Torsdag 19 augusti

I dag är det riktigt höstväder. Får nog hålla hårt i Rambos koppel så han inte blåser i väg. Vaknade före fem av att småhundarna skällde som galningar. Innan jag hann ur sängen började dom igen. Äldste sonen som sprang ut med huliganerna som hade börjat hulka. För mycket gräsätande. Bättre få ut dom än torka grässpyor på mattorna.
Dottern drog till jobbet klockan sex och jag satte mig med kaffe och korsord. Medicinering naturligtvis och två knäckemackor till det.
Har pratat med en kompis i en halvtimme. Bäddat och plockat. Jag gör ta mig sjutton inget annat än plockar. Plockar disk. plockar ur kattlådan, eller ja plockar och plockar, rensar snarare. Plockar in och ut mat, plockar papper och plockar tussar från katter och hundar. I dag var jag tvungen att använda gummihandskar till sängen. Suveränt för att få bort hund- och katthår.
Nu blir det väl inte så mycket mer gjort. Skall ta ut krypen och hämta posten. Sen blir det till att börja med middagen. I dag blir det pastagratäng. Dottern skall skjutsa mig till Högsby när hon kommer från jobbet. Behöver ha lite handlat. Och nu, kaffe.

å månda´n rullar på

Har inte gjort så värst många knop i dag. Fast det är grått och regningt är det kladdigt varmt inomhus. Rörpularen kom och ville låna nyckeln till äldste sonens lägenhet. Vattenläcka av något slag hos grannen under. Har inte varit så många vattenläckor sen en hyresgästs pappa blev anställd som plåtslagare/rörmokare. La om balkongtaket och "fixade" badrummet i lägenheten mitt emot. Bara för att hyresvärden skulle spara några kronor. Det kommer antagligen att kosta mer än det smakade. Nästa gång hyresvärden kommer ner, har jag förvarnat om att det är mitt badrum som står på tur. Om jag inte har flyttat innan dess, förstås.
Jo, men i alla fall, så kom han ju och knackade på hos mig. Fyra hundar som skulle varna varandra. Skällde som vettvillingar allihop och så ska man öppna dörren och hålla koll. Mota bort dom stora och försöka få tag på två små råttor som far runt som skogstokiga. Jag pratar alltid med folk, som knackar på här, genom en liten springa i dörren. Samtidigt som vi får skrika till varandra för att överrösta hundarna. Inte roligt alls. Folk måste tro att jag är helt galen. Kanske därför det inte kommer så många hit. Inga jehovas, inga ungar som säljer kakor. Inga påskkärringar och inga utlänningar som säljer teckningar. Allt det mister jag på grund av mina galna hundar. Nu har det i alla fall blivit lugnt. Jag skall ta fram dammsugaren en snabbis och se´n börja med maten. Återkommer nog.

Måndag morgon

Eller förmiddag. Sov till klockan nio i morse, med en kissepaus klockan fyra. Får nog dra ner på medicinen som min doktor ville att jag skulle komma upp till fem om dagen. Nu tar jag tre och det är nog en för mycket.
I dag blir det nog inte så mycket gjort. Regnar ute, så det blir lite bråk när hundarna skall ut. Ingen av dom är speciellt förtjusta i det blöta. Om det inte är att hoppa i sjön. Då är Zacke och Lennart först. Rambo och Vita står över sån´t, ända sedan Rambo skulle fånga en skräddare, som sprang på vattenytan och Rambo tyckte väl att, kan han så kan jag. Med påföljd att han höll på att drunkna. Simning är inte hans starkaste gren. Så det var tur att dottern fick tag i honom.
Har i alla fall klätt på mig, tagit min morgondos av piller, ätit frukost och bäddat. Nu blir det lite av min dagliga sysselsättning. Plocka. Förstår inte hur det kan bli så mycket plockande. Har ju inga småbarn, som river fram. Ja, Rambo då förstås. Han plockar fram sina leksaker och slänger dom överallt. Inte plockar han undan efter sig heller. Torkat laxskinn och tuggben, strör han också ut. Med hjälp av Issa. Hon älskar laxskinnen och tar dom gärna av Rambo. Nu blir det i alla fall lite mer kaffe och funderingar om vad jag ska ha till middag.

Tuffa brudarJa, inte återkom jag under dagen och nu är det snart sovadags. Bilden är på mitt barnbarn. Hon som sitter bak alltså. Brås på sin farmor, absolut. Den större, eller ja, äldre är barnbarnets pappas flickvän. Den näst äldste sonen.
Nu är det inte mycket mer än sängen att se fram emot. Har doserat medicinen för kommande vecka. Diskat, plockat lite och laddat perculatorn. Återkommer i morgon.

Så är det söndag igen........

