11.29 tisdag

Äldste sonen dök upp med huliganhundarna. Så nu är jag hundvakt ett par dagar igen. Har gått här och plockat och grejat. Dottern har åkt till Karlsson. Skulle köpa en mus till nya datorn. Jag fick hem min nya "dong" igår från 3. Behöver ju en varsin anslutning eftersom vi har en varsin dator. Skall börja med middagen så småningom. Inte för att jag vet vad jag ska laga till. Men det löser sig väl så småningom. Enligt vädret i går skulle det bli sol här i dag. Men än så länge "lyser" den med sin frånvaro. Vårvärme i alla fall och det är ju huvudsaken. Har försökt få tag på yngsta sonen, men det verkar som han är puts väck. Har papper från Fk som han skulle ha. Går ju inte åka på vinst och förlust när jag inte vet hur han jobbar. Deklarerade förra veckan. Eller rättare sagt, yngsta dottern deklarerade. Första året som jag inte gjort det själv. Men nu är ju allting så mycket enklare när man kan skicka in över nätet eller telefonen. Har ju inga avdrag direkt. Dottern och jag hade nästan samma inkomst förra året, men hon fick tillbaks nästan fyra gånger så mycket som mig. Orättvist.
Nu blir det en kopp kaffe till innan hundrastning och matlagning.

Tisdag 27 april



Helt sanslöst vad fort det går. Bara ett par dagar till, så är vi inne i maj. Frukost, medicinering och hundkissning är avklarat. Vet inte vad som händer i dag. Lite röjning kanske. Det har börjat ringa igen från en porttelefon i Oskarshamn. Någon som vill bli insläppt och det kan jag tyvärr inte hjälpa till med. Förra sommaren ringde det varenda helg men nu har det varit tyst länge. Trodde det var åtgärdat, men icke. Mycket märkligt att någon kan trycka på en porttelefon i Oskarshamn och det ringer i min telefon.
Kollade på "Hollywoodfruar" i går kväll. Gillar Maria Montezami, hur det nu stavas. Dom andra är fruktansvärt pinsamma. Innan Hollywoodfruar var det ju "Håkans bar" och där är det väl en, eller fyra, som inte har alla hästar hemma. Var hittar dom alla knäppgökar?
Värken i höfterna var inte ett dugg bättre idag. Visste jag inte bättre, skulle det faktiskt kunna vara foglossning. Kanske det kan vara i alla fall, men inte på grund av att jag är gravid. Den babyfabriken är stängd och nerlagd. Tack och lov.
Bilden är på Rambo där han sitter på sin "väntarpåattmatteskallkommafrånaffären " plats. Igår fick dom grisöron. Vita är väl ingen älskare av det precis, men Rambo gillar det. Med hans små tänder räcker ett öra en hel vecka.
Nu blir det mer kaffe.

Måndag morgon och ny vecka

Vaknade klockan sex av att höfterna värkte något fruktansvärt. Får nog prata med min doktor om magnetröntgen. Blir bara värre och värre. Nu har jag i alla fall fått i mig både medicin, värktabletter och frukost. Hundarna är rastade och har lagt sig igen. Vita verkar ha lite ont i bakbenen eller om det är höfterna på henne också. Hon är ju ingen ungdom hon heller. Fick hjälpa henne upp i sängen i går kväll och hon hade lite problem att ta sig upp för trappen efter kissrundan. Får hålla lite koll på henne idag. Kanske bära henne in och ut.
I går var en riktig slappardag. En vända ner till Konsum för att köpa jord till urnorna utanför, samt till mina omplanteringar inne. Fanns inga penséer, så det blir Högsby idag för både jord och blommor. Lagade snabbmiddag, ris i ugnen med tonfisk och bearnaisessås. Coops pulversås är inte god. Nästa gång skall jag göra egen beasås.
Resten av söndagen blev det bara slappa och TV tittande. Till och med telefonen var tyst, hela dagen. Efter kvällskisset vid halv elva blev det sängen. Får se om det blir något mer gjort i dag. Beror lite på vädret. Nu blir det i alla fall mer kaffe. Återkommer.

