Snart 1augusti

Bara en timme kvar till ny månad. Sen går det fort. Kräftor, surströmming, höstlov och JUL. Och sen börjar vi om igen, Det mest spånnande den här månaden är väl att Mimmi skall få bebisar. Ja och Rambo också förstås. Hon är väldigt tjock. Ska bli spännande att se hur många det blr. Nu börjar mitt huvud sega pga sömntabletterna. Bäst jag tippar i säng innan jag somnar vid datorn. Jo, jo, det har faktiskt hänt några gånger. Alla andra sover redan. Utom Vita, för hon är tjurig. Vill lgga hos dom andra och det får hon inte. Knäppa brud. Nu siktar jag mot sängen. God Natt, ses i morrn. Eller, ja hörs i alla fall-

Seeg fredag

Har bakat ut kakorna. Ingen middag idag eftersom dottern började jobba klockan tolv, så hon äter på jobbet. Blir galen när jag inte får i ordning. Kan inte göra nå´nting innan jag får upp skåpet. Äldste sonen kommer eventuellt förbi senare. Är på IKEA och kollar om en vit ryamatta till mig. Födelsedagspresent.  Vit rya med tre hundar. Vettigt????? Kanske kan få hjälp med skåpet i alla fall.
Regn, regn ,regn. Passar på att ta ut hundarna mellan skurarna. Dom gillar inte heller regn. Eller, jag gillar regn, bara jag slipper gå ut.
Fick ett tips om att ställa klockan på sex och ta värktabletter och somna om en timme. Tyvärr funkar det inte. Har så jävla ont när jag vaknar, så somna om går inte. Ligga kvar i sängen går inte heller. Sitta och stå tills det värsta har lagt sig, är det enda som funkar. Brukar stå framåtlutad över en köksstol medan jag dricker första koppen kaffe. Dessutom vaknar jag utan klocka mellan fem och sex. Får ställa klockan på fyra. Ibland kan jag faktiskt lägga mig och somna om en stund. Om jag vaknar klockan tre, tar värktabletter och sätter mig vid datorn till klockan sju. Då kan det funka. Men skit samma. Har inget jobb och inga tider att passa. Har jag ont så har jag. Inte mycket att göra åt det. Hålla sig undan från folk när det är för jävlgt. Då kan jag vara riktigt otrevlig och inte alls särskilt sällskaplig.
'Nu ska jag i alla fall ta en kopp kaffe. Men ingen kaka. Inte sockerfria.
HURRA!!!! Han har köpt en vit ryamatta. Men hinner inte upp i dag.

Fredag morgon

Uppe klockan sex. Tog min medicin, satte i gång perkulatorn och gick och duschade. Skulle gjort det i går kväll, men det blev så sent. Fastnade framför reprisen på "Mördare okänd", riktigt bra faktiskt. Kvart i tolv på natten är ingen bra duschtid. Svårt att kamma ut håret på morgonen, när man lagt sig med det blött. Nu är jag i alla fall påklädd och klar. Andra koppen kaffe intagen och även värktabletter. Om jag kunde ta mina Tiparol + Panodil Extend innan jag vaknade på morgonen, skulle det vara helt perfekt. Då slapp jag vakna med jävelvärk och slapp vänta nästan en timme innan jag började må något så när bra. Hur löser man det?
I dag blir det lite småstädning. Får ingen ordning i vardagsrummet innan jag fått upp skåpet från boden. Och det väger en hel del, så det fordras en stark man, eller kvinna, till hjälp. Löser sig. Har plockat ut alla böcker jag inte skall ha kvar. Blev drygt tre banankartonger. Så är det nå´n som vill ha böcker är det bara att komma upp och plocka.
Nu skall jag ta en kopp kaffe till och sen bädda.

halv sex

Middagen klar och uppäten. Disken diskad. Två degrullar till bondkakor i kylskåpet. Hundarna fått mat. Dottern hemma från jobbet så nu får hon ta över hundpromenaden för resten av dagen. Åska i luften. Väldigt svart och regnar. Nu blir det medicinering och vila + lite kaffe på maten.

Uppe och i gång

Vaknade klockan fem i dag. Hade svårt att somna i går trots sömnpiller. Har försökt att somna på en halv, men det funkar inte alltid. Nåväl, i morse körde jag igång perkulatorn, som vanligt. Tog mina piller, som vanligt. Drack kaffe och tog mina knäckebröd. Som vanligt. Kanske skulle göra något ovanligt i dag. Ja, som vadå????
Dottern jobbar hela dagen, så det blir jag och hundarna i dag. Mimmi börjar bli väldigt stor och är konstant hungrig. Äter 3- 4 ggr per dag. Hon har blivit som en höna. Äter och skiter. Rambo fortsätter att sympatiäta. Blir ju mycket jobb för hans del också, när valparna kommer. Han är ju väldigt involverad i deras skötsel.
Vita fick tag på ett tuggben i går kväll, vilket hon normalt inte är särskilt intresserad av. Men nu..... som en rasande varg. Hon morrade och högg vilt omkring sig om nå´n kom för nära. Så det var det ju ingen som vågade.
Var ute i boden och kollade mitt skåp, i går. Så jäkla snyggt. Precis så avskavt som det ska vara. Nu skall vi bara få upp det i lägenheten också. Tuuungt.
Dags för lite kaffe och sen skall jag köra i gång.

