Ny vecka

Jaha, så var det en ny vecka igen. Sov till klockan sex i dag. Något vingbruten faktiskt. Men medicin och kaffe är bra hjälp för att komma igång. Har varit ute med dom små hundarna. Tror dottern får ta dom stora. Har gått bra i natt. Vita ville inte sova hos mig. Det ville däremot Zacke. Har puttat ner honom ett antal gånger. Nu är det bäddning som gäller. Klätt mg har jag ju gjort, eftersom jag varit ute. I dag är det höstväder. Riktigt kallt faktiskt. Men jag klagar inte. LM kommer ju idag. Efter tio är det sagt. Brukar betyda halv tio. Då har hon varit på affären och köpt mjölk som hon vill ställa i mitt kylskåp. Bara för att kunna kolla vad jag har där. Kunde lika gärna köpa mjölk när hon gick hem.
Så ska dom stora hundarna hem. Vet inte om dom hämtas eller dottern skall köra hem dom. Men det visar sig. Kom i alla fall i håg Lennarts medicin i morse. Fenemal mot hans epilepsi.
Nu blir dety en kopp kaffe till innan jag bäddar.

Söndagslugnt???

Ja nu har alla åkt. Var och en till sitt. Händelserik söndag vill jag lova. När jag diskat klart efter middagen skulle jag ta ut hundarna. Går ut i hallen. Ytterdörren öppen och bara Vita som står och glor. Hjärtat stannade asbsolut. Har nog aldrig kommit ner för trapporna så snabbt och dotterns sambo var lika snabb. Jag tjoade och ropade. Inga hundar. T tog kopplen och drog i väg mot stationen medan barnbarnet och jag scannade av Storgatan. Nu hade jag panik. Dottern kom ut med lillprinsen och skulle börja leta. Då kom T gående med dom nere från skolan. Pust!!!! Kunde ha slutat illa. Ingen av dom har ju mycket trafikvett heller och små hundar blir ju stulna tätt som oftast. Tusen tankar far i skallen, vad som har hänt. Nu gick det ju bra, som tur va.
Får nog ta lite middagsvila efter den här pärsen. Sen kommer Lennart och Zacke och ska sova över till i morgon. Sonen måste till Kalmar och hämta plånboken med körkort och alla andra kort som han glömde där i går. Man blir glömsk med åren.
Nu blir det i alla fall kaffe och en cigg.

MimmiMamma Mimmis nya outfit. visst är hon tjusig.

12.10 söndag

Lugnt och tyst. Jönköpingsfamiljen har åkt till O-hamn. Kommer tillbaka 15.00 för utfodring. Har gjort allt klart. Bara att skjutsa in i ugnen och sätta igång potatiskoket. Nu skall hundarna få lite mat och se´n ska vi gå ut. Gäller att vila upp sig mellan varven. Jag passar på att dricka kaffe medan hundarna äter.

söndag morgon fem i sju

Vaknade av att dottern gick till jobbet. Lika så bäst att gå upp. Bara några få timmar kvar till anstormningen av Berga inleds. Kaffe och medicin intaget. Kaffekopp nr. 2 på gång. I dag lär det väl gå i ett. Ingen rast och vila.
I går kväll blev det film. Män som hatar kvinnor. Inte så bra som boken men helt klart bra. Så nu väntar vi på fortsättningen. Min "käre" bror uppifrån ringde halv elva. Bra i ordning som vanligt. Lyckades korta samtalet till två mnuter. Phuuu! Nu ringer han inte förrän nästa gång han dricker. Lovade att jag skulle ringa i dag, men det har han glömt som vanligt och svarar inte. Blir kort inlägg i dag. Måste sätta i gång och bädda, duscha och klä mig. Ta ut hundarna kanske. Vet inte om dom varit ute. Dottern brukar ta ut dom innan hon åker. Så..... Ja dom säger väl till om dom vill ut.

LoveI morgon kommer "pappas lille pojk" med mor, far och syster. Stannar bara över dagen. Har förberett för middag och skall strax köra i gång med dagens middag som också är förberedd. Oh, vad duktig jag är. Var ute med skithundarna för en stund sen. Känns att det är höst i luften. Blåser kallt fast solen skiner. Så skönt. Slipper ha fläktarna på hela dagarna. Gav hundarna lite rått kött. Mimmi gillar det, Rambo är lite fundersam. Eftersom Mimmi äter borde det ju vara gott. Men han ser ut som han skall spy. Vita nosar inte ens på det. Svea däremot, hugger som en utsvulten tiger. Fast hon är ju ingen hund. Mimmi skulle kunna döda för rått kött. Att det är så gott.
Nu blir det en kopp kaffe till sen kör jag i gång ugnen. Blir vitlökspotatis, dubbelpanerad skinksnitsel med ost och skinka emellan och bearnaisessås. Gott,gott.

ToalettbestyrMamma Mimmi hjälper sina små med kisseriet. Betsie får kissa antingen hon vill eller inte och Bernhard sover lugnt vidare i väntan på sin tur.

"Stora" valpar.Mätta och trötta. Bernhard gillar att ligga på rygg. Betsie ligger helst på dom andras ryggar.

Vita och RamboSkönt att dela sovplats med en kompis.

dumma människor

Det finns folk som inte kan rå för att dom är dumma. Och så finns det dom som är dumma på riktigt. Dit hör barnbarnet i skogens pappa och bihang. Bland några andra. Men dom människorna kan reta gallfeber på mig. Helt otroligt att man får vara så dumma och elaka och gå lösa i samhället. Borde vara spöstraff på sån´t. Pratade nyss med äldsta dottern och satt och retade upp mig till hjärtinfarktstadiet. Inte på henne, men på yngsta dottern hemska far. Helt otroligt att någon kan vara så korkad. Hans "fru" skall vi inte prata om. Hon är värre. Nu är detta inget skitprat. Dom är dumma på riktigt. Nu kunde man ju i och för sig dra upp det här med arv och miljö, men det skall jag inte göra. Lägga ner för den här gången och återgå till trevligare saker.
Valparna växer och frodas och Mimmi är inte så tokig längre. Vaktar dom givetvis men inte så hysteriskt som förut. Nu kan hon gå och lägga sig nå´n annanstans och vila. Sover under sängen på nätterna utom vid matning. Men nu är hon vid dörren och vill gå ut så nu blir det ett litet avbrott. Återkommer.
Så, kort rastning. Mimmi ville tillbaks direkt. Dessutom blev hon rädd för grannens grill, som stod utanför hans garage. Dumma hund. Sa till dottern i dag att hon skulle börja bruks med henne så hon lär sig vara med andra hundar. Klarar inte alls den sociala biten. Brist på social träning när hon var valp, instängd med flera andra valpkullar.
Nya medicinen funkar skitbra. Sov till halv sex och hade nog sovit längre om inte dottern, som skulle till jobbet, väckt mig med kaffedoft. Pigg och utvilad i alla fall. Sovit sen tio i går kväll. Får googla den nya medicinen. I dag blir det lite småplock. Förbereda middag till i morgon. Avskyr att laga mat när köket är fullt av folk. Dessutom laga middag till dottern kommer hem. Mycket mat blir det i dag. Nu blir det i alla fall kaffe. Återkommer.

vårdcentralen

Tillbaka från besöket på vårdcentralen. Doktor E hade en himla bra dag. Dessutom hade hon läst mina journaler. Äntligen. Insåg tydligen att jag behöver det jag bett om. Protesterade inte ens mot attt jag tagit värktabletter som var utskriven på någon annan. Fick min gamla vanliga medicin som jag ville ha + sovtabletter och retarden. Fick dessutom en ny värktablett jag skall prova. Långtidssockret vat lite högt, 6,7, så jag skall öka dosen av Metformin. Lite högt  blodtryck skall sänkas med ännu en annan sorts medicin. Skickade mig också till arbetsterapeuten för att få en rollator. Hon var givetvis inte där när jag letat mig igenom trappor och korridorer. Får åka dit på måndag. Tänk så bra allting blir.
LM ringde när vi kom hem. Lyckades avstyra besök i dag under förevändning att Mimmi behövde lugn. Men på måndag kommer hon. För att titta på valparna. Inte. Skall bara kolla om jag köpt något nytt som hon inte sett.
Nu blir det städning. Den städningen som jag påbörjade i går, men inte kunde slutföra eftersom jag inte ville störa grannen. Sen blir det middag. Pasta med ost- och skinksås.

Stooora valpar

Vägde valparna idag. Alla fem hade fördubblat sin vikt på en vecka. Nu väntar vi bara på att de ska öppna ögonen. Börjar synas lite i ögonvrårna på några. Lille Bernhard är verkligen en riktig pratkvarn. Som sin mamma. Han låter hela tiden. Även när han äter eller sover.
Började städa. Dammat överallt (nästan) Fy sjutton så dammigt det är. Kommer in skit från vägen, genom fönstren. Ligger som en grå hinna överallt. Tyvärr så tog inspirationen slut. Så det får bli fredagsstädning i stället. Dessutom vill jag inte störa grannen under oss. Han brukar gå och lägga sig vid åtta-tiden. Vill ju inte förstöra hans skönhetssömn.
Har druckit kaffe och ätit två mackor. Sista innan läkarbesöket i morgon. Nu gäller det bara att doktorinnan är på bra humör, så jag får det jag behöver i morgon. Hålla tummarna.
Har kollat lite matbloggar. Men det fnns inget nytt. Alla äter kyckling- eller laxfilé. Eller hämtmat. Kryddburken är väl ett undantag även om där också är mycket filéer. Lite inredningsbloggar har jag också hunnit med. Men inget nytt att bli inspirerad av. Nu skall jag kolla lite på Ernst.

