Ja, se det snöar.......

Snön vräker ner just nu. Tog en liten kissrunda med vovvarna. Har varit en sväng på Konsum och köpt mjölk och Aftonbladet. Lagar till en fläskstek, som står och småputtrar i stekgrytan tillsammans med champinjoner, morötter och charlottenlök. Prata med näst äldste sonen som var på söndagspromenad på Oknö. Han var vid Oknö krog när han ringde och vid Nynäs när vi pratat färdigt. Skall skala lite potatis om en liten stund, men det är gott om tid än.
Rambo och Vita har lagt sig i korgstolen i hallen. Var inte så kallt ute nu. Bara 10 minus. Men Rambo fryser om sina små tassar.
Nu blir det en kopp kaffe till innan jag börjar med potatisen.

Förmiddag

Har bäddat och fått undan disk från i går. Varit ute med väldigt motsträviga hundar. Dom gillar verkligen inte när det blir för kallt. Ska försöka ta mig ner till affäre när dom öppnar. Behöver få hem mjölk bl a. Har så jäkla ont i höfterna fortfarande. Går kanske, med "fästmannens" hjälp, att ta sig ner. 15,7 minusgrader ute och 15,8 plusgrader inne. Inte roligt. Tur i alla fall att det inte är tvärtom.
Håller på att läsa Bergaboken. Ganska roligt att få reda på hur det såg ut här för hundra år se´n. Verkar vara två familjer som finns kvar här sedan Berga började befolkas. Kan ju vara fler i och för sig. Fanns många Andersson då, liksom det gör i dag. Mycket affärer långt in på 60-talet och många industrier. Två hotell till och med. Kan man inte tro när man ser Berga i dag.
Nu skall jag ta lite kaffe och värktabletter innan jag försöker ta mig till Konsum.

Tidig söndagmorgonHar sovit hela natten utan dom vanliga "kissrundorna". Kan bero på dom nya "sovkuddarna", dottern kom hem med igår kväll. Vilken skillnad det blir med riktiga kuddar, istället för dom gamla platta, knöliga åbäken jag hade. Sovit så skönt i natt. Vissa kan däremot sova hur och var som helst.
Värmen fungerar inte riktigt. Trots fullt pådrag är elementen bara pissljumma. Grannen var upp i går kväll med "Bergaboken", som jag fick låna och enligt honom står pannan som den ska. Ja, nu är det ju inte så att pannan kan flyttas runt, utan inställningen på pannan. Men jag är lite lurig på om det verkligen är rätt. För det första är värmen uppdragen på fyra lägenheter i stället för två och för det andra så håller han på och mixtrar när han är lite rund under fötterna. Jag vet att det varit krångel förut när det varit kallt. Systemet klarar inte av att få upp värmen till andra våningen. Elva grader i köket är lite för kallt. Femton- sexton i sovrummet kan jag stå ut med. Lagom behaglig sovtemperatur. Men elva i köket är lite svalt, till och med för mig. Får väl jobba mig varm.
Hundarna sover efter att ha snabbkissat strax innan sex. Nästan sjutton minusgrader ute. Lite för kallt för dom. Ja för mig också. Men eftersom jag inte har lärt dom gå på lådan så är det bara att pallra sig ut. Nu tog dottern ut dom, innan hon åkte till jobbet så den här rundan slapp jag. Bara hoppas det blir lite varmare innan nästa kissrunda.
Nu blir det en mugg kaffe till innan dagen kör i gång.

Ont och kallt

Tillbaks från en liten sväng med hundar och "fästman". Bara 13 minusgrader. Gick upp i morse när dottern tagit ut hundarna, innan hon åkte till jobbet. - 16 grader. Så kallt. Det blev kaffe och sängen igen, en liten stund. Bäddat och plockat, som vanligt innan jag tog ut hundarna. Har jäkligt ont i höfterna. Så det är lite jobbigt, just nu.
Blev ett litet avbrott, som om det skulle märkas. LM kom upp oanmäld. Hade ringt i torsdags och när ingen svarade var hon tvungen att kolla så det inte hänt något. Javisst. Nu har hon i alla fall gått hem. Efter drygt tre timmar. Ovanligt länge. Snart dags att ta ut småskitarna igen. Inte så kallt ute. Ligger på 9 minus just nu. Skulle gått ner till Konsum tänkte jag, men nu är jag så trött i huvudet, så det får vara tills i morgon.
Nu skall jag i alla fall ta något att äta. Innan kissrundan. Sen blir det rast och vila.

Sabotage!!!!!Tog en bild på dotterns hörapparater efter Mimmis morgonskoj. Fullständigt i småbitar och nya var inte billiga. Undrar om teknikerna på hörcentralen hade kunnat sätta ihop dom igen?
Var ut en sväng med hundarna. 12 minusgrader. Ingen åskvärme precis. Men är det vinter, så är det.
Är fortfarande sovtrött. Men det går nog över till jag ska lägga mig. Har kollat lite på TV, men det är ju fredag och inte mycket att titta på. Har för mig att det var något jag tänkte kolla på i kväll. Men har glömt vad det var och på vilken kanal. Jag ska testa med en kopp kaffe till. Kanske piggnar till.