Vilodag???

Beställde växelförare på BG som kommer hem på fredag. Så det blev ingen resa till sta´n i dag. Dottern tyckte att då kunde vi ta det lugnt. Fem minuter senare kör hon i gång med att skruva ner hyllor. Nu är hon ute med hundarna,sen blir det en lten sväng ner till Konsum. Kattsand och grönsaker. Sortera alla böcker. Sparas och köras till Kupan. Tvättmaskinen går för fullt. Middag ska fixas. Ev blir det en sväng upp till Kullen i eftermiddag. Ja, så var det med den "ta det lugnt" dagen.

Ny vecka

Juli är snart slut. Otroligt vad fort sommaren har gått. I och för sig, inte slut än, men ändå inne på sluttampen. Ca tre veckor kvar tills Mimmi får valpar. Sen är det definitivt slut på friden.
Vaknade halv sex i dag. Väldigt seg och väldigt ont. Yngsta sonen kom hit i går och sov över. Tiggde till sig en halv sömntablett och slocknade som en klubbad oxe. Med TV:n på som vanligt.
Dottern jobbar till tre i eftermiddag. Skulle svänga in och kolla om växelförare, när hon åkte hem. Skroten och ev BG:s . Här blir det väl inte så mycket gjort i dag. Ut med hundarna, laga middag och ut med hundarna igen. Det är väl i stort det jag tänker åstadkomma i dag. Måste få ordning på rygg och höfter. Äter alldeles för mycket tabletter just nu.
Nu är det i alla fall dags för kisserunda.

Söndag

Segt i dag också. Dottern har åkt till jobbet. Jobbar kväll till 21.00. Slipper i alla fall laga middag i dag. Blir kaffe och knäckebröd.
Hundarna badades i går kväll. Fattar inte att dom kan bli så skitiga. Mimmi älskar i och för sig att gräva men ändå..... Alla tre kan ju inte lorta ner sig av det.
Går fortfarande omkring och funderar på lägenheten. Velar fram och tillbaks. Får i alla fall tänka ett par dagar till. I dag blir det som vanligt inget särskilt. Kanske baka bondkakor, som är beställda. Vattna blommor och gå ut med hundar. Det blir nog allt. Vita och Svea måste i och för sig kammas. Så det blir nog också söndagsjobb + kloklippning. Herreje vad mycket det blev nu helt plötsligt. Måste nog ta lite kaffe först. Återkommer.

Slö lördag

Idag blir det inte mycket gjort. Gick upp halv sex. Medicin och kaffe, som vanligt. Värktabletter=många. Länge se´n jag hade så ont. Problem bara att ta sig ur sängen. Baka, tvätta, städa och gå ut med hundarna i en och samma vecka blev för mycket. Får sprida ut det lite. Ja inte hundarna förstås, men resten.
 I dag blir det en slöardag. Dottern är ledig och åkte in till Högsby en sväng. Skulle köpa vax. Inte till bilen. Till håret, tror jag.
Jag har duschat och tvättat håret. Svårt att ta sig ner i badkaret. Så jäkla ont överallt.
Såg på Blocket att det fanns lediga lägenheter i Bockara, där jag kollade förut. Funderar på att maila en intresseanmälan. Fanns både en trea, en tvåa och en etta. Marklägenheter, så jag kommer ut lite mer. Dom här trapporna tar död på mig. Ner, går bra. Men upp..... Och ingen balkong på två år. Jävligt dåligt.
Nu blir det lite kaffe och sen ska jag laga middag. Pasta Bolognese. (spagetti med köttfärssås).

Mamma Mimmi

Mimmi på sin favoritplats, köksbordet.

Ylande Vita

Så fort Vita hör en hund utanför, eller om Mimmi skäller mycket, så ylar hon. Hon är ingen särskilt skällig hund. Men ylig. Heter det så? Hon ylar mycket och ofta.

Syrah´s Fonseca

Min lilla tant Evita.

Städat och klart

Fy sjutton för städning. Inte roligt alls. Såå ont i ryggen. Nu är det bara en kisserunda med hundarna och sen ska jag laga middag. Korv Stroganoff med ris. Mimmi är döhispig i dag. Bara piper och flipprar runt. Tur att dottern är ledig i morgon för nu börjar jag bli liite trött på henne. Men hon var likadan förra gången hon var dräktig. För att inte tala om, efter valparna var födda. Fick tvinga henne att både äta och dricka. Så fort hon gick från valplådan skulle hon tillbaks. Bra mamma.
I dag har jag ätit värktabletter som godis. Enda chansen att klara av städningen. Dottern brukar ju sköta om både tvätt och städ men vill inte att hon ska behöva hålla på med det, så lte ledig som hon är den här perioden. Gör ju inget om det tar en hel dag, för mig, att städa. Har ju inget annat att göra direkt.
Nu skall jag i alla fall ta ut odjuren. Återkommer kanske i kväll.

