Sommarvärmen

har kommit tillbaks. Varmt, varmt, varmt. Definitivt inget väder att baka i. Men det var precis det jag skulle göra i går. Efter att avundsjukt ha läst om supermjölet Manitoba Creame, på Kryddburkens blogg, fick jag till min glädje se att min lokala Konsumhandlare tagit hem det till sina hyllor. Tyvärr dök det upp en oanmäld kaffegäst på förmiddagen, så bakningen fick vänta. Långa utläggningar om toastolar, kökskranar och annat spännande, gjorde att jag slocknade som en klubbad oxe, när kaffegästen gått hem. Baket fick vänta till i går kväll. Men dom frallebullarna var värda att vänta på. Helt suveränt mjöl med otrolig jäskraft. Blev lätta, luftiga och stora frallebullar. Det mjölet behåller vi. Lite dyrare men väl värt pengarna.
I dag är det dammsugahundhårdagen. Har klarat av vardagsrummet och min nya svarta rya. Hund- och katthår gör sig verkligen bra mot mattan. Blir lite paus vid fläkten med jämna mellanrum och nu blir det en kaffetår innan jag fortsätter. Återkommer, som vanligt.

MorsdagJa, så är det söndag den 29 maj och maj månad är snart slut. Hela fredagen och natten till lördag gick i värkens tecken. Länge sedan jag haft så ont. Vad det beror på? Ingen aning. Börjar i alla fall rätta till sig till den "vanliga" värken. Vaknade klockan tre i morse och har tydligen sovit färdigt. Försökte somna om efter värktablettintag, men icke. Så det får väl bli så här.
Skitväder har vi i alla fall haft och har. Känns mer som höst, när man går ut. Mig gör det ju inget eftersom jag inte är någon älskare av värme.
Hyresvärden med fru, kom ju i torsdags. Klippte gräset, grävde land och planterade lite. I går åkte dom hem igen. Skönt i och för sig men man tycker ju att lite mer kunde dom åstadkomma när dom kör ner från Kolmården. Inte särskilt långt i och för sig, men det är ju en bit.
Hittade en gammal bild på Rambo som jag får använda tills jag fått in något nytt på datorn. Måste föra över program till den nya och det tänkte jag sonen skulle hjälpa mig med. Får nog köpa till någon grej för att det skall funka. Skönt i alla fall med en dator som inte stänger av sig efter 30 minuter. Behöver inte använda speedskrivning för att hinna med.
Bakade en tårta i går. I fall det nu skulle vara så att det kommer någon på fika i dag. Yngste sonen skulle dyka upp under dagen med lille Lukas. Annars blir det nog lugnt. Skall försöka komma ut så långt så jag kan plocka lite syrener i dag. Men nu ska jag ta en kopp kaffe till. Återkommer kanske under dagen. Ha en trevlig mors dag.

Regnig fredag

Vaknade av åskknallar i natt. Small till riktigt ordentligt vid halv fyratiden. Men det är skönt med lite regn och regnat har det gjort. Ordentligt. Har nyss varit ute med småkrypen. Passade på innan hyresvärden vaknar. Han och frun kom i går eftermiddag och jag är inte särskilt intresserad av att träffa dom. Svårt att förstå vad dom säger och blir bara irriterad på allt gnäll om hur mycket pengar dom lägger ut på det här huset. Inte på min lägenhet i alla fall. Här är ingenting gjort på nästan 18 år. Förutom det vi har gjort själva. Vad dom ska göra här nu har jag ingen aning om. Men dom har börjat rensa rabatterna. Ja, ja det blir nog bra.
Yngsta dottern kom ner i går. Hade med sig en rosa snurraskkopp och sin dator. Har köpt sig en Iphone så  mamma fick ta över hennes dator med bredband. Liten, liten pluttig sak. Inte länge sedan hon köpte. Jag hade ju bredband kontant och nu blir det abbonemang. Och det ställer till med en del små problem. Alla bloggar och sidor jag brukar gå in på, ligger på den andra datorn. Plus alla bilder. Hur gör jag med det? Flyttar över. Hur? Får mixtra lite så kommer jag väl på det också. Största fördelen är en dator som inte stänger av sig efter 30 minuter.
Yngsta sonen dök också upp i går. Hade varit till medicinmott. i Kalmar och svängt in på IKEA och köpt en matta till mitt vardagsrum ihop med lillasyster. Morsdagspresent som jag önskade mig. Har en vit rya, som blir skitig så fort man lägger på den, men snygg är den. Nu har jag en svart. Tänk vad hundhåren skall synas bra.
Nu blir det kaffe och sen skall jag köra igång och städa lite. Återkommer.

