Regnig onsdag

Inte ens hundarna kan skrapa ihop lite inspiration för att gå ut och göra det dom ska. Smyger efter husväggarna för att inte blöta ner tassarna. Mitt barnbarn Lukas, var här i går och för honom finns inget dåligt väder.
Mammas glasögon uppochner klär honom förträffligt. I går hade han regnställ och gummistövlar och passade på att klippa gräsmattan med sin egen klippare. Eftersom det var mer vatten på vägen, var det ju roligre att klipp där än på gräsmattan. Skvätter mer när man hoppar i vattenpölarna. Sen blev det saft, hembakade muffins med egenodlade smultron och neger, förlåt chokladbollar. Slutklämmen innan han tog tåget hem med mamma, blev knäckebröd med ost. Stackars lilla pojk får inget knäckebröd av, varken mamma eller offar. Kramar från min lillGösta fyller mig med energi, som räcker hur länge som helst. Nu ska jag stjälpa i mig mitt sista kaffe, kissa hundarna och uppleta kudden. God natt. Återkommern i morgon

Fortsatt måndag

Blir tokig på denna värme. Har i alla fall kört ett varv med dammsugaren. Bara torka golv som återstår. Rambo och Issa har troligen fått solsting. Far runt som skållade råttor. Vita orkar knappt titta på dom. Så här stilla är det alltså inte.
 
Hade tänkt laga mig lite mat. Men tanken på att stå vid spisen i den här värmen är inte särskilt lockande. Är väl så illa tvungen förstås. Mat och insulin ett måste. Vet inte om jag ska ta golven eller maten först. Tål att tänka på. Får ta mig en funderare på det och återkomma senare.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Måndag och ny vecka

Hösten närmar sig men fortfarande sommarvärme och med den, den jäkla värken. Regnet i går var behövligt men ack så kortvarigt. Slapp i alla fall vattna. 
Dottern ringde i går och hade mejlat över alla kort från lasarettet. Har inte öppnt dom än. Tror jag behöver landa efter helgen, som varit fruktansvärt jobbig. Även om denna natten blev kort så känner jag att jag börjar må bättre. Behövde dom här dagarna att bearbeta och sörja på mitt sätt. Är däremot inte färdig för att titta på korten på Gösta än. Även om det är bilder från bröllopet, som var en fin stund med båda familjerna, så orkar jag inte se Gösta sjuk än. Tror inte jag vill vara ensam när jag tittar på dem. 
I dag ska jag ta itu med lite plock och städning. Gå på promenad med hundarna. Dom stackarna har inte haft det lätt dom här dagarna. Men dom har inte klagat.
 
 
Stordottern ringde i går och eventuellt kommer dom ner. Nästa vecka tror jag det var. Det visar sig. Nu ska jag sätta igång perkultorn och få lite nytt kaffe. Kaffet från i går är inte så jättegott i dag. Återkommer nog under dagen.
 

Förlora ett barn

  
Undrar hur lång tid det tar innan jag förstår att jag mist ett barn. Det har gått fem månader. Fem månader med känslor som jag försöker hantera på mitt sätt. Ibland, fruktansvärt jobbigt, gråter och förbannar. Ibland glädje för att han slapp lida så länge och för att han gav oss Lukas. Men den mesta tiden är ett stort VARFÖR, skuldkänslor och ilska för att jag, hans mamma, inte förstod hur sjuk han var. Kunde jag ha gjort något? Men ingen, inte ens hans läkare, förstod. Men skall inte en mamma känna att något är fel.? Hur lång tid skall det ta?? Ilskan på läkarna är bland det svåraste att hantera. Ilskan på hans sk "vänner", som inte brydde sig innan. men som dök upp som svmpar ur jorden efter en störtskur. Ilskan på de "vänner", som inte visde honom sin respekt och kom till hans begravning. Det är något som jag aldrig kan förlåta. Mycket ilska är det.
Den här fredagen och lördagen har gått åt till att gråta och sova. Inget annat fungerar. Visst kan jag skylla på värmen, när ingenting fungerar. Tvätten hopar sig, sängen behöver renbäddas. lägenheten behöver en ordentlig genomgång, fönstren putsas. Jag lagar inte ens mat längre. Jag som älskar att laga mat.Jag tappar ord, glömmer, struntar i att svara i telefonen. Vill inte ha någon kontakt med världen utanför.
Näst äldste sonen gissde på att det är för mycket som snurrar och jag har svårt att sortera. Kan nog vara - och hopps på att det är så. Nu blir det en begravning till och jag tror inte jag orkar det. Nu hoppas jag på en hel sammanhängande sömn i natt
Väntar på korten från lasarettet, som dottern skulle mejla. Tror jag behöver dom för att kunna fortsätta bearbeta.
Har i alla fall sovit sammanhängande de sista två nätterna. Fem timmar utan avbrott. Alltid något. 1,5 sömntablett, men ändå. Man måste gå vidare. 

