Fredag morgon 27 februari

Har noll koll på dagar och datum. Var tvungen att kolla min kattkalender för att komma rätt. Så är det när man är en glad pensionär. Har sovit några timmar i natt, även om det är trångt med två hundar i sängen. Tur att dom är så små och tar relativt liten plats. Vaknade av att dottern försökte väcka Vita och Rambo för att dom skulle gå ut. Mina hundar är morgontrötta och klockan var tjugo i sex. Rambo försökte göra sig mindre än vad han är, för att komma undan. Men kissrunda blev det i alla fall. Sen fort upp i sängen igen och ner under täcket. Han ligger alltid under täcket. Är lite frusen av sig. Dottern åkte till jobbet och jag tyckte det var lika bra att stiga upp och fixa kaffe. Medicin och knäckebröd, det är min frukost.
Nyss ringde telefonen. Ett 08-nummer. Har ringt förut men jag har inte svarat. Försäljare? Men det var någon som sökte dottern. Undrade om hon kunde jobba??? I Stockholm??? Nä, i Högsby. Gick över växeln?? Talade om att hon inte bor inne hos mig och att hon redan var på jobbet. Fattar ingenting. Visserligen gick hon bredvid i två dagar som personlig assistent inne i Högsby, men det hade hon tackat nej till och mig veterligen var det ett företag från Växjö. Ja det visar sig väl. Kul när man är efterfrågad. Ja inte man som i jag alltså.
I dag blir det nog en seeeg dag. Kommer inte riktigt i gång. Har suttit vid datorn sedan jag gick upp. Kollat favoritbloggar och Blocket. Skall betala in lite köp på Tradera och maila en säljare. Hon sålde ett nytt toalock i rosa som jag bara ville ha. Vann det också. Bara 12 kr. Som hittat. Var bara det att hon inte upplyst om att locket var i trä, så frakten blir något dyr. Vet inte om jag är villig att betala 180 kr i frakt för ett toalock. Även om det är rosa.
Nu ska jag i alla fall försöka få på mig lite kläder och sätta igång. Ingen panik visserligen men det är skönt att få undan på förmiddagen. Lite städning blir det. Och hundpromenader. Återkommer nog i kväll.

Dumheter

Ringde barnbarnet som vanligt i kväll. Bihanget svarade och sa att hon var ute och gick. Frågade varför hon tog med sig hemtelefonen när hon gick ut. Bättre att ha den kvar i huset så de som är kvar hemma kan svara. Hon hade kopplat över den till mobilen. Antagligen för att den som var kvar hemma INTE skulle kunna svara. Snacka om kontrollfreak. Hur jävla dum får man va?
Barnbarnet ringde i alla fall upp sedan och pratade en stund. Ville att jag skulle ringa i morgon kväll, så då gör jag det. Kanske jag har tur och någon svarar som inte är ute och springer med telefonen.
Barnbarnets mamma ringde och talade om att hon skulle läggas in på BB i dag för övervakning. Inte dags förrän i mitten på april, men Sigge vill tydligen ut tidigare. Nu får hon Bricanyl, för att det skall lugna ner sig och Kortison så bebisens lungor skall utvecklas ordentligt. En vecka till eller två skulle inte skada, men det är bara att vänta och se.
Dottern har kommit hem från jobbet (ja inte den som ligger på BB förstås, utan den yngsta) och rastat odjuren. Dom blir precis sjövilda när hon kommer hem.
Sjövild, kan man väl kalla blondinen i "Sveriges värsta bilförare". Med såna bilförare ute på vägarna lever vi farligt. Fattar inte hur dessa människor fått körkort överhuvud taget. Deras bilskollärare borde skämmas ordentligt när dom ser programmet. Kvinnan som vann bilen i kväll måste vara överlycklig. Nu har hon en egen bil och kan köra utan att ha sin kacklande man bredvid sig. Hade det varit min man som tjatat så fruktansvärt när jag körde bil, hade jag kört ut för ett jättestup bara för att få tyst på honom. Herre min skapare vilka människor det finns.
Nu är det dags för sista koppen kaffe och sista rökat. För kvällen alltså. Tidig morgon i morgon också. Dottern jobbar dag, så jag får dras med odjuren från 06.00 till ca 15.45. Herre min je. Hur ska det gå. Nä, det är faktiskt lugnt. Dom är så stilla och lugna när hon jobbar. Vågar väl inte leva rullan.
Blir väl lite helgstädning och plock om jag inte har för jäkla ont. God natt.

