Lördag kväll 10 december

Dagen före 3:dje advent. Har inte varit någon höjdardag precis. Strömavbrott i går kväll klockan tio. Ljus i vårt hus, blev det först klockan halv ett i dag. Telefonerna funkar fortfarande inte så det gick ut rikslarm för ingen fick tag på mig. På grund av 3,s klantighet funkade inte mobilen heller. Yngsta dottern ringde sin bror i Högsby, som kom med lille Lukas för att kolla att jag levde. Och det gjorde jag.Kunde inte bli dålig eftersom jag inte kom ut på telefonen. Ja nu funkar det i alla fall. Men jäklar vad det blåste i går kväll. Det är i sån´t väder man är glad att hundarna är kopplade. Risk för att dom blåser bort annars. Sjutton vad man är beroende av elen. En vedspis skulle inte vara helt fel vid såna här tillfällen. I alla fall för kaffekok. Färska frallebullar är inte detsamma utan kaffe. Nu sängen. Middagsgäster i morgon. Då gäller det att vara pigg. Ska göra ett försök att uppdatera lite oftare. Men så länge, God natt från Berga.

SNÖ!!!!Ja inte så här mycket. Men det är i alla fall vitt på marken och lite småfnyk kommer fortfarande. Rambo gillar ju snön och hoppar efter snöbollarna. Vita däremot går runt som om hon gick i tjära. Lyfter fötterna högt, högt.
Nu är det bara att hoppas på att det ligger kvar och framförallt blir mer.
I dag blir det nog bakdag. Ska i alla fall göra deg till kaneltoppar och kolakakor. Sen får vi väl se hur det fortsätter. Nu kaffe.

2 decemberHar fått upp alla julpinaler och tomtar. Det är vad jag plockat med sista veckan. I går var LM hit på fika. Något stressigt. Hon satt inte still många minuter. Var ju tvungen att kolla om jag hade några nya tomtar. Talade om att hon hade en ugnsfast form jag skulle få. Jättedyr. Men jag är så snäll så den skulle jag få. I nästa andetag talade hon om vilka tomtar jag hade flera av och en så´n skulle hon vilja ha. Vore så roligt om hon hade en så´n. Detta ältade hon i två timmar. Förtar liksom glädjen i att få något, när tvånget om en motpresent nästan krävs. Skulle gärna ge något men tappar lusten när hon "tigger".
Annars har det rullat på som vanligt. L var in en sväng härom da´n på fika. Händer inte så ofta, men roligt när hon kommer.
I dag blir det lite dammsugning och tvätt. Inget större arbete. Skulle baka tänkte jag men mjölken är slut. Får vänta till någon av barnen dyker upp. Nu blir det kaffe.

RSS 2.0