Onsdag, slappardagI dag blir det inte så mycket gjort. Gjorde för mycket i går och det får jag naturligtvis lida för i dag. Har i alla fall bäddat trots att Rambo inte ville flytta sig från sängen. Ser ni honom?
Tog ett varmt bad i går kväll för att mjuka upp onda leder. Börjar bli svårare och svårare att ta sig i och ur badkaret. Duschkabin efterlyses. Blir bra när jag flyttar.
I lördags var L upp med ägg och det blev ett par timmars taigensnack. Måndag var LM upp en sväng och fick rabarber. Kan ju inte göra så mycket med dom pga sockret, så då kan jag lika gärna ge bort dom.
Annars trillar väl dagarna på som vanligt. Måndagkvällen var det ett jäkla liv i trappen. Nå´n ny stjärna som var hos grannen och tydligen blev utslängd. Förde ett jäkla liv i trappen och utanför. Nu är sommaren här med allt vad det innebär. Är inget trevligt ställe att bo ensam på när den perioden kommer.
Skall i alla fall försöka ta mig ner till affären. Behöver handla lite småplock. Men först blir det lite kaffe och en macka. Återkommer.

Fredag den 20 maj

Näst äldste sonen fyller 37 år i dag. Inte länge sedan han var en liten lintott med änglahår, som han hatade som pesten, när han växte upp. Försökte till och med stryka det rakt.
Hade tänkt städa i dag men höger höft vill inte det jag vill. Väntar ju inte kungabesök så städningen får jag ta en annan dag. Pratade lite med L på FB i morse. Skulle eventuellt komma upp i dag efter skolan och ta med sig ägg.
Yngsta sonen med sambo och son kom uppklivande i går kväll med ny barnvagn. Lille Lukas har redan börjat gå i pappas spår. Pappa byter bil och Lukas byter barnvagn. Smidigare än den förra. Både sitt- och liggvagn i ett.
Gamla Vita var tjurig i morse. Svea, min röda katt, hoppade upp i sängen för nära mig och det skulle hon inte gjort. Vitas attack slutade med att hon såg ut som jultomten. Hela munnen full med långt katthår. Så tjusig.
Har i alla fall bäddat och diskat på morgonen. Och varit ute med hundarna. Lite knepigt när det är problem att få med sig benet. Men jag har ju inga tider att passa och dagen är lång.
Nu skall jag köra igång perkulatorn och dricka litet kaffe innan jag skall gå ut nästa gång. Återkommer.

OnsdagSov gott och länge i natt. Mår bättre när medicineringen är som vanligt. Utan läkare får man sköta doseringen själv.
Min lilla tant fick spelet i går kväll och började jaga Issa helt själv. Annars hänger hon ju alltid efter Rambo. Han hade gått och lagt sig under täcket och var inte alls intresserad av någon kattjakt. Men efter flera vändor genom köket och hallen fick dom igång honom också. Snacka om racerbana. Fick stoppa dom till slut. Nå´n ordning får det väl vara.
Var ner till affären i morse och köpte kuvert. Skall skicka iväg lite post, hit och dit. Passade även på att köpa lite benfri fläskkotlett i bit, som jag har skurit upp och paketerat i lagom portioner till mig. Nu tänkte jag dammsuga och få lite ordning innan resan in till Högsby. Återkommer.

