Fredag morgon och städdag

Vaknade till när dottern tog ut hundarna  morse. Äldste sonen "missade" tåget i går kväll, så hans hundar fick sova inne hos mig. Somnade igen och vaknade halv åtta. Frukost och medicin och nu måste jag ta fram dammsugaren och skurmoppen. Sanslöst vad med hundhår det blir bara över en dag. Eller ja, natt då.
Lite svalare ute efter regnet, men fortfarande för varmt för mig. Fick oannonserat besök i går. Ja, samma person som kom två gånger samma dag. Som jag sagt förut, hon är snäll och givmild på alla sätt, pratar aldrig skit om någon eller berättar saker om andra människor. Det är ovanligt. Men jag måste förbereda mig mentalt (hur flummigt låter inte det) innan hon kommer. Ställa in mig på att lyssna och inte prata själv. Hon pratar nämligen hela tiden och är hon tyst någon minut så sitter hon och funderar på vad hon ska säga. Inget lyssnande här inte. Ibland kan det vara skönt att slippa prata men det är rätt givande att ha en tvåvägskommunikation, vilket man alltså inte kan ha med henne. I dag är jag visst flummigare än vanligt. Men det går nog över. Förhoppningsvis blir det inga så´na  överraskningar i dag. Har inte klätt på mig än, så det finns inte en chans att jag skulle öppna om nå´n knackade på. Ska ta tag i städningen i alla fall. Slänga på mig kläder och ta ut hundarna på kisstur först. Återkommer väl så småningom. Ha en bra dag och be om mer regn.

22 juliJaha, så var det torsdag. Klockan är tio över sju. Vad sjutton gör jag uppe nu? Jag ska inte till jobbet och inte arbeta mig helt slut här hemma. Städning, tvätt och påfyllning av frys och kyl, gjordes i går. Så idag händer nog inte så mycket. Skall göra pressgurka och veckosallad. Veckosallad är bra, håller sig minst en vecka i kylskåpet och är väldigt god. Inte för mig eftersom den innehåller socker. Gjorde veckosallad förra veckan. Den räckte i två dagar. Blir dubbel sats den här veckan.  Skall försöka ta mig ner till Konsum och köpa kattsand. Tänkte passa på innan sonen åker till jobbet, så jag får bärhjälp.
Rambo och Vita sover fortfarande. Ingen fart på dom hundarna. Inte än i varje fall. Häromdagen fick jag besök av mitt kaffefrämmande, två gånger. Två gånger samma dag!! Hon lyckades dessutom missa att stänga dörren. Så Rambo stack ju naturligtvis. Som tur var, så var dörren nere stängd, så han kom inte så långt. Annars hade jag inte blivit glad. Nu skall jag ta en kopp kaffe till, innan bäddning och påklädning.

Å,så var det fredag igen

16 juli. Är segt med blogginläggen. Orkar inte engagera mig i värmen. Hoppas det blir lite regn snart, så man kan andas. Har dammsugit och torkat golven i hall och kök. Sopat upp en stor jordhög i sovrummet. Issa lyckades välta en stor blomkruka, som står i en korg med ben, och som absolut inte kan välta. Men det kunde den. Jag ska inte klaga på värmen men....... Jag har ont. Troligtvis är det inte bara värmen. Jag går och spänner mig och kan absolut inte slappna av. Inte ens middagsvilan funkar längre.
I går var jag en sväng ner till Konsum. Handlade lite mer än jag tänkt, så det blev tungt. Som tur var? hade jag fått besök, som stod och väntade på mig. Hon hjälpte mig upp med kassen. Snällt? Ja det återstår att se.
Nu är det bara middagen som skall fixas. Sen blir det inget mer gjort i dag. Kanske loppis i morgon om inte dottern skall jobba. Så, nu vet ni att jag lever. Lite kaffe innan jag kör igång med maten. Återkommer innan nästa fredag.

