Vitas tuggis

Vita som aldrig haft ett tuggben, blir som en uppretad lejoninna om någon försöker ta hennes tuggis. Men hon är också äldst och har rätt att säga ifrån. Tjurig liten tant.
Hemma från Högsby kl. två. Karlsson, Konsum, Apoteket och Matmästar´n.  Plus tippen och tankning. Snabb middag,stekt potatis ,falukorv och ägg. Nu håller dottern på att måla. Jag sitter vid datorn. Gardinerna från Tradera var skitsnygga. Passar så bra till det vita. LM, dottern och äldste sonen hade ringt när vi kom hem. Ändå hade jag skickat mess till alla att jag var ute. Får inte gå ut utan att meddela barnen. Dom blir hypernervösa. Kan ju hända något fast jag har rastare med mig. Äldsta dottern frågade om tillagning av revben, finns inte i Italien, sonen undrade om ett intyg från HUC. Vad LM ville har jag ingen aning om.Hon får väl ringa igen. Nu skall jag i alla fall ta lite kaffe. Funderar på att sy en lampslöja till köket samt en ny påspåse. Får fundera lite till.

Vit målarfärg

Den vita färg jag använt till att måla alla möbler är vit häftgrund (matt) som jag köpt på Karlsson. Späder den med lacknafta och målar två -tre gånger. Inte så noga eftersom jag går efter med sandpapper när det torkat och slipar av så det ser nött ut. Sen efterbehandlar jag med flytande bivax för att få en blank och lättskött yta. Den vita häftgrunden kostar 59 kr för 3/4 liter och räcker till mycket. Jag har köpt tre burkar och det har räckt till säng, spegelbyrå, skåp, pall, sänghylla, pottskåp,  matsalsbord, fyra stolar, klaffbord och fyra köksstolar + två nattygsbord. Räcker dessutom till ett skåp till + två plåtkrukor. Bivaxet kostar 119 kr och räcker lääänge.
I natt blev det inte mycket sömn. Snurrade till halv fyra. Då gick jag upp och satte mig vid datorn och läste lite bloggar. Klockan sex tog jag min medicin och gick och la mig. Lyckades somna en stund. Sov till halv åtta. Då kom odjuren infarande. Rambo har en ful ovana. När han slickar en i ansiktet, lyckas han alltid köra upp tungan i näsan. Inte särskilt tyrevligt. Men han är ju så liiten och har så liten tunga.
Nu håller dottern på att fylla bilen med grejer som skall till tippen. Åker dit när vi ändå skall till Högsby. Får väl göra mig färdig för "stadstur". Dottern brukar säga att hon är ute och rastar mig. Hmmm. Har inte kört bil på över ett och etthalvt år. Gammal!! Ganska skönt med privar färdtjänst. I början hjälpte jag till att kolla trafiken, bromsa osv. Nu somnar jag nästan eller kollar omgivningar som jag inte sett förut. Nu är det resdags. Återkommer.

Slut på dagen

Så var måndagen över. Blivit mycket gjort i alla fall. Köksbordet är slipat och målat en gång. Även ett av dotterns nattygsbord och min kryddhylla. Plockat och rensat bland kryddor och burkar. Många kryddburkar med lite i varje. Lite mer ordning blev det även i "medicinskåpet".
I morgon blir det en vända till Högsby efter mer färg + lite annat. Nu ska jag ta sista kaffet, lösa lite korsord och sen försöka somna utan sömnpiller. Får se hur det går.

Många hundar

Den ende som ser ut att ha det något så när bekvämt är Rambo. Mimmi klamrar sig fast och Vita är nedtryckt.

Vinter i Berga

Så här såg det ut hos oss förra veckan. I dag skiner solen och dottern står ute på gården och slipar mitt köksbord. Klar med middag och disk. Det blev köttbullar i dag. Det gillar hundarna. Och katterna. Jag skall slipa min kryddhylla och måla den.......VIT!!! Skulle ha åkt till Högsby i dag men det får bli i morgon i stället. Skall hämta ett paket från Tradera, på Matmästar´n + värktabletter på Apoteket. Sen blir det nog en vända till Karlsson efter mer färg. Ca 3 liter färg á 59 kr till alla mina möbler. Det måste man kalla ett fynd.
Ingen resa till Laila heller. Hon mår inte så värst och skulle gå och lägga sig. Klarar sig med rökat, som är det viktigaste. Eventuellt skulle hon titta in i morgon efter läkarbesöket.
Hundarna är iväntans tider, alla tre. Vita vid ytterdörren, Mimmi på hallmattan, med nosen mot dörren och Rambo i sängen med ett öga på dörren och ett på fönstret. Inte dåligt. Vad dom väntar på? Ja inte storken i alla fall. Hör ju dottern utanför och nu kommer hon upp. ALLA SKÄLLER SOM GALNINGAR. Nu skall bordet undersökas av Mimmi polis. Kan ju finnas matrester på det. Och nu skall jag börja slipa.

Papillon i väska

Här har Mimmi tillbringat natten. Litet och trångt men antagligen väldigt skönt och tryggt. I dag blir det inget särskilt. KANSKE börja med köksbordet. In till Högsby och hämta intyg till äldste sonen, städa och tvätta. SÅÅ roligt. Laila ringde och behövde rökverk, så det blir nog en resa dit efter tvätten är klar. Hon har fortfarande väldigt ont i ryggen och svårt att röra sig. Men det går om tills hon gifter sig. Måste kamma min hund idag också. Blev inte av i går. Hon ser ut som en skurmopp med tussar. Har en päls som måste  borstas varje dag helst. Annars blir det tovor. Upptäckte att mina Seloken tar slut på torsdag och har inte läkartid förrän den 6:e. Klarar mig väl ett par dagar utan dom. Har ju ringt och listat mig i Högsby så det verkar lite knäppt att ringa till M-ås. Lika knäppt att ringa till Högsby eftersom jag inte varit där ännu. Men det löser sig. Det som är värre är att mina sömntabletter är slut. Det blir en pärs. Korsord och kaffedrickande på nätterna framöver.Nu ska jag i alla fall klä mig och komma igång med dagen. Återkommer nog till kvällen

