snö

Det blev snö på julafton i alla fall. Det började snö vid sju tiden, så mycket så det i alla fall blev en vit jul.
Nu har i alla fall alla åkt hem till sig. det blev lite stimmigt ett tag. Sex hundar, fyra katter, fem personer. Mitt upe i allt stim skulle man få fram mat, duka och försöka sig på att vara lite sällskaplig och prata. Evitas matte (den gamla alltså) hjälpte till med att duka och ta fram mat. Yngste sonen sattes att passa maten för eventuella nyfikna katter. Tyvärr tänkte han inte på att han var tvungen att kolla på bordet hela tiden, så Gunsan var ju skitsnabb och försökte sno åt sig en skinkbit. Vi hann börja äta innan tvillingarna ringde och sa att dom var på väg. Men som vanligt med julmat så lagar man mat ett par dagar, plockar fram 100 karotter, burkar och fat med alla sorter och äter sig mätt på fem minuter. Sen skall allt in i kylskåpet igen. Så vi hann äta färdigt innan ungarna kom. Dom blev naturligtvis helvilda över alla hundarna. Samtidigt är dom lite osäkra när hundarna blir för lekfulla. Deras mamma är allergisk så de är inte så vana vid att vara med djur. Men det går bra. Nästa jul skall dom i alla fall komma hit och göra julgodis, som de gjorde förra året. Kul att de planerar så långt i förväg. Med lite praktisk hjälp kan kanske alla barn med respektive och alla barnbarn fira jul tillsammans nästa år.  Nånstans mellan femton och tjugo personer. Nä, det går ju inte. Vi får inte plats. Men det kanske vore kul att försöka. Åtminstone en gång.
Evita gnällde lite när hennes matte åkte, men sen kom hon och ville sitta i knät. Hon är lite orolig fortfarande. Håller sig nära mig. Men det ordnar sig så småningom. Hon är så liten och söt och väldigt lugn och snäll. Mimmi tyckte inte om henne först, men hon gillar ju ingen hund. Efter ett tag och med lite handgripligheter gick det bra. Mimmi ville till och med leka med henne, men det var inte Evita så intresserad av.
Äldste sonen tog med alla små hundar till ängen, innan dom åkte hem. Släppte lös dom så dom fick rasa av sig. Mimmi var överlycklig. Hon får nästan aldrig vara lös eftersom hon drar iväg. Men det hade gått jättebra. Hon höll sig till dom andra. Nu är i alla fall både hundar och jag skit slut. Törs inte lägga mig ner för då somnar jag direkt. Skall ge hundarna lite mat och ta ut dom en gång till innan dottern kommer hem. Sen blir det sängen. God fortsättning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0