, som inte gillar sommarvärmen. På lördag är det  Bergadagen och då vet man att hösten är här. Får se om det blir en liten vända upp. Brukar inte vara så mycket att ha, men det hör liksom till. Dottern kommer och hjälper mig med fönsterputsning i helgen. Blir väl en vända putsande till innan jul. Kanske.
I dag blir det i alla fall lite dammsugning. Tvättmaskinen är i gång och tumlaren snurrar. Tänkte få undan all tvätt i dag. Men nu ska Vita kammas. Vet inte vad hon har styrt med, men hon är full med tussar och tovor. Är nog dags för ett bad igen.
Men nu, kaffe innan jag kör igång. Återkommer.

Helt slutSå här känner jag mig just nu. Väldigt ös på dagen. Bestämde mig för att baka i dag. Bra väder för bullbak. Njaa, det resulterade i ett telefonsamtal från LM. "Kan jag inte få komma bort en stund. Har inte druckit kaffe i dag." Jaha, och? Lyckades i alla fall skjuta på besöket till efter tre, så jag hann få undan. Hann börja, så dyker sonen från Sävsjö upp med en önskan om kaffe och macka. Så det blev att köra igång perkulatorn lite tidigare. Laddade den full för eftermiddagen. Efter en något rörig fikastund var klockan halv två och inget var färdigbakat. Snabbt överslag konstaterade att jag han baka ut bullarna för jäsning och (kanske) gräddning innan LM kom. Trodde jag ja. Hon kom tjugo över två. Över två är definitivt inte efter tre. Dessutom stannade hon till halv fem. Lääänge. Blir lite irriterad, när jag håller på med något och har en människa precis bakom ryggen, som frågar om precis allt. Anledningen till att jag sa efter tre. Nåväl, hon åkte hem och jag diskade undan, tog lite mat, gick ut med hundarna och sjönk ner i soffan. Då ringde yngsta sonen och bjöd in sig, sambon och lille Lukas, på kaffe. Bullbaket hade känts ända till Högsby. Så det var bara att köra en vända till. Men lille Lukas är alltid mysigt att få på besök. Glad hela tiden och ett väldans ös, så liten han är. Så nu är det sängen som gäller. Efter kvällsrunda med smågrisarna. Som också är rätt slut. Återkommer.

Regnig fredagJa så var det fredag igen och regnet droppar på som vanligt. Skitigt blir det inne av lortiga hundtassar, så i dag skall det städas. Har varit ute med Rambo på morgonen men gamla Vita har inte stigit upp än. Skall ta en vända med bägge två om en stund, tänkte jag. Det är en av fördelarna med att slippa trapporna. Blir minst tre längre promenader per dag. Bra för både mig och djuren.
Häromdagen var grannen, längre ned på gatan, upp med en enorm benjaminfikus. Ca 2 meter hög och rätt så vid. Står i en cementkruka, så den väger en del. L skulle egentligen ha den men gav den till mig i 60-årspresent. Tusen tack för det.
Yngste sonen var nyss in och sa hej. Skulle kolla posten. Allt flyter inte på med deras adressändring, så här blir det mycket post.
Har fått ut pallkragarna, där dom skall vara (tror jag) så nu håller jag på att planera "trädgården" inför nästa år. Blir nog både kryddor, grönsaker och blommor. Förutom pallkragarna finns det ju redan ett par färdiga land. Och några fler skall det bli. Nu är det dags för kissrunda och sen start för städning. Återkommer.Regnig fredagI går kom yngsta dottern ner och klippte gräset, fixade varmvatten och badade hundarna. Blev även en resa in till Högsby för lite inköp. Pizza och kebabtallrik till middag. Inte så dumt ibland.
I dag blir det lite allmän städning. Hundarnas klor skall klippas och lite prylar skall ut i förrådet. I går kväll var det riktigt kyligt ute. Nu känns det verkligen att hösten är i antågande. Skönt att slippa värmen som har varit och jag går ju, som sagt, och väntar på att få börja julpynta.
I går plockade jag lite kantareller, i grönsaksdisken på Konsum, så ikväll blir det svampsmörgås. Saknar svamp- och bärplockning. Men det är lite besvärligt att knata runt i skogen med rollatorn.
Nu skall jag dricka upp mitt kaffe och börja plocka lite. Kör igång dammsugarn så fort dottern vaknat. Återkommer.

Nummer 11Yngsta barnbarnet (än så länge) Lukas, växer och frodas och är en riktigt glad liten skit.
I dag har jag städat. Dammsugit och torkat golv. Fick ringa vaktmästaren på förmiddagen. Inget varmvatten. Och det måste man nästan ha. Vatten skulle fyllas på och har man ingen bruksanvisning är det inte så lätt att fixa. Men nu har jag fått lite undervisning om vad som skall göras, så jag inte behöver ringa så fort det strular.
Nu blir det inte så mycket mer gjort i dag. Fixa lite att äta och sen lite vila. Har haft fruktansvärt ont i höften ett par dagar. Svårt att hitta en bra sovställning och har haft jäkligt svårt att sova. Ledvärken i armarna har också blivit värre så det blir nog att ringa Vc och beställa en tid. Så här kan jag inte ha det. Blir så sur och grinig av att ha ont hela tiden. Nu matdags. Återkommer.