Fortsättning på söndag

Nu har jag bäddat, diskat, kissat hundarna, duschat och fått steken på spisen. Tänkte baka en mjuk pepparkaka. Men har en sjujäkla huvudvärk, så jag har lagt det på hyllan för nu. Undrar hur många i Sverige som släckte lamporna igår. I Berga var det kolsvart. Gatubelysningen var släckt och även i de flesta husen. Jag släckte ner allting halv nio. Men det blev så svart så jag höll på att slå i hjäl mig när jag skulle ut i köket. Så jag fuskade. Hade en lampa tänd. Men jag har inte så mycket tänt i vanliga fall heller.
U såg inte hundarna när hon var ute med dom på sista kissrundan för kvällen. Precis kolsvart här utanför. En så´n kväll är nog ett perfekt tillfälle för individer som vill plocka på sig grejer som inte tillhör dom.
I dag blir det nog ett besök på loppis. Kan köpa på sig lite nytt (gammalt). Har plockat ihop två kartonger med grejer, jag inte behöver eller vill ha kvar. Så plats i skåpen finns det. Köra lite till Kupan i morgon kanske.
Min "käre" bror norröver ringde i går kväll. Jag visste ju vad han ville. Skulle rapportera om vår halvbror, som är sjuk. Men eftersom broder J, bara ringer sent på nätterna, när han har pimplat alkoholhaltiga drycker, struntade jag i att svara. Lyssnade av svararen i morseoch ringde upp. Men då är det inte så intressant längre. Fattar inte varför folk skall ringa på nätterna. Halv fyra sista gången. Vore roligt att prata med honom när han var nykter. Men då fungerar inte hans telefon.
Nu börjar huvudvärken släppa,så jag ska försöka mig på lite bakning.

Läs en bok

Så här ser det definitivt inte ut i dag. Dottern har åkt och jobbat och jag är lämnad med två sovande och en ylande hund. Den pipiga och ylande hunden, är den som är längst fram på bilden. Den lilla bruna, längst upp, är inkrupen under täcket just nu och Evita ligger på kökssoffan i hallen. I dag är det "klockan är åtta, men egentligen skulle den vara sju-dag." Jag blir galen när folk håller på att tala om vad klockan egentligen är. Spelar ingen roll om vi flyttar visaren fram eller tillbaks. När klockan är åtta, så är den åtta. Vilket den är just nu.
Mimmi har krupit ner i tvättväskan igen. Kan inte vara särskilt bekvämt. Jag skall ta itu med morgonsysslorna. Bädda, diska undan lite glas, klä på mig och börja förbereda en nötstek som blir middag i dag. Men först ska jag ta en mugg kaffe till och några knäckebröd. Återkommer under dagen.

Sjörövarprinsessa

Vita älskar,som jag sagt förut, att ligga på en hög med kuddar. Här ser hon väl extra farlig ut?

Mitt nya soffbord

Mera vitt. Det enda som inte är vitt hemma nu, är det gamla köksbordet och min svarta pall. Köksbordet skall skruvas ner så fort det andra är klart.

Matsalsbord

Mitt nymålade matsalsbord med nymålade omklädda stolar. Blir så ljust och snyggt med det vita. Får kanske måla om mammas vita vitrinskåp för det ser plötsligt inte vitt ut. Mera åt vanilj. Men det får nog duga som det är.

Mimmi, Rambo och Evita

Börjar bli ganska haj på att lägga in bilder. Lite lång inlärningstid, men det är väl åldern. Kan ju inte vara att det är smidigare att be någon annan.
Mimmi fortsätter med sitt boande. Har gjort i ordning en låda, där ligger hon på nätterna. På dagarna föredrar hon kassen. Hon river och sliter och bäddar som om det gällde livet. Nu ligger hon i alla fall på min fot med dotterns toffel under frambenen. Evita och Rambo föredrar sängen, framför en trång kasse. Men av någon anledning alltid i ett hörn om inte Rambo kryper under täcket. Ibland kryper han in under pläden i soffan och när han hör något, dyker han upp med pläden runt huvudet. Ser ut som en gammal rysk gumma med sjalett. Nu är det i alla fall lugnt till dottern kommer hem. Kanske blir en kissrunda innan dess.

Mycket skönare än en tvättkasse

Varför bäddar man ner sig bland skitiga kläder när man har en hel säng att ligga i? (Och ändå knölar man ner sig i ett litet hörn.

Vad är det frågan om?

Vill du nå´t eller?

Mimmi i tvättkassen

Mimmi boade ner sig i tvättkassen när dottern åkte och jobbade. Kan inte vara särskilt skönt.

Lördag

Kom precis in från en kisserunda med hundarna. Dottern jobbar så hundarna får nöja sig med mig. Mimmi ligger fortfarande i tvättväskan. Rambo under täcket med bara rumpan synlig. Pippi-Lotta balanserar på sängkanten. Dom är som döa sillar när jag är ensam med dom. Skönt i och för sig men.....Vet inte varför vi har så knäppa djur. Miljön kanske.
Har inte gjort så mycket i dag. Bäddat och förberett middagen, kasslergratäng, pratat i telefon med L = Laila, i över en timme samt tre minuter med det andra L:et= Lasse. Laila börjar piggna till. Inte så hes och rasslig längre. Lång och envis influensa. Hon har hostat så hon har  skadat en muskel eller nåt. Fruktansvärt ont. För hundra år sen, ungefär, hostade jag sönder en bröstmuskel. Fy f-n så ont det gjorde. Så jag är inte ett dugg avundsjuk på henne just nu.
Ska ner till loppisen en sväng när dottern slutat. Först en sväng till Konsum och kräva tillbaks pengarna dom norpat. Handlade i går och dom hade dragit summan TVÅ gånger på kortet. Så istället för 800 kr, drog dom 1600. Lite dyrt för cigg och knäckebröd. Blir fel hur många gånger som helst i den affären. Kollar alltid kvitton numer. Har hänt mer än en gång att jag betalat varor som kunden innan mig handlat. Bättre förr när det användes papper och penna.
Nu skall jag i alla fall skära upp lite sallad till middagen. Har ju ett barn som älskar sallad. Men inte hon som skall äta idag. Hon är allergisk mot alla former av grönsaker, precis som sin far. Återkommer framåt kvällen.

