AnnandagEn bild på min senaste tomte. Också den sista. För den här julen åtminstone. Dotter med sambo och barn dök upp vid tiotiden i går kväll efter en resa med förseningar och strul. Slutade med att yngste sonen fick ge sig iväg till Växjö och hämta dom. Nu är dom i alla fall här. Sen är det ju bara att hålla tummarna för att hemresan inte blir lika lång. Yngsta (än så länge) barnbarnet, har lärt sig gå och växt som sjutton. Lite blyg när dom kom. Yrvaken och hem till en människa han inte kommer ihåg. Men det löser sig.
I dag blir det väl inget särskilt utom matlagning. Kalkon står på menyn. Med brysselkål, hemgjort äppelmos och troligen ugnsstekta potatishalvor. Har jag riktig (o)tur blir vi väldigt många. Får nog äta i omgångar. Jaja, det löser sig nog. Är ett par år sen alla barnen var hemma till jul, så det är ju särskilt roligt att nästan alla kommer i dag.
Nu blir det kaffe och en macka. Hundarna har varit ute och kissat, så den biten är avklarad. Är lite jobbigt just på morgonen innan värktabletterna gör någon nytta. Men det är bara att sega på. Kaffe var det ja. Återkommer .

JuldagenRambo och Issa i bustagen. Två oskiljaktiga kompisar. Aldrig att Issa använt klorna på Rambo. Däremot kan hon fräsa och slå efter huliganhundarna. Men Rambo, leker hon bara med, i stort sett hela dagarna.
Ja så var julaftonen över. Åt lite julmat med barn och hundar. Äldste sonen, yngsta dotter och yngsta sonen med sambo och sambons mage.  Det blev tidig julmiddag i år. Dottern började jobba klockan tre, äldste sonen skulle till Öland och fira jul med ölandstokan och son och sambo skulle runt till hennes familj. Roligt, men jag måste erkänna att det var ganska skönt när dom gav sig av. I kväll kommer äldsta dotter med sambo och barn och på annandagen kommer alla ungarna med barn för att äta kalkon. Gissa någon som kommer att vara slut när julhelgen är över. Ändå har jag tagigt det väldigt lugnt med alla "måsten". Inte alls som föregående jular. Men det är ju inte så att man blir yngre precis.
Nu tror jag i alla fall att det blir lite kaffe och vila innan nästa omgång familj dyker upp.
God fortsättning på julen till alla.

Dan före dan före dopparedan

I går var det julstädning. Nya mattor och juldukar. Även granen fick komma in. Så nu ska det bara lagas lite julmat. Alla tomtar och annat julpynt är utplacerade där dom skall vara. Tur att jag har så stor lägenhet. Annars vore väl risken stor att jag hamnade i garaget själv ( ingen risk för det än, Anna-karin). Värre för den som har en tvårummare och över 2000 tomtar. Där kan man prata trångt. Har dubbelt så stor lägenhet och bara ca 200 tomtar.
Väldigt kallt i dag. -21 när jag var ute med småkrypen för en timme se´n. Som tur är tycker dom också att det är för kallt så det blir turbokissning. Att jag frös kanske berodde på att jag gick ut i pyjamasen + kofta.
Nu har jag i alla fall fått ordning på mitt sovande. Tror sömnlösheten berodde på tre små piller, som jag inte tagit på ett bra tag. Men nu är det fixat.
Nu skall jag i alla fall skicka i mig en kopp kaffe till. Återkommer under dagen med lite julbilder från Storgatan.

Lördag har gått över till söndagoch här sitter jag. Tog min sömntablett runt halv elva. Undrar om den funkar.
I fredags fick jag skjuts till Högsby av yngsta sonen. Handlade ett stooort lass på Konsum. I dag var dottern och jag ner till Karlsson en sväng i snöovädret. Det blev hämtpizza på hemvägen och middagsvila efter maten. Lyckades i alla fall nästan hålla mig från tomtarna. Blev en liten burk som snöar när man skakar den. Tror det är slut på tomteinköpen för i år. Kanske på rean om det finns nå´t specielllt.
Nu skall jag i alla fall krypa ner i min renbäddade säng. Jultokig, som jag blivit, är naturligtvis både påslakan, underlakan och örngott, röda.
Rambo ligger, som synes, och väntar på Rudolf och hans gäng. Han tror inte att det finns renar som far runt i luften. Så nu ska han vänta ut dom. Att tomten finns, vet han. Har ju med mängder av dom, omkring sig.
Nu sängen. God natt.

