Många dåliga dagar och nätter

Har inte haft, varken energi eller inspiration för att skriva och uppdatera bloggen. Dagarna har bara varit transportsträckor till kvällen, när jag kunnat gå och lägga mig och försöka sova bort allting. Trots att jag varit trött, har värken gjort att jag ändå inte kunnat sova. Sömn- och värktabletter har inte fyllt någon funktion alls. Har kommit fram till att, den psykiska smärtan har byggt på den fysiska, så inga värktabletter i världen har hjälpt. Vågar inte stoppa i mig hur många som helst heller. Blir seg och slö om jag tar för många. Funderat på att beställa tid hos en psykolog, men vet ju vad problemet är och att jag måste komma ur det, så vet inte vad en psykolog skulle kunna hjälpa mig med. Har ingen större lust att vända ut och in på mig själv inför en vilt främmande människa, som inte har en aning om hur det känns att förlora ett barn. Man måste ha varit med om det för att förstå. Just nu vill jag bara att vardagen ska fungera något sånär som vanligt och jag vet att jag kommer dit så småningom. Dom dagar som känns för jäkliga får jag kämpa mig igenom. Det blev lite för mycket på väldigt kort tid och jag kan knappast räkna med att det ska gå lika snabbt att komma igen.
Saknar dig Gösta även om du kommer och hälsar på ibland. Mår alltid lite bättre efter dina besök och jag vet ju att jag kommer att träffa dig igen. I går kände jag att jag fick tillbaks lite av mitt gamla jag och den känslan sitter i i dag även om det är väldigt tidigt på morgonen. Har inte sovit så många timmar så nu får jag köra i gång perkulatorn och få lite kaffe. Återkommer.

Ingen ork eller energi

Blev ingen film i söndags pga regnet. Tompan kom en sväng efter jobbet i går, men blev ingen film då heller. Hade glömt den hemma. Men roligt med besök av barnen och Tompan träffar jag inte så ofta. Kontakten mellan oss blir bättre och bättre från att ha varit nästan obefintlig ett tag. Varför det blev så vet jag faktiskt inte, men är glad att det har blivit så mycket bättre.
Väntade på Ullis, som skulle komma ner nu när hon har en veckas semester. Så ringer hon och berättar att hon haft inbrott i bilen. Tändningslåset sönderbrutet, cd-skivorna borta men cd:n kvar. Hon hade inbrott för ett tag sen, då tog dom bara växelpengar. Bilen var låst när hon kom ut, så hur dom tog sig in är en gåta. Likadant förra gången. Hon har en särskild anordning till tändningen, så den går inte att tjuvkoppla. Tur det annars hade bilen varit väck. Nu skulle hon ringa polisen. Så vi får väl se vad som händer.
Själv har jag ingen ork eller energi alls. Ingen lust till nånting. Kunde jag, skulle jag ligga i sängen hela dagarna. Ullis säger att jag har fallerat efter att Gösta dog. Ligger nog nånting i det kanske. När han gick bort och Emma och Lukas flyttade, var det som om luften gick ur mig. Behöver kanske prata med en psykolog eller nå´t. Eller också rättar det till sig när vädret blir sämre, så man kan andas.
I dag är det onsdag. Ullis kom med buss idag och hade handlat lite när hon kom. Hade helt slut på det viktigaste. Mitt rökkverk. Fick tillbaks lite energi. Bäddade rent, dammsög och torkade golven. Känner mig inte lika orkeslös i dag. Kan det bero på vädret? Inte den tryckande värmen som varit. Åska, regn och hagel är bättre för min värk.
Inget väder som hundarna gillar dock. Kryper hellre in under täcket och gömmer sig. Nu är det i alla fall kväll. Har bara disken kvar att ta hand om. Men först blir det lite kvällskaffe.

Söndag morgon

Natten har varit ett rent h-vete. Värk, värk, värk. Uppe och fyllt på med värktabletter, vilket naturligtvis dragit med sig den infernaliska klådan. Vaknade första vändan klockan ett. En halvtimmes sömn på det och sen lögn att somna om. Vågar inte skicka i mig hur mycket piller som helst, så vi får väl se hur seg dagen blir.
 