Fredagkväll

Hela lägenheten städad. Handlat för helgen och snön är så gott som borta. Nu regnar det i stället. Nu i eftermiddag ringde min far och talade om att min halvbror är jättedålig. Cancer i bukspottkörteln som även spridit sig till galla och lever. Inget att göra tyvärr. Var visst fråga om högst en månad. Vi har inte haft så mycket kontakt sen vi blev äldre men det känns ändå ledsamt, när han inte är så gammal. Tio år yngre än mig. Roligt att prata med fadern trots ledsamma nyheter.  Inte så ofta vi talas vid. Oftare nu när vi bägge två blivit äldre. Bara nitton år emellan oss. Nästan jämngamla.
Dottern har åkt och jobbat och Mimmi piper fortfarande. Ligger platt som en padda på hallgolvet med blicken fäst på ytterdörren. Såå tråkig! Rambo ligger på en kudde och sover och Pippi-Lotta ser ut som ett frågetecken. Hon kom in som en dränkt katt förut. Ställde sig under takforsen vid trappen när dom var ute. Är det nå´t hon avskyr, så är det regn. Går hellre med benen i kors än går ut i regnväder. Brukar tvärvända på yttertrappan när hon ser att det regnar. Mimmi och Rambo är väl inte stormförtjusta i regn heller, men går åtminstone ut.
Nu skall jag fixa lite kaffe och kolla om det är något bra på TV. Är ju helg så det är väl bara skit. Kanske återkommer senare.

Snö, snö, snö

Fy fasen vad det snöar. Snart kommer vi inte ut. Fick hem mina värktabletter. Tog tre på en gång eftersom jag varit utan så länge. Börjar må bra. Äntligen. Dottern skruvar ner köksstolarna. Skall använda dom vita, som är färdiga. Blir mycket  stolar här uppe annars. Får slipa klaffbordet i källaren pga snön. Hoppas få klart det i helgen. Mimmi bara piper och gnäller. Går runt med sitt pipägg och när det piper så gnäller hon. Kan det bli valpar i helgen?
Frösunda har ringt som galningar så dottern skall jobba hela helgen. Morgon och kväll. Inte så långt bort, Högsby; som tur är. Inte så intresserad men får ta det hon får just nu.
Plogbilen i gång. Verkligen behövligt. Blir i alla fall ingen Oskarshamnsresa i dag. Får ta det till veckan. Nu skall jag kolla frysen efter middagsmat. Tror det blir korv Stroganoff och ris. Var länge sen.

Halv åtta hos någon

Dotterns sambo har köpt Paolo Robertos kokbok så nu har jag starka funderingar på att anmäla honom till "Halv åtta hos mig". Visserligen har dom redan varit i Jönköping men går väl att köra en vända till därifrån. Kanske bäst han börjar träna på både förrätt och varmrätt + någon smaskig efterrätt.
Dottern på väg till apoteket. Får nog häva i mig tre värkisar. Har så jäkla ont + att jag har feber och ont i lederna, huvudvärk och snorig. Inte roligt alls. Och så detta jäkla snöande. Skall det aldrig sluta.

Oskyldig

Hon ser väldigt oskyldig ut, men skenet kan bedra. Får väl se vad som händer.

Valpar????

Mimmi ovanligt pipig i går. Bäddade i katthuset och bara gnällde och var ovanligt orolig. Kollade henne. Rinner mjölk. Veterinären hade troligtvis fel. Även om det var väldigt tidigt i löpet och en rekordkort hängning så har tydligen Rambo supersimmare. Han heter väl inte Rambo för skojs skull. Parning den 24 januari ger valpar på söndag. +- 5 dagar. Kan väl inte hoppas på skendräktighet? Inte roligt.
Inte heller roligt ute. Var uppe halv tre. Ingen snö. Halv sju hur mycket som helst och fortsätter snöa. Ingen snöbil. Är väl undanställda för säsongen. Blir att skott sig till Högsby. Värktabletterna slut sen i onsdags. ONT; ONT; ONT. Får hämta ut i dag som tur är och har dessutom frikort till och med september. Alltid något. Sovisarna slut på söndag. Ska inte till läkar´n förrän den 6:e. Det blir många långa nätter.
Läste Rambos förra ägares blogg igår. Hennes man har gått bort. Stackars människa. Hur orkar man. Först huset som brinner ner med alla minnen och tillhörigheter, sedan mannens bortgång. Allt inom åtta månader. Det är för jävligt. Kan bara beklaga. Man har ingen aning om vad som väntar. Kan bara ta till vara det man har just nu.
I dag blir det inteså mycket. En resa till apoteket först och främst. Innan dess är det inte mycket jag kan göra. Hade funderingar på stan, men det får bli en annan dag. Länge sedan jag var på Shalom och Baltiska boden. Dessutom hade dom billig kattsand på Djurkompaniet. Får väl se vad som händer i eftermiddag.

Snabbutryckning

I dag gick det från det här till brandkårsutryckning. Frösunda ringde och undrade om dottern kunde jobba. Snabba ryck. Färdig och i väg på 15 röda. Hundarna blev helt hispiga. Men var nöjda med att gå ut med mig. Var uppe halv sex och satte igång perkulatorn. -11 grader ute. Vad är det som händer? Skall väl bli vår och inte kallare och kallare. Efter kaffe och medicin var jag runt en sväng hos mina bloggare, men ingen var vaken, så det blev sängen igen. En stund i alla fall. Innan telefonen började ringa. Nu har i alla fall hundarna varit på en kissrunda och jag fått ännu en kopp kaffe. Så nu ska jag bädda och plocka lite. Packa lite böcker som ska i väg och fundera på middag. Återkommer.