Skön sömn


Har inte sovit så här gott i natt. Värken i höfterna är skitjobbig. Gav upp klockan 04 och skickade i mig två brustabletter. Nu är klockan halv sex och medicinen för morgonen är intagen. Lite tidigt men jag behövde värktabletterna. Kaffet är färdigt, hundarna sover och värsta värken börjar lägga sig. Dottern ledig i dag. Ovanligt. Står inget särskilt på programmet. Ja, lite bakning förstås. -8 grader ute, så det är ju ingen åskvärme precis. Såg på vädret igår att det är mer snö på gång. Heja!!! Inte. Kan vara lagom nu. Nu börjar Rambo röra på sig, så det blir en kissrunda innan kaffet. Återkommer.

LussedagenVitas första jul hos mig. Hon har redan varit här i två år. Fattar inte hur fort det går.
Just nu har friden lägrat sig över Storgatan. Dottern har åkt till jobbet, storebror och lillebror har åkt in till Högsby och jag njuter av tystnaden. Bäst att passa på, så länge det varar. Lite inhandling och matlagning är väl det enda som står på programmet i dag. Behöver lite strösocker och lite "intesocker" till kakbaket. Får försöka komma igång med det  dag. Eller i morgon.
Har satt igång att snöa igen, men än är det långt från förra årets snömängder. Har räknat mina tomtar på morgonen (så totalt meningslöst, men nu är det gjort) 182 stycken i varierande storlek. Så nu vet jag det. Är fortfarande några kvar till 2000 och dit skall jag inte heller. Men lite mani blir det om man börjar. Nu blir det i alla fall kaffe innan jag kör i gång med middagen.

Söndag morgon 3:dje advent

Tidig morgon i dag också. Men i och för sig gick jag och la mig tidigt också. Blev ingen middagsvila i går, så jag var ganska trött vid tio-tiden. Nu har i alla fall hundarna varit ute på första morgonkissen. Vita gillar inte dom här tidiga morgnarna direkt, men hon finner sig i det i alla fall. Bara hon får krypa upp i en varm säng när hon kommer in.
I dag kommer troligtvis, näst äldste sonen med sina frön. Är pappahelg, så det blir fikalandning på väg från Sävsjö till Mönsterås. Annars händer väl inte så väldigt mycket i dag. Lite plock och pill som vanligt.
Dottern jobbade kväll i går och på hemvägen, runt halv tio, såg hon en VARG i Bockara. Hon stannade bilen och då stannade den upp och tittade på henne. Van och uppväxt med hundar, såg hon direkt att det inte var någon hund i alla fall. Fick reda på att man sett en varg i området redan i höstas. Mager och eländig var den också. Svårt att hitta mat antagligen och därför sökt sig in i samhället. Inte värt att ta med sig Rambo ut i skogen. Han blir bara en munsbit för en hungrig varg.
Nu skall jag ta min medicin, lite kaffe och rostat bröd. Återkommer nog under dagen.