Syttende mai

Här har inte varit något firande i dag. Har tagit det väldigt lugnt. Tog lite spray och vilade nästan hela dagen förutom hundkissning och posthämtning. Yngsta sonen kom upp en stund på eftermiddagen och så i kväll. Har börjat komma på kvällen för hundrastning, vilket mottages tacksamt. I kväll vågade alla hundarna gå ut i alla fall. I går kväll blev alla tre stående nedanför trappan, bredvid min rollator. När sonen puttade på dem backade de ännu mer. Det satt en stor humla vid ytterdörren och surrade. Farligt, farligt. Alla tre tryckte sig mot väggen och blängde när dom gick förbi. Modiga mindre män. Och kvinna.
I morgon blir det skjuts in till Högsby för den vanliga påfyllningen av förråden. Lille Lukas ska till BVC och träffa doktorn och då hinner jag handla under tiden.
Nu är det kattjakt under sängen. Både Rambo och Issa är på hugget. Men det är Issa som retar upp dom. Jag skall ta min medicin och en macka. Sen blir det sängen. Återkommer.

Så var det söndag igen

Värk hela dagen igår. Yngsta sonen kom på eftermiddagen och kvällen och tog ut smågrisarna. Ner för trappen gick bra, men uppför var ett helsike. Han hade varit till Gösjön med Lennart och sambons pappa med hund. Rambo fick inte följa med den här gången. Sigge, pappans hund, är nämligen rädd för Rambo???? Sigge är en korsning mellan leonberger och nånting annat stort. Större än Lennart och inte mer än drygt halvåret. Lite småkul faktiskt. Sonen hade med honom hit, när han var lite mindre, men ändå större än Rambo. Han tvärnitade utanför dörren och vägrade gå in. Bra att ha en stor vakthund. Inte rädd för nånting. Satte sig ju i respekt hos L:s schäfer när vi var där. Hon vågade inte komma i närheten av honom. Är nog som det sägs om chihuahua, stor hund i liten kropp.
I dag är inte värken så intensiv. Sov faktiskt till halv åtta med undantag för en liten medicin och värktablettvända vid halv sex. Nu har jag dammsugit lägenheten, bäddat och diskat. Rolands och Lasse Stefans snurrar på CD:n. Brukar nästan aldrig ha den igång. Men det går lite lättare att städa med lite musik. Nu blir det lite kaffe innan jag kliver in i duschen. Trevlig söndag. Återkommer.

Alla sätt är bra......När min "mamma" hälsar på, kan jag ligga hur obekvämt som helst. Bara jag får ligga i hennes knä.
I går rullade det på som vanligt. Sonen med sambo och son, hade bjudit in sig själva på middag. Köttfärslimpa med sås och potatis, blev det. Lille Lukas sov som vanligt. Väldigt lätt att ha den pojken med sig. Sover hela tiden. Men den tiden är snart förbi. Ack så fort det går. Äter och växer så det knakar.
Blev ingen större helgstädning i går. Mest plock och ännu mer plock. LM kom upp i torsdags med en massa innerkrukor. Många var det och inte i plast. Jag har delat och planterat om mina bajonettliljor, som varit på väg att spränga krukorna. Enkla att dela på och av en växt, blev det sju nya. Har inte delat på alla än. Men det kommer.
I dag blir det väl inget särskilt gjort. Dammsuga kanske. Nu blir det i alla fall mer kaffe. Återkommer.

Lite svalare i dagSkönt väder efter regnet. Åskmolnen börjar komma in över Berga igen, så det blir nog en ny omgång.
I går blev det ett par vändor ner till tvättstugan + lite dammsugning och golvtorkning. Det får jag dessvärre lida för i dag. Ont, ont, ont. Men det får la gå ändå. LM kom upp en stund för kaffedrickning på förmiddagen. Hade med sig två muggar och två skålar från Konsum. Dom kör visst nå´n drive för sitt blå-vita just nu. Lite häftiga faktiskt. Fick också två lila badlakan, två vita handdukar och två gröna gästhandukar. Hon är mycket för att köpa och ge bort. Svårt att säga nej eftersom hon blir så ledsen om man inte vill ta emot. Brukar ge henne lite smågrejer som jag har hemma och som hon har sagt att hon skulle vilja ha.
I dag blir det inte så väldigt mycket gjort. Skall baka lite bröd tänkte jag. Källarfranska. Gott att ha till morgonkaffet.
Rambo och Vita ligger i solen vid hallfönstret. Kan vakta dörren samtidigt som dom solar. I går träffade dom två små kompisar när vi var ute. En av dom, som också heter Rambo, blev väldigt kär i Vita. Men hon är som sin matte. Hugger direkt om nå´n kille kommer för nära. Spelade ingen roll hur mycket han pep och skällde. Hon nöp till honom ordentligt. Duktig Vita.
Nu skall jag bädda och diska. Återkommer.