Vaknade tidigt, som vanligt. Ändå gick jag och lade mig rätt sent, efter en skön dusch, klockan 23 och nå´nting. Stimmade runt rätt mycket i går och det brukar straffa sig dagen efter. Men värken är faktiskt hanterbar. Har tagit första dosen av dagens medeciner. Så nu sitter jag och väntar på att kaffet ska bli klart. Utsikterna för dagen är nada. Skulle bli regn, enligt Aktuellts väderprognos i går. Ser i alla fall grått och regnigt ut, när man kikar genom fönstret. Så det blir en så´n där stannapåtrappen dag för hundarna. Hunddagiset är förstås stängt i dag. Sonen är hemma så då får han ta helgtjänstgöringen. Skööönt.
Nu doftar det kaffe, så jag tar en liten paus och återkommer senare.
Jaha. så har man vaknat till efter kaffe och knäcke. Det jag stimmade runt med i går, förutom middag, var en tvåveckors sallad, pressgurka och en Budapeststubbe. Förutom allt skivande, är nog det värsta att stå så länge. Försöker jobba både sittande och stående, men ibland funkar ju inte det och då känns det i rygg och höfter. I och för sig gör det jäkligt ont i mitt vänstra ben och höft, när jag ligger ner. Så det spelar liksom ingen roll vilken arbetsställning jag har. Tack och lov så har jag mina sovpiller. Utan dom skulle det inte bli särskilt mycket sömn.
Nu blir det påklädning och bäddning och så återkommer jag under dagen.

Lilla Siri (Busan)


Fick ett mail från Hagfors, med bilder på lilla Busan. Den minsta av valparna i senaste kullen. Våran lilla leksakshund. Är så otroligt lik sin Mamma. Kul att höra att allt går bra och att dom är så nöjda med Siri, som hon numera heter.
Annars travar väl lördagen på som vanligt. Var en sväng till affären. Fick bärhjälp av äldste sonen, som är hemma och storstädar. Hyresvärden med fru har åkt hem. Sonen bad om hjälp med antennuttaget till TV:n, dom tyckte han skulle fråga sin syster. Vad är det??? Hon är undersköterska inte TVinstallatör. Tur vi har en snäll granne som kan lite av varje. Han är annars ingen vän av arbete. Har varit hemma hela semestern, men har inte kunnat gå ut och klippt gräset. Dottern har fått göra det varenda sommar, men nu jobbar hon så mycket så det har inte blivit av. Men man tycker ju att en arbetsför karl i sin bästa? ålder skall klara av att klippa åtta kvadratmeter. Men, men....
Nu tror jag det blir lite kaffe. Återkommer framåt kvällen.

Onsdag 11 augusti

Trots pengar tillbaks på elräkningen och beskedet om att yngste sonen skall bli pappa (ja nu vet alla om det) har jag haft en sjuhelsikes skallevärk i dag. Eller det kanske är på grund av. Det blir alltså mitt elfte barnbarn. Men med fem barn kan det ju bli många, många fler. Dagen har varit fruktansvärt seg. Äldste sonen gick och handlade åt mig innan han åkte till jobbet. Får ta hjälp av dottern, när hon kommer hem, med att ta ut hundarna. Hyresvärden med fru dök upp nu i eftermiddag och då kan jag inte ta ut hundarna utan koppel. Dom små klarar jag men inte dom stora. Inte lätt att gå med 2X30 kilo i ena handen och 2X3 i den andra. Ta en storlek av varje på vardera sidan funkar tyvärr inte. Å, så måste jag ju klara ut rollatorn för att ta mig framåt. Nej, det är inte för gamla krymplingar att rasta stora hundar.
Blir kanske byte av TV i eftermiddag. Lånar dotterns så länge. För stor för mig men det får väl gå så länge. Tycker inte om stora teknikprylar som dominerar ett helt rum. Så fruktansvärt fult. En liten TV som man kan gömma i ett skåp. Det vore något för mig och det blir det nog också. Skall strax börja med middagen, stuvade makaroner. Skulle haft det i går men ingen kom hem till middagen, så det blev macka för mig. Går ju det också. Men först, som vanligt, lite kaffe. Återkommer.