Soligt men kallt

När jag gick upp i morse, halv sju, var det åtta grader kallt. Frös när jag gick och la mig i går kväll. Men med två varma kaminer blir man fort varm. Elementen i sovrummen funkar inte. Men eftersom de måste luftas på vinden skiter jag i det. Får köra med flanellpyjamas i stället.
I dag har jag gjort färdig klädseln till matsalsstolarna och fått på dom också. Dessutom sydde jag ett kuddfodral av tyget som blev över. Nu är det middag som gäller. Blir snitzel med potatis och gräddsås.  Ska packa bokpaketen som skall i väg idag. Väntar bara på sista betalningen. Diska och plocka undan i köket och dammsuga. Sen blir det nog inget mer i dag. Dottern ska eventuellt slipa köksbordet så då blir det att kånka upp det.  Men nu är det som sagt, matlagning som gäller. Återkommer.

Linslus

Rambo försöker alltid hållasig i första ledet när det är dags för fotografering. Kan ju hända att man tar kort på någon annan än honom.

Vinter igen

Jaha, så var vintern tillbaks. 3 minusgrader och alldeles vitt ute. Börjar bli lite segt. Fast, jag kommer ihåg när vi åkte från Norrköping, pingstdagen -81. Vi hade varit på barndop. Ungarnas kusin döptes. Vi åkte upp i lätta sommarkläder. Jag i öppna klacksandaletter och tunn sommarklänning. Vädret var strålande sol när vi åkte upp och även under dop och middag. När vi kom till Gamleby, på hemresan, körde vi in i världens snöoväder och var tvungna att krypa fram. Stod motorcyklar överallt efter vägen, som inte kunde köra vidare. Det var ett jäkla väder. Snön bara vräkte ner. Såg knappast vägen. Kröp halvvägs ner förbi Västervik, sen lättade det. Så snö det kan vi få länge än.
Haft två hundar i sängen i natt. Rambo och Vita. Dom blev väl inte precis överförtjusta när jag hämtade dom, men protesterade i alla fall inte. Målade igår kväll. Dottern målade köksstolarna en första strykning och jag målade hyllan i köket och paradhandukshängaren. Nu är det bara slagbordet till köket och dotterns nattygsbord kvar. Skall nog också måla barnbarnets skåp och ha i köket. Just nu är det rött och grönt men jag tror det skall bli vitt.
Annars blir det väl inte så mycket i dag. LM kommer vid tiotiden och man brukar vara rätt så mör när hon har varit här. Inte läge för några större aktiviteter. Kanske gör färdigt klädseln till matsalsstolarna och syr några stoldynor till köket. Bäst att passa på medan man har symaskin. Skall även försöka göra en dyna till kökssoffan.Har en madrass som jag kanske kan använda. Kanske till stolsdynorna till köket också.
L ringde nyss. Sjuk och kan knappt prata. Verkar inte som det går över. Blir bara värre. Men hon skall i alla fall till läkaren i dag. En penicillinrunda till. Seg jäkla influensa. Vill jag definitivt inte ha.
Nu skall jag börja plocka lite i köksskåpen innan LM kommer. Blir nog en vända till kvällen, om jag orkar.

SKAF

Blir mer och mer förbannad.  Är det meningen att man ska straffas för att man är så korkad att man studerar. Arbetsgivarna kräver utbildning för att man ska få jobb.  Men är man så korkad att man studerar får man börja om från början i facket. Även fast man betalt nästan 500 i månaden med ett studiebidrag på knappt 2000. Fattar inte hur dom tänker (inte). Hade varit bättre att hanka sig fram på timvikariat istället för att läsa och få chans till ett fast jobb. Blir så förbannad så jag blir arg. Hur hade dom tänkt att man skulle leva utan inkomst?
Hoppas alla som hade tänkt läsa får sig en tankeställare. Att man varit med i facket i sex år och betalat sin avgift har ingen betydelse. Pluggar man blir man utslängd i kylan. Så vad är meningen med att gå till AF och vara med i facket. Absolut ingen alls. Söka jobb kan man göra utan AF och facket fyller ju ingen funktion alls. Blir att alla får gå till socialen. Där får man också bidrag till sin kassaavgift, som inte fyller någon funktion. Fy fan för allt vad facket heter. Är väl den borgliga regeringen som fixat detta också. Vi kan ju hjälpa dom med städning av deras lägenheter för noll och ingenting. Vi blir ju så glada över något att göra eftersom vi inte får stämpla. Det här har dom fixat bra.

Måndag och ny vecka

Måndag igen. Tiden bara ramlar iväg. Snart är mars förbi och det är bara en månad till jag flyttar. Hittar bara mer och mer som ska vitmålas. Men det viktigaste är nästan klart. Bara klaffbordet och stolarna till köket kvar. Ringde äntligen vårdcentralen i Mönsterås. Hon höll med mig om att jag lika gärna kunde flytta till Högsby. Min läkare som jag haft sedan ungarna var små, säkert över trettio år, hade flyttat till Smedby hastigt och lustigt. Blir lite långt att åka dit. Ringde till Högsby och fick en tid den 6:e april hos en kvinnlig läkare från Berga. Blir nog bra. Annars får jag väl byta. Hon är i alla fall svensk, så man förstår vad hon säger.
Har jäkligt ont i dag och får ta det vackert. Har inte så många värktabletter kvar och får inte ta ut förrän på fredag. Sovisarna räcker veckan ut sen blir det knas också. Livet är en jämmerdal. Blir att överleva till läkarbesöket och hoppas hon kan göra något.
Dottern fick från A-kassan i dag. Har betalat till kassan hela tiden men får inte stämpla. Helsjukt. Vad sjutton ska man ha facket till.

Stora lampan


Lilla lampan


Vita 2 o Mimmis rygg

Här är hon igen. Helt vit med ett brunsvart öra.

Vita 2.

