Fredag eftermiddag

Blev inget mer inlägg igår. Efter kaffebesöket var jag totalt slut i huvudet. Hade gjort semlebullar av vilka jag gjorde färdigt sju. Yngsta sonen med sambo kom också upp för semla och kaffe. Då hade första gästen redan satt i sig tre. "Så goda". Och eftersom hon satte i sig så många, får jag väl ta henne på orden.
Yngsta dottern åkte tidigare till jobbet eftersom hon skulle kolla på en lägenhet. Ringde hem överlycklig och flyttar till 1:a mars. Samtidigt som yngste sonen med bihang, flyttar till en marklägenhet här i Berga. Blir ett himla flyttande och bärande. Jag flyttar nog inte än. Slåss med mig själv om hur jag skall göra. Vill ju ner på marken och samtidigt ha nära till affären. Ja det löser sig väl, så småningom.
Hundvakt i dag, liksom i går. Äldste sonen jobbar och huliganhunden är hos mig. Kan i och för sig vara i sonens lägenhet. Men jag har inte hjärta till att lämna honom alldeles ensam.
I dag blir det inget särskilt. Ut med hundarna förstås. Men det är nog också allt. Har tagit fram kålpudding jag hade i frysen. Bara värma och koka några potatisar, så har jag middag. 
Nu är det kaffedags innan hundarna skall rastas. Kanske återkommer under dagen.

Vinterkyla igen

Så kom vintern tillbaks efter dagar med plusgrader och töande.  -12,3 stod termometern på, när jag kravlade mig ur sängen för en halvtimme sedan. Efter några dagar när jag sovit till klockan åtta, kom mitt vanliga morgonstrul tillbaks. Sovit färdigt ? Kan jag inte tänka mig. Blir väl toktrött efter medicineringen om några timmar. På tal om medicinering så ringde någon människa från vårdcentralen i går. Jag beställde nya värktabletter i tisdags, som jag fick i lådan i går. Men nu hade min läkare sett i sina papper att jag nog fått för mycket mediciner och ätit 400 sen 15 december. Plus att jag tagit samma värktabletter i samma dosering, men inte brus. Plus en långtidsverkande av samma sort, till natten. Enligt sköterskan hade jag alltså stoppat i mig ca 700 mg värktabletter varje dag. Jomenvisst. Jag lever ialla fall fortfarande. Gick inte att få människan att förstå att jag tog den dos, som min läkare skrivit ut. 2 Tramadol tre ggr per dag + en Tramadol retard till natten. Brustabletterna har jag fått utskrivna för att kunna ta när det jag behöver något som verkar snabbare. I vilket apotek kan man ta ut all medicin samtidigt när receptet gäller för fyra uttag x 100. Ja i alla fall har genierna kommit på att jag nog behövde något annat för min värk så inte magen tar stryk. Dessutom är den ju vanebildande. Ja, och?? Är ju inte troligt att jag en dag plötsligt blir fri från värken. "Stig upp, ta din säng och gå" ungefär. Om någon gjorde sig besväret att läsa min journal, skulle dom se att värken blir värre med åren och att det är mycket troligt att jag hamnar i rullstol. Fast det är klart, det är bara ortopeden i Kalmar som kommit med den prognosen efter magnetröntgen. För min läkare på vårdcentralen är röntgen och magnetröntgen samma sak. Kanske är det så??? Nu ska jag i alla fall få testa morfinplåster (som jag tjatat om ett par år) för att magen, som jag inte har besvär med, ska få vila. Vad gör man? Suckar och instämmer.
Tog en liten paus, för att ta ut hundarna, och nu är det 13 minusgrader helt plötsligt.
Mår relativt bra i dag, så en vända med dammsugaren står överst på attgöralistan. Nu mer kaffe och så återkommer jag nog under dagen.

Fredag den 21 januariRambo har slocknat. Kanske av lukten från stinkpinnarna. Nej men, han brukar kunna somna var som helst. Bara det är i närheten av någon.
Att det ska vara så svårt att sluta röka. Alla säger att det bara är att lägga av. Ta ett nikotintuggummi eller ett nikotinplåster. Har försökt båda delarna, men icke. Sen jag blev tvungen att sluta med allt handarbete, har det blivit ännu svårare. Undanflykter? Ja, kanske. Tycker egentligen inte att det smakar gott. Är nog mer hela proceduren omkring.  Ska göra ett allvarligt menat försök igen. Men inte just i dag.
I dag blir det lite städ och plock. Ja, som vanligt, alltså. Blir lövbiff fylld med champinjonkräm och vitlöksost, till middag och till det pommesgratäng. Lättlagat och gott. Nu blir det lite mer kaffe, innan dagen börjar. Återkommer.