Seg morgon

Sov dåligt i natt (ovanligt?) Hade både Vita och Rambo hos mig. Tog beslutet i går att, dom två flyttar med mig, så Mimmi får vara ensam. Tror hon behöver det. Sen blir jag ju hunddagmamma åt henne när dottern jobbar, naturligtvis. Så länge dom bor i närheten. I dag är jag i alla fall hundvakt hela da´n. Dottern har delad tur och visste inte om hon åkte hem emellan. 6.00 - 22.00, det blir långt. Vaknade i alla fall tjugo ggr minst i natt. Hade så jäkla ont. Halv fem gav jag upp och körde igång perkulatorn. Ingen idé att ligga och försöka sova, när det inte funkar.
I dag skall jag plocka och röja lite. Sanslöst vad man samlar på sig "bra att ha-grejer". Hittade prylar i går som jag defenitivt inte visste varför jag sparat. Har inte letat efter dom eller ens kommit ihåg att jag haft dom.
Ringde barnbarnet som vanligt i går kväll och som vanligt inget svar. Vet inte om jag skall skratta eller gråta. Det är bara så löjligt. Nu har jag i alla fall ringt två gånger förra vecka och varenda dag, sedan i söndags, den här veckan. Nu har jag satt i system att ringa varje kväll mellan sex och halv sju. Får se hur lång tid det tar innan någon svarar.
LM har lyst med sin frånvaro i nästan två veckor. Det är nästan så jag börjar bli lite orolig. Det värsta med långa uppehåll är att hon har så mycket hon måste berätta. I och för sig rätt skönt, jag slipper säga något. Bara nicka och säga "mmm" och "javisst".
Nu ska jag i alla fall in i duschen, innan jag kör i gång med dagens "arbete". Återkommer.

I väntan på storebror

Länge sedan jag skrev något. Inget speciellt har hänt faktiskt. Har ringt mitt barnbarn ett par gånger efter löfte om att de skulle svara. Naturligtvis har dom inte gjort det. Men jag fortsätter ringa, en eller två gånger om dagen. Dom kanske glömmer sig någon gång.
I morse ringde telefonen klockan sju. Dotterns jobb naturligtvis. Brandkårsutryckning. Hon hann bli färdig och var på väg att åka, så ringde dom igen och sa att hon inte behövde. Genialt. Undrar vilka som jobbar på bemanningsenheten. Hon hade ju lika gärna kunnat vara halvvägs till stan. Ja, det blev en tidig morgon i alla fall. Jätteskönt. Fruktansvärt trött. Har inte sovit många timmar senaste veckan. Kan inte ligga på sidan för då värker höften. Ligger jag på ryggen får jag en katt på bröstet och då går det absolut inte sova. Lika envist med sömntabletterna. Har till och med kollat nätet om det går att köpa någon annan stans. Men liiite dyrt faktiskt.  Är väl bara att kämpa på.
Fick hem Rambos skvättskydd idag. Han är så tråkig med sin revirmarkering. Fungerade jättebra. Han springer runt med en liten zebramönstrad gördel om magen. Häftigt.
Nu skall jag kolla på "Storebror", Big brother. Såg lite igår och tänkte kolla lite i kväll också. Roligt att se en "normal" Linda Rosing. Utan anknäbb. Varför har människan spökat till sig så fruktansvärt. Hon var ju faktiskt rätt söt utan dom gigantiska läpparna. Hur kan någon tycka att det är snyggt. Kollade 2 minuter på "Den rätta för Rosing", men var tvungen att gå ut så jag inte skulle kräkas.
Ska vara duktigare på att rapportera om mitt innehållsrika liv, från och med i morgon. Nu blir det TV och sedan sängen.

Hyresvärd i Turkiet

Här sitter jag och ringer en hel dag, efter att ha fått ett mail från, vad jag trodde, hyresvärden. I dag svarade han och talade om att han var i Turkiet. Någon som tydligen hette Alfons, skötte hans mail. Folk är knepiga. Varför lämna hyresvärdens telefonnummer och säga att jag ska ringa under dagen. Är dom ovänner, eller? Hur eller hur, lägenheten är min och jag kan flytta in när jag vill. Så himla bra. Nu kan jag börja planera lite vettigt. Köpa färg och måla allting innan flytten. Blir bra.

