Å så var det fredag igen

Blev inte mycket gjort i går. Är så trött på denna värk. Läser på Fb om alla som har värk och tycker synd om sig själva. Men dom åker på kryssning, shoppingresor, restaurangbesök och marknader. Jag får vara glad om jag tar mig till brevlådan eller soptunnan. Nu är jag lite gnällig. Men man blir nog lätt det, när man vaknar av jävelvärk, tidigt varje morgon och får kämpa sig igenom en timme innan värktabletterna gör mig lite rörligare. Är väl inte världens trevligaste när värken är som värst, men får jag bara vara ifred brukar det funka. Telefonsamtal på morgonen, med gnäll om värk, kan lätt få mig att gå i taket. Som det känns just nu, kan det nog åstadkommas lite i dag. Trots att natten blev kort och värken var för jävlig när jag vaknade, så börjar det ljusna. Saknar lill-Gösta som jag inte träffat på länge. Får nog bli en resa till Högsby till veckan.
Han är så otroligt lik sin pappa. Nu blir det i alla fall lite kaffe. Återkommer.

Dagarna rullar på

Är snart i mitten av september och inte långt kvar till jul. Stora sönerna och barnbarnet Nova var på besök i helgen.
Hon hade kataloger med jultidningar med sig som jag skulle beställa ur, men det bara försvann. Får hoppas på ett nytt besök så jag kan köp lite. Rambo fick några långa promender samt en tågresa till Högsby och besök hos lillGösta och Emma. Tompan gjorde ett kortare matstopp här innan han också var och hälsade på sin brorson. Perfekt motorcykelväder på lördagen. Tjabo och Nova sov över till söndagen och passade på att göra ett fikabesök på "Gammalt och Nytt"..
Huliganhundarna lämnade drivor med päls, när dom åkte hem. Dammsugaren blev helt full. Som vanligt var gamle Lennart skiträdd för gamla tanten Vita. Hon vaktar mig som en blodtörstig pitbull, när gammelpojkarna är på besök. Ingen av dom får komma för nära hennes matte.
Annars flyter dagarna på. Börjar så smått komma tillbaks till mitt gamla jag. Till och med sängen blir bäddad varje morgon och dagarna tillbringas inte lika mycket i sängen. Nätterna däremot är jobbiga och sömnlösa pga värken. Det blir inte många timmars sömn.
I går morse hittade jag en halv orm, som igelkotten lämnat kvar. Han/hon gillar tydligen att inta sina nattmål på altanen. Den här gången hade hen lämnat så pass mycket att jag kunde se att det var en hasselsnok. Fjärde i sommar, så det måste finnas mycket orm här omkring. Tur jag har lilla kotten.
I dag vet jag inte vad som händer. Städade lite i går så lite tvätt och ev uppläggning av fyra par byxor till tomtemor. Får jag ordning på höfterna kanske det tom blir en liten promenad. Beror lite på vädret.
Nu blir det i alla fall kaffe. Återkommer.
 

Måndag och höststart.

Känns att hösten är på ingång. Värken är inte lika jäklig när kylan börjar krypa sig på. Har regnat i två dagar och då är inte hundarna så sugna på att gå ut. Håller sig efter husväggen för att slippa bli blöta. Igelkotten, som bor under trappen, hade lämnat ett ormhuvud på altanen igen. Det tredje i sommar. Kanske som tack för maten han/hon får. Brukar ställa ut kattmat, köttfärs och en och annan äggula, på framsidan. Tror det uppskattas, för det försvinner i alla fall. Kan i och för sig vara någon katt, som också är här och äter. Börjar bli rena, rama djurparken här nu. Grannen har sett både räv och grävling. Rådjur är det gott om. Vildsvin såg jag bara spår av förra vintern och det räcker så bra. Ingen närkontakt med ett sån´t djur. Och så har vi då igelkottarna. Lite som att bo på landet. 
Börjar komma tillbaks till mitt vanliga jag. Lite berg- och dalbana fortfarande, men det går framåt så sakteliga. Nu ska jag, som vanligt, ta lite eftermiddagskaffe och sen blir det lite dammsugning. Återkommer

RSS 2.0