1:a adventI dag är det första advent. Klockan är halv sju och alla hundar sover. Dottern har åkt till jobbet. Tog ut hundarna innan hon gav sig i väg. Pratade med lilla fröken i går kväll. Hon berättade att hennes mamma tagit fram alla julgrejer. Då kan jag också göra det med gott samvete. Alla talar om för mig att det är för tidigt och att ingen annan tar fram sina tomtar än. Men det är det visst. Jag vet åtminstone två som börjat jula redan. Så nu ska mina grejor upp från källare. Tomten på bilden har jag fått av jobbdottern. Han står och övervakar gardinstrykningen, som snart är klar. Skall passa på att stryka alla juldukar när strykbrädan ändå är framme. Nu blir det mer kaffe innan dagen börjar. Mår någotsånär i dag, så det kanske till och med blir en sväng till affären.

Knähundar 2Vet inte riktigt vad som händer med bilderna. Men de kvittar la. Familjen från Värmland som skulle hämta Mimmi, ringde i eftermiddag. Hade varit med om nå´nting fruktansvärt och ingenting hade funkat i veckan som var. Ville fortfarande ha Mimmi så vi bestämde att hon skulle höra av sig måndag eller tisdag när allt lugnat ner sig. Varje förälders mardröm. SÅ nu får Mimmi fira födelsedagen här istället för i Krokom. Blir tårta på måndag. Nu skall småskitarna ut och kissa. Men innan dess skall jag ha en kopp kaffe och röka lite.

KnähundarFredag eftermiddag. Lägenheten städad. Middag och disk avklarat. Nu blir det nog inte så mycket mer. Dottern börjar jobba klockan fyra och jobbar till nio. Tror jag ska fortsätta sticka på krubban. Eventuellt. Just nu är det i alla fall väntan på värmlänningar. Skulle åka vid ettiden från Nässjö. Tar lite kaffe under tiden och återkommer senare.

Min nya tomteljusstakeInte världens bästa bild men det syns kanske vad det är ändå.
Har inte gjort särskilt mycket i eftermiddag. Slöat mest. Men det kommer ju en dag i morgon också.
Hundarna har skällt nästan hela dagen. Hyresvärden med fru har sprungit upp och ner i trappen och smällt i dörrar. Och då måste det ju skällas varenda gång. Räcker med att en mufflar så går dom andra i gång. Evita är väl den som mufflar i gång dom flesta gångerna. Men det är väl dött lopp mellan Mimmi och Rambo, om vem som skäller högst. Vita skäller inte så mycket. Hon ylar mest.
Nu skall dom i alla fall ut på kissrunda. Blir väl en till innan dottern är hemma. Hon skall bada dom när hon kommer hem och då måste dom vara färdigkissade för natten. Annars blir dom kalla och frusna. Nu skall jag ta på mig jacka och gå ut. Vinterjacka och shorts! Tur att ingen ser mig.

Torsdag kl. 15.05

Haft kaffefrämmande en och en halv timme. Varit ute med hundarna på kissrunda. Har ont och skulle egentligen stryka lite gardiner, men det känns i ryggen bara att stå för länge. Och den smartdoktorn skulle ha mig att gå runt Kvinnovägen. Vi pratar inte 25 meter till affären. Det är låååångt. Blir inget av med det. Nu tar vi lungorna först sen skall jag tjata mig till en ny magnetröntgen. Många år se´n jag gjorde det. I december skall jag på lungröntgen och till astma- kolsköterskan. Jag har varken astma eller kol. Tror jag. Hade nog bara en vanlig lunginflammation med hosta som man får av rökning.
Nu skall jag ta en kopp kaffe till och vila skallen en stund. Återkommer nog senare.

07.00

Nu är snart den här veckan slut också. Det går med full fart fram till jul. Har tagit min medicin och mina värktabletter. Tur att jag inte skall göra så mycket i dag. Har ont så det räcker och blir över. LM kommer hit i eftermiddag, så jag kommer att vara helt slut i huvudet när hon går hem. Hon har inte varit här på ett tag och då blir det alltid värre. Lampan, som vår osynliga gäst inte kan låta bli, lyste i morse. Har varit lugnt på lampfronten ett tag. Får väl se om det börjar igen.
Har kollat runt på nätet efter en röd rund matta till badrummet, samt röd-vita till kök och hall. Hittade på Rusta, så jag får be stordottern att inhandla det till nästa gång dom kommer. Chansen att jag kommer iväg till Kalmar, är väl inte så stor. Först sitta i bilen läääänge och sen springa i affärer är mer än jag klarar av. Blir helt handikappad i veckor efter ett så´nt äventyr. Men man vet i och för sig aldrig vad som händer. Nu blir det en kopp kaffe till.

