Onsdag morgon

Vaknade klockan fyra i morse. Regn, så jädrans skönt. Ont, men hanterbart. Tog mina värktabletter och nu mår jag bättre. Tänk vilken skillnad det blir med lite regn och svalka. Tog ut hundarna, som inte blev överförtjusta över regnet. Men det finns inget som inte en korvbit fixar.
Städade färdigt i går. Tvättade fem mattor, som hänger på tork och kanske fortsätter tvättandet i dag. Får väl se hur slut jag är efter "finbesöket". Är i alla fall mentalt inställd, vilket är ett måste.
Planterade plantorna jag köpt på Tradera, i landet på framsidan. Stora fina plantor var det. Hosta, stor prästkrage och bergsklint. Två av varje. Nu väntar jag bara på plantorna jag beställt från Odla, som ska sättas i balkonglådorna.  Änglatrumpeten har också fått en stor kruka och nu hoppas jag den växer som bara den.
Nu blir det en kopp kaffe till och lite koll runt på andra bloggar. Återkommer.

VAAARMT!!!!!!

Ska städa i dag tänkte jag men värmen gör ju att man knappt kan andas. Dottern har slipat och oljat in trädgårdsmöblerna. Behövligt efter förra sommarens regnande. Nu är det bara nya dynor som skall köpas in. Någons katt har roat sig med att pissa ner tre av dom. Inne i förrådet. Hur fan dom nu kommit in där. Är väl samma katter som använder mitt blomland och ungarnas sandlåda till kattlåda. Blir man förbannad eller.
Lukas var här inne en stund medan Ullis var till Högsby och hämtade Emma. Han sprang runt med moppen ett tag och städade. Men så hittade han Svea som låg och sov i sin korg. Gissa om han blev förbannad när han inte fick slita av henne pälsen.
Nä, får väl göra ett ryck igen. Sakta men säkert blir det städat. Kanske lite kaffe först.

Så bra det går med lite ilska

Har gått och varit förbannad för all värk jag dras med. Tycker inte jag kan göra allt jag gjort förut. Bara ont hela tiden. Men så faan heller. I dag blev jag riktigt förbannad och satte igång med landet på framsidan. Fyllde på jord och gödsel. Fortsatte med balkonglådor och krukor och planterade min änglatrumpet. Hävt på 150 liter jord, så det får jag väl lida för i morgon. Men så helsike heller. Den här jäkla värken ska inte få ta över. I morgon blir det baksidan och sen är det bara att invänta plantorna jag beställt. Trots att jag inte skulle plantera något i år. Tror jag ska köpa några tomatplantor om det finns några. De fem smultronplantorna jag satte förra året sprider sig som ogräs. Har blivit en hel pallkrage full och mängder av bär som börjar mogna. Nu blir det lite mat sen måste jag nog duscha. Hela jag är full med jord. Återkommer med förnyad styrka,

Söndag morgon

 Ja så var den här midsommaren över. Sill, potatis och jordgubbar blev det i alla fall för mig. Hundarna fick nöja sig med torrfoder och några köttbullar. Stordottern ringde och berättade att habutredningen äntligen var klar och Nellan har fått en diagnos. Äntligen. Alla dessa år, som skolan inte reagerat och tagit alla frågor och all oro på allvar. Tur att dottern varit envis och kämpat trots alla motgångar. ADHD och Aspbergers är kanske inget att ropa tjoho för. Men det betyder att hon kan få all den hjälp och det stöd hon behöver. Familjen får äntligen hjälp med hur de ska hantera "problemet", som inte är något problem nu, när man vet vad det handlar om. Tänk om hjälpen hade kommit tidigare. Så många år som gått till spillo. Men ingen idé att se bakåt. Nu gäller det för hela familjen att läsa på och sätta sig in i vad detta innebär och hur man ska hantera det. Har börjat slå på nätet och leta information. Mycket att läsa in sig på och korvstoppning funkar inte med gamla tanter så det får bli lite pö om pö.
 