I dag är det fredag 9 juli

Vaknade ganska tidigt idag efter en orolig natt. Rambo har väckt mig, jag vet inte hur många gånger. Pratat och pratat. Hörde stora hundarna som sov ute, så antagligen var det något som inte stämde. Dom brukar inte ligga ute på nätterna. Klockan fyra gav jag mig och gick upp och körde igång perculatorn. Dottern skulle till jobbet så hon gick upp klockan fem och sen tog hon ut alla hundarna innan hon åkte. Jag har kört i gång med helgstädandet. Det går inte fort, men jag har ju hela dagen på mig. Ont, ont men det är bara att ta ett rum i taget.
Varmt i dag också. Nu skulle det verkligen behövas lite regn. Det enda som inte slokar i landen är rabarberna. Dags att ta in en vända till och göra lte saft och paj. Kanske lite kräm. Vet inte om fröken blarrhöna kommer med sonen i dag. Nu har han ju fått hit sina möbler så hon slipper sova på farmors soffa. Ja, det visar sig väl.
Nu skall jag gå ut en kissrunda med hundarna och se´n fortsätta med städandet. Återkommer kanske.

Inte måndagkväll

Inte sjutton gjorde jag något nytt inlägg i måndags kväll. Inte på tisdag eller onsdag heller. Lite slött med bloggandet i den här värmen. Tisdag eftermiddag fick jag köra in dottern till folktandvården i Oskarshamn. Hade en tid på onsdagen i Högsby, men fick åka akut till sta´n. Rotfyllningen hon gjorde för väldigt länge sedan, fick hon reda på var dåligt gjord. Så problemen och värken hon haft berodde inte på överbelastning? i tanden, utan inflammation och varbildning. Men nu åkte tandjäkeln ut. 855 kr och ändå behöll dom tanden. Och jag körde bil för första gången på nästan tre år. Fick påbackning om att det fanns mer än tre växlar, men annars gick det bra. Hon vågade troligtvis nte åka med mig inne i sta´n, så jag fick stanna vid lasarettet, så hon fick ta över ratten. Hmmm!!
Jag har fått det ena av sofföverdragen jag köpt på Tradera. Väntar på det andra. Var ett svagt ögonblick inne på att köpa vita, men ändrade mig som tur var. Tog beiga o stället. Lättare att tvätta överdrag än en hel soffa.
Alla jobbar till klockan nio i kväll. Bara jag och hundarna hemma. Dom små hos mig och dom stora hos sig. Vi har nyss varit ute en kisserunda. Dom är inte så intresserade av uteliv så här mitt på dagen. Är nog för varmt för dom också. Jag var till affären på förmiddagen och nu skall jag ta hand om disken och plocka lite. Återkommer kanske senare.

Måndag 5 juli och ny vecka

Jaha, så var det måndag igen och ny vecka och jag är ett helt år äldre. Ja igår var jag det alltså. Nu har jag ju slutat fylla år för länge sen. Tycker inte det är någon vits med att fira att man blir äldre. Inte i min ålder i alla fall. Lite skillnad när man fyllde tonåring och moppe. Eller när man fyllde körkort och blev myndig. Men vad ska man fira nu?
Har nyss varit ute med hundarna och skall väl försöka locka ut dammsugar´n ur skåpet. Lockar jag med byte av påse, går det kanske. Jag har lite över 30 grader varmt inne just nu. Inget bakväder precis. Blir nog bara en snabb vända med sugaren och så måste jag ta en vända i trappen. Fullt med hundhår, gräs och kvistar. Kammade Vita i går. Hon tar med sig halva skogen hem när sonen är ute med dom. Allting fastnar i hennes päls. Väntar nog förresten med trappen och låter sonen ta den när han kommer från jobbet. Nu skall jag i alla fall testa att dricka lite kaffe. Har varit paj i magen se´n i går. Tror dottern släpat hem något från jobbet. Återkommer framåt kvällen.

1 juli

Jaha, så är vi inne i juli månad. Sommaren går fort. I går kväll kom äldste sonen hem från jobbet med dotter blarrhöna. Hon kan prata den ungen. Men nu har alla gett sig iväg till sina jobb. Sonen till Kalmar och dottern till Oskarshamn. Bara jag och hundarna hemma. Dom stora är i sonens lägenhet och på balkongen. Alla hundarna har fått en långpromenad och "hopp och lek" på ängen. Så nu behövs inga längre kissrundor under dagen.
Jag får kaffegäst i eftermiddag. Så nu håller jag på att förbereda mig mentalt. Måste ställa in skallen på ordsvall. Har dammsugit och diskat. Bäddat sängen och plockat. Som vanligt. Är inte lika varmt ute idag. Fläktar riktigt skönt. Nu blir det kaffe innan jag "jobbar" vidare.

RSS 2.0