Onsdag kväll

Så är nästan alla fönster putsade och julgardinerna uppe. Bara sovrummen kvar. Så skönt att kunna se ut. Ser till och med granen utanför, som samhällsföreningen satt upp. Riktigt snygg gran i år. Jämn och tät. Får vi bara hoppas att den får stå kvar. Förra året var det några ljushuvuden som sågade ner den. Riktigt genialt.
Något mer blir nog inte gjort i kväll. Lite plock bara. Ska ta min kvällsmedicin och sista koppen kaffe, sen är det god natt.

Onsdag morgon 06.20

Så var det onsdag och min nattgäst har gett sig i väg. Skulle till Mönsterås efter jobbet för att åka till Stockholm i morgon. Jäkla ravlande. Jag har vant mig vid att vakna till hans mobilväckning prick klockan sex. Medicindags. Ställer ju inte min egen väckare bara för att ta medicin och värktabletter. Skulle kanske göra det så det blir ett jämnare flöde. Nu har jag i alla fall fått i mig morgonens dos av medikamenter och hällt upp dagens första kopp kaffe. Skall plocka undan i vardagsrummet efter sonen. Inte för att han vänt till en massa. Är bara kudde och lakan och sån´t. En väldigt tyst och lugn nattgäst. Gör inte mycket väsen av sig. Men går man upp klockan sex och åker och jobbar till halv tio orkar man väl inte göra så mycket mer.
Dottern börjar elva i dag. Jobbar till fyra. Det är ju också en konstig tid. Bara åka in till jobbet, ta upp dom gamla till middagen, ge dom mat, lägga dom att vila middag och sen åka hem igen. Ja, ja det är ju ett jobb i alla fall.
Nu skall jag fylla på min kaffemugg. Återkommer kanske under dagen.

Bella (Bindie)Fick mail från Bindies nya ägare i Åseda. Hon heter numera Bella och är en stor duktig tjej på hela 2 kilo. Är ute mycket och har många nya kompisar. Har blivit bästa kompis med hans äldre hund på 13 år.
Alltid roligt att höra ifrån valparna.
I dag har det väl inte hänt särskilt mycket. Var in till Högsby en sväng och handlade. Lagade middag och diskade. Sonen kom nyss från jobbet, så nu äter han middag. Jag är väl mer eller mindre färdig för sängen. Nu blir det en lång vecka. Dottern jobbar resten av veckan och jag passar hundar. I morgon skall jag i alla fall försöka stryka julgardinerna så dom kommer upp till första advent. Nu blir det en sista kopp kaffe och cigarrett.

Alla, nästan, soverI dag vaknade jag halv fem. Tiidigt. Vita slängde sig upp ur sängen och ut i köket. Törstig. Nu har i alla fall sonen åkt till jobbet. Resten, utom jag då, sover fortfarande. Mimmi var uppe en sväng när jag öppnade kylskåpet. Men hon var nog för trött i dag för hon försvann blixtfort.
Nu har jag i alla fall fått i mig medicin och dubbel dos värktabletter. Så nu börjar värken släppa en del i alla fall. Är inte roligt och vakna och ha tokont. Trots Tramadolen.
Stordottern var i rätteni går. Vårdnadstvist. Skogstrollets egendomliga far vek sig på alla punkter. Onödigt bråk, från hans sida, under så lång tid. Men det är som jag alltid sagt, det finns folk som är dumma utan att dom är medvetna om det och så finns det dom som är dumma på riktigt. En så´n är han. Familjedrag ??????
Nu har jag druckit ur min andra kopp kaffe och det är dags för påfyllning.Återkommer.

Å så var det måndag igen

Vaknade klockan sex av sonens mobilväckning. Startade perkulatorn och tog min medicin. Sonen drog i väg till jobbet innan kaffet var klart. Så det blev kaffe och knäcke för mig och sen sängen igen. Somnade om och sov till halv tio!!!! Sanslöst. Trött efter söndagen antagligen. Städning och tvätt på förmiddagen. Dottern ledig och har åkt till Mönsterås för att fixa den andre bromsbacken. Jag slöar lite innan middagen, som blir pyttipanna i dag. Mycket rester efter helgen. Ont igen, överallt. I går kväll beställde jag mediciner över nätet. Får se hur det går. Skönt att slippa köerna på apoteket. Visserligen är det inte ofta jag hämtar ut. Har gett dottern fullmakt, så hon hämtar ut medicinerna. Nu har dom tagit bort kölapparna också, så man får stå i kö. Vilket jag inte kan hur lång tid som helst. Idiotiska påhitt.
Nu blir det lite kaffe och röka. Återkommer kanske till kvällen.

