Tokvarmt

Har plockat, bäddat, duschat och varit ute med hundarna. Dammsugningen får vänta till kvällen. För jäkla varmt. Hundar och katter ligger som döá sillar. "Bara" 25+ inomhus. Måste vara fläktarna som gör att det är så "svalt och skönt."
Har sorterat upp mina mediciner. Har ett mindre apotek. Tagit fram en kartong och skall plocka ner saker  som jag inte använder. Skåpen är fulla med grejer som bara står och tar plats. Men nu skall det röjas ordentligt.
Dottern slutar klockan ett. Lagar middag till hon kommer hem. Pasta med ost- och skinksås. Snabbt och enkelt.
Blir Högsby en sväng framåt kvällen. För varmt att sitta i bilen i stekhet sol. Äldste sonen ringde. Skulle till Kalmar och hämta sina möbler. Fy sjutton för att bära möbler i den här värmen. Inte avundsjuk, det minsta. Hoppas han inte tar hundarna med i bilen. Är för varmt för dom. Lennart har en päls som bäst passar vid nordpolen.
Nu skall jag ta lite kaffe och fortsätta plocka.

Ny matta

Min nya matta köpt på Tradera, passar bra under matsalsbordet. Träsoffan skall målas vit och få ett nytt överdrag på locket + några kuddar. Sen skall jag bara få upp min gamla skänk och få den vitmålad samt en vit rya under soffbordet. Klart!!!! Lite ändringar är på gång, men det kommer lite pö om pö.

Prydnadsstege

Stege köpt på Karlsson att ha blommor på. Himla snygg, tycker jag. Den lilla "fåtöljen" med svart dyna, som står bredvid, är en tillsågad låda, som dottern gjorde till barn och djur. Skall målas vit naturligtvis.

Måndag och ny vecka

Vaknade halv sex. Så skönt att få sova hela natten. Kaffe och medicin intaget. Dottern har åkt till jobbet och Mimmi piper.  Allt är som vanligt. Även värmen. Såg på vädret i går kväll. Kanske finns chans på lite åska i morgon och på onsdag. Men helst inte åska utan regn. Inte bra. Blir lite dammsugning i dag. Lika bra att börja nu på morgonen innan det blir för varmt. Lägenheten är som en bastu, trots två fläktar som går hela tiden. Visst är det skönt med värme, men det får ju finnas nå´n hejd på den. AC inne vore inte så dumt. Undrar om jag kan få hyresvärden att installera det. Skall ringa honom i dag, tänkte jag, och höra vad som är på gång med balkongen. Ingenting, verkar det som. Tredje sommaren utan balkong. Borde man få hyresavdrag för. Mitt på dagen är det visserligen för varmt att sitta därute, men morgnar och kvällar är det himla skönt. Tror jag. Det var så länge se´n så det har jag glömt. Sista gången jag satt därute, tror jag var, när jag fick min hjärtinfarkt. Kanske bäst att hålla sig från balkongen.
Nu ska jag i alla fall klä på mig, bädda sängen, dammsuga och vattna blommorna. Men först kaffe och röka. Återkommer.

Söndag

Så fruktansvärt varmt. Gick upp fem i morse. Körde i gång perkulatorn och tog min medicin. Dottern tog ut hundarna klockan sex, sen åkte hon till jobbet. Efter mer kaffe och bäddning, var jag ute på kissrunda, runt halv tio. Fy f-n så varmt. Det står helt still. Börjat förbereda middagen, fläskstek och potatis. Rör mig mellan fläkten i köket och den i vardagsrummet. Till och med katterna är helt utslagna. Är så varmt här uppe så man kan inte ens röka. Hoppas det blir lite regn snart.
Rabatterna utanför skulle behöva rensas, men det får bli i framåt kvällen. Just nu ligger solen på, på den sidan. Lite vattning blir det väl också. Inte för jag har några blommor men rabarberna behöver nog en riktig rotblöta. Nu börjar Mimmi bli otålig och springa till dörren. Får väl masa mig ut igen. Återkommer.