Ja, så var denna dagen slut

Det enda som väntar är sängen. Har tagit det väldigt lugnt i dag. Hade inte så många värktabletter att spela med, men Oskarshamnsdottern var till apoteket i stan och hämtade ut ett par hundra. Efter sju sorger och åtta bedrövelser verkar det som om läkaren läst min journal och faktiskt skrivit ut det jag behöver. Undrens tid är kanske inte förbi.
Rambo följde med sonen, med familj, ner till Gösjön för ett litet kvällsdopp. En liten lagom promenad på ett par kilometer. Lennart älskar ju att bada och kan vara i hur länge som helst. Rambo däremot är lite mer försiktig. Går ut en bit och blöter benen på sin höjd. I dag gick han lite för långt ut och fick vatten på sin lilla snopp. Så han gick runt i vattnet och sköt rygg som en katt för att inte blöta ner familjeklenoderna. Trodde han skulle vara trött när han kom tillbaks flämtande och med tungan som en slips. Inte. Så fort han fick syn på Issa försvann tröttheten direkt. Blev värre jagande än vanligt. Nu tror jag det blir en snabbdusch innan jag hoppar i säng. God natt och sov så gott. Återkommer under morgondagen.

Sommar och läkarbrist

Varmt redan när jag gick ut med hundarna vid sjutiden i morse, och varmare blev det under dagen. Gillar inte värme. Vita har också varit lite slö i dag. Har till och med legat på golvet och sovit och det hör inte till vanligheterna. Rambo däremot, som är en äkta mexikanare, låter inte lite värme påverka jakten på Issa. Snarare tvärtom. I dag har dom varit vildare än vanligt.
Ringde vårdcentralen på förmiddagen för att beställa en tid för genomgång av mina mediciner. Brukar gå in på mina vårdkontakter och förnya mina recept. Eftersom det varit olika läkare som skrivit ut medicinerna har dom skrivit ut och skrivit in, ändrat doseringar och bytt mediciner. Tyckte det skulle vara bra att prata med "min" läkare om detta. Därav samtalet till vc. Någon tid kunde jag inte få eftersom min läkare har tjänstledigt. Den andra läkaren som jag haft ett par gånger, både i Högsby och Mönsterås, var på kurs denna veckan och gick på semester nästa vecka. Dom skulle ju få in läkare men hade inte fått namn på några än, så om jag kunde återkomma om någon vecka eller så. Javisst. Men värktabletter behöver jag i alla fall eftersom mina snart är slut. Diskussionen som följde efter det, ska jag inte ens gå in på. Tror inte vi pratade samma språk. Dessutom hade dom lagt om hela sitt datasystem, så den lilla damen verkade inte hitta någonting alls. Skall bli väldigt spännande att se vad som blir utskrivet i morgon.
Sonen och lilla Lukas var upp en liten stund i kväll. Som vanligt sov det lilla knytet. Växer så det knakar gör han. Har gått upp ett helt kilo

