Snö igen

Inte mycket men ....... Hundarna har varit ute. Rambo två gånger. Hann bara komma in så kom grannsonen och hämtade honom. Ätit frukost och väntar otåligt på att värktabletterna skall göra nytta. Eftersom det nte blev någon dammsugning i går hade jag tänkt det skulle bli i dag. Även uppläggning av LM:s byxor står på programmet.
Har fortfarande problem med nattsömnen, sedan min medicin blev ändrad. Får nog ta och ringa vårdcentralen igen och se om det kan bli någon ordning. Ringde förra veckan, men "min" läkare har inte kommit tillbaks. Dags att byta husläkare kanske.
För övrigt går vi och väntar på nya barnbarnet. Inte många dagar kvar. Tycker inte det var länge sen, förra yngsta barnbarnet  kom. Han fyller två år i april. Herre je, vart tar tiden vägen ?
Nu tror jag i alla fall att jag skall bädda och plocka fram dammsugaren. Återkommer väl kanske senare.

Måndag och ny veckaBlev ingen återkomst i går. Hade fruktansvärt ont i höfterna och ryggen. Fullt upp med att bara rasta hundarna. Som tur var kom storsonen hem från Kalmar vid halv tio och gick en sväng med "pojkarna". Gamla Vita är inte så intresserad av långpromenader. Hon är lite som tjuren Ferdinand. Gillar att softa och ta det lugnt. Men för all del, hon kan få sina tokryck hon också. Just nu fick Svea, den röda katten, värsta spelet. Har rusat fram i hallen som en galning.
I alla fall så åkte sonen tillbaks till Kalmar med halv elva tåget. Skulle jobba 12-18. Kom hem halv tre. Det var tydligen inte han som skulle jobba utan den andra kocken. Undrar om dom är lika virriga när det gäller maten. Hur som helst så fick jag ägna mig åt min värk ända till sista kissturen klockan elva.
Nu kom Rambo upp, så jag får göra ett litet stopp och ta ut honom och gamla tanten. Återkommer.

SommartidI dag börjar sommartiden med 7 minusgrader utanför. Rambo tycker det är skönast att kura ihop sig under täcket. Eftersom han är en liten mexikanare, går han och väntar på sommarvärmen.
Yngste sonen med sambo var här i går kväll och åt varm smörgåstårta innan dom gick vidare till kompisar. Rambo har, av någon anledning, förälskat sig i sonen och försöker på alla sätt smita med när han ska gå. I går höll jag i honom och det var inte populärt. Han morrade. Låter så larvigt när det kommer från en så liten hund. Han är knappt större än en marsvin.
Annars hände inte så mycket i går. Hundvakt, som vanligt. Äldste sonen blev inringd på jobb så Zacke har sovit här i natt. Jobb i dag också.
På kvällen blev det "Cracker" och ostkrokar.
Vad som händer i dag vet jag inte än. Dammsuga hundhår antagligen. Tycker inte jag gör något annat. Nu skall det i alla fall bli hundrastning innan medicin och frukost. Återkommer under dagen.

Lördag morgon

Nu är det helg igen och denna månad är snart slut. I går höll jag igång hela dagen. När värken inte är så intensiv gäller det att passa på, att få saker gjorda. Visserligen kan jag få sota för det ett par dagar efteråt. men det kan det kanske vara värt. Saknar min städerska/alltiallo. Tänk vad bra jag hade. Tack min duktiga städerska (dotter) för allt du hjälpt mig med under åren.
I går var det alltså städning på programmet. Började tidigt med plock och damning eftersom jag ändå inte kunde sova. Dammtorka, dammsuga och torka golv, tar sin lilla tid. Sopade också ner trappen, som såg för jäklig ut. Fönstren skulle behöva sig en omgång men det får bli till veckan.
LM ringde och ville komma hit och dricka kaffe, men det fick jag sätta stopp för. Skall sy upp hennes byxor i dag så jag blir av med det. Annars blir det nog inte så mycket gjort i dag. Får väl laga lite mat eftersom jag nte gjorde det i går. Blev filmjölk och flingor till middag.
Natten har som vanligt, den senaste tiden, varit hackig. Ingen riktig sömn. Men det ordnar sig väl, bara "min" läkare kommer tillbaks och det blir ordning på medicineringen.
Nu blir det kaffe och medicin. Återkommer.