Söndag 17.05

Jaha. Så har söndagen snart gått. Doter och barnbarn har åkt hem till Jönköping. Kom i morse vid tiotiden. var till Karlsson en sväng. Åt frukost, middag och fikade. Lille snuffe är inte ett dugg bortskämd. Hittade korgen med alla mina kakformar. Så roligt var det. Plocka och slänga på golvet. Så nu får man se när dom kommer nästa gång.
Yngsta dottern jobbar, liksom näst äldsta sonen. Dottern slutar nio. Men när han dyker upp vet jag inte. Jag ska i alla fall ta en kopp kaffe och samla ihop mig. Men först ska hundarna ut.

Hallå!!! Handväskor för 100.000

Skall inte dom "kungliga" vara ett föredöme. Kräkvarning när jag ser något sån´t.  Inte undra på att dom inte kan betala bröllopet själva. Sluta köp så dyra handväskor. Vi får alla dra åt svångremmen i dessa arbetslöshetens tider. Skall jag var med och betala när dom gifter sig så vill jag f-n i mig vara med på festen. Äta lite god mat och mingla bland styvnackade kändisar och kungligheter. Ingen risk man kommer med där.
Lördagen har segat sig fram. Lagade middag, porterstek och potatis. Så hiiimla gott. Länge sen jag gjorde det. Såsen är nästan att dö för. Sonen gick ut en halvtimme med hundarna efter maten. Sen somnade han när klockan var lite efter sex och han sover fortfarande. Blir upphämtad tjugo i sju i morgon bittida. Så då gäller det att han är pigg och vaken. Stordotter kommer klockan tio med alla barnen och lilldottern åker och jobbar  halv elva tll nio. Blir en intensiv dag i morgon. Måste hela tiden vara med så ingen släpper ut hundarna. Nu är jag trött och skall släppa i väg mig själv till sängen. God Natt. Återkommer i morgon.

Tio över sjuoch alla är vakna. Dottern har kört näst äldste sonen till jobbet i Ruda. Bor hos mamma över helgen. Hundarna har varit ute på kissrunda. Såg väldigt förvånade ut i morse när det dök upp någon från vardagsrummet.
Jag vaknade klockan sex. Lagom till medicinen. Satte igång kaffekokaren. Sonen klev upp tjugo över sex. Knappast vaken. Men nu är han i väg i alla fall. Dottern börjar jobba klockan tolv, så hon går nog och lägger sig en stund när hon kommer tillbaks. Nu ska jag ta en kopp kaffe till innan jag kör i gång.

Fredag igen

Veckorna bara rasar iväg. I dag har det varit en telefondag. Alla har ringt. Nästan. Har inte gjort så mycket mer än skalat potatis, plockat i köket och bäddat. Dottern har sågat hål för högtalarna i bilen och nu är hon på Karlsson för att köpa mer sladdar. Grannen under hjälper henne att koppla in dom. Hon började dammsuga innan hon for i väg. Så det blir väl fortsättning senare. Jag ska laga middag och diska. Som vanligt. Ev gå ner på Konsum en sväng. Vilket rikt och spännande liv jag lever. Nu blir det kaffe.

Nu är det mörkt

Klockan är bara kvart över fyra och det är kolsvart ute. Helt sanslöst. Här har det sovits en stund på eftermiddagen. Stora sonen kom upp en sväng och hämtade lite kartonger han hade i källaren. Åkte igen kvart över tolv och då var det dags att laga middag. Blev spagetti och köttfärssås. Sen blev det lite eftermiddagsvila. 'Dotterns lövräfsning kom av sig när det började regna. Men hon lyckades skrapa ihop lite smutstvätt till en maskin tvätt i alla fall. Så slapp hon gå sysslolös. Nu har hon åkt ner till Mönsterås med bromsbackar och högtalare till bilen.
Fick mail från Värmland. Dom går bara och väntar. Hon hade lyckats vända till det med Växjö och Nässjö. Hon är inte i Växjö på skola, som hon sa till mig. Hon är i Nässjö på folkhögskolan. Det blir en helt annan väg. Tur att hon hittar till skolan i alla fall.
Nu skal jag ta en kopp kaffe till och kolla lite på TV innan jag kör i gång med disken.