I hårdträning??????

Yngsta dottern har börjat träna inför kommande prövningar. Nej, nu räcker det med barnbarn. Hon får hålla sig till hundarna och låna syskonbarnen. Men lite roligt är det nog.

Mormors prins

Liten och glad Love med smilgrop.

Lördagsporr

Början på nästa valpkull. Lilla Rambo behöver lite stöd och hjälp. Räcker inte ner med bakbenen. Visst är dom söta.
Här är fruktansvärt varmt i kväll. Har nästan 28+ grader inomhus. Liter skönare ute faktiskt. Gick en kissrunda med hundarna, men Mimmi blev så arg på grillfolket på stora gräsmattan. Samhällsföreningen har familjedag. Kubbspel, dragkamp och talangtävling på eftermiddagen. Grillkväll och trubadur nu i kväll. Låter som "Färjan" här utanför, med han värmlänningen. Kollade vädret förut. Ingen svalka i sikte, tyvärr.
Pratade med barnbarnet i Blomstermåla. Hon skulle till Nabben och åka karusell. Den ungen kan prata. Har hon antagligen efter sin far. Eventuellt kunde hon komma hit nästa helg, "om hon inte hade något planerat". Rolig unge. Finns väl inte så mycket att göra här. Åka och bada om det är fint väder. Hon är bra på att sysselsätta sig själv, så det är aldrig några problem.
Nu ska jag ta en kopp kaffe och kolla lite bloggar. Återkommer i morgon om jag inte har smält bort.

Midsommarafton

Zacke, Lennart, Mimmi och Rambo. Vita gillar inte dom stora pojkarna, så hon ville inte vara med.

"Lilla" Lennart

Lennart blir aldrig stor. Tror fortfarande att han är en valp. Men söt är han min lilla pojk.

Vaaarmt

Finns nog ingen som har en så varm lägenhet som jag. På sommaren åtminstone. Vintern är den kall. Temperaturen inne ligger på runt 25+ just nu. Inte roligt. Städdag i dag. Har slängt in en köttfärslimpa i ugnen. Middag om någon timme. Mimmi är inte mottaglig längre så nu är det Issa som blir jagad av både Vita och Rambo. Fullt ös. Rambo försöker para sig med Vita, men eftersom hon är steriliserad blir hon bara sur och kickar honom med bakbenet. Issa är inte heller intresserad av någon parning. Blir nog en sväng in till Högsby framåt eftermiddagen. Apoteket och hämta medicin till Lennart samt Matmästar´n och hämta ett paket. Annars blir dagen lugn. Sov till halv åtta i morse. Har inte hänt på hur länge som helst. Mår jäkligt bra faktiskt. Så länge det varar.

Torsdag och en vanlig dag

Blev mycket med hundpassning, barn och barnbarn i midsommar. Roligt men mycket. I måndags kom L på snabbvisit och kaffe.Skulle kolla bebisen men var fem minuter för sen. Var ju ett tag se´n hon var här. Yngsta sonen dök upp för lite mat och mera mat. Stannade över natten. I går kom LM på en balja kaffe och inspektion. Var också ett tag se´n hon var här och hon var tvungen att kolla om jag köpt något nytt. Totalt slut efter två timmar. Tisdag ringde jag vårdcentralen, eftersom dom inte hört av sig som dom lovat. Fick en akuttid på eftermiddagen. Träffade en helt otrolig läkare som lyssnade. Skrev ut det jag haft förut. Även sömntabletter. Efter att ha mått skit i flera veckor börjar jag äntligen återvända. Så skönt att sova en hel natt och slippa värken i höfterna. Mimmi och Rambo har jobbat på ordentligt. Nu har vi satt stopp för fortsatta aktiviteter. Rambo är mager som ett snöre. Dottern jobbar kväll och jag är hundvakt. Inte särskilt krävande. Dom är rätt slut och dessutom är det ganska varmt. Har en liten disk att ta hand om men det är också det enda. Förutom kissrunda. Skall ta mig i kragen och lägga in lite kort framåt kvällen. Nu är det eftermiddagskaffe och glass, som väntar. Återkommer.