Svärmors tunga



Min Sanseviéria är på gång att börja blomma. Länge sedan den gjorde det, så uppenbarligen har jag gjort nå´nting rätt med skötseln. Har ingen aning om hur den skall skötas. Vattnar alla mina blommor ibland och glömmer bort dom ännu oftare. Vill minnas att blomman på svärmorstungan doftar på kvällen och väldigt starkt. Får se om jag minns rätt. Solen skiner och det är ganska skönt väder ute. Ingen åskvärme men lagom.
Har varit ute med hundarna och hämtat upp frallebullarna som låg i brevlådan. Så gott med färska frallor på morgonen. Kom ur sängen vid sextiden, men är ganska seg i dag. Har i alla fall skött om det vanliga morgonstöket. Kanske blr en loppissväng i dag om inte dottern blir inringd på jobb. Nu = mer kaffe.

Äntligen fredag

Ja,så är det fredag och början på en hellugn helg. Sonen tog med sig sina huliganer till Kalmar i går. Dottern och jag städade hela lägenheten från hundhår. Så skönt. I dag blir det bara rast och vila. Samt lite matlagning. Sov till sju i morse. Det var länge sen. Frukost och medicin och rastning av bara två hundar. Nu är dom stora i väg hela helgen åtminstone. LM var upp på kaffe i går eftermiddag. Hade samlat mycket prat sen hon var här förra gången. Får inte gå för länge mellan besöken. Då är det som att öppna en vattenkran. Dottern jobbade kväll, så efter kaffefrämmandet blev det kissning av hundar och sen ramlade jag ner framför TV:n. Helt tom i huvudet.
Dottern åkte till apoteket och Karlsson för en stund sen. Jag har skalat potatis och skall börja steka revben till middag. Trots det fina vädret blir det nog inga längre utevistelser. Eventuellt senare, när dotra kommit hem med mina värktabletter. Nu tror jag det blir en kopp kaffe innan jag fortsätter dagen.

Vintern tillbaks

Vaknade klockan fem i morse och det var alldeles vitt ute. Fy sjutton. Visserligen gillar jag inte när det är för varmt, men jag vill absolut inte ha snön tillbaks.
Rastningen av mig gick som på räls igår. Bilen full med skräp in till Högsby och full med mat när vi åkte hem. Nu behöver jag inte handla mat på en månad. Ja mjölk naturligtvis. Nu har perkulatorn brummat färdigt så jag gör ett litet snabbstopp för att fylla på en kaffekopp och få något att äta till medicinen. Så jag återkommer.
Så, nu är jag tillbaks. Medicin, kaffe och rostat bröd intaget. Nu är det bara hundrastning kvar. Men än så länge sover dom små liven. Har väl haft en jobbig natt. Åtminstone Zacke. Kattlådan stod mitt på hallgolvet, så han har haft kalas i natt. Förstår inte varför hundar skall in i kattlådan och vräka i sig. Visst, man behöver ju inte rensa. Men hur äckligt är det inte?? I dag blir det inget särskilt. Tror jag skall baka lite sockerkaka och muffins. Har mängder med ägg och mer blir det. Steka strömming till middag. Det var ett tag sen. Och så blir det väl det vanliga plocket. Kanske får ta fram vinterkängorna igen om vintern kommer tillbaks. Nu skall jag i alla fall klä på mig och ta ut hundarna.

Vår????

Vår i Berga men minusgrader på nätterna. Äldsta dottern med barnbarnet från skogen, kom hit i fredags eftermiddag. Hade med sig en av mina före detta grannar som flyttade från Berga för några år sedan. Bor numera i Värnamo. Tror jag det var. I lördags kom fröken pratkvarn med tåget från Blomstermåla. Åkte med sin far till Oskarshamn på eftermiddagen och kom tillbaks söndag förmiddag. Så helgen har varit relativt lugn. Bara dom stora huliganhundarna, som tydligen är här på heltid. Deras husse jobbar i Kalmar och kan naturligtvis inte ha dom med sig. Så mycket städande blir det. I går var det också lugnt. Sonen åkte till jobbet i Kalmar och dottern till sitt jobb i Oskarshamn. Väldans farande. I dag blir det i alla fall månadens rastning av mamma. Dvs av  mig. Dottern skall in och klippa sig och då passar jag på att storhandla för en månad framåt. Blir även en sväng till tippen. Eller, återvinningsstationen, heter det väl nu. Har återigen börjat rensa ut en massa. Nu ryker det jag trodde jag behövde förra gången jag rensade. Blir nog säkert ett par vändor till. Har ju ingen lastbil att köra skräp i. Bara en Golf, som visserligen har bra utrymme, men hur mycket som helst går det ju inte in.
Frukost med två koppar kaffe och medicin är avklarat. Liksom rastning av hundar. Nu skall jag bädda sängen och plocka in disken. Men först en kopp kaffe till.