Grått och trist

Torsdag morgon och jag sov till klockan åtta. Vädret är väldigt höstlikt. Vill hellre ha snö. Näst äldste sonen ringde halv nio. Knappt jag var vaken. Nu har jag i alla fall börjat komma igång och medicinerna börjar göra verkan. Att jag inte hade så ont häromdagen fick jag snabbt sota för. Värkfri passar man på att göra allt man inte kan annars och bär på så´nt man inte ska. Det kommer surt efter. Har fått fylla på med extra värktabletter nu på förmiddagen. Gör mig lite seg i huvudet men det är bara att välja. Pest eller kolera.
Blir nog inte så mycket gjort i dag. Dottern är ledig och då blir hon väldigt rastlös. Finns ingen tvätt och lägenheten är städad. Vad gör hon då? Ute och räfsar löv. I kväll ska hon till brodern i Mönsterås och få hjälp med att byta bromsbackar. Jag skall laga middag och diska. Det är alles. Nu ska jag ta en kopp kaffe innan jag fortsätter att göra ingenting.

Regnig onsdag

Regnig och grå dag. Hundarna gillar inte alls att gå ut. Dottern var ute och rastade mig som vanligt på pensionsdagen. Blev Konsum och lite braatthahemmagrejer. Nu dröjer det en månad till nästa rastning. Fast pratade lite löst om att åka till Kalmar i slutet på månaden. Problemet är bara att jag inte kan gå några längre sträckor. Får väl köras i en kundvagn.
I kväll har det varit relativt lugnt. Dottern jobbar till nio, så hundarna börjar rada upp sig framför ytterdörren. Jag har tagit det väldigt lugnt. Har haft lite ont i bröstet.  Försökte som vanligt ta min middagsvila, men det är kört med Rambo lös. Får låsa in mig. Han använder mig som utkikstorn och avstampsbräda i jakten på Issa.
Nu skall jag diska och plocka undan lite i köket innan detär dags för sängen.

tisdag morgon

Sov faktiskt till halv sju och hade inte ont när jag gick upp. Helt otroligt. Nu har jag fyllt på med värktabletter och alla andra mediciner + två koppar kaffe. Alla, utom jag då, sover än. Hundarna kom upp en sväng när dom hörde mig stöka i köket. Kan ju vankas en bit macka eller nå´t. Men i dag var det snålt, så dom gick och la sig igen. Till och med Mimmi.
Vet inte riktigt vad som händer i dag. Är, som sagt var, sugen på att börja plocka fram julgrejer. Men får nog vänta ett tag. Åtminstone till första advent. Skall börja plocka fram alla julgardiner i alla fall. Behöver nog strykas. Men först kaffe och rök.

måndag kväll

och snart läggdags. Sovtabletten är intagen och kan slå till när som helst. Har kollat på "Ullared" och "Grannfejden" i kväll. Allvarligt? Är folk som dom ska eller är det jag som inte har alla getter i fållan. Grannar som bråkar om en bit väg, som båda får plats på eller en hel familj som semestrar två veckor i Ullared och handlar allt dom behöver för ett helt år + lite till. Gubben är i alla fall helskön. Inga ledsamheter där precis. Skulle kollat på "Commando Snusk", men där gick gränsen. Det var bara för snuskigt.
Nu börjar sängen se ganska skön ut så det kanske börjar bli dags. Har chattat med yngsta sonen på FaceBook. Håller på att lära mig. Lite varje dag Nu skall jag bara försöka klura ut varför det inte går att ringa i stället. Måste ju vara smidigare. Dottern har lagt sig, liksom alla hundar så nu är det min tur. God natt. Ses och hörs i morgon.

Måndag och ny vecka

Sovit relativt bra i natt och har inte så ont längre. Beror troligtvis på att jag fördubblat dosen med värktabletter. Men hellre det än att ha så jäkla ont.
I dag har det inte hänt särskilt mycket. Som vanligt. Dottern fick bromsbackar på posten och har varit iväg till apoteket. Jag har bakat en äppelkaka efter recept från Kryddburken. Lagat middag, stuvade makaroner och falukorv. Disken får bli ett senare projekt. Nu är det rast och vila som gäller. Stordottern ringde och rev lök i örat på mig. Inte roligt. Återkommer nog till kvällen.