Torsdag eftermiddag

Så tomt det blir när alla julgrejer är bortplockade. Har bara gardinerna kvar , som ska bytas. Men först ska dom strykas. Håller på att koka ärtsoppa. Det är ju torsdag. Blir alltså ärtsoppa och pannkakor till middag i dag. Håller på att få ett hjärnsläpp på hundarna. Bara dom hör något, eller tror att dom hör något utanför skäller dom som galningar. Är alltid värre när äldste sonens hund också är här inne. Är han inne hos sig, är det mycket lugnare. Men så är ju jag lite fjompig. Vill inte att han skall ligga ensam. Så då får han vara här. Med den påföljden att jag blir helt galen av allt skällande. Varnar väl antagligen varandra och mig, att det kommer någon. Sen spelar det ingen roll var ljudet kommer ifrån. Allt ska skällas på.
Sov faktiskt till klockan åtta i dag. Med ett litet brake vid fyratiden, för intag av värktablett. Länge sedan jag sov så länge.
Blir väl inte så väldigt mycket gjort i dag. Mer än pannkaksgräddning. Skulle egentligen till Konsum en sväng och så behövs det ta en vända med dammsugaren. Ingen panik. Det hinns nog med. Nu blir det i alla fall lite mer kaffe.

Onsdag 19 januari

Jaha, så sitter jag här igen. Klockan är tjugo över fem och jag har varit uppe en stund. Tagit en brustablett för att snabbt ta udden av den värsta värken. Storhandlade och plockade ner all jul igår. Inte en tomte kvar, så långt ögat ser. Nu står alla nere i källaren och väntar på nästa jul. Lite tomt blev det.
Temperaturen sjunker till minus igen. Efter allt töande har vintern kommit tillbaks. Vitt och kallt igen och det är visst mer snö på gång. Ja, vi är ju bara i mitten av januari, så lite snö får vi väl räkna med. Blaskandet som har varit, kan jag vara utan. Skitiga hundar gör ingen människa glad. Vita har ju, som namnet antyder, vit lång päls. Så hon blir fruktansvärt skitig under magen och på den långa, ludna svansen. Hon gillar inte heller allt det blöta. Vill in igen så fort som möjligt.
I dag blir det väl lite plockande. Juldukarna skall bort och julkrukorna. Sen ska jag laga till chili con carne till middag. Riktig alltså, med kött, inte köttfärs. Nu skal jag fylla på min kaffemugg och ta min medicin. Återkommer.

Så blev det lördagOch så här glad kan man vara då. Hämtade bilden, på yngsta barnbarnet Love, på hans mammas sida på FB. Thore Skogman lookalike. Sååå mysig är han. Ja inte Thore Skogman alltså.
Sov länge i dag. Var uppe en sväng när dottern åkte till jobbet. Fyllde på med värktabletter och kröp ner i sängen igen. Just nu väntar jag på yngste sonen, som skulle komma upp i dag och skruva ihop en garderob. Köpte en på Jysk i går. Har såå dåligt med förvaring.
Ja nu har hela lördagen runnit i väg. Sonen har fått ihop garderoben och jag har börjat plocka in. Vet inte riktigt hur jag ska få till det på bästa sätt. Skulle gärna ha en garderob till. Men det får vänta. Lagat middag till mig själv, kycklingfilé och stekt potatis. Dammsugit och torkat golven i kök och hall. Skall fortsätta med garderobsplocket ett tag till, tänkte jag. Men först ska hundarna ut och jag behöver en kopp kaffe på maten, känner jag. Återkommer.

Fredag

Jaha, så har det nästan gått en vecka igen. Inte blev det vår heller. Mera snö och minusgrader. I morse var det -10 när jag kom upp. Har inte varit utanför dörren, sedan i måndags. Förutom snabbkissning av hundarna. Sonen tar dom med på lite längre promenader, som tur är. Efter medicin och kaffe har jag gått och plockat ner julgrejor. Tar ett rum i taget. Just nu är det köket som är på gång. Blir väl inte så mycket mer än just plock i dag.
Rambo har flyttat in i min säng på nätterna. Konstigt. Kan bero på att dottern köpt en större, 160, säng. Blir kanske lite för stort och ödsligt, för en så´n liten hund. Vita sover ju hos mig, men ibland har det varit under protest. Däremot har hon börjat vakta mig mot huliganhundarna. Dom stora pojkarna törs inte gå till mig när Vita visar hela garnityret och hugger efter dom. Visserligen får hon stå på baktassarna för att räcka upp och nafsa dom i nosen. Men farlig ser hon ut. Inte alls.
Pratade lite med L på FB för en timme se´n, ungefär. Kommer ner med ägg i morgon. Skulle gå en sväng ner till medborgarhuset och se om hon fick någon godispåse av tomten. Jag får väl hoppa det. Finns nog ingen godispåse med sockerfritt och dansa runt granen funkar ju inte heller. Möjligtvis ta en stilla promenad runt, med rollatorn. Nu blir det lite mer kaffe och plock. Återkommer.