Fredag morgon

Sovit hela natten (nästan). Var uppe en sväng halv tre men var toktrött, så jag somnade om rätt snabbt. Vaknade klockan sex av att dottern tog ut hundarna. Medicin, värktabletter + kaffe. Nu är det bara att vänta på att må lite bättre. Skall köra i gång dammsugaren om en stund. Tar ett rum i taget, så funkar det nog.
Börjar bli allvarligt orolig för det mentala tillståndet hos barnbarnets "plaststyvmor". Hon är ingen plastmamma. Styvmor är en mer passande "titel" för denna häxa. Nå´nting står inte rätt till i hennes hjärna.
Dottern var rätt trött i dag och hade ont. Åttonde dagen hon jobbar. Tar både fysiskt och psykiskt att jobba med dementa. Nu vill jag inte ha någon kommentar om mitt hälsotillstånd, tack. Jag är inte dement ännu, fast det kanske kan tyckas så ibland.
Ledig i morgon. Då blir Mimmi glad. Hon är rätt nedslagen över allt det här jobbandet. Att hon dessutom är gravid gör väl inte att det känns lättare precis. Den lilla pissmyran och den gamla tanten bryr sig inte så mycket. Får dom bara jaga Issa eller sova på kudden, så är dom nöjda och glada.
Nu ska jag försöka komma i gång med städandet. Lägger kanske in lite nya bilder sen i eftermiddag. Har ju fått vila sen LM var här i går. Var så slut i huvudet när hon gick, efter två timmar, så jag bara däckade. En lagom dos av henne, så behövs inga Stilnoct. Trevlig städdag på er allihop.

Karlbergare i pottstol

Min Karlbergare i den gamla pottstolen, ser inte klok ut. Allting ser ut som ett risigt busksnår. Skulle egentligen klippa ner den lite men det ser så "fluffigt" ut så jag näns inte. Har plockat avläggare på den så jag har fyra stora till + den här. Dom andra ser inte så risiga ut, men den här strävar mot ljuset. Är därför alla grenar, eller vad det heter, drar i väg uppåt.
I dag blir det inte ett skit gjort. Har ont exakt överallt efter allt bakande och tvättande. Dottern har åkt till jobbet och hundarna ligger som vanligt som döá sillar. LM ringde förut och ville komma hit "suck". Hon fick komma klockan två så hon dyker väl snart upp. Kvart över ett, skulle jag tro. Försökte tala om att jag inte mådde bra, men......
I morgon blir det troligtvis lite städning. Inget avancerat. Skall försöka baka några sockerkakor och muffins också. Om jag inte gör det i dag. Brukar vara rätt slut i huvudet när LM åkt hem, så vi får se vad som händer. Troligtvis blir det soffan.
Nu får jag sätta på en kanna kaffe och plocka fram lite fika. Återkommer. Om jag orkar.

Jäkla spring

I dag var det ett jäkla springande i trappen. Önskar jag bodde på bottenvåningen. Hann inte mer än få upp andra masknen tvätt på strecket, upp och hämta hundarna för kissrunda och hem igen, så började det regna. Var bara att "springa" ner igen och hämta tvätten. Hänger den uppe. En maskin kvar som skall gå klar, sen är tvättkorgen tom. Och jag är helt slut. Har så jäkla ont i höfterna. Allt skulle vara mycket lättare om jag bara slapp trappen.
Hundarna har skött sig bra, som vanligt. Mimmi är hispig naturligtvis. Piper och gnäller när inte "mamma" är hemma. Nu börjar valparna kännas som små bullar i ugnen. Går inte att avgöra hur många. L ringde förut. Fick inte tag på katterna som skulle ha piller i dag. Eftersom dom åker till Riga och inte kommer hem förrän på måndag undrade hon om jag kunde åka upp och ge dom. Ringde igen och talade om att hon fått tag på Heddan. Kajsa kunde jag strunta i. Gjorde inget om hon fick en kull. Bra, då kan jag få en kattunge efter Kajsa, som kommer från mig från början.
Nu skall jag köra i gång med middagen. Köttbullar och potatis + två värktabletter.

Tvättdag

 I dag blir det tvättdag. I går städade vi. Dammsugaren började låta som en popcorn-maskin, så det var bara att traska ner tll grannen och låna hans. Gick så bra så. Han visste inte hur den funkade. Hade aldrig använt den. Har ju bara bott här i åtta år. Ringde Algots. Får lämna in den andra så dom får skicka den. Inte som Maxi, där man lämnar in det som går sönder och får det utbytt mot en ny. Här får man vänta och se vad det är för fel. Om det går att laga. Knappast någon idé med en dammsugare för 350 kronor. Men den ska ju hålla mer än ett halvår i alla fall. Köpa ny på måndag.
Städat blev det i alla fall och i dag tänkte jag att jag kunde köra ett par maskiner tvätt. Har inte varit i tvättstugan på två år. Såå bortskämd. Tog en stund innan jag kom på hur man skulle få igång den. Hoppas bara det blir rätt. Bruksanvisningen har tydligen fått vingar och flugit ut genom källardörren.
I går kväll efter städningen tog jag mig en spa-kväll. Låg i badet en halvtimme. Skönt att lösa upp gammal skit. Varm och kall dusch efter rengöringen. Sedan fick jag fotvård med slipning och insmörjning. Så skönt. Man känner sig som en ny människa.
Nu ska jag gå ut med odjuren en sväng.

