Sista februariNu är Zacke inne hos sig och då blir det mycket mer plats, för två små hundar. Jag sov till halv sju i morse. Ganska skönt. Hundarna har varit ute och naturligtvis gått och lagt sig igen. Skall ringa vårdcentralen så fort dom öppnar. Skulle beställa medicin i går kväll, på Apotkets sida och upptäckte att vårdcentralen gjort en dundertabbe. Så det måste rättas till i dag. Sen blir det nog inte så mycket mer gjort i dag. Bakade ett lass med bullar i går eftermiddag, så det får räcka för ett tag. Lite ont och stel men inte mer än att jag överlever.
Nu mer kaffe. Återkommer.

Finns det hjärterum...Nu är väl inte dom här två, dom allra bästa kompisar. Men vad gör man om en inkräktare har tagit favoritplatsen ? Inte är det särskilt skönt, men Zacke skall inte tro att han får göra som han vill.
I dag är det söndag. Bara en dag kvar på den här månaden och förhoppningsvis går vi mot våren. Sommaren kan vi hoppa över. Alldeles för varmt för min del. Men vår och höst är alldeles lagom. Är nog en lagommänniska. Eller blivit det i alla fall, med stigande ålder. 
Har nyss varit ute med hundarna och som vanligt lyssnar inte Zacke ett smack på mig. Snart lämnar jag honom och bara går in.
Ska i alla fall börja plocka lite. Bädda och eventuellt dammsuga. Bakning blir det i alla fall i dag. I alla fall bullar. Men först en kopp kaffe.

Packa och flytta.....

skulle jag också vilja göra. Men än har jag inte hittat den perfekta lägenheten. Ja, för mig alltså. Kanske har lite för stora och orimliga krav. Eller så beror det på att det blir för jobbigt. Dottern har i alla fall packat färdigt och flyttar på tisdag. Yngste sonen med sambo, är nästan färdigflyttade och jag är kvar. Är hundvakt, till huliganhunden Zacke, hela helgen. Äldste sonen jobbar ju i Kalmar.
I dag blir det inte ett jota gjort. Städade lite i går, men tycker väl inte det är någon idé med en storstädning. Skall ju flytta runt möbler till veckan, när dottern flyttat ur sitt pick och pack.
Det blir nog bara datatid och lite matlagning. Ev lite bakning och naturligtvis rastning av hundar. Nu blir det i alla fall kaffe och tidningsläsning. Återkommer kanske under dagen.

Onsdag kväll

Ute är det 17- grader och för mig väntar sängen. Har varit fruktansvärt trött hela dagen. Inte många knop här inte. Matlagning, disk och städning av ett köksskåp. Hyresvärden ringde och frågade om kylskåpet kommit. Sonen hade beställt ett, som skulle komma om fem till sju dagar. Beställdes i fredags. Helt otroligt att dom kostar på lägenheten något som är helt nytt. Är nog första gången. Inte nog, förresten. Det är den första, nya saken, som landat i denna lägenhet. Får bara se till att det finns folk hemma, som kan hjälpa till att få in det nya och ut med det gamla. Men det ordnar sig väl på något sätt. Nu ska jag ta med mig hundarna och krypa ner i sängen. God natt till alla.

Å var är våren ??

Snö och 12 minusgrader. Där fick man för man trodde på att våren var på väg. Enligt "säkra" källor är den visst det i alla fall. Inte för att det känns så nu, men.... Har nyss varit ute med hundarna i pyjamas, foppatofflor och min vinterjacka. Det gick bra det med. Ingen såg mig, tror jag. I dag skall jag försöka stryka köksgardinerna och få upp dom. Har fortfarande lite julaktiga gardiner uppe. Får väl försöka ändra på det i dag.
Mår relativt bra i dag. Värken under kontroll, med påfyllning av värktabletter under natten. Hundarna är tillbaka i sängen och jag skall fylla på min kaffekopp. Återkommer.

Måndag morgonSå här hade jag föreställt mig att söndagen skulle vara. Blev det så ? Icke. Näst äldste sonen tittade in på hemväg från Sävsjö. Skulle lämna av, bara ett den här gången, barnbarn i Mönsterås. Den äldsta hade maginfluensa och den lilla var på disco i helgen. Dom börjar tidigt. Hade förberett middag, chili, som skulle vara klar vid ettiden. Dom kom vid tvåtiden. Äldste sonen kom från Kalmar, halv två och hans dotter, ölandstokan, och kompis, kom lite senare. Så här var fullt ös. Dottern tillbringade söndagen i källaren. Målat sina köksmöbler inför flytten. Nu har hon börjat nerräkningen. Bara en vecka kvar tills hon blir Oskarshamnsbo igen.
Jag går också i väntans tider. Kyl- och frysskåpet skall komma den här veckan. Sen är det ju bara att hoppas att dom hör av sig innan dom kommer. Behöver ju plocka ur både kyl och frys.
Har sovit väldigt dåligt ett par nätter. Kan ju bero på att sängen är full av djur. Hundar och katter alltså.  Alla ligger lite kors och tvärs, så jag får ligga på tvären. Inte skönt alls. Små är dom, men tunga som bly när man försöker flytta på dom.
Nu, lite mer kaffe. Återkommer, som vanligt.