Midsommardagen

Tyst och lugnt. Körde dom stora pojkarna till deras husse i Oskarshamn i går kväll. Han bestämde sig för att åka hem, istället för att  vänta till i dag. Smart eftersom han skall jobba idag.
När vi kom hem från stan fick jag telefonsamtal om intresse för en parning. Ja, nu var det ju inte jag som skulle paras, tack och lov, utan Rambo som skulle tjänstgöra som påhoppare. En liten brindle chihuahuatik, som var på gång att börja löpa. Han är ju duktig på sitt jobb, lilla gubben, men det blir kanske för tätt med Mimmis valpar. Får väl se hur det blir. Inte bra med för mycket konkurrens. Har suttit i tio minuter utan att komma på det ordet. Otäckt. Kunde det på engelska men kunde inte komma på det svenska ordet. Ålder eller senilitet eller....?
Hur lägenheten ser ut i dag är det ingen som vill veta. Tur att ingen ser det. Hundhår och kladd överallt. Vi har haft stora hundar som fäller i alla år. Hur sjutton har man klarat av det? Jag blir helt nojig när jag ser misären. Blir ordentlig städning, så allt återgår till det normala. Lennart blev i alla fall lycklig över att komma hem till husse igen. Slipper sitta på köksbordet och kolla efter tåget. Zacke var mest ledsen över att behöva lämna Mimmi.
Var uppe klockan halv sex. Satte på kaffet och tog min medicin. Orkade inte se oredan så jag gick och la mig igen. Nu har i alla fall dottern vaknat eller jag väckte henne, rättare sagt för att få reda på ordet konkurrens. Kaffe och städning. Återkommer.

Trevlig midsommar?????

Har ätit, som alltid till midsommar, matjessill, gräddfil och färskpotatis. Plus burkskinka till dottern. Hon gillar inte sill.
Just nu ösregnar det. Mysig för alla midsommarfirare. Grannen var upp med en midsommarblomma. Snällt. Nu väntar jag bara på att det skall bli lördag så jag får städa efter fem hundar. Dammsuga och torka golven. IGEN. Frånsett alla hundhår och allt revirpinkande har det väl gått bra. Rambo och Mimmi klarade av en lyckad parning till. Passade på medan dottern var ute med Zacke och Lennart. Det ska sjutton ha publik.
Tog en liten middagslur efter maten. Har ju inte sovit så vidare i natt. Tycker det är jobbigt i bland med Vita och Rambo i sängen. Med Zacke och Lennart räcker inte ens en dubbelsäng. Jag har en 120. Så liiite trångt blev det allt. I natt får dom sova i hallen.
Har tagit kort på alla hundarna. Lägger in det efter midsommar. På söndag kommer äldsta dottern med barn och sambo. Får väl se om det blir grillväder. Nu är det i alla fall kaffedags.

Midsommarafton

Första natten med gänget. Bara en kvar och sen aldrig mer. Tre hanhundar och en löptik är bara för mycket. Gårdagen gick till att torka upp efter revirmarkerande hanhundar  i min nystädade lägenhet. Inte roligt alls. Natten tillbringade Zacke och Lennart i min säng, nedanför  min säng, i hallen och i köket. Ett evigt springande och flyttande. Issa som inte kom in på sin vanliga sovplats rusade runt och jagade stackars Svea. Natten slutade med att Lennart spydde gräs i sängen. Lägenheten är långt i från midsommarstädad. Två stora hundar som fäller är mycket mer än två små. Men, som sagt, bara en dag och en natt kvar, sedan aldrig mer. Åtminstone inte med en löptik.
Rambo har tagit på sig uppgiften att vara dotterns personliga livvakt. Här ska det inte komma några stora lufsar och anfalla henne. Han morrar och gör utfall, mest mot Zacke som han har ett ont öga till. Han är ju så liten och har ett så ynkligt morr, så det blir bara roligt.
Både Lennart och Zacke följer mig på toaletten, som dom gjort sen dom var valpar. Men nu är det väldigt trångt. Zacke har gått på sig och är i samma klass som Lennart, så lite trångt blir det. Höll inte få på mig byxorna sist vi var där.
Lennart är fortfarande liten, sett med sina ögon, och vill väldigt gärna sitta i knä´t på dottern, som han alltid gjort. Eller på bordet, spanande efter tåget. Cirkus Persson firar midsommar.
Nu är det lite lugnare så jag ska passa på att ta en kopp kaffe till. Sen ska vi åka och handla. Får ta de tre små med oss.
TREVLIG MIDSOMMAR!