Kakor, kakor, kakor

I dag har jag bakat fyra sorters kakor. Kolakakor, pilska finnar, havrekakor och hästskor. Sen tog orken slut. Provade att baka med sötnngsmedel och det gick faktiskt bra. Hästskorna blev lite misslyckade. Flöt ut och blev runda, men det har ju ingen praktisk betydelse. Så nu har jag bullar och fem sorters kakor i frysen. Himla bra. Tänkte baka några mjuka kakor men det får vänta tills i morgon. Kanske. Skall snart börja med middagen. Stekt fisk och potatis. Sen blir det troligtvis inte så mycket mer gjort i dag. Har så jäkla ont i vänstra höften och utsidan på låret. Går kanske om till jag gifter mig. Så det blir ALDRIG.
Mimmi har varit med i köket hela dagen. Man måste ha en himla koll på henne annars försvinner det både deg och färdiga bullar och kakor. Hon står på stolen vid diskbänken och övervakar allt jag gör. Koll på både matlagning, disk och bakning. Kan ju vara så att hon kan få en smula av något.
Rambo och Vita är mest intresserade av att jaga Issa och Issa är mest intresserad av att jäklas med Rambo. Svea är mest intresserad av mat.
Vädret är väldigt varierande just nu. Regn och solsken om vartannat. Blåste riktig höststorm när jag var ute med hundarna och för en stund sedan åskade det. Nu fattas bara lite snö så har vi haft alla vädertyper den här veckan.
Dags att köra igång med middagen. Kanske återkommer senare om det händer något spännande.

Bullbak och ilsken hund

Väldigt seg morgon. Fattar inte varför jag har så ont. Höfterna är värst. Ryggen är något så när om jag inte sitter eller står för länge. Var ute med hundarna förut. Grannens retfulla katt satt naturligtvis precis utanför och Mimmi fick spelet. Den här gången fick jag ett bra tag i henne. Så bra att kopplet lossnade. Som tur var upptäckte jag det före henne. Jag fick ner henne på rygg och höll ett ordentligt tag tills hon slappnade av. Sen tvingade jag henne att sitta en halv meter från katten. Hon pep ett tag men se´n la hon sig ner och struntade i katten. Lite krångel med tre hundar. Men är Mimmi tyst,är Rambo och Vita också tysta. Får nog låna grannens katt och jobba lite med fröken. Nu ska vi snart gå ut igen. Ska bara grädda bullarna jag bakat. Fick lust att baka i eftermiddag och naturligtvis var bakpulvret nästan slut. Dessutom fanns det inga mängder med smör. Blev i alla fall ett lass bullar och en plåt kaneltoppar. Får ringa dottern och be henne svänga in på Maxi och handla, när hon åker från jobbet.  Får fortsätta med kakbaket i morgon.
Stordotter med familj åkte hem redan i går. Blev inget möte idag pga av idioten i skogen. Dummare människa får man leta efter. Han är större än gud fader själv, tror han. Står över allt och alla. Blir så förbannad så jag blir arg. Fattar inte föräldrar som håller sina barn borta från den andre föräldern bara för att DOM ska bestämma. Fattar dom över huvud taget hur dåligt ungarna mår av detta. Skillnad om det är en förälder som misshandlat eller förgripit sig på barnet. Annars finns inga ursäkter alls. Alla ungar älskar bägge sina föräldrar och har rätt till bägge två. Hålla dom borta bara för att visa vilken makt man har är för jävligt. Nog om detta, annars brinner datorn upp av min ilska.
Nu skall jag grädda bullar och gå ut med hundar. Ja inte samtidigt förstås. En sak i taget.

Söndag morgon

Vaknade klockan tre av en massa ungdomar utanför.Kom troligtvis med nattbussen från O-hamn. Men måste dom stå nedanför mitt fönster och prata? Gå hem och lägg er. Somnade i alla fall om och vaknade halv sex av att Rambo stod utanför grinden och "pratade". Han har ett särskilt "pratläte". Låter som en krokodilunge. Lite knakpip. Av någon anledning kommer han inte upp i sängen längre. Kan det vara för mycket köttbullar eller är han lite bortskämd?
Efter kaffe, som redan var klart, och medicin, har jag bara hasat runt. Har fruktansvärt ont i dag. Hundarna sover och dottern har åkt till jobbet. Stordotter med sambo och barn dyker upp om några timmar. Ska åtminstone få på mig lite kläder och bädda sängarna. Vet i alla fall vem som skall få rasta hundarna i dag. Inte jag i alla fall. Delegerar om arbetet lite. Visserligen regnar det och ingen av hundarna gillar att gå ut i regnet, men ut måste dom ju.
I går var det en riktig slappardag. I stort sett bara kissrundor. Ingen TV och ingen dator pga ett jäkla åskväder. Hann med en bok till mellan rundorna. Nu skall jag slå igen datorn tills i morgon eftermiddag. Ta en kopp kaffe till och plocka i ordning.