Bästa kompisarRambo och Issa har levt rövare i dag. Är lite roligt att ha en katt som är större än hunden.
Dagen har segat sig fram. Blev lite fel med värktabletter och tidig morgon/natt, så jag har varit lite slö. Städning avklarad i går så det blev bara det vanliga plocket + blomvattning. Pyttipanna med stekt ägg och rödbetor till middag och se´n disk på det. Försökte mig på lite middagsvila, men Rambo ville hellre ha dragkamp med en gammal strumpa. Inte så väldigt roligt när man är sovtrött. Hade redan gett upp försöket till lite siesta när stordottern ringde. Lille prins L har krångel med magen och mår inte 100. Byta välling och hålla koll över helgen. Yngsta dottern har åkt iväg till jobbet och NU sover Rambo och Vita. Typiskt. Tror jag skall jaga upp dom och tvinga, åtminstone Rambo, att leka med en gammal strumpa. Men först ska jag fixa lite kaffe.

Pälsmössa ??????Nej, men Svea, min osynliga katt, vid ett av sina sällsynta, synliga framträdanden.
Vaknade klockan två i morse. Ska inte dricka kaffe på kvällen. Lyckades i alla fall somna om till klockan fem. Vaknade av att jag låg tvärs över sängen. Himla obekvämt. Har upptäckt att jag är väldigt stimmig vissa nätter. Jag som alltid har legat helt still förr i tiden. Ja, när jag sovit alltså. Nu har jag i alla fall druckit kaffe och intagit min medicin. Vet inte om jag ska krypa ner i sängen en stund till eller plocka lite. Jag plockar väldigt mycket.
Efter middagen i går försökte jag mig på min vanliga middagsvila. Gav upp den tanken rätt snabbt. Grannen smällde i dörren hundra gånger, telefonen ringde minst lika mycket och Rambo tyckte jag skulle leka med honom och inte ligga i sängen. Använde mig som agilitybana, så det var lika bra att stiga upp. Dottern körde i gång och städade hela lägenheten och tvättade stolsdynor och småmattor. Sen blev det kaffe och TV. Missade "En annan del av Köping" i går igen. Andra gången. I går kväll kom grannen och skulle kolla om värmen funkade.?? Han hade dessutom intagit en hel del starka drycker, så vi fick spraya med luftrenare, när han gått. Jag hann och ta både kvällsmedicin och sömntablett innan han gick. Då var klockan kvart i elva. Han är snäll och trevlig på alla sätt och det är himla bra att han håller koll på värmesystemet, men jag har väldigt svårt för lukten av sprit. Är ju inte så ofta han är uppe, så det är inget större problem. Vi var i alla fall rörande eniga om den nya grannen. S vet ju lite mer om honom, så det är bara att låsa överallt och vänta och se.
Nu blir det en kopp kaffe till. Återkommer.

Halkbana

Varit till Högsby och hämtat värktabletter. Rena halkbanan. Dåligt plogat både stora vägen och inne i Högsby. Finns väl inga pengar till snöröjningen. Byggt rondeller i stället. Nu börjar jag känna mig som en människa igen. Två T direkt när vi kom hem. Har fått igång potatiskoket som skall bli potatismos till fläskkorven. Hyresvärden ringde om värmen och näst äldste sonen ringde för att prata lite.
Hundarna ville inte gå ut i morse. Tvärvände på trappen och sprang in igen. Fick väcka dottern så hon fick skotta upp en kissplats. Men då var det plötsligt skitskoj i snön. Tyckte inte Vita. Hon kissade på trappen. Rambo slängde sig med dödsförakt ut i djupaste snön. Paddlade med frambenen för att ta sig fram. Han gillar av någon konstig anledning att bli dränkt i snö när dottern skottar. Bäst att se upp så han inte blir helt begravd. Nu skall jag göra mos.