Dagen före.....

Lägenheten nystädad och fin. Åtminstone tll klockan tre. Då kommer Zacke och Lennart och ute regnar det. Så fint det ska bli. Dessutom löper ju Mimmi, så det här blir kul. Två lyckade parningar i alla fall. En i går och en i dag. Hängning ca 10 min. Mimmi vill gärna promenera i väg, så man måste vara med och hålla henne, samt hålla upp lilla Rambo. Han är ju så liten. Räcker inte ner med bakbenen utan hänger som en liten korv i baken på Mimmi. Går allt som planerat blir det valpar i slutet av augusti.
Äldsta dottern hade skrivit ett uppskattande inlägg till sin mamma, på sin blogg. Sån´t blir man väldigt glad för. Tack för det.
Nu ska jag ta en kopp kaffe och lite vila innan anstormningen. Återkommer när jag vaknat.

Tisdagkväll

Lagom värme ute. Dottern har klippt gräset och jag har vilat. Bra arbetsfördelning. Äldste sonen ringde och bjöd in oss på lunch nå´n dag. Kanske åker på födelsedagen så jag slipper laga mat. De hade en otroligt god lunchbuffé med en massa gott. Saknar Lennart också så det måste bli en resa till stan snart.
Dottern har lämnat in bilen för sista svetsjobbet så nu blir man sittande här några dar. Ovanligt. Hon var på apoteket och hämtade medicin till mig, fast hon tycker det är lite pinsamt. Andra går ut från apoteket med en liten påse. Hon går ut med en stor kasse. Typ ICA-kasse. Ser inte klokt ut men det är så det är.
Samhällsföreningen klipper stora gräsmattan vid Medborgarhuset. Kommunen kan inte klippa där längre för dom har inte tid. Har bara två anställda för gräsklippning och dom har ju sååå mycket att göra. Hinner i alla fall sitta och fika vid kaféet i över en timme.
Just nu går Bergarallyt här inne. Issa har fått i gång både Mimmi och Rambo. Vita tittar på och piper.  Mattorna ligger i högar vid ytterdörren. Såå snyggt.
Nu ska jag ta lite kaffe och kolla på Vänner. Tror jag.

Sol och oont

Har ont i hela kroppen. Kaffe och medicin avklarat. Sov i alla fall till halv sju efter ett toabesök halv fem. I dag blir det nog varmt och svettigt.  Tycker inte om. Värken blir värre då. Dottern var in till sonen efter jobbet i går. Han behövde två badlakan så han slapp tvätta så mycket. Hmmm. Tur jag har ett lager. I dag blir det inget särskilt. Inget apotek i går eftersom dottern fick åka och jobba. Väntar till torsdag när det ändå skall handlas. Måste ju till Bolaget innan midsommar. Skojar. Har inte varit där på hundra år. Blir väl lite grillande om vädret tillåter. Men då blir det med bordsvatten. Det starkaste jag dricker. Vågar inte blanda alkohol med alla piller. Barn och barnbarn kommer på söndag. Kanske kan grilla då också.
Nu ska jag i alla fall hälla upp en kopp kaffe till och plöja lite bloggar i väntan på att vårdcentralen skall öppna.