Ooont, ooont, ooont

Lördag morgon och jag har ont. Jäkligt ont. Tar nå´n timme innan värktabletterna börjar verka. Två koppar kaffe, två knäcke,en näve blandat + två Tiparol och två Panodil Extend. Snart är man på banan igen. Förhoppningsvis. Annars blir det en jobbig dag. Dottern har delad tur. Åkte klockan sex och är inte hemma förrän vid halv tio i kväll. Stackars hundar.
I dag är det inte så varmt. Än. Ser faktiskt ut som det kan bli regn. Men det kan fort ändra sig.
I går kväll fick Vita spelet. Hon är inte en hund som leker. Inte med leksaker i alla fall. Hon kan på sin höjd skaka lte på en matta eller ett överkast. I går fick hon tag på en gammal strumpa som hon sprang runt och skakade på. La den framför mig och stod och studsade. Så det blev lite apportering. Såå roligt. Men sen tyckte Mimmi att nu får det väl i alla fall vara slut på dumheterna. Är det nå´n som ska leka så är det hon och hon ville inte, så då fick ingen annan göra det heller. Baskade hynda och tjurmupp.
I dag blir det inget särskilt. Kämpa sg ut med hundarna ett par tre-fyra gånger. Kan vara nog så jobbigt. Blir ju inga långpromenader direkt.
I morgon kommer stordotter och barnbarn. Nu ska jag klä mig och bädda min säng. Ta hand om disken. Vi åt pizza igår så man tycker ju inte det ska bli nå´n disk. Heja!! Hela diskhon är full med koppar och glas, fast jag diskade i går förmiddag.
Bara att köra i gång. Kommer inte gå med någon större hastighet precis.

Utslagna hundar

Rambos favoritställning.Även Vitas favoritplats.

fortsättning på fredagen

Har varit till Högsby och handlat. Usch va dyrt allting är. Kollade min apoteksida när jag kom hem. Helt otroligt. All medicin jag beställt var utskriven och klar för avhämtning. Blir nog ordning på den doktorn med, vad det lider.
Rambo skällde när vi åkte och skällde fortfarande när vi kom hem. Hörde honom ända ut på gatan. Skällandet när man lämnar honom är något han börjat med "på gamla dar". Gjorde inte så när vi nyss köpt honom. Började träna med att lämna honom korta stunder och allt gick bra. Nu funkar det inte alls. Väldig separatonsångest.
Nu finns det två rondeller i Högsby. Varför då? Den nya vid Karlsson, fyller ingen funktion alls. Dessutom har dom gjort Järnvägsgatan smalare. Väldigt begåvat med tanke på all tung trafik som går där.
LM hade ringt två gånger när vi kom hem och kommer säkert att ringa fyra gånger till. (Jag svarar inte). Orkart liksom inte med i värmen.
Dottern tog en vända till, in till Högsby. Skulle tanka, hämta medicin och köpa pizza. Börjar jobba halv fyra, så då får jag ta hand om odjuren. Går rätt bra faktiskt. Dom rör inte på sig över huvud taget när hon är borta. Går ut och kissar, men inte mer. Blir värre när hon kommer hem. Far runt som skållade troll. Till och med Vita. Resten av dagen blir det rast och vila. Läsa färdigt boken jag började på i går, "Partners" av John Grisham. Himla bra.

Fredag

Vaknade runt halv sex. Lagom sovtid, sex timmar. Medicin och kaffe, som vanligt. Ringt vårdcentralen och sitter och väntar på att dom skall ringa upp. Bäst att göra sig klar ifall jag får en tid nu på morgonen. In till Högsby och handla. Karlsson och Konsum samt hämta paket på Matmästar´n. Nu ringde vårdcentralen. Dom är lite roliga. Den som svarade skulle skriva ett brev till min läkare (som sitter i rummet bredvid) och be henne skicka recept till apoteket. Jag får börja skicka brev till dottern att hon skall komma in i köket och äta middag. Så nu får vi se vad som händer. Skall i alla fall bädda och klä på mig. Återkommer till kvällen.

Torsdag 16/7

Vaknade halv sex. Sovit så skönt med fläkten igång. Fixade kaffe, intog medicin och kollade runt lite på nätet. La mig och började läsa en bok men hade ingen ro att ligga still. Somnade ändå till en liten stund.
När barnbarnet åkte hem i går blev det väldigt tyst. Hon hade pratat oavbrutet sedan hon kom hit. Hon hade pratat med grannen om sina sniglar. Alla fjorton. Tyvärr hade dom smitit så hon fick inte med några hem. Hälsning till hennes mamma att fröken önskar sig en lillasyster. Undrade om jag visste var dom fanns. Hon hade kollat på Netto i Mönsterås men dom hade bara mat och saker. Så nu vet mamma vad hon ska göra.
I dag blir det städdag. Dottern är ledig till i morgon eftermiddag. Just nu klipper hon gräset. Jag har skrapat potatis och håller på att frosta ur frysen. Åker in till Högsby och handlar i morgon. Sedan kommer jag ingenstans på över en vecka. Dottern växlar schema och jobbar åtta dagar i rad med två delade turer.
Ringde vårdcentralen. Min läkare har semester till tredje augusti. Men hon är där i morgon för akuttider så jag får ringa klockan åtta. Hur korkat är det? Hon kunde väl bara satt upp mig till en tid i morgon.
Mimmi springer runt och piper och Rambo skäller. Dom hör dottern utanför och blir helt hispiga.
Nu ska jag i alla fall börja med middagen. Kyckling.