Sol efter regnetI söndags regnade det riktigt ordentligt och i går var det åska. Även i natt har det regnat ordentligt men nu skiner solen. Ingen åskvärme däremot. Märks att hösten är i antågande trots att det fortfarande är sommar.
Lilla Rambo var helt slut i söndagskväll efter att hans lilla människa åkt hem. Däckade i soffan och orkade knappt gå ut för kvällskissning. Men i går var han sitt vanliga "springjag". Jag körde igång med städ och plock på förmiddagen. Hade kört på ca en timme när LM ringde. "Kan jag inte få komma bort en stund, så jag kommer ut?" Ja vad säger man? Hon blir väldigt stirrig och gråter om man säger nej. Lyckades i alla fall skjuta på besöket till klockan två. Sen var det ju samma visa igen med skåp- och lådinspektion. Samt genomgång av alla (två) rum. Kan ju vara så att det är något nytt sen förra gången. Men det är bara att bita ihop och se glad ut. Alla hästarna är inte i hagen och hon har mer gemensamt med mitt 8-åriga barnbarn, än med mig. Men hon är snäll och trevlig på alla sätt och pratar aldrig skit om någon eller för något vidare. Och det är inte vanligt i dag. Däremot berättar hon samma sak tio gånger. Så trött i skallen blir man i alla fall efter två och en halv timme. Blev viloläge en stund när hon gått hem.
I dag är det tvättdag och allmänt plock. Har snart boat in mig och börjar känna mig hemma. Skall väl snart ta mig an min lilla trädgård. Gräva om dom land som finns, köra bort skräp, göra ordning för pallkragarna som jag skall plantera i nästa år. Hade så´n tur så det låg sex pallkragar kvar efter tidigare hyresgäster och det tackar man ju inte nej till. Just nu ser det ju inte så roligt ut. Men till nästa sommar så.....
Nu blir det lite kaffe innan jag fortsätter plockandet. Återkommer.

Lördag

Ja, här rullar det på. Rambo, som alltid tyckt om barn, är överlycklig. Han har fått en alldeles egen liten människa att leka med och sova hos på nätterna. Höjden av lycka. "Något" bortskämd liten människa, som inte tycker om att "mommo" grälar på honom. Då blir han sur. Men hellre det än att han ska stå på huvudet från köksstolarna. Annars är han glad hela tiden. Men så är det ju. Pojkar är mycket gladare än flickor, som piper för minsta småsak.  Att pojkar är så glada beror naturligtvis på att dom vet att, dom inte behöver hjälpa till med nå´nting hemma. Det behöver däremot flickorna. Nu funkade ju inte det för mina barn, så mina pojkar var kanske inte så glada hela tiden.
I dag blir det väl lite plock, som vanligt. Regnet hänger i luften så någon längre utevistelse lär det inte bli. Utom för (L)ove. Han har upptäckt körsbärsträdet och står där och mumsar så ofta han kan. Blå om både händer och mun. Rambo är blå på huvudet efter att ha gnott omkring bland körsbären på marken. Små söta pojkar.
Nu skall jag köra igång lite innan nästa kopp kaffe. Återkommer.

Höst i luften

 Känns att hösten är i antågande. Jag och Rambo var ute för en timme sedan och det var friskt och lite kyligt ute. Det är mitt väder. Gamla Vita sover fortfarande. Hon är inte lika morgonpigg som Rambo.
Dottern kom ner i måndagskväll för kloklippning av smågrisarna och i går blev det en resa in till Högsby. Kollade in sonens nya lägenhet, fiin, och hämtade turistsängen inför besöket i dag. Åt stuvade makaroner och falukorv innan hon åkte hem. I dag kommer dottern från Jönköping med lille (L)Ove och stannar ett par dagar. Det var ett tag sen, så det ska bli roligt. 
"Hemkänslan" har inte infunnit sig än. Jag stortrivs, men ännu känns det inte som hemma. Går och plockar och ändrar om lite här och där. Tar ett tag innan man boat in sig.
I söndags dök det upp kaffegäst. LM var ute och letade eftersom hon inte fått tag på mig på telefonen. Panik!!!
Stor husesyn som även inkluderade alla skåp och lådor. Stor genomgång av hur toaletten fungerar, eftersom det var en likadan som hon har. Räknade hyllor i köksskåpen, för att kolla så jag inte hade fler än henne. Om jag bara visste hur glad hon är för att jag fått en så fin lägenhet. Med egen tvättmaskin och torktumlare och elen inräknad i hyran. Det har inte hon. "Men jag är inte avundsjuk". Nej, inte alls. Pust!  Det blev i alla fall kaffe och köpekakor och hon hittade mig. Det var det viktigaste. Telefonen blir inkopplad senast fredag. Så då kan hon ringa.
Nu blir det frukost innan jag kör igång dammsugaren. Återkommer.

RSS 2.0