Ännu en fredag

Veckorna bara rasar iväg. Tyckte vi nyss gick in i september och nu är det snart oktober. Har sytt färdigt gardinerna nu på morgonen. Med slinkigt tyg och krånglande maskin var det nära till sammanbrott. Att jag dessutom har en hund som "sjunger" hela dagarna, gör det inte bättre. Grannens tik + alla andra tikar i området löper och Rambo har panik. Kan inte slappna av för fem öre. Jättejobbigt för honom (och för mig). Piper och gnäller. Kommer det en hund när vi är ute, blir han skogstokig. Ylar, skriker och gnäller. Inte roligt. Så nu kollar jag läget väldigt noga innan jag smyger ut med honom. Pratade med dottern igår så hon skulle beställa tid för kemisk kastrering. En spruta räcker ett halvår och funkar som en vanlig kastrering.
I dag blir det väl lite städning. Hela tvättstugan och halva köket är fullt med björklöv. Yr in så fort man öppnar dörren. Förhoppningsvis blir det lite trädgårdsarbete i helgen. Få lite upprensat och i ordning. Nu blir det kaffe, som vanligt, innan dammsugaren kommer fram. Återkommer.

Rambos andra lilla människaLille Lukas var på en snabbvisit i går. Lika glad och pratig som vanligt. Yngsta dottern var och hämtade sin dator. Behöver den nu när hon fått fast anställning. Efter sju års harvande för Oskarshamns kommun. Inte en dag för tidigt. Så nu blir det semester nästa år och då skall hon lära Rambo "free style". Lycka till.
I dag blir det nog inte så mycket gjort. Har ONT, ONT, ONT. Skall i alla fall lägga upp fyra gardinlängder, så jag slipper ha dom släpande på golvet. Lite matlagning och plock, blir det väl också. Som vanligt.
Börjar i alla fall med en kopp kaffe. Återkommer.

Två äkta o en falsk


Ja, så var jag tillbaks efter ett låångt uppehåll. Håller fortfarande på att boa in mig. Har inte fått den där speciella hemkänslan än. Ändrar och flyttar runt. I går var jag på vårdcentralen. Har gått med blod i urinen i ett par veckor, som jag motvilligt skulle kolla upp. Drar mig för att gå till läkaren, eftersom det alltid är, eller blir en massa annat än det man söker för. Jo, då. Symtom och behandling som urinvägsinfektion, men inga bakterier i urinen. Bara blod. Så nu blir det njurröntgen och besök hos urolog för cystokopi? Isch!! Dessutom hade vi den vanliga disskutionen om mina värktabletter. Att de är beroendeframkallande. Ja, och ? Har ätit dom i tjugo år och får fortsätta äta dom i åtminstone tjugo till, för värken blir jag inte av med. Snarare blir den värre. Så vad sjutton spelar det för roll om dom är beroendeframkallande? Jag är beroende av dom för att överhuvud taget fungera.
Har nyss kommit in efter morgonpromenad med hundarna. Grannens tik löper, så det är ett förskräckligt gnällande på Rambo. Men det lugnar väl ner sig. Nu blir det kaffe innan jag börjar dagens omflyttning. Återkommer.

Fredag igenMina nya gardiner + benjaminfikusen jag fick av grannen.
Dagarna bara svischar förbi. Mörkt på kvällarna när jag tar sista kissrundan med hundarna. Kallt både morgon och kväll så nu är det jacka på. En del löv har börjat trilla och jag fasar för, när alla trillar av de två stora björkarna som står utanför. Får redan in mängder i tvättstugan. Annars rullar dagarna på som vanligt. Känns mer och mer som hemma och jag trivs jättebra i min lilla marklägenhet. Går fortfarande runt och pillar och plockar. Flyttar lite här och ändrar lite där.
Smådjuren har vaknat och varit ute på en kissrunda. Många hundar ute på morgonen, så det blir lite skällande och mufflande. Vita morrar och det låter som en gammal dörr som knarrar. Grannens katt, kom över gården när vi kom tillbaks och det är inte populärt. Skall inte vara några främmande katter på våran gård. Det var likadant där jag bodde förut. Grannens katt blev bortjagad direkt.
I dag blir det lite städning och om något av barnen dyker upp, lite inköp på Konsum. Annars blir det lugnt. Nu skall jag fylla på med lite kaffe innan jag kör igång. Återkommer.

Fredag den 2 september

Nu är det i alla fall höst. Även om dagen har gett oss riktig högsommarvärme och ett par åskknallar. I dag var det shoppingresa till Oskarshamn. Dottern kom redan i går eftermiddag och putsade alla mina fönster och bytte gardiner i samtliga. Jag fick nya gardiner till vardagsrummet, så snygga. Snäll dotter handlar ofta till sin gamla mamma. I stan blev det Shalom, Miljöhuset, Liedel, Netto och Buketten. Efter det blev det lunch/middag på McDonalds, innan hemresan. Regnade när vi kom hem, så det blev en timmes vila innan vi tog en snabbtripp till Konsum. Mjölk till kaffet och barnbarnen som kommer och äter i morgon. Det blir lasagne, som jag kan förbereda på morgonen. Blir vädret bra, blir det en liten sväng ner på Bergadagen. Inte mycket att hurra för, men.....Nu är det i alla fall sängen som hägrar. Är något trött och har en infernalisk värk. Så jag säger god natt och återkommer i morgon.

RSS 2.0