Torsdag morgon

Har varit en jävlenatt. Somnade runt elva och vaknade klockan tre. Efter toabesök blev det några Panodil + tryptisar. Hjälpte inte ett skit. Låg och snurrade, hade ont i fötterna och kunde inte somna om. Men skam den som ger sig. Det gjorde jag. Halv sju. Så nu har jag fått mitt kaffe och min medicin. Väntar på att Apoteket skall öppna så jag får mina värktabletter, som nu är totalt slut. Blir lite problem att få ut bilen, som är totalt insnöad. Vägen utanför är plogad och fin i alla fall. Idag blir det väl inte så mycket gjort innan jag fått ordning på kroppen. Nu är det först kissrunda med hundarna som är det mest akuta. Än så länge sover dom små grisarna. Men det kan fort ändra sig. Blir dock bara ut på gården. Där försvinner dom i snön. Så mycket snö och så små hundar. Ser inte om dom står eller sitter. Är nog lite svårt att lyfta benet och kissa om man står i snö över magen

Onsdag eftermiddag

Var nog tur att det inte blev någon Kalmarresa. Snön bara vräker ner. Inget väder man vill ut och åka i precis. Vill inte ens gå ner till Konsum och köpa diskmedel. Blir kanske en sväng ner lite senare. Disken försvinner ju knappast. "Pannskötaren" har varit uppe på vinden och luftat ur systemet, så nu har vi värme. Han kom från Oskarshamn och där var det ännu värre än här med snöovädret. Hujedamej. Grannen under har flyttat in i dag. Så Rambo och Vita har skällt som galningar.
Rambo råkade lite illa ut i går eftermiddag. Låg hos mig när jag tog min middagsvila. Jag hade min kofta över mig och han kröp in under den. Så kom dottern och han skulle hoppa ner och springa ut i hallen. Fastnade inuti ärmen och kom varken fram eller tillbaks. När han fick ut huvudet såg han ut som en halv meter falukorv. Attans att man inte har kameran beredd när så´nt händer.
Nu är det dags för en liten middagslur. Efter en kopp kaffe.

Onsdag morgon 27 januari

Frukost och medicin avklarat. Hundarna har varit ute och kissat och jag sitter med min andra kopp kaffe. Hade så kallt inne i går kväll så det blev pyjamas för min del. Grannens element hade pajat så vi fick ingen värme upp till oss. Nu är det i alla fall värme på de flesta elementen. Utom i sovrummen. Får ringa hyresvärden i dag och be honom skicka hit pannskötaren. Måste luftas i någon grej på vinden för att det skall funka. Nu är det i alla fall 18 grader inne. I går kväll var det bara 13.
Pratade om att åka till Rusta i dag. Men eftersom dom varnade för snöoväder vet jag inte hur det blir. I går var det tvätt- och städdag. Så nu är det rent och fint och tvättkorgen är tom. Vad det blir resten av dagen, om det inte blir Kalmar, återstår att se. Inte så kul att ge sig i väg och hamna i världens oväder när man skall hem. Det är ju inte som en sväng ner till Högsby precis.
Nu skall jag i alla fall fylla på min kaffemugg. Återkommer under dagen.

Måndag

Har lite problem med vilken dag det är. Blir lite veckovill. Men i dag är det nog måndag. Gick upp när dottern tog ut hundarna innan hon åkte till jobbet. Medicin och kaffe som vanligt. Bäddat och klätt mig och plockat. Som vanligt. Har städat linneskåpet. Vad med plats man får helt plötsligt. Blir dammsugning i eftermiddag. Dottern kommer hem och äter. Är ledig mellan tolv och fyra. Har nyss varit ute med småfisarna. Inte så kallt i dag men det skulle bli både snö och kallare i mitten på veckan. Nu får det nästan räcka.
Nu skall jag i alla fall skala potatis och panera fisken till middagen. Men först en kopp kaffe. Återkommer kanske.

KvällBlev ingen loppisrunda i dag. Städning i garderoben blev det i alla fall. Hittade en pläd som jag inte kom ihåg vad den använts till. Hundarna har haft den att sova på. Så nu åker den fram igen. Dom gillar att ligga mjukt. Efter middagen blev det en timmes vila. Så sköönt. Om det inte gjorde så förbannat ont i höfterna. Men inget mer gnäll i dag. Snart dags för sängen. Blir lite mer plockande i morgon. Ingen tur till tippen eftersom dottern jobbar sju till tjugoett. Då får jag kanske ihop mer som skall slängas eller köras till Kupan. Bra att rensa emellanåt. Blir plats för nya grejor. Nu är det godnatt. Vita och Rambo har redan somnat. Återkommer under morgondagen.

Klockan är elva

Bäddat skalat potatis, steker en stek till middag och hundarna har varit ute. Kallt. Rambo fryser om fötterna. Kan inte vara nå´n höjdare att gå barfota i snön. Skall sätta i gång med stora garderoben tänkte jag. Inte roligt, men nödvändigt. Allting ligger huller om buller. Får nog köra till tippen i morgon med lite skräp. Är skönt att få undan. Hyresvärden + någon är i lägenheten under och fixar något. Hörde att dom pratade utanför i går om någon vattenläcka. Ja, vad ska man säga. Gamla rör som rostar sönder. Måste bli paj så småningom. Nu är det kaffedags innan jag tar itu med garderoben.

