Fredag, en helt vanlig vardag

 
Å så var julen över för den här gången och tomten tar adjö. Dotter och barnbarn har åkt hem till Jönköping. Jag har dammsugit och torkat golven, så nu tar jag helg. Intensiva dagar, så hundarna är helt utslagna. Ja, jag måste väl erkänna att jag är lite småtrött jag också. Nyårsafton blir lugn. Inget festande och inga raketer. Kanske lite ost och kex. Har blivit lite för mycket sötsaker över julen, så nu får jag ta mig i örat och hålla igen.
Katterna har också vågat sig fram igen. Har levt i skräck sen juldagen. Inte för att barnen är elaka, men dom är inte vana vid allt oväsen. Svea smyger runt väggarna ifall det skulle dyka upp något som för oväsen. Tar ett par dagar innan allt är som vanligt.
Nu blir det medicin, lite att äta och insulin. Sen är det soffan som gäller resten av kvällen. God fortsättning till alla.
 

Sorg

Dålig uppdatering men det värsta som kan hända, har hänt. Yngste sonen och hans sambo miste sin lille son, som skulle blivit två veckor i dag. Ofattbart och fruktansvärt sorgligt. Lider med dom och kan inte sätta mig in i hur det känns. Yngsta dottern ska ha en stor kram för sin insats. Hon gjorde HLR på den lille tills ambulansen kom. Tyvärr var det för sent. Att sitta med en kall liten bebis i sina armar tog naturligtvis hårt på henne och vi har det alla jobbigt just nu. För den lilles storebrors skull, skall vi fira jul även om det känns tungt. Han är för liten för att förstå men letar sin "bor". Bloggandet får därför ligga nere ett tag. Återkommer. Ha en God Jul alla och ett Gott Nytt År.

Barnvakt

I dag har jag haft barnbarnet Lukas här inne medan hans mamma och lillebror var i Högsby.
 
Lukas är en riktig liten tuffing, som har hur mycket energi som helst. Hundar och katter flyr och gömmer sig när han kommer. Är roligt att slita i pälsen så dom skriker. Men dom har, som tur är, vett att hålla sig undan. Vita kan nypa till ibland men hon biter inte så hårt, så då skrattar han bara. Bara hoppas på att han inte ger sig på en okänd hund som hugger ordentligt.
I morgon blir det månadens Högsbybesök med inhandling. Påfyllnad behövs i både kyl, frys och skafferi. All julmat ska också inhandlas så idag får jag gå igenom köplistan så jag inte missar något. Är inte bara att springa ner till affären om något fattas. 
Men nu blir det först lite kaffe. Återkommer.

Söndag 3:dje advent

 
Haft ett snabbesök av yngsta dottern, ett ännu snabbare besök av yngste sonen o barnbarnet samt ett långt samtal med näst äldste sonen och äldsta dottern. Så söndagen har rullat på. Har inte hunnit med att bädda eller baka, som var meningen, Men dagen är ju inte slut än.
 
Rambo och Vita tar det lugnt som vanligt. Inte alls sugna på att gå ut i blasket som blivit av tövädret. Hoppas bara snön ligger kvar till jul.Vore för tråkigt annars.
Har en katt som driver mig till vansinne med sitt gapande. Har gett henne nytt torrfoder eftersom det vanliga tog slut och det faller inte fröken på läppen. så hon får väl svälta tills jag ska handla på tisdag. Såå tjurig. 
 
Nu är i alla fall min middag färdig. Dags att äta innan jag kör igång. Återkommer

Long time no see

Har starka funderingar på att köra igång bloggandet igen efter långt uppehåll. Mycket har hänt se´n sist. Sommaren har kommit och gått och snart är det jul. Ett nytt barnbarn, det tolfte, föddes den 6:e december. Så familjen utökas sakta men säkert. Nu är det bara yngsta dottern som inte kommit igång med barnafödandet. Men det hinns nog med.
Värken har inte gett sig ett dugg. Snarare tvärtom. Höfterna överträffar ryggen med råge.Gör till och med ont när jag ligger ner. Men det är bara att kämpa på. Hundarna får förstås inga långa promenader och Rambo liknar mest en liten korv. Men det springer han av till sommaren.
Här är julstöket igång. Alla tomtar inplockade och granen klädd och klar. Det var den i och för sig när dottern bar in den. Ställde ut den i förrådet klädd och klar. Smidigt
Bakat lite kakor och bullar. Saffransbullarna tog slut när yngsta dottern kom hit. fick alla påsarna med sig hem. Så nu blir det till att baka nya.
 
Har i alla fall köpt en ny tomte som är lika stor som mig. Gissa om någon blev grymt avundsjuk. Lille Loke går runt och hälsar på alla mina tomtar när han kommer hit. "God dag, god dag".
Nu skall jag i alla fall laga middag och ta mitt insulin. Också en nyhet. Men det tar jag se´n.

RSS 2.0