Albin, Ajax och Märta

En liten påminnelse om vad som hände förra gången Mimmi löpte. Otroligt söta naturligtvis men......

Parningskontrollant

Rambo har sprungit runt i sin lilla sälkostym hela förmiddagen. Tog av honom den en stund så nu är dom i ett varsit rum och jag sitter som en ilsken terrier mitt emellan. I morse var Mimmi väldigt sugen och fjantade något enormt runt Rambo. Han försökte ju naturligtvis, men med heltäckande kostym funkar det naturligtvis inte. Mimmi blev något frustrerad och slog honom med tassarna, varvid han blev förbannad och högg efter henne. Hon snurrade runt och ställde upp sig och när han inte fixade det , nosade hon honom under magen. "Var sjutton är den, fanns ju där förut. Luktar hanhund, men jag ser bara en säl." Sicket liv. Och mitt i alltihop sitter Evita och fattar nada. Klarar jag det här till halv tio?
Skickade uppsägningen av lägenheten i går. I dag ringde hyresvärden och lovade guld och gröna skogar bara jag stannade. Om jag ville kunde jag få ta tvåan på första våningen och mer eller mindre bo gratis till den var iordninggjord. Kanske kan få både omtapetserat, ommålat, badrummet fixat och lägre hyra bara jag stannar. Skall i alla fall kolla på den andra.
Pratade med äldsta dottern i dag. Glad att ungarna är stora. Kommer ihåg mina när dom var i tonåren. Fy sjutton! Ändå vardom inte hälften av vad ungar är i dag. Datorn var väl inte ens uppfunnen så det problemet hade jag inte. Beställde fler kanaler till TV:n kommer jag ihåg. Men ungarna blev totalt handlingsförlamade. Satt som fastklistrade framför dumburken. Så det sade jag upp och skickade ut ungarna att leka i stället. Barnbarnen tycker att jag är dum för här får dom inte sitta vid datorn. Får faktiskt hitta på något annat att göra. Dator och TV, det är visst vad som gäller för ungar nu. Kan dom leka och åstadkomma nånting själva?  Tror faktiskt inte det. Helt sanslöst.
Nu skall jag gå ut med hundarna och sen är det dags för lille pojken att få på sig sälkostymen igen. Stackarn. Tycker så synd om honom. Han tycker nog synd om sig själv också.

Torsdag kväll

En sväng in till FK i Högsby samt till Granngården för att köpa kattmat. Hem och lagade middag medan dottern städade. Det blev köttfärslimpa och potatis. Eller elefantskit som barnens far sa. Diskade och plockade undan.
Äldsta dottern ringde. Hade varit på MVC och blev skickad till BB. Hon har sammandragningar och har börjat öppna sig. Inte bra i vecka 30. Blev inlagd för undersökning. Ringde i kväll och sa att hon fick åka hem om hon lovade att ta det jävligt lugnt. Blir till att ligga still några veckor. Sambo och barn får naturligtvis ställa upp och göra allt hushållsarbete. Städning, tvätt, matlagning m.m. Absolut nödvändigt så bäbisen får växa till sig och lungorna utvecklas ordentligt. Inget att leka med. Varje vecka är viktig.
Har sagt upp lägenheten. Skulle gjort det för länge sedan men nu bara gjorde jag det. Hoppas på lägenheten jag ska titta på nästa vecka. Lagom med två rum. Markplan och uteplats på baksidan. Men blir det inte den får jag leta vidare. Har i alla fall tre månader på mig. Men ner på marken vill jag.
Något virrig i dag tydligen. Glömde medicinen på morgonen. Skall man ta dubbelt eller hoppa över? Har faktiskt ingen aning. I morgon ska jag vara hundvakt från tolv til nio. Dottern skall jobba. Blir det för jobbigt slänger jag ut dom. Nej, dom brukar vara lugna när matte är borta. Lustigt nog så gnällde Rambo, när jag gick ur bilen i Högsby. Märkligt.
Nu är det i alla fall snart dags för sängen. Skall bara duscha först. Lång dag i morgon. God natt.

Sälkostym

Var tvungen att ändra lite på färgen. Blev för ledsamt och trist med svart.
Lilla Rambo är så ledsen och pipig. Inte alls roligt att gå runt med kroppsstrumpa på dagarna. Han kan knappast gå och än mindre hoppa, när han har den på sig. Mycket är bara inbillning från hans sida. Gå kan han. Tjurig är han också. Hugger efter Mimmi. Hon börjar bli väldigt intresserad av familjelyckan men han känner sig antagligen inte som någon häradsbetäckare i en grå sälkostym. Synd om lilla gubben och han får gå runt så här i minst en vecka till. Stackarn.

Tidig morgon

Vaknade tidigt. Fast å andra sidan la jag mig tidigt också. Började gäspa redan vid halv åtta i går kväll. Var helt slut efter mitt besök. Stekt torsk med potatis och remouladsås blev det i alla fall till middag. Sen blev det inget mer. Kollade på två filmert med Stefan och Krister medan jag halvsov. Sedan blev det Homestyling på 9:an och Arga Snickar´n på 4:an. Sen orkade jag inte mer. Försökte se en film men var så trött så jag måddde illa. Tur att inte LM kommer varje dag. Hon är snäll men ack så jobbig. Igår gick hon igenom allt som hon gått igenom på telefon ggr fyra. Man orkar inte lyssna till slut. Hon fick lite panik när jag talade om att jag skulle kolla på lägenhet. Men dit kan hon ju cykla, bara vädret är bra.
Nu sitter Sune och äter upp tidningen från Hyresgästföreningen. Förstår inte varför han äter papper. Gunsan hänger jäkligt löst just nu. Hade pissat på köksduken. Igår gjorde hon samma sak på diskbänken. Funderar på vad jag skall göra med henne. Är mest rädd att hon sätter sig i soffan eller sängen. Någon som har några förslag?
Nu ringer medicin- och kaffeklockan. Återkommer under dagen.

Och ännu en morgon

Har varit vaken sen klockan sju. Kollat runt lite bland mina besökbloggar. Ingen vaken än tydligen. Eller så har dom vettigare saker för sig. Vilar innan jag får besök. Skall i alla fall klä på mig och bädda. Plocka fram några julkakor kanske. Kolla frysen vad det blir för middag. Måste göra det mesta innan klockan elva, för sen är jag helt tom i huvudet. Känns som om man varit ute och festat i flera dagar (tror jag, har aldrig varit det, nykterist som jag är) Blir i alla fall ingen bilåkning i dag. Behövdes fyra värktabletter för att komma igång och dottern har träningsvärk i rumpan av för mycket sittande. Så i dag blir det INGENTING.

Bilköp

Efter middagen, makaronipudding, blev det resa till M-ås. Dottern köpte äntligen sin bil. Ville egentligen inte ha en vit bil men eftersom inte Mimmi gillar röda bilar, så blev det en vit. En Golf. Vad Mimmi har emot röda bilar vet jag inte. Hon skäller och morrar åt dem. På hemvägen stannade vi i Fliseryd och köpte en dammsugare på Algots. En vit.
Nu blir det inget mer bilåkande för min del förrän nästa onsdag. Då skall jag åka och kolla på en lägenhet. En tvåa på markplan. Med uteplats.
Rambo springer runt i sin lilla brottardress. Springer och springer, han är rätt lugn. Skulle jag också vara om jag gick runt i något sånt. När vi kom från Maxi igår kväll, hade "dressen" glidit ner, så han såg ut som en säl när han kom hoppande.  Bakbenen hade kommit innanför så han gick med frambenen och studsade bakänden efter sig. Lite synd att han skall  behöva lida och bli förnedrad av katterna bara för att Mimmi löper. Ringde veterinären i dag om parningen i lördags. Hon trodde inte att det var någon risk eftersom det var tidigt i löpet och en kort hängning. Finns sprutor hon kan få, Mimmi alltså, inte veterinären, men det var biverkningar. Stor risk för livmoderinflammation bl.a. Sen kunde man vänta till 28 -29 dagen och göra ett ultraljud och se om det var några foster. Då kunde man framkalla en abort. Lite som att välja mellan pest och kolera.
Nu är det dags för sängen. Måste vara utvilad i morgon när LM kommer.

Tisdag morgon

En lugn natt. Alla hundarna har legat på sina platser lugnt och stilla. Jag har sovit hela natten. Var uppe vid fyratiden men somnade om. Sonen har varit uppe och ätit. Han följde med upp i går. Nu är klockan snart nio, kaffet är på gång och jag har tagit min medicin (något sent).  Men bättre sent än aldrig. Känns att det varit mycket bilåkning. Är stel och har ooont. Nu är kaffet färdigt, så jag återkommer.