Sova? Vad är det

Vaken natt, som vanligt. Har löst korsord en timme och försökt bli trött, men icke. Var ändå så trött när jag la mig vid halv elva. Somnade nästan direkt och sov till halv ett. Lagom? Inte alls. Men vad gör man. Får ingen ordning på nånting när jag inte får sova ordentligt.
I går var det inget speciellt. Åkte in till Högsby och handlade. Karlsson, Konsum och Ica. Sen höll jag på att ringa till lägenhetsuthyraren i Bockara hela dan. Fick ett mail från honom att jag skulle ringa under dagen. Skulle underlätta om han svarade. Försöker i dag igen.
Kollade på arga snickar´n i går kväll. Vad är det för fel på folk? Hur kan dom bara bo i sån röra, år ut och år in. Har man tummen mitt i näven skall man inte köpa hus. I alla fall inte ett som måste helrenoveras. Blir galen när jag ser sånt. Varför inte ta ett rum i taget, så nånting blir färdigt nån gång. Eller varför inte anlita hantverkare när man märker att man inte klarar ut det. Inte mina problem visserligen men jag fattar inte hur folk tänker.
Hoppas bara det går vägen med nya lägenheten. Har redan börjat sortera och slänga. Välbehövligt, hur eller hur.
Nu ska jag i alla fall köra i gång perkulatorn. Blir definitivt inget mer sova i natt.

Tisdag 17 februari

Återkommer efter några dagars tystnad. Har inte haft något särskilt att skriva om och har väl fortfarande inte det. Allt går på i sin vanliga lunk. Våren börjar närma sig och jag är SÅÅÅ sugen på att börja måla. Tänkte börja med sovrumsmöbeln. Säng, spegelbyrå, pottskåp och hylla. När det är klart tänkte jag matrumsbord och stolar. Samt klä om stolarna. Har inte kollat på klaffbordet jag kunde få. Är det något att ha, är det ommålning av det också. Saknar min symaskin. Gick sönder när garantin gått ut, givetvis. Har mycket som ska sys. Får väl låna L:s så länge till ekonomin tillåter inköp av en ny. Eller bra begagnad.
I dag blir det väl heller inget särskilt. Frostade ur den ena frysen igår så det blir kanske den andra i dag. Samt lite plock i skåpen. Sortera och slänga och köra till Kupan.
Ringde tandläkaren åt sonen i dag men glömde gratulera. Ja inte tandläkaren, sonen. Han fyller år idag, 27. Förstår inte att barnen bara blir äldre och äldre. Tycker att jag skulle bli det med, men det kanske kommer. Nu ska jag i alla fall fylla på kaffemuggen och ringa och gratulera sonen.

Lördag kväll

Hundarna kom hem från stan och var rätt trötta. Inte Vita. Hon bara gick efter dottern. Gillar inte andra hundar och vill inte leka. Men så är det med gamla tanter. Både Mimmi och Rambo hade skött sig. Till och med varit lösa och Mimmi hade inte skällt varken på andra hundar eller barnvagnar. Det kanske blir hund av henne med så småningom. Lagade middag till dom kom hem. Stekt rökt fläsk med spenat och potatis.
Barnbarnet från skogen ringde. Kors i taket. Kunde inte komma på sportlovet. Pratade med hennes far som hetsade upp sig till knäppnivå när han inte kunde övertyga mig om att han har rätt. Lovade i alla fall att jag fick ringa två gånger i veckan om jag ville och dom skulle svara. Ja, ja det har vi hört förut.
Dottern har kollat på Melodifestivalen. Bara skit, som vanligt. Krångliga regler och dåliga låtar. Jag passade på att diska och plocka undan i köket. Kokade en lag till kålsalladen. Himla god. Håller sig länge i kylskåpet.
Finstrimlad vitkål, grovrivna morötter och kålrot + röd paprika. Koka upp 1 dl olja, 1 dl vinäger och 1/2 dl socker. Slå över salladen. Gott till det mesta.
Nu är det snart dags för sängen. Lite kaffe och sista blosset. (jag vet, jag skall sluta) Så är lördagen slut.

