Thore Skogman look-a-like



Kan man vara mer lik Thore Skogman än så här? Minsta barnbarnet utsläppt på grönbete. Sjutton vad dom växer när man inte ser dom så ofta.
Här har varit svår skrivkramp. Dagarna har rullat på som vanligt. Med gnäll, mediciner och värktabletter. Huliganhundarna har varit här se´n förra helgen. Dottern har kammat dom med furminatorn varenda dag. Men dom fäller fortfarande helt kopiöst. Alla fyra hundarna har fått ett midsommarbad. Dom små i badkaret och dom stora i källaren. Så nu kan dom dansa kring midsommarstången utan att skämmas.
Äldste sonen flyttar in i lägenheten mitt emot, nu i helgen. I dag skulle han visst städa därinne.
Midsommarhelgen går annars i lugnets tecken för min del. Dottern jobbar till fyra, så kanske det blir lite grillat när hon kommer hem.
I går var LM här och hämtade åtta lasagne, som hon beställt. Blev dryga en och en halvtimme med kaffe och struntprat. Helt tom i skallen när hon gått. Blir så intensivt när hon är här. Men vila en stund är det som vanligt inte tal om. Rambo har kommit på att han kan använda mig till studsmatta/e. Så efter fjärde hoppet brukar jag ge mig och gå upp.
Nu blir det i alla fall lite mer kaffe, innan hundarna ska rastas. Återkommer kanske senare, annars Glad midsommar.

Tisdag 15 juni

I dag gör jag inte många knop. Vaknade med en infernalisk värk i rygg och höfter. Är i valet och kvalet om jag ska ringa min doktor eller inte. Vet ju vad hon säger. "Ut och promenera. Även om det gör ont, är det bara att fortsätta."
Jag är ute och går. Varenda dag. Misstänker det är därför höfterna har blivit värre. Kan inte stå still, för länge. Inte ligga på sidan och inte sitta för lång tid. Vad gör man? Springer? Hoppar fallskärm? Eller skall jag bara ta det som det blir? Inte roligt alls. Men man behöver ju inte ha roligt jämt.
Tog ut hundarna för en stund sedan. Bägge var okopplade och tvärvände i dörren. Regnet bara öste ner. Ingen av mina hundar som vill gå ut då. Det blir koppel och tvång, nästa gång. Om det fortfarande regnar.
Nu skall jag skala potatis, så det är klart till middagen. Kokt torsk med äggsås. Himla gott. Men först en kopp kaffe till. Återkommer.

Måndag morgon och ny vecka

Sov faktiskt ända till klockan sex utan avbrott. Medicin och frukost som vanligt. Hundarna har varit ute och dottern har åkt till jobbet. Skulle på utbildning i dag. Förflyttningsteknik. Ja, inte hur hon själv skall förflytta sig, utan hur dom gamla skall förflyttas. Här blir det väl inte många knop i dag. Har fruktansvärt ont i ryggen. Går bra om jag inte böjer, eller vrider mig. Hade städdag i går och då blir det så här. Flyttade lite möbler också. Helt vansinnigt, men vad skall man göra. Knappast troligt att det kommer en stark man och knackar på dörren och frågar om jag behöver hjälp. Ja, skulle det mot förmodan göra det, så blir han i alla fall inte insläppt. Hujedamej. Med lite envishet och jäklar anamma så kan man fixa det mesta. Ibland är värken värre än vanligt och då är det bara att lägga ner all verksamhet. Tur jag har en dotter som inte kan vara still. Hon far alltid fram med dammsugare, sopkvast och skurtrasa. Fixar och grejar så man blir trött bara av att titta på. Men tacksam för all hjälp jag får.
Nu skall jag försöka få på mig lite kläder och bädda min säng. Återkommer.