Söndag morgon

Klockan är snart halv sju. Dottern har åkt till jobbet och hundarna sover efter tidig kissrunda. Har varit uppe sen kvart i fem pga den jäkla värken i höfterna. Blir snart tokig eller heligt förbannad. När man inte ens kan ligga ner för att det gör så ont, då är det skit. Men det skall väl vara så för gamla tanter. I dag skall det bli liten loppisrunda hos "pojkarna " som LM säger. Dottern jobbar till tolv så det kanske hinns med. Länge sedan jag var där.
Just nu är frågan om jag skall lägga mig en stund till eller börja plocka. Blir så seg om jag somnar om så det får nog bli det sistnämnda. Har disk kvar sen i går som jag skall få undan. Återkommer väl under dagen.

Lördag middag

Dottern har åkt till jobbet. Jag tog hundarna och "fästmannen" och gick en liten sväng. Stannade till vid affären och köpte Aftonbladet. Pratade lite med hyresvärden. Är nere för att lämna nycklar och skriva kontrakt med ny hyresgäst. En av Bergas missbrukare. Blir nog himla bra. Kommer väl att dra till sig allt skit, men bäst att inte ha några förutfattade meningar. Kan ju bli bra. Som tur är skall han inte hyra lägenheten mittemot utan tvåan på första våningen.
Värken maler på. Blev inte bättre av promenaden. Snarare tvärtom. Men jag fortsätter att traggla på. Har hon sagt att det ska bli bättre så får jag väl tro på det.
Nu väntar jag bara på att L ska dyka upp. Får väl ta en slurk kaffe under tiden.

Tidig lördagmorgon

Har varit uppe en timme drygt. Vaknade med jävlevärk i höfterna. Nu har jag i alla fall druckit kaffe och ätit en macka samt tagit min medicin + värktabletter. Värken skulle bli bättre?? när jag började gå mer, enligt läkaren. Skulle det bli bättre värk eller skulle den försvinna? Får bara mer och mer ont i höfterna. Ont när jag ligger ner till och med. Har inte varit så förut. Ryggen maler på som förut. Det klarar jag, något så när. Men värken i höfterna börjar bli jobbigt. Det blev lite morgongnäll. Skall strax gå ut med hundarna, tänkte jag. Innan Berga vaknar.
Hyresvärden med fru kom i går eftermiddag. Igen. Verkar lite konstigt. Kommer på fredagen och åker på lördagen. Får se hur länge dom stannar denna gången. Kan dom ju ta och skotta undan lite snö, skaffa sand och fylla på med lite rengöringsgrejer och lampor. Tycker faktiskt inte att det är vi som skall stå för det.
Nu skall jag sätta på mig skor och ta ut småskitarna. Återkommer kanske under dagen.

Fredag eftermiddag

Vilken rolig dag. Hade precis gjort en laddning semlor när L ringde. Mådde inte bra så hon kommer i morgon i stället. Så nu är semlorna klara och står i kylskåpet till i morgon. Slipper jag stimma med det i morgon. Äldste sonen ringde. Låg och snurrade i stan och letade Miljöhuset. Hittat!!!!
Annars har det varit lugnt. Har skalat potatis och gjort i ordning köttbullesmeten. Har en jäkla värk i dag. Håller igen lite på värktabletterna, så dom inte tar slut innan torsdag. Vill inte stå helt utan. Men det är problem att ta sig upp och ner i trappen. Blir bara den allra nödvändigaste utevistelsen för hundarna i dag. Inga långpromenader. Tur det är småskitar som inte kräver daglig motion på flera mil. Nu ska jag i alla fall koppla upp dom och ge mig ut och hämta posten innan jag börjar med middagen.

Fredag

Var uppe en sväng när dottern åkte till jobbet. Tog min medicin och en ostmacka. Hon tog ut hundarna innan hon åkte, så jag slapp morgonspringet i dag. Jag gick och la mig en stund till efter lite snurrande på datorn. Läste lite och somnade naturligtvis till en timme. Har i alla fall klätt på mig och bäddat. Skall snart ta ut hundarna och se´n blir det till att göra några semlor till fikat. Vet inte när L dyker upp. Skulle ringa innan hon åkte. Blir väl inte så väldigt mycket gjort i dag annars. Fixa middag och plocka lite. Det är märkligt det här med plockandet. Tar liksom aldrig slut. Man kan hålla på, dag in och dag ut och ändå kan man fortsätta plocka nästa dag. Nu skall jag plocka på mig skorna och ta ut hundarna.

Min osynliga kattSvea syns bara när hon vill ha mat eller när hon hoppar upp i sängen vid läggdags. Tillbringar dagarna bakom böckerna i bokhyllan eller under sängen. Leker gör hon när alla andra sover. Märklig katt.
LM kom med en present till mig i dag. En splitterny symaskin. Hon hade pratat om en symaskin jag skulle få eftersom min pajat. Men jag trodde naturligtvis det var en hon själv hade och inte använde. Men inte. En helt ny Hugin köpt på Konsum i höstas. Blir man glad eller blir man glad över att det finns sådana människor. Säga nej är ingen idé, då blir hon bara ledsen. Vi fikade i alla fall i nästan två timmar. Gick ut med hundarna när hon skulle hem. Sen tog jag mig lite att äta och la mig för middagsvila. Sov i nästan två timmar!!!
Nu har jag varit ute med småskitarna, diskat och plockat lite. Ska kolla lite på TV, om det är något spännande. Ja, den var bra. Per Morberg klockan nio. Men det är väl repris, antar jag. Det blir nog ett korsord, tror jag.