Tjugo i sex

Lugnt och tyst. Tog en liten middagsvila efter hundrastningen. Så trött så jag mådde illa. Sonen kom tidigt. Zacke blev helt salig över bebisarna. Mimmi blev väl inte lika salig över att Zacke kom för nära. Men han tycker så mycket om små gulliga saker. Lennart är inte så intresserad. Är mest intresserad av att hålla koll på husse så han inte försvinner. Och så är han lite rädd för Rambo. Rambo har fått för sig att han måste vakta både mig och dottern mot stora, dumma hundar. Så kommer Lennart för nära, nafsar Rambo efter honom. Men han vill gärna inte vara ensam med den stora hunden. Måste ha backup av mig eller dottern. Då är han stentuff.
Funderar på om jag skall plocka fram dammsugaren så man slipper det i morgon. Det är ju rätt mycket hundhår på golvet av någon anledning. Tror faktiskt det blir lte städning i kväll. Läkar´n och inköpsrunda i morgon. Sen kan man slappa på eftermiddagen. Men först tror jag det blir lite kaffe. Får ju inte äta efter åtta. Skall vara fastande i morgon för att kolla blodsockret. Har jag inte kollat själv på evigheter. Brukar sticka mig i fingret i bland, men det var länge sen faktiskt. I våras tror jag. Det blir nog bra med det. Nu=kaffe.

27/8 06.37

Har varit uppe på allvar sen halv sex. Kollat bloggar för att se om nå´n mer än jag är vaken. Inte troligt. Väldigt stökig och orolig natt, trots hel sömntablett. Toabesök en gång i timmen. Drack nog för mycket kaffe i går. Stackars Vita trodde jag blivit helt knäpp. Så just nu känner jag nig allt annat än pigg. Men det går över.
Äldste sonen kommer in en sväng i dag. Vill ha hjälp med lite papper. Mmmi blir överlycklig när "storebror" Lennart kommer. Zacke blir antagligen helt tokig över valparna. Han älskar små bebisar. Kattungar och hundvalpar. Kattungarna satt han hos, som en stolt far och bar dom i munnen tillbaks till lådan när dom smet. Snacka om blöta, kladdiga kattungar. Annars blir det lugnt i dag. Dottern jobbar, som vanligt. I dag blir det 14 - 21.
Yngsta sonen var upp en snabbis i går med vår box till TV:n, som han lånat. Så har vi kanaler igen. Så enkelt. Bara koppla in. Väntar fortfarande på nya kort, som inte behövs, och att teknikern ska ringa. Behövs inte heller.
I morgon blir det läkarbesök kl 09.00. Fastande. Ja, ja det blir säkert bra. Kaffe på morgonen??? Räknas det? Måste ju ta medicin. Kan inte svälja 7 tabletter utan vätska. Sen ska vi till Kupan med 5-6 lådor. Kanske köpa nå´t. Handla på Matmästar´n tror jag. Ost och lite annat.
Nu är det dags för lite mer kaffe.

15.10

Jaha, så var det eftermiddag. Som tur var blev dottern inringd för att jobba. Ger mig en chans att sitta vid datorn. Tidiga morgnar och när hon jobbar, det är min datatid numer. Hon sitter fast på stolen.
I dag har jag gjort tre burkar paprikasallad + en stor burk pressgurka. Fisk till middag och disken klar. Försökte lägga mig en timme men det är kört när Rambo jagar flugor. Använder mig som studsmatta. Inte roligt. Han är faktiskt lite rädd för flugorna. Gillar inte när dom kommer emot honom. Dom är ju så stora.
Inga kort från Boxer i dag heller. Så jag får väl se på något skitprogram på TV:n. Tror förresten att det var Miss Marple på 4:an.
Trots skyfallet på förmiddagen är det lika varmt. Vi var ner på affären innan maten. Lite grönsaker behövdes men som vanligt blev det lite annat också.
Har kollat runt på nätet efter en köksvagn. Skulle vara bra att ha i köket. Ellos hade en för nästan 1200 kr. Lite dyrt. Sen fanns det en på IKEA för 450 kr. Kollar runt lite på Blocket. Dyker nog upp något så småningom.
Nu skall jag i alla fall ta lite kaffe och läsa AB.

Onsdag morgon 06.55

Sov till halv sju i dag också. Bortsett från ett kombinerat toabesök + köksgolvstorkning. MIMMI!!!!!!! Fast, hon var likadan förra gången hon fick puppisar. Har ingen ro att kissa när hon är ute. Skall bara in till valparna. Inne en halvtimme, sen är hon på dörren och skall ut. Det som gäller nu i ca sju veckor är golvmoppar och ett stort lager tidningar. Plus en massa rengöringsmedel. Och TÅLAMOD. Inte bli irriterad. Och inte släppa in valparna i vardagsrummet. Lättare sagt än gjort. Blir nog ingen vit rya på golvet före jul. Ingen matta nå´nstans förresten. Har liksom vita mattor överallt.
Vaknade i alla fall vid halv sju av världens härligaste ljud. Regnplask på fönstren. Regnar som sjutton. Himla skönt. Har fått i mig morgonens dos av gott och blandat, kaffe och en hembakad franskbulle, stor som ett dasslock. Himla god. Dotterns kompis hade bakat i går och skickade med bullar, franskbullar och en rulle Marabou. Gott, gott. Får hon gärna göra fler gånger. Recept på frallebullarna vill jag i alla fall ha.
Nu är jag tillbaks efter en stunds ofrivillig bortavaro. Blir galen när datorn bara stänger av sig. Varför gör den det?
Nu ska jag kika runt och se om nå´n mer än jag är vaken innan jag bäddar och klär på mig.

Tisdag kväll tio över nio

Fotboll på TV:n hela kvällen. Åtminstone har det låtit som det. Har ju inte så himla många kanaler just nu. De nya korten har inte kommit än. Så nu blir det avdrag på Boxeravgiften. En vecka utan djurpoliser. Hundarna sprätter till och mufflar vid minsta billjud. Väntar och väntar. Jag har suttit vid datorn hela kvällen utom när hundarna skulle ut. Så varmt så jag håller på att flippa ut. Måste bara bli lite svalare snart. Dottern slängde ur sig, att jag nog kommit i klimakteriet. Ja, för sådär 10 -12 år sedan. Nu ska jag bara vänta in arbetaren och sen skall jag slänga mig i duschen. Ta min medicin och invänta John Blund. Vattna änglatrumpeten först bara.
Återkommer antagligen i morgon.

eftermiddag tio i två

Middagen klar. Disken diskad. Inget mer att göra just nu. Dottern blev inringd, så hon ska i väg och jobba. Jag har skickat mail om lägenheter. Får se vad det leder till. Lilla Rambo jagar flugor. Han får tyvärr inte tag på dem. Blir galen på alla flugor. Har inte haft mer än högst tre flugor på hela sommaren. Men nu..... Avskyr när dom går på mig. Kan inte fatta hur det kan kännas. Så små kryp. Envisa som faan. Inte för jag vet om han är envis.
Nu blir det middagsvila. Mellan två och fem, varje dag, är jag oanträffbar. Behöver min middagsstund. Så alla som ringer den tiden får försöka senare.

Kvart över 11

Har i alla fall fått på mig lite kläder och bäddat. Lång seg morgon. Plockar och plockar. Fattar inte var alla pryttlar kommer i från. Det är i alla fall inte jag som slänger allt omkring mig. Eller? Dottern passar på att tvätta när det är torkväder. Skulle kanske hänga ut ryan så den blir torr nå´n gång.  Fast den torkar ju inne också. Vet inte vad jag ska hitta på i dag. Fläskpannkaka till middag. Fort och lätt. Så där behöver jag inte engagera mig så mycket. Har suttit och läst matbloggar på morgonen. Äter folk inte annat än lax- och kycklingfilé ? En bloggare hade 58 olika fiskrecept. 56 av dom var med laxfilé. Inte för att jag inte gillar lax, men det finns ju andra fiskar också. Måste fundera över söndagmiddagen också. Blir ju några fler som äter. Kunde man kanske få några förslag från Jönköping måntro? Nu blir det i alla fall kaffe.

LinslusenRambo dyker alltid upp som gubben i lådan. Det var inte honom jag skulle ta kort på utan Vita.

GosigtVisst ser det mysigt ut. Lille Bernhard som knölar in sig hos sin matte.

02.38

Ja,inte blev det något sova till halv sju. Har väl varit vaken en halv timme ungefär. Känner mig inte ens särskilt trött ochhar inte ont. Fyllde på med en värktablett nyss. Vita och Svea sover. Ja, alla sover. Utom jag. Lägenhetssurrande i huvudet igen. VILL ner på marken. Var in på Blocket för en stund sen och det blir nog ett mail eller två i dag. Får vi se vad som händer. Stordottern ringde i går kväll och undrade om jag ville ha en spikmatta. Har hört att dom ska vara bra, så det tackar man för naturligtvis.  Hela familjen kommer ner på söndag och yngsta dottern jobbar naturligtvis. Delad tur, från 07.00 - 21.00. Men det ordnar sig. Får se om det går att få ett kort på en skrattande prins, den här gången och inte en som ser ut som ett frågetecken.
I dag blir det inget speciellt. Men det säger jag visst varje dag. Skulle egentligen stryka och byta gardiner i vardagsrummet. Men vem sjutton ställer sig och stryker i denna värme. Kanske ska passa på nu medan det är svalt.
Får i alla fall köra i gång kaffemaskinen. Gårdagens kaffe är faktiskt  inte så gott. Nu ska jag kolla lite mat- och inredningsbloggar. Måste få lite tips och inspiration. Återkommer säkert.

