Söndag morgonÄldste sonen och huliganhundarna åkte hem i går eftermiddag. Yngste sonen tog småhundarna och Lukas och gick på en promenad i höstsolen, innan han åkte hem. Pratade med yngsta dottern på telefonen en sväng innan jag tog en halvtimmes andhämtning innan dammsugningen. Somnade och sov till klockan sex. Det var den halvtimmen det. Någon städning blev det så klart inte. Såå trött. Tidigt i säng och tidig morgon. Hundarna har varit ute, medicinen intagen och första koppen kaffe urdrucken. I dag blir det städning. Hundhår överallt. Huliganerna fäller något mer än småskitarna. Annars blir det nog inte så mycket mer i dag. Bullbak?
Knackade på dörren i går kväll. Utanför i mörkret stod spöken och en häxa. "Bus eller godis". Hade ju inget godis hemma, så det fick väl bli bus. Vad dom gjorde vet jag inte. Rambo däremot, som är mörkrädd, höll på att skita på sig. Ylade till och sprang och gömde sig. Kanske slutar skälla när det knackar på dörren.
Nu blir det en kopp kaffe till innan dammsugaren kommer fram. Återkommer.

LördagÄldste sonen kom med sina huliganhundar igår. Kan en liten hund ligga i korgen så kan en stor. Zacke kan knöla ner sig var som helst. Blev allmänt rörigt ett tag. Yngsta sonen och yngsta dottern dök också upp. Jag är i alla fall glad att jag har hundar i den mindre storleken. Hujedamej vilken plats huliganerna tar i min lilla lägenhet. Märks verkligen skillnad när man går ner från tre, till två rum.
Fick ingen stor hund i sängen i natt i alla fall. Zacke brukar ta chansen när han är hos mig men i natt sov han i småhundarnas bädd.
Färska frallor till kaffet i morse. Avlämnas i brevlådan klockan sex. I dag blir det middagsgäster. Yngsta sonen bjöd sig på middag så det får väl bli så. Annars blir det lugnt i dag. Värken just nu är inte av denna världen. Får ta en halv dos extra av värktabletterna, vilket gör mig lite seg. Men det får gå det också. Nu kaffe. Återkommer.

2 månader kvar till julÅrets första tomteköp. LM blev heltokig när hon såg den. Hon har ju ingen sån.
Helgen har varit lugn. Två av sönerna och yngsta dottern var på snabbvisit i lördags. Annarts har jag och hundarna bara slappat. Vet inte om det är kastreringen av Rambo, som gjort honom till en riktig sjusovare. Inget spring klockan fem längre. Nu får jag väcka honom runt nio. I dag var det segt. Vita ville inte alls gå med ut. Flyttade sig bara från sängen till korgen.
Ringt vårdcentralen om recept på värktabletter. Vet inte vad dom sysslar med. Uttag en gång, sen får jag ringa igen. Beror på att dom är narkotikaklassade!!! Har ätit dom i över tio år och alltid fått recept för fyra uttag. Nu är det ingen ordning på vårdcentralerna längre. Får byta läkare varje gång man går dit och alla ifrågasätter och vill ändra. Beroendeframkallande. Ja, och??? Jag är beroende av dom för att kunna fungera. Är ju inte så att jag kommer att bli fri från värken. Snarare har det blivit värre.
Har suttit med sovrumsgardinerna på morgonen. Så nu skall jag bara sy dom. Efter en kopp kaffe till och bäddning. Återkommer.