8 maj och sommar

Efter frukost och medicinering tog jag hundarna med mig på en liten morgonpromenad. Utan rollatorn. Lite svårt att gå med tre hundar och rollator. Lite svårt att gå med två hundar också. Rambo skall helst gå före mig, vilket han inte får, och Vita skall sega på i kölvattnet. Ingen vän av promenader den. Blev väldigt många stopp på hemvägen. Gick nog liiite för långt. Blir galen av att inte kunna göra det jag brukar kunna göra. "Min" doktor pratade om att byta ut höftlederna. Skulle underlätta enligt henne. Slipper jag värken och kan jag ta mig fram lättare? Ryggen går inte att göra något åt, så det får jag leva med. Slutgnällt för i dag.
Får besök till elva-kaffet och så kommer Lennarts husse hem framåt kvällen, som tur är. Lennart är väldigt ledsen och ändå har han bott här i sin barn- och ungdom. Han har inte ätit så bra dom här dagarna, men det tar han snabbt igen.
Gårdagen segade på rätt bra. Förutom hundrastning och matlagning, hände det inte så mycket. I dag blir det lite dammsugning när Lennart åkt hem. Kan behövas. Ligger rätt mycket hundhår på golv och möbler.
Nu skall jag ta en kopp kaffe till innan plock och bäddning. Återkommer.

Solsken igenI dag är det fredag och jag har absolut ingenting att göra. Är så skönt att allting är rent. Tänkte dammsuga idag inför helgen, men eftersom jag ska vara hundvakt åt gamle Lennart, är det inte så stor idé. Han fäller visserligen inte så kopiöst som sin bror Zacke, men fäller gör han ju. Lennarts husse, ska på kryssning till Polen, med jobbet. Sambon och lille Lukas skall till mamma/mormor i Åseda och jag skall alltså vara hundvakt. Nu är Lennart ingen jobbig hund som skäller och stimmar runt. Han går och lunkar i sin egen lilla värld. Bryr sig inte, om varken katter eller andra hundar.
Äldste sonen hade kollat upp det här med hundarnas kliande, som peppar, peppar, försvunnit. Kan vara jordloppor tydligen. Har aldrig hört om det förut men, man lär så länge man lever. Han fick i alla fall namnet på ett supereffektivt shampo, som jag naturligtvis glömt namnet på. Dyrt var det, 179 kr flaskan, men tydligen väldigt prisvärt. Nu fick vi ju stopp på kliandet med ett något billigare shampo, men det kan ju vara bra att veta att det finns effektiva medel. Skall tydligen hjälpa till viss del mot fästingar också. Har inte haft så stora problem med fästingar på dom små. Tror Rambo har haft två sammanlagt, under tiden vi haft honom. Vita kanske tre. Ändå är dom ju hela tiden på gräsrotsnivå. Kanske är för små för fästingarna. " Den lille, kan det inte vara mycket blod i. Inte värt besväret."
Nu ska jag i alla fall fylla på min kaffekopp. Återkommer.

Onsdag kväll 4 maj

All tvätt klar och hela lägenheten städad. Mattor, täcken, överkast, lakan och kläder hänger på tork överallt. Golven och möblerna är dammsugna. Dammtorkat och alla golv + trappen är svabbade och rena. Så skönt att fått hälp med en riktig genomgång. Hundarna blev badade med ohyreshampo i går kväll och har helt slutat med sitt infernaliska kliande. Jobbigast för dom var nog att stå i badkaret i sju minuter innan shampot sköljdes bort. Frös så dom skakade. Både Rambo och Vita var rejält skitiga. Kan ju vara därför dom kliat sig. Nu är dom i alla fall rena och fina och har även fått klorna klippta. För säkerhets skull blir det ett bad till om en vecka.
Nu är det väl i stort sett bara sängen som väntar. Nybäddad och skön. Bara lite kaffe först. Återkommer i morgon.

Snöoväder

Herre je vad det har snöat i dag. Stora julaftonsflingor som bara vräkt ner. Tur att det försvann lika fort. Lite märkligt med snö i maj, men vi åkte in i ett snöoväder pingstdagen 1981, mellan Gamleby och Västervik. På väg hem från ett kusindop i Norrköping. Finklädda i sommarklänning(jag) och lätta sommarkläder. Motorcyklar stod i långa rader efter vägen. Dålig sikt på grund av all snö och halkigt.
Här har det varit stora tvättardagen. Täcken och överkast hänger på tork och mattor ligger i maskinen. I morgon blir det storstädning, men nu skall småkrypen bada. Återkommer.