Onsdag

Passa på att skriva lite medan dotter och trollfröken är och badar. Dom åkte till Gösjön och kommer inte hem förrän vid ett-tiden då det är middagsdags. Lilla fröken har beställt kokt torsk med äggsås.
Har varit mycket pratande ett par dagar. Sedan i söndags, närmare bestämt. Hon kan prata den ungen. Har hon nog efter sin far. Han pratar också hela tiden. I morse var hon ute och matade sina fjorton sniglar. Har skött om dom riktigt bra. Lagt dom på kvällarna i sängen hon gjort till dom och matat dom med löv, varje dag. I går smet dom visst men jag tror hon hittade dom. Vill ha med dom hem och det får hon naturligtvis.
Har väl inte hänt så väldigt mycket. Dottern har jobbat och jag har passat hundar. Det flyter på som vanligt.
Dottern har börjat slipa mitt skåp. Målat det en gång men fick slipa igen eftersom det gulnade. Var antagligen lite fuktigt.
I dag är det soligt, varmt och äckligt. Gillar inte alls den här värmen. Ont överallt. Blir alltid värre när det är varmt.
Måste ringa vårdcentralen och beställa en ny tid. Både värktabletterna och sovpillren är snart slut och det vill jag inte vara med om en gång till. Nu skall jag skala potatis och ta lite mer kaffe. Återkommer nog framåt kvällen.

Lördag

Vaknade halv sex i dag. Antagligen för att dottern kom och hämtade Vita för en kisserunda innan hon åkte till jobbet. Dottern alltså, inte Vita. Var ändå dags för medicin, så jag masade mig upp. Såå oont. Dubbla snabbverkande och dubbla långtidsverkande. Kaffet var klart.  Dottern åkte till jobbet och luften gick ur hundarna. Nu ligger dom som döá sillar igen. Inte ens Issa får igång dom, trots ihärdiga försök. Såg att trollfröken ville hälsa på. Skall ringa henne se´n och säga att det går bra.
Har börjat rensa skåp igen. Inte klokt vad med skit man samlar på sig. Saker som legat i skåpen i 8-9 år och som man aldrig använder. En del går till Kupan och resten slängs. Skall ta tag i skåpen i sovrummet efter jag varit ut med dogsen. Om dom nu orkar gå ut. Mimmi äter dåligt just nu. Men hon var likadan förra gången hon skulle ha valpar. Ronja, Lennarts mamma, var också så´n. Henne fick vi mata. Blir nog att vi får göra det med Mimmi också. Fast burkmat går alltid ner. Utan protester. Rambo däremot, äter som om det är han som är dräktig. Alla måltider är hans sista. Springer mellan matskålarna för att försäkra sig om att han får i sig så mycket som möjligt. En chihuahua kan äta hur mycket som helst. Ungefär som ett marsvin. Finns ingen botten. Eftersom dom har lätt att gå på sig får man hålla igen ordentligt. Kan ju inte gå ut med en hund som rullar fram.
Nu börjar dom springa runt. Dags att gå ut en vända. Hoppas bara att inte grannens dumma katt sitter utanför.

vita rosor

Laila kom upp i dag med en försenad födelsedagsbukett. Vita rosor, så himla fina. Jag gillar ju vitt. Var ett tag sen hon var hit men jag är lika dålig på att åka upp till henne. Hon jobbar och dottern jobbar och jag har ingen bil. Men ska försöka ta mig upp någon dag när dottern är ledig.
Trollfröken i Blomstermåla hade ringt till min mobil. Men den har dottern med sig till jobbet. Ringde upp men det var bara telefonsvarare. Skall försöka ringa i morgon igen.
Var ute med hundarna. Mimmi är så fruktansvärt jobbig att gå ut med när dottern jobbar. Kollar efter bilen. Piper och gnäller och bara snurrar runt. Nu kom ju grannens katt också när vi var på väg in och det gör ju inte saken bättre. Hon går fullständigt i taket. Helt galen och totalt okontaktbar. Vet inte hur man ska fixa det. Har kollat "Mannen som talar med hundar" för att eventuellt få lite tips. Men inget funkar på henne. får ringa och be honom komma hit. Eller hundcoachen, vad han nu heter.
Har kollat på TV i kväll. Larm 112. Bara sån´t jag tittar på nästan. Djurpolisen och sjukhusprogram. Nja, lite annat blir det väl. Har lite svårt för ren förnedrings TV, men annars kan jag titta på det mesta. Periodvis. Nu är dottern snart på ingång så jag får vara beredd att mota hundarna. Måste ha kontroll på dom när någon kommer, annars skäller dom som galningar. Återkommer i morgon.