Fredag 25 mars

Seg natt. Har inte sovit så väldigt många timmar. Har dock lite mindre värk i dag och tänkte utnyttja det till max. Har varit uppe sen halv fyra. Plockat, plockat, plockat. Sonen var ute med hundarna innan han åkte halv sju. Så nu är det snart dags för en kisserunda. Lite frukost först bara. Har dragit fram STORA dammsugaren, H2O Turbo. Egentligen dotterns, men den är lite för stor för hennes lilla lägenhet. Så i dag ryker kilovis med hundhår. Helt suverän att dammsuga med, men lite äcklig att tömma. Är inga påsar utan en behållare med vatten där allt damm och hundhår lägger sig. Blir som en gröt att tömma.
Vårsolen lyser och allt damm visar sig överallt. Men det är ju skit samma. Dammar lite då och då och i dag är det lite då. Vardagsrum, sovrum och syrum är klara. Kök och hall kör vi (jag) när Zacke gått in till sig. Han fäller något kopiöst.
Nä, nu är det utegång som gäller. Återkommer.

Kungsgatans kökRambo på sin vanliga plats. Fast nu i Oskarshamn.
I dag är det jobbigt. Infernalisk värk i höfterna som inte vill ge med sig. Ringde yngste sonen och bad honom komma och ta ut hundarna innan han åker till Oskarshamn. I dag igen. Denna gången till sjukhuset.
Själv har jag som sagt vilodag i dag. Har precis duschat och fått på mig kläder. Hade ett helsike att ta mig ner i badkaret. Duschkabin önskas!!! Nu är jag i alla fall något så när presentabel, om det ringer på dörren. Inte för att folk springer omkull varandra utanför dörren, men man vet ju aldrig vad som kan dyka upp. Nu blir det kaffe och en naken kock.

Onsdag den 23 marsI går eftermiddag var vi då hos dottern i Oskarshamn, för tårtätning och koll av nya lägenheten. Utsikt från vardagsrummet över Kråkerumsbacken. Hon bor alltså mitt i smeten med nära till allting, inklusive jobbet. Men var går man och rastar hundarna?
Lägenheten var jättemysig. Ljus och fräsch. Skulle gärna bo i den själv om det inte vore för trappan upp till lägenheten. Den är typ, gammal vindstrappa. Smala trappsteg och brant lutning. Gäller att inte vara för ostadig på lördagkvällen. Då är risken för fall rätt överhängande.
Småhundarna såg ut som frågetecken när dom kom innanför dörren. Nytt ställe men ändå välbekant doft och dessutom "mammas" röst. Blev totalt skogstokiga när dom upptäckte henne. Till och med Vita, som i vanliga fall är en lugn och sansad gammal tant, for runt som om hon fått eld i baken. Glädjefnatt kallas det visst.
Kaffe och tårta och sen åkte sonen och hans sambo till Maxi och hundarna och jag blev kvar under tiden.
På hemresan var bägge hundarna helt slut av alla nya dofter, som dom inte är vana vid. Inte ofta dom får följa med till storstaden. Jag var också rätt mör och hade naturligtvis inte mindre ont än vanligt. Men sov hela natten, till halv fem i morse. Skönt. Utvilad men med en djävulusisk värk. Så idag blir det lugnt, som gäller.
Nu blir det frukost och nyheter på TV:n. Återkommer med några fler bilder från lägenheten.

Vår igen???

Verkar än en gång som att våren är på väg. Men vi är ju fortfarande bara i mars månad. Hela april kvar, så än kan det bli mycket snö.
Dåligt med sömnen i natt. Strulandet med mediciner har ju inte gjort så jag mår bättre precis. Eller sover bättre. "Min" läkare är fortfarande inte tillbaks. Har långledigt antagligen. Eller fem veckors semester.
I går var den stora städ och tvättdagen. Röjde igenom hela lägenheten med dammsugare, dammtrasa och golvmopp. Tvättade en maskin kläder och en maskin småmattor. Inte konstigt att jag har ont.
I dag jobbar grannsonen, så det blir en kisstur med Zacke innan jag följer med yngsta sonen med sambo till Oskarshamn. Hälsa på dottern och kolla hennes lägenhet. Småskitarna får följa med naturligtvis. Men Oskarshamnsresan blir inte förrän klockan tre. Innan dess kommer LM med ett par byxor, som krympt på ena sidan ??? Vet inte hur detta är möjligt men det visar sig väl. Nu blir det lite kaffe och muffinsbak. Återkommer.

Måndag och ny vecka

.

