Sol o varmt som vanligt

Jag blir snart tokig av den här värmen. Blir, förresten, jag är. Måste jag vara eftersom jag ställde mig och bakade matbröd igår. Två sorter + kärleksmums. Att jag dessutom haft stopp i avloppet i köket i över en vecka underlättar ju inte precis. Tre samtal till rörpular´n och inget händer. I går kom hyresvärden och trodde han skulle fixa det snabbt. Icke. Sitter som berget. I morse kom han upp igen och frågade som vanligt, vad han skulle göra. Jag vet inte, som mitt barnbarn säger. Dessutom ville han veta hur han skulle lösa problemet med att det rinner vatten på golvet inne i grannens badrum. Som tur var kunde vi lösa det problemet åt honom. Mitt avlopp klarade han inte, så han bad mig ringa en annan rörmokare. En så´n som kommer och gör något när man ringer honom. Vadå? Skall jag ringa ? Är det inte husägarens sak. Nu fick jag i alla fall tag på Göte´s VVS, som naturligtvis har mycket att göra och inte kan komma förrän i morgon. Men vad sjutton, en dag till går väl. Passade dessutom på att fråga om balkongen, som vi inte kan använda eftersom han rivit väggen mellan mig och grannen. Men det var något han inte ville prata om så några grillkvällar på balkongen blir det definitivt inte i sommar. Inga blommor heller o ingen potatis, som jag brukar ha. Törs sjutton sitta ute. Sist jag gick ut på balkongen för att hämta några blomkrukor, kom grannens pitbull farande mot mig. Han är säkert snäll men...... Omplaceringshund som blivit slagen och fullproppad med amfetamin och anabola steroider för att bli en bra kamphund, är jag lite försiktig med. Är normalt inte rädd för hundar men den här är jag tyvärr lite osäker på. Trots försäkran om att han är jättesnäll.
Lilla Rambo börjar tuffa till sig. Min katt har haft vårkänslor (glömde ge henne p-piller) och han har gått runt och dragit med henne. I ett stadigt tag i svansen. Inte populärt. Varken hos mig eller kattstackarn. Han säger ifrån mer till Mimmi när hon blir för stöddig och det gjorde han inte förut. Han leker mer och är inte så rädd när det kommer nya människor. Riktig gullplutt. Ja det är ju Mimmi med, men hon är envis som en gammal get. Hon bestämmer när och om, hon vill lyssna. Det enda man kan muta henne med är korv. Hon gör vad som helst för en korvbit.  Sitt, ligg, vacker tass och kryp fixar hon hur lätt som helst, och snabbt. Bara hon får korv är hon hur lätt som helst att träna. Lär sig nya saker snabbt. Utan korvbit tittar hon på en som om man inte vore riktigt klok. "Tror du jag skulle krypa över golvet, utan att få korv. Glöm det." En gång kan man kanske lura henne att göra något men, får hon ingen korvbit då, då är det kört. Då sätter hon sig tre meter ifrån och bara tittar på en. Så irriterande. Även när man ropar på henne från köket, kommer hon bara till köksdörren och kollar om det är något speciellt innan hon kommer in. Ingen mat och ingen korv, då går hon igen. Satmara!!!!!!!!!!!!!
Nu skall jag börja med middagen. Blev inget igår på grund av bak och avloppsrensning.

Fredag igen

Fattar inte vart dagarna tar vägen. Nu är det i alla fall städat inför helgen. Ska absolut inte titta på TV-program som "Rent Hus". Blir alldeles städtokig. Skulle ha rensat boden idag men det får vänta till i morgon. Har ingen ork kvar. Ingen motivation heller för den delen. Fick ett Traderapaket i dag. Jättesöta gardiner till köket. Lite gammal stil. Blir nog snyggt framåt hösten.
Gjorde rent kattlådorna och plockade bort den ena. Nu när jag bara har två katter kvar behöver jag bara en låda. Skönt att bara rensa en istället för tre. Mina katter har det bra på sina nya ställen. Plingeling!!!!!! är hos min son i Mönsterås och har fått en ny kompis som heter Grisen????????? Malin bor i Oskarshamn hos en kompis till dottern och har också en ny kompis som heter Hajen???? Konstiga namn på katter. Sune är hos Malins nya mattes mamma (rörigt) och trivs jättebra. Han var ensamkatt innan han kom till mig och trivs bäst med det. Han är inte mycket för att ha kompisar. Malin var han väldigt kär i, men man kan ju hoppas att dom träffas ibland.

Blogganvändning ?????

Har nog missförstått hela idén med att blogga. Man skall tydligen gå in och tala om allting man gör under dagen, när man precis har gjort det eller håller på att göra det. Tror jag inte att jag orkar. Då får jag ju sitta här hela dagarna. Just nu håller jag på att baka matbröd, ljust och mörkt. Allt bröd slut så det fanns ingen återvändo. Går ju i och för sig fort bara man sätter igång. Skall bara sätta in två limpor till sen är jag klar. Måste laga lite mat till barn och barnbarn som hälsar på. Får nog leva på värktabletter i morgon

Lördag kväll o lite trött

Har inte skrivit på evigheter. För varmt och för jobbigt. Håller på att bli galen av den här värmen. Är för sjutton varmare inne än ute. Håller mig vid fläkten så mycket som möjligt. Skall försöka lura hit Lasse och se om han kan få igång takfläkten i vardagsrummet. Då kanske man kan titta på TV. Nu är det mer bada bastu som gäller därinne.
I torsdags morse vaknade jag klockan halv fem av att Coops chufför höll på att slå sönder sin lastbil precis utanför fönstret. Skulle antagligen koppla loss släpet som tyvärr satt FAST. Han försökte lösa det med en slägga och mig väckte han garanterat. På kvällen stannade 50 motorcyklar utanför köksfönstret och tävlade om vem som kunde låta mest. Alla vann!!!! Fredag morgon halv sju vaknade jag av att någon som kommit för sent till torsdagkvällens tävling, tävlade med sig själv samtidigt som han läste en karta. Antagligen för att se var han var och var dom andra var. Hoppas han hittade dom innan helgen var slut. Roligare att åka fler än att larva runt ensam.
Rambo har börjat tuffa till sig. Klarar soffan utan pall fast han är så liten att han springer utan att huka sig ner i kattunneln. Ser lite fånigt ut faktiskt. Men söta är dom.
I dag har jag tillbringat dagen framför datorn. Gjort slutprov i hemsjukvård. ROLIGT!
Är dom inte gullig dom här små liven. Dottern lämnade ett av barnbarnens stora nallar som direkt blev dagbädd till Mimmi och Rambo. När dottern är borta ligger dom där och väntar. Mysigt.
Nu när jag lärt mig lägga in bilder blir det fler så småningom.
Pratade med min bror i torsdagskväll och han påminde mig naturligtvis om min stora avsky för allt vad datorer hette. Fanns en tid när jag tyckte vansinnigt illa om just det jag håller på med nu. Men när Fan blir gammal blir han religiös säger man ju. Nu är det nog dags för sängen. Misstänker att jag får besök i morgon. Har klarat mig ett par dagar men nu är det nog kört, så det gäller att vara utvilad och klar i huvudet. Bäst att ladda perkulatorn fullt. Upptäckte att jag skrivit två olika namn på den minsta lilla killen. Han hette Gizmo när han kom hit men det lät lite larvigt så han blev snabbt omdöpt till Bruno eftersom han var brun. Genialiskt. Det funkade bara inte och så började han bli lite småstöddigt, så Rambo var rätt passande. Inte så att han går och spänner några muskler (för det har han inga) men lite tuff är han.
image1

RSS 2.0