Kväll och vaaarmt

Det är så jäkla varmt så jag tror jag avlider. Är som en bastu här inne. Trots att fläktarna går för fullt. Ringde Boxer i eftermiddag. Samma visa som förra gången. Trycka in1 eller 2. Svara ja eller nej. Tills en röst talar om att man kopplar mig till en tekniker. Kunde dom väl gjort från början. Hur någon skall kunna laga ett fel, som tror att Högsby ligger utanför Stockholm, det övergår mitt förstånd. Efter mycket tjafs och vändande av kort, kom han fram till att antingen var boxen trasig eller så var det korten. Det hade jag kunnat tala om direkt. Nu skulle han i alla fall skicka två nya kort och så skulle en tekniker från huvudkontoret ringa mig i kväll eller i morgon. Varför då?? Har ju inte fått korten än. Fattar nada. Men det löser sig nog. Dottern slet fram dammsugaren när jag skullekollapå Familjen Annorlunda. Så var den TV-kvällen förstörd. Som vanligt har hon farit fram som tanterna i "Rent Hus". Jag och hundarna är i vägen hela tiden. Vi blev inkörda i vardagsrummet och fick sitta hoptryckta i soffan. Ja, inte Mimmi. Hon fick ligga i hundsängen med valparna. Hon har kommit på ett nytt sätt att mata dom. Lägger sig på rygg och sen får dom ta sig upp till maten bäst dom kan. Riktig utmaning för dom små liven. Det blir högt att kliva till mammas tuttar. Vid matdags får jag hålla mig från köket. Hör Mimmi att jag börjar laga mat eller öppnar kylen, kommer hon som ryk och dra. Då stänger hon mjölkbaren direkt. Ungarna får vänta på lillturen. Men växer gör dom.
Nu är det i alla fall sovadags. Medicin, värktabletter och ett litet sömnpiller. Men först kaffe.

måndag eftermiddag 14.30

Så var middag och disk avklarat. Mimmi hade fått värsta spelet i Oskarshamn. Utanför veterinären smet hon och tänkte attackera några andra hundar. Dotterns kompis blev rejält utskälld och Mimmi visade hela garntyret. Så här uppförde hon sig inte förra gången hon hade valpar. Nu är hon mer lejon än hund.
Dottern är på Arbetsförmedlingen. Sedan skulle hon till Konsum och köpa potatis. Själv tror jag att jag skall tippa omkull, en timme eller två. Ringer Boxer lite senare.

FamiljelyckanRambo är väldigt stolt över sina kronjuveler och visar gärna upp dom. Lika bra att passa på innan dom ryker.

12.06

Nu är kålpuddingen i ugnen och valparna är klara och på väg hem. Dottern fick ta ut Mimmi för hon blev helgalen, när dom tog valparna. Nu är det i alla fall klart. Nu är det bara besiktningen klar. Så får man hoppas att allt är ok.
Det är så jäkla varmt här inne så man orkar knappt göra nå´nting. Inte för att jag behöver göra nå´t, men ändå. Skall i alla fall skala potatis om en stund. Hujedamej så roligt.

Betsie 3 dagar


Busan 3 dagar


Bianca 3 dagar


Bindie 3 dagar


Bernhard 3 dagar


Veterinärbesök

Här blev det brandkårsutryckning. Ringde veterinären och fick tid direkt. Så det var bara för dottern att hämta hundburen, lasta in Mimmi och valparna och ge sig i väg. Skönt att få det gjort. Mimmis sporrar var ju kvar, så henne fick dom söva och ta bort sporrarna. Sen blev det lite tokigt. Dom hade dragit åt bandaget för hårt så tassarna svällde upp nå´t helt enormt och blev blå-lila. Inte roligt. Men det ordnade sig.
Äldste sonen ringde. Vet inte hur jag ska göra. Blir bara mer och mer förbannad över hur saker och ting utvecklas. Känner mig som en åsna mellan två hötappar. Inte förbannad på honom dock.
Nu ska jag i alla fall skära kål och steka till kålpuddingen.

Måndag morgon

Helt otroligt. I dag sov jag till halv sju. Utan sedvanliga nattbesök till toan och på bara en halv sömntablett.  Ändå sov jag två timmar på eftermiddagen. Men morgonmedicin, värktabletter, kaffe och knäcke, är precis som vanligt. Det kommer jag inte undan.
I dag blir det några telefonsamtal. Till Boxer och till veterinären. Två av valparna har sporrar på bakbenen, som måste bort. Skall höra om vi skall göra det nu eller om det kan vänta till valpbesiktningen. Förra kullen var det ingen som hade sporrar. Dom valpkullar jag haft förut, två schäferkullar och en blandraskull, fick jag hjälp med sporrarna direkt.
Annars blir det inget särskilt i dag. Skall göra kålpudding. Var länge se´n. Så blir det väl lite städ och stök.
Valparna äter och växer. Har inte vägt dom eftersom man ser att dom växer och är pigga. Även den minsta. Hon gick inte upp i vikt första dagarna. Men nu har hon kommit i gång. Vägning på torsdag när dom är en vecka. Dottern pratar om att behålla lilla Busan. Jomenvisst. Skall jag gå ut med 4 hundar när hon jobbar. Varav en valp. Skulle inte tro det. Men man vet aldrig.
Nu blir det en omgång kaffe till. Sen ska jag som vanligt klä mig och bädda. Återkommer troligtvis.

Sovadags

Jaha, så var det kväll och i morgon börjar en ny vecka. Måste ringa Boxer igen, så jag kan se på TV. Inte för att det finns så mycket att titta på, men jag vill själv bestämma om och när jag vill titta. Kollade på film i kväll. "Gökboet" med Jack Nicholson. Gammal men skitbra. Såg den första gången på Roxybiografen i Mönsterås, med barnens far. De som drev biografen var ett gammalt cirkuspar. Kommer sjutton inte i håg vad dom hette.
Mimmi är  tokförbannad på Issa. Vill se henne död och uppäten. Nu spelar det ingen roll längre om hon kommer för nära ungarna. Hon finns, därför ska hon slitas i stycken. Stackars katt.
Rambo, den ärthjärnan, försökte få valparna att leka med hans strumpa. Kanske går, men dom kan inte springa så fort. Men vänta ett par veckor, så får han problem.
I morgon blir det nog lite städning. Bäst att passa på medan dotra är ledig. Uppsatt på jobb hela slutet på nästa vecka.
Pratade med sonen i dag och talade om att jag gått och varvar upp. Börjar bli riktigt heligt förbannad. Biter ihop för nu i alla fall. Får se vad som händer. Blir galen på folk. Varför?????
Vita ryan är i alla fall tvättad och ren. Världens bästa tvättmedel till möbler och bilsäten finns på Karlsson. Funkar på allt tyg. Tvättade hela hörnsoffan med det och den blev som ny.
Jacobi hette dom. Man och hustru. Jobbat som trapetsartister tror jag. Faller också under onyttigt vetande. Bodde över biografen i en helt otrolig lägenhet. Såå mycket grejer. Spetsar och tingeltangel. Jag har lite minne kvar i alla fall. Biljetter och godis köpte man av frun i den lilla luckan. Mannen rev biljetten och visade oss till våra platser. Bra samarbete dom emellan. Sen rökte han hela tiden. Cigarriller. Tur att det inte tog eld. Dåligt med nödutgångar och gamla stolar, hårda att sitta på.
Nähä, nu är det godnatt. Back tomorrow.

söndag morgon

Vaknade halv fem. Gick upp och satte igång perkulatorn. Satt vid datorn till halv sju, då gick jag och la mig igen. Efter sedvanligt intag av medicin, värktabletter, kaffe och knäcke. Vaknade kvart i nio av att någon slog på grinden till mitt rum. "Dumma hund, vad ska du in här och göra". Vaknade till ordentligt och såg att Mimmi inte skulle in till mig, hon skulle ut.  Hur fasen hade hon tagit sig in?? Hur högt hoppar hon? Och varför? Valparna skrek så det var bara att släppa ut henne. Kollade namn till dem igår och i dag. Killen heter i alla fall Bernhard. Första vita tjejen, Bianca. Den lilla vita Busan, den svarta Bindie och den bruna Betsie. Troligtvis.
Dottern fick en DVD i går. Av grannen. Så vi kollade en film med Jeff Dunhamn. Buktalaren med "Ahmed the dead terrorist", "Walter", den tjuriga gubben, "Peanut" och "Jalapeno on a stick". Skrattade så jag fick ont i magen och tårarna bara rann. Han är helt hejdlös, som buktalare. För att inte tala om när han berättar om familjens vavvor (chihuahuas). Kolla in honom om ni inte gjort det.!
I dag blir det inget speciellt. Mattvätt!  MIMMI HAR PISSAT PÅ MIN VITA RYAMATTA!!!!!!!! Så nu är det hundförbud i vardagsrummet. TOTALT!! Kan man bli galen eller kan man bli galen. Lite förlåten är hon för hon är nyförlöst. Vet ju hur förvirrad man var själv efter förlossning. Inte för att jag sprang runt och pissade på mattor, men ändå. Lite förståelse får man ändå ha.
Vita tycker fortfarande inte om puppisarna. Flyr direkt om dom kommer för nära. Blir inte lätt för henne när dom börjar springa runt på golvet. Vart skall hon ta vägen??
Nu skall jag bädda och klä på mig i alla fall. Kan inte gå här och sega hela dagen. I och för sig skulle jag väl kunna det, har inte direkt några tider att passa. Men nu blir det först kaffe, sen.......