Gårdagen blev stimmig och seg. Efter alla middagsgäster behövde jag en "power nap" Slocknade klockan fyra och sov till sju. Inte bra. Men hundarna var också helt slut och somnade hos mig i sängen. Efter kissutflykt blev det soffan resten av kvällen. Orkade knappt ta itu med disken efter sista middagsbesökarna.
Men nu är det en ny dag och en ny vecka. Hundarna sover fortfarande. Jag har tagit min medicin, kaffet puttrar på och strax skall jag gå ut med dom små. Vad som sker resten av dagen är fortfarande oklart. Återkommer nog om det. Så ha en bra måndag.

Söndag den 20 mars.

I dag fyller yngsta dottern 26 år. Tycker nte det var länge sedan hon körde till sin mormor på sin trehjuling. I bara blöjor och en tröja. Skall väl ringa och gratulera men hon var ute med kompisar i går, så hon sover troligtvis fortfarande.
I går ringde ett av barnbarnen och beställde våfflor, eftersom hon fyller 9 år på tisdag. Så först blir det middag för äldsta sonen och ölandstokan innan dom åker till Kalmar. Sen blir det våfflor för näst äldste sonen och hans tre döttrar på väg från Sävsjö till Mönsterås. Blir mycket i dag.
Blev ett litet avbrott. Fick ett telefonsamtal, som jag var tvungen att ta. Annars hade jag fått ännu mer besök idag. Men jag lyckades stoppa henne. Å vem kan det ha varit. Ledtråd - växla in pengar, 20 kronor till 100 kronor. Köpa ny telefon som man kan byta batteri på själv. Vad hon ätit till middag hela veckan och att hon snart plockat ihop alla julsakerna. Allting berättade hon minst 4 gånger. Kan ni gissa?
Badade småhundarna igår och det är det definitivt inte jag som skall göra. Tyckte dom. Alltid yngsta dottern som gjort det förut. Rambo protesterade lite men fann sig rätt snabbt i den ovanliga situationen. Vita var värre. Badade henne i diskhon. Hon slogs för livet. Studsade som en gummiboll och snurrade som en karusell. Men ren blev hon så småningom. Blöt, jag? Något. Blött i köket? Definitivt. Tjurig hund? Absolut.
Nu ska jag duscha och sen dammsuga av lite. Skicka äldste sonen till affären och köpa grädde, sylt och mjölk. Återkommer framåt kvällen om jag orkar. GRATTIS ULLIS!!!!

Lördag morgon 19 marsSkulle ha blivit Kalmarresa idag men vem har lust med det när vintern kommit tllbaks. Blev något irriterad när jag kom upp i går morse. Trodde allvarligt att våren var på gång. Blev i alla fall resa till Högsby i går. Till Konsum. Så nu är frys, skafferi och kylskåp påfyllda för en månad framåt. Minst. Dottern hade ju kommit ner på torsdag och skulle vara här till idag. Men det blev inget med det. Hon åkte till Karlsson medan jag var på Konsum. Åt snabbmiddag, hamburgare och sedan åkte hon hem. Jag dammsög lägenheten och sen la jag ner allting för dagen. Skulle ha badat hundarna i går kväll, men hade för ont. Så det får bli i kväll.
Sovit hela natten med undantag av några värkuppehåll. Klockan ett, tre, fyra och fem. Fem tog jag värktabletter och somnade om till klockan sju. La ner den verksamheten. Klädde på mig, drog igång perkulatorn och gick ut med hundarna. Nu är frukosten avklarad. Återstår bäddning och matlagning så småningom. Ölandstokan är hos sin far i helgen men där inifrån är det tyst ännu. Brukar inte vaknas så tidigt. Dags för lite mer kaffe. Återkommer.

