24 dagar fram till jul

Julesnö har vi i alla fall fått och det skall tydligen bli mer. Enligt spåtanter och gubbar skall det bli värre än förra vintern. Hu jeda mig.
I går hade jag mina två äldsta söner med barn, på söndagmiddag. Potatisgratäng med helstekt fläskfilé. Formarna länsades. så det var tydligen gott. Barnen han leka en stund med småhundarna innan det var dags att fortsätta resan hem till M-ås. Tydligen inget vidare väglag från Sävsjö och hit och troligtvis hade det inte blivit bättre till sonen åkte hem igen. Det har varit pappahelg både i Sävsjö och Berga. Tågen gick som dom skulle så lilla ölandstokan kom också hem. Duktigt att åka tåg själv.
Själv slet jag ju mig på något sätt i ryggen när jag duschade, och det har inte blivit bättre, snarare tvärtom. Nattens sovtider har ändrats från 23 - 06, och kortats av med en timmes sömn - vakna, värktabletter och en timme till. Jag gav upp klockan halv fyra. Så här sitter jag med en mugg kaffe medan plogbilen brummar utanför. Men det blir inget särskilt i dag. Fortsätta julpynta. Nu är det dags för påfyllning av kaffe, såjag återkommer senare. När jag hunnit fota lite också.

Å så var det lördag igen

Vaknade med världens värk. Vred till mig på något sätt, i duschen, i går kväll. Skulle bli så glad om hyresvärden kunde sätta in en duschkabin. I stället för det fula, monstruösa badkaret jag har nu. Har nyss varit ut med hundarna,både stora och små. Äldste sonen åkte till Kalmar i går eftermiddag, för att plocka upp dotter Ölandstok. Ramlar väl in under dagen.
Dottern har plockat upp alla lådor med tomtar och annat julpynt. Så just nu ser vardagsrummet ut, som en tomteinvadering. Tomtar precis överallt. Stora och små. Har ju en viss förkärlek för stora och ännu större tomtar. Om jag får tummen ur.....skall jag fota både gardiner och tomtar. Skall en sväng till Karlsson nu på förmiddagen. Så det kan bli en tomte till. Eller två, eller......
Värken börjar ge sig  men det krävdes en kraftig dos av mina värktabletter. Vrider jag mig inte för mycket, kan jag nog överleva den här dagen också.
Återkommer.

Onsdag den 24 november

En månad kvar till jul. Hann få alla fönster putsade innan regn/snö ovädret satte igång. Ja, jag fick hjälp med putsning och upphängning av julgardiner av yngsta dottern. Hade jag inte haft henne till hjälp hade jag fått göra som grannen. Inte putsat fönster eller bytt gardiner på åtta år. Men det är ju klart, kan man inte så kan man inte. Men det kan ju vara lite roligt att se ut i alla fall.
Några tomtar har jag också framme. Nyköpta och fådda. Adventsljusstakarna skall upp från källaren och då blir det lite fler tomtar. I år hade jag tänkt att få upp det mesta till första advent. Utom granen då förstås.
Var ute med småhundarna för en timme sedan. Både Vita och Rambo blev som tokiga av snön. Har kommit en hel del under natten och mer lär det visst bli. Dottern jobbar i kväll så det blir att ta det lugnt och sakta. Yngsta sonen skulle till Öland och jobba. Hade hört att dom stängt, eller skulle stänga av bron, så han visste inte hur det blir. Är ju ingen höjdare att bli kvar på ösidan om dom skulle stänga av. Med sambo och sambons pojkmage på lasarettet vill han nog tillbaks till fastlandet.
Nu skall jag hälla upp lite mer kaffe och kolla på nyheterna. Lite kort på julgardiner och tomtar kommer senare.

Lördag

Tomte i badrummet. Köpt på Tradera. Blir nog bra med ett rött duschdraperi och röd toaborste. Äldste och yngste sonen var in till Högsby och hämtade ut ett paket till mig. Rött sängöverkast till min säng. Nu får det gå lite snabbare så jag får börja julpynta.
Vaknade utsövd för en gångs skull i morse. Sovit utan avbrott hela natten. Det var länge sedan. Plockat och grejat lite och skalat potatis. Yngste sonen kom upp med idolkort och autografer från Lasse Stefanskvällen i går. Har väl i och för sig kommit ifrån autografjagandet men lite kul är det ändå.
Nu blir det kaffedrickning nnan jag letar fram dammsugaren. Mycket hundhår är det. Återkommer.

Fredag

Hade förberett för fönsterputs och gardinbyte. Men givetvis blev dottern inringd på jobb, så det får bli en annan dag. Ringt vårdcentralen om mina värktabletter. Diskussion om byte av värktabletter. Fattar inte varför det ska bytas nå´t som fungerar bra. Nu kunde det inte skrivas ut något förrän på måndag.
Annars går morgonen i snigelfart. Efter tre vändor uppe i natt, är jag mer än mycket seg. Fått på mig kläder men det är väl också allt. Var lika seg i går men det berodde på helt andra saker. LM kom upp, helt utan förvarning. Hade varit på Konsum och köpt korv, till hundarna och katterna, som hon var tvungen att lämna upp. Och så var det ju allmän översyn av lägenheten, så jag inte köpt något, utan att tala om det för henne. Hon är ju väldigt snäll men fruktansvärt jobbig, om man inte är förberedd och har ställt om hjärncellerna.
Nu skall jag i alla fall bädda och plocka färdigt innan jag lagar middag. Återkommer nog under dagen.