14 februari - Alla hjärtans dag

I går hände inte så väldigt mycket. Riktig slödag. Men en välbehövlig vila efter torsdagen. Dottern tog en långpromenad med hundarna. Inte Vitas favorit men hon följde snällt med.
Sovmorgon i dag, ända till klockan åtta. Var visserligen uppe klockan sex och tog värktabletter och medicin. Men somnade om ganska fort. Vita är en riktig sjusovare. Gillar att sova länge. Kissrundan klockan nio ville hon i alla fall följa med på. Annars kan hon sova till elva utan att behöva gå ut.
Fick ett mess från L i morse med en kram på alla hjärtans dag. Glad att bli ihågkommen. L är alltid gullig och kommer ihåg speciella dagar.  Jag är nog mer slarvig när det gäller sånt. Men här kommer i alla fall kramar till alla barn och barnbarn på alla hjärtans dag.
Dottern har tagit med sig alla hundarna och åkt in till en kompis i O-hamn som nyligen köpt hund. En chinese crested powder puff (tror det stavas så) köpt i Huskvarna. Så nu har jag lite semesterlugnt och skönt.
Ringde barnbarnet i Kristdala i går. Två gånger samt messade. Som vanligt inget svar. Tänkte hon kunde komma hit några dagar nu på sportlovet. Men det är väl inget att tänka på ens. Kan man bli förbannad eller?  Nu har jag ring på mobilen tre gånger från min mobil både hem och till pappans mobil samt flera gånger från min hemtelefon till deras och till mobilen. Inget svar. Får nog ringa om umgängesrätt på måndag. Som mormor har man väl några rättigheter. Vet ju att det är faderns puckade sambo som ligger bakom. En inställsam, krypig amöba som inbillar sig att hon vet och är bäst. Sorry bruden. Håller du på för länge blir det inte roligt. Jag har ganska hög toleransnivå, men den har du passerat med råge. Du har dessutom mage att säga att det du gör, gör du för N:s skull. Vilket kvalificerat skitsnack. Du har tydligen ingen aning om hur mycket du skadar det barnet. En dag blir det pay-back time.
Nu skall jag ta lite krafttag. Dammsuga och torka av golven. Fattar inte hur det kan bli så skitigt av tre små hundar. Återkommer framåt kvällen troligtvis.

Torsdag 12 februari

 Vaknade halv tre i natt av plogbilen. Mängder med snö. Kul för ungarna som har sportlov till veckan. Hundarna tycker inte det är speciellt kul. Lilla Rambo fryser, trots ny svart tröja med Snobben på. Lite bökigt att klä på tre hundar varenda gång man skall gå ut. Som att ha småbarn.
Dottern jobbar till nio i kväll så det är jag som får klä på och av dom små liven. Hade annars tänkt att det skulle bli en lugn och skön dag. Icke. Klockan halv ett dök LM upp med mina glasburkar. Eftersom jag inte svarat i telefonen kommer hon bara. Hade nyss varit ute med hundarna så dörren var upplåst. Jämmer och elände. Hon var tvungen att gå runt i alla rum för att kolla om jag köpt nåt som jag inte talat om för henne. Helt sanslöst. Så fick jag som vanligt  höra om hennes ansökan om pension, för säkert tionde gången, vad hon ätit i går och idag med fem upprepningar mellan halv ett och tre. Jo, hon stannade till tre i dag. Det är läääänge. Känns som om man skall tuppa av. Svårt att beskriva hur det är när hon kommer hit. Tre eller fyra saker, mat, tomtar, pengar och mat, som upprepas hela tiden. Dessutom säger hon efter allt jag säger. "Rambo har ätit så dåligt nu när Mimmi löpt och han har gått ner i vikt". Ja Rambo har ju ätit dåligt nu när Mimmi löpt så han har gått ner i vikt. "Jag behöver inte så stor bil för att ta mig fram och tillbaks till jobbet." Nej du behöver ju inte så stor bil för att ta dig fram och tillbaks till jobbet. "Ska jag flytta, vill jag ha ett bättre badrum och bänkar i köket." Ska du flytta ska du ju ha ett bättre badrum och bänkar i köket. Så här låter det hela tiden om totalt allting. I dag malde hon dessutom om apelsiner. "Om jag skulle gå in på affären och köpa en apelsin, jag har inga hemma för dom jag köpte förra veckan är slut, men dom är väl dyrare i dag. Förra veckan kostade dom 9,90 men i dag är dom säkert dyrare. Kanske skulle köpa mjölk, det stod den elfte på paketet men det håller nog nån dag till men apelsiner är ju gott men dom är väl dyrare idag. Förra veckan kostade dom 9.90 men i dag kostar dom nog mer. Mjölk kan jag köpa när jag hämtar pensionen. Jag kanske skulle passa på att gå in i affären och köpa en apelsin men dom är väl dyrare idag.....osv. osv. Blir man trött i huvudet eller blir man trött i huvudet.
Nu är det dags för kisserunda. Återkommer när jag vilat skallen.
Dagen har gått. Har varit ute med djuren en gång till. Huvudvärk. Det har i stort sett snöat hela dagen. Plogbilen dyker väl upp igen framåt natten. I Oskarshamn var det inte plogat alls inne i stan. Men deras snöröjningspengar  var slut redan innan första snön i november. Blir nog inte så mycket mer i dag. Medicin, kaffe och macka. Tror faktiskt jag ska lägga mig i badet en stund. Varmt och skönt för min onda rygg.
Återkommer väl i morgon.