Torsdag 17 marsVta och Rambo i soffhörnan. Deras sovplats när jag tittar på TV.
I går var det röj och städ hela dagen, så idag säger kroppen ifrån ordentligt. Får väl ta det lite lugnt om jag ska klara av Kalmarresan på lördag. Den får jag i alla fall betala dyrt, både på söndag och måndag.
Hunddagiset är öppet i dag. Äldste sonen åkte till Kalmar i går eftermiddag. Fick extrajobb på Stagneliusskolan, tror jag det var, i dag och i morgon. Var ute med hundarna runt sju, tog min medicin, åt frukost och gick och la mig igen. Somnade till och vaknade av tre hundars hysteriska skällande. Trodde det var yngste sonen med hund, som kom. Inte en kotte utanför. Ja, förutom grannens röda katt. Som om det skulle vara nå´t att hetsa upp sig för. Men börjar en skälla så sätter naturligtvis varningsalarmet igång. Vita skäller nte på något eller någon när hon är ensam. Vita och Rambo tillsammans varnar varandra och mig, om det är något/någon. Är Zacke här inne blir det som ett åskväder. Börjar mullra lite långt bort för att öka  mer och mer i styrka och intensitet. Dom är totalt helgalna. Eller Zacke blir det. Är han däremot inne hos sig och mina börjar skälla, säger han inte ett pip. "Lika bra jag är tyst så ingen vet att jag är själv härinne".
Nä, nu får jag nog fylla upp en mugg kaffe och göra liiite nytta. Återkommer.

Min lilla surmuppVita har blivit otroligt grinig. Ja, grinigare än vanligt. Har flugit på Rambo två gånger, när han stört henne i hennes skönhetssömn. Äldste sonen sa, lite sarkastiskt, igår att det är märkligt att inte Vita fått liggsår. Hon som i stort sett ligger hela dagarna. Kan ju vara så att hon rävsover när han kommer in, så hon skall slippa följa med honom ut. Det tycker hon definitivt inte om.
Har haft lite svårt att komma igång i dag, så hundarna har inte varit ute än. I och för sig, så sover dom fortfarande, så det är ingen panik än.
Började rensa bland gardiner och dukar igår. Så nu är både kistan och kökssoffann tömda. Har lite mer att rensa och sortera idag. Men mest bland sådant jag skall behålla.
Nu blir det först och främst en kopp kaffe till och rastning av hundar innan jag kör igång med sortering.

Minusgrader igen

I morse, för drygt en timme sen, när jag tog ut småhundarna, var det 4- ute. Frös lite om fötterna. Inte så varmt med Foppatofflor i vinterväder. I dag blir det fortsatt rensning bland dukar och gardiner. Plockade ihop en IKEA-kasse med gardiner igår. Sånt som jag inte använt på hundra år. Den enda gardin jag har lite svårt att göra mig av med är en som jag fick av min farmor och två gaaamla tunnslitna, handbroderade jugendgardiner, som jag fick av en 90-årig tant för 30 - 40 år sen. Så tunnslitna så jag knappt törs tvätta dom. Lite försiktig handtvätt är det som gäller. Har haft dom uppe ett par gånger men fler gånger blir det inte.
Dukar har jag så jag kan tapetsera ett rum med dom. Kanske till och med två rum. Är ingen direkt bytadukpåbordettyp. Smidigast utan dukar här och där. Ligger i alla fall inte kvar efter katternas framfart.
Annars händer det väl inte så väldigt mycket i dag. Lördag blir det Kalmarresa för mig och yngsta dottern. Lite shopping är planerat och eftersom det är dags att fylla på kyl, frys och skafferi blir det CityGross +IKEA+Rusta+Plantagen. Nu blir det kaffe.

Måndag 14 marsI går var det tvättdag som synes. Rambo tyckte det var bäst att lägga sig i tvätthögen så jag inte skulle glömma honom. Visade sig dock att han inte vågade sig ner för källartrappen. Fegis. Just nu är han ute med Zacke och äldsta sonen. Min alltså. Inte Zackes. Själv har jag väl inte åstadkommit så väldigt  mycket än. Varit ute med hundarna och klätt på mig. I omvänd ordning. Lite dammsugning och matlagning står väl också på programmet. Sen får jag se om det händer något mer. Återkommer i alla fall, hur eller hur.

Söndag den 13 mars

Så nu har snart halva den här månaden gått. Tidig morgon, som vanligt. Medicin och frukost avklarad och hundarna har varit ute. Sov nästan hela natten. Fast väldigt oroligt. I går var jag på liten shoppingtur ner till Konsum. Hämtade hundarna för liten kissrunda innan jag gick upp och städade hall och kök. Igen. Jäklar vad skitigt det är utanför efter allt töandet. Men det torkar väl upp så smånngom. Lördagkvällen ägnades åt korsordslösning. Bara skit på TV;n. Är ju helg.
I fredags kom dottern från Oskarshamn. Skulle hämta lite grejer. Dessutom fick både hundarna (Vita och Rambo) och jag pedikyr. Så himla skönt. Ja, hundarna tyckte nog inte det, förstås. Vita brukar gömma sig under sängen när klotången kommer fram.
I dag blir det väl inget speciellt. Skall sortera ut gardiner och annat jox, som bara ligger i skåpen till ingen nytta. Men först skall jag fylla på min kaffemugg. Återkommer.