2 veckor kvar till jul

Dagarna bara rusar i väg. I år har jag julpyntat väldigt tidigt. Brukar inte komma igång förrän dagarna före julafton och sen åkte det ner efter nyår. Men när man ändå har det uppe kan det ju få vara jul åtminstonde till tjugonda knut.
I dag blir det förhoppningsvis lite nytta gjord. Dottern jobbar till fyra så jag får väl köra dammsugaren själv i dag. Tar ju en stund med alla ontstopp. Men är ju inget särskilt inbokat,så...... Ska göra några kakdegar, tänkte jag. Både sockerfria och "vanliga". Lussekatter blir det väl också. Kanske. Inte värt att säga för mycket.
Vaknade halv sex idag med ooont. Nu börjar det värsta släppa, så man börjar känna sig som människa igen. Börjar alltså. Det tar i praktiken hela dagen med ett stadigt och jämnt pillerintag innan jag börjar må bra. Så när kvällen kommer, mår jag som bäst och då är det ju dags att gå och lägga sig igen. Men inget gnäll idag. Ska fylla på kaffemuggen innan jag kör i gång.
Fick förresten öväntat besök igår av LM. Hon hittade nog tre - fyra tomtar som inte hon har. Så färgen gick i grönt och hon försökte på alla sätt få köpa åtminstone en, av det jag har fler av. Icke sa Nicke. Hon har över 2000 tomtar och är ändå så missundsam mot alla som har något som inte hon har. Sorgligt. Nu kaffe.

Tisdag morgon


.
Sovit hela natten till halv sju. Gick visserligen inte och la mig förrän halv tolv. Ovanligt nu för tiden. Har alltid varit en nattuggla men det har ändrat sig något med åldern. Tittade på sista avsnittet av "A good wife" efter nyheterna.
Tog ut hundarna en sväng på morgonen efter medicinering och kaffe. Ganska skönt ute. Bara någon minusgrad. Kommer antagligen mer snö för än har vi inte fått tillräckligt. I dag blir det i alla fall bakning. Lussekatter står på attgöra listan. Sen får jag se om det blir något mer. Äldste sonen går och tjatar om julgodis. Men det får nog vänta ett tag annars tar det slut innan lucia.
Rambo är trött på allt julstök och har gömt sig i örngottet. Nu blir det i allla fall mer kaffe innan jag kör i gång.

2 :a adventLite mer tomtar som jag själv stickat. Å så var det söndag och tid att tända adventsljus nr. 2. Sjuttsingen vad tiden går fort. Inte så kallt i dag men någon utepromenad blir det nog inte ändå. Har precis duschat och skall börja med att bädda och plocka lite samt laga middag. Bakade två mjuka pepparkakor i går. Vet inte var jag hade hjärncellerna någonstans. Har bakat efter samma recept i åratal. Men istället för att vispa ägg och socker, blandade jag alla torra ingredienser och ställde mig att vispa bara äggen. Blev kaka ändå men inte lika fluffig.
Någon bakning blir det nog inte idag. Men man vet ju aldrig.
Dottern har i alla fall åkt till jobbet och stora sonen städar tror jag. Yngsta sonen kom upp vid halv åtta och behövde skjuts till Vaggeryd för att en bil. Ingen som kunde men det ordnade sig ändå.
Nu, dags att köra igång. Återkommer nog.


KonsumtomtarFortfarande lördag. Var ner till Konsum en sväng på förmiddagen och köpte tomtar i ren irritation. Dom två bakersta tomtarna köpte jag i Högsby till ett billigt pris. "Någon" blev fruktansvärt hispig för att jag hade något som hon inte har. Kommer hit och berättar att hon "hittat" 600 kr i någon låda eller vad det var. Nu mötte jag henne utanför Konsum och hon fortsatte med sitt malande om att hon köpt tomtarna, men köpt dom röda. Men dom grå är ju fina också och det var ju roligt att jag köpt dom grå tomtarna när hon köpt dom röda. I rena ilskan över hennes barnsliga avundsjuka beter jag mig precis likadant. Jag går in och köper dom röda, som jag egentligen inte har råd med. Men nu ska det pressas. Vill se om hon "hittar" mer pengar undanstoppade någonstans och köper dom grå också. Det är bland det värsta som finns när någon behandlar mig som om jag vore en idiot och ljuger om skitsaker. Brukar inte engagera mig, men någon gång räcker det. Att vara så missundsam att man inte kan bli glad för att någon annan har något, som man själv inte har.
Jag och dottern fick en varsin Tupperwareskål i går. Bara för att hon försöker tigga sig till en tomte som jag har två av och hon ingen. Ibland blir irritationen så stark att jag får huvudvärk. Det har jag nu.
Just nu är det mycket spring här för att kolla så jag inte undanhåller någon tomte för henne. Nähä, slut på detta. Skall börja lite smått med middagen. I dag blir det kyckling. Sköter sig själv i ugnen. Återkommer kanske till kvällen när värsta ilskan runnit av mig.