I dag är det fredag



I onsdags fyllde mitt yngsta, än så länge, barnbarn Love 1 år. Herre je vad tiden går. Kanske dyker han upp under dagen med sin mor.
I går kväll var vi hos Laila och hämtade ägg samt tittade på hennes nya hund. Schäfertik på nio månader. Henne satte Rambo på plats direkt. Morrade och reste ragg. Kom hon för nära, högg han efter henne och Vita var inte ett dugg bättre. Så den stackars "lilla" schäfern vågade knappt röra sig. Såg lite häftigt ut faktiskt. Har aldrig sett Rambo så ilsken. Det var inte kärlek vid första ögonkastet där inte. Kaffe med bullar och mjuk pepparkaka blev det ute på altanen samt ett flak ägg, att ta med hem.
Äldste sonen dök upp vid halv elva tiden för ett snabbesök och klädbyte. Åker tillbaks till Kalmar i dag.
I dag blir det lite helgstädning och plock. Ingen större affär i alla fall. Dammsög ju igår, men det syns knappt. Hundhår överallt. Har fått i mig min vanliga morgondos av allting. Skall ta en kopp kaffe tilll, klä mig och ta ut hundarna. Återkommer väl.
Såg i går att vitsipporna har börjat slå ut. Vår, men fortfarande kallt på nätterna.

Torsdag morgon 15 april

Var bara uppe en gång i natt. Men jag drack litervis med vatten i går kväll, så det var väl väntat. Tog hem pizza i går kväll och den blev jag törstig av. Så gudens. Och mätt. Har aldrig behövt tvinga i mig pizza förut men i går var det stopp efter halva. Får köpa barnpizza nästa gång.
Dottern blev inringd på jobb i morse, så det blev brandkårsutryckning igen. Själv tog jag det lilla lugna. Igång med perkulatorn, och ut med hundarna. Sprang rätt på grannens katter när vi kom ut och dom jagar Rambo. Men inte i dag. Han måste kolla vad dom stora pojkarna gör och följer således dom, som ett frimärke i baken. Uppe igen så var kaffet klart. Rostat bröd med ost och kaffe med mjölk. Inte dumt alls. Ja, och så medicin och värktabletter förstås.
I dag blir det väl lite småplock. Skall sätta ut dom stora pojkarna på balkongen medan jag dammsuger. Dom gillar att ligga därute som tur är. Stora sonen kommer "hem" en sväng i dag. Hämta och lämna kläder tror jag. Och ta ut hundarna på motionsrunda. Något som jag inte klarar av. Inte med dom stora alltså. Får väl se hur han har tänkt lösa det här med jobb och pendling. Trivs uppenbarligen med jobbet, så det får han väl lösa på nå´t sätt.
Nu blir det kaffe.

Vitsippor



Har det inte kommit upp några än. Inte häromkring i alla fall. Bilden är på förra årets vitsippor taget med mobilkameran. Därav den något suddiga bilden.
I går fick vi hem 200 bilder som vi beställt över nätet och fort gick det.Plockade ut och beställde bilderna i lördags och dom kom i går. Nu är det drygt 200 till som ska framkallas.
Har gått igenom min sedvanliga morgonrutin med medicin, frukost och kissning av hundarna. Har varit uppe sen halv fem. Sovit dåligt i natt, trots sovpillret. Har nog varit uppe och snurrat ett par gånger. Men det är så´nt som händer. I dag står det dammsugning på programmet. Vita och Svea ska borstas igenom och eventuellt blir det en Högsbyresa. Har ett paket att hämta på Matmästar´n. Annars blir det väl inget särskilt. Kanske en sväng till L och kolla på hennes nya hund samt hämta ett lass ägg. Får ringa och kolla om hon har ett flak färdigt. Passa på att kolla om det kommit upp några vitsippor och blåsippor. Nu, kaffe.