9 februari

Stordottern upplyste mig om att jag missat en hel månad. 9 februari i dag. Inte januari. Vart sjutton tog januari vägen?
Har planterat om blommor i dag. Är nog fem år sen jag gjorde det sist. Antingen växer dom som galningar eller så blir dom helt chockade och dör. Återstår att se. Snart dags att börja med middagen. Ost- och skinksås med tagliatelle blir det i dag. Lite städning blir det väl också. Dottern håller på att tvätta. Fattar inte hur mycket tvätt det blir. Ja, inte efter mig i alla fall.
Äntligen är Mimmis löp över. Rambo slipper sin sälkostym och kan skutta omkring som han vill. Fri och lycklig.
Dottern tvättade bilen i går och nu när hon kom ut hade grannens katt gått på motorhuven och skitat ner den. Blir inte lätt för grannen. Biltvätt och skadestånd när han kommer hem.
Drömde i natt att jag skulle hyra broderns hus, men sen fick jag inte det för han hade fått för sig att jag skulle ha 500 höns på gården. Det var olagligt och kunde ge upp till fem års fängelse och han ville inte att jag skulle sitta inne. Därför hyrde han ut till någon annan. Det blir rätt roligt i bland när man drömmer. Var nog för vi pratade höns och ägg i går. Nu är det kaffe innan jag fortsätter.
Det är alltså 9 februari i dag.

En ny vecka

Så var helgen slut. Kollade i almenackan och såg att det var den 9 januari i dag. Helgen var lugn. Barnbarnet åkte hem i går eftermiddag efter en förhållandevis lugn helg. Inga problem att ha det barnet över en helg. Hon pratar visserligen hela tiden och frågar om allt och ingenting, men har man bara svar på allt är det lugnt. Är kanske skillnad när det är hela tiden, En helg är ingenting. Dessutom får man reda på väldigt mycket. Som att hennes storasyster har en pojkvän och att mammas bil gått sönder på vägen från Kalmar. Att storasyster kan sticka, för hon har gått i skolan. Mamma är beroende av knäckebröd, storebror av grädde och hon själv av nyponsoppa. Nyttig information. Vilken tur att vi köpte nyponsoppa. Fick också reda på att hennes mamma är bäst i världen på att laga mat, men hon kan inte göra äggsås (kokt fisk m. äggsås är favvo). Alltså är farmor bättre än mamma på matlagning kom vi fram till. Makrill i tomatsås är också en favvo. Så för säkerhets skull hade hon med sig en egen burk. I fall jag inte skulle ha någon hemma. Förutseende barn.
För mig har det inte varit särskilt jobbigt heller eftersom faster är en favorit. Hängde efter henne hela tiden och frågade en massa. Eftersom jag lovat henne garn och stickor och att lära henne sticka, satte vi igång med det efter frukost i går. Inte lätt att hålla ordning på maskor, fingrar, stickor och garn men hon kämpade på ett bra tag. Till slut blev det för jobbigt så hon konstaterade att det var dags för en paus. En lååång paus. Hon fick med sig garn och stickor hem. Storasyster kunde hjälpa henne. Hon har ju gått i skolan, så hon kan sticka. Mamma kan nog inte. Hon var inte säker på om det fanns nån skola när mamma var liten. (Hur gammal är hon egentligen)
I gåreftermiddag fick vi besök av kompis med man. Kom med ägg och tog en fika. Mannen blev genast en favvo. Han gillar att busa med barn och N var eld och lågor. Himla roligt hade dom och äggen var så gulliga.
Händelserik helg som tyvärr har ett slut. Mamma kom och hämtade och här blev det tyst. Till och med hundarna kom av sig.
Vi kollade på Beck på kvällen och åt  varma mackor. Gick och la mig efter det, släckte.....och somnade. Egendomligt. Funkar lika bra med barn som med sovisar. Kanske skulle ha det ett tag eftersom läkaren inte ger mig några sömntabletter på ett tag. Får åtminstone vänta till mars. Sov utan uppehåll till klockan fem. Helt otroligt. Men skönt.
Nu är i alla fall kaffet klart och det är dags för medicin. Återkommer.