Tidig morgon

Vaknade innan fem och hade så j-kla ont. Hasade mig ut  köket för värktabletter. Strax efter kom både Vita och Rambo, så det blev tidig utanfördörren kiss. Ja, för hundarna alltså. Jag gick på det vanliga stället inomhus.
I går eftermiddag var jag hem till yngsta sonen och hans sambo, på fika. Kollade lägenheten som troligtvis blir ledig igen. Eller också en annan tvåa i samma område. VILL HA!!!!! Enda nackdelen är att det är lite långt till affären. Men allt går ju att lösa. Ska ringa idag och höra mig för. Får jag den så blir det flytt till sommaren.
Annars gick väl gårdagen i lathetens tecken. Lite dammsugning av hundhår som Zacke lämnat. Hans husse har ett par dagar ledigt så dagiset är stängt. Var ganska mör i går efter måndagens tvätt- och städdag. Men skall jag ha ont så är det lika bra att ta allting på en gång. I dag kommer "min" kaffegäst. Måste ju kolla runt nu när dottern flyttat. Så eftermiddagen kommer det att bli rast och vila. Brukar vara ganska slut i huvudet efter hennes besök. Skallen känns som den var fylld med bomull. Nu är det dags för kaffe, macka och medicin. Återkommer.

SamsasGäller också i hundvärlden. Har man en favoritplats, som samtidigt är någon annans favoritplats, och denne andra är så mycket större, ja då får man böka hop sig.
Natten har inte varit någon höjdare. Trots värktabletter, med påfyllnng klockan fyra, och sömntabletter har natten vart för jäklig. Ont så jag höll på att flippa ut. Får nog ta städning och tvätt på separata dagar. Blev lite för mycket. Ändå fck jag hjälp att ta upp sista maskinen tvätt. Yngste sonen kom bort med sin modiga hund, Lennart, som är barnsligt rädd för Vita. Fram till mig törs han inte gå. Då hugger hon direkt. Ser lite fjompigt ut faktiskt när 26 kg Lennart backar för 3,5 kg Vita. Så det är så sant, som det är sagt. Storleken har ingen betydelse.
Blir nte mycket gjort  dag. Men så gjorde jag ju så mycket mer i går. Skall tll yngsta sonen på eftermiddagsfika. Annars blir det lugnt. Nu skall jag nog försöka sova en timme, så jag inte blir grinig och lättirriterad. Återkommer nog framåt dagen.

Eftermiddag

Har nyss varit ner och lagt i en maskin vittvätt. Första gången på väldigt länge. Dottern har haft hand om tvätten förut, men nu får jag göra det själv. Äldste sonen åkte i väg till jobbet, så nu är jag hundvakt igen. Zacke får vara inne hos sig ett par timmar till. I alla fall till nästa rastningsrunda. Skall köra igång dammsugaren tänkte jag och dottern skall få hjälpa mig med sängklädseln när hon kommer med mina sovpiller.
Äldsta dottern ringde. Hade varit i Nässjö i helgen, med barnen, och kollat Mora Träsk. Lille Love lyckades somna. Hur sjutton kan man somna till Mora Träsk, som dom stimmar ? Märkligt barn. Tyckte kanske det var skittråkigt.
Nu blir det en kopp kaffe innan jag drar igång med städningen.

Kallt igen

Halv sex var det 11 minusgrader ute . Nu hoppar det från + till - dag för dag. Våren är på gång i alla fall och den värsta blåsten har visst lagt sig. Nu är klockan tjugo över sex. Jag har rastat hundarna (dom små) tagit dagens första näve av gott och blandat och druckit kaffe med knäckemacka till. Skall väl, som vanligt, inte göra något speciellt. Hu, vad tråkigt det låter! Lite dammsugning (som vanligt) och matlagning (också som vanligt)men det är nog allt jag pallar med i dag. Yngsta dotter kommer ner efter jobbet. Skulle hämta något, tror jag, och hämta ut mina sömntabletter på apoteket. Varm smörgåstårta till kvällen? Kanske. Nu, mer kaffe. Återkommer.