Fint besök på lördagen. Dotterns kompis hund. En chinese crested powder puff. Så himla söt.

Loppisbesök igen

Nu har vi varit hos "pojkarna" som LM säger. Hittade två vita lakan + en vit duk med spets. Dottern hittade en väckarklocka. Fick den gratis. Ett avlakanen var ett gammalt i linne, hopsytt på mitten Kostar skjortan på Tradera. Jag fick det för 20 kr. Skall använda det till att klä om matsalsstolarna. Lakanet med spets blir jättefin duk på det stora bordet.
Väl hemma från "pojkarna" blandade jag en marinad, skar fläskkarré i lagom bitar, som jag la i. Skall ligga någon timme, sen ska jag göra Souvlaki och klyftpotatis. Så himla gott.
Nu skall jag testa och lägga in bilder på Vita 2 och mina lampkjolar.

Söndag morgon 22/3

I går kväll blev mitt nya soffbord färdigmålat. Tog även mitt lilla bord som jag förut målat grönt. Dottern fick hem sin säng så inga hundar i min säng i natt. Stor säng som alla kommer upp i. I dag blir det troligtvis köksbord och stolar. Dottern kom på att hon nog skulle måla sina furunattygsbord vita. Där ser man. Hängde upp mina lampkjolar. Blev såå bra. Riktigt nöjd faktiskt.
Vita, som aldrig haft en leksak eller tuggben, har upptäckt hur gott det är att tugga på ett kladdigt hundben. Hon vaktar det mot både katter och hundar och morrar långt ner från magen. Egentligen skulle hon inte få hålla på så. Men vad fasen. Är man åtta år och aldrig haft ett tuggben, kan man väl få morra lite. Dessutom ser hon så fjompig ut med uppdragen överläpp och ett morr som mer låter som en snarkning. Hon får hållas.
I går när dotterns kompis skulle hem hittade hon inte sin nyckelknippa. Bilnycklar, dörrnycklar och jobbnycklar. Dom fick ta en vända till ängen, där dom varit med hundarna och som tur var hittade dom nycklarna, hängande så fint på en gren.
Nu blir det kaffe sen får jag börja med dagen. Återkommer troligen framåt kvällen från mitt vita hem.

(Nytt soffbord)

Riktigt vårväder i dag. Vi var ner till loppisen och hämtade mitt soffbbord jag la undan förra helgen. Furubord (tungt) som ska målas vitt naturligtvis. Dottern hittade en säng som hon köpte. Bord plus 120-säng för 500 kr. Hemlevererat. Billigt. Fick också en Kockums våg, 50-tal, som jag kikat på ett tag. Dottern bara plockade med den + ett litet uppläggningsfat från Gustavsberg. Är det min födelsedag, eller?
Dotterns kompis kom med sin hund (Vita) så de har varit nere på ängen med hundarna. Jag har sytt två vita lampkjolar med spets. En till den stora rumslampan och en till min gamla sovrumslampa efter mamma. Nu gäller det bara att de passar. Annars blir det fönstertrasor. LM ringde men jag hade lite mycket att styra med för att hinna svara. Är säkert inget viktigt i alla fall.
Lustigt det här med färger egentligen. Innan jag fick barn, var vitt min älsklingsfärg. Nästan alla möbler var vita. Sen blev jag insnöad på furu. Tyckte det var skitsnyggt. Tapetserade till och med köket med furutapeter. Såg ut som om vi bodde i en bastu. Sen fick jag för mig att en himla massa färger var snyggt och nu är jag tillbaka på vitt igen. Visserligen var många av mina möbler redan vita men nu är alla det.  Plus mattor, gardiner, överkast, porslin osv. Byter ut lite i taget. Ljust och fint blir det i alla fall. Nu blir det inte så mycket mer gjort i dag. Laga middag så småningom, antagligen. Disk, troligtvis, efter middagen, men inget mer efter det.
Nu ska jag i alla fall försöka ta kort på hundarna. Alla. Återkommer med bild på Vita 2.

Födelsedagsbarn

I dag fyller yngsta barnet 24. Men det blir ingen slappardag i dag. Just nu är hon i väg och köper slippapper. Sen blir det städning. I eftermiddag kommer hennes kompis med barn och hund samt L och L. Eventuellt också hennes storebror.
Vaknade tidigt i morse. Har varit uppe sen halv sex. Då var det nästan 8- ute. Nu skiner solen som den ska göra på en födelsedag. Ska svänga ihop lite chokladmuffins. Ingen tårta. Dottern vill hellre ha marängswiss. Nu ska jag i alla fall klä mig och fortsätta städa. Som vanligt=Återkommer.

Tidig morgon.

Vaknade tidigt. Klockan är snart halv fem och jag har varit vaken en timme redan. Men är man inte trött är det lika bra att gå upp. Lite för tidigt med medicin men kaffet är på gång och dubbel dos värktabletter har jag fått i mig. Tar ett tag innan värken släpper. Har i alla fall sovit sen halv tolv utan avbrott och det är bra. Just nu är smärtan i ben och höfter värst och fötterna. Bränner som eld och det känns som jag har kuddar på trampdynorna, eller vad det heter. Har människor trampdynor eller är det bara djur? Men svansrester och reptilhjärna har vi så då är det väl inte så konstigt om vi har trampdynor. Blir fotbad med filning och smörjning i kväll. Men nu skall jag kolla mitt socker innan jag dricker kaffe. Tror det är lite högt. Fötterna brukar kännas så här när sockret är högt. Jag försöker verkligen undvika sötsaker och jag sköter min medicinering. Ändå verkar det vara lögn att få ner det under 7,5. Sist jag mätte var det 7,9. Kanske måste ändra medicineringen. Vill verkligen inte börja med sprutor.

"Ska hon aldrig gå upp"

Lite trångt i sängen blir det även om hundarna är små. Men dottern sover tungt och skönt ändå. Mimmi är lite tjurig för att Rambo och Vita är i sängen. Vill ha matte för sig själv.