Måndag kväll

Sonen ringde och var skit slut. Rambo hade i stort, skällt hela natten. Inte mycket sova där. Eftersom vi ändå skulle kolla på en bil, sa vi att vi hämtar honom. Var nere i Mönsterås vid ett-tiden. Bilen var inte mycket att ha men skall ringa i morgon om en annan, som hon egentligen var mest intresserad av. Lånade sonens dammsugare eftersom den vi har gick sönder. Åkte hem och det blev naturligtvis pizza i dag också. Dammsög och städade. I mitt rum var det så dammigt att jag försvann i ett moln när jag började damma. Möblerna fick en helt annan färg när jag var klar. Klippte till en "stopp för parning dräkt" till Rambo av en gammal strumpa. Ser ut som en brottardress. Jäkligt fiffigt faktiskt. Lägger in bild på honom sen. Märktes att han inte sovit så mycket hos sonen. Var så trött att han till och med morrade åt Mimmi. Han hade i alla fall anfallit och huggit en schäferkorsning i M-ås samt kissat på en kompis (K) till sonen. Det är mormors pojke det.
Eftert städningen blev det Maxi, för att lämna in dammsugaren och handla lite. Naturligtvis hade dom inga dammsugare hemma så vi får väl sopa ett tag. Var hemma runt halv åtta. Kollade Simon och Thomas  och satte mig vid datorn. Nu är det kväll och dags att sova. Eventuellt blir det en resa till M-ås i morgon. Sen skall dottern åka till Jönköping och lämna bilen. Blir troligtvis på onsdag. Återkommer i morgon med inf. om bilaffären.

Måndag morgon

Söndagen var lite trög. Lille Rambo blev ju utestängd från dotterns rum eftersom Mimmi löper. Han gnisslade och pep hela natten. Troligtvis för att dörren var stängd. Han har sovit hos mig förut med dörren öppen så han har gått emellan och kollat upp så att hans mamma var kvar. Nu gick bara inte det. Han stod utanför dörren och skällde. Så klockan tre var jag tvungen att koppla honom så han stannade kvar i mitt rum. Blev naturligtvis inte mycket sova. Efter middagen tog vi alla hundar med oss och åkte till Mönsterås. Avlämning gick bra. Han följde med så snällt. Lite konstigt när vi kom hem. Mimmi var en helt annan hund. Inget spring och stim. Totalt lugnt. Natten har också varit lugn. Mimmi hos dottern och Evita hos mig och ingen har rört sig på hela natten. Jag var på toa halv sex och gick sen och la mig igen. Somnade om och sov till halv nio. Helt otroligt. Morgonen har också varit lugn. Det brukar vara ett himla oväsen annars. Dottern började fundera på att inte ha Rambo kvar eftersom Mimmi blev helt annorlunda. Men se det går inte jag med på. Då får han stanna hos mig, när hon flyttar. Han och Evita stimmar inte på det viset. Evita är ju en gammal tant och har kommit över slyngelåldern. Leker på sin höjd lite med mattan. Rambo kan jag inte bli av med. Han är ju min lille pojk. Så får det bli. Skall ringa sonen sen och höra hur det går. Rambo är med honom på jobbet. Hjälper till att mjölka idag. Stackars liten. Stora kor. Skrämmer väl livet ur honom.
Ringde Agria och ändrade försäkringen på Syrah´s Fonseca (Evita) till autogiro, varje månad. Fin rashund. Pappan heter Phosphoros Michelangelo och hennes mamma Syrah´s Caliterra. Fint värre.
Sen ringde jag Oskarshamns Veterinärstation för att höra om parningen i lördags. Telefontid i eftermiddag. Måste höra om vi eventuellt måste ge Mimmi en spruta för att avbryta eventuell dräktighet. Inte troligt att det blev något, men för säkerhets skull.
Nu skall jag ta en kopp kaffe till och klä mig. Ringa på en bil till dottern(som är hos tandläkaren) samt kanske ringa på en bil i Kalmar, om inte den första är kvar. Men först kaffe. Återkommer.

Lördag kväll

Har hela tiden sagt att våra hundar inte är som andra. Skulle ju köra Rambo till M-ås i dag men eftersom Mimmi började löpa i måndags, var det ju ingen panik. Hon är på sjätte dagen och tikar är fertilast mellan dag 10 och 14. Så vi bestämde att vi skulle köra ner henne tisdag eller onsdag. Hon visade heller inget intresse för Rambo, men.... I eftermiddag hörde vi att han skrek till. När dottern kom dit, satt han fast. När hon sa det trodde jag Mimmi fastnat i grinden. Men icke. Ringde sonen som naturligtvis var på lördagshumör. Kunde inte lämna nån hund där. Får bli i morgon. Jävla skit. Han hängde bara någon minut (Rambo alltså, inte sonen) så förhoppningsvis blir det inget. Tidigt i löpet också, men får ringa veterinären på måndag. Bannade hundar. Dottern skulle jobba i morgon men fick ringa. Går inte att passa två stycken ensam och sonen lär inte vakna såå tidigt.
Läste några hemsidor i kväll och fick ett tips om, att eftersom jag är nykterist kan jag äta rödvin, som sås. Har jag aldrig tänkt på. Fast jag är inte nykterist. Tycker bara jag kan använda dagarna till nåt vettigare än att dricka vin och bli sjuk. Dessutom passar inte alkohol så himla bra ihop med värktabletter. Och måste jag välja så är det ju inte så svårt. Skall jag dricka vin en kväll betyder det att jag inte får ta några tabletter en hel vecka innan och det pallar jag inte med. Tror inte många vet hur jävla ont man har. Så det är ett val man får göra.
Nu skall jag ta lite kaffe och sen är det sovadags. Har tagit fram fläskytterfilé till i morgon. Tänkte göra potatisgratäng till men inte rödvinssås. Rambo får sova hos mig i natt. Får väl se hur natten blir. Förra gången Mimmi löpte, levde han jäkelen. Lät som en mistlur i dimma. Men hon är inte intresserad så vi får se vad som händer.

Lördag morgon

Vaknade av telefonen kl. 07.00. Dottern svarade eftersom det var jobbet. Hon gjorde sig i ordning jag gick på toa, tog min medicin och gick och la mig igen. Sov till halv tio. Så skönt att man äntligen börjar sova ordentligt. Vaknade bara till dom femtioelva gånger som Rambo kom och bökade ner sig under täcket. Han kommer inte upp i dotterns säng men måste ändå springa och testa om den eventuellt har krymt. Sen kommer han tillbaks och bökar ner sig. Lyfter hon upp honom när hon lägger sig måste han ner och kolla vad jag gör och sen kommer han inte upp. Dumma hund. Ringde på bilen vi skulle kolla på. Var någon före som skulle kolla kl.elva så jag ringde igen kl. halv tolv. Då hade bilen börjat hugga. Troligen bränslepumpen och det fick dom ju inte tag på nån idag. Ska ringa igen måndag middag. Nu ska jag försöka få på mig lite kläder och sätta på nytt kaffe. Dottern slutar tolv, så hon är väl på hemgång.

Fredag kväll

Blev ingen körning till Mönsterås. Räknade lite fel på dagarna så Rambo får åka på onsdag i stället. Dottern har i alla fall åkt till Oskarshamn. Kommer hem nån gång. Hundarna ligger som döa sillar.Brukar inte vara så mycket fart i dom när vi är ensamma. Blir en kisserunda innan "Army wives" börjar klockan åtta. Eftersom det är fredag lär det väl inte vara så mycket annat att titta på i kväll. Har hittat några mönster och fått några idéer från nätet, så jag ska försöka ge mig på stickningen igen. Får se hur det går. Kan inte ha fyra lådor garn liggande till ingen nytta. Om jag klarar av att sticka blir det i alla fall en tröja eller kofta till nya barnbarnet.
Dottern ska i alla fall åka och titta på en bil i morgon. Hittade en Volvo på Blocket  men den försvann på ett par timmar. Nu skall hon kolla på en Golf. Så i morgon får jag köra bil, troligtvis. Någon måste ju köra hem bilen. Om hon inte skall dra den i ett snöre efter systerns sambos bil, som hon har på lån just nu. Så i morgon blir det "titta på bilar" runda. Men nu blir det kaffe och macka. Återkommer.

Fredag

 Var vaken till fyra i morse. Somnade och sov till sex. Uppe och tog min medicin och var på toa. Somnade om och sov till halv elva. Får börja som när ungarna var små. Sova när man får tillfälle. Har i alla fall bäddat, duschat och lagat middag. Stekt strömming och potatismos. Mumsigt. Katterna fick också strömming. Det gillar dom.
Dottern skall på tjejmiddag i kväll i Oskarshamn + att hon skall åka och lämna Rambo. Lilla gubben. Hur skall han klara sig en hel vecka utan sin mamma. Men det är ju inte mycket att välja på om man inte vill ha valpar igen.
Skall ta lite kaffe och kolla igenom en massa stickmönster. Dessutom tänkte jag plocka ihop lite stickor och garn till barnbarnet. Har lådvis med garn, köpt på Tradera. Stickade mycket förr innan jag började få ont i lederna. Biverkning av värktabletterna. Återkommer framåt kvällen.