Ser ni mig?????Rambo gillar att krypa under täcken och in i örngott. Vet inte om det är något speciellt för vavvor.
Dottern blev inringd på jobb och jag sitter och väntar på LM. Har plockat fram lite fikabröd och bryggt en balja kaffe. Hundarna ligger och sover efter kissrunda och kattjakt. Grannens katt var på gården och då gäller det att vara snabb att stänga dörren. Rambo far i väg som en raket när han ser katten. Jaga katter är det roligaste som finns. Får man se´n tag på svansen och kan dra lite, blir det ännu roligare.
Pratade en sväng med L förut. Ringde och hörde om jag ville ha ägg, och det vill jag ju. Så hon kommer upp i morgon. Länge sedan hon var hit. I och för sig länge sedan jag var till henne också.
Nu hör jag LM i trappen så jag får väl plocka fram kaffet.

Torsdag morgon 05.51Alla sover. Utom jag då förstås. Vaknade för en timme sen och var tydligen färdigsoven. Heter det så? Alla försök att somna om misslyckades så det var bara att ravla sig upp och köra i gång perkulatorn. Så nu har jag druckit kaffe, ätit "hjärtmacka" med ost och tagit min medicin. Det brukar för det mesta vara lugnt på morgnarna, men inte i dag. Bägge katterna har gjort flera misslyckade försök att med hjälp av klorna ta sig ur kattlådan. Finns en öppning på deras kattoalett och där går dom in. När dom ska ut däremot kan dom inte backa eller vända sig om utan försöker med våld bryta sig igenom väggen. I dag har dom tydligen tävling om vem som kan väsnas mest. Dessutom har snöplogen kört precis utanför i en timme. Bra att det plogas, men det är inget man kan somna till.
Tror inte det händer så mycket i dag. Ge sig ut på vägarna är inget jag längtar efter i halkan. Annars skulle nog en tur till Rusta och IKEA vara lite småroligt. Inte för att jag behöver nå´t, men det kan ju kanske va skoj i alla fall. Är ingen shoppingälskare. Jag vill gå in i affären, köpa det jag skall ha och gå ut igen. Men som sagt, idag blir det ingen Kalmarresa. Nu blir det en kopp kaffe till i alla fall.


Kväll

Å så var denna dagen snart slut. Väldigt lugnt i dag. Till och med dottern har tagit det lugnt och det hör inte till vanligheterna. Enda som flängt runt, är Rambo. Han kan inte vara still många minuter. I dag blev det stekt strömming och potatismos till middag. Det är för jäkla gott. Svea gillar också strömming, men hon vill ha den rå. Skriker som en mistlur när hon känner lukten av strömmingen.
Skitväder hela dagen. Snö, snö och mera snö. Skönt att vara inne. Blir väl ingen större pådrag i morgon heller. Pratat om att åka in till Rusta men inte i det här vädret. Nu blir det en halv kopp kaffe innan det är dags för sängen.

PrydnadshundVita på sin absoluta favoritplats. På en kudde.
Gick upp kvart i sex i dag, fast jag egentligen inte behövde. Kan ju i och för sig gå och lägga mig igen. Men så blir det inte. Kaffe, frukost och morgonmedicin är avklarat. Hundarna har varit ute och hittat tillbaks till sängen. Dottern har åkt in till hörcentralen för att hämta sina nya hörapparater. Dom gamla hon hade, åt ju Mimmi upp. I dag blir det som vanligt, inget särskilt. Städade i går kväll. Hela lägenheten. Eventuellt blir det mer plock av så´nt som skall till Kupan. Har hur mycket grejer som helst, som jag aldrig använder. Försöker bli av med mitt hamsterbeteende och är faktiskt på god väg. Grejer i skåpen, som jag inte använt på över tio år, har jag definitivt ingen användning för. Men kanske någon annan.
Nu skall jag hälla upp en kopp kaffe till innan jag duschar och klär mig.