Ny vecka

Midsommarveckan. Solen skiner men det blåser. Vaknade fem och fick börja morgonen med medicindosering. Orkade inte det i går kväll. Ont överallt. Jäkla värktabletter funkar inte.
Dammsugit och torkat golven. Behövs efter hund som löper. Blir lite slabbigt. Snart dags för parning.
Ska in en sväng till apoteket och ev Kupan. Har en kartong med tallrikar och muggar som jag inte använder längre.
Äldste sonen ringde. Har börjat jobba i Oskarshamn och flyttat dit.
Får göra mig klar för Högsbyresa. Återkommer.

Söndag 14 juni

Gick upp halv fem i dag. Kollade runt lite på nätet, fixade kaffe, tog min första dos medicin och gick och la mig igen omkring halv sju. Sov en timme till. Så onödigt. Gårdagen var fruktansvärt seg. Lagade middag, fyllda skinkrullar och årets första färskpotatis, diskade och det var nog allt. Förutom kisserunda med hundarna. Blir väl inte så mycket mer i dag. Ja, inte skinkrullar förstås. Helstekt fäskkarré. Men annars blir det nog ett segande. Har så j-la ont. Blåser höstvindar ute men solen dyker upp ibland. Inget grillväder precis.
Yngsta sonen kom upp med min TV i fredags, hämtade gästsäng och madrass i källaren och parkerade sig i vardagsrummet. Är väl hungrig stackarn.
Har kollat runt på "vita" bloggar. Dom flesta av dom måste ha ett rent helsike med damning och tvätt. För det kan väl inte bara vara hos mig det blir dammigt. Jag har inte ens hälften så mycket prylar framme, som många andra och ändå tycker jag att jag får torka och damma hela tiden. Men snyggt är det ju. Letade efter vit ryamatta i går. Blir nog en sväng till IKEA i sommar. Har aldrig varit där faktiskt. En gång i Linköping för trettio år sen och en gång i Älmhult för säkert tio år sen. Inte sprungit ihjäl mig där precis. Men nu är det som sagt jakten på mattan som gäller. Men i och för sig fyller jag ju år om några veckor. Kanske får en då. Nu är det i alla fall kaffe och röka som gäller. Återkommer.

Rabarberpajer

Har gjort tre rabarberpajer i dag + en kasslergratäng till middag som nästan är klar. Skall bara in i ugnen de sista 25 min. för att få lite färg. Uppehåll i regnandet, men väldigt grått. Sovarväder för hundarna men inte för mig. Är relativt pigg. Men det kan fort gå över. Har en malande värk i ben och höfter. Ätit så mycket värktabletter så det känns som bomull i huvudet just nu. Tur att jag inte ska köra bil. Har ju färdtjänst. I morgon blir det en lång dag med hundarna, så då vill jag definitivt inte ha någon värk. Från sex på morgonen till ca halv tio på kvällen. Delad tur är pest och det är knappast någon idé att åka hem emellan. Kostar mer än det smakar.
Har plöjt igenom några av "mina" bloggar för att få lite mer inspiraton till min vita lägenhet. Även Tradera har fått ett besök. Lagt bud på lite grejer. Vann en vit matta igår som jag ska ha under matsalsbordet i vardagsrummet. Sen vill jag ha en vit rya under soffbordet. Kan man vara knäppare? Hur länge är det rent? Men det är sååå snyggt. Håller mig i alla fall ifrån vita mattor i kök och hall. Än så länge.
Nu ska jag slänga in kasslergratängen i ugnen och slå en signal till barnbarnet som fyller år.

Fredag 12 juni

Klockan snart halv sju. Dottern åkt till jobbet. Hundarna har varit ute i regnet och det är inget dom gillar direkt. Jag har petat i mig dagens första laddning av "Gott och blandat" + några extra. Kommer nog i gång så småningom. Synd om alla ungar som har skolavslutning i dag. Regnet bara vräker ner här.
I går plockade jag upp en ansenlig mängd rabarber. Så i dag ska jag göra rabarberpaj, ett par stycken. Ska göra några små med sötningsmedel och se hur det blir. Annars blir det väl inget särskilt i dag. Städade gjorde vi i går, så det slipper jag i dag. Eventuellt blir det en tur till apoteket i eftermiddag. Fyller på förrådet så länge jag har frikort.
Nu ska jag i alla fall klä mig och bädda. Sen blir det väl lite varjedag-sysslor. Som vanligt. Återkommer.