Papillon på kudde

Man är inte så stor när man får rum på en kudde 40x40. Min lilla snorkfröken trivs bäst när hon får ligga som en prinsessa påen kudde. Med sin långa svans prydligt draperad.

13.11

Blev inte mycket handlat i dag. Jobbet ringde så dottern fick åka in och jobba. Just nu är det väldigt lugnt och tyst här. Luften har gått ur hundarna som vanligt när matte är borta. Reagerar bara på vissa billjud på gården. Jag slapp i alla fall matlagning i dag. Ingen idé att bara laga till en. Solen skiner men det är ingen värme direkt. Snålblåst. Skulle göra lite nytta men har ingen inspiration. Var inställd på mer färg, små penslar och målning i dag. Får ta det i morgon i stället. Ett varv med dammsugaren skall jag i alla fall tvinga mig till och plantera några skott av Karlbergare, som rotat sig riktigt bra. Men först lite kaffe.

Säl-chihuahua

Här är Rambo i sin sälkostym han fick ha när Mimmi löpte. Grå heltäckande outfit som fyllde sin funktion bra. Han försökte förtvivlat para sig men icke. Mimmi var väldigt frustrerad. "Vad gör han. Ska det vara så svårt. Han klara ju det förut." Synd om honom, men vad gör man.

Onsdag morgon 06.28

Har som vanligt sista nätterna sovit kanon. Hur bra som helst. Varmt och skönt också, med hundar under täcket. Kaffet på gång och medicinen intagen. Dagen kan börja. Får väl först försöka få ordning på håret. Duschade i går kväll och la mig med blött hår. Inte roligt. Men jag får väl bruka lite våld så går det nog bra. I dag blir det väl som vanligt. Skall åka och handla och ev åka tll L och hämta spolhållaren till symaskinen, som hon av någon outgrundlig anledning plockat ur.
Nu fick jag en hund i knät. Knepigt att skriva med en hand så jag återkommer senare.

24 den 20:de

Ja nu har jag sovit ett helt år. Dottern fyller inte 23 på fredag utan 24. Vill antagligen förtränga mitt eget åldrande. Men nu har jag i alla fall rättat till det. Ingen större skada skedd. Försökt vila en stund i eftermiddag men det funkade inte. Dom små hundarna (läs Rambo) använder mig som studsmatta -trampolin-utsiktstorn. Ganska jobbigt. Sen ringde telefonen. Bokköpare. Vila en annan gång. Nu har jag i alla fall lärt mig lägga in bilder. Annars gör hon det. Hon som inte är 23 utan 24. Så nu skall jag plocka in lite bilder på mina nymålade möbler.

Ännu mera vitt

Spegelbyrån, sängen och pottskåpet var förut målat i allmogegrönt med kurbitsmålning. Men det blev himla bra med vitt. Ska bara skruva dit änglarna på spegeln så är det klart.

Vitt, vitt

Mitt fula bruna skåp och min bruna pall har blivit så fina. Blir så ljust med vitt.

Min vita säng

Min nymålade säng med kattprydnad

13.41

Här har varit full snurr på bokförsäljningen. Har hunnit laga middag, pannbiff och potatis, mellan paketinslagningarna. Pratat med stordottern och sjuklingen. Hon börjar bli väldigt hes, sjuklingen alltså, och ska nog vara tyst ett tag. Svårt, det vet jag. Skulle nog inte klara av att vara tyst en halv dag själv. Stordottern går och väntar på att allt ska bli klart. Inte många dagar kvar till fredag. Då fyller minsta dottern år också. 23 tror jag.  Hon har önskat sig en hårklippning så det blir det då. Visserligen är alla mina saxar slöa men jag får väl göra som norrmännen. Bryta hårstråna fram och tillbaks tills dom går av. Fast jag tror nog att hon helst går till en frisör förstås. Gick ut och rökte efter maten och när vi kom in igen stod Rambo på köksbordet och slickade rent såskannan.  Han är så duktig. Nu behöver jag inte diska den. Så bra. Mimmi stod nedanför och mufflade. Tyckte nog att det var hennes sak att äta upp resterna.
Nu är matsalsmöbeln färdigmålad. Skall köpa antikfinish eller bivax i morgon och stryka på allt nymålat. Det blir himla bra faktiskt. Bara inte Issa springer på bordet innan det torkat. Då blir det inte roligt. Nu ärdet bara köksbord och stolar kvar. Det är furu så det blir lätt att slipa. Inte en massa gammal färg som ska bort. En burk färg till går det åt. Billig homestyling. Tre burkar färg á 59kr + antikfinish el. bivax 89 kr. Skillnad mot de 12 - 15 tusen de stylar om för på TV.
Nu blir det kaffe och middagsvila.

Tisdag 07.10

Hu, vad folk studerar. Fick ett mess halv sju från en som vill studera sjukvård. Bra att bli av med böckerna och att få lite för dom. Dom var ganska dyra i inköp. Läste på Blocket att någon sålde ett utedass. Skulle nog köpa ett om jag inte skulle flytta. Blev inlåst på toaletten häromnatten när handtag och lås låste sig. Jävla skitlägenhet. Den bara ramlar sönder. Nu har vi varken handtag eller lås. Bara en hasp som inte heller  fungerar. Ändå var hyresvärden här när första låset la av och vi fick ta ett från en gammal dörr i källaren. Men tror nån att dom ens tänkte tanken att det var något för dem att fixa. Dessutom har köksgolvet börjat svikta lite otäckt på ett ställe. Har inte varit så förut. Livrädd att jag ska åka ner till grannen. Vore ingen höjdare.
Medicinering och kaffeär klart. Inget knäcke i dag. Slut. I dag blir det nog slipning av möbler. Går ju lite snabbare med maskin. Dessutom ska jag fålla ett par gardiner.  Regn och rusk utanför. Inte roligt men bättre än snö. Vita gillar inte regn. Hon brukar stanna på översta trappsteget och se ut som hon skulle till slakt. Jag förstår henne. Dom blir inte bara blöta utan dessutom skitiga av sörjan utanför. Inte roligt för en fin liten fröken, i rosa halsband och koppel med blommor på, att bli lerig på tassar och mage. Mimmi bryr sig inte. Hon är en liten tomboy. Lite skit gör inget. Rambo är väl inte direkt överförtjust i regn. Han är ju så liten. Fryser och skakar. Han mår som bäst när han får kura ihop sig under täcket och det är varmt och mysigt. Nu skall jag i alla fall få på mig lite kläder och bädda min säng. Återkommer.