Rambo och Vita i går kväll


Vita i det vita


Som hund och katt..är i alla fall inte dom här tre. I morse konstaterade jag att, det är rätt skönt att vara sjukpensionär. Bara man slapp värken skulle det vara ännu bättre. Jag behöver inte ravla upp klockan fem på morgonen. Om jag inte vill. Har inga direkta tider att passa. Bara medicin- och matklockan. Hundarnas mat och deras kisspromenader. Eftersom det var riktigt skitväder i dag var det ännu skönare att ta det lugnt. Efter hundrastning, medicin och frukost blev det lastning av bilen. Fem banankartonger med böcker och porslin som vi körde till Kupan. Två kassar med nystickade barntröjor, mössor och vantar, fick också följa med. Gör ingen nytta i min garderob.
Storhandlade på Konsum och Matmästar´n eftersom det inte blev av i går. Så nu är frys, kyl och skafferi fyllda igen. Himla skönt. Lagade middag när vi kom hem och sen blev det lite middagsvila.
Nu är det diskning som står på programmet. Men först en kopp kaffe.

Snöar ordentligt

Rastat hundar och hämtat posten. Mycket reklam på måndagar. Men eftersom det blir storhandling i dag är det något att gå efter. Fick lite skäll för mitt slarv med maten. Är inte så slarvig egentligen. Försöker se till att äta lagade mål på bestämda tider. Mår jag bäst av. Men nu när värken varit som värst har jag inte haft någon större inspiration till att bara laga till mig. Bättring!!!!
Försökte ta kort på Vita och Rambo när vi var ute. Men dom syns knappast i snön. Rambo nyser när han får snöflingor i nosen och Vita vill bara kissa och springa in igen.  Är inte många minusgrader men lite isigt i blåsten. Fortfarande inget långpromenadväder.
Har tagit fram falukorv ur min nystädade frys. Blir korv Stroganoff i dag. Längesen. Skulle gjort äppelpaj men har inget sötningsmedel hemma och lite vill jag ha. Tror i alla fall att det blir en kopp kaffe till innan jag börjar med middagen.

Sjukt?????

Har ringt och avbokat tiden på öron i morgon. Så sjukt. Kommer till akutmottagningen för att jag inte kan svälja och en läkare? konstaterar att det inte är något som är fel. Men ger mig i alla fall antibiotika och kortison mot det som inte är något. Skickar remiss till lungröntgen, gastroskopi och öron. Utan att diskutera med mig överhuvudtaget. Lungröntgen skulle jag på ändå, så det är helt ok. Gastroskopin diskuterade vi efter lungröntgen, så det var jag beredd på. Men var kom öron in i bilden. Enligt sköterskan remiss från akuten för att kolla så det inte var något sår. Hur kan det bli ett sår om det inte är något och varför kan dom inte kolla det på gastroskopin? Går ju ändå ner via halsen. Nu är det stopp. Skall jag lägga hela pensionen på något som inte är något??
Har plockat och bäddat. Skall snart klä mig och ta ut hundarna. Tänkte vänta tills posten varit här, så jag slipper gå två gånger. Lite kaffe först kanske.

Ny veckaRambo har sovit hos mig i natt, så "lilla" Issa har fått vara i fred. Var nog inte meningen att skulle bli så. Följde bara strömmen i går kväll och se´n blev han kvar. Stackarn. Men det är ju lika bra han vänjer sig.
Dottern har åkt till jobbet. Hundarna sover och jag sitter vid datorn. Har pillat i mig all medicin. Två Metformin, en Trombyl, en Seloken, en Enalapril och en antibiotika, för det jag inte har i halsen.
Första och andra koppen kaffe är urdruckna och tredje är på gång. Blir lite pill och plock i dag, samt en sväng till Högsby i eftermiddag.  Behöver fylla på lite i matförråden. Återkommer under dagen när vakennivån är lite högre.

Slöa hundarRiktiga slökorvar. Utom när dom jagar Issa. I kväll har det i alla fall varit relativt lugnt. Frysen är avfrostad och igångsatt igen. Kylskåpet blev också städat i bara farten. Medicinen doserad för veckan och Bingolotto är slut. Inte för att jag kollar men som en liten upplysning. Hittade en bärbar klösbräda, till katterna, på Tradera. Varför skulle någon vilja bära runt på en klösbräda? Är väl bättre att ha den på ett ställe, så katterna kan använda den.  Har fått i mig sista medicindosen för den här veckan. Fattas bara den sista lilla sovtabletten, sen är det dags för sängen. Återkommer väl som vanligt i morgon.

Fortsatt söndag

Dotra blev inringd på jobb, så middag blir det inte. Tror inte hon vill ha middag klockan tio i kväll. Blir väl lite mackor för mig i dag. Var ute med hundarna en sväng. Blåser småkallt och snöar. Inget promenadväder precis. Hurra!!!
Tror i alla fall jag ska göra en äppelpaj innan äpplena torkar ihop precis. Måste hitta på nå´t annat än sitta vid datorn. En liten promenad blir det väl i alla fall, under dagen. Nu blir det nog en kopp kaffe till.