Lördag morgon

9 grader kallt och snöar. Hundarna är rastade, jag har fått i mig morgondosen medicin och kaffet är klart. Idag blir det, som vanligt, lugnt. Högsbyrunda i går för att fylla matförråden. Mitt kylskåp gick sönder i onsdags. Troligtvis termostaten. Allting fryser, trots att jag bara har det på lägsta möjliga. Ringde hyresvärden i torsdags. Å, kors i taket. Dom kommer hit till veckan med ett nytt. Ja, nytt och nytt. Blir väl ett bättre, får man hoppas, begagnat.
Både dottern, som håller på med nedräkning, och äldste sonen, drar i väg på jobb i dag. Själv är jag bjuden på kaffe, på andra sidan gatan. Hos yngste sonen och sambo. Ja,ja vi får väl se vad som händer. Det som händer nu, är påfyllning av kaffemugg. Återkommer lite senare.

Fortsatt vinterkyla

Läste någonstans att extremkylan skulle hålla sig kvar, ett par veckor till. Nu vet jag ju inte om -3 är någon extremkyla precis. Men det är ju heller ingen åskvärme. Har i alla fall hellre ett par minusgrader än sommarvärme på 30+ inomhus.
Jag kom i alla fall ur sängen i morse. Efter toabesök blev det perkulatorstart, medicinering + kissrunda med hundarna. Som inte är ett dugg glada och tacksamma när jag jagar upp dom i svinottan. Snabbkiss och in i sängen igen. Varför heter det svinotta, tidigt på morgonen ? Är det för att grisar vaknar tidigare än andra djur, eller  ? Någon som vet ?
Mina mediciner och värktabletter är intagna. Vaknade utan katastrofvärk i morse, så jag tänkte städning. Så då blir det så. Troligtvis. Nu blir det i alla fall mer kaffe framför TV;n. Kanske har hänt något trevligt, i motsats till allt elände som tidningarna alltid skriver om. Återkommer under dagen.

Lycklige LennartYngste sonen kom upp med Lennart i går eftermiddag. Namnet "Lycklige Lennart" fick han när han var liten. Var helt klart lycklgast av hela valpkullen. Åtminstone såg han ut så. Nu är han inte så lycklig när han kommer hit. Allt är bra, så länge han inte kommer in i köket och för nära mig. Då anfaller "Vita, den tjuriga". Ingen skall vara i närheten av hennes matte. Tyvärr, för hennes skull, är hon så liten att hon inte räcker upp att bita honom i nosen, trots ihärdigt hoppande. Stackars Lennart ser mest fundersam ut. "Vad gör hon?"
I dag fortsätter tydligen vintern med sin återkomst. Minusgrader och mer snö. Snöade i stort sett hela dagen i går och lite flingor i dag med. Fortsätter det så här är vi snart tillbaks till mängden snö, innan tövädret kom. Men sporlovet har väl, eller ska, komma i gång den här veckan. Fast jag hade inte tänkt mig nå´n skidåkning precis. Räcker gott att halka runt med rollatorn. Yngsta sonen, som blir pappa nu i början av april, kom på den "smarta"ide´n att sätta fast en bilbarnstol på rollatorn. Då kan jag gå ut med bebis, tyckte han. Fast då kan jag ju lika gärna gå med barnvagnen. Hjul som hjul.
I går var det städ och tvättdag. Lika bra hon får hålla på innan hon flyttar. Yngsta dottern alltså.
Nu ska jag klä på mig och ta ut hundarna. Återkommer.