Lördag morgon

Eller ja, förmiddag. Inget svårt barn att handskas med egentligen. Hon har, än så länge, sovit mesta tiden här. Vaknade nyss, kvart över tio. Hon var upp en sväng på toa vid halv åtta tiden, sen gick hon och la sig igen och somnade om. Jag har kissat hundarna, gett dom mat och fått på Rambo kostymen. Nu ska jag ta fram frukost till trollet och passa på att bädda min säng medan hon äter. Faster ringde och ville prata med henne, men hon sov då, så det får bli efter frukosten. Återkommer sernare.

Fredag kväll

Åt middag när dottern kom hem,köttfärsbiffar och potatis. Plusgrader så den mesta snön är borta. Men mer är visst på g. Efter disk och utfodring av djur, åkte vi till B-måla och hämtade upp barnbarnet. Fick ett paket och ett egenhändigt skapat kort. I paketet låg ett rött sammetshjärta med text.; "Mitt hjärta klappar för farmor". Så himla gulligt. Måste nog i alla fall ha ett allvarligt samtal med barnets mor. Hon måste låta dottern prata, åtminstone en liten stund varje dag. När hon hade blarrat i ett, från Blomstermåla till Högsby, frågade jag henne om hon inte hade pratat med någon på länge och det hade hon inte, sa hon. Så det har pratats mycket i eftermiddag. Instruerat mig hur hostmedicin skall tas och var den skall stå, samt var hydocortisonsalvan skall smörjas nånstans. Lagt makrillen i skafferiet samt talat om hur Tiger och dom andra gosedjuren skall sova, vilken sorts hund hon skall ha när hon blir stor osv. osv. Blev ett litet avbrott under Bolibompa, sen var det i gång igen. Helt fascinerad över att det var snö hos oss och inte hos henne. Var tvungen att känna hur den kändes här. Mycket lenare än i Blomster. Dotten hade köpt nyponsoppa som tydligen var N:s favvo, liksom juice. Så hon fick pan-pizza och juice till kvällsmat. Strax efter åtta kom hon och sa att hon ville sova. På med nattlinnet och gjorde sig klar och kröp i säng. Fem minuter senare sov hon.
Nu har jag plockat lite och skall också tippa i säng. Har en känsla av att det blir en lång pratsam dag i morgon. Dessutom skall vi plocka fram garn och stickor så hon kan lära sig sticka. God natt.

Fredag igen

Fattar inte hur fort veckorna går. Tur att man inte blir äldre i samma takt. Städade igår, så det slipper man i dag. Dottern jobbar till 12 och sen hade hon lite ärenden. Och jag är hundvakt. Ringde barnbarnet i Kristdala igår. Tre gånger + mess. Fortfarande inget svar.  Blir så förbannad.
I dag blir det väl inget särskilt. Eventuellt en sväng till Blomstermåla. Väntar på besked.
Snö har vi fått så det räcker och blir över. Vräkte ner i dag på morgonen. Dottern tog bussen till jobbet. Är nog lugnast.
Jag trodde i min enfald att jag hade brutit mina sömnproblem. Men icke. Kunde inte somna i går kväll. Ändå hade jag hållt på hela dagen och var verkligen trött. Övertrött? Skitjobbigt. Blir så seg av att vara uppe hela natten. Finns ju inte så mycket att göra heller. Kan ju inte börja möblera om. Skulle nog inte vara populärt hos grannarna. Visserligen sover dom nog hårt efter att ha intagit "sömnmedicin", men det är kanske dumt ändå. Nu skall jag, få på mig lite kläder, gå ut med odjuren, bädda och ta en kopp kaffe, i nämnd ordning. Återkommer....  nog.

Torsdag

Sovit hela natten. Vaknade av att yngsta sonen ringde, då var klockan nio. Hoppsan, det var nog välbehövligt. Ringde LM och avbokade glasburkarna. Känner att jag inte behöver dom just nu. Druckit kaffe och fått i mig medicinen i alla fall. Dottern på AF. Blev utskriven för att hon jobbade och inte kom på ett informationsmöte. Helt sjukt. Tydligen viktigare med möten än att jobba. I dag blir det städdag. Välbehövligt. Fattar inte varför det blir så rörigt. Hur sjutton såg det ut när alla ungarna var små? Kom vi överhuvud taget in? Kollade kataloger i går kväll. En vit ryamatta vill jag ha och nya överdrag till soffan. Flyttar jag så blir det vitt eftersom väggarna i vardagsrummet var mörkt plommonfärgade. Eller nåt. Snyggt men rummet blir mörkt. Bor jag kvar blir det grått. Jaja, det blir säkert bra. Det blir väl den dag när helvetet fryser till is. 
Funderade på om jag eventuellt skulle hämta minsta barnbarnet för ett besök över helgen. Dottern jobbar i morgon 7-12. Får prata med henne om vi kan hämta upp henne i morgon eftermiddag eller lördag förmiddag och sen ringa hennes moder. Tänkte ringa och kolla om barnbarnet i Kristdala med, men där är det väl ingen som svarar i vanlig ordning.
Nu är det tajm att klä sig och sätta igång. Rambo hållert på att jucka ihjäl sig med sin sälkostym. Flåsar och dreglar. Får väl en hjärtinfarkt om han inte varvar ner. Får sätta honom i buren ett tag. Återkommer.