Söndag morgon

Klockan är åtta+. Har varit uppe se´n strax före sex. Medicin + kaffe och macka. Lite korsordslösande och kissväng med vovvarna. Lite seg. Telefonen har ringt två gånger, som jag hört, i natt. Eftersom jag vet vem det var, vet jag också att det inte var viktigt. Mitt i natten med sömntablett i kroppen, kan man inte prata i telefon.
I går eftermiddag pratade jag med minsta barnbarnet. Rätt ensidig konversation. Men han lär sig väl snart att prata i luren i stället för att svälja den. Han blarrade och skrattade i bakgrunden när jag pratade med hans mor. Glad och pratig bebis.
I dag blir det väl som i går. Inget speciellt. Laga middag och diska.
Kallt inomhus när jag gick upp i morse. Kan bero på att jag skruvar ner elementen. Sover bättre när det är lite svalt. Har, trots telefonen, sovit relativt bra i natt. Men känner att jag inte sovit färdigt. Får väl ta igen det vid middagsvilan.
Nu blir det mer kaffe och lite bloggläsning.

Seg lördag

Mår fortfarande lite "sådär". Var ner till affären en sväng vid middagstiden. Ute med hundarna två vändor. Hyresvärden har dykt upp under dagen. Vad han nu skall göra här? Sopa trappen? Blir i alla fall ingen granraskning. Verkar som dom skall hålla till inomhus, på kaféet. Lite märkligt. Annars har hela lördagen varit väldigt lugn. Till och med telefonen har varit helt tyst. Har lite disk att ta hand om annars blir det inget särskilt. Köpte grisknorrar till hundarna, så Rambo gnager för fullt. Vita brukar vänta till något är riktigt kletigt och kladdigt. Då skall hon ha den och då är det avgrundsmorr som gäller. Nu blir det nog en kaffe till, innan disken.

Lördag morgon

Har varit upp en dryg timme. Kaffe och medicn samt kissrunda med hundarna. Rambo fick ett anfall utanför och började skälla. Grannen som snarkade. Lät jättefarligt.
Mår lite bättre idag men fortfarande lite snurrig. Snurrigare än vanligt alltså. I går känd jag mig nästan bakis. Trots att jag inte druckit någon alkohol på nästan tio år. För mycket bilåkande????
I dag blir det väl, som sagt, inte mycket gjort. Är vädret något så när kanske det blir en eftermiddagstur med hundarna. Ingen av dem är ju av den motionskrävande typen. Räcker nästan med en snabbrunda i lägenheten och det får dom av kattjakten hela dagarna. Blir en omställning för dom, när dottern drar i väg. Ja, för mig också naturligtvis, men jag brukar inte sova i hennes säng, som vovvarna gör. Har en egen faktiskt.  Blir ju en del grejer jag får skaffa nytt. Dammsugare, TV osv. Men det är ju detaljer. Nu blir det en kopp kaffe till och ev lite korsordslösande. Kanske återkommer under dagen.

Fredag kväll

Blev en snabbvända till stan i dag. Dottern kollade lägenheten, liten men bra läge och så blev det en snabbvända till Miljöhuset. Inget intressant. Skulle mest kolla om en TV och det fanns det många. Hemma igen blev det lite inköp på Konsum. Hem och lagade middag, spagetti och köttfärssås. Hade fått en kallelse från öron- näsa- hals. Har ingen aning om vad det handlar om. Inget som diskuterats under min ambulansresa. Bara gastroskopin och den ska jag till den tjugonde. Öron den nittonde verkar lite korkat. Kostar dessutom 300kr. Kan ha roligare för dom pengarna.
Efter middagen blev det som vanligt lite middagsvila. Alltid mellan två och fem. Har känt mig lite gungig och snurrig i dag. Har nog varit lite för mycket Oskarshamnsresor. I morgon är det julgransplundring på Medborgarhuset, så det skall nog jag och vovvarna gå på. Dottern jobbar så hon får inte följa med. Nu skall jag nog ladda upp lite kaffe innan Let´s dance. Måste kolla Willy dansa. Missade det (frivilligt) förra fredagen.

Å så fredag igen

Halva januari har gått. Snart sommar igen med den här hastigheten. Håller på att göra oss klara för att åka till Oskarshamn. Har sovit lika konstigt i natt, som i går natt. Mådde illa på morgonen, men som tur är har det gått över. Fick tid till gastroskopin i går. På onsdag klockan två. Bläää. Inget jag längtar efter och troligtvis inget jag behöver heller.
Rambo springer runt och jagar Issa. Kom övrens med hennes förra ägare att jag skulle ta över henne. Men såg på kontoutdraget att hon fortfarande betalar för henne. Ja, ja inte mig emot. Nu får jag nog knöla in fötterna i ett par strumpor. Är ju ingen åskvärme ute. Återkommer under dagen.