13.16

Så har vi varit på loppiset. Där var man efterlängtad vill jag lova. Stor kram blev det av herr loppis. Hittade inget speciellt. Dottern hittade salt- och pepparkvarn i svart. Favoritfärg. Hon har svart och jag har vitt. Börjar plocka i hop till framtida flytt.
Vita fick följa med oss. Hon är lite osäker på mamma tjurmupp, som kan få ett utbrott rätt som det är. Flög på Rambo ordentligt när vi kom hem bara för att han hälsade först. Stackars Vita stod kvar ute i trappen och vågade inte gå in.
Valparna är  jätteläskiga och deras mamma rena skräcken. Stackars Vita.
Slängde in en kyckling i ugnen när vi kom hem. Eller, slängde gjorde jag väl inte. Kryddade och ställde in den.
Dottern är ute och klipper gräset. Ser för jäkligt ut just nu. Måste rensa land och plocka bort vissna växter. Tänkte dom skulle få undan balkongräcket först,bara. Pratade lite med äldste sonen på förmddagen. Var lite ledsen, men det ordnar sig förhoppningsvis.
Nu skall jag plocka bland mina tre lådor med böcker. L och L  ville ha en del. Deckare och tantsnusk. Gissa vem som vill ha vad? Är det någon mer som är intresserad är det bara att tjoa till. Annars går allt till Kupan.

SveaSatt uppe och bläddrade bland bloggar för att få lite inspiration. Halv sju tog jag en bok och gick och la mig igen. Läste lite och tänkte att, kan nog somna om. Då kom Svea. När hon blir riktigt kelig, ska hon absolut slicka mig på näsan. Hon har gjort det se´n jag fick hem henne. Och när man blundar och precis skall till att somna är det riktigt irriterande med en sträv kattunga. Hon ger sig inte heller. Så det var bara att gå upp. Medan jag gick på toa igen passade Mimmii på att ha "skit"roligt. Hennes mage är inte så rolig efter valpningen. Svart, kletig avföring efter fem efterbörder. Så nu har jag torkat golvet i köket. Såå roligt.
I dag tror jag definitivt att det blir lite loppisbesök. Om det går att lämna Mimmi ensam. Hon var ju väldigt gnällig och orolig när dottern var i väg i går. Hon vill gärna inte vara ensam. Så vi har fått tagit upp gamla hundsängen och ställt den i vardagsrummet. Där ligger hon och valparna när vi tittar på TV. Ja, nå´n rättvisa får det ju vara. Får Vita och Rambo vara med så skall hon också det. Hon vill inte ligga ensam och övergiven i ett mörkt rum. Hu, så hemskt. Kan ju gå miste om nå´t.
Nu är det i alla fall dags för nästa kopp kaffe. Bädda och klä på sig.

Så var det morgon igen

Vaknade för en halvtmme se´n. Var på toa och försökte sen somna om. Kört. Varmt och huvudvärk. Nu är perkulatorn i gång i alla fall. Kaffe och medicin. Oerhört givande morgnar. Samma varje dag. Så tröstlöst. Nä, nu börjar det låta pip och gnäll. Skönt att vakna utan värk, så jag är inte alls gnällig. Hamnade i minnen i går och blev fruktansvärt gammal helt plötsligt. Fast man är väl å andra sidan inte äldre än man känner sig. Nittiotvå, eller nå´t så´nt. Nä, nu börjar det gnällas igen. Nu är kaffet klart så nu ska jag hälla upp en kopp och snurra runt lite på mina bloggar. Återkommer när jag vaknat och slutat gnälla.

Mönsterås förr

Har flipprat runt lite på nätet och hittade Mönsteråsbloggen med gammalt och nytt om Mönsterås. Vi flyttade ju dit i oktober 1957 från Hudiksvall. Fadern fått jobb på bruket, som var nytt. Började 1:an i Centralskolan hos fröken Elin Åberg. Mellanstadiet i samma skola men med en magister. Thure Räfsgård. Hembygdsfest i Folkets park dit husar Skog kom ridande. Stilig i gammal husaruniform och med stora grå mustascher. Handlade gjorde vi på Kalmar Läns som först låg på Storgatan, där Paperman ligger. Senare flyttade det ner till ett numera rivet hus på Algotsparkeringen. Handlade vi inte där så var det på Asplunds, som låg där Ankarstens guld ligger i dag. Vägen ner förbi Domus mot E22.an var grusväg. Uppe vid vändplanen på Centralskolan låg en korvkiosk som i stort sett sålde kokt med bröd, tror jag. Tonåren tillbringades stor del av fritiden på "telegrafen". Nuvarande Jehovas Vittnens lokal. Där kunde man gå in och ringa. Beställde samtalen av en tant innanför en liten lucka. Vi var mest inne för värmens skull innan vi  åkte till Blomstermåla. Herre min tid vad länge se´n. Trillade ner i gamla minnen när jag läste bloggen.
Mimmi har varit väldigt orolig när dottern varit borta. Låg och läste när hon började föra ett väldans liv. Hon hade bäddat runt så intensivt så alla valparna var borta. Tre stycken hade hon lyckats få IN i påslakanet och två under. Dumma hund. Rambo och Vita har legat som döa sillar som vanligt. Rör sig inte mycket när jag är hemma ensam med dom.
Varmt så jag håller på att avlida. Låg i badet en stund. Ganska skönt men för varmt.
Nu tror jag faktiskt jag skall fixa lite kaffe. Har inte fått ordning på TV:n än men det kvittar. Det är ju helg och bara skit i alla fall. Fixar det på måndag.

eftermiddag 12.57

Städat färdigt. Ätit middag. Snabbmat. Hade spagetti i frysen. Smidigt. Ringt Boxer om TV:n. Vänt på korten, stängt av, dragit ut sladdar, startat om, sökt om, låtit TV:n stå på en timme på betalkanal. Samma procedur med båda korten. Funkar ändå inte. Skit samma. Får ringa igen när dottern kommer hem. Hon har åkt in till stan till en kompis. Skulle kolla djuraffären efter Piss Off för Rambos revirmarkeringar och till kattlådan.
Jag skall passa på att ta ett bad och sen lägga mig och läsa. Det hamras och bankas ute på balkongen. Hoppas dom är färdiga snart. Blir galen på oljudet. Nu väntar badkaret.

Sanslöst

Hur många år har jag haft ont och jobbigt på morgnarna? Hur många gånger har jag förklarat det för både min gamla läkare och den nya? Varför har ingen sagt : "Ja, men då skall du få en långtidsverkande värktablett, som du tar på kvällen, så har du inte ont när du går upp. Hallå!!!! Varför har ingen kommit på det? Fel läkare? Min gamla läkare hade jag i över 25 år. Han kunde mig utan och innan. Inte ens han kom på en så enkel sak. Tar en retard när jag lägger mig. Kommer enkelt ur sängen på morgonen. Utan att stappla fram som jag gick på glas eller glödande kol. Där varje steg känns som någon vrider om en kniv i ryggen. Ja, ja man blir tydligen aldrig för gammal för att förvånas. Nu är det bara att hoppas att min nya läkare håller med om det och skriver ut det jag behöver.
Vaknade klockan fyra i morse. Utvilad. Har druckit kaffe och tagit medicin. Fyllde på med retard och mår himla bra.
Mimmi är smal som en speta. Tänk om en annan sett ut så efter att ha fött åtta barn. Nu har jag bara fött fem. Men speta blir jag nog aldrig mer. Vägde 45 kg efter att ha fött första sonen. Gick upp 9 kilo och gick ner 12. Men det var den graviditeten. Sen gick det åt andra hållet. Läste föresten att Mimmi fick "barn" samma dag som Sanna Lundell och Mikael Persbrandt. På tal om onödigt vetande. Fast dom fick ju bara en "Åke Lo", Mimmi fick fem.
I går kväll fick vi ta in hundsängen i vardagsrummet. Med valpar och Mimmi. Hon ville inte ligga ensam när vi kollade på film. Hur man nu kan vara ensam med fem barn. Killen är fortfarande den pipigaste. Inget konstigt i och för sig. Killar är väldigt gnälliga av naturen. Dom två vita tjejerna kravlar runt i lådan på upptäcktsfärd. Sen hittar dom inte mamma när dom blir hungriga. Hundar flyttar ju inte på sina ungar som katter gör, så hon ligger bara och tittar på dom och piper.
Nu är det dags för lite mer kaffe. Vet ännu inte vad som händer i dag. Det vanliga fredagsköret antagligen. I morgon blir det nog loppis. Var väldigt länge se´n.

23.05

Klockan är elva och jag är inte trött. Det gick över. Nej, tog ett piller nyss, så slutar jag skriva har jag somnat. Kollat på film och plockat lite. Mycket tvätt blir det med hemmaförlossning. Filmen vi kollade på hette Marley & me. Helt galen hund men en sann berättelse. Sorglig i slutet, som alltid med hundfilmer. Se den.
Valparna piper. MYCKET. Har fortfarande inte kommit på bra namn. Bernhard, Bianca, Britt-Marie, Bodil och Berta. Snyggt??
Nja, jag vet inte. Får vänta ett tag och kolla deras personligheter. Nu börjar det i alla fall bli dags för sängen. God natt. Hörs i morgon.