Tisdag förmiddagVaknade samma tider som i går. Får ingen sammanhängande sömn, när jag har så ont. Skulle duscha och tvätta håret i morse, men lögn att komma ner i badkaret. Ack, den som hade en duschkabin. Får kanske börja duscha nere i källaren, för där står det en i alla fall. Inte så roligt att duscha i tvättstugan, men i nödfall får det gå.  Skaffa en bra pall är också ett alternativ. Herre min je, låter som en hundraårig käring. Hur eller hur, både hårtvätt och dusch blev det. Klätt mig och bäddat. Hundarna har varit ute två gånger och just nu kokar jag högrev, som skall förvandlas till pepparrotskött. Sååå länge sedan jag hade det.
Efter middagen blir det väl inte så mycket mer gjort. Lite disk och plock. Har inte hämtat mig efter gårdagens kaffebesök. LM kom klockan elva och satt till två ungefär. Det är två timmar mer än man klarar av. Fick en amaryllis. Snällt men hade varit ännu snällare om man fått den utan baktanke. Men det tar jag en annan gång. Nu är det time att skala potatis. Återkommer.

Måndag morgon

Andra gången jag vaknar i natt. Trots påfyllning av dubbel dos brustabletter, samt 11/2 sömntablett klockan 23.00. Vet faktiskt inte hur jag skall tackla den här värken. Får väl göra ett försök till med doktor Eva. Är inte klokt egentligen att man lägger ner ett bra fungerande koncept, för att det blir dyrare för staten, Men jag då. Skall min värk inte ha högsta prioritetering. Undrar hur dom (våra läkare) ställt sig i min situation. Vill helst inte vara en tjurig gnälltant, men har inte så många andra val.
Fick en tomte av jönköpingsdottern i går. Hade varit två, men den andra hamnade visst i soporna av misstag, Synd om tomten som fick sluta sitt liv på en sopstation. Röda duschdraperierna är slut både på IKEA Jönköping och IKEA Kalmar. Sjuttsingen också. Får väl försöka läsa det på något sätt. Återkommer efter förtsatt sovförsök.

Lite senare söndagmorgon

Lyckades somna om, när värken gav sig lite. Sov faktiskt till tjugo över sju, då jag blev väckt av en liten hund som ville ut. Han "pratar" ända till jag talar om att jag är vaken. Hans "prat" låter som när alligatorungar knirkar eller piper, eller vad man ska kalla det.
En kissetur blev det i alla fall. Även om min gamla tant, var något svårväckt. Hon vill ogärna lämna sängen för tidigt på morgnarna. Ja, hon vill i och för sig, ogärna lämna sängen vid någon tid på dygnet. Det skall vara dom tio minuterna hon leker med Rambo. Annars är hon en värre soffpotatis än mig.
Mediciner och frukost har jag i alla fall fått i mig. Även en påfyllning av värktabletterna behövdes. Så nu är jag redo att "möta dagen". Ja en stund av den i alla fall.
Vad som händer under resten av dagen återstår att se. För än så länge, står bara bäddning på "attgöralistan." Men det kan ju fort ändra sig. Återkommer, om detta sker.

Å en ännu tidigare söndagsmorgon

Ja, det är väl bara att gilla läget i dag också. Efter en lördag med värk hela dagen var det väl för mycket att hoppas på, att söndagen skulle bli värkfri. Perkulatorn har i alla fall brummat färdigt, så kaffe att trösta sig med finns det. Blev varken loppis eller något annat i går. Regnet skvalade, hela dagen. Hundarna var inte särskilt roade heller. Blev väldigt snabba kissturer. Lite middag fick jag i alla fall ihop. Köttgryta och ris.Sen blev det middagsvila innan disken ropade på mig. Dottern hade ont i kroppen hela dagen. Skulle på kalas, men det funkade naturligtvis inte. När hon för en gångs skull är helgledig får hon influensavärk i hela kroppen. Är ju inte ute så mycket så det stör, jobbar så gott som hela sin vakna tid. Så lite ledigt med kalas, var henne väl unt. Men se det gick alltså inte. Skall det jävlas, så ska det.
Ja idag verkar det inte bli någon baluns heller. Värken börjar i alla fall släppa, så nu gäller det att mata på med painkillers med jämna mellanrum. Kanske till och med kan lägga mig en stund till, innan småskitarna skall ut. Gör ett sovförsök och återkommer senare.