Vår???????

Här fortsätter det att töa. Termometern står stadigt på +. Har inte sett någon väderprognos sedan förra veckan. Tror det var på 1:an meterologen sa att han "trodde" det skulle bli kallare. Läste i Aftonbladet i går att, folk ställer bilen och snörar på sig skridskorna i stället. Jag håller mig inomhus och går bara ut och halkar när det är absolut nödvändigt.
Vaknade kvart över fem i morse så kaffe och medicinering är avklarat. Hundarna tog äldste sonen ut innan han åkte till jobbet. Blir väl en dag med inget särskilt att göra. Dottern städade hela lägenheten i går, så i dag blir det bara matlagning, disk och det obligatoriska plockandet. Har i alla fall börjat plocka undan lite julpynt. Tar undan lite pö om pö, där jag går förbi. Nu skall jag fylla på min kaffekopp och sätta mig vid köksfönstret och kolla på dom bilar som inte tar sig upp från Västergatan. Återkommer.

Måndagkvällen......

.......går snart över i tisdag morgon. Har väldigt svårt att komma i säng. Min vanliga läggamigtidigt är som bortblåst. Kanske runnit bort med allt regnande och töväder. Promenaden till Konsum i dag gick inte fort. Isgata hela vägen. Å var finns sanden att sanda med. Man borde ju lita på att kommunen fyller sina gröna lådor, som det står sand på. Skulle underlätta en hel del. Hade i alla fall rollatorn med mig som stöd. Annars hade jag väl fortfarande stått och flipprat som en mycket dålig balettdansös. Å balettdansös är inte ens i närheten av en beskrivning av mig. Yngsta dottern däremot skulle kunna släppas igenom. Lagom lång, smal som en humlestör och med en otrolig armstyrka. Men även hon fick problem med isgatan utanför. Ramlade rakt bakåt och kunde tacka ryggväskan för att hon inte slog i skallen. Får nog åka runt i morgon och leta sand. Kan inte tänka mig att vintern är slut redan.
Nu börjar det i alla fall dra ihop sig till sovande. Godnatt, sov så gott. Höres i morgon.

Måndag morgon 10 januari

Har fått påstötningar från mer än ett håll om min dåliga uppdatering. Har inte haft särskilt mycket inspiration. Den brukar försvinna allt eftersom värken ökar. Men i dag mår jag relativt bra.
Helgerna är i alla fall över för den här gången och vardagen har tagit vid. Inte för att det gör någon skillnad för mig. Har lite svårt att komma igång med julrensningen. Har börjat lite smått men har svårt att plocka undan mina stora tomtar. Ska dom stå i källaren ett helt år? L ringde i går kväll och skulle komma den här veckan. Så där fick jag lite respit på tomteröjet. Dessutom, är det inte till påska julen varar?
I dag blir det väl inte något speciellt. Lite shopping på Konsum bara. Skulle ha gjort det i går men det var så halt utanför så jag stannade inne. Dottern slog dit på yttertrappan när hon skulle till jobbet. Tacka ryggsäcken för att hon inte slog i huvudet. Inhandling av salt och hämtning av sand är nödvändigt i dag. Drar av det från hyran, för hyresvärden har naturligtvis inte förutsett att det blir vinter och halt i år också. Kan stå dom dyrt om olyckan är framme. Istappar på en meter hänger från taket och det är också något som är hyresvärdens ansvar. Men det är kanske lite svårt att engagera sig i så´na trivialiteter när man sitter i Thailand.
Nu är i alla fall medicineringen för morgonen avklarad. Kaffet, två koppar, urdrucket och hundarna kissade.
Skall ringa min läkare i dag och fråga henne om min magnetröntgen, som jag skulle på. Visade sig vara en vanlig röntgen av höftlederna. Inte länge sedan jag gjorde det och då syntes ingenting. Lite irriterande att behöva påpeka och bråka om sådana småsaker, men......
Nu blir det i alla fall lite mer kaffe. Återkommer.


.

RSS 2.0