Ju mer jag läser upptäcker jag att stordotterns bror, min äldste son, troligtvis också har ADHD. Vi har väl misstänkt det sen barndomen, men det var ju inte så vanligt med bokstavskombinationer för 30-40 år sedan. Men väldigt mycket stämmer och skulle förklara det mesta av hans beteende under skoltiden. Skolsköterskan frågade om han hade problem med spriten. 13 år? Hur tänkte hon då? Om jag inte minns helt fel så var hon pingstvän och då kanske alla problem beror på spriten.
Men nu har Nellan fått sin diagnos och det känns skönt. All eloge till dig Fia, som trots alla motgångar inte gett upp.
Själv hade jag tänkt ta landet på framsidan igår och få lite ordning på det. Ser fruktansvärt tråkigt ut. En säck gödsel och tre säckar jord blev hemkört av yngsta dottern i fredags och sen tog det stopp. Vaknade tidigt i går morse, fick i mig mina värktabletter och skulle köra igång efter frukost. Såå motiverad. Men, så enkelt var det inte. Det räcker inte med lust och vilja. Benen måste va med också och det var dom inte i går. Så jäkla ont så jag hade problem bara att flytta mig inomhus. Så den verksamheten fick jag lägga ner. Men i dag, då jäklar. 
Grabben i huset bredvid
fick åka in till akuten igår med en svullen röd/blå fot. Som tur var, var det inget brutet och inget ormbett (jag har ormnoja) bara en allergisk reaktion på myggbett, trodde dom. Inte säkert av myggen men allergisk reaktion, av något slags insektsbett. Så det blev medicin. Myggen verkligen älskar den grabben. Har aldrig sett en unge så full med myggbett jämt. Så en allergisk reaktion är inte det minsta otrolig. Tror alla myggor sitter på gardinstången och väntar på att han ska somna och då jäklar. Nu flyttar dom nästa vecka, ja Lukas och Emma alltså inte myggen, och kommer upp på våning två och där trivs inte mygg, så då slipper han dom.
Min ormnoja, just nu, beror på att grannen haft huggorm på sin gräsmatta två gånger. Ja det är väl samma orm bägge gångerna men lika läskigt för det, eftersom det i princip är samma gräsmatta som min. Skiträdd för att hundarna ska bli ormbitna. Törs knappt va på baksidan längre. Ringde i alla fall hyresvärden, så det kom hit en liten gubbe och slog ner allt högt gräs bland stenarna. Trimmern som hör till området kan inte användas just nu eftersom tråden tog slut. Den lilla gubben som kom hit hade ingen så´n tråd utan han fick ringa till "vår" vaktmästare, som i sin tur var på mammografi med sin fru. Lovade i alla fall att komma innan midsommar med tråden. Men som vanligt, när det gäller den mannen, vet man inte vilket år det gäller. Vi får köra med sax.
Nu blir det i alla fall kaffe. Återkommer
 

Midsommarafton 2013

Orken och lusten för att blogga har bara inte funnits. Har börjat skriva några gånger men fastnar och kommer inte vidare. Hittar inte orden längre.
I dag är det midsommarafton igen. En midsommarafton som kommer att bli helt annorlunda än förra årets. Så mycket har hänt på ett år och det är fortfarande svårt att ta in. Förra året firade vi med sill och jordgubbstårta och ungarna drog ner till idrottsplatsen för att resa midsommarstång och dansa.
I år, liksom lla kommande år, blir det helt annorlunda. Gösta finns inte med oss längre och jag känner att just den här midsommaren vill jag hoppa över. Tjabo jobbar, Tompan firar med sina barn i Fliseryd, Fia jobbar och resten av familjen firar hemma i Jönköping. Ullis firar på sitt håll och Emma och Lukas firar hos morfar.
Jag känner att jag behöver en vila från firandet i år. Äter min sill och mina jordgubbar med hundarna. Behöver ladda lite innan Lukas flyttar nästa vecka. Känner att flytten är både på gott och ont. Har haft Lukas runt mig så gott som dagligen och har kanske inte tagit tag i känslorna efter Göstas död. Ser ju Gösta i Lukas och har nog inte tagit tag i allt, som jag kanske borde. Vet inte om det blir lättare, eller svårare att hantera, det återstår att se. Nu känner jag att jag börjar svamla och leta ord. Tar en liten paus och återkommer.
 
 

RSS 2.0