Vinterkylan tillbaks

16 minusgrader när jag kom upp vid hals sju. Nu är det bara -14. Hundarna, som ju börjat vänja sig vid +grader, tyckte inte det var roligt alls. Supersnabb kissrunda och sen n igen. Dottern hade åkt när jag vaknade. Försov sig troligen för kaffet var inte klart. Jag har i alla fall inte hört när hon drog i väg.
Hade lite svårt att komma i gång idag. Värkte som sjutton i rygg och höfter. Straffet för städningen i går. Vet inte om sonen åkt i väg eller om han kom hem i går. Ringde honom vid elva-tiden och då satt han på bussen. Så hundarna blev rastade och Zacke, den förvirrade, fick gå in till sig. Är bara att vänta och se om det blir några livstecken framåt tio-tiden. Vill inte gå in och kolla ifall han sover.
Nu ska jag i alla fall ta mig en kopp kaffe till innan jag kör igång med bädd och plock. Återkommer.

Knähunden RamboHär har lördagen rullat på. Dottern åkte tll jobbet runt elva. Sen var det slut med knäsittande för Rambo. Fick oanmält besök precis när jag städat klart. LM kom och ville låna toaletten. Hade varit på antikkaféet och där har dom tydlgen ingen toalett. Så det blev ett långt toastopp. Har nyss gått hem. Jag har varit ute med hundarna och värmt upp lite spagetti sen i går. Blir ingen matlagning alls i helgen. Både son och dotter jobbar. Tur att  jag har lite rester i frysen. Känns inte särskilt inspirerande att laga mat till mig själv. Men det är väl bara att vänja sig. Är bara två veckor tills flytten. Sonen bor ju  och för sig kvar i sin lägenhet. Men han jobbar ju på restaurang och äter där.
Nu ska jag ta en kopp kaffe och lägga upp benen en stund. Har alltid vilotid mellan två och fem och då svarar jag inte ens i telefonen. Återkommer väl kanske senare.


.

Å så kom vintern tillbaksI går snöade det i stort sett hela dagen. Så nu är det vitt ute igen. Rambo och Vita tog igen sig på favoritplatsen efter en arbetsam dag. Yngsta sonen kom upp med Lennart(hund) och en valp vid namn Sigge. Sigge är 6 månader och en korsning mellan new foundland och leonberger. Inte så liten alltså. Men både Rambo och Vita talade om vem som bestämde, så den "lilla" valpen hade alls ingen lust att komma in. Och inte blev det bättre av att komma ut på gården. "Det här är våran gård så bara passa dig. Annars får du med oss att göra." Såg faktiskt ganska dråpligt ut. Och i vanlig ordning, ingen kamera. Resten av dagen gick i taigensigfart. Värmde upp lite rester till middagen. Var bara jag hemma och då plockas det fram frysta restmiddagar.
I dag blir det väl inte så himla mycket gjort. Lite städning och så måste jag ner till affären och köpa kattmat. Får nog ta det i omvänd ordning. Annars blir det ingen kattmat. Brukar ha liiite mer ont efter dammsugarrallyt.
Nu blir det i alla fall mer kaffe.


9 februari

Minusgrader i morse. Ute alltså. Mer snö är visst att vänta i morgon. För min del kan vintern vara slut. Men ungarnas sportlov skall väl vara snöig. Inte för att det spelar någon roll egentligen. Ungarna i dag sitter hellre vid datorn än utövar skid- och skridskoåkning.
Dottern packar kartonger för fullt. Fast just nu är det slipning av köksmöbler, som skall målas. Det mesta av hennes grejor står färdigpackade i källaren, som tur är. Dagarna går fort fram till flytten.
Yngsta sonen med sambo kom upp och bjöd sig själva på middag. Korv Stroganoff med ris. Äldste sonen äter på jobbet, så jag blev av med en middagsgäst och fick två nya. Så kan det bli.
Annars händer inte så väldigt mycket. Morgonvärk som vanligt vid fyra- femtiden. Värktabletter och tillbaks till sängen för en timme eller två. Perkulatorn i gång, hundarna rastas och se´n blir det frukost. Sega morgnar som idag, är jag inte i gång förrän elvatiden. Men har inga tider att passa, så det spelar ju ingen roll. Har tagit lång tid att anpassa mig till ett pensionärsliv. Från jobbtider och fembarnssurr, till pensionär och egentligen ingenting alls att göra.
Nu är det i alla fall dags att starta upp kastrullerna. Återkommer.

Melodifestivalen ? Nej tack.

Är nog bara jag i hela Sverige, som inte kollar på Melodifestivalen, inte diskuterar om rätt låt vann och inte bryr jag mig ett jota.
Fy hundan vad det blåser och har blåst hela dagen. Får ha koppel på Rambo så han inte lyfter och far i väg. Var en sväng till affären i eftermiddag. Lagade middag till dottern kom hem från jobbet. Köttgryta och ris. Inte så dumt. Skall väl inte göra så mycket mer i kväll. Förbereda för middag i morgon. Näst äldste sonen kommer förbi på hemvägen med tre barnbarn. Äldste sonen kom hem med ölandstokan i eftermiddags, så många blir det till middagen. Får väl kolla frysen och se vad som finns. Nu skall jag kolla om det finns några koppar kaffe och sätta mig med ett korsord. Återkommer.