Torsdag kväll

Åkte till L och fikade. Bullar och kokosmuffins. Har inte varit uppe på skitlänge. Mimmi fick naturligtvis spelet. Kom väl ihåg att det var här hon fick jaga höns. Hönsen kom nog ihåg henne också för dom försvann. Men vi släppte henne inte. Nån måtta får det va. Inne rusar hon runt som om hon var hemma. Både hon och Rambo leker med gammelhunden och hon i sin tur blir som barn på nytt. Mimmi tog ett par svängar upp på övervåningen. Fanns ju katter där. Rambo stannade nere. Trappan är för hög och han är ju så liten. Pippi-Lotta tyckte gammelhunden var för påstridig så hon högg efter den. Ser lite löjligt ut när en sån stor hund backar för en liten. Men det gick bra med alla hundar. Vankas ju alltid kakor när man kommer dit så det är Mimmis favoritställe. Och så finns det ju hönsbajs på gården och näst efter kattbajs är det, det bästa Mimmi vet. Äckliga hund. Vi hade trevligt och tiden gick fort, så efter ett par timmar var vi tvungna att åka hem. Värsta snövädret när vi kom ut. Men bara över deras hus. Mycket märkligt.
I morgon skall Rambo till Mönsterås. Stackarn. Han skall bo en vecka - tio dagar hos sonen eftersom Mimmi är i höglöp. Några valpar vill vi inte ha nu. Han är väldigt duktig på den biten. Och snabb. Tänkte eventuellt lägga valpar på Mimmi nästa vår. Men nu är det hårdträning som gäller för henne. Dottern skulle börja nu när Rambo är borta ett tag. Just nu är det bad för hundarna. Inte Pippi- Lotta. Hon är inte en hund som skitar ner sig. Väldigt fin och pippinett. Köpte tröjor på Tradera till Mimmi och Rambo. "Diva" och "Singel". Rambos var för stor (han är ju så liten) men pasade Evita. Hon tyckte det var skitjobbigt att få på sig en tröja. Hur skall det då bli när hon får på sig en klänning. Tänkte bjuda på en som är jättesöt. Frångått alla mina principer om kläder på hundar. Hon är ju så söt och så fruktansvärt tjejig. Inte alls som Mimmi. Till och med Rambo kan vara (ibland) mer tjejaktig än Mimmi. Riktig liten fjolla.
Nu är det dags för sista kaffetåren sen blir det nog sängen. Hoppas jag får sova i natt.

Det spökar

Funderade faktiskt på vilken dag det är. Men så klart det är torsdag. Sov bra, de timmar jag sov. Mellan halv ett och fyra. Är något seg i huvudet i dag. Svider i ögonen. Gäller att hålla sig vaken i dag och inte ta någon efter middagen vila.
Dottern är på sjukgymnastik och skulle också till Karlsson och köpa en dörrmatta. När hon kommer hem ska vi åka till L och fika. Plockade fram lite rester ur frysen som jag kan värma när vi kommer hem.
När det gäller spökerierna så har dottern en lampa på sitt rum, som någon tänder och släcker. Har suttit i hallen och rökt på morgonen och sett lampan tändas utan att någon rört den. Efter ett par minuter har den släckts igen. Även om hon släcker den när hon lägger sig så tänds den på natten. Väckarklockorna går fel och stannar ibland trots nya batterier. vi är väl rätt säkra på vem det är, men det är i alla fall lite jobbigt med en lampa som släcks och tänds. I går kväll drog hon ur kontakten, men det hjälpte inte. Vid två när jag gick upp på toaletten, tändes lampan när jag gick förbi hennes rum och när jag kom ut från toaletten släcktes den. Frågade henne i morse om hon inte dragit ur kontakten, vilket hon hade. Blev något ställd när jag berättade vad som hänt. Skall flytta lampan till ett annat rum, får se om det hjälper. Det är konstigt att hundarna inte reagerar nämvärt. Mufflande och skall ibland utan orsak. Dessutom knackar det rätt hårt ibland, som om någon knackade på dörren. Men ingen finns där när man tittar. Vet inte vad det handlar om men det visar sig väl så småningom.
Har alltid funnits lite konstigheter här. Min gamla hund reagerade väldigt på något inne i vardagsrummet. Är väl fler som bor här antar jag.
Nu är dottern på ingång så vi skall åka. Återkommer i kväll. Troligtvis.

Onsdag kväll 21/1

Sov faktiskt lite mer än fyra timmar i natt. Tog tre örtmediciner. Rekommenderad dos är 2 -4. Kanske berodde på tabletterna eller så kanske abstinensen börjar avta. Kaffe, mackor och medicin som vanligt. Bäddade och duschade. Vilket oerhört spännande liv jag lever. L ringde, var lite pratsjuk. Bestämde att vi åker upp i morgon. Med kopplad Mimmi. Sist jagade hon höns. Vet inte hur Pippi-Lotta reagerar på hönsen. Hon har aldrig sett några, storstadshund som hon är.
Till middag blev det kokt falukorv med pepparrotssås och potatis. Inte så dumt. Räckte till hundarna också. Dom gillade det. Men dom gillar allt som inte är torrfoder.
LM ringde på eftermiddagen. Ville inget särskilt. Komma hit antagligen men jag hade inte tid idag. Hon kommer nästa vecka. Hade tänkt baka lite. Köpte mjöl och jäst förra veckan. Men upptäckte att frysarna är så fulla att det inte går in mer just nu. Måste tömma lite mer om jag ska få in nötköttet, som jag väntar på.
Pratade med min fd svägerska i kväll. Har inte pratat med henne sedan begravningen. Hon bor ju så långt borta med. Missade naturligtvis arga snickaren på femman. Alltid roligt att få lite tips nu, när jag ska måla om allting i vitt. Inredningsprogram och matprogram är nog det jag kollar mest på. Per Morberg är jättebra men ibland krånglar han till allt lite för mycket. (Bara för att han inte gör som jag)  Leila är också en favorit, trots att hon pratar bäbisspråk ibland. Det ser så jäkla lätt ut när hon gör något. När jag bakar ser köket ut som ett slagfält. Hade en dagmamma till ungartna som var helt suverän när det gällde bakning. Man såg inte att hon höll på att baka. Köket var fläckfritt. Inget mjöl på bänkarna och ingen disk. Det var helt otroligt. Ändå kunde hon ha fem - sex ungar kring benen. Fattar inte hur hon bar sig åt.
Nu ska jag ta något att äta. Knäckebröd kanske. Det hör till åldern fick jag reda på. Sen är det väl sängen som gäller för att samla krafter till en ny händelserik dag i Berga. Återkommer.

Tisdag eftermiddag

Natten var skit. Har inte sovit särskilt mycket. I natt skiter jag i att ens försöka. Kan jag inte somna, går jag helt sonika upp och bäddar och klär på mig.
I dag blev alla gardiner bytta. Väldans vad ljust det blev överallt. Dottern dammsög och torkade alla golv. Blir skitigt av alla hundar när det är blidväder. Lagade middag, spagetti och köttfärssås. Hade inga krossade tomater, så det blev min mammas köttfärssås i dag. Blev nästan exakt, som hon brukade göra. Ska stryka några dukar och paradhandduken. Men det får bli lite senare. Nu blir det kaffe på maten och lite middagsvila.
Fick halsbandet, som jag köpt till Pippi-Lotta på Tradera, i dag. Rosa läder med blommor. Så gulligt. Har även köpt kryddburkar, som också kom idag. Betalat tröjorna som jag köpt till Mimmi och Rambo. "Diva" och "Singel". Blir nog häftigt.
Kaffedags. Återkommer.

Måndag kväll 22.52

Dags att sova egentligen men först en liten rapport om vad som hänt idag. Ingenting. Inte av det jag skulle göra i alla fall. Blev lite fika med L som kom upp med ägg och för påfyllning av godisburken. Gjorde bakelser som vi smaskade i oss. Två var. Gott, gott. Hundarna stimmiga som vanligt när hon kommer. Dom gillar henne. Till och med Pippi-Lotta börjar tina upp. Hon är annars lite reserverad mot främlingar. Lite fika, flams och skitprat blev det naturligtvis, samt en burk falsk hjortronsylt när hon åkte hem.
Evitas förra ägare ringde och talade om att hon skulle ringa Agria i dag och skriva över hundförsäkringen på mig. Glad att allt fungerar så bra med Evita men saknar henne naturligtvis. Evitas bror, Oliver, slet av en klo förra veckan, så han går på antibiotika och med krage. Inte alls populärt.
Resten av eftermiddagen har mest gått i slöandets tecken. Tittade på Cesar Millan i kväll. Ilskna chihuahuas är rätt roligt. Så fruktansvärt aggresiva dom kan bli. Ser bara komiskt ut egentligen. Men han är verkligen suverän. Ser så lätt ut. Men han har inte träffat Mimmi. Den envisaste, egensinnigaste (heter det så) och tjurigaste hunden norr om ekvatorn. Undrar om han skulle klara henne?
Nu är det sovadags. Evita har redan lagt sig. Mimmi och Rambo har också gjort kväll. Dottern har fått en magomgång och har abonnemang på toa i kväll. Antagligen all skräpmat vi ätit i flera dagar. Är ju inte van vid det. Äter ju bara mammas hemlagade. Jag skall i alla fall krypa ner i sängen. God natt.

Hundar i soffan

Tur man har överdrag på soffan annars skulle den inte vara så ren efter några dagar. Ingen napp som ligger på bordet mitt i bilden utan dotterns hörapparat. Hon tar som sagt ur dom när hon inte orkar lyssna på allt tjat från sin mor.