18.40

Det har varit en låång dag i dag. Ingen ordning på nå´nting. Hämtmat från Högsby. Kebab. Sovit. Varit ut med hundarna. Särat på Mimmi och Rambo. Mimmi mycket tjurigare den här gången. Riktigt aggresiv. Grannen var upp och tittade på dom. Ville ha hjälp av dottern att bära in nya TV:n. TUUNG. Skönt att det snart är kväll så man får gå och lägga sig.
Läste stordotterns blogg om skolstart på högstadiet. JAG kommer faktiskt i håg när jag började sjuan. Då hade åttaåriga folkskolan utökat till nioårig. Realen togs bort. Vi var de första sjundeklassarna som började på Parkskolan. Några sista realklasser gick sista året där. Vi samlades utanför skolan och blev uppropade. Herregud så stort det var. Så länge se´n. Då hade vi skoldag på lördagarna också. Vi hade fyra timmar hemkunskap. Inte klokt egentligen. Och nu har jag barnbarn som börjat högstadiet. Alla mina barn har gått på Parkskolan och haft samma lärare som jag hade. Lite roligt faktiskt. Hu så gammal jag blev helt plötsligt.
Nu skall jag ta lite kaffe. Försöka väcka dottern, som ska bada Mimmi och sen bädda rent till valparna. Dom växer medan man tittar på dom. Äter, äter och äter. Killen är väldigt pipig. Piper till och med när han äter. Nu återstår att hitta på namn åt dem. På B. Bernhard och Bianca är så gott som klart. Men resten. Förslag???

Lååång dag

Klockan är bara halv elva men det känns som sena eftermiddagen. Vi försökte sova en stund men naturligtvis satte balkongbyggarna i gång att hamra, borra och skrika. Lika bra att ge upp. Mimmi vaktar sina små som ett lejon. Issa vågade sig in till henne, men det gör hon nog inte om. Mimmi visade hela garnityret och högg ordentligt. Fick bara tag i päls som tur var. Inget blodvite. Rambo vaktar ytterdörr och balkongdörr. Kan ju komma in nå´n och ta hans bebisar. Dottern badar och jag försöker hålla mig vaken. Retarden hjälper i alla fall. Får ta ett snack med doktorn nästa vecka. Nu blir det en kopp kaffe till. Ska göra rent i valplådan när dottern badat färdigt.

Inte storNär man är så här liten kan man bli vägd i en liten mugg.

Först och näst störstPappas flicka blir grundligt tvättad av sin stolte far

MammamjölkNär man är så här liten är det inte dumt med lite mammamjölk. Stackars Mimmi behöver sig en dusch till kvällen efter lång förlossning.

PuppisarnaStora är dom inte och fem stycken blev det. Fyra tjejer och en kille.

TvättningRambo är väldigt engagerad i valptvättning.

Valp 5

Tjugo över sex kom en vit tik till. Hon vägde 150 gram. Är inte hundra på att Mimmi är färdig än. Väntar en timme till och ser. Dottern är trött, jag är trött, Rambo är trött, Mimmi är nog tröttast. Vita har sovit hela natten. Har varit en väääldigt lång natt.

Valp 4

Svart tik som väger 155 gram. Föddes 04.48. De två första valparna är bruna. Nu är både vi och Mimmi trött. Är inte hundra på att det är färdigt. Mimmi är väldigt arg just nu på Issa,som vågar komma i närheten av valparna. Nu tror jag att jag ska bädda och klä på mig. Knappast någon idé att lägga sig igen. Får i alla fall vänta nå´n timme till och se om det är klart. Sen är det renbäddning i valplådan som gäller. Skall värma lite mjölk med druvsocker och en äggula till Mimmi. Det kan hon behöva.

Valp 3

En tik på 155 gram kom 03.35 och väger 155 gram. Vit som sin mamma.
Rambo är skittrött, men han är med och tvättar valparna. sitter i valplådan och blinkar av trötthet. Men sova ska han inte. Hans bebisar också. Han var likadan förra kullen. Mimmi morrar i bland, när han blir för påträngande. Men han ger inte upp.

Valp nr 1 och 2

Jaha, så var det i gång. Första valpen, en tik på 200 gram, kom kvart över ett. Nästa, en hane på 210 gram, kom en timme senare. Mimmi är så duktig. Perkulatorn brummar. Behövs nog lite kaffe innan natten är slut. Återkommer.

Valpning snart?

Mimmi har varit orolig hela eftermiddagen. Bäddat i sin valplåda och vill inte vara ensam. Nu har hon knölat ner sig och väntar helt lugnt. Dottern ligger på sängen och försöker sova. Kan bli en lång natt.
Själv har jag sovit fler timmar i eftermiddag. Blev helt toktrött. Kan det vara retarden jag fick av barnbarnets mamma??? Funkar i alla fall så här långt. Skall ta en till innanjag lägger mig och se hur det funkar i morgon bitti.
Blir lite konstigt när vi går och väntar på valpningen. Kan inte företa sig något alls. Har plockat fram handdukar, som kan behövas. Våg och anteckningsblock behövs också. Dom är så små när dom föds, så vi väger dom varje dag, för att kolla att dom går upp som dom ska.
I dag har balkongbygget äntligen kommit i gång. Två man har bankat hela dagen och inte kommit nå´nstans. I och för sig bra att dom är noga. Kanske kan grilla till jul eller så.
L kom upp en sväng på förmddagen. Kaffe och lite jobbprat. Själv behöver jag inte jobba. Det blir jobbprat ändå. Både med dottern och L.
Nu ska jag nog ta en kopp kaffe och kolla om det är något på TV:n. Miss Marple tror jag. Men det är svårt att koncentrera sig på något just nu. Återkommer med valpinformation.

Onsdag 07.15

Vaknade för en timme se´n. Tyckte jag hörde pipande, men icke. Önsketänkande??? Har haft Vita och Rambo hos mig i två nätter så Mimmi skall få vara i fred. När två hundar, på vardera drygt två kilo, lägger sig i sängen, väger dom bly. Båda skall ligga precis intill och ingen är flyttbar om jag behöver vända på mig. Så jag ligger som ett dåligt skrivet S med fötterna utanför sängen. Har jag ont på morgonen, eller har jag ONT??? Nu har jag i alla fall fått i mig medicin, värktabletter, kaffe och knäcke. Värken ger sig nog så småningom.
I går hade jag skitont hela dagen. Svårt att både sitta och resa mig. Men det är väl så med gamla tanter.
Börjar i alla fall bli kallare ute. Höstväder. I går frös jag faktiskt lite. Bättre att frysa och klä på sig en kofta än att svettas. Kan ju inte gå runt utan kläder på dagarna.
I dag är det inget särskilt som händer. Ev en snabbtripp till Högsby för dottern. Annars blir det bara att vänta på att Mimmi skall valpa. Nu blir det en kopp kaffe till.

Ajax -TysonVåran lilla valp Ajax, som numera heter Tyson, var på Blocket i går och sökte dagmatte. Så stor och fin han har blivit. Eller, stor och stor. Större i alla fall. Unghund.
Har sprungit på toa hela natten så det var nog inte Dag-Ottos plommon som var boven i dramat. Har nog fått en släng av nå´nting. Sov ett par timmar i går eftermiddag. Helt slut.
Inga valpar än. Mimmi bäddar och bäddar, men ingenting händer. Magen har i alla fall sjunkit ner ordentligt sen ett par dagar tillbaks, så det kan inte dröja så länge. Bara att vänta.
Dottern skall åka in till Högsby och klippa sig i eftermiddag. Åka till Algots med dammsugaren som gick sönder och handla lite på Konsum. Jag får vara hemma och vara förlossningsvakt.
Annars inget särskilt.

LoveFörsökte få lilla prinsen på kort när han skrattade. Alltid glad den ungen. Jo heja. Såg bara allmänt förvånad ut. Skrattade hejdlöst åt hundarna däremot.
Nu har jag i alla fall fått en tid hos doktorn. 28 august. Tio dagar kvar och tre sovpiller. Blir roligt. Fastande och morgonurin. Varför då?? Ska bara ha värktabletter, sovtabletter och blodtrycksdito. Ja, ja le och se glad ut.,
Har i alla fall fått på mig kläder och bäddat. Dottern åkte till tippen med en massa bröte. Jag åt tre plommon i går, så jag kunde inte följa med. Får springa som Dag-Otto.
Blir väl inget särskilt i dag. Jag skall i alla fall diska och plocka fram något ur frysen. Blir nog fisk i dag. Lax kanske.
Lite dammsugning och tvätt blir det nog också. Men först disk.

Ny vecka

Ja, nu är söndagen över. Var helt slut i går kväll. Kollade på en film "Allting flyter", rätt rolig faktisk. Runt tio fick jag väcka dottern tre - fyra gånger. Hon var också helt slut. Söndagen var väldigt intensiv, minst sagt. Inte lätt med en söndag varannan vecka hos mig att få det att fungera. Men snart är det ordning igen förhoppningsvis. Bakade en Glömmingetårta, som gick åt rätt snabbt. En bit kvar till yngsta dotter. Gjorde ungersk gulasch på nästan två kilo kött. Allt tog slut. Jobbardottern fick åka och köpa pizza. Ja hon är ingen större köttälskare ändå. Roligt när alla slickar karotterna.
Vaknade halv sex i dag. Blivande mamman hade kissat i köket så det blev golvtorkning. Hon hade bäddat som sjutton i går kväll. Börjar antagligen dra ihop sig. Ungarna lever rullan i magen på henne. Ser ut som sjögång. Nu vill dom ut.
Väntar på att klockan skall bli nio. Måste ringa vårdcentralen. Mina Tiparol är slut och jag har bara tre sovpiller.
Nu blir det en kopp kaffe till innan dagen går vidare.