LördagLilla Love i badhuset med storasyster. Fotot hämtat på FB.
Har knappt kommit i gång. Vaknade halv fyra med sprängvärk. Men efter tablettintag blev det sängen. Sov till halv åtta. Hörde inte ens när dottern åkte till jobbet. Nu har jag i alla fall intagit medicin, ätit frukost, rastat hundarna och bäddat. Seg, seg, seg. Beror troligtvis på den envisa värken, som inte vill ge med sig. Skulle försöka ta mig till affären. Inget absolut nödvändigt jag behöver. Men osten är snart slut, behöver några tomater och lite annat plock. Får se hur det blir framåt middagen. Nu blir det lite mer kaffe innan jag intar duschen. Återkommer.

Sååå trött liten hundVar ute med hundarna för en timme sedan. Så svårt att få med dom. Vita är ju ingen morgon(människa)hund direkt. Men i dag var även Rambo svårväckt. Så det blev ut och kissa lite snabbt och så full fart in i sängen igen. Regnet gjorde väl sitt till, att det blev en snabbdrill.
I dag måste jag i alla fall plocka fram dammsugaren. Så fruktansvärt mycket hundhår. Och katthår. Byta lakan står också på programmet i dag. Matlagning och hundpassning av sonens hund, Zacke den förvirrade, tillhör dagens attgöra lista. Fast just nu blir det kaffe och en stinkpinne. Återkommer.

DragkampRambo har inte så många kilo att sätta emot när han har strumpdragning med Zacke. Behöver lite extrahjälp, annars åker han bara med.
Nu har jag  alla fall varit på vårdcentralen. Min doktor var lika förvånad som mig. Hade ingen aning om varför jag kom dit. Något plåster mot värken hade inte varit på tapeten alls. Nu undrar jag vem som är mest förvirrad av oss två. Fick i alla fall recept på mina brustabletter och sen skulle jag bara fortsätta som vanligt. Besöket tog knappt fem minuter och det kostade mig 200 kr.
Har hunnit laga middag, köttbullar och potatis, sedan vi kom hem och även ätit. Nu är det bara disken kvar. Men först middagsvila. Har jag riktig tur kanske Inga kommer och diskar. Återkommer.

Inget är som väntans tiderVäntar på att jag skall komma hem från affären. Tur att dom är så små, så båda får plats på skohyllan.
Idag blir det alltså läkarbesök på förmiddagen. Samt en liten sväng in till Matmästar´n. Lite inhandling blir det i dag också. Vaknade klockan sex i morse. Ont som vanligt. Men det värsta börjar släppa. Så får man se om det blir plåster eller att köra på som vanligt. Har varit in och kollat mina receptuttag på apoteket. Förstår fortfarande inte vad den förvirrade människan på vårdcentralen pratade om. Men det kanske är det som är meningen. Att man ska fatta nada. Vet inte så mycket om det här plåstret mer än att det hjälper mot värken, upp till fjorton dagar. Men man får visst fortsätta med sina vanliga piller under inkörningsskedet. Lär bli snurrig alltså. Men det är väl bara att testa och se glad ut. Funkar det så är det ju kanon. Nu blir det påfyllning av kaffe. Återkommer efter läkarbesöket.

1 februari 2011

Ja så var det ny månad igen. Äldste sonen fyller 39 i dag. Är på god väg att varva sin gamla mor. Själv tycker han att, han inte är en dag över 25. Får väl baka en tårta i dag kanske.
Annars rullar det väl på som vanligt. Skall till vårdcentralen i morgon för att diskutera mitt värktablettsintag. Ev blir det visst ett plåster, som tydligen skall fungera upp till två veckor. Får väl ta en diskussion med min doktor. Det blir nog diskuterande i alla fall om min röntgen, som jag avbokade. E skulle skicka mig på magnetröntgen eftersom det var lääänge sedan jag var på det. Men det visade sig att jag bara fått remiss till vanlig röntgen. Vilket jag gjort för inte så värst länge sedan. Men hutlöst dyrt har det blivit i alla fall. 250 kr för ett läkarbesök.
I dag tror jag inte det blir så värst mycket gjort. All jul är bortstädad och julgardinerna är också nedtagna. Utom i köket och takfönstret i hallen. Men det kommer så sakteliga. Nu blir det i alla fall en kopp kaffe till.

RSS 2.0