Måndag morgon

Måndag igen. Hu vad veckorna går fort. Vaknat pigg och färdigsoven. Har snurrat lite och hälsat på, men ingen är vaken än. Hämtadekaffe och såg att det SNÖAT. Igen. Ja hellre snö än blött och skitigt. Hundarna blir så fulaoch tråkiga i lerbrunt. I dag blir det ialla fall byte av gardiner. Har tröttnat på rött för den här gången. Nu är jag som sagt inne på vitt. Tänk vad fint det kommer att bli efter en vecka med skitiga hundar. Pippi-Lotta som bara ligger i soffa och säng och har mycket päls som lervällingen kan skvätta upp i. Men vitt ska det bli. När orken kommer. Har beställt lite som jag hoppas är på väg.
Vad göra mer i dag? Mer än sola mig i glansen av mitt nya kändisskap. Gardiner som sagt. Dammsuga naturligtvis. Laga middag. Nu blir det ingen mer snabbmat på ett bra tag. Blir köttgryta idag, som vi skulle haft i går. Då blir dottern glad. Hon bara äälskar grönsaker. Morötter speciellt. Ibland är hon precis som hundarna när hon äter. Pillar ut det göttaste. Ligger en krans av lökbitar, morötter, svamp, tomater och allt annat som hon inte äter, runt tallriken. Märkligt, det är ju det som är gott. Hon har nog det efter sin far. Han var "allergisk" mot grönsaker. En annan rolig grej hon har för sig är, att skära bort ändbitarna på kokt varmkorv. dom äter hon inte. Vafför då? Det vet hon inte själv. Äldsta dottern äter allt, men luktar alltid på all mat först. Skär man upp bröd vill hon gärna lukta på alla brödskivorna. Skär bort kanterna på osten. Över, under och på sidorna. Varje gång hon tar ost. Men hallå! Hur många "plast"kanter finns det. Inte så att de växer ut i kylskåpet. Märkliga barn man har. Min mor kollade alltid alla tallrikar, efter hår. Hon hade gråtit om hon ätit hos oss nu. Hund- och katthår överallt. Ibland tycker jag dom finns tom i frysen.
Ja, det blev lite onödigt vetande angående vad jag ska göra idag. Mycket som poppar upp tidigt på morgonen. Nu ska jag i alla fall ta min medicin och en mugg kaffe till. Återkommer under dagen.

Söndag kväll

La mig som sagt för att vila efter två piller. Kunde inte slappna av så jag satt mig vid datorn och kollade bloggar jag följer. Är så sugen på att ändra om här hemma. Måla och få lite shabby chickt. Vitt,vitt , vitt och ännu mera vitt,  Telefonen ringde, det var L, eller var det LM, har blandat ihop dom nu. Fick i alla fall reda på att jag blivit NÅGON. En stjärna, star en kändis. Alla pratar visst om mig och alla vet vem jag är.  Den där i Berga, som inte dricker sprit och som har blivit religiös. Det är jag det. Jag är full av beundran för alla människor  som lägger ner så mycket av sin dyrbara tid på lilla oansenliga mig. Helt sant att jag inte dricker. Ger mig inget att sitta i min ensamhet och pimpla vin till jag slocknar. Dag ut och dag in. Dyrt blir det och dåligt mår jag och tänk så mycket idiotiska grejer man kan hitta på när man är på fyllan. Har passerat det stadiet. När L och jag inte fick upp en vinflaska utan att be om hjälp, då var det läge att lägga ner. Eller om det var LM och jag som inte fick ur korken. Eller L och LM. Sen jag slutade att pimpla vin (har aldrig gillat vin, föredrar öl) har jag blivit religiös och går i kyrkan. Däremellan lever jag ett enformigt och tråkigt liv här hemma utan några vänner. Jag sitter här vid datorn och kastar skit på mina vänner. Det är det enda nöje jag har tydligen. Så dum i huvudet är jag inte så jag skriver skit om mina barn, barnbarn och vänner. Den klick jag har är jag väldigt rädd om. Dom andra runt omkring, som tror att dom känner mig, drar jag valser för som vanligt. Huvudsaken att det låter trovärdigt. Tro nu för guds skull inte att det är bara jag som ljuger. Alla ljuger och hittar på, ljuger och sviker för att själva hamna i en god dager. Har man såna vänner, behöver man inga fiender.

Söndag eftermiddag

Lite seg morgon men såsmåningom kom vi igång. Kaffe och medicin + värktabletter till frukost. Vid elva - tiden åkte vi ner till kyrkogården i Ålem. Hade ljus med som vi tände. Sa till att han skulle låta lampan vara.
Tog svängen förbi Mönsterås när vi åkte hem. Har inte varit där på hur länge som helst. Herre je vad dom byggt och ändrat. Liten sväng in på Netto. Köpte lite småkrafs. Dottern träffade på en kompis som jobbar där. Netto i M-ås är som Netto i O-hamn. Kartonger över hela golvet och personal som packar upp och packar ner. Halvfulla hyllor med nånting och andra hyllor med nånting annat.
Hemvägen gick över Fliseryd och Ruda. Där såg det ut som vanligt. Dött och tråkigt.
Köpte pizza i Högsby. Så slöt.
Nu är det en timmes vila som gäller. Kanske får ta två värktabletter. För säkerhets skull. Inte roligt att somna och sen vakna med värsta värken. Tar ju nästan en timme innan det släpper.
Återkommer kanske senare.

Lördag kväll

Det blev ingen lugn lördag. Efter middagen, fiskgratäng och potatis, la jag mig visserligen en timme. Sova gick inte. Satte upp grind till mitt rum för att inte hundarna skulle komma in. Men Rambo är ju så liiteen. Han springer mellan spjälorna som en liten katt. Mimmi vansinnig förstås. Hon försöker komma in så en dag sitter hon väl fast och vi får såga loss henne.
Vid fem-tiden kom L med julklappar till mig och dottern. Kaffe, bullar och kakor hade jag lovat bjuda på, så det blev det naturligtvis. Vad det var i det kaffet vet jag inte men både L och dottern blev helt sjövilda. Vi skrattade så vi grät och jag blev helt slut. Både hundar och katter blev naturligtvis uppspelta av allt tjohejsan, så det blev livat värre.
Nu kom dottern med pizza. Äta, titta lite på Tv och sen är det sovadags. I morgon blir det lugnt. Hmm.

Lördag 17/1

Pigg och utvilad. Receptfria sömnpiller funkar jättebra. Trodde väl inte direkt på det, men tog två, som man skulle, klockan nio. Somnade väl strax efter halv elva och sov till halv åtta. Helt sanslöst. Inte så billiga som frikort kanske, men klart prisvärda.
I dag tror jag inte det blir något speciellt. Samhällsföreningen har julgransplundring, men jag får väl ingen godispåse ändå, så jag går inte dit. Kan ju kolla genom köksfönstret. Annars blir det väl en slödag. Kanske kan kolla på köksmöbeln jag skulle få av grannen. Gammalt klaffbord med fyra stolar. Kanske kan vara nåt. Byta gardiner skulle jag också göra i helgen, men det hinns ju med. Inget putsande på utsidan. För kallt för det. Köksfönstret ser för jäkligt ut på insidan. Mimmi sitter alltid och tittar ut där, så det blir lite grisigt.
Nu blir det lite kaffe och sen ska jag i alla fall bädda. Till senare.

Fredag kväll

En sån lång dag. LM var hit på förmiddagen. Sen var jag helt tom i skallen. Åkte till Högsby. Konsum och apoteket. Hem och lagade mat. Snabbis i dag. Hamburgare. Sen däckade jag. Totalt slut. Har kollat på TV en stund. Bara väntar på att klockan skall bli "sova". Återkommer i morgon när jag är, inte så trött.

Fredag morgon 16/1

Har legat och snurrat sen kl. ett. Ja snurrat är väl att ta i. Försökt ta mig runt. Har så jäkla ont. Tog för mycket tabletter i går, får världens klåda. Och så får man gå upp innan fyra och ta fler. Just nu funderar jag över varför. Ger sig väl. Har haft många nätter som den här, men de börjar bli värre.
Gunsan har varit jobbigt kelig hela natten. Ligga på armen och gosa ihop sig. Problemet med henne är att, när det blir för mysigt och hon mår för bra, då bits hon. Inte lika mysigt.
Har fått i mig värktabletterna. Skall försöka sova en stund till.