Söndag morgon

Relativt pigg trots några fjortisar som, klockan ett i natt, gav sig fan på att dom skulle väcka hela Berga. Tror dom lyckades. En av dom skrek rakt ut bara, i falsett, som om han/hon var i sjönöd. Var faktiskt färdig att gå ut och bussa Rambo på dom.
Nåväl. Dottern har rastat hundarna och åkt till jobbet. Sista dagen på semesterviket. I morgon blir det AF. Jag skall bädda och klä mig innan jag börjar med tårtbaket. Barnet i skogen ville ha tårta när hon kom. Hon kommer klockan nio. Tårta till frukost?????
Känns som det skulle bli varmt i dag med, trots ihärdigt regnande. Regnet har i alla fall väckt upp bålgetingarna, som huserar under taket vid takfönstret. Har slagit ihjäl två nu på morgonen. Så nu är fönstret stängt. Har sluppit alla getingar i sommar. Men nu har dom tydligen kommit i gång. Usch!! Är allergisk mot getingstick. Blir fruktansvärt svullen, får världens klåda och andningsproblem. Akuten snabbt som ögat. Vill inte.
Nä, är väl bäst att köra i gång. Snart börjar cirkusen.

Lördag kväll 21.25

Lördagen har runnit iväg med, inköpsrunda i Högsby, städning, tvätt och matlagning. Sen middag i dag. Fylld lövbiff  och pommesgratäng. Längesen. Förberett middag till i morgon, så jag slipper stå och hålla på med det, med en massa folk i huset. Tidig morgon blir det också. Dottern skall jobba och jag skall baka tårta och skala potatis.
Inget nytt på valpfronten. Mimmi bäddar och bäddar, men mer blir det inte. Är nästan värre än när jag själv var gravid och räknade ner dagarna. I morgon blir det surr, med barn, barnbarn och barnbarns kompis. Lär nog somna ovaggad i morgon kväll.
Bra väder har det i alla fall varit i dag. Kyligt på morgonen. Bara 10+. Soligt, klibbigt och varmt när vi var i Högsby. Ett jäkla ösregn på eftermiddagen. Gillar regn.
Har läst hela eftermiddagen och kvällen. Mias systrar av Maria Eriksson och Kerstin Weigl. Himla bra. Nu blir det en sista kopp kaffe innan dusch och sova.

Lördag morgonInget Algots i dag. Lite oroligt att ge sig i väg med en tjeja som ska föda vilken minut som helst. Handlar i Högsby. I morgon kommer denna glada lilla skit med mor och far och systrar. Då blir det väl tårtkalas kan tänkas.
Vaknade klockan sex i dag också. Egendomligt. Följde de vanliga rutinerna med medicin, kaffe och knäcke. Bläddrade runt bland "mina" bloggar och tog en kopp kaffe till. Nu blir det mer kaffe innan bäddning och påklädning.

Nattskriverier 00.00

Skulle egentligen intagit sängläge för över en timme sen.Men detta plockande. Har bytt sand i kattlådan. Lika bra att göra det nu. Ryggen vill inte i morgon bitti. Fresh & Easy heter det. 107 kr för 7 liter på Maxi.. Vita kristaller som räcker en månad till två katter. Behöver bara plocka bajs och absolut ingen lukt. Suveränt. Katterna gillar det också åtmnstone Svea. För hon blir inte rosa påtassarna som hom blir av den andra kattsanden. Coops. Bra, men den dammar och färgar av sig. Nu skall jag i alla fall på do och sen i säng. God Natt och sov tills ni vaknar.

sjuk???????

Tror jag håller på att bli sjuk. Fryser och svettas om vartannat. Nyser och har huvudvärk. Vill inte bli sjuk. Svininfluensa????
Knappast. Har inte träffat några svin, vad jag vet. Troligtvis fläktarnas fel. Sitter i blåsten när det är varmt. Är nog inte bra. Har inte gjort ett skit i eftermiddag. Eller på hela dagen, förresten. Ätit lite och rastat hundarna. Skall diska upp efter mat och fika. Golven klarar sig tills i morgon. Dottern vill nog också prova nya vattendammsugaren. Inte så äckligt som jag trodde, att hälla ut vatten och skit. Har nog inte så skitigt som jag trodde. Var bara hundhår i vattnet.
I morgon blir det alltså veckans rastning av mamma. Får inte glömma att köpa ingredienser till tårtan. N tyckte att vi skulle ha kalas på söndag. Med tårta. Så jag får väl baka någon smarrig sak.
Nu fick Mimmi tokspel. Sitter på köksbordet (som vanligt) och troligtvis gick Lilly förbi. Hennes ärkefiende. Hon tål bara inte den hunden. I och för sig tål hon ingen hund alls. Utom Louie och Flisan. Ja Lennart förstås. Men det är hennes storebror. Och Zacke. Men det är i stort sett allt.
Rambo gillar alla hundar. Utom Louie. Vita bryr sig inte. Om dom inte kommer för nära. Hon är väldigt vaktig när man är ute med henne.
Nä, finns nog ingen återvändo. Inga kommer tydligen inte, så det är väl bara att ta hand om disken. Avskyr att ha en massa disk på morgonen. Vill ha rent och undanplockat i köket när jag kommer upp.
Dottern har slutat och är på hemväg. Hundarna sitter vid ytterdörren. Det gör dom alltid klockan nio när hon jobbar kväll. Hur sjutton vet dom att klockan är nio??? Hon brukar inte vara hemma förrän efter halv tio. Och dom bara sitter där. Vet i alla fall var dom är. DISKEN!!!!!!!

14.00

Kökslampan fixad. L och L kom upp och fikade och L lagade lampan. Så enkelt. Tog en minut. Så nu slipper jag smyga runt i mörkret på kvällarna. Lättare att jobba när man ser vad man gör. Mimmi blev galen förstås. Hon blir hyperstirrig när det kommer en karl. Vill inte ha med dom att göra över huvud taget. Äldste sonen har hon börjat acceptera. Nätt och jämt. Rambo blir lycklig, vem som än kommer. Alla kommer bara för att leka med honom. Vita bryr sig inte så mycket. Hon hälsar lite. Sen är det bra.
Nu är det kissrunda som gäller. Sen skall jag torka av golven och eventuellt laga lite mat.

Fredag 11.55

Vaknade klockan sex. Lagom tll medicindags. Segade mig upp i dag. Ont,ont. Tar en timme drygt innan jag  funkar något så när. Nu har dottern gett sig i väg till jobbet. Skulle till Maxi först, för hundmat, kattsand och galltvål. Jobbar till 21.00.
Jag har dammsugit hela lägenheten och skall torka golven i kök och hall. Inte så skitigt men luktar gott när man är färdig. Ingen matlagning i dag. Äter lite rester om jag blir hungrig. Dagen har varit lugn, än så länge och det kan fortsätta så. Nu ska jag ta lite kaffe innan golven blir vaskade.

Vardagsmat?????

Har suttit och klickat runt på en massa matbloggar. Försökt få lite inspiration till att laga mat. Blir samma, dag ut och dag in. Men det verkar som det enda folk äter runt om i Sverige är fläskfilé, kycklingfilé och lax. Nå´n gång kassler i olika former. Många ingredienser, som man måste åka land och rike runt för att hitta, och onödigt krångligt och tidskrävande. Är det ingen som äter vanlig svensk husmanskost längre?
I dag är det segt och väldigt ont. Rambo har tjurat färdigt och spinner loss med Issa. Mimmi ligger på golvet som en stor sköldpadda och Vita ligger som vanligt på en kudde. Skall snart ta ut dom igen och sedan börja med maten.

10.05

Dagens andra kisserunda avklarad. Rätt skönt ute men det börjar bli varmt igen. När jag gick upp i morse var det nästan kallt. Kunde fortsätta så. Tycker INTE om värmen. Fanns en tid (för hundra år se´n) när jag kunde vara i solen hur länge som helst. Men den tiden är förbi. Kan det bero på ålder måntro?
Issa har fått spelet och ska absolut ha igång Rambo. Men han är lite småtjurig i dag. Kan bero på skvättskyddet. Hanhundar här i går och nu måste han ju pinka in sitt revir igen. Inte roligt när han går och skvätter överallt, så då får han ha sitt skvättskydd med döskallar. Senare i höst ryker kulorna så vi slipper skvättandet.
Nu skall jag rensa kattlådan. Köpte Ever Fresh, eller vad det heter. Vita kristaller som räcker en månad ungefär för två katter. Och visst, det är jättebra men jag gillar inte kattsand som klumpar sig. Kan inte spola ner det i toaletten utan måste lägga det i en bajspåse och slänga i soptunnan. Om man kunde lära katterna att gå på toaletten. Så bra det skulle vara.

Torsdag morgon 05.56

Har varit uppe sen halv fem. Såå jäkla ont. Måste ha vridit mig på något sätt i går. Rambo sov hos mig och Vita i natt. Det gillar han. Inte. Slänger sig ut när jag öppnar på morgonen. Sen gömmer han sig. I dag blir det så lite som möjligt gjort. Bara hundrastning och matlagning. Dottern jobbar hela dagen så det blir middag klockan fem. Cirka. Nu blir det mer kaffe.

