Det närmar sig julJa i alla fall första advent. Yngsta dottern kom ner i torsdagskväll för att hjälpa mig med gardinupphängning och bära in alla julsaker från förrådet. Fredag var vi in till Högsby och shoppade loss ett par timmar. Det fick jag så klart lida för på lördagen. Efter att ha burit in alla lådor med julsaker och säckar med tomtar, undrade dottern hur jag skulle få plats med alla tomtar. Få plats??? Jag har bara, runt 200 tomtar som skall få plats i en tvåa. LM har 2000 i sin tvåa. Så det blir nog inga problem.
Smågrisarna blev badade och fick manikyr/pedikyr i fredags kväll. Hu så skitiga dom var. Ingen av dom älskar ju precis vatten.
Annars har veckan varit som vanligt med ständig värk och nattligt travande. Har struntat i middagsvilan för att testa om det hjälper. Icke. Snarare tvärtom. Men nu blir det i alla fall tomteplock och julpyntning, närmaste veckan. Förr gjorde jag allt dagen före julafton och plockade ner allting efter nyår. Nu vill jag ha allt klart till första advent och sen får det vara kvar till tjugondagknut. Ingen idé att plocka upp ett par hundra tomtar för en vecka.
Nu kaffe och medicinering. Återkommer.

Brist på patienter ??

För ett par veckor sedan fick jag en tid på urologen för en cystoskopi. Avbokade, eftersom jag tyckte det var onödigt. Ett par dagar senare fick jag en ny tid, som också avbokades. Förra veckan ringde en dam från urologen och ville boka in en ny tid, vilket jag avböjde. I förrgår ringde överläkaren på urologen och ville att jag skulle komma in i alla fall. Alla försök att förklara att jag mådde bra och inte kände något större behov att göra en undersökning, hörde han inte. Bara malde på att jag skulle komma in. Till slut fick jag lova att ringa upp och boka en tid när jag kunde ordna skjuts. Annars hade jag väl suttit i telefon fortfarande. Har Kalmar lasarett brist på patienter, eller?
Har inte gjort hälften av allt jag föresatt mig att göra. Kommer alltid något emellan. Städning i dag, men lusten försvann ut genom dörren. Har druckit kaffe och rastat hundarna, men sen tog det tvärstopp. Måste i alla fall köra en vända med dammsugaren. Såå mycket löv i tvättstugan.
Nu märket jag att städlusten smet in genom dörren, bäst att passa på innan den försvinner igen. Återkommer.

Onsdag den 9 november

Jaha ja, så var jag tillbaks. Har haft en infernalisk värk i höfterna en längre tid. Så datorn har inte stått högst på prioriteringslistan. Haft fullt upp med att klara av dagen och hundrastningen. I måndags var jag i alla fall med dottern till vårdcentralen. Hennes knän har ju spökat sedan hon var liten. Men nu hade dom en läkare, som kunde fixa till det. Hennes muskler är felvridna och behöver vridas rätt. Vilket han också gjorde. Gjorde jäkligt ont, vill jag lova. Hoppas nu bara att detta hjälper. Hon skall tillbaks om tio dagar för en till "tillvridning". Då skulle det visst inte göra lika ont. I alla fall så visade han oss bilder på musklerna och hur allt hängde ihop. Allting han sa om hennes besvär verkade fullständigt logiskt. Så nu är det bara att hålla tummarna. Han visade också skillnaden på mäns och kvinnors lårmuskler. Eftersom vi har bredare bäcken än män, har vi en helt annan vinkel på våra muskler. Därför är kvinnor inte gjorda för att springa. Vi är gjorda för att sitta. Var väl det jag visste. Motionsslingan, släng dig i väggen. Här skall sittas.
I går kom L ner en stund på kvällen. Det var lääänge sedan. Gjorde i alla fall ett bra byte. Jag hade ett hundgaller till bilen, som hon ville ha och hon hade en pall, som jag ville ha. Helt perfekt.
I dag skall jag försöka komma ifatt med allt som kommit efter. Plocka upp och plocka ner. Börja städa inför första advent och ringa "tomtemor i skogen" om en tomte jag vill köpa. Nu är det hundrastning på programmet. Återkommer nog under dagen.

RSS 2.0