Trött

Klockan är halv elva och jag är skittrött. Dottern slutar nio. Messar precis och säger att hon är kvar på jobbet. Åker snart. Tur att hon hör av sig. Börjar undra eftersom vädret liggger på +-0. Halkigt. Får försöka hålla mig vaken. Fruktansvärd huvudvärk efter telefonsamtalet tidigare i kväll. Inte lär det bli bättre i morgon förmiddag, när den som ringde kommer hit. Tur att jag inte ska göra nåt särskilt i morgon.
Tröttnat på det här malandet om Liza Marklund. En roman ÄR ingen sann historia. Är det så jäkla svårt att fatta. Är väl ett utfall av den kungliga svenska avundsjukan. Monica Antonsson lär väl tjäna en massa på sin bok så bra gratisreklam som hon fått. Att folk bara orkar hålla på. Kan dom inte koncentrera sig på sina egna liv och strunta i alla andra.
Dottern ringde. Nattpersonalen hade inte kommit och hennes mobil var avstängd. Dålig stil. Den andra som jobbade kväll med dottern erbjöd sig att stanna eftersom hon jobbar natt förut. Vilket pass. Från ett i eftermiddag till sju i morgon bitti. då är man nog rätt mör. Arton timmar.  När jag jobbade nätterna i nattpatrullen i M-ås, jobbade en tjej från B-måla på samma pass. Hon kunde jobba dagtid på vårdcentralen, fortsätta på nattpasset i nattpatrullen och sen cykla hem till B-måla, sova ett partimmar och köra två-tre nätter till. Går kanske bra en sommar, men man blir nog rätt seg i skallen. Jag tyckte det var jobbigt med tre nätter i rad. Man var nog inte världens bästa bilförare den tredje natten.
Hundarna har jagat Gunsan hela kvällen. Evita blir mer och mer lekfull. Nu är det hon som tar initiativet till jakten, men hon törs inte komma för nära katterna. Hon väntar alltid in dom andra så hon har full uppbackning.
Yngsta sonen ringde och undrade om jag var intresserad av att köpa nötkött. Billigt. Naturligtvis. 25-30 kg nötkött går ju alltid åt. Får väl köpa en frys till. Men en kvarts får räcka.
Får nog ta ut hundarna en vända till. Tycker dom börjar gå lite konstigt. Återkommer i morgon.

Torsdag15/1

Vaknade halv åtta, efter att ha sovit rätt skapligt. Dotterns telefon surrade, hundarna trodde det var någon på dörren och började tokskälla. Katterna yrvakna,sprang som vilda höns varvid hundarna blev ännu tokigare och började jaga. Visst låter det väl som ett ljuvligt sätt att vakna på. Vem sjutton behöver väckarklocka. Ja dottern då. Hon sov sig igenom alltihop. Hon har det bra. Hon har en hörselskada och använder hörapparater. Tar ut dom när hon lägger sig. Hör ingenting. Så jäkla bra. Skulle man kunnat när barnen var små. Hon stängde av dom när hon var mindre för att slippa höra på mig. Smart unge.
Nu har vi städat. Dammsugit, torkat golv och allt det vanliga. Ätit middag, ugnstekt frukostkorv och potatismos. Hundarna fick det som blev över. Ser skitroligt ut när hundar äter potatismos. Jag har duschat och tvättat håret. Var välbehövligt. Nu blir det inte så mycket mer i dag. Gå ut med hundarna förstås. Dottern skall jobba kväll och åker vid tre tiden.
Kopplet hon köpte till Mimmi i går var helt suveränt. Hon går så himla lugnt och fint. Inte tillstymmelse till att dra. Att vi inte kommit på det här förut. Nu kan det ju rent av bli roligt att gå ut med henne.
Ska i alla fall diska och stryka lite dukar. Har plockat av alla juldukar så det är lite tomt. Julgardinerna tar jag i helgen, troligtvis. Måste stryka dom andra gardinerna först och det är inte roligt. Tills vidare.

Onsdag 14 januari

Seg morgon. Sov inget vidare på grund av sömntabletter, eller snarare brist på. Gick upp, tog medicin och kaffe och gick och la mig igen. Så småningom kom jag i alla fall igång och vi åkte till stan. Köpte dressyrsele till Mimmi och vanlig sele till Rambo. Han är ju så rädd för halsbandet den lille kraken. Han har gått ner i vikt och blivit av med valphullet, så nu är han riktigt stilig. Som en riktig chihuahua. Men han skall egentligen bli av med 500 gram till för att komma till sin maxvikt som är 3 kilo. Mimmi väger nästan 5 kilo och Evita, som också är väldigt liten för en papillon, väger 4 kilo. Hon är lite rund men det skall vi snart få bort. Hon har börjat leka mer. Efter att ha tillbringat 8 år i soffan, har hon kommit underfund
 med att det är rätt roligt att leka med dom andra. Pipleksaker och bollar, begriper hon sig däremot inte på. Hon har aldrig lekt med det, eftersom hennes bror alltid tog alla leksaker. Allting var hans.
Har flyttat ut katternas mat i hallen. På frysen. Hundarna kommer inte åt den och det retar ju Mimmi. Hon har försökt på alla sätt att ta sig upp, men icke.
När dottern tvättade och dammsög bilen upptäckte hon att det fanns ett hundnät, som man kunde dra upp ur ryggstödet. Himla bra. Men definitivt inte för små hundar. Dom kom emellan på sidorna, vid fönstren. Men jag satt ju bak, så jag fick mota dom.
Alltså, tillbaks till stan. Efter djuraffären, tog vi en sväng till Netto, som jag tycker är väldigt överreklamerad. Visst finns det billiga grejer, men också dyra. Blev inte så mycket. Torrjäst och vaniljsocker. Dansk salami och spagetti. Åkte till MacDonalds, där jag inte varit på, jag vet inte hur länge.
Kom hem och var skit slut. Grannens katt satt utanför och det får den ju inte. Det är vår gård. Hundarna fick tokspelet i bilen, men den dumma katten bara satt kvar. Tills dom kom ut. Då jäklar. Både vi och hundarna var ganska möra och för min del blev det lite piller. Men det värsta kommer i morgon. Kommer alltid dagen efter. Ungefär som bakfylla.
Nu börjar det bli dags för sängen. Får väl se hur det går i natt. Kanske ska kolla om det finns någon form av receptfria sovisar.

Sömnlös

Ja, det blev som jag trodde, eller snarare, visste. Sova utan min sömntablett, går inte. Slapp jag bara värken i höfterna skulle det nog gå bättre. Efter tio minuter i bästa sovställning, värker det nåt så vansinnigt. Med hjälp av sängsidorna kan jag manövrera mig runt till andra sidan, med hopp om att det skall bli bättre. Jomenvisst. Samma belastning, samma värk. Har försökt allt. Sitta och sova, kuddar mellan knän, som avlastning, allt. Men inget hjälper. Bara detta lilla piller. "Ja men det är vanebildande", So what. Det är ju inte så att värken kommer att försvinna. Snarare det motsatta. Något jag får dras med resten av livet. Så vad då vanebildande och beroende. Klart som faan att jag är beroende. Enda sättet för mig att få sova. Eller har någon smart läkare kommit på något annat sätt. Räkna får, sjunga mig själv till sömns, skaffa en vagga och gunga mig till sömns eller helt enkelt vara vaken till jag somnar av ren utmattning. Vilket fint och bra liv jag får då.

Julgransplundring

Nu är julen nedpackad i källaren. Fy sjutton vad tomt det blev. L var upp en sväng i dag på kaffe och Mariekex. Hade ingen aning om att hon skulle komma, så jag hade inte tagit fram något från frysen. Får göra det på lördag. Kanske svänga ihop en tårta. Sen ringde LM och undrade hur jag mådde + allt det vanliga med mat och tomtar och pension och bostadstillägg mm.
Middag: köttfärsjärpar, sås och potatis.
Katter och hundar fick burkmat. Vilket liv det blev. Alla for runt som galningar. Man skulle kunna tro att de inte fått mat på flera månader. Men så är det alltid med burkmaten. Vi åt ungefär en timme efter djuren, ändå stod Svea vid bordet och skrek som om hon skulle slaktas. Bara mat i huvudet på den katten. Ändå är hon smal som en stör. Alla är avmaskade, så det, kan det inte bero på. Vet inte om katter är galnare, när det gäller maten på vintern. Eller så ger jag dom för lite mat, även om dom har fri tillgång till torrfoder. Är väl inte lika gott som kött och fisk förstås, men är man hungrig äter man väl det som finns. Bortskämda troligtvis.
Nu blir det nog inte mer idag. Kaffe och medicin. I morgon skall vi åka till djuraffären om inte dottern jobbar. Köpa sele till Mimmi. Hon drar så förbaskat. Inte för att hon kan dra omkull någon direkt, men det är jäkligt irriterande. Kanske det blir en till Rambo också. Pippi-Lotta behöver inte ens koppel. Hon är så lydig och går jättefint. Inget som jag kan ta åt mig äran av. Men det är himla skönt med en hund som inte drar.
Glömt ge Gunsan p-piller igen, så nu är det inte roligt. Jo, hundarna tycker det så klart. Men inte jag. Jobbigt att lyssna på kattskrik.
Nu är det dags för lite kaffe. Återkommer.