12.26 söndag

Haft så jäkla ont flera dagar. Värre än jag brukar ha. Dottern var inne på om det är alla mediciner, som kanske motverkar varandra. Ja, vem f-n vet. Tar mig knappt från mitt rum till köket. Blir rast och vila efter halva vägen. Dvs vid datorn.
Trött i går kväll och skit på TV:n så istället blev det tre filmer. "Upp", tecknad, faktiskt ganska rolig. Sen blev det två Wallander filmer som jag inte sett, "Hämnden" och "Prästen". Bra naturligtvis. Tog sovpiller vid halv elva. Funkade inte så väldigt bra. Somnade mellan ett och halv två och vaknade klockan tre. Somnade om och vaknade halv nio.
Nu håller jag på att laga middag. Revben och potatis. Dottern har åkt till Karlsson.
Tröttheten i går berodde nog mest på att jag inte är van. Äldsta sonen med sambo och tre barn och två hundar, var och fikade på eftermiddagen. Lilla fröken kände igen både halsbandet och mössan (som inte var röd utan mörklila) så nu kom det till rätta. Oj, vad dom stimmade och hade roligt. Men rörigt blir det. Och mycket hundhår.
Äldsta dottern skulle ha kommit i dag men dom har blivit sjuka, så det blev inställt. Bromsbackarna från Biltema, kommer på posten och dom kommer kanske nästa helg.
Nu skall jag sätta igång potatiskoket och sedan klä på mig. Återkommer nog.

Regnig lördag

Vaknade sju i dag. Hade, trots sovpiller, svårt att somna i går kväll. Inget jobb för dotter i dag. Än så länge. Så i dag blir det vilodag. som är det samma som pesten för henne. Blir lätt tjurig om hon är för mycket ledig.
Jag har fått i mig kaffe med leverpastejmacka och alla mediciner. Svalde inte brustabletten hel, som jag gjorde i går. Men det gick ju det också. Har fortfarande noll koll på vems mössan och halsbandet är. Kan det vara L:s? Får forska vidare. Nu blir det lite mer kaffe, sen ska jag sätta mig och sticka.

Fredag den 13:de

Vaknade halv fem i dag. Var tvungen att gå upp på toa. Körde igång perkulatorn och tog min medicin. Svalde den slemlösande brustabletten av bara farten. Tyckte det var lite trögt att svälja, men det gick. Inte bra med för mycket "godis" när man knappt är vaken. Morgondosen består av 1 slemlösande då, 2 för sockret, 1 antibiotika för KOL-lunginflammation, 1 för blodtrycket och 2 för hjärtat + 2 Tiparol och 2 Panodil. Middagsdosen består av 2 för sockret, 1 för blodtrycket och 2+2 för värken. Kvällen inleds alltid med 2 för sockret, 2+2 för värken och 1 för blodtrycket. Till natten blir det 1 retard, 5 lugnande mot värken + 1 mot blodtrycket. + 1 sovtablett.  Räknade fel förut. Summa sumarum 33 tabletter. Och så inhalatorn med en dos varje morgon mot KOL-et och en inhalator 4 ggr/dag för andningen. Sanslöst. Hinner inte med så mycket mer på dagarna. Jo det gör jag så klart. Har stickat sex gubbar till julkrubban och nästan fyllt dom färdigt. Skall sätta mig med det nu, tänkte jag. Kaffe och stickning. Precis som i gamla dar. Håller mig nog inne i dag eftersom det är fredag den 13:de. Man kan aldrig veta. Lite kallt är det också. -3 när jag gick upp. Nähä, nu blir det kaffe.

Eftermiddag

Segt när man har så ont. Försökt sy ihop det jag stickat, men händerna vill inte. Eller snarare kan inte. Får nog prata med Eva (doktorn) om min ledvärk. Var ut med hundarna en andra gång. Jäkla liv eftersom förra grannens far håller på med balkongen. Här skall inte vara nå´n på våran gård!!!!
Hittade en rödaktig toppluva och en strasshalsband när jag gick och plockade häromdagen. Vet inte vems det är. Trollet från skogens eller lilla frökens. Det löser sig nog. Är i alla fall inte mina.
Håller på att steka pannbiff till middag. Potatisen är skalad och klar. Bara att köra i gång. Boxern har hängt upp sig igen. Börjar bli väldigt trött på det nu. Måste dra ur alla kablar på baksidan + kortet och sen köra igång allt igen. Klarar inte det med mina händer. Skall det vara så??
Nu skall jag kolla till pannbiffarna och ta en kopp kaffe.