Grattis på 13-års dagen

I dag fyller barnbarnet 13 år. Tonåring och stora damen. Inte länge sedan hon var ett litet knyte som lllebror. Hoppas du får en bra födelsedag och skolavslutning. Trots allt regnande. Till hösten är det högstadiet som väntar. Vi får ha lite kalas när du kommer hit.

Sol och seg morgon

Morgonen har runnit på som vanligt. Medicin, kaffe och knäckebröd. Redan allt för varmt. Tycker inte om värmen. Mår så mycket sämre då. I dag blir det städdag eftersom dottern jobbar fredag och lördag.
Min "käre" bror uppifrån hade tydligen fest i natt eftersom han ringde som en idiot, med början halv tre. Enda gångerna han ringer är när han är dyngrak. Annars är det tyst. Svarar inte ens när man ringer. Är så trött på hans idiotier.
Tiden bara rusar i väg. Snart midsommar och efter det bara en vecka till man är ett år äldre. Så jävla roligt.
Nu ska jag i alla fall ta en kopp kaffe till. Klä på mig, bädda och börja plocka. Lika bra att köra i gång innan det blir allt för varmt.

Tisdag

I går förmiddag åkte dotter med sambo och lillprins hem till Jönköping. Trollet från skogen åkte i söndags eftermiddag. Yngsta dottern drog fram dammsugaren, som lät väldigt konstig, men funkade till slut. Städning och tvätt blev det i alla fall. Pratade med äldsta sonen som tydligen bestämt sig för att ta jobb och lägenhet i Oskarshamn. Får väl se vad som händer. I dag blir det väl inget särskilt. Inget solsken i alla fall och det är rätt skönt. Klarar inte av när det blir allt för varmt.
Har varit inne på några av "mina" bloggar i dag på morgonen och försökt hämta lite inspiration. Har inte blivit så mycket bloggläsande i helgen.
Fick hem en trave böcker som jag ska sortera och fundera ut vad jag ska göra med. Några har jag läst så dom kanske går till loppisen. Eller så behåller jag allihop och köper en liten, bra bokhylla och målar vit. Nu ska jag i alla fall ta en kopp kaffe till och sedan duscha och klä mig. Återkommer.

torsdag kväll

Fortfarande ingen vårdcentral. Jag har varit ute med hundarna, bakat sirapsrutor och två sirapslimpor och diskat. Pratat med äldsta sonen igen. Har fått lägenhet i Kalmar, i alla fall till slutet på augusti. Så han blir kvar där nere, för nu.
Gör nog inget mer i dag, tror jag. Skall duscha när jag varit ute med gullpluttarna om någon timme.
Det blåste rätt bra när jag var ute förut, men värmen börjar komma tillbaks. Inte skoj.
Dottern fick i alla fall sitt anställningspapper för sommarjobbet. Börjar den 22, tror jag. Blir som vanligt jobb över midsommar. Då vet jag i alla fall var hon är. Inte så roligt för henne kanske,men inget att göra åt.
Nu ska jag ta lite kaffe och slappa lite framför TV:n.