Tidig lördagmorgon

Vaknade för en dryg timme sedan av den infernaliska värken. Värktabletter med grundning och ett allvarligt försök att somna om. Inte en chans. Enligt doktor Eva så beror värken av för lite motion. Hmm!!! Har värk i vänster ben och höft. Inte troligt att högerbenet är ute och motionerar helt på egen hand (fot) utan att jag vet om det. Mig veterligen använder jag bägge benen när jag går till affären eller går ut med hundarna. Är värken för jäklig använder jag inget ben alls, om jag kan undvika det. Eftersom min röntgentid blev flyttad till 1 december, så är det några veckor kvar tills jag kan få reda på vad det är.  Tror väl inte att värken blir mindre för det, men man kan ju alltid hoppas.
Lyckades i alla fall få fram mina julgardiner i går. Hade varit så ordningssam så jag lagt gardiner, dukar och kuddfodral i samma säck, för att jag skulle veta var jag hade dom. Senil, jag?? Inte det minsta. Men nu drar det ännu mer i julfingrarna. Men jag skall försöka hi mig.
I dag händer det nog inte så mycket. Loppisrunda kanske. Beror på lust och väder. Ölandstoken är hos sin far den här helgen. Kom med tåget i går kväll. Blir väl inneaktiviteter för henne. Inget uteochleka väder precis. Såg nog hellre att det snöade, när det ändå skall komma ner något uppifrån.
Nu blir det i alla fall påfyllning i kaffemuggen och sedan ett nytt somnaom försök. Återkommer.

Fredag morgon 12 november

Hu, vad tiden rinner iväg. Inte långt kvar till julpyntardags. Får hålla i mig själv för att inte köra igång med tomtarna redan nu. Tänker i alla fall försöka hejda mig till första advent. Jag vet någon som redan plockat upp alla sina två tusen tomtar. I alla fall de flesta. Men har man så många tomtar, måste man kanske börja i oktober för att hinna bli färdigt innan julen är slut.
Plockade fram mina julgardiner i går och som vanligt fattas det några stycken. Dom jag lagt på "ett ställe", så jag vet var jag har dom, till advent. Men, men dom dyker väl upp. Den som söker, han finner. Kanske inte till advent, men nå´n gång.
Annars är väl allt som vanligt. Jämna plågor rakt av. Sista veckan har jag ätit värktabletter, så jag nästan stått på öronen. Har varit uppe ett par gånger på nätterna och fyllt på dosen. Värken på nätterna är så jäklig, så tankarna på amputation är inte långt borta. Men det är bara att gilla läget och tänka på något annat.
L  var uppe i går kväll. Mannen skulle kolla på sport av något slag, så hon flydde fältet. Blev lite skitprat som vanligt. Ja inte prat om någon annan, utan skitprat helt allmänt. Om allt och ingenting. Hundarna blev väldigt lyckliga när hon kom. Har nog saknat henne, för det kan ju inte vara doften av hennes löptik, som dom blev skogstokiga av.
Nu blir det i alla fall lite kaffedrickande, innan dagen kör i gång.

Torsdag morgon 4 november

Onsdagen blev lite rörig på eftermddagen. Dottern bytte en säkring som gått i bilen. Till innerbelysning. panelbelysning och centrallås. När den var bytt, fungerade allt. Utom låset. Knapparna på dörren äkte upp, men dörrarna gick inte att öppna. Hon provade hela eftermiddagen. Vid halvsex tiden kom hennes bror, satte i nyckeln och voila, låset funkade. En gång. Nästa gång låst igen. Efter mycket palaver fick dom i alla fall upp dörren igen. På förarsidan. Ingen annan. Så nu blir det till att ha dörren olåst, till felet kan åtgärdas.
Vaknade halv sex i morse. Ont som vanligt och inga brustabletter som verkar fortare. Doktor Eva hade i alla fall skrivit ut 100 brusisar,som dottern hämtar ut i eftermiddag.
Städdag blev det också igår. Dammsugning och moppning av golv. Middag och vila. Nu har i alla fall torsdagen kommit igång. Småkrypen har varit ute. Jag har klätt mig och bäddat. Tagit min medicindos och och första koppen kaffe. Så nu är det dags för lite fil och flingor och en kopp kaffe till. Återkommer.

Tisdag morgon

Klockan är kvart i sju. Småkrypen har varit ute, medicinen intagen och dagens första mugg kaffe, är urdrucken. Vet inte vad som händer under dagen. Handla och laga middag. Har i alla fall sovit hela natten. Men så jäkla ont när jag vaknade. Tog mig knappt ur sängen. Funderar skarpt på att sätta klockan på ringning och ta en dos värkisar vid tre-tiden. Får väl se om doktor Eva kan skriva ut brustabletter. Kortare verkningstid på dom, "slår till lite snabbare". Sköterskans ordval. Inte mitt.
Grått och småregnigt ute. Riktigt sovarväder med andra ord. Men sova, är det inte tal om. Skall sätta igång med plocket, bädda och diska. Förstår inte hur det kan bli disk över natten? Kan det vara Inga som strular runt här nattetid? Nu kaffe.

RSS 2.0