Färdigflyttad

Ja, inte jag då, utan sonen. Själv får jag väl vänta ett tag till. Nu har jag skurit upp köttrens från restaurangen och packat i plastpåsar till hundarna. Säkert fem kilo den här gången. En del maler jag ner och blandar med torrfoder och en del skär jag i bitar och har som godis och lockbete. Inte alltid dom lyssnar på mig när vi är ute. Den här gången var det i alla fall ugnsstekt och klart. Förra gången fick jag över tio kilo rått kött, som skulle göras i ordning. Har väl inte kommit så långt i plockandet. Går och småpular lite. Diskat och torkat av i köket. Hundarna ligger som döa sillar. Lennart vid dörren och väntar på sin husse, som kör flyttlass. Har börat plocka ihop alla täcken och överkast, som skall tvättas. Allt som hundarna brukar ligga på måste tvättas, ifall det är några loppor eller löss, som kryper runt. Märkligt nog har det inte varit något kliande i dag. Nu blir det kaffe och en macka innan jag fortsätter.

Vinter ?????I går kväll när jag var ut med hundarna, snöade det. Grannen fick skrapa bilrutorna, innan han åkte till jobbet i morse. Vart tog sommarvärmen vägen? 
I dag flyttar äldste sonen till Kalmar. Hans lillebror kommer klockan åtta för att hjälpa till. Så nu blir det inget hunddagis här längre.
Dottern dyker upp framåt eftermiddagen för att vara behjälplig med städ, tvätt och hundbadande. Alla hundarna har kliat sig något kopiöst. Blir galen på dom. Har inte sett någon ohyra, men bäst att vara på den säkra sidan. Skitiga är dom i alla fall.
Sovit dåligt i natt också. Fast hundarna är små, tar dom en väldigt stor plats i sängen. Flytta på sig. Skulle inte tro det. Är det någon som får flytta sig, är det i så fall jag. Varmt blir det visserligen men ack så trångt.
Nu blir det kaffe innan småkrypen vaknar och skall ut. Återkommer.


Tillbaka!!!!!!Värken tog överhand när värmen kom. Alla får värk av kylan, men inte jag. Men är man tvärtemot så är man. Nu har jag i alla fall kontroll över värken så lite skrivande blir det framöver.
Valborgsmässohelgen har varit något intensiv. Torsdag eftermiddag kom näst äldste sonens yngsta tjejer för övernattning hos farmor. Höll igång till klockan elva på kvällen och beställde våfflor till frukost, innan dom slocknade. Var bara att grädda våfflor på fredagmorgonen och sen var det stim med djuren fram till middagen. Köttbullar och potatis gick ner utan besvär. Klockan tre kom fadern och hämtade dom. Hann dammsuga och plocka undan innan dotter och barnbarn från Jönköping anlände. Har totalt glömt bort hur mycket energi en två-åring har. Var ju lite rörligare än sist jag såg honom. Glad och skrattade hela tiden. Inga sura miner där inte. Men lååång. Kanske förståligt med en pappa lång som en humlestång. "Lilla" N har också dragit iväg på höjden. Sjuttsingen vad barnbarnen växer.
Mycket utevistelse hela helgen. Ja, inte för mig. Passade på att andas mellan varven. Tyvärr regnade elden bort på lördagkvällen. Fyrverkeriet fick vi kolla på genom balkongdörren. Söndagen blev det mest plock inför hemresan. Yngsta dottern kom från stan för att hälsa på sina syskonbarn och äta middag. Hjälpte mig med dammsugningen när Jönköpingsborna hade rest. Trött, trött, trött. Somnade och sov ett par timmar, både jag och hundarna. Nu är det lugnt i alla fall. I dag blir det inte så mycket gjort. Onsdag kommer dottern från stan och hjälper mig med stortvätt och vårstädning.
Nu blir det i alla fall kaffe innan ag fortsätter att göra ingenting. Återkommer.

RSS 2.0