Blöt säng

Dottern fick naturligtvis för sig att bada Mimmi och Rambo i går kväll. Precis när jag trodde att allt var lugnt och sovadags. Efter badet far dom ju runt som skållade troll och skall torka sig. Min säng var uppbäddad och klar, så naturligtvis skulle dom dit och fara runt. Inte skönt att lägga sig i en blöt säng. Rambo frös så väldigt, så när jag la mig kom han och kröp ner under täcket. Dottern ropade på honom att det var sovadags, men han tyckte hon sa baddags, för han låg alldeles blickstilla. Så naturligtvis blev han utestängd från hennes rum och det hade han ju inte räknat med. Så i natt var det lite oroligt.
Gick upp halv sex och tog min medicin, som vanligt. Gick och la mig igen och fortsatte läsa i julboken, om olika sekter.  Somnade troligtvis om, för jag vaknade av att telefonen ringde. Hade naturligtvis inte fått i mig värktabletterna när jag var uppe, så det blev samma sega procedur igen, för att ta mig ur sängen. Är såå jobbigt på morgnarna. Naturligtvis hade telefonen tystnat när jag väl kom upp. Körde igång perkulatorn och tog två Tiparol. Hundarna levde rullan på varsin sida om en stängd dörr, så dottern vaknade i alla fall och tog ut allihop. Katterna hade fått tag i en påse bullar, som jag glömde lägga undan igår, så det var bullpapper och halvätna bullar i köket och hallen. Plastpåsen har jag inte hittat än. Hoppas den inte är uppäten. I och för sig rätt praktiskt. Kanske hamnar skiten direkt i påsen när dom går på lådan. Bara att plocka upp.
Hann hälla upp kaffe innan telefonen ringde igen. Pratsjuk kompis. Det blev lite djurprat på morgonen och nu sitter jag här. Skall göra ett allvarligt ryck med julsakerna idag. Annars blir det inget särskilt. Nu skall jag bädda och klä på mig. Återkommer troligtvis.

Filmgalan

jaha, nu har man varit på Guldbaggegalan. Märks vilket litet land Sverige är. Här görs tre filmer på ett år och sen samlas alla filmmänniskor och delar ut alla priser till dessa tre. Lite jämnt fördelade. tur att vi har Johan Glans och Björn Gustafsson.
Var till Högsby i dag och handlade samt hämtade ut medicin. Dottern tog med mig på veckans vallning. Hon vallar mig utomhus en gång i veckan, så jag inte skall bli helt folkskygg. Kunde jag beställa allt över nätet och aldrig gå ut, skulle jag göra det. Har ont överallt när jag äntligen är hemma igen. Särskilt höfterna.
Nu händer inget mer ikväll. Dags för sängen. Återkommer i morgon. God Natt.

Seeegt

I dag kommer jag ingenstans. Har försökt, men jag har ont allstans (Jönköpingsuttryck). Kan inte ens komma på middag. Har kebab + sås i frysen och pommes. Får köra det i värsta fall. Annars blir det lite rester. Var sugen på makaronipudding ett tag, men det gick över. Dottern tvättar bilen. Har hon inget att göra får hon spelet. Jag går till frysen igen.

Klar

Bäddat, duschat, klätt mig och rensat kattlådorna. Måste köpa kattsand i dag och byta i alla lådor. Undrar om det går att köpa storpack? Klumpbildande finns i 10 kg säckar, men det gillar jag inte. Blir som cement. Får kolla Granngården.
Slut på skitprat. Dottern har åkt till AF. Sonen hade inte måndagssjuka. Frös och ont i huvud och leder. Influensa? Gick visst på jobbet. 20 000 liter vatten hade försvunnit för honom. Han hade gjort i ordning poolen (har pool inomhus) och fyllt upp med vatten och nu var det bara lite kvar på botten. Så mycket så man kunde vada. Men inte bada. Det var ett tag sen han gjorde i ordning den. Har kanske dunstat. Men 20 000 liter. Det är mycket. Mer än ett badkar.
LM hade ringt när jag var i duschen. Skall troligtvis till affären och undrar om hon får komma upp en stund. Det vanliga. Hon har inte varit här på ett tag eftersom jag varit så sjuk. Får väl ringa igen om det är viktigt. Är det ju inte.
Nu skall jag kolla vad jag har för mat i frysen. Återkommer.

Fortfarande måndag morgon

Har inte kommit så långt. Blev sittande vid datorn. Telefonen ringde och jag sitter fortfarande i pyjamas. Var inne på Linda Rosings blogg, som tydligen alla läser. Jaha. Varför då. Ska man svänga sig med engelska ord kanske man ska lära sig det först. Hon hade tydligen träffat sin soulmeet någonstans. Meet, det är möte, meat är kött. Det heter soulmate. Sen bor hon inte i en svit på hotell. Hon bor i en suite, Löjligt. Och så dessa anknäbbar, som hon och hennes frisör har. Vem fan tar fett från arselet och sprutar in det i munnen. Äckligt, men ingen reagerar. Men när Filip och Fredrik skär bort en tiondels millimeter fläsk från sin egen rumpa och äter, då blir det tittarstorm. Märkligt. Fett som fett.
Nu skall jag klä på mig.

Evita Pippi-Lotta

Min knähund. Förutom soffan är knät favoritplatsen för min gamla tant.

Måndag 07.54

Blev väckt, första gången, av dottern. Var visserligen upp halv sex och tog medicin, men kände att jag nog kunde sova en stund till. Men det kunde jag inte. Näst äldste sonen hade messat henne och undrat, om hon kunde hämta upp honom på jobbbet och köra hem honom. Han mådde inte bra. Hmm. Måndagssjuka. Hon skulle ändå ner på skolan och lämna sista psykologiuppgiften, så hon tog ut hundarna och sen stack hon. I dag blir det väl AF också. Färdig med skolan och färdig undersköterska så nu är det jobbsök som gäller.
Blev ju inget loppis igår eftersom dottern fick åka och jobba. Majskycklingen jag lagade till middag, smakade inte annorlunda än annan kyckling. Trots reklamen och trots att den är dyrare. I dag vet jag inte vad det blir. Tänkte strömming och potatismos igår, men glömde ta fram strömmingen. Jo, jag har micro, men tinar inte strömming i den. Får hitta på något annat.
Natten har varit helt otroligt lugn. Jag och Evita i min säng, ja + några katter. Rambo och Mimmi hos dottern, med stängd dörr. Absolut det bästa. Inget spring på hundarna. Alla sov lugnt. Nu skall jag fylla på min kaffekopp, förlåt mugg och börja dagen. Återkommer antagligen.
Glömde: Stordottern pratade om längtan till sommaren. Nä, fy f-n. En sommar med 32+ grader inomhus är inget man längtar efter. Nu har jag mellan 16 och 18 grader. Lagom. Öppnar jag ett eller annat fönster blir det ännu behagligare. Innan de kopplade bergvärme till huset hade vi mellan 12 och 13 grader en vinter. då var det faktiskt lite för kallt. Alla mina blommor dog och jag hade strumpor på fötterna. Något  jag aldrig har annars. Nu är det linne och shorts som gäller inomhus.
Ja det var bara det, för nu.

Söndag


Klockan är snart elva och jag går fortfarande omkring i pyjamas. Orkar inte klä på mig. I dag blir det inget särskilt. Tror jag. Dottern är ute och dammsuger bilen. Hundarna piper. Ja inte Evita förstås. Hon har intagit sin favoritplats. Soffan. Där kan hon ligga hela dagarna. Om det inte är någon katt som ska jagas. Jag har försökt att få henne att leka med något, men icke. Enligt förra ägaren har hon aldrig fått leka eftersom den andra hunden tog alla leksaker. Mattan i hallen kan hon skaka ibland. Detär liksom allt. Rambo har hon också börjat leka med. Hon snurrar och kickar med bakbenet.
I går fick dom burkmat. Men det var inte intressant. Hon bara vaktade den, som hon gör med all mat, men hon åt den inte. Pommes däremot, var väldigt gott. Det slogs dom nästan om. Både hundar och katter. Märkliga djur.
Om jag kunde få tummen ur......nånting, kunde vi kanske åka ner på loppiset en sväng. Jag har ju så lite grejer. skulle verkligen behöva fylla på. Inte. Nu har han köpt upp allt som fanns i Ruda, på Gammalt och Nytt. Hon har visst lagt ner. Så nånting kanske det finns.
Annars kunde jag nästan köra loppis här hemma. Fy fasen vad grejer man har som man aldrig använder.
Lördagen blev en städ- och tvättdag. Har börjat så smått att plocka undan julsaker. Måste skaffa några fler lådor att plocka ner i.
Nu skall jag i alla fall klä mig och bädda. Förbereda middag. Har köpt majskyckling. Måste ju kolla om det är bättre smak på den.
Återkommer.

Fredag morgon

Klockan är halv sju och jag är sååå trött. Natten har varit väldigt orolig. Lampan som tänds och släcks av sig själv, flera gånger och väldigt oroliga hundar. Speciellt Rambo, som är den som är tröttast av dom tre. Halv ett i natt kom han in och väckte mig och skulle bara ut. Tur att ingen såg mig här utanför i rutig pyjamas. Naturligtvis skulle Mimmi med, knappt vaken. Men det kan ju vara så att vi skulle gå ut mitt i natten och smygäta korv. Allting skall övervakas, så hon inte går miste om nånting.
Dottern har åkt till jobbet och Rambo sitter framför ytterdörren och väntar på att hon skall komma hem, Där kan han sitta. Då vet jag i alla fall var han är.
Skall städa lite på förmiddagen, tänkte jag. Göra kålpudding till middag. Det var länge sen.
Influensan har gått över. Vet inte vad det var. Endagarsfeber, kanske. Men griniga kärringar fastnar ingenting på. Just nu är jag väldigt irriterad. Har varit sen i går kväll. Men det spar vi till senare. Nu skall jag sätta igång med städningen.