OOont,oont

Torsdag i dag och lika ont som i går. Har i alla fall klätt mig och bäddat. Dottern jobbar och tog ut hundarna på morgonkissning innan hon åkte. Klarar sig en timme till.
Sovit dåligt i natt trots sovtablett. Vaknade första gången vid tre. Andra gången var klockan tjugo i fem och då åkte perkulatorn på. Ingen ide att försöka somna om då. Dotterns klocka ringer fem. Så det blev kaffe och mediciner i vanlig ordning. Har ju fått några fler piller att häva i mig. Räknade ut i går att jag stoppar i mig minst 27 piller per dag. Snacka om stålmage. Plus medicinen jag tar via inhalatorn.
I dag blir det väl som vanligt, inget särskilt. Lite stickning och matlagning. Regnar gör det också. Bättre om det kom lite snö. Är fruktansvärt sugen på att börja plocka fram julgrejer. Men det får väl vänta. Skall putsa fönster och byta gardiner till första advent och sen drar jag nog i gång.
Nu blir det lite mer kaffe och kolla Biltema om bromsbackarna. Återkommer.

Mimmi kökshundMimmis plats när det börjar bli dags för matlagning.
Ja så börjar onsdagen lida mot sitt slut. Var ute med hundarna vid sjutiden. I duggregn. Blött duggregn. Inte mysigt alls. Vita gillar definitivt inte regn. Vill in så fort som möjligt.
Har stickat så jag har ont i händerna. Nu blir det lite vila och kaffe och fortsätta kolla på arga snickaren.

Onsdag eftermiddag

I dag är det en så´n där jävlaontdag. Vet inte varför. Har inte gjort nå´t speciellt utom stickat. Det kan jag ju inte få så ont av. Eller?
Dottern började städa men blev inringd på jobb. Inte roligt att vara timvikarie. Kan ringa när som helst. Nu ringde dom halv tolv och hon skulle börja ett. Så jag fick ta resten av städningen. Går sakta men säkert. Skall bara torka golven i hallen och köket. Sen är jag klar. L ringde och pratade bort en stund. Hon var uppe i går kväll en snabbvisit. Hennes gubbe var i Berga och lagade en torktumlare. Tog knappt tjugo minuter. L hann knappt sätta sig ner. Får bli lite längre nästa gång.
Har försökt ringa stordottern både i går och i dag, men inget svar. Skulle höra om hon kunde gå på Biltema och köpa bromsbackar till Golfen och om hon fick in en 120-säng i bilen. Nää det är ju inte troligt. Sängen alltså.
Nu skall jag ta en kopp kaffe innan jag torkar golven. Sen blir det antagligen lite stickning.

tisdag 10 nov. 9.35

Måndagen vet jag inte var den tog vägen. Var i Högsby och handlade på förmiddagen. Städade (dottern) och lagade middag (jag) när vi kom hem. Dottern körde dessutom ett par maskiner tvätt. Efter middagen blev det disk, som vanligt. Tänkte vila middag, men det blev ingen riktig ro, så jag gick upp och stickade i stället. Har kommit igång med julkrubban. Har stickat fyra figurer. Det som tar tid sen är allt fyllande av vadd och småpill, som händer och så´nt. Men jag röker i alla fall inte när jag stickar. Klar fördel.
Dottern skall in till sta´n och köpa bromsklossar till bilen. Gick relativt bra på besiktningen. 2:a på ojämn bromsverkan bak. Det var alles. Fick beröm för att bilen var i så fint skick. Men så sköter hon den också minutiöst.
Hon skall få gå på Domus och köpa fyllnadsvadd till mina gubbar, när hon ändå är i sta´n.
Jag stannar hemma med hundarna och gör kåldolmar. Stordottern gjorde kålpudding i går och då blev jag plötsligt sugen på kåldolmar. Så det blir det till middag i dag.
Fick också mitt recept på sovmedel i går. Så nu kan jag fortsätta sova i minst 30 dagar. Ja, inte i ett sträck förstås. Tar jag bara en halv till natten, som funkar ibland, så räcker dom ju dubbelt så lång tid.
Nu kaffe och påklädning + bäddning.

Söndag kväll

Ja, så har söndagen runnit iväg. Yngste sonen var upp en sväng och fikade. Jag har pillat och plockat lite. Vilat middag och rastat hundar. Letat garn, som jag inte hittar. Troligtvis slängt. Många svar på Mimmiannonsen, men ett som var bättre än de andra. Hästgård i Värmland. Mamma, pappa, fyra barn, två hundar och tjugo hästar. Mamman har tävlat i agility när hon var yngre och nu skulle ett av barnen börja. Deras hundar var lite för gamla för att börja träna med så dom letade efter en papillon. Deras hundar är en 5-årig rottweilertik och en 6-årig mellanpudeltik. Bra för Mimmi med äldre lugna hundar. Dom bor inte så långt från Hagfors där Mimmis valp Busan bor. Lite skoj faktiskt. Kommer och hämtar Mimmi den 27;nde. Nu börjar det kännas lite jobbigt fast man vet att det blir bäst för Mimmi. Det blir alldeles säkert jättebra. Att ha hund, som kräver mycket aktivitet, och sen jobba varenda dag, det funkar tyvärr inte. Hade jag varit lite yngre och framförallt rörligare, hade det inte varit några problem. Men nu är det som det är.
I morgon bitti skall dottern testa bilen. Bara att hoppas att det inte är för många fel. Har i alla fall fixat alla "bra att veta" grejer, som var på förra besiktningen. Så nu är det bara att hålla tummarna.
Nu skall jag plocka in disken, fylla på dosetten för nästa vecka och ta en kopp kaffe till. Återkommer i morgon.