Å, här är det fortfarande tisdag

Hundarna håller på att göra mg heltokig. Kan inte gå från hallen till köket utan att alla ska trava efter. Ibland är det fruktansvärt irriterande. Tog in dom stora till mig för att dom skulle slippa vara ensamma. Inte för att hundar har något riktigt tidsbegrepp, men jag tycker synd om dom. Vädret har väl inte heller varit "ligga på balkongen".
Har fått lite nyheter, som jag tyvärr inte får avslöja än. Kanske i slutet på veckan. Däremot fick jag något väldigt trevligt i brevlådan i dag. Ett kuvert från E-on. Brukar betyda att man skall ut med pengar. Men icke. Läste flera gånger för jag trodde det var något dolt någonstans. Längst ner står det att "utbetalningskort skickas separat". Jag har alltså betalt 1584 kr för mycket, som nu skall betalas tillbaka till mig. Märkligt. Och dessutom undrar jag hur mycket E-on tjänat in på räntan på dom pengarna. Dessutom är det väl inte bara jag, som ligger ute med pengar för el, som man kanske gör av med. Helt sanslöst egentligen. Betalar man dessutom för sent, får man betala mer än ursprungliga fakturan. På el som man inte använt än. Är lika dumt som om jag skulle gå till Konsum och betala för mat, som jag kanske köper.
Nu skall jag, ta sista koppen kaffe för dagen, släppa in huliganerna och inte kolla på TV.

Tisdag eftermiddag

Jaha, så har jag dammsugit upp ett par kilo hundhår. Och katthår. Herrejäklar vad dom fäller. Men så länge dammsugaren funkar är det ingen större katastrof. Går den sönder? Ja, då får man köpa en ny. Nu är det i alla fall färdigstädat för i dag. Kollade lite snabbt om digitalboxen, mot all förmodan, hade lagat sig själv. Icke. På fyran gick "Hem till gården". Vilket avsnitt vet jag inte. Såg den serien innan jag fick mitt äldsta barn. Och han är 38 nu. Så många avsnitt har det blivit. Undrar om det finns någon som har följt det från början och sett alla avsnitt?
Nu är det dags för en liten kisserunda. För hundarna alltså. Dom stora är inne hos sig och dom små sover i "sin" fåtölj. Men först lite kaffe och en macka till medicinen. Återkommer.

Måndag och ny veckaGrinig och irriterad se´n i går. Tur att jag inte behöver vara ute bland folk. Just nu är jag allt annat än trevlig. Skitväder och trasig Boxer. Ringde upp dom i dag eftersom jag inte haft betalkanalerna sedan i torsdags. Fick börja prata med en telefonsvarare. "Kontrollera att Boxern får ström". Jaha, jag är inte helt hjärndöd. "Har du gjort det och det". Nej, jag har naturligtvis suttit i köket och ropat ut till den jäkla digitalboxen. Efter tjugo minuter fick jag prata med nå´n liten gås, som trodde att boxen var paj. "Alla som köpt Philips, har haft problem". Varför gör dom inget åt det då. Så nu blir det att köpa en ny.
Vädret skall jag väl i och för sig inte klaga på. Önskade mig regn och man skall vara väldigt försiktig med vad man önskar sig. Nu slutar det inte regna. Hundarna på mitt ofrivilliga hunddagis blir något skitiga.

Blev tvärstopp med skrivandet i går. Så idag är det alltså tisdag. Blev antagligen helt slutkörd av att vara sur och grinig. Det är inte ofta jag är det så dom gångerna tar det på krafterna.
Eftersom det varit bloggtorka ett bra tag nu vill jag tacka Anna-Carin för receptet på blåbärssylt. Hoppas det blir väder och en liten skogsrunda. Annars får det väl bli torget i Högsby. För några år sedan hade jag en granne som plockade hur mycket blåbär som helst. Och gav mig, eftersom hon inte åt blåbär. Mina nuvarande grannar går knappt ut på gården.
I dag blir det i alla fall lite dammsugning och plock. Allt det jag skulle gjort i går, men som inte blev av. Till och med att ladda perkulatorn blev ett nästan oöverskådligt hinder. Tur att det gått över. Betalkanalerna funkar fortfarande inte. Men skit samma. Mest bajs på TV:n i alla fall.
Nu blir det en kopp kaffe innan jag kör igång.


Augusti segar sig framåt

Har inte inspiration till så värst mycket. Hunddagiset är rätt krävande med alla upp och ner i trappen. Jobbigt  i vanliga fall och nu blir det många gånger om dagen. Känner att jag lever och behöver mina värktabletter. Lite skit kan gumman ta. I min telefon ringer det inte så många gånger i veckan. Men i dag, när jag inte var hemma hade alla gaddat i hop sig." Är hon inte hemma och svarar, får hon skylla sig själv". Jag hade gått till affären och var borta max tjugo minuter och då skall alla förstås slänga sig på både hemtelefon och mobilen. Tar inte mobilen med mig till Konsum. Knappt tjugo meter dit. Nu skall jag förbereda mig för sängen. Invänta stora sonen, som skall ta ut hundarna på sista kvällskisset och äta lite innan han travar in till sig och knoppar in.
Får rycka upp mig och försöka vara lite mer aktiv med både bloggande och fotografering. Ha en god natt så hörs vi kanske i morgon.

RSS 2.0