Höstväder

Så var det lördag och ute blåser höstvindar. Blir en regnig och kall Högsbydag. Tur att man inte ska gå. Här blir det väl inte många knop idag. Får kaffefrämmande klockan tio och brukar bli rätt slut efter detta. Främmande och främmande förresten. Varför säger man att, man skall få främmande? Är ju någon man känner. I de flesta fall åtminstone. Inte någon vilt främmande, som dyker in för lite kaffe. Så, jag får kändisbesök i dag. Någon jag känner kommer hit och dricker kaffe.
Gårdagen segade sig fram. Ingen större helgstädning, eftersom huliganerna skulle komma. Men kom dom? Inte alls. Var i alla fall en sväng till Karlsson och till Konsum. Sen hem för lite kaffe och vila. TV på kvällen medan jag väntade på att storsonen skulle dyka upp. Sista tåget från Kalmar var inne halv elva och han var inte med. Så det blev sängen direkt. Vaknade av nybryggt kaffe i morse. Inte helt fel. Dottern har åkt iväg till jobbet och jag skall klä på mig och bädda. Innan det blir hundrastning. Men återkommer kanske under dagen.

Regnig onsdag

Vaknade strax före fem. Toabesök, värktabletter och hundrastning. Gick och la mig igen och sov till halv åtta. Frukost och medicinering. Nu har jag gått här på förmiddagen och plockat. Fick upp bordet till symaskinen så jag har plockat fram alla prylar som behövs, när jag skall sy. Nålar, trådar, sax och lite annat plock. Skulle ha gått till affären men det regnar så det får bli senare. Har en liten hittatimaten samling, som jag tänkte lämna tillbaks. En bit plåster, som låg i kaffepaket. Två stenar/tänder i havregrynspåsen och en geting i O`boy paketet. Inte roligt alls.
Nu kom dottern hem från frissan. Har blekt slingor och klippt sig. Jag får väl trotsa vädrets makter och ta mig till Konsum. Återkommer kanske under dagen.

I dag skiner solen igen



Och min osynliga katt har blivit synlig och sträcker ut sig i solen.
Skönt med regnet igår. Behövdes för att gräsmattan skall växa. I dag blir det väl inget speciellt. Storstädning i går så allt är rent och fint. Ja, utom fönstren då förstås. Fulla med frömjöl och snart ogenomskinliga igen. Min värk håller i sig. Det är något man kan lita på i alla fall. Vet inte om jag skall ringa min läkare eller vänta till sommaren är slut. Skulle inte vara helt fel med en ny magnetröntgen. Är över tio år sedan jag gjorde den förra och mycket har nog ändrats. Min doktor tyckte jag skulle ut och gå mer så skulle jag bli bättre. Nu har jag varit ute och travat i flera månader. Blir det bättre? Nej, inte alls. Snarare tvärtom, eftersom jag inte ens kan ligga ner utan att höfterna gör ONT.. Skall det vara så? Inte roligt alls. Slut på gnäll för i dag. Hundarna börjar vakna så det börjar bli dags för kissutflykt. En kopp kaffe innan dess kanske. Återkommer.

Skönt med egen kudde



Inte lika varmt i dag. Jo inne förstås. Men ute har det fläktat rätt skönt. Såg att det var regn på ingång. Inte helt fel kanske. Nationaldagen har gått i lugnets tecken. Både hundar och katter har varit slöa i värmen. Ja, jag också. Rambo tycker det är skönt att vila huvudet på en vit fluffig kudde. Just nu står dom vid dörren och väntar på dottern, som är på hemgång från jobbet. Fattar inte hur dom kan veta tiden. Men klockan nio står dom vid dörren. Hon slutar nio och brukar vara hemma runt halv tio, så det är en lång väntan framför dörren.
Värken i höfterna är så jäkla jobbig nu. Så vid den här tiden är det bara sömntablett och sängen , som gäller. Sova till sex-tiden och vakna till en ny dag full av värk. Hoppas det blir lite svalare, så jag får chans att andas och komma i läge med mig själv. Sommaren är lång. Nu är det medicindags och sen godnatt. Återkommer nog i morgon.