I väntan på.......



Rambo väntar på matte.
Gick upp halv sex i morse. Körde igång perkulatorn, tog min medicin och samlade ihop hundarna för lite kissning. Vita är så fruktansvärt jobbig på morgnarna. Tjat, tjat,tjat. Skulle kanske prova med en skriftlig inbjudan till tidig morgontoalett. Rambo måste ut tidigt och Vita tycker det är för tidigt. Zacke och Lennart går ut när som helst. Dom två blev kvar i går när äldste sonen åkte in på sitt nya jobb. Får väl se hur länge dom skall stanna.
Dottern städade i går när hon kom från jobbet, så det blir inte mycket så´nt idag. Skall följa med henne in och kolla på en lägenhet i stan i eftermiddag. Halv fem, tror jag. Fram till dess blir det väl inte så mycket gjort. Fixa middag och diska är väl allt. Nu blir det en kopp kaffe.

Vecka 15

Snart har halva april gått. Tiden rasar iväg mot sommar. Inte min favoritårstid precis. Alldeles för varmt. Vår och höst är bäst. Alldeles lagom. Vaknade klockan fem i dag. Tidigt, tidigt. Tog ut den lilla pissråttan Rambo. Dom andra klarar sig ett tag till. Men han är som en valp fortfarande. Måste gå ut när han lekt, sovit eller ätit. Vet inte om det är signifikt för just vavvor. Liten blåsa men kissar mycket. Konstigt.
Medicin och frukost avklarat. Dottern åkt till jobbet och äldste sonen tog ut hundarna. Jag har bäddat men det är också alles. Vad som händer under dagen har jag ingen aning om. Än. Fick i alla fall en förfrågan om bull-och kakbak till på fredag. Men det är torsdagens jobb. Skall försöka ta mig upp till L och hämta ägg. Allt hänger på hur dottern jobbar. Nu blir det en kopp kaffe till medan jag funderar ut dagens arbete.

Plingeling



Katten Plingeling, som bloggen fått sitt namn efter. Egentligen dotterns katt från början men flyttade in hos mig. Nu bor hon i Mönsterås där hon har blivit utekatt och bor med sin nya kompis Grisen. Pga all trafik är det ingen bra utemiljö där jag bor nu. Kanske när/om jag flyttar.
I dag är det i alla fall söndag. Vaknade strax före fem. För tidigt egentligen, men.... Kaffe och frukost samt lite medicin och värktabletter, så är jag i gång. Dottern tog ut alla hundarna innan hon åkte till jobbet, så nu är det lugnt till framåt tio. Har väl inget särskilt inbokat i dag. Dammsugning, som skulle gjorts i går men inte blev av. Ingen panik egentligen. Blir ju inte färre hundhår bara för att jag väntar en dag eller två.
Nu ska jag i alla fall bädda, duscha och klä på mig, sen får vi se vad som händer. Återkommer.

Lördag morgon 10 april



Morgonen har flutit på som vanligt med medicin, kaffe och färska frallebullar. Hundarna har varit ute på kissrunda och ligger och sover igen. Svea "min osynliga katt", sitter och väntar på mat. Bli mat eller få mat. Katter har en viss förkärlek för att hitta dumma ställen att sitta eller ligga på. Men stekpannan??? Inte den stekpanna jag använder nu.
I dag blir det väl som vanligt, inget särskilt. Kanske loppis. Om jag orkar. Känner mig seg och har väldigt ont i dag. Värktabletterna har väl inte satt in än. Tar ju en stund.
Regnar ute. Naturligtvis. Inne kan det ju inte regna. Den lilla snö som finns kvar försvinner förhoppningsvis i dag.
Var en sväng in till Högsby i går och kollade efter vitsippor på hemvägen. Men så långt hat tydligen inte våren kommit. Snödroppar och krokus har kommit upp i landen utanför. Påskliljor och tulpaner är på gång. Det går snabbt mot sommaren. Nu går det snabbt ut i köket för en kopp kaffe till.

