Söndag morgon 19 februariLugnet har lagt sig över Berga efter en intensiv helg, med besök från Jönköping, 30-års kalas och månadsinköp. Rambo har varit en lycklig hund. Han fick som synes, besök av sin favoritmänniska. Lika lycklig som han varit, lika olycklig är han nu när dom har åkt. Piper och springer till dörren. Kan inte slappna av. Dom kan ju komma tillbaks. Så natten har varit rätt störig. Inte mycket sömn. Upp och ner ur sängen, minst femtioelva gånger. Hoppa ner, inga problem. Upp är värre. Blir han inte upplyft, så blir det pip och gnäll och "prat". Jobbigt!! Ja,ja han lugnar väl ner sig så småningom.
I dag blir det i alla fall städning av lägenheten. Skulle gjort det i går kväll men var för trött. Så nu ska jag dricka en kopp kaffe till innan jag kör igång. Återkommer.

Söndag 12 februariSnart har halva den här månaden gått och våren närmar sig. Om inte med stormsteg så i alla fall lite smygande. Ute snöar det ordentligt och har gjort så sedan i morse.
Veckan har lunkat på ungefär som vanligt. Fick till och med värme i torsdags. Vaktis var förbi för att kolla så att elektrikern hade varit här och fått igång pannan. Upptäckte att jag hade haft besök av rådjur, nästan uppe på trappen på framsidan. Lite mysigt faktiskt. Har ju sett dom på baksidan. Mindre mysigt var kanske att han även upptäckte spår av vildsvin, som varit lika nära. Trodde han skojade trots att jag såg spåren. Letade på nätet för att förklara det med något annat, men helt klart var det vildsvin. Om nu ingen av grannarna har en gris som smitit.
Fredag morgon fick jag ett oväntat och väldigt roligt telefonsamtal. Min halvsyster, som jag inte haft någon kontakt med på säkert tjugo år. Mycket att prata om, så en och en halv timme bara visslade förbi. Skall definitivt fortsätta hålla kontakt. Nå´nting bra med Fb, trots min avoghet.
I morgon står röntgen på programmet. Yngsta dottern kommer ner i kväll för att köra mig i morgon bitti. Hoppas inte vädret blir för dåligt.
Nu står kaffe på tur innan hundarna skall ut. Återkommer.

Torsdag 9 februariNågot kyligt här inne i dag. Pannan la av i går så natten har varit kall. Pyjamas, raggsockor, dubbla duntäcken och två hundar. Så klarar man kylan. Vaktmästar´n kom i går kväll och fick i gång den. Trodde vi. Men så enkelt var det inte. I morse kom han och höjde temperaturen och nu börjar det bli varmare. Ute har det snöat och snöar fortfarande. Måste troligtvis ut och skotta om det inte kommer någon snöröjare.
L var hit i går med ett flak ägg, så nu klarar jag mig ett tag.
Äldste sonen med huliganhundarna kom i fredags och stannade till lördagen. Phuu!! Söndagen gick alltså åt till att dammsuga hundhår. I massor. I dag blir det inget särskilt gjort innan det blir varmare. Köra en maskin tvätt kanske och laga middag. Men nu blir det kaffe.

1 februari

I dag fyller min äldsta son 40 år. 40 !!!! Herre min je. Han är snart ifatt mig. Inte klokt vad tiden har gått.
De sista nätterna har varit skitjobbiga. Höfterna värker mer när jag ligger ner, så jag får väl börja sova stående. Det känns som benbitar som skaver mot varandra. Mest på vänster sida. Spelar ingen roll vilken sida jag ligger på. Gör lika ont vilken som. Förut kunde jag lägga mig på rygg men det funkar inte längre. Enda sättet är att gå upp och trava lite. Inte för mycket, för då gör det ont för det.
Skall i alla fall försöka baka en liten laddning bullar. Sen blir det nog inte så mycket mer. Promenaden, med hundarna, i söndags blev nog lite i längsta laget. Fick lida för det i måndags och det var inte roligt. Nä, nu får det vara slutgnällt för i dag. Kan i alla fall inte sitta still längre. Kaffe och sedan bulldeg. Återkommer.

RSS 2.0