Söndag

Klockan är snart halv åtta. Hundarna har varit ute och Zacke är inne hos sig, i väntan på sin husse. Jag har ätit frukost, tagit min medicin och druckit två muggar kaffe. Någon vilodag blir det inte idag, trots att det är söndag. I går bjöd jag upp son och sambo på kåldolmar och i dag kommer Sävsjösonen med äldsta dottern och skall äta middag och hälsa på farmor. Grannsonen är antagligen hemma så det blir till att laga mycket mat. Stor skillnad har det blivit, från att laga till flera personer varje dag, till att bara laga mat till mig själv. Har jag nog aldrig gjort, om jag tänker efter.
Gårdagen segade sig fram med VÄÄRK i både höfter och rygg. Märker ingen förbättring trots att min läkare var övertygad om att jag skulle bli bättre. Lätt för den som ingen värk har, att säga så. Magnetröntgen brann visst inne precis och min läkare jobbar bara ibland. Därav strul och krångel med mediciner och det mår jag ju defintivt inte bättre av. Nej, nu får det vara slut på gnäll för i dag. Skall nog ta en kopp kaffe till innan jag bäddar och plockar. Återkommer kanske.

Fredag eftermiddag

Fredagen rullar vidare. Har alla hundar här och har nyss varit ute med dom. Något skitigt på gården, så golven ser inte alls så fredagsstädade ut. Nackdelen med töväder och hundar. Äldste sonen var hemma på förmiddagen och tog Zacke och Rambo på en långpromenad och lite spring nere på ängen. Blev dom ju inte renare av precis. Annars har det väl inte hänt så mycket i dag. Lagat lite mat och diskat. Allt kånkande, bärande och skjutande av möbler och annat, gör ju inte särskilt gott för rygg och höfter. Men det är smällar man får ta. Nu ska jag ta en kopp eftermiddagskaffe.

Våren på gång?4 mars och veckan rullar på. Nog är våren på gång, men än kan det bli bakslag. I går var den utflyttade dottern "hem" en sväng. En tur till Karlsson och apoteket stod på dagordningen. Blev även en sväng till Matmästar´n, för inköp av hundmat och lite annat smått och gott. När dottern åkt hem städade jag färdigt det jag påbörjade i onsdags. Skönt att få lite ordning i flyttoredan. Fast jag är ju inte den som flyttat.
Hade även ett snack med vårdcentralen i går om deras miss. Jag tycker fortfarande inte att en helt ny läkare kan kliva in och ändra på "min" läkares receptordinationer utan att först prata med - och träffa mig. Tycker det är väldigt respektlöst mot min läkare framför allt. Ifrågasätter all hennes ordination utan att rådfråga henne eller mig. Fortsättning följer.....
I dag kommer Lennart ett par timmar. Har blivit hunddagis här hemma. Kanske inte det jag tänkte mig, när jag fick större plats men.....
Nu skall jag i alla fall fylla på min kaffemugg. Återkommer nog under dagen.
Ps. Vitsipporna är från förra våren. Därav deras suddiga utseende.Här går det undan

Sonen ringde nyss. Allt är utplockat i stan och nu är dom på väg till Mönsterås, för att hämta upp hans motorcykel och lite annat i garaget. Jag har farit runt som en galning. Flyttat symaskinsbord och hyllor. Så nu är data/sy/gästrummet snart klart. Skall bara få in bokhyllan och sekretären, så blir det tomt i hallen. "Gästrum", förresten. Länge sedan jag hade barnbarn här som sov över. Men nu finns det plats för det också. Annars är det ju ett perfekt rum för hundar och katter.
Jag skall laga middag till hela flytthiet. Vi hade bestämt till klockan fyra. Men allting flyter på så bra, så vi flyttade fram middagen en timme. Så nu ska jag ta tag i potatisskalningen och röra ihop köttfärsen till köttfärslimpan. Återkommer kanske senare.

1 mars och flyttröra

Här ser det ut som om det har gått en tornado genom lägenheten. Rörigt och skitigt. Lite möbler här och lite grejer här och där. Yngste sonen och utflyttande dotter, packade släpkärra i går kväll. På eftermiddagen fyllde dottern bilen med ett otal flyttkartonger och åkte till sta´n för att hämta nyckel och betala in hyran.
Hundarna har sprungit runt som skållade troll och undrat vad som händer. Alltng upp och ner. Så idag blir det till att plocka och bära och plocka ännu mer. Tror jag behöver en stor mugg kaffe innan jag tar ut småkrypen.

RSS 2.0