Änglatrumpet

Min änglatrumpet var jättefin när jag ställde ut den på försommare. Stor och med stora fina blad. Eftersom vi fortfarande inte har balkong, ställde jag den på gården. Alla myror i Berga anföll den och den mådde inte bra. Så jag tog in den. Mindre bra, eftersom en hel del myror följde med. Ut på balkongen med den, varvid alla bladen upptill föll av, samtidigt som det kom en massa blad underifrån. Nu ser den ut så här, efter att jag klippt av två långa, kala pinnar. Blir nog inga blommor på den i år. Men grön är den i alla fall.

Fredag

Uppe efter tuppen. Sov till kvart i sju. Har jag inte gjort på evigheter. Medicin och kaffe, som vanligt. Läst lite bloggar.
I går var det städ- och tvättdag. Bäst att passa på när det är skitväder. Eller, jag tycker inte det är skitväder. Kändes som höst ute i går. Blåste riktigt ordentligt. Lite åska, lite regn och några solglimtar. Läste i AB att det är mer regn att vänta. Skyfall.Bara det inte blir översvämning här, i vår källare. I dag blir det kanske en snabbis in till Högsby. Dottern jobbar kväll så hon drar i väg klockan tre. Får väl se vad vi hinner med.
Alla djuren, utom Svea, piggnade till i går när det inte var så varmt. Eller också berodde det på Axiluret. Har börjat avmaska allihop. Inte populärt. På kvällen, när vi skulle lägga oss, fick Mimmi och Rambo värsta spelet. Det andra för dagen. Visserligen var det Issa som trissade upp dom, men lite kan dom väl tänka själva. Man behöver ju inte fara runt som en skållad gris klockan halv elva. Men det lugnade ju ner sig. Vita sur, som vanligt, för att hon, som vanligt, fick sova inne hos mig. Vilket hemskt öde.
Läste i Sportbilagan att Glenn Hysén fick leva på A-kassan och gå på AF. Stackars han. Det kan inte vara lätt. Han kan vara glad att han får stämpla. Finns dom som inte ens har det. Vilken A-kassa är man med i som fotbollsspelare? Märkligt.
Nu skall jag i alla fall, som vanligt, ta en kopp kaffe till, bädda sängen och klä på mig. Sen kanske jag återvänder framåt kvällen.

Vita och Rambo

Visst är det praktiskt med små hundar.

Träning

Mimmi är väldigt dominant och Rambo följer henne i allting så dottern har börjat lägga ner dom ett par ggr per dag för att lära dom vem som är flockledare. Just nu är det Mimmi men det skall snart bli ändring på det. Förhoppningsvis.

Siesta i sommarvärmen

Rambo och Vita har sina egna konstiga sovställningar. Mimmi ligger för det mesta under soffan.

Okänd växt

Köpte den här växten på Tradera för två år sedan. Då var den ca 10 cm. Säljaren visste inte vad växten hette och jag vet fortfarande, trots många förfrågningar, inte vad den heter. Har letat på nätet men inte hittat något. Tror att det är en Törel av något slag men är inte säker. Nå´n där ute som vet?

Onsdag

Herre min tid vad veckorna går fort. Blinkar jag så är det väl snart jul. Så skönt att ha mina "gamla" piller. Somnar mellan tio och elva och sover till klockan sex. Utan kisspaus. Nu sover bara Vita hos mig på nätterna. Tjurig för att hon inte får vara med dom andra. Men det är faktiskt min hund.
Gick upp klockan sex, satte igång kaffet och tog min medicin. Kollade runt lite på nätet men alla sov eller har semester. Jag får ju ingen semester eftersom jag inte jobbar. Hade lite ledigt i helgen." Inga" kom hit och tog hand om disken både lördag och söndag så jag slapp. Ganska skönt faktiskt. Gillar egentligen att diska. Man tänker så bra. Min mamma tänkte bäst när hon rensade strömming. Tänker inte kommentera det mer.
Vi har märkt att Rambo har en fruktansvärd separationsångest. Skäller och lever rövare när man lämnar honom. Men en till som har det är Issa. Skriker som en stucken gris när dottern går ut med hundarna. Sen sitter hon vid dörren tills dom kommer tillbaks. Tokiga katt.
I dag blir det kanske lite städning. Om det inte blir för varmt. Solen ligger på redan och det börjar bli bastuvarning. Skall i alla fall klä på mig och bädda. Och ta en kopp kaffe till. Sen får jag se vad som händer. Återkommer.

Seeg tisdag

Inte så varmt i dag som tur är. Regn och åska nästan hela helgen. Blev ett år äldre i lördags och det är ju ingen höjdare. Äldsta dottern, med barn och sambo, kom ner i söndags liksom yngsta sonen. Fick en stor korg med sockerfri, mörk choklad., morotsmarmelad, hjortronsylt, kanelsirap och en massa annat gott. Middag för allihop samt kaffe och tårta. Något så när väder så alla åkte ner till Gösjön och badade samt tog en tur till Karlsson, som vanligt. Lille L har blivit ett riktigt charmtroll. Skrattar och pratar med allt och alla. Gillar att vara i centrum.
Måndagen gick åt till lite städning och plock. Dottern jobbade kväll och jag lyssnade på åskan och löste korsord. Vågade inte ha TV:n på eftersom DVD:n gick sönder i fredagens åskväder. Katastrof om TV:n skulle paja också.
I dag är det något segt. Hundarna ligger som vanligt som döá sillar, när dotter jobbar. Var ute på kissrunda och naturligtvis satt grannens katt härutanför vilket fick Mimmi att fullständigt gå i taket. Det ska inte va´några katter på våran gård. Vet inte hur man skall få henne att sluta med sina hysteriska utbrott. Enda djur hon accepterar är våra katter, Louie och Flisan.
Rambo gillar alla utom Louie. Han är väldigt förtjust i dotterns sambo (fast han inte är något djur). Följer honom hela tiden när dom är här.
Nu börjar det  "morgla" igen, så jag släcker ner och återkommer senare. Skall lägga in lite nya bilder också.