Bror och syster


Oliver och EvitaFick en bild på Evita och hennes bror Oliver idag, från hennes förra ägare.
Städdag idag. Precis klara så kommer äldsta sonen med Zacke och Lennart. Så var det bara att dammsuga igen. Mitt i det så kom L på ett sällsynt besök. Stannade på kaffe och skvaller.  Tyckte att jag skulle med på en Tysklandsresa. Jo, det du. Hon skulle skaffa mig en ung snygg karl. Vad sjutton skall jag ha honom till? Tvätta hans skitiga kalsonger. Dottern hjälper mig med tvätten. Tror absolut inte att hon kan tänka sig att tvätta åt nägon karlslok. Är så nöjd som jag har det. Skulle i så fall vara för hundpromena der,i blev i alla fall klara och jag kunde börja med middag. I kväll har det varit "Miss Marple". Mysig tant. I morgon jobbar dottern hela dagen, Bara hoppas på att nte valparna kommer då. Nu är hon så tjock så jag är rädd att hon ska spricka.

Min lilla tant


fick spelet i morse. Lekte med påslakanet i en hel minut. Sen blev hon så trött. Så nu sover hon.

Rambo


Visst är han söt min lilla chihuahua. Strypkoppel, så jag klarar av att hålla honom. Han drar ju så förskräckligt. Är rädd att han skall dra omkull mig. Jovisst!!

Blivande mor och far

I går kväll var Mimmi väldig flåsig och orolig. Trodde det skulle köra i gång med valpning. Inte. I dag är hon lika stimmg som vanligt. Kacklar och pratar.
Vaknade klockan sex i morse efter ett toabesök klockan ett. Som vanligt medicin och kaffe. Plockade ihop tvätt och drack lite mer kaffe. Kollade på "Den nakna kocken". Duktig. Men han har olivolja på precis allting. Så jäkla tråkigt.
I dag blir det lite städning. Dammsugning och golvtorkning. Hall och kök. Middag. Nå´nting, vet inte vad. Annars blir det lugnt.
Har i alla fall bäddat men inte klätt på mig än. Så det är vad som är på gång just nu. Efter en kopp kaffe till.

Ja, så var det tisdagVaknade halv fyra. Satte igång kaffet och kollade lite bloggar. Segade till halv sex, då jag tog min medicin och gick och la mig igen. Somnade faktiskt om och sov till åtta. Vaknade av att Issa fått spelet och rusade runt som en dåre. RAMBO!!!!!
Nu regnar det. Skönt. Lite svalare inomhus. "Bara 24+" så jag har inte behövt köra i gång någon fläkt ännu.
Min balkong är för tråkig. Så här har den sett ut i två somrar . Stor, men absolut inte fin. Brukar alltid ha fullt med blommor. Luktärtor, pelargoner, prydnadspumpor, kryddor, rabarber och även potatis. Rabarbern växer utanför i landet just nu. Även smultronen jag planterade ut efter att dom gjort sitt på balkongen. Sista gången sådde jag krasse. Indiankrasse och någon slingrig sort. Aldrig mer. Blev full med stora äckliga gröna fjärilslarver. Vilket tydligen är väldigt vanligt. Tror det var kålfjärilen som gillar att lägga ägg på krasse. Ja inte hos mig i alla fall. Änglatrumpeten jag fick som ett litet skott av L, lever fortfarande. Växer bra, men brukar börja blomma först när jag tar in den. Vill ha min balkong klar någon gång.
I dag blir det inte så mycket gjort eftersom det regnar. Inget väder att vara ute i. Som tur är. Slipper känna mig som en tråkig stugsittare. Vill ut i skogen och kolla om svamp och bär men klarar det bara inte. Sjuttsingen också.
Nu blir det i alla fall en kopp kaffe till. Sen ska jag bädda.


Bus i köket

med Mimmi boss. Hon håller alltid ett vakande öga på Rambo och Vita. Ingen lek utan att hon är med och bestämmer reglerna. Stackars Rambo får nte ens hälsa på dottern när hon kommer hem. Mimmi ger sig på honom direkt om han blir för glad och hoppig. Surmupp.

21.36

Snart sovadags. Dottern slutade klockan tolv. Så när hon kom hem blev det städning och tvätt. Regnade och åskade ordentligt i eftermiddag. Behövdes verkligen. Regnet alltså. Men inte sjutton blev det svalare inomhus. Efter städ och middag, fyllde jag upp badkaret och tog ett skönt bad. Tänkte att värken skulle ge med sig lite. Icke. Ledvärken i vänster hand har blivit värre och även vänster höft och ben. Kanske hänger ihop. Glömde ringa vårdcentralen naturligtvis, men kom ihåg att vattna blommorna. Torrt, torrt.
Mimmis mage har sjunkit ordentligt så det börjar dra ihop sig. 64 dagar efter första parningen är på måndag. Plus minus 5 dagar.
Nu är det en sista kopp kaffe + kolla lite på Beck sen väntar sängen. Hoppas det inte blir utryckning i morgon bitti.

Brandkårsutryckning

blev det här i morse. Hade precis skrivit klart om min dag av självömkan när dottern blev inringd. Den vikarie som skulle jobba orkade inte efter fyra dagars ledighet. Så det blev vackert att klä på sig och ta ut hundarna på kisspromenad. Lite jobbigt så tidigt innan värken har gett sig något. Blev en snabbrunda bara. Får gå lite längre nästa runda. Nu skall jag i alla fall ta fram dammsugar´n och börja städa så smått. Får ta den tid det tar. Går ju inte precis i någon racerfart. Sakta, sakta ett rum i taget med rast och vila emellan. Men först lite kaffe.

Ny vecka igen

Snart i mitten av augusti. Jag väntar på hösten. Väldigt dimmigt i morse också.  Varit uppe en timme drygt. Druckit kaffe och tagit medicin. Läst färdigt "Tyskungen" av Camilla Läckberg. Bra faktiskt. Läste "Sjöjungfrun"  innan. Blev fel ordning men.....
Ja, nu är det måndag igen och början på ännu en händelserik vecka. Med mediciner, kaffe, knäckebröd och matlagning. Dottern är ledig i tre dagar så hon får ta kissrundor och promenader med djuren. Jag skall bara ägna mig åt självömkan över min ständiga värk. Ringa vårdcentralen i dag. Har värktabletter veckan ut, så jag behöver en tid eller nytt recept. Har egentligen ingen lust att gå dit men tänkte ta upp min ledvärk med henne. Ont i handlederna mest och har ingen styrka i händerna. Knappt jag kan vrida upp locket på Panodilburken. Oh, idag blir det nog en så´n där riktigt rolig gnälldag. Börjar i alla fall bra. Lite städning blir det nog också mellan gnällen. Plus tvätt. Nu blir det i alla fall en kopp kaffe till.

15.10

Klockan är över tre och jag har fortfarande inte vattnat. Allt annat är gjort. Rastat hundarna en gång till. Mimmi var helt döhispig när vi kom ut. Fattade inte ett jota förrän jag upptäckte katten i slänten. Det gjorde inte Mimmi, som tur var. Kände bara lukten och blev helt förvirrad. Luktar grannkatt och här finns ingen. Har börjat förbereda middagen. Baconlindad kycklingfilé och potatis. Pratat med stora barnen. Ingen elektriker i sikte än. Kollade smultronen i landet utanför. Stora och fina , men svåra att få tag i eftersom balkongbyggaren ställt ett långt balkongräcke i vägen. Ja, ja det får bli nästa sommar. Troligt.
Att det kan vara så jäkla varmt!!!! Blir tokig. ONT; ONT; ONT.  Har ätit hur många värktabletter, som helst. Vet inte om det är dom som gör att jag har så ont i lederna. Måste ta upp det med "min" doktor.
Blommorna!!!!

9.35

Bäddat, duschat och klätt på mig. Diskat och rastat smågrisarna. Mimmi är väldigt orolig. Varmt som i en bastu både ute och inne. Lika blöt i duschen som utanför.  Det enda som funkar är att gå mellan fläktarna. En vid soffan, en vid datorn och en i köket. Har alltid fläkten på i sovrummet på nätterna. Så svalt och skönt. Nu blir det lite kaffe innan jag vattnar alla torra växter.

Söndag???

Får ingen ordning på dagarna. Gick runt hela dagen i går och trodde det var söndag, av någon anledning. Så i morse när jag vaknade, klockan sex, tänkte jag "ringa vårdcentralen". Så dumt. Vet inte varför jag har vaknat varje morgon med "fel" dag. I går kväll tog jag fram dosetten för att fylla på medicin. Totalt förvirrad. Nu är det i alla fall söndag. Medicin och kaffe klart. Dottern på jobbet till klockan fyra. Inget särskilt i dag. Hoppas på att en snäll elektriker kommer upp och hjälper mig med kökslampan, som pajat.
Förra veckan ringde hyresvärden. Skulle kolla om balkongen var färdig. Färdig!!!! Ingen har ens börjat på den. Grannens far skulle fixa den i juni. Vilket skämt. Har inte haft balkong på två somrar nu. Han hade fått betalt både för material och arbete för en månad se´n men inget har hänt. Skumt.
Inte så varmt än, men....... Väldigt dimmigt på morgnarna. Riktigt höstlikt. Vill ha regn.
Nu skall jag i alla fall duscha och klä mig. Bädda sängar, rensa kattlådan, vattna blommor och plocka lite. Men först lite kaffe.