4 decemberJaha, så var det lördag igen. Medicinerat och ätit frukost. Skall snart ta mig ner till affären och handla det jag inte fick tag på i går. Efter gårdagens kaffebesök var jag totalt slut. Blir alltid intensivare så här runt jul. Dotter kom hem med sin säng hon köpt på Jysk och huvudgaveln var inte med. Blir lite svårt att sätta ihop en säng med bara två ben. Hon jobbar idag, så hon skulle åka ner på rasten.
Här blir det väl inga större utsvävningar. Lite matlagning, disk och plock. Som vanligt alltså. Kanske lite bakning om lusten faller på. Nu skall jag ta en kopp kaffe till innan jag går ut.

Utkast: Dec. 3, 2010Klockan är halv sju och jag har varit uppe en timme. Har börjat ställa in huvudet på kaffebesöket på förmiddagen. Hundarna har i alla fall varit ute på första morgonkisset. Vita längtar väl inte efter att gå ut så tidigt, men finner sig och trippar med. I dag blir det lite städning och strykning av juldukar. När dottern kommer hem blir det till att skjutsa mig till Högsby för inhandling av diverse varor.
Nu blir det i alla fall mer kaffe och sedan bäddning och påklädning. Återkommer senare.

"Ser ni mig?""Rudolf" bland alla tomtar. Ja nu sitter man här igen och väntar på att värktabletterna skall börja verka. Önskar att det fanns något piller man kunde ta, innan man vaknade. Skulle hjälpa tror jag. Hjälper väl inte att gnälla om hur ont man har. Blir inte ett dugg bättre. Jag kom på mig själv här om dagen att jag blivit en jäkla gnällkäring. Inte ett dugg rolig. Så det får vi ändra på. Slutgnällt om värk och elände.
Lilla Rambo blev placerad bland alla dom stora tomtarna i går. Ser han inte glad ut? Han tyckte inte att det var någon höjdare direkt, men han finner sig i de flesta tokigheter hans matte hittar på.
Nu har jag nästan julat färdigt. Fick ju inte tag på något rött duschdraperi, men dottern hittade det jag köpte förra året och totalt glömt bort. Vitt med ett stort rött hjärta på. Egentligen är jag ingen julälskare. Men visst är det lite mysigt med tomtar och ljus.
Nu har jag i alla fall gjort en liten paus i bloggskrivandet. Så nu är det kväll här  Berga och jag är på gång att uppsöka min paulun. Yngsta sonen med sambo kom upp en stund nu i kväll med nybakat bröd. Det kan jag sanningsenligt att det är något jag inte är bortskämd med. Tidigare i eftermiddag kom L och L upp en stund. Lite kaffe med pepparkaka och en liten julstjärna till mig. Så dagen har runnit på rätt bra. I morgon förmiddag kommer LM. Så då blir det ännu mer kaffe. Men nu är det godnatt från mig.

Första decemberFörsta december. Nu brakar det iväg snabbt till jul. Har fått upp alla mina tomtar. Första gången jag "tomtar" till första advent. Brukar annars göra det en vecka innan jul. Amaryllisen i fönstret fick jag av LM för två veckor sedan. Den har slagit ut väldigt fort. Fin är den i alla fall så länge det varar.
Vaknade med samma jäkla värk i dag. Är inte roligt alls. Börjar få väldiga problem med att röra mig. Men det går väl över.
I dag blir det väl inget speciellt. Son och dotter skall skotta snö. Ett ständigt återkommande nöje, som åtminstone dottern roat sig med varje vinter. Jag skall väl syssla med det jag roar mig med varje dag, matlagning och disk. Så jag återkommer kanske under dagen.RSS 2.0