Skall aldrig denna värme ta slut.

Hade besök av son med två döttrar i måndags. Lite skruvande på Ullis bil. Hon kom i söndags. Blev fläskpannkaka till middag, som gillades av alla. Tyvärr uppstod ett fel till på bilen så dotra fick ta bussen hem på kvällen och sonen kommer i dag och fixar det.
 
Dom växer mina barnbarn..Saga är väl inte stor nog för motorcykel, men lika bra att börja i tid, och lilla Wilma är snart lika lång som mig.
 
Selma känner man knappt igen längre. Oj vad åren går.
Nu hoppas jag bara på lite regn och svalka. Värmen tar knäcken på mig. Så jävla ont. Har i all fall kunnat sova två nätter utan att vakna av värken. Alltid något.
Skall försöka ta ett varv med dammsugaren i dag. Nä, jag städar inte varje dag. Dammsög i söndags och nu börjar hund- och kattpäls jaga mig över golven. Först lite kaffe. Återkommer.

Äntligen kväll

Blev lite gjort i dag trots den jäkla värken. Extra värktabletter gör att man blir seg och trött. Men det har gått. Lite smått till fikat blev det i alla fall. Rabarber- och smultronmuffins + en laddning negerbollar. Blir så sugen på det ibland trots att jag inte får äta sån´t.
Som vanligt på helgerna är det bara skit på Tv:n så nu väntar dusch och sedan sängen. Såg på vädret att den här värmen skall hålla i sig åtminstone till tisdag. Heja!!! Lite regn skulle inte skada alls. 
Nu ska jag ta ut hundarna innan jag sätter mig i duschen. Höres.

Varmt i dag också

Satt ute och åt frukost i morse. Riktigt svalt och skönt. Men nu börjar det bli skitvarmt igen. Plockade fram grejer för att baka lite, men nu vetesjuttan om det blir något bakande. Tänkte göra lite rabarbermuffins och smultronmuffins från mina egna odlingar. Tar ju i och för sig inte lång tid att röra ihop, så vi får väl se.
Annars blir det nog inte mycket gjort. Ryggen värker fortfarande som f-n efter kullerbyttan i badrummet. Men det ger sig väl.
Pratde med stordottern i går och blir bara mer och mer förvånad över hur folk är funtade. Har hjärncellerna bränts upp i värmen eller vad handlar det om. Bevisligen har en del inget eget liv att leva eftersom dom lägger ner så mycket energi på andra. Men syndare straffas förr eller senare. Nu blir det kaffe. Återkommer.

Helgfrid.

I dag är Enevägen verkligen en spökstad. Inte ett liv. Har haft besök på förmiddagen. En snäll o go människa på alla vis, men väldigt tröttande. Upprepar allt jag säger, tycker likadant och springer runt och kollar så jag inte köpt något nytt, som jag hemlighåller. Brukar ställa in mig mentalt, när jag vet att hon kommer. Enda sättet att orka ändå är jag helt slut när hon åker hem. Men, som sagt, en genomsnäll människa.
Helgen lär gå i snigelfart. Efter shopping i Högsby i går och ett fall på blött badrumsgolv är jag helt justerad just nu. Extra värktabletter och väntan funkar för det mesta. Bara härda ut.
Känns så skönt att ha börjat rensa bland sina fb-"vänner". Har haft långgående planer på att lägga ner helt, men kontakten med släkt man inte träffat sen barndomen och samma med barndomsvänner, kompisar sen lågstadiet, gör att jag hänger kvar ett tag till i alla fall.
Nu är det dags att laga lite mat så jag får äta till insulinet. Återkommer.