Torsdag 8/1 -09

Började få ont i halsen i går kväll. I natt har jag haft svårt att andas. Har fått sätta mig upp ett par gånger. I dag feber, ont i hals och öron och ont i lederna. Influensa? Kompis som hade det när dottern körde henne till Oskarshamn. Min tur nu? Dottern har varit snuvig och haft ont i halsen ett par dagar, men i dag är hon och jobbar.Sa till henne i går, att jag kände på mig att det var jobb på gång. Klockan 7 i morse ringde dom. Så det var bara för henne att ge sig iväg. Jag får ta hand om alla hundarna i dag. Vi var nyss ute på kisserunda. 10 minusgrader. Som tur är, är det bara Mimmi som tycker om att vara ute i snö och kyla och hon blir ju lätt nedröstad. Både Rambo och Pippi-Lotta fryser. Fick ett bra tips, på en blogg i morse, för små hundar som fryser om fötterna. Klippa sönder ett par fingervantar. Blir bra små sockor till hundarna. Bättre än skor.
I dag blir det nog inte så mycket gjort. Kaffefrämmande kanske, om jag inte kan hindra det. Hon tar knappast hänsyn till att jag är sjuk. Får väl strunta i att svara som jag gjort de senaste två dagarna. Fy, på mig. Men jag orkar inte med henne. Måste vara bra förberedd och i balans för att klara av två timmars tjat om ingenting. Får väl se vad som händer. Återkommer.

Onsdag den 7 januari 09.47

Hopplöst med alla helger. Vet inte vilken dag det är. Knappt vilken månad. Frågade dottern, så nu är jag med igen. Nu är väl alla helgdagar slut? Tar väl en vecka eller två innan man är inne i vardagslunken igen. Jag vill bara ha det till att det är måndag idag. Helg igår ju.
Har i alla fall börjat plocka ihop julburkar, så smått. Kör nog jul den här veckan ut, sen börjar jag plocka ner. Skall flytta om lite möbler idag. Tänkte öppna upp från kök till vardagsrum, men får nog tänka om. Stänga till lite mer. Rena racerbanan, morgon, middag och kväll. Tre hundar som jagar en katt. Inte roligt. Jo, dom tycker ju det naturligtvis.
13.36 Dotternlagade middag i dag. Makaroner och falukorv. Gott efter all julmat. I morgon blir det fisk.
Diskat, plockat undan och sorterat papper och tidningar som skall till pappersinsamlingen. Inte klokt vad reklam det blir bara på en vecka.
Äldsta dottern ringde. Hennes tur att få vinterkräksjuka. Började med sambons mamma. Sambon fick det ju naturligtvis och det vet vi ju alla hur sjuk en karl blir. Nu är det dotterns tur. Inte roligt att bli sjuk med bebis i magen. Tur att dom inte bor i närheten. Kräkas är det värsta jag vet. Det slår till och med tandvärk. J blir väl sjuk lagom till skolan börjar. I morgon.
Nu blir det värktabletter och middagsvila. Återkommer.

Äntligen morgon

Det här var nog den längsta natten jag varit med om. Har sovit till och från. Tänkte jag skulle försöka sova utan sömntablett. Det här blir inte roligt. Men det tar väl ett tag innan jag vant mig av med dom. Just nu är jag skittrött, men nu gäller det att hålla igång i dag. Ingen middagsvila. Skall ringa vårdcentralen i morgon och beställa tid. Kanske kan få nya värktabletter om jag byter läkare. Efter tio år har nog kroppen vant sig vid dom jag har. Vet inte hur dom tänker. Om jag inte hade så jäkla ont kunde jag kanske sova utan sömnpiller. Men enligt min gamla läkare finns det inget annat som hjälper, trots att jag prövat andra som varit helt fenomenala. I stället för 8 - 10 värktabletter per dag räckte det med två. En på morgonen och en på kvällen. Nu vaknar jag av smärtorna bara jag rör mig lite i sängen. Vända sig är inte tal om utan att hålla i något och vända mig måste jag, för det gör så jämrans ont i höfterna. Gnäll, gnäll.
Nu är jag i alla fall uppe. Har druckit kaffe och tagit min medicin. Pippi-Lotta är lite orolig så jag skall slänga på mig lite kläder och ta ut hundarna. Återkommer.

Mimmi och Rambo

Och här sitter Mimmi och Rambo och kollar om Lennart är med tåget från Kalmar. Eller om dom kan få syn på Lilly och skälla ut henne eller någon annan hund som dristar sig till att gå på "vår" trottoar.

Mimmi och Lennart

Här sitter Lennart (min gamla hund) tillsammans med Mimmi på köksbordet och spanar efter tåget från Kalmar. Kanske Zacke (Lennarts bror) är med idag.
Lennart är en korsning mellan schäfer/bordercollie, pappa Simba och bordercollie/springer spaniel mamma Ronja. Lennart blev för jobbig för mig eftersom han kräver mer aktivering och motion än vad jag klarar med min värk. Därför fick han flytta till sin bror Zacke som bor hos min äldste son i Kalmar. Mimmi blir alltid lika glad när han kommer hit. Han fanns här när dottern köpte Mimmi och har varit som en storebror för henne.

Ilsken och förbannad

Igår och idag har jag ringt flera gånger till mitt barnbarn N i Kristdala. Även skickat sms till hennes helkorkade far. Inget svar naturligtvis. Hade tänkt fråga om N kunde komma hit ett par dagar nu, innan skolan började igen. Men det är ju som vanligt inget svar på telefonen och inget svar på mina mess. Ändå var det upptaget både igår och idag när jag ringde. Blir så heligt förbannad på dessa idioter. Skulle utan tvekan köra över dom om jag fick chansen. Hur f-n kan man behandla barn på det här sättet. Men deras tid kommer. Ärver man dumhet eller är det utslag av dålig miljö. Två minus blir ju plus, så man tycker ju att fadern, med två heldumma föräldrar, skulle bli en vettig person. Istället blir han ännu dummare. Hans bihang är inte mycket bättre. Tvärtom. Även om det lyser lite svagt så har ingen varit hemma på väldigt, väldigt länge. Förstår fortfarande inte hur det, bland alla människor i världen, var möjligt att två exakt lika korkade, självupptagna, egoistiska besserwissar träffades. Tur att N är lik sin mormor. Ett ovanligt intelligent och vackert barn, som kommer att gå långt i livet.
När jag hade eldat upp mig tillräckligt insåg jag, att för att inte få en ny hjärtinfarkt, var tvungen att lägga energi på någonting annat. Läste lite bloggar och skulle kolla hemsidor om det hänt något spännande. Men nehej, nu kan man inte gå in och läsa hemsidor som man brukar. Tydligen är dom inte till för alla. Eller så är det min dator det är fel på. Lägger ner verksamheten, tror jag.
Nu är det i alla fall, snart dags för sängen. I natt blir det nog bara en hund i sängen, så det blir lite bättre plats. Pippi-Lotta försökte komma upp i dotterns säng, men fattade inte det här med pallen. Lika bra det.

Sängkapning

I dag är det snickarverkstad här. Dottern sågar en säng så den blir lägre. Var från början en loftsäng med stege. Sågade ner den en bit och använde trappstege för att komma upp. Nu blir den ännu lägre. Räcker om man står på en matta för att komma upp. Alla hundar kommer upp utan hjälp. Så himla bra. Kanske jag får sova ensam. Nehej, så låg blev den inte. Rambo behöver fortfarande sin lilla pall. Stackarn. Han är så liten. Nu har vi dessutom hållt igen på maten till honom. Så nu ser han faktiskt ut som en chihuahua och inte en korv. vägde honom häromdan och nu väger han ca 3,5 kg så lite mer ska han ner.

Söndag eftermiddag

Svea har badat på förmiddagen. Såg ut som en pinnkatt. Nu har hon legat under min säng ett par timmar. Vägrar komma fram. Vet att det är borstning på gång.
Lagat middag. Kotletter och potatis. Dottern har dammsugit och torkat alla golv.
Rambo fortsätter att pinka in revir. Hur ska man få honom att sluta? Kastrering? Försöker vakta honom, men inte en chans att se när han gör det. Så liten och snabb.
I dag har han jagat Gunsan. Hon fick in en fullträff på honom så han skrek till. Så nu ligger hon risigt till. Han SKA bara ha tag på henne. Men han är ju så liten. Kommer inte åt henne ens när hon sitter på en köksstol.
Kallt fortfarande. Runt 10 minus. Inget väder jag vill vara ute nån längre tid i. Pippi-Lotta vill inte heller gå ut. Får dra eller bära henne ned för trappen. När vi ska in däremot, så springer hon. Har tvättat sängen hon hade med sig hit, så nu ligger hon nedbäddad i den. Man ser på henne hur mysigt det är. Mimmi och Rambo har lagt sig i sin bädd. Trötta efter all kattjakt. Tyvärr varar det inte så länge.
Nu skall jag också lägga ikull mig och läsa Aftonbladet. Återkommer kanske senare.