Söndag 8 november

Ja, så var det söndag igen och fars dag. Får väl inte glömma att ringa. Riktig slapparsöndag. Gick och la mig igen när dottern åkt till jobbet. Hundarna sover. Jag ska snart ta ut dom, men än så länge verkar det inte vara någon panik. Skall väl plocka och greja lite i dag. Började sticka i går, men eftersom det fattades garn tog det stopp det också. Dottern har delad tur i dag så jag vet inte om hon åker emellan. Knappast nå´n idé för dom timmarna. Känner mig i alla fall relativt utsövd. Var himla trött i går och la mig ganska tidigt.
Nu börjar djuren röra på sig så jag får väl klä mig och ta ut dom. Återkommer.

Lördag morgon

I morse vaknade jag av att den lilla pissmyran kom studsande. Klockan var inte ens halv sex. Dottern var på gång att ta ut hundarna innan hon åkte till jobbet. Kom upp ur sängen med mycket möda. Så ont i benet i dag. Fattar inte vad det är. Känns som det sitter inne i benet. Värktabletter, medicin och inhalator + kaffe naturligtvis, sen börjar jag funka igen, så småningom. Andningen börjar också bli mycket bättre och hostan är nästan borta. Så jäkla bra.
I dag tror jag det står stickning på schemat. Måste komma igång och göra nå´t så jag låter bli rökat. Det går relativt bra, men det är inte så lätt att bara sluta med en vana man haft i 43 år. Men ska jag leva i 43 år till har jag inte direkt nå´t att välja på.
Har plockat fram garn och mönster så nu ska jag sätta mig en timme eller två, innan hundarna skall ut. Men först lite mer kaffe.

En liten skåningSista bilden på Babben innan hon åkte till Kristianstad. Häftig tjej.
Och så var det fredag igen. Uppe klockan sju för medicinering och kaffe. Gick och la mig igen för jag kände mg lite yr. Men det var kört. Lilla pissmyran vaknade och kom farande upp i sängen (Rambo alltså). Då är det bara att ge sig och pallra sig upp. Har ont i dag. Vet inte varför. Andningen går i alla fall lättare. Slipper bli andfådd bara från köket till toaletten. Men några längre sträckor med hundarna blir det inte. Dottern blev inringd på jobb, från ett till nio i kväll, så det blir bara korta kissturer i dag.
Annars blir det nog inget speciellt. Klä på mig och bädda skall jag i alla fall göra nu. Återkommer.

Mår mycket bättre

Andningen känns lättare. Är troligtvis av inhalatorerna. Stora sonen ringde i går kväll för att kolla så jag inte röker. Han är orolig för att jag ska dö, knall och fall, om jag tänder en cigarrett. Vilket jag inte gör. Varken det ena eller andra.
Morgonen har varit lugn. Himla skillnad mot när det kom fem puppisar rusande. Gick upp klockan sex och körde i gång perkulatorn, samt tog min medicin. Alla åtta sorterna. Ska det här fortsätta får jag snart köra med dubbla dosetter.
Dottern tog tåget in till Kalmar vid tjugo i åtta. Kissade hundarna innan hon for i väg, som tur var. Känner inte för snöpromenad riktigt än. Eftersom det stod shopping på listan, vet jag inte när hon är tillbaks.
Blir väl, som vanligt, ingenting särskilt i dag. Plocka och bädda som jag brukar. Kanske baka lite. Men nu skall jag klä på mig till att börja med.

