Vaaarmt !!!!!!!!!!!!!Trots värmen, är det så här Rambo föredrar att sova. Under ett duntäcke. Puuh!!!!
Just nu är det flyttfeber här på Storgatan. Fick hyreskontraktet i går. Skall verkligen bli skönt att komma ner på backen. Midsommarafton var vi ner till sonen och grillade. Gjorde en grundlig syn för att se vad jag får plats med. En del av mina möbler ryker helt klart. Mindre att damma och mindre att städa. Bästa med lägenheten? Helt klart duschen och tvättstugan. Nackdelar? Långt till affären. Men det kommer att funka. Ligger i hårdträning med längre och längre promenader med smågrisarna.
Annars händer det väl inte så mycket. Utom det vanliga. I går morse körde jag igång dammsugaren klockan 6. Färdig med allt, klockan 7. Himla skönt faktiskt. Satt vid datorn och letade sidor med planteringi pallkrage. Finns några i nya boendet, samt några små land, som kan utökas. Här har jag ju bara haft balkongen att ha växter på och även det försvann när balkongen skulle repareras. Nu blir det ju ingen plantering förrän till nästa sommar. Men planering pågår.
I dag händer väl inte så mycket. För varmt för fysiska aktiviteter. Men lite mer kaffe skall det bli. Återkommer senare.

Regnig fredag

Här har bloggtorkan slagit till ordentligt. Ingen inspiration alls. Vaknade i natt av att det ösregnade och regnet har fortsatt hela förmiddagen. JAG tycker det är toppenväder (om jag slipper gå ut). Hundarna däremot är inte lika förtjusta. Vita avskyr regn lika mycket som bad i badkaret. Rambo tycker varken bu eller bä. Finns det bara nå´t intressant utanför får det vara vilket skitväder som helst.
Just nu sitter jag och väntar på att någon av sönerna skall hämta upp mig för vidare färd in till Högsby. Blev en något rörig dag i dag. Näst äldste sonen skulle på  skolavslutning i Mönsterås. Motorcykeln startade inte så yngsta sonen fick dra iväg till Sävsjö kl halv sex i morse. VC  vid tjugo över åtta, skolavslutning halv tio, kolla på lägenhet i Högsby kl nio, hämta släpkärra kl ett, möte kl två och däremellan hämta upp mig för shopping. Funkar inte alls. Tror jag.
Lägenhetstitten slutade i alla fall med att alla flyttar 1 augusti. Sonen med sambo och son, flyttar till Högsby och jag flyttar till deras nuvarande marklägenhet. Skall nånting göras skall allting ske på en gång. Fick  i alla fall min sista hyresavi för den här lägenheten i dag. Till midsommar har jag bott här i elva år. Skall bli så skönt att komma ner på marken. Inte likja roligt att packa och flytta. Men det löser sig. Har ju många barn.
Blir nog en kopp kaffe medan jag väntar. Återkommer.

Svea 5 årI dag fyller Svea 5 år och Rambo skulle ha kommit hem från Oskarshamn. Nu blev det inte riktigt så. Han kom tillbaks redan på måndag kväll. Trots att han älskar sin "mamma", trivdes han inte alls i storstan. Låg under dotterns säng och tryckte, när han inte satt vid ytterdörren. Inte åt han något, trots att han blev erbjuden köttbullar. Blev nog lite för stor omställning för honom. Utan både Vita och Issa blev allting fel. Han var inte alls sitt vanliga skuttiga jag. Men det blev han när han kom hem igen. Jättehungrig. Måndagnatten sprang han mellan mig och dottern. Väckte mig åtminstone fyra gånger, genom att hoppa på mig och slicka mig i näsan. Nää, det är inte alls roligt när han gör det. Verkade som han ville kolla, så att allting var som det skulle. Vi får ta flytt till dottern i ett lugnare tempo kanske.
Annars händer väl inte så vansinnigt mycket. Väntar på regn och åska, så luften går att andas. Just nu är det vedervärdigt. Och ont har jag naturligtvis. Gråmulet är det i alla fall så städning står definitivt på programmet i dag. Dottern hjälpte mig med vit- och mattvätt innan hon åkte hem, så i dag blir det i alla fall början på en riktig omgång. Svea skall naturligtvis firas med grillkorv och ost. Ost, strömming och potatisskal (råa) är hennes favoriter. Skippar strömming och potatisskal i dag och kör på ost och korv. Men först skall det städas. Efter jag fått i mig en kopp kaffe till. Återkommer.

Söndag 5 juni

Fortfarande lika varmt. Om inte varmare. Yngsta sonen var ute och gick med Lennart (hund) och Lukas (son) i går kväll. Kom förbi och tog ut småkrypen. Tack för det. I eftermiddag kommer Oskarshamnsdottern och hämtar Rambo. Är 3 dagars ledig och tänkte passa på att ta hem honom. Får han lite mer att göra och uppleva. Inte för att jag tycker det är någon höjdare att vara i "storstan". Men han gillar det säkert. Massa hundar och nya dofter. Stannar till onsdag, så då blir det bara gamla tanten och jag. Får se hur det går.
Har inte gjort så mycket på morgonen. Bara det gamla vanliga. Medicin, frukost och hundrastning. Annars blir det bara att ta sig mellan fläktarna utan att få värmeslag. Tänkte i alla fall försöka köra ett varv med dammsugaren efter genomkamning av Vita. Tänkte bada henne i kväll. Fattar inte hur en gammal tant kan bli så  skitig. Men först tror jag det blir en kopp kaffe till. Till senare.

Miss Jönköping 2011Jullan visar sig från sin vackraste sida.

Läxläsning pågårNellie och Love i djup koncentration.

Riktigt varmt

i dag också. I morse, när jag var ute med hundarna, var det riktigt skönt. Svalt och skuggigt på gården. Men det ändrade sig fort. Nu är det som en bastu, både ute och inne. Stordottern har tagit med sig familjen och åkt till Liseberg. Är nog bra väder för det, men hu så mycket folk.
Här blir det väl inte så mycket gjort i dag heller. Blir helt slut av värmen och vad den gör med min värk, ska vi inte tala om. Nä, tacka vet jag kyla och gråväder. Skulle ha badat småkrypen i går kväll, men det funkade inte. Fick inte med mig varken rygg eller höfter. Storleken på hundarna gör ju att man får stå dubbelvikt över badkaret, och det var inte läge för det i går.
Skulle försöka ta mig ner i tvättstugan men får se vad som händer under dagen. Inget som är direkt akut, bara skönt att bli av med. Nu ska jag i alla fall ta mig en kopp kaffe innan bäddning och dusch. Återkommer.

RSS 2.0