Riktigt höstrusk

I dag är det inneväder. Hundarna kurar under täcket. De var, motvilligt, med mig när jag var ute i brevlådan och hämtade in mina frallebullar. Klockan sex i morse. Alldeles för tidigt för Vita. Båda gick i alla fall upp frivilligt. Inte troligt. Koppling, lite snällt prat och till slut dragning i kopplet, var vad som behövdes. Båda såg ut som de skulle ledas till slakt. Blåst och regn utanför, snabb kissning och sen in under täcket igen och där har dom legat. Snart dags för nästa runda. Får se hur det går.
I dag blir det lugnt. Gårdagen blev en liten runda till Karlsson och Kupan. Inget spännande alls. Konsum i Berga innan vi åkte hem (dottern var nere från stan) och där blev vi bjudna på prinsesstårta. Lagade middag, kyckling med ris och currysås, innan dottern åkte hem igen.
Natten har varit bedrövlig. Värken i höfterna värre än vanligt. Får nog sitta på en köksstol och sova. Så i dag blir det lugnt, som gäller. Fålla upp ett par gardiner till sovrummet. Eventuellt. Laga middag. Kanske. Långpromenad med hundarna. Definitivt inte. Kaffe. Absolut. Återkommer.

Tidig fredagsmorgonHar varit uppe en timme. Natten har varit "snurrig" med en jäkla värk i höfterna. Rambo sprang runt sängen vid tre-tiden. Av någon anledning kunde han inte hoppa upp och då "pratar" han. Nu sov jag ju inte, men annars är det sjuttsingen så irriterande.
Bilden är från Rambos besök hos dottern. "Kan vi inte åka hem"? Han trivdes, som sagt, inte i storstaden.
Ute är det riktigt höstrusk. Hundarna är inte särskilt intresserade av att gå ut. Vita, som i vanliga fall segar efter oss, ligger nu till och med före Rambo, för att komma in i värmen. Hon är en riktig soffpotatis.
I dag blir det lite städning, om värken ger med sig. Sen skulle både Vita och Svea, behöva en riktig genomkörare med borsten. Nu blir det mer kaffe. Återkommer.

Lördag kvällSnart dags att uppsöka sängen. Varit i Högsby en sväng med dottern i dag och en liten vända ner på loppisen. Letar efter en utelampa till baksidan. Är väldigt mörkt där ute nu. Pizza och kebab till middag och sen en liten vilostund. Blev väckt av sonen som skulle kolla efter sina arbetskläder och sen dök L upp för lite kaffe och uppdatering. Resten av kvällen har jag bara slöat. Ett par korta kissrundor med hundarna bara.
Städningen i går ledde till lite ommöblering och Rambo hittade en ny sovplats. Svea väntar på att han skall gå därifrån, så hon kan överta korgen.
Fralleutdelningen började i dag, så nu får jag färska frallor i brevlådan varje lördag fram till jullovet. Mums!
Nu ska jag i alla fall ta min medicin, klä mig i pyjamas och tippa kull. Återkommer i morgon. God natt.

Fredag

Nu är det höst på riktigt. Frost både i går och i dag på hundarnas morgonrunda. Riktigt kallt ute. Får nog ta fram vinterjackan och sätta på mig strumpor. Är ingen strumpmänniska men dottern köpte mig ett par stora raggsockar, som inte klämmer ihop fötterna. Funkar bättre än vanliga strumpor.
Onsdagens läkarbesök var totalt bortkastad. Kunde lika gärna ha tagit det på telefon eller beställt medicinerna genom mina vårdkontakter. Inget prat, inga prover, inget av någonting. Läkaren bara frågade vad jag behövde och sen skrev han av det som stod på medicinlistan på datorn. Lyssnade inte och verkade inte som han visste nånting överhuvudtaget. Står det inte inskrivet varför man kommer på läkarbesök? Det trodde jag. Men eftersom han bara skrev av, kunde han kanske inte läsa. 200 kr för fem minuter. Man kan bli irriterad för mindre. Fick fyra uttag på allting utom värktabletterna. Ett helsike att behöva byta läkare varenda gång man kommer till vc. Husläkare ? vart tog det vägen?
I dag blir det i alla fall fredagsstädning. Behövligt. Hundhår, katthår och löv, sprider ut sig i lägenheten och golven blir skitiga av små hundtassar. Skönt att man inte har stora hundar i alla fall.
Först blir det kaffe och knäckemacka. Återkommer.