Onsdag

Har inte hänt så mycket i dag. Hade Rambo hos mig på natten och i vanlig ordning, just nu, skrek han på Mimmi och matte. Klockan tre i morse var han äntligen tyst och somnade. Kände att jag höll på att somna till, då kom dottern upp och tog Panodil. Så var det i gång igen. Har faktiskt varit, och är, väldigt trött i dag. Nu är jag troligen övertrött efter tre, mer eller mindre, sömnlösa nätter.
Var i alla fall och kollade på lägenheten i dag. Himla fin. Den vill jag ha. Så om allt går vägen blir det flytt till 1 maj. Inhägnad altan med tak på baksidan. Behöver bara näta lite så kan katterna vara därute också. Helt perfekt. Tvättstuga tio meter från altandörren. Himla bra. Rent och fräscht badrum med massagebadkar. Så nu är det bara att börja packa och slänga. Förhoppningsvis.
Dottern fick åka och jobba i eftermiddag, så det blev akutmatlagning. Fläskkorv och potatismos. Hon har ju lite svårt att äta.
Hundarna och jag har slappat hela kvällen och nu sover allihop. Rambo fick sova hos dottern i natt(med tröja och koppel).
Han har det så jobbigt med Mimmis löp så han har gått ner tre hekto till. Får ge honom lite godsaker i morgon. Han börjar se ut som Uffe Larsson efter hans bantning. I morgon kommer LM med några av mina glasburkar. Viktigt. så nu börjar det bli dags för sängen. Lite kaffe först för att ta bort huvudvärken.

Kålsoppa och sälkostym

Evita är så trött. Hon har nog inte heller kunnat sova för Rambos skönsång.  Satte i alla fall på den lille hans sälkostym innan Mimmi kom stormande. Full fart, naturligtvis. Har i alla fall fått i mig kaffe och två knäcke med ost. Malandet på hundarna gör mig skitirriterad, men vad ska man göra. Visserligen blir det ingen parning när han har sin kostym, men man är ju döskraj för att han ska få av sig den när dom är utom synhåll. Han kan inte det, men ändå. Så då blir det ett jädra tjat och mal. Har man sen inte sovit på två nätter är man ju extra stingslig.
Kom ihåg att jag har vitkål i kylen, på tal om ingenting. Tror jag skall göra brynt kålsoppa med frikadeller i dag. I går blev det ju ingen middag alls. Dottern kunde inte äta och jag står inte och gör mat till mig själv. Soppa är ju lätt att bara svälja. Hon får skippa kålen och frikadellerna. Är nog inga problem, hon gillar inte kål. Tog fram ett kilopaket med färs. Tänkte göra pannbiff av det som blir över. Bra att ha i frysen.
Nu svamlar jag bara, som L säger. Återkommer om jag har något vettigt att skriva om.

Tisdag morgon

Det har varit en låååång natt. Rambo har ylat, pipit, skällt och knirkat. Inte sovit mer än högst 10 minuter. Den här veckan blir jobbig. Inte kan man bli arg på honom heller. Inte hans fel att Mimmi luktar så gott och så är han ju så liten. I och för sig är Mimmi bara halva orsaken till att han inte sover. Jobbigaste biten för honom är att han inte får sova inne hos sin mamma. Men just nu går det ju inte. Hon har det väldigt jobbigt själv just nu med värken i käken(som inte är någonting). Hon har ätit så mycket Panodil så hon spydde hela natten till måndagen och sen hela dagen. Hon sov sittande de stunder hon inte sprang på toaletten. Kunde inte ligga ner på grund av värken. Sist satt det i ca en vecka. Inte roligt. Bara elände just nu. Ja inte allt. Min äldste son fyllde 37 i söndags och hans dotter, mitt yngsta barnbarn, fyller 6 år i dag. Ska ringa och gratulera framåt kvällen när hon säkert är hemma från dagis. Inte klokt vad tiden går. Tycker inte det var länge sen jag såg henne första gången. Då bodde hon på Öland. Var en liten tulta som knappt hade styrfart. I och för sig tycker jag inte det är så länge sen jag fick min första, och nu är han snart 40. Herregud, han hinner ju snart ifatt mig.
Vad dagen bjuder på har jag ingen aning om. Natten har jag tillbringat vid datorn och läst på om straffpåföljden vid ärekränkning och förtal. Är inte billigt att snacka skit om folk om man inte kan bevisa att det man säger är sant. Kan bli upp till två års fängelse. Får se vad jag kan göra med den informationen.
Nu skall jag i alla fall få i mig lite kaffe och några knäckemackor. Återkommer (om jag inte somnar)