Torsdag

Blev lite rörigt i dag. Sov länge. Halv tio. Kan bero på att jag inte somnade förrän efter fyra i morse. Dottern blev inringd för jobb, så det blev lite snoigt med middag. Kokt lax med dillsås och potatis. Äldste sonen ringde. Har fått jobb och lägenhet i Oskarshamn. Har även jobb i Kalmar. Lite rörigt där också. Vårdcentralen har fortfarande inte ringt. Skiter i dom för närvarande. Ringer dom när värktabletterna börjar ta slut.
Nu är det lugnt här hemma. Hundarna har gått och lagt sig. Disken är klar och kaffe finns i TV-kannan. Skall baka lite småfrallor i eftermiddag. Annars blir det en lugn dag. Solen skiner och blåsten blåser. Inte så jäkla varmt i alla fall. Det är en klar fördel.
Mimmi har plockat med sig en massa skor i sängen. Både mina och dotterns. Ser lite korkat ut, när hon ligger på en hög med skor. Men är man från Sandbäckshult, så........
Nu blir det lite eftermiddagskaffe och sen en kisserunda med djuren.

Väntan.....

Ringde vårdcentralen i morse. Fick prata med Ann. Hon skulle prata med min läkare och ringa upp mig under dagen. Nu är klockan fyra och än har ingen ringt. I och för sig sa hon inte under vilken dag hon skulle ringa. Ann känner ju mig sen många år, så jag tyckte det var perfekt. Men det var kanske att hoppas för mycket.
L  kom upp på en snabbfika på morgonen. Hade varit i Högsby för provtagning. Sockret lite för högt. Hade lite bråttom eftersom hon skulle jobba i eftermiddag. Annars har väl dagen runnit på som vanligt. Dottern var på apoteket och hämtade Tramadol. Det blev tre st+ lika många Panodil. Tog udden av den värsta värken. Men det är kanske inte meningen att jag ska stoppa i mig doser av den storleken. Men vad gör man.
Gjorde köttbullar till middag. Gott. Diskade efter maten, som vanligt. Mår så pass just nu att jag inte behövt tippa ner i sängen. Ganska skönt, för då blir jag ordentligt trött till natten. Kanske sover några fler timmar.
Nu har jag satt på en balja kaffe till. Är faktiskt lite kaffesugen. Väntar väl en timme till på telefonsamtal.

Hjälpreda i köket


Yngsta barnbarnet

Liten prins som blir två månader snart.

Barnbarn

Mitt näst äldsta barnbarn som fyller tretton om några dagar.

Barn och barnbarn

Trollet från skogen med mamma och sömnig lillebror.

Onsdag morgon

Nu har jag varit uppe sen halv fyra. Kan inte ligga ner för det gör ont överallt. Får nog ringa vårdcentralen och tala om att det inte fungerar med tabletter mot mensvärk. Har inte haft mens på över tio år. Så dåligt som jag mår nu har jag inte mått på hundra år.
Äntligen har vi fått lite regn och svalka. Välbehövligt. I går eftermiddag tog vi en sväng upp till Hällesjöarna. Släppte Rambo och Evita så de fick springa lite. Dottern tyckte att hon skulle släppa Mimmi lös också. "Inga problem". Jo heja. Vi såg bara baken på henne och Rambo och bägge två stendöva. Mimmi måste ju spela allan och Rambo hänger på naturligtvis. Så jäkla tråkigt att inte kunna ha henne lös. Efter uppkoppling av henne var den lille bruna tvungen att springa ute på bryggan för att se var han skulle dränka sig denna gången. Vad är det för fel på våra djur? Valpar brukar kunna vara lösa och följa matte eller husse från dom är små. Mimmi har aldrig fått reda på det. Henne har man aldrig kunnat släppa. Hon får en raket i baken och bara försvinner. Totalt borta för omvärlden. Har haft många hundar i mitt liv, men hon tar priset.
Åkte upp till L och drack kaffe innan vi tog vägen över Solhöjden hem igen. I regnet.
I dag blir det apoteket för att hämta värktabletter som inte hjälper om man inte tar för många. Då blir man så seg så man skiter i värken. Just nu är dagarna bara en transportsträcka fram till kvällen så jag får gå och lägga mig. Förhoppningsvis så trött så jag somnar och sover ett par timmar.
Nu skall jag i alla fall ta min medicin och en kopp kaffe till. Kanske händer något spännande i dag. Då återkommer jag.

RSS 2.0