Förb-nade dator

Stänger av sig och går baklänges. Jag gör ett nytt försök.
Dottern blev inringd på jobb och jag, som lagt mig igen efter morgonens medicin- och kaffe intag, fick bara pallra mig upp igen och ta ut odjuren. Blåste rätt bra. Hörde i går att det är snö på väg. Har i alla fall börjat med strumpor. Hatar att ha strumpor på mig. Spelar ingen roll hur stora dom är. Jag tycker inte jag får plats med fötterna. Fix idé, jag vet, men jag har aldrig gillat att ha strumpor på mig.
Har druckit kaffekopp nr 3 utan att röka. Funkar inte alls att röka. Jo puffa lite, som min mormor gjorde, men så totalt meningslöst. Seriöst, så måste jag lägga av med rökat. Blir väl inte botad men det blir i alla fall inte värre.
Nu ska jag i alla fall bädda, plocka lite i köket och diska. Lägga mattor på golven. Hanns inte med i går. Men först en kopp kaffe till.

Läkarbesök

Jag kommer aldrig mer att gå till vårdcentralen. Blir bara sjukare och sjukare. Efter ett besök i dag på över en och en halv timme där jag två gånger fick sitta och andas i ett munstycke med nå´n plastpåse på, för att syresätta blodet, förklarade hon mycket tydligt att  jag hade KOL och mådde jag sämre än jag gjorde i dag, var jag tvungen att läggas in. Så nu har jag ännu mer medicin. Antibiotika i 14 dagar, avsvällande och slemlösande brustabletter 3 ggr/dag samt två olika inhalatorer. En för min KOL, som jag ska ta en gång om dagen och en annan som jag ska ta vid behov, men högst fyra gånger om dagen. Kan sjutton hålla reda på alla mediciner. Lungröntgen och besök hos Astma/KOL sköterskan är det som står närmast på det här programmet. Nu är det slutrökt. Fy f-n. Nu är det inte roligt längre. Men det är som det är och lite går det ju att göra åt det. Inte bota men i alla fall bromsa.
Nu ska jag diska och ladda perkulatorn. Återkommer väl i morgon.

Tisdag 3 novemberRingde vårdcentralen i dag. Blir inte bättre. Fortfarande tungt att andas. Så jag skall dit klockan ett.
Gårdagen tillbringade jag mest sovande. Kollade på "Ullared" på 5:an samt "Grannfejden". Ja, herre je, vilket folk det finns. Göteborgstanterna var för sköna.
Har försökt att ta ett bra kort på Mimmi. Dottern funderar på att sälja henne till någon som har mer tid med henne och kan jobba med henne. Det behöver hon. Dottern jobbar för mycket för att hinna med och jag har ju knappt styrfart. Inte roligt men kanske bäst för Mimmi.
I går blev det storstädning. Behövdes efter alla valpar. Fy hundan så skitigt det var. Nu skall det bli mattor på golven också. Har jag inte haft på nästan tre månader. Nu är dottern färdigduschad, så nu är det min tur att göra mig i ordning för läkarbesök. Tror till och med att jag skall kamma mig. Återkommer när jag fått min dom.

Fortsatt söndag

Så har lilla fröken åkt iväg. Dom skulle till Vimmerby på julmarknad. Astrid Lindgrens värld. Nu väntar jag på nästa  omgång barn och barnbarn. Stora sonen tog ut hundarna åt mig så slapp jag det en vända. Var jobbigt i går när luften tog slut på hemvägen. Och så denna trapp. Funderar även på middag. Har inte tagit fram nå´t och inte tänkt ut nå´t heller. Blir lite rörigt i eftermiddag så det kanske blir hämtpizza till kvällen.
Mimmi och Rambo leker. Jagar varann som dårar. Vita sitter som ett fån och tittar på. Gamla tanten. Men hon är med i bland.
Är så trött och skulle helst vilja lägga mig, men det går ju inte. Får bli en tidig kväll i stället. Nu ska jag ta lite mer kaffe innan J kommer.

Vad är det under täcket ?????Söndag morgon. Lugnt och skönt. Soffan är väl inte direkt, den bästa platsen att sova på, men tack vare hostmedicnen har jag sluppit hosta i natt. Vaknade dock klockan halv fem och sen har det varit lögn att somna om. Lilla fröken är också vaken men ligger i sängen och hostar lite. Trodde hon skulle vara uppe länge i går, men hon kom redan halv åtta och sa att hon ville lägga sig. Borstade tänderna och somnade direkt. Annars brukar barn kämpa som dårar för att hålla sig uppe. Inte trötta alls, fast ögonen åker ihop.
I dag blir det plock av allt det som inte blev i går. Blev andfådd bara av att prata. Kan nog vara lungorna i alla fall. Får se hur det funkar  dag eller om jag måste gifta mig.
Nu- en kopp kaffe till och ev röka. Rökte två och en halv cigarrett i går. Duktigt. Hoppas det går bättre i dag.
Återkommer.

RSS 2.0