11 oktober

Solig och fin höstdag. Lite lagom kyligt i luften. Bägge hundarna tog sovmorgon i dag. Rambo brukar vara uppe runt halv fem för första kissrundan. Vet inte om det är hans kastreringschip eller hösten som gör att han blivit lite lugnare. Fick köra upp bägge två vid tjugo över åtta.
Har kört ett varv med dammsugaren. Tvättstugan blir full med björklöv varenda dag och mer på kvällen när jag kör in rollatorn. Tror jag skall börja ha den ute i boden och ta ut hundarna på framsidan.
I dag blir det inte så mycket gjort. Eventuellt lite bakning. I morgon skall jag till vårdcentralen och förnya alla recept och ta lite prover. Måste vara fastande från klockan åtta i kväll, för sockerprovet. Inget kaffe i morgon bitti. Tur jag skall vara där tidigt. Yngsta sonen kommer i kväll för att köra mig i morgon.
Nu blir det lite mer kaffe medan jag funderar över baka eller inte baka. Återkommer.

Söndag kväll

Tvätten är klar och lägenheten är "städad". Körde bara ett varv med dammsugaren. Julen börjar närma sig och mitt tomtebehov ökar för varje dag. Fick en tomte med Schenker i lördags. Kommer att passa med dom andra. Köper inte vilka tomtar som helst. Skall vara en viss sort. Får lägga i bromsen så det inte blir för mycket.
Morgondagen blir lugn. Eventuellt lite bull- och kakbak om andan faller på. Issa har börjat skrika och åla sig framför Rambo, så det blev p.piller för henne i kväll och två dar till. Sen en gång i veckan. Hennes skrik orkar man definitivt inte med. Nu godnatt till alla. Återkommer i morgon.

Söndag 9 oktoberI går döptes lille Lukas i Ålems kyrka till Lukas Johan Lars-Ingvar. Lukas efter Emils häst, Johan efter morfar och Lars-Ingvar efter farfar. Jag, som ju alltid varit en verkligt kyrklig person, trivdes som fisken i vattnet. Inte. Förstår inte varför dop skall vara så långa och sega. Ungarna blir ju väldigt oroliga. Tycker inte alls att det är kul att sitta där i klänning och se söta ut. Lukas gillade i alla fall musiken och den röda psalmboken, som han använde till att slå takten på. Allt gick i alla fall bra och sedan var det dopkaffe med tårta och presentöppning. Dottern var den enda av barnen som lyckades hälla ut en hel kaffekopp över sin gamla mor. Tur att det inte var kaffe innan dopet.
I dag är det tvätt och städ som gäller. Har varit på promenad med hundarna i det fina höstvädret. Ont som sjutton i höfterna, så det blir promenader i sakta mak i dag. Städning och plock får ta den tid det tar och tvätten sköter sig själv. Nu blir det i alla fall kaffe på trappen innan jag fortsätter. Återkommer.

VeterinärbesökI dag har Rambo varit hos veterinären för sin kastrering. Dottern hämtade oss klockan tio för färd till Oskarshamn. Sprutan och fasthållningen var inte populärt. Det blev munkorg för säkerhets skull och två man (kvinnor) som höll fast honom. Ingen liten spruta heller. Nästan samma grovlek som vid chippning. Nu är det i alla fall gjort och skall räcka sex månader. Stackars lille Rambo. Men han slipper förhoppningsvis stressen med alla löptikar och all revirmarkering.
Annars har det väl inte hänt särskilt mycket. I lördags var det trädgårdsarbete. Rensat och gjort i ordning alla pallkragar för plantering och sådd till våren. Räfsat löv och kört bort samt klippt gräsmattan för sista gången i år. Nu låter det som om jag har jobbat och slitit. Så är det naturligtvis inte. Jag stod för matlagning och disk. Dottern stod för allt utearbete. Dessutom kom sonen med lille Lukas till middagen.
Söndagen blev vilodag och på måndagen kom LM och körde sitt vanliga race. Genomgång av lägenheten naturligtvis. Kan ju vara så att jag hade köpt nånting nytt och inte talat om det för henne. Ja, jag säger då det.
Nu blir det lite matlagning följt av middagsvila. Återkommer.

RSS 2.0