Sista dagen i juli

Regn och åska. Men nu är jag i alla fall färdigflyttad. Gissa om det är skönt att vara nere på marken? Bara att öppna dörren och kliva rakt ut i spenaten, som Lena Nyman sa. Smågrisarna tycker nog att dom hamnat i paradiset. I fredags kväll stod det ett rådjur nästan uppe på altanen. Första gången dom sett ett rådjur, så dom blev lite ställda. Hund eller? Men visst är det häftigt att ha ett rådjur på fika.
Yngste sonen var hit i går och hämtade lite tomkartonger. Tyckte det såg ut som om jag alltid bott här. Har slitit den här veckan för att få lite ordning och hemkänsla. Yngsta dottern har kört hundra kartonger från lägenhet och källare. I torsdags tömde hon allt och i fredags städade hon. Tusen, tusen tack för det och för den "nya" hörnsoffan jag fick i onsdags. Tusen tack till yngsta sönerna och barnbarnet från Jönköping, som också hjälpte mig med flytten.
Nu blir det kaffe innan hundarna skall ut på kissrunda. Återkommer.

Åska och ösregn

var det i går. Mitt kaffebesök (LM) hade precis hunnit ge sig iväg hem, när det började. Riktiga skrällar blev det. Brukar aldrig dra ur antennsladd, telefon och dator, men i går gjorde jag det. Hu vilket väder. Dottern dök upp med värktabletter mitt i ovädret. I stan var det varken regn eller åska. Inte blev det något heller. Märkligt. Det åskar aldrig i Oskarshamn. Bara runtomkring. Seg var jag i alla fall igår. Inte mycket blev gjort. Inte mycket som behöver göras i och för sig. Bara går och väntar. I dag skall jag ta den sista garderoben, dammsuga upp hund- och katthår och plocka ner porslinet i köksskåpen. Dammsuga rumsmattorna och rulla ihop dem.
Näst äldste sonen ringde på eftermiddagen så det blev lite prat om allt möjligt.
Nu skall smågrisarna ut. Ingen av dom har kommit ur sängen än. Vita mår bättre och är nästan sitt vanliga jag. Hoppar dock inte upp i sängen eller soffan längre. Skönt i och för sig. Rambo hoppar och skuttar desto mer. Köpte ny hundsäng till dom, som jag lagt ett fårskinn i och där ligger dom bägge två och kurar ihop sig. Nu blir det väckning och kissrunda. Återkommer.

Lördag 16 juli

Värmen har kommit tillbaks efter allt regnande. Här rullar det på som vanligt. Nästan. Infernalisk värk har gjort mig praktiskt taget orörlig i flera dagar och inte mycket har blivit gjort. Nu har det i alla fall börjat ge med sig och i dag har jag packat hela dagen. Nu är det i stort sett bara köket kvar att packa ner. Dottern kommer ner i morgon eftermiddag och hjälper mig packa det sista. Alla möbler jag inte skall behålla skall bäras ner på gården, där Tegelbruket hämtar dom.
Lille Lukas kommer upp och skrattar nästan varje dag. Måste vara en märklig känsla att somna hemma i vagnen och vakna av att farmor står och pratar babyspråk, på ett helt nytt ställe än där man somnade. Roligt tycker han i alla fall att det är. Skrattar med hela ansiktet. Finns det något mysigare än när bebisar börjar skratta? Hela världen skiner upp. Lille "Ove" har börjat prata med mig i telefonen och jag fattar absolut ingenting. Är väl Jönköpingsdialekten. Roligt är det i alla fall, fast han envisas med att det är "Picke" eller "Nenne" han pratar med.
Nu blir det lite kaffe innan packningen (kanske)fortsätter.  Återkommer.

Måndag och ny veckaJa här rullar dagarna på och flytten närmar sig alltmer. Packar och rensar. Har upptäkt att jag gjort mig av med en hel del pinaler ändå. Skåpen är inte överfulla med grejer som jag aldrig använder. Skåpen i vardagsrummet är tömda, liksom halva köket. I dag blir det nog inte så mycket. Får kaffefrämmande på förmiddagen och jag brukar vara helt slut när hon gått hem. Annars är det lite adressändring och flytt av telefon, som skall göras. Ringa Tegelbruket för hämtning av alla möbler som måste bort. Och det är en hel del.
Värmen fortsätter att plåga både mig och hundarna. Ja inte Rambo förstås. Han fortsätter att fara runt som ett skållat troll. Vita är fortfarande lite vinglig och vill inte hoppa upp, vare sig i sängen eller soffan. Hon tillbringar största delen under min säng. Är lite svalare där kanske. Svea knölar som vanligt in sig bakom böckerna i hyllan. medan Rambo och Issa jagar varandra som galningar. Blir inte mycket datatid heller. Orkar inte sitta still i värmen. Blir en stund tidigt på morgonen och sent på kvällen. Nu blir det lite kaffe innan dagen kör igång. Återkommer.

Nedräkningen fortsätter

21 dagar kvar till flytt. Födelsedagen har kommit och gått med gratulationer, blommor och presenter. Nu är det riktig nerförsbacke. Har börjat packa och slänga det jag inte skall ha kvar. Med 20 kvm mindre yta att möblera, blir det mycket som går bort. Så skönt.
De senaste två dagarna har varit jobbigare än vanligt. Vita, min gamla tant, har fått lite problem med bakdelen. Började med ett svullet,rött öga som vi tog för ett mygg- eller getingstick. När svullnaden gått ner, dagen efter, började hon få problem med bakbenen. Nu är det väl inte troligt att det hänger ihop, men märkligt är det. Det har varit ett evigt bärande upp och ner för trappen. Och så i denna värmen. Sonen kom bort i går kväll och tog ut bägge småkrypen. Tack för det.Nu är hon ju ingen ungdom längre, min gamla tant. Så krämporna börjar väl komma på henne, som på mig. Skall vänta och se vad som händer över helgen. Hon verkar inte ha ont, för jaga katter går fortfarande hur bra som helst. Det är upp och ner i trappen och upp i soffan och sängen, som inte funkar.
Blir nog lika varmt idag, trots regnet i natt. Jag skall i alla fall ta en kopp kaffe till innan jag duschar och tar ut hundarna. Återkommer.

RSS 2.0