Matdags

Låg Mimmi hos valparna så visste man var Rambo var. Han skulle nog gett dom mat om han kunnat.

Hela familjen

Mimmi och Rambo med sina två dagar gamla bebisar. Rambo var en väldigt duktig pappa. Var med så gott som hela tiden. Mimmi morrade åt honom ibland men han brydde sig inte. Hjälpte till med både tvättning och toalettbestyr. Ibland blev det lite jobbigt när båda två skulle hjälpa valparna kissa. Ett evigt slickande.

Söndagmorgon

Har varit vaken sen fem. Tagit medicin och ätit frukost. Gör inte som LM. Hon tar kaffe och två smörgåsar kl. sju till sin medicin. Sen äter hon frukost halv nio. Verkar lite rörigt. Kaffe och smörgås ÄR min frukost. Men var och en har ju sina vanor.
Har sovit rätt bra i natt med bara en hund i sängen. Den hunden däremot har varit väldigt orolig. Van att ha Rambo i sängen också, så hon har travat lite och lyssnat om han kanske kommer.
I dag blir det inget särskilt. Städade skafferiet  och köksskåpen i går. Får se om det blir något annat i dag. Kollade termometern. -8 grader. Men det skulle bli kallt ett par dagar enligt vädret på TV:n. Kunde bli tvåsiffriga minusgrader även här nere. Då blir det tröjor till hundarna. Både Rambo och Pippi-Lotta fryser. Mimmi står inte still så hon håller sig varm. Har varit väldigt emot kläder till hundar men i deras fall är det nödvändigt. Kom ihåg att jag hade ett rutigt fleecetäcke till min första hund. Då var jag fjorton år. Fanns kläder till hundar redan då men i stort sett endast täcken i olika färger. Nu finns det hur mycket som helst. Inklusive skor. Skulle nog Pippi-Lotta behöva. Hon får stora snöklumpar på fötterna när hon är ute.
Undrar lite hur valparna har det. Om dom har växt något. Skulle vara roligt att se dom.
Nu skall jag bädda och duscha. Återkommer.

Rambo

Så här lugn är det inte ofta han är.

3 januari 2009

Var tvungen att skriva dag månad och år, för att se hur det såg ut. 2009, då blir man äldre, antar jag. Tur att jag fick min åldersnoja när jag var 40. Annars hade det inte blivit roligt. Den gick över när jag var 40 år, 2 månader och 1 vecka. Sen har jag inte brytt mig. Slutade färga håret för några år sen. Jobbigast innan all färg var borta. Nu är håret vitt. Ganska snyggt. Ser ut som tomtemor. Förut kallade barnbarnen mig för Pocahontas. Det har dom slutat med.
Lördagen har travat på som vanligt. Dottern och jag var ute med hundarna när det snöade som mest. Mimmi tycktedet var skitkul. Rambo och Pippi-Lotta var måttligt intresserade. Ville helst gå in direkt. Inne har dom levt rövare idag. Alla tre. Pippi-Lotta har upptäckt att det är döroligt att jaga katter. Speciellt Gunsan. Förstår inte varför alla hundar är så tokiga i henne. Att dom inte gillar Svea, förstår man ju. en riktig surmupp. Sune är heller inte så intresserad av hundjakt. Issa är för stor antagligen. En bra bit större än Rambo. Dessutom börjar hon kela när dom rusar på henne och då blir dom ju lite ställda. var ju inte alls det som var meningen. Gunsan däremot gillar att bli jagad. Kan själv köra igång hundarna om hon är leksugen.
I morgon blir det bad för Svea. Hon fick en riktig genomgång med borsten i dag. Fäller inte så mycket just nu men är fruktansvärt skitig. Gunsan är inte så skitig som tur är. Går att borsta henne ren. Bada henne är förenat med livsfara och blodspillan. Hon har ett fruktansvärt humör när man gör något mot hennes vilja. Sune skulle också behöva ett bad men inte lika nödvändigt som Svea.
Nu är lördagen snart slut. Blir kaffe och knäckemacka innan det är sovadags och så skall hundarna ut en sista kissrunda.

Julgran och tomtar


Mycket rött

Det blev mycket rött den här julen. Soffan kläddes med röda plädar från IKEA. Ljus soffa som måste täckas för hundar och katter. Vattenflaska, att flytta på katter med. Egentillverkade tomtar och många kuddar.

Julkök

Mina julgardiner, köpta på Tradera för tre år sedan. Tomtekrukor, också Tradera TiaGirl + sonens köksbord och lite annat .

Vardag igen

Dottern har skjutsat L till veterinären. Katt som ska kastreras. Sovit dåligt med tre hundar i sängen. Två under täcket och en på. Mig alltså. + två katter. Vet inte om det är därför som jag fått mer värk. Kylan gör ju sitt till. Det ska vara lagom. Inte för varmt och inte kallt.
Har kollat julen på morgonen. Vet inte om jag skall börja plocka ner. Brukar vänta till efter trettonhelgen. Är mysigt med ljus och tomtar. Grannen pratade om ett klaffbord + 4 stolar jag kunde få. Gammalt träbord. Skall kolla det efter helgen. Det bord jag har nu är äldste sonens. Vet inte om han skall ha det, annars får väl dottern ta det. Skall i alla fall kolla igenom allt mitt garn idag. Har fyra lådor fulla. Köra till Kupan tillsammans med en massa annat som jag inte använder. Kunde i och för sig slänga ut det på Tradera men det verkar så jobbigt. Brukar ta en rensning emellanåt och köra iväg med sånt jag inte använt på länge. Skåpen är knökfulla. Ändå har jag rensat ut mängder. Förstår inte varför man samlar på sig så mycket saker. Använder knappt hälften. "Bra att ha - grejer". Bra till vad? Samla damm.
Nu skall jag i alla fall bädda och klä på mig. Dagens outfit blir joggingbyxor och linne från Karlsson. 59 resp. 79 kr. Idag kör jag med mina gamla tofflor från Lindex. Ljusrosa för 99 kr. Trosor från Ellos 149 kr för tre-pack. Ja alltså, jag har inte alla tre på mig samtidigt. Bryr mig inte om att kamma mig i dag. För som vissa bloggare, på B och R, säger, jag är snygg ändå.

Nyårsdagen

Fy sjutton vilken lååång, seg dag. Bara degat. Har gått förvånansvärt bra med rökningen. Känner inget sug direkt, mer gamla vanor efter mat och kaffe. Nikotintuggummi är ok. Fruktansvärt sötsug på eftermiddagen. Har nog ätit 10- 12 clementiner. Jag vet faktiskt inte om det här var en så bra idé. Nu är dagen snart slut i alla fall. Får se hur det går i morgon.

Nyårsnatt

Klockan är snart tre och jag har varit uppe en timme. Gick inte och la mig förrän klockan var nästan halv två. Helt fel tider och fruktansvärd värk. Funkar inte för mig. Tog en mugg gammalt kaffe och sista fimpen. Måste leta fram plåster och tuggummi.
Efter helgen måste jag ta tag i att ringa vårdcentralen. Få värktabletter som fungerar på mig. Efter tio år är jag nog immun mot det jag har nu.
Hundarna började fara runt halv sju. Eller, ja Mimmi och Rambo. Pippi-Lotta sover gärna lite längre. Lika bra att gå en kisserunda. Minusgrader ute, så jag piggnade till. Har inte sovit många timmar i natt, men det får la gå.
Tydligen bara jag som är vaken. Festprissarna sover väl. Nu går vi väl i alla fall mot ljusare tider. Bara det kunde komma lite snö.
Inte så vansinnigt mycket smällande igår. Mimmi och Rambo var väldigt intresserade och satt i köksfönstret och kollade. Pippi-Lotta gick och la sig. Issa däremot, var lika fascinerad som hundarna och satt med ögon som tefat och kollade ut genom fönstret.
Vet inte om jag ska försöka sova en stund till eller ta en kopp kaffe. Hmm, blir nog kaffe och TV. Återkommer när alla vaknat.

Gott Nytt År!!!!!!!

Gott Nytt År till alla mina barn och barnbarn. Till min far och hans fru. Mina syskon. Alla mina vänner som finns och som har funnits. Alla bloggare och de trevliga damerna på Konsum i Berga. Förlåt, killarna också. Gott Nytt år till hela släkten. Ett speciellt Gott Nytt år till barnbarnet i Kristdala. Hoppas vi ses snart. Alla saknar dig. Till barnbarnet i Blomstermåla: Farmor har många stickor och flera lådor med garn, så lära dig sticka blir nog inga problem. Bara ring. Jag lärde mig sticka när jag var sex år och stickade min första tröja när jag var sju.
Barnbarnet i Kristdala: Jag har himla många ljuskoppar till dig här hemma. Får vilka du vill.
Nu är det ett nytt år och jag bir ett år äldre och ska dessutom sluta röka. Men innan dess ska jag faktiskt sova. Hörs vidare.

RSS 2.0