Ännu längre natt

Inte många minuters sömn i natt. Inte för någon. Jag fick ha Rambo kopplad inne hos mig.Kopplet uppsnurrat runt armen. Han sjöng arior hela natten och försökte komma loss. Dottern ont och kräkts av all Panodil och Ipren ochMimmi pipit och gnällt. Det kommer att bli en mysig vecka. Svea spydde vid tretiden. Hörde att hon ulkade och att det plaskade till som om någon hällt ut vatten. Världens blaffa. Stor som en stekpanna. Kyckling och kattmat. Trodde inte det kunde komma så mycket ur den lilla spinkiga katten. Men så går det när man är för glupsk. Den enda som har sovit sin skönhetssömn är Evita. Ingenting som kan störa den lilla tanten när hon sover.
Rambo fick på sig sälkostymen i morse och satte igång direkt.Mimmi är ju inte direkt nödbedd, men blir fruktansvärt frustrerad när det inte blir något. Rambo blir ju så upphetsad så han kissar på sig. Blöt på hela magen. Men han får gå med det ett tag så han får känna sig obekväm. Det är som att ha blöjbarn. Tvättar sälkostymer ett par ggr om dagen. Det gick åt några tröjor för att få ihop dom. Använde tröjärmarna och klippte hål för benen. Helt perfekt. I dag blir det lugnt. Ingen matlagning, för dottern skall vila käkarna. Har gett henne inflammationshämmande och smärtstillande, får se om det hjälper. Panodil är bara att glömma. Dom har hon ätit för många av, så dom hjälper inte längre. Tandläkaren är ingen idé att åka till heller. Det blir som förra gången. "Ser inget fel, det blir 1000 kr." Nu vet vi i alla fall att det beror på bettskenan. Bättre med gnissel än att ha så här ont. Nu skall jag i alla fall försöka få på mig lite kläder. Kan inte gå i pyjamas hela dagen.

Lång natts färd mot dag

Gårdagen var seg. Sov till halv tolv. Lagade middag, kalops, och kollade på "Himlen kan vänta" på ettan. Sen var det sovadags igen. I natt har det inte varit mycket till sova. Vi har varvat hundarna mellan oss. Ett jäkla liv på Rambo. Mimmi är i höglöp så han har det skitjobbigt. Skäller, gnäller och piper. Stackars lille plutt. Inte går det att lämna bort honom heller. Då får den stackarn inte sova. Har aldrig träffat en hund med sådan separationsångest. Jag kan ha honom när dottern är i väg. Men ingen annan. Och just nu är ju det lite problematiskt. Klockan är halv sex, så det är kanske lika bra att sätta igång perkulatorn och ta sin medicin. Vad som händer i dag, vet jag inte än. Mycket bilåkning förra veckan så det blir det i alla fall inte.
Dottern har fått överansträngning i tänderna igen. Troligtvis är det pga bettskenan. Ond cirkel. Utan bettskenan gnisslar hon och sliter ned tänderna. Med skenan överanstränger hon tänderna och får ont i hela käken. Får leva på nyponsoppa och Panodil. Tandläkaren kan inte göra något heller. Förra gången röntgade han, borrade och sprutade i kortison. Det var inget fel på tänderna. Bara överansträngning. Den överansträngningen gick lös på över 1000 kr. Helt sanslöst. Bettskenan, har jag för mig, kostade 2000 nånting. Hon har aldrig haft ett hål, men ändå lagt en massa pengar hos tandläkaren. Köpte en eltandborste, som ska vara så bra, jovisst. Slet upp tandköttet och fick åka till specialisttandvården i Västervik ett par gånger för operation. Inte billigt. ANVÄND INTE ELTANDBORSTE. Tandläkarens rekommendation.
Nu är det i alla fall kaffedags. Återkommer under dagen med information om mitt  händelserika liv.

RSS 2.0