 
 
 I eftermiddag kommer i alla fall sonen för en filmeftermiddag. Ville se "Mammas pojkar" med sin mor. Det blir nog skoj. Har en svag aning om att Mia Skäringer är med i den och hon är ju helrolig.
Fredagen bjöd på ett oväntat besök. En fd "vän" dök upp helt otippat. Bröt kontakten med henne efter Göstas begravning. Blev fruktansvärt besviken på både henne och hennes son. Ingen av dem kom på begravningen, trots att vi känt varandra och umgåtts i många herrans år. Dessutom hörde jag rykten om att hon inte ville ringa mig eller komma hit, eftersom jag bara pratade om Gösta. Ja, det kanske jag gjorde, men inte till henne eftersom vi inte pratat sen före begravningen.  Nu fick jag i alla fall tala om hur jag kände och tyckte och hon bad om ursäkt, vilket gudarna skall veta, inte är något hon gjort särskilt ofta. Ryktet om vad hon sagt, redde vi ut. Men vi får väl se vad som händer. Hon hade i alla fall sin hund med sig, en schäfertik, som är skiträdd för Rambo. Och nu fick hon både Rambo och Vita på sig. Vita vaktar ju mig och Rambo vaktar huset. Han gick till och med och hämtade sin matskål, för han tyckte hon låg lite för nära den. Lite lekinviter kom han med efter ett par timmar, men hon var lite för rädd för att leka med bollen. Skall försöka fler gånger så Rambo får lite social träning av att umgås med andra hundar. Han träffar ju inte så många. Ja vi får väl se hur det här besöket avlöper.
På kvällen dök hennes son och hans sambo upp med tre liter nyplockade kantareller. Hmmmm.
Nu skall jag ta och skicka i mig lite yoghurt och insulin och se om jag kan sov en timme till. Eller två. Återkommer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mina pälsklingar i nya bärnstenshalsband

 
Som påstås ska vara bra mot fästingar. Rambos syns i alla fall, men inte Vitas. Likadant men med rosa pärlor mellan bärnstenarna.. Hon är lite för långhårig för att dom ska synas, men funka ska dom göra för det. Inga fästingar på dom i alla fall. Kan ju i och för sig bero på att jag inte vågar gå i högt gräs pga ormarna, som invaderat vårt bostadsområde. Väntar på hösten och kallare väder så dom försvinner. Ja ormarna alltså.
Någon dammsugning blev det i alla fall inte i dag. För varmt. Och inget av det utlovade regnet kom heller. I morgon kanske??? Börjar bli dags för sängen, så jag säger väl god natt och "ses i morn".

Dålig uppdatering

Så dålig på att uppdatera bloggen. Skyller helt på värmen. Tar knäcken på mig helt. Just nu väntar jag bara på regn. Såg riktigt lovande ut i morse men det sket sig totalt. Till och med hundarna börjar bli påverkade. Vita äter dåligt och vill inte gärna gå ut. Rambo är lite mer dämpad än vanligt. Åtminstone dagtid. Härom natten, vid två tiden, ville han helt plötsligt ut. Inte riktigt vaken, öppnade jag och släppte ut dom. Båda bara brännde iväg. Hann se rådjuret innan både det och Rambo var borta. Vita stannde och kom tillbaks, men inte Rambo. Väckte nog hela Berga när jag skrek efter honom. Efter ett par minuter, som kändes som en timme, kom han tillbaks med nosen i backen. Ville inte lyssna och for runt bland träden nere vid vägen. Räddningen blev köttbullen jag hade med ut. Det är något han inte kan stå emot. Men det var ändå problem att få in honom. Sover ju med sovrumsfönstret öppet, så troligtvis fick han upp doften av rådjuret och därför skulle ut. Både han och Vita nosade runt som tokar när jag tog ut dom på morgonen så troligtvis hade rådjuret varit framme vid altanen. Snacka om hjärtstopp. 
I dag ska jag försöka få igång dammsugaren. Katt- och hundhår överallt. I morgon får jag besök så lite städat vill jag ju ha. Nu, kaffe.

RSS 2.0