Vinter

Man ska vara försiktig med vad man önskar sig. Jag ville ha snö. Och snö fick jag. Så mycket att jag var tvungen att gå ut och skotta. Fick en fin vink av grannen som ställde en snöskyffel utanför dörren. Nu har jag ju en snöskyffel och hade väl tänkt skotta undan, när jag behövde komma ut på framsidan. Nu blev det i går och det får jag lida för fram till onsdag. Minst. Snöar i dag också, så vi får väl se om jag behöver gå ut och skotta lite till. Hundarna gillar det definitivt inte. Går bara det är skottat. Rambo for visserligen skällande efter snöskyffeln, men annars håller han sig på skottade gångar. Vita går helst inte ut.
I dag blir det alltså inte mycket gjort. Har kört igång en maskin med tvätt, men det sköter sig ju självt. Lite matlagning blir det väl också. Just nu försöker jag bara få så mycket ordning på rygg och höfter så jag kan hämta posten. Nu blir det kaffe. Återkommer.

Städdag

Fyllde frys och kyl i går och i dag är det "städdag". Dvs dammsugning. Någon större apparat blir det inte. Vi skitar ju inte ner så mycket, jag och djuren. Mest katt- och hundhår. Plastskåpet blev inte rensat i går så ev. gör jag det i dag. Har ju ingen tidspress direkt. Dotternhar åkt i väg för klippning och slingning. Tur man inte är i behov av det. Kostar skjortan antar jag. Slutade färga håret för många år sedan, så nu har jag naturligt vita slingor i hela håret.
Så mycket mer än städning blir det nog inte i dag. Ja, skåpet då och ev. bullbak. Får väl vänta och se vad rygg och höfter säger. Tror jag tar mig en kopp kaffe innan jag dammsuger resten av lägenheten. Återkommer.

Dålig på att uppdatera

Jag har blivit väldigt dålig på att uppdatera bloggen. Händer inte särskilt mycket här nere på "gräddhyllan". I dag var det snö på marken. Inte mycket , men i alla fall vitt. Ligger väl inte så länge den här gången heller. Blir nog ingen riktig snövinter. Vita är trött i dag. Försökte få med henne ut för en stund sen, men icke. Rambo har också blivit en riktig sjusovare efter kastreringen. Inga tidiga morgnar längre. Får tvinga ut honom när klockan börjar närma sig tio. Funkar inte med Vita, om jag inte bär ut henne. Och det tänker jag definitivt inte göra.
I dag blir det inköpsresa till Högsby. Tomt så det ekar i både kyl och frys. Men innan dess skall jag ta ett krafttag och städa ur "plastskåpet". Blir alltid fruktansvärt rörigt bland plastburkarna. Besticklådorna behöver också rensas ur och ändras om. Med en liten marodör, som kommer på besök och öppnar alla lådor, gäller det att ha ofarliga och tåliga grejer längst ner. Har ju knoppar istället för handtag, så det går inte låsa med en pinne heller.
Nu skall jag ta en kopp kaffe, sparka upp Issa ur sängen så jag kan bädda och sen ta itu med skåp och lådor. Återkommer.

God fortsättning på det nya åretJa, här har det inte varit särskilt mycket aktivitet. Är väl en månad sedan jag gjorde något inlägg. Värk och helger har hållit mig borta från datorn. Julen var väl relativt lugn. Yngsta sonen med familj och yngsta dottern var hit för julbord och julklappsutdelning, dagen före julafton. Julafton och juldagen gick åt till att vila upp sig inför annandagen, då äldsta dottern med familj anlände från Jönköping. Mer mat, mer julklappar och mer barn. Var helt slut när dom åkte hem på torsdagen. Roligt att ha dom här dock. Blir ju inte så ofta.
Nyår var det lugnt på gatan. Gick och la mig rätt tidigt. Innan smällandet till och med.
Men nu är det nytt år och nya insatser. Har börjat så smått att plocka ner julen. Har haft en jäkla värk sen en vecka tillbaks, så allting går i snigelfart. Vilket man inte kan säga om "skatten" på bilden. Han tog med sig mor och far på söndagmiddag hos farmor i går. Fullt ös på den grabben.
I dag blir det väl fortsatt plockande och lite dammsugning. Men nu, kaffe. Återkommer.

RSS 2.0