Så jäkla varmt

Måste gå ut för att svalka sig lite. Hade inte varit dumt med AC i lägenheten. Men i brist på bröd, får man äta limpa. Tre fläktar som går för fullt. Bara takfläkten som inte går igång. Får leta reda på någon som kan fixa den. Städa, är det bara inte att tänka på. Får bli framåt kvällen när det blir lite svalare. Har nog Kalmar läns varmaste lägenhet.
Dottern ringde. Är på väg hem. Skall bara på apoteket först. Apoteket vid lasarettet var naturligtvis stängt. Annars är det smidigt att svänga in där på hemvägen.
Har inte hört något från äldste sonen. Så jag vet inte om han stannar i Kalmar, åker till O-hamn eller kommer hit. Men det visar sig väl.
Om dottern är ledig i morgon, skall jag försöka få en skjuts ner till loppisen. Kolla efter en bordsskiva så jag får upp mitt sybord.
Min vita ryamatta är nog torr vid det här laget, men är för tung att lyfta utan hjälp. Visserligen klarade jag det när den var blöt. Men det får jag betala för nu. Så det gör jag inte om. Skall också ta upp vita mattan som skall ligga under matbordet. Sen får hundar och katter spendera tiden i hallen och köket.
Nu skall jag göra sås, till pannbiffarna. Återkommer.

Solig fredag

Soligt och varmt i dag med. Vaknade för en timme se´n ungefär. Just nu väntar jag på att värktabletterna skall fylla sin funktion. Tar ett tag innan jag börjar fungera något så när normalt. Nä, inget pip och gnäll i dag. Dottern tog ut båda hundarna innan hon åkte till jobbet. Så nu klarar dom sig ett tag. Ingen av dom är särskilt morgonpigga, så dom har trynat in på kudden igen. Själv skall jag börja städa så småningom. Blir inget större tjohej i alla fall. Dammsuga och torka golv. Kanske damma lite. Tar nog ett ordentligt tag till midsommar. Inte för att det blir något särskilt, men midsommarfint vill jag ha i alla fall. Det går fort fram till midsommar och sen går det lika fort fram till hösten och vintern. Är det för att man blir äldre, som man tycker tiden går fortare? Nu får jag nog fylla på min kaffemugg och kolla runt lite bland bloggarna. Kan ju inte bara, vara jag som är vaken. Återkommer nog under dagen.

Varmt och ont

I dag är det varmt. Har alla gardiner och persienner fördragna. Men för att bättra på värmen har jag slängt in två rabarberpajer i ugnen. Pratat med Laila på morgonen i två timmar. Så nu har vi ventilerat allt. Från barnafödande till döden och allt däremellan. Lite skitsnack blev det väl också. Är det skitsnack när det är sant?
I går slängde jag den vita ryan i klorin. Har legat över natten och är jättefin och vit. Nu skall jag bara ha ut den på balkongen för att torka. Går nog säkert jättebra. Väger bly nu, när den är blöt.
Var i stan i tisdags. Blev bara en snabbsväng till Djurkompaniet och Miljöhuset. Hade inte tagit ut några pengar och alla ställen tar ju nte kort. Får bli en vända till någon dag.
Annars händer inte så mycket. Värken blir alltid värre när det är varmt. Så det här är inget önskeväder precis. Tar det lilla lugna så går det bra. Nu skall jag i alla fall gå ut med hundarna innan pajerna skall ut ur ugnen. Blir väl en vända ner till affären. Skall lösa in mina trissvinster. Fick ett lass med lotter av äldsta dottern till morsdag. Hon hade skrivit ett gammalt telefonnummer istället för postnumret. Men det kom fram i alla fall. Konstigt vore det annars. Fick ett kort av en kompis för många år sen. Var på semester i Turkiet. Han hade skrivit mitt namn och huset bredvid Konsum i Berga. Och det kom fram. Ibland är Postverket fantastiskt. Nu, kissrunda.

RSS 2.0