8 april, torsdag

Sovit bra hela natten. Fick hem mina sovpiller i går, så nu är det lugnt på sovfronten. Enligt "min"doktor så är dom vanebildande och skall helst inte användas mer än åtta- tio dagar(nätter). Men vadå? Sova måste jag ju och värken gör att jag inte kan sova en hel natt ostört. Värken lär ju inte bli lindrigare. Snarare tvärtom. Så vad göra? Är inne på mitt tionde år med sovpiller. Har inte höjt dosen på hele tiden. Däremot har jag gått ner på hälften ibland.
Mina värktabletter är också vanebildande och dom har jag tagit sen -94. Dom däremot, har jag succesivt fått höja dosen på. Men det är inget att göra åt.
Dottern vaknade med värsta nackspärren i går morse. Fick ringa och sjukanmäla sig för första gången på sju år. Kom bara inte ur sängen. Gjorde så sjuhelsikes ont. In till apoteket för lite Zon-salva och Pronaxen (tror jag det hette). Framåt kvällen började det bli något bättre.
Äldste sonen stack nyss i väg för att åka till Kalmar på jobbintervju. Här blir det väl lite dammsugning och trappstädning i dag. Hundpälsarna har spridit ut sig i hela huset. Men någon större aktivitet lär det inte bli. Bara det nödvändigaste.
Medicinering och frukost är i alla fall avklarad liksom kissning av hundarna. Vita tycker inte om dessa tidiga morgnar. Mycket tjat innan hon kliver ur sängen. Men jag har ingen lust att ta ut tre, för att sedan gå upp och ta ut henne. Så det är bara för lilla tanten att masa sig upp.
Nu börjar det bli dags för en kopp kaffe till. Återkommer.

Fortsatt tisdag

Lyckades somna en stund på morgonen. Dottern blev inringd, så hon åkte kvart över sju. Då hade jag haft ut hundarna för kissning och tagit morgonmedicinen + kaffe. Somnade en stund efter det. Nu har jag diskat, dammsugit och torkat golven. Pratat en vända med stordottern och druckit mer kaffe. Nu skall jag duscha innan jag börjar med middagen. Blir korv Stroganoff och ris i dag. I går blev det ju lite dåligt med middagsmat. Dottern slutar ett och skulle inte ut på nå´n galej efter jobbet. Regnet hänger i luften. Kom en ordentlig skur i natt. Skönt, då regnar snön bort. Var visst varning för översvämning i sydöstra Kalmar län. Inte i Berga tror jag.
Nu blir det till att fortsätta. Återkommer väl under dagen.
Ber förresten om ursäkt för de uteblivna påskkorten. Fotografen vägrade att ta kort på mig naken, med fjädrar i rumpan, gult nagellack och röda kinder. Försöker igen nästa påsk.

Nattvandrare

Både jag och dom stora hundarna travar i natt. Varför dom gör det har jag ingen aning om. Mitt travande beror på den infernaliska värken. Som jag normalt kan sova för, med ett litet sovpiller och långtidsverkande (över natten) värktabletter. Värktabletter har jag, men sovpillren var slut på apoteket både i Högsby och i Oskarshamn. Märkligt. Nu är det andra vakna natten och en till blir det. Får inga sovpiller förrän på onsdag pga påsken. Hejjja!!! Ja, det får väl gå. Inte så att jag ska upp och jobba precis.
Nähä, inget mer gnäll. När jag satt och rökte i köket för ca en halvtimme sedan, så kom polisen. Ja, inte för att jag satt och rökte förstås. Körde ner till sin vanliga plats där dom brukar svänga förbi två - tre ggr per dag. Det är rätt skönt att bo i ett samhälle med dygnetrunt övervakning av polisen. Här behövs minsann inga nattvandrande föräldrar.
Är sugen på en kopp kaffe. Men då blir jag väl totalvaken. Nu är jag bara så pass vaken att jag känner värken i höfterna när jag ligger ner. Om jag skulle försöka läsa mig till sömns. Undrar om jag har någon riktigt tråkig bok ? Försöker med det. Annars återkommer jag kanske en gång till innan jag skall gå upp. Blev lite tokigt. Innan jag normalt skall gå upp. Sex - sju tiden så där.