Måndag kväll

Åkte till L och L i eftermiddag för att låna symaskin och slipmaskin. Hundarna blir helt hispiga när dom kommer dit. Mimmi pratar med det manliga L:et hela tiden. I dag var det faktiskt ovanligt stimmigt. Alla pratade i munnen på varandra. Hundar och människor. Himla väsen, men roligt. Vi bar oss åt som om vi inte hade pratat med någon på väldigt länge. Helknasigt. Hade med mig dynorna till trädgårdsmöblerna, som jag inte har någon användning för längre. L fick dom och jag fick ett flak ägg. Det har jag alltid användning av. Så gott med riktiga hönsägg. Mimmi gör allt för att komma ut, när vi är hos L. Vet ju att det finns hönor utanför. Dottern har släppt henne en gång och fick jaga som en galning. Det gör hon inte om.
Hemma igen blev det packning av böcker som skall skickas i morgon. Har sålt läroböcker till omvårdnadslinjen, som dottern läst klart. Bättre att sälja dom än att dom skall ligga här till ingen nytta. Kollat lite på hundcoachen men "Mannen som talar med hundar" är bättre. Jag har sagt det förut och säger det igen: Ingen av dom har träffat Mimmi. Skulle vilja se om de kunde få någon ordning på henne. Jag har haft hundar i hela mitt vuxna liv, men aldrig varit med om något liknande. Kan det vara för att hon är född i Sandbäckshult?
Nu är det dags för sista slurken kaffe. Några värktabletter och ett piller att sova på. I morgon blir det ett samtal till vårdcentralen i M-ås. Har "min" läkare slutat, flyttar jag över mig till Högsby. Lagom till jag flyttar till Oskarshamns kommun. Jag tror att Bockara ligger i O-hamns kommun. Är inte hundra. Kaffe och sängen. Återkommer i morgon.

Måndag och ny vecka.

Sjutton vad tiden går. Snart är mars till ända och då är det bara en månad kvar till flytt. I går blev matsalsstolarna färdiga. I dag skall vi åka och låna en slipmaskin så borden blir klara. Dotra är ute och dammsuger bilen. Hundarna piper och gnäller och jag sitter vid datorn. Allt är som vanligt. Dotterns jobbarkompis skulle komma hit någon dag denna veckan så hundarna fick leka. Hon har en chinese crested powderpuff som heter....Vita. Skall försöka ta ett kort på henne och lägga in.
Försöker tänka ut middagsmat till i dag, men har totalstopp. Får gå in på Kokaihop eller Kryddburken och se vad jag kan hitta. Nu ska jag i alla fall börja plocka lite. Återkommer.

Söndag morgon

Sov till halv nio. Himla skönt. Kollade omröstningen på Melodifestivalen igår. Tur jag inte såg hela. Vilket skit. Dottern i Jönköping tycker jag är väldigt insatt trots att jag inte kollar. Inte så konstigt i och för sig. Har ju hörseln i behåll än så länge och lägenheten är inte större än att jag hör allt även om jag inte ser. Ugglan eller operadivan är lika illa. Stackars Måns blev fruktansvärt besviken. Han har inget pokerfejs alls.
Kaffe + knäcke med kaviar och medicin är avklarat. Pratat med L en sväng. Hon är sjuk och var lite pratsjuk, så det blev lite svammel. Kanske blir en snabbresa upp om inte hennes bättre? hälft skall neråt. Skall låna symaskin och slipmaskin. vill inte bli sjuk så jag får hålla mig långt ifrån.
Nu skall jag kolla in mina varjedag bloggar innan jag bäddar och klär på mig. Återkommer.

Lördag kväll

Klockan är sju och om en timme börjar Melodifestivalen, som jag som vanligt INTE skall titta på. Har nog inte kollat på tio år. Minst. Tycker inte det är något att ha. Musikprogram behöver man inte titta på. Dom kan man lyssna på, på radion. Har ingen radio så jag slipper lyssna på skiten. Blir väl sittande där jag är eller så löser jag korsord.
I dag var vi på loppis en sväng. Hittade ett soffbord och ett runt pelarbord. Dottern hittade en 120-säng för ett billigt pris. Vet inte än om jag skall ha det runda bordet. Soffbordet skall naturligtvis målas. Vitt. Dottern har slipat stolarna till matsalsbordet i dag så i morgon är det bara att måla. sen är det matsalsbordet, köksbordet och köksstolarna kvar.  Bara. Plus en hylla i köket och den lilla hyllan till paradhandukar . Och översidan på en bänk jag skall ha TV:n på. Tror jag. Har inte bestämt mig än. Men mycket vitt blir det. Hittade en gammal våg nere på loppisen men den var lite dyr. Får tänka ett tag till. Himla fin var den och funkade dessutom. Nu skall jag kolla om det finns något kaffe kvar. Kanske återkommer. Såg att äldsta dottern snöat in på von Ugglas låt. Snälla, snälla, snälla sluta sjung tror jag den heter. Väldigt passande. Lägg ner Melodifestivalen. Den har spårat ur totalt.

Prinsessan på ärten

Min lilla snorkfröken placerar sig alltid ovanpå en hög med kuddar.