Fredag morgon

Klockan är snart halv sju. Har varit uppe en timme. Redan 28+ i köket. 18+ ute. I går hade jag över 40+ inomhus. Det går inte andas. Dottern har åkt till jobbet och hundarna sover. Letade på Tradera efter ett kylhalsband till Lennart i går. Går nog in och lägger bud på ett i dag. Han far så fruktansvärt illa i värmen. När han bodde hos mig brukade jag spola av honom med trädgårdsslangen när det blev för varmt. Nu vet jag att sonen är ute vid sjön med honom så ofta han kan.
I dag blir det lite snabbstädning. Absolut inget avancerat. Metrologerna lovade regn och åska i helgen, så det ser jag fram emot. Men det blir väl överallt utom i Berga. Nu ska jag i alla fall klä mig och bädda sängen. Sen får jag väl börja dammsuga innan det blir för varmt. Återkommer.

Bastuvärme

Ja då är det väl bara att lida vidare. Fy f-n för den här värmen. Så´n äcklig blöt värme. Tvätten var alldeles fuktig i går trots att det är så varmt ute. Gick upp strax efter fem i morse. Dottern åkte till jobbet klockan sex, så nu är hundarna i väntans tider. Luften går ur dom helt när hon inte är hemma. Äldsta sonen ringde. Hade försökt få tag på dottern i Blomstermåla men inget svar. Ville att jag skulle skicka ett mejl, vilket är utfört. Blir inte så mycket gjort i dag. Högsby i eftermiddag, annars lugnt. Lite kallt kaffe och sen är det dags för kisserunda. Om dom orkar.

Rambo och pissmyror

Stackars lilla Rambo blir anfallen av pissmyror när han är ute. Han tycker det är såå otäckt. Dom är ju så stora. Själv tycker han det är roligare att jaga Issa och dra henne i svansen. I bland får han loss en liten hårtuss och springer runt med pipskägg. Mimmi har invaderat köksbordet. Tror absolut att det är hennes. Spelar ingen roll om man kör ner henne hundra gånger. Hon är lika snabbt uppe igen. Rambo gör ju som henne naturligtvis. Då kan han minsann hoppa hur högt som helst.
Ledigheten för dottern frös inne i dag också. Hon får sitta vak i kväll med. Bra med mer jobb.
Har bäddat rent i sängen och sopat fjädrar efter duntäcket. Såg ut som Issa jagat en fågel i sovrummet.
Försöker fostra hundarna och lägga ner dom ett par gånger om dagen. Inte Vita, hon lägger sig själv. Mimmi och Rambo däremot behöver lite disciplin. Varmt, varmt. Räckte inte med det lilla regnet som kom. Blir lite smågrinig i värmen. Men det drabbar ju ingen mer än mig själv. Mer kaffe och röka. Återkommer.

Valpar

Och snart blir dom så här "stora."

Valpar

Får snart börja räkna dagarna tills det kommer några små. Sommaren går fort.

Reeegn!!!!!

Inte särskilt mycket men... Vaknade för en timme se´n. Började som vanligt med 2x2 värktabletter. Två snabbverkande brus och två långtidsverkande. Bästa kombinationen hitills. Perkulatorn på. Kaffe, två knäcke med ost, två metformin, en trombyl, en selocen och en simvastitin. Dagen i gång. Trots regnet är det lika varmt som i går. Dammsög och torkade golv i går förmiddag, så i dag blir det lugnt. Tagit fram rester ur frysen så inte ens matlagning i den högre skolan blir det. LM ringde ett par ggr i går så jag har en otäck känsla av att hon dyker upp i dag. Orkar liksom inte vara trevlig när jag sitter i en bastu. Fast nu är det min födelsedag som spökar för henne. Spelar liksom ingen roll hur många gånger jag säger: "ingen födelsedag, nga presenter, har slutat fylla år osv.  " Hon kommer ändå. Med present. Annars kan det ju hända att hon inte får något när hon fyller. Blir man tokig eller blir man tokig? Som om jag inte har plastbyttor och plånböcker så det räcker. Visst är det snällt men om hon måste komma med nå´t så räcker det med en blomma. Eller inte ens det. Hon kan få kaffe ändå.
Är det nå´n som kan förklara mysteriet med datorer för mig. I bland är den seg och långsam, som en gammal gubbe. Tar en kvart att starta upp och komma igång. I bland behöver man bara knäppa med fingrarna en gång så är allt på g. Märkligt. Har det kanske med vädret att göra, eller?
Nu är det dags för kaffe och röka. Återkommer kanske under dagen.

RSS 2.0