Hundtortyr



När lillebror hade åkt hem, kom äldste sonen med fröken pratkvarn. + huliganer. Dottern kom hem från jobbet och det blev helt plötsligt väldigt mycket folk och hundar. Middag och hämtpizza försvann i fjärran. Nu är det i alla fall snart dags för sängen. Lortiga småhundar har fått sig ett välbehövligt bad och det gillar dom naturligtvis. Inte alls. Vita tar lite längre tid att torka, så nu har jag en något fuktig bädd att se fram emot.  Men huvudsaken är att hon tycker det är mysigt. Sängen torkar väl så småningom.
Sista omgången medicin skall tas och sedan kryper jag ner i min blöta säng. Återkommer i morgon.

Annandag påsk 5 april

Sista dagen på påsken. Sov länge i dag. Vaknade av telefonen klockan sju. Det ringde och ringde och ringde. Var inte till mig i alla fall. Dottern blev inringd på jobb, så det blev lite brandkårsutryckning. Själv tog jag det lilla lugna. Igång med perkulatorn, plockade fram frukost och tog min medicin + värktabletter. Nu har hundarna varit ute, sängen är bäddad, jag är påklädd och inne på min tredje kopp kaffe.
Gårdagen gick mest åt till städning. Sonen och lilla fröken pratkvarn tog hundarna med sig till Kalmar. Skulle visst hälsa på Nenne, enligt fröken Blarr. Helt otroligt vad hon pratar det barnet. Påskafton åkte hon inlines, var ute med sin far och hundarna, målade påskteckningar och satte mig på att spela plockepinn. Det måste hända saker hela tiden, annars blir det såå tråkigt och plockepinn är såå roligt.
I dag händer det nog inte så mycket. Hade tänkt få skjuts bort till loppisen, men det sket sig alltså. Tror i alla fall att det är öppet i dag. Det är ju "söndag".
Denna händelselösa söndag/måndag blev riktigt trevlig. Lillebror kom upp och hälsade på och hade dottern med sig. Verkligen inte i går vi träffades. Kaffe och prat. Rambo överlycklig för att han fick besök. Nu börjar det faktiskt bli dags att åka en runda till Nybro och Kalmar. Det är ju inte som en jordenruntresa precis. Klarar jag att sitta i bilen upp till Jönköping skall det väl funka med Nybro också. Det var  alla fall jätteroligt att dom kom hit. Fick reda på att brorsonen har tjej i Högsby, så det kan kanske bli ett besök till faster Mi från honom också.
Nu väntar jag in dottern. Bara hon kommer från jobbet blir det hämtpizza till middag. Men nu skall småskitarna ut på kissrunda. Återkommer nog senare.

En liten soffa



passar både för liten.......

....och för stor


annars kan man alltid ligga i godiskorgen


Påskdagen

Har inte blivit så värst många inlägg i veckan. Inga alls faktiskt. Datorn har varit upptagen och jag har haft fullt upp med annat. I går åkte i alla fall äldste sonen med dotter till Oskarshamn. Fick skjuts av yngsta dottern som skulle till jobbet. Bara hundarna blev kvar. Yngsta sonen ringde i veckan och bjöd in sig på påskaftonsmiddag. Kom han ??? Icke. Jag hade lagat potatisgratäng och helstekt fläskfilé till middag, samt chokladmousse med grädde och passionsfrukt till dessert. Gick han miste om det.
Veckan har väl i stort varit ganska lugn. Så lugnt det nu kan vara med fyra hundar. I torsdags var jag i alla fall in till Konsum i Högsby. Handlade lite mat och hämtade dammsugaren jag beställt. Liten och smidig och så billig så man kan köpa två. Ifall den ena går sönder.
I dag blir det inget särskilt. Gick upp halv sju, satte igång perkulatorn och tog ut alla hundarna. Nu har jag ätit frukost, tagit min medicin och druckit dagens första mugg kaffe. Är alltid så hungrig på morgnarna. Var jag inte förut. Kunde inte alls få i mig frukost. Det kanske har med åldern att göra. Vad vet jag. Eventuellt blir det en runda ner till loppiset. Varit stängt hela vintern så han kanske har plockat fram något nytt.
Nu blir det en kopp kaffe till innan dagen drar igång.

RSS 2.0