Fredag den 13-de

Men alls ingen otursdag. Har sovit så himla bra i två nätter efter ett stort kuvert i onsdags. Vaknar pigg och utvilad kl. halv åtta. Har energi till tusen. Är bara värken som sätter hinder i vägen. Mitt sovrum är till största delen klart. Letar ett vitt, virkat överkast och en trappstege som jag kan måla vit, sen är jag nöjd. Köpte ett par jättesöta hankgardiner till köket och spetsgardiner till sovrummet, på Tradera. Blir SÅ bra.
Helgstädningen är klar. Ätit middag, pastagratäng, och skall diska innan eftermiddagsvilan. Blir väl inte så mycket mer idag. I morgon skall vi åka till L. Jag ska låna hennes symaskin och lägga upp gardiner och ett par byxor till dottern. Blir väl lite allmän lagning också samt sy på spets på några kuddfodral.
I kväll blir det kanske Let´s Dance. Annars sitter jag väl där jag sitter nu. Men nu väntar disken.

Ny vecka

Måndag morgon och ny vecka. TROR det är den nionde, men inte säker. Helgen har varit lugn. Relativt. Dom små har fått sina ryck emellanåt. I går eftermiddag åkte vi till Blomstermåla och hämtade två döskalletallrikar och två döskallemuggar som dottern köpt på Tradera av mitt barnbarns mamma. Dottern blev supernöjd. Har börjat samla på sig lite skallar. Stannade till i Långemåla och hämtade två kaffeplantor som jag köpt. Också på Tradera. Hoppas dom klarar sig, växer och blir stora så har jag eget kaffe om några (många) år. Dom blommar inte förrän dom är ca två år och sen kommer fröna. Går nog åt några stycken till en kopp kaffe.
Kollade på Let´s dans för andra och sista gången. Trodde det var en danstävling där den som var sämst röstades ut. Men tydligen inte. Så Tobias, eller vad han heter, får fortsätta baxa runt sitt kylskåp utan min medverkan. Kan göra nå´t roligare. Planera för den stora festen nästa sommar kanske. För naturligtvis är jag, liksom hela svenska folket, bjuden. Är ju med och betalar. Blir så förbannad när jag tänker på det. Vem fan får löneförhöjning när dom ska gifta sig. Kungen får väl göra som alla andra. Rätta mun efter matsäck. Eller spara ihop till dotterns bröllop som alla andra får göra. Han får ju ändå en hel del pengar av mig och oss. Sveriges största socialbidragstagare. Undrar om han skulle klara sig på existensminimum. Knappast. Jag blir så arg så jag blir förbannad. Inte nog med att vi skall försörja kungen och hela hans familj. Nu får vi en till att dra på.Bara för att kungen bestämt att han inte får arbeta. Varför då? Han kan väl jobba och försörja sin fru, som alla andra. Räcker inte pengarna får hon väl börja i kassan på IKEA eller nå´t. Kan dom inte hyra ut sommarstugan på Öland, när dom inte är där? Skulle nog få in så det räcker och blir över. Vad gör dessa människor hela dagarna? Nä. skicka dom till Arbetsförmedlingen och låt dom försörja sig själva. Kan vi lägga dom pengarna vi får över, till barn och gamla och till sjukvård och tandvård. Nu skall jag tjoa igång kaffet och ta min medicin. Återkommer när jag lugnat ner mig.

Lördag morgon

Klockan är halv fyra och sova kan jag helt glömma bort. Har försökt slappna av och somna sen halv ett, men värken gör mig helt galen. Som om det, inte skulle räcka, så började grannen skena i trappen som en galning vid halv två tiden. Det gör mig inget att folk är ute och kommer hem sent, men lite hänsyn kan man ju ta i alla fall. Kommer hem med kompisar, pratar och skrattar i trappen, smäller igen dörren och är inne ungefär en kvart. Sen ska alla kompisar åka hem, tror man. Icke. Smäll i dörren, prat i trappan, starta bilar och iväg. Fem minuter. Sen kommer alla tillbaks och samma procedur igen. Tre gånger mellan halv två och tre. Lite för mycket. Hon är i alla fall 23 är så lite vett borde hon ju ha. Ska bli skönt att flytta. Nya hyresvärden ringde i förrgår och meddelade att allt är klart. Kanske lite krångel med min lägenhet, men i så fall får jag en annan likadan. Dotterns lägenhet är i alla fall klar så hon kan flytta när hon vill. Hon är i full färd med att måla alla mina möbler vita. Blir faktiskt himla snyggt. I dag skall hon jobba 12 - 21 så då blir det inget målande. Jag skall baka lite tror jag. Kronans kaka och kanelbullesockerkaka. Himla gott. Sen blir det väl lite plock som vanligt.
Yngste sonen ringde och hade vaknat. Är i Linköping för att ta bort stomin. Operationen hade gått bra och han åker hem på måndag. Skönt att han slipper allt krångel med magen och börjar gå upp i vikt.
Ringde barnbarnet, där ingen svarar och tro det eller ej, men ingen svarade den här gången heller. Gör väl ett nytt försök i eftermiddag. Skall också ringa Blomstermåla om det är ok att vi kommer ner och hämtar tallrikar och muggar när dottern kommer hem från jobbet på söndag. Hon slutar fyra, så vi kan åka framåt fem. Skall också hämta blomskott i Ruda.
Nu skall jag i alla fall få igång kaffet. Lägga sig är ingen idé. Får väl ringa vårdcentralen på måndag och göra ett nytt försök med sömntabletter. Återkommer.

Målat

Nu är mina sovrumsmöbler målade. Vita. Här ser ut som ett bombnedslag, just nu och jag sover på soffan. Inte skönt. Men det blir bra när det är färdigt. Jobbigt att slipa ner alla möbler. Som tur var gjorde dottern grovjobbet. Jag hjälpte till lite. Fick ta över sista målningen i eftermiddag eftersom hon åkte och jobbade. Nu är det bara att vänta på att det skall torka. Sen är det dags för matrumsmöbeln och lite hyllor + köksbord och stolar.
Annars händer väl inte så väldigt mycket. Allting går i sin vanliga lunk med jämna plågor. Nu skall jag i alla fall ta lite kaffe och ett par värktabletter. Lite vila innan hundarna skall kissas. Återkommer.

RSS 2.0