Snäll dotter????

 
Har jag snäll dotter eller har jag snäll dotter. I går eftermiddag kom hon ner med cigarretter och en säck hundmat, trots att hon tycker jag ska sluta röka och hon skulle ner i dag för att klippa sig. Får även hjälp med inhandling idag. Har ju färdtjänst, men har ännu inte utnyttjat det. Men det kommer säkert också.
I går kväll hade jag ett långt samtal med grannen ute på bron, tillsammans med miljoner mygg. Berättade vad som hänt i stora drag och namngav personerna det handlade om. Dom ska bara hängas ut. Har även gjort slag i saken och plockat bort en gammal "vän" ur mitt liv. Skulle gjort det för länge sedan, men bättre sent än aldrig. Mer information kommer. Nu blir det en kopp kaffe till innan dammsugning och helgstädning.

Onsdag och redan skitvarmt

 
Nu får det gärna bli lite svalare ett par dagar. Mycket händer i Jönköping, men allt kommer att lösa sig till det bästa. Orkar inte engagera mig hur mycket som helst. Har börjat sålla bland mina sk "vänner". Känns skönt att äntligen få det gjort.
Saknar min lillGösta. Har gått en hel vecka sedan sist. Får se om det kan bli ett litet besök i morgon när det står shopping på schemat. Saknar min Gösta också naturligtvis. Kommer i vågor att jag aldrig får se honom igen, men livet måste trots allt gå vidare.
I dag blir det väl inte så väldigt mycket gjort i värmen. Dammsugning behövs och ev klippa Vita lite, åtminstone hennes öron. Matlagning kan jag lägga på hyllan i dag. Har lagat mat och portionerat i två dagar, så nu behöver det bara värmas. Skönt. Ingen höjdare att stå vid spisen i värmen. Har tänkt baka och plockat fram recept, men längre än så har jag inte kommit. Väntar på en regnig dag. Nu blir det kaffe.

Måndag och ny vecka

Så kan det gå när man beslutar sig för att uppdatera bloggen. Ingenting blir gjort. Energi och inspiration har försvunnit med all skit som har varit. Mycket har hänt sedan senaste inlägget och det mesta har varit jobbigt.
Urnsättning av sonen och barnbarnet på min födelsedag var naturligtvis tungt och ledsamt. Stilla ceremoni med bara de närmaste. Nu väntar vi bara på stenen som skall vara färdig i höst.
 
Emma och Lukas har flyttat in till Högsby och jag saknar dom naturligtvis jättemycket. Högsby är ju inte vid världs ände, men när man är van att se och höra lillGösta varje dag blir det naturligtvis väldigt tomt.
För att spå på med elände sätter Nellans pappa och farmor igång med ett helt helvete, som naturligtvis drabbar tjejen hårdast. Har inte använt min hjärtspray på länge, men nu kom det till ett läge som jag hade svårt att hantera. All kamp för att hjälpa tjejen med sin diagnos och få till ett fungerande "normalt" liv, lyckades dessa "människor" rasera på två veckor. Utan den minsta tanke på vad de ställde till med och hur det påverkade Nellan. Så tillbaks till ruta ett. Dessutom blev jag indragen och anmäld så nu har det såta paret en polisanmälan att vänta.
Nu väntar jag bara på att få besked från dottern om vad som hänt i dag.
Eftersom värken gör mig mer eller mindre orörlig ska jag tillbringa dagen med att sortera upp lite bilder. Återkommer inom en snar framtid. Senast i morgon. Nu blir det kaffe.

RSS 2.0