Jävla värme

Orkar inte göra ett skit. Plockade i alla fall in alla rabarber förut. Blev två påsar för framtida pajer eller muffins. Fläktade lite när jag var ute med hundarna men inne är det skitvarmt. Köket är värst, trots fläkt. Nu får det gärna bli lite regn.
Mimmi bökar in sig i huset på kattpelaren. Lite trångt kanske. Men vill hon bädda där så...... LM har ringt två gånger i eftermiddag. Men i den här värmen orkar jag inte med maaal. Annars har det varit lugnt i dag. Äldsta och yngsta sonen har ringt om inget särskilt. "Vad gör du", bara. Ja, ingenting. Stordottern ringde.Dom skulle till Gränna och bada (och köpa polkagrisar till mig) Skojar bara. Inga grisar men gärna dom goda chokladklubborna man doppar i kaffet.
Måste ta hand om disken som stått sen i morse. Avskyr att ha en massa disk. Fattar inte att det kan bli så mycket efter två personer. Hur sjutton såg det ut när vi var fem stycken. Disk upp till taket?
Lite kallt kaffe kanske, innan disken.

Blivande mor


Lördag 8 augusti

Sovit dåligt i natt. Trots sömnpiller kl.22 somnade jag inte förrän vid tolvtiden. Vaknade 02.00 och gick på toa. La mig igen och somnade om till kvart i fem. Satte på kaffet, fyllde på värkmedicinen jag tog i natt och tog resten av min morgondos tillsammans med knäcke och kaffe. Molnigt och dimmigt ute. Men det kan fort ändra sig. Städade i går kväll. Stängde in katterna på toaletten och öppnade överallt för att få in lite sval kvällsluft. Hade 31+ innei går. Fruktansvärt. Till och med hundarna led av värmen i går. Ja, inte Rambo. Han är ju en liten mexikanare och älskar värme. Jagade Issa, så gott som hela dagen. Men inte ens hon orkade med honom hur mycket som helst.
I dag blir det nog inte så mycket gjort. Dottern jobbar kväll, 12 - 21, så det blir inget laga middag heller. Kissrundor med hundarna är väl allt.
Evitas förra ägare ringde i går eftermiddag. Saknar naturligtvis sin lilla fröken, men är glad att hon har det bra.
Mimmi har varit orolig i natt. Upp och ner i sängen. Bäddat och krafsat runt i valplådan. Hon har mycket mjölk, så det börjar dra ihop sig. Hon äter fortfarande duktigt, så än är det inte dags.
Klockan är halv tolv och nu börjar det bli riktigt varmt igen. Blir galen på denna värme. "Man kan inte bli något som man redan är". Eller????

Fredag igen

Veckorna bara ramlar i väg. Vaknade klockan fem. Startade kaffekokaren. Tog mina värktabletter 2+2+2. Den här klibbbiga värmen gör värken mycket värre. Förutom ryggen så är vänster ben och höft för jäklig. Kan inte ligga på den sidan längre. När kaffet var klart blev det två knäcke, kaffe och morgondosen av medicinen. Dottern åkte till jobbet och hundarna gick och la sig efter första morgonrundan. Nu är klockan snart halv tio och vi har varit ute en kisserunda till. Grannens katt hade den stora fräckheten att vara på "vår" gård och Mimmi fick förstås tokspel. Hann, som tur var, stoppa henne innan det spårade ur.
Blir nog inte något särskilt avancerat i dag. Rastning av hundar och matlagning. Det är nog allt. För varmt att göra nå´t. Ja, ja får väl se vad som händer under dagen.

Mimmi med magen

"Har jag inte världens sötaste bebismage"?

Vita badar

Vita älskar att bada. Inte. Hon ser ut som hon skulle till slakt. Hur bedrövligt som helst. När hon kom hit var hon svartprickig på magen av gammal skit. Men det har vi fått bort nu. Så hon är rosa och fin under pälsen och har slutat med sitt ihärdiga kliande.

Min nya matta.

Vit ryamatta. Perfekt att spy på. Mjukt och fnt.

Nya skåpet

Mitt nya skåp. Egentligen är det lite korkat att först måla och sen slipa bort färgen. Men snyggt blir det.

Godis eller......?

Dom  marshmallows som Mimmi vräkte i sig och spydde upp, slängde dottern i toastolen. Dom flyter fortfarande omkring. Vad sjutton är det vi stoppar i oss? Liknar simdynor.
Nu har jag i alla fall klätt på mig och bäddat rent i sängen. Tvättdag i dag med bra torkväder. Lite dammsugning och golvtorkning blir det nog också. Annars blir det nog inget särskilt i dag. Skogen i morgon om det är bra väder. Ett par liter blåbär vore inte så dumt. Kantareller finns på Konsum, billigt. Köpte förra veckan, 129 kr kilot. Men semesterkassörskan hade tagit betalt för ägg 36 kr / kilo ungefär. Så det blev väldigt billigt. Jag köpte rätt så mycket. Skulle kanske åkt tillbaks och rättat till det men såg det när vi kom hem, så.......

Tidig morgon

I går tog lilla L med sig mamma, pappa och syskon och åkte hem. Han är ett väldigt glatt och socialt barn. Skrattar och pratar bara man tittar på honom. I bland får han troligtvis för sig att "jag kanske ska gråta lite", så då tar han i från tårna och så kommer det bara ett litet tantgnäll och en krokodiltår. Sen skrattar han igen. När han inte skrattar och pratar, tar han sig en slurk från mjölkbaren eller så sover han. Det har han nog efter sin mor. Henne fick man väcka för att hon skulle få någon mat. När hon var en månad, sov hon lätt från åtta på kvällen, till man väckte henne klockan åtta på morgonen. Märkligt. Men skönt.
Lilla Rambo varpå studiebesök i går, på dotterns jobb. Skitkul!!! Långa korridorer att springa i och katt att försöka finta. Katten Svante väger 8 kilo och är måttligt intresserad av lek.
Mimmi blev ledsen förstås, för att hon inte fick följa med. Inte så bra i en varm bil när man är höggravid. Som demonstration åt hon därför, i går kväll, upp en hel påse marschmallows + lite kattbajs och spydde på min nya fina ryamatta. Sååå roligt!! Inte. Som tur var gick det att få bort fläcken. Så nu är alla hundar portförbjudna i vardagsrummet. Varför vill man ha en vit ryamatta??? Snyggt? Ja, absolut. Men så fruktansvärt opraktiskt.
I dag gick jag upp halv fem. Tog två Tiparol + Panodil Extend, som jag nu har fyllt på med två Tramadol + resten av mina mediciner. Metformin, Trombyl, Seloken och Simvastitin. Gott och blandat. Glad att jag kan hålla sockret på bra nivå så jag slipper sprutor. Fick det på sjukan när jag fick min hjärtinfarkt. Det kändes knappt. Sprutorna alltså. Hjärtinfarkten KÄNDES.
Nu är det "mer kaffe" dags. Lösa lite korsord innan jag bäddar och klär på mig. Dottern är ledig ett par dagar så hon tar hand om hundarna. Sköönt.

Lördag eftermiddag

Sonen kom upp med mattan jag fick och jag fick också hjälp med att få upp skåpet (bild kommer). Nu har jag plockat och grejat. Skall ta ut hundarna en sväng och sen börja med maten.
Hundarna rastade och potatisen kokar. Köttgrytan färdig. Har strukit köksgardiner som skall upp. Lovade stordottern att hon skulle få dom jag har uppe nu. Så blir fönstret putsat också. Behövligt. Tar resten av fönstren nästa vecka.
Något varmt, fast det var så kyligt i morse. Efter mat och disk blir det städning. Dammsuga och torka golv. Jag har plockat hela dagen, tycker jag. Ändå kan jag nog plocka ett tag till. Måste vattna alla växter. Torkar snabbt när solen ligger på hela eftermiddagen och kvällen. Änglatrumpeten dricker hur mycket som helst.
Städat och klart. Klockan är nio. Himla snyggt med mattan. Men inte roligt om den blir skitig. Nu ska jag duscha och sen är det kväll. I morgon kommer stordotter med sambo och hela drösen med ungar. Hans, hennes och gemensam. Hujedamej. Räknar kallt med att jag är skitslut i morgon kväll. Rambo blir i alla fall lycklig. Han är helsåld på dotterns sambo. Lite kaffe innan duschen sen lägger jag av för i dag.

1 augusti

I morse kändes det i luften att hösten är på gång. Riktigt varmt kan det bli fortfarande. Men kvällar, nätter och morgnar är kyligare. Så skönt.
Hasade mig upp halv sex. Kände kaffedoften. Nu börjar jag komma i gång efter medicin och värktabletter. Ska försöka komma i gång och städa i dag och hoppas på att få upp mitt skåp. Ringa stordottern under dagen. Vet fortfarande inte om dom kommer i morgon eller inte. Men det märker jag ju i och för sig.
Hundarna har i alla fall varit ute på dagens första kissrunda. Nu ligger dom som vanligt, som döá sillar. Mimmi är inte lika aktiv längre. Stor om magen. Två veckor kvar till vi kan börja nedräkningen. Är svårt att veta om man ska räkna efter första parningen eller sista. Hon äter som en häst. Alltid hungrig. I stället för mat två gånger om dagen, kan det bli både tre och fyra. Hon får både torrfoder och burkmat. Rambo och Vita blir lite tjuriga för att dom inte får lika mycket mat. Men nå´n måtta får det vara. Rambo kan äta hur mycket som helst. Till slut blir han som en boll och det vill jag inte.
Nu ska jag klä på mig, bädda och börja plocka lite. Sen måste jag försöka ta mig ner till affären också. Men först lite kaffe.

RSS 2.0