Gardinerna upphittade

Låg naturligtvis i kistan. Nu är all jul bortstädad. Gardiner, dukar och krukor var det sista som var kvar. Bytt gardiner i alla rum. Ljust och fint. Middag, kålsoppa med frikadeller + pannkakor med blåbärssylt. Disken klar och undanplockad. Bara lite dammsugning och ny matta i köket. Klart.
I morgon blir det O-hamn. Dottern skall kolla på lägenheten och så blir det nog en sväng till Miljöhuset. Resten av eftrmiddagen och kvällen i dag blir det väl inte så mycket mer. TV förstås. Skönt i alla fall att ha fått allting undanplockat. Återkommer. Kanske.

Så var det torsdag

Har sovit väldigt oroligt i natt. Varit uppe hundra gånger minst. Somnade i alla fall till lite på morgonkulan efter medicinintag. Vad blir det i dag då? Fortsätta leta efter mina spårlöst försvunna gardiner. Stryka dom och sy lite innan symaskinn skall tillbaks till utlåningsstället. Har fått träningsverk i sittmuskeln. Efter allt springande med hundar, till affären och på sjukhuset, är den inte van vid mitt normalt stillasittande liv. Så nu har jag träningsvärk. Lika bra att köra i gång. Dottern är på gång och söker lägenhet i stan, så det blir nog flytt rätt snart. Hundarna stannar ju hos mig så då blir det att springa. Upp och ner i trappor. Tigerbalsamet funkade otroligt bra. Han har bara revirmarkerat en gång se´n vi smörjde på det. Och då på ett ställe vi inte klickat ut nå´t på. Hoppas verkligen det funkar.
Hade ju kaffefrämmande i går och eftermiddagen gick nog lite i seghetens tecken. Dottern tvättade femtio maskiner med röd jultvätt. Så nu är det mesta rentvättat och klart till nästa jul. Mycket rött är det och då är ändå inte gardinerna nerplockade. Men det blir dom i dag.
Nu ska jag i alla fall ta en kopp kaffe till innan bädd och plock. Återkommer väl framåt dagen.

Tidig morgon

Klockan är snart sex och jag har varit uppe en timme ca. Kaffe och medicin i vanlig ordning. Dock inget knäcke. Törs inte ge mig på det än eftersom det fortfarande ömmar i halsen när jag sväljer. Fick bli en "hjärtlimpskiva" med ost och i små, små bitar. I dag blir det väl inget större tjohej. LM kommer vid elva och man brukar vara rätt slut när hon går hem. Skall i alla fall försöka ta mig ner till affären när dom öppnar. Tänkte göra kålpuding i dag, men det kan ju ändra sig än.
Fick en liten snilleblixt i går. Var ju till djuraffären för att köpa Fy-spray till Rambos jäkla revirpinkande. Utgått, får inte säljas längra på grund av något det innehöll. Skit också. Funderade under diskningen i går, om det fanns någon lukt han inte tyckte om. Tigerbalsam!!! Efter dammsugning och golvtorkning smörjde vi in alla platser han brukar markera, med Tigerbalsam. Gissa om han blev tjurig. Det luktar kamfer i hela lägenheten, men det kan det vara är värt  om det funkar.
Nu är så gott som hela julen bortstädad. Skall stryka gardiner nå´n dag och byta ut alla röda. Plockade fram i går kväll och bytte ut dom röda kuddöverdragen i soffan. Så nu är julen slut för den här gången.
Har lovat mig själv att ta en längre promenad med hundarna om vädret blir ok. Har ju "fästmannen" till stöd och kan hänga på "honom" om det skulle behövas. Bäst att passa på medan man mår något så när. Kan fort ändra sig.
Nu skall jag i alla fall ta en kopp kaffe till innan jag slänger på mig lite kläder och tar ut hundarna.

Frisk som en nötkärna

Lungröntgen avklarad. Finns ingenting på dom. Inte heller i matstrupen. Blir i alla fall en gastroskopi framöver. Sväng till djuraffären och en snabbfika hos äldste sonen. Hem och lagade middag. Potatismos. gör fortfarande lite ont att svälja. Dottern har dammsugit och håller på att torka golven. Blir lite TV innan sängdags. I morgon kommer LM så då behöver man vara utvilad. Det var denna dagen.

Tisdag morgon

Har varit uppe en timme. Tagit min medicin, som blivit en hel drös mer än förut. Kortisonet började igår med tio tabltter. Skall minska dosen med två per dag. Så det blev tretton medicin på morgonen + två brus och två Panodil. Nu vågar jag inte ta det i en stor dos. Lite rädd att nå´t fastnar. Är fortfarande öm i halsen. Försökte äta en apelsin i går kväll och det fick bli väldigt små bitar. Fick gå ifrån knäckebrödet i morse. Blev macka med ost i små, små bitar som kändes ordentligt.Undrar hur länge detta skall fortsätta ? Får bli kaffe och yoghurt.
Hundarna har varit ute och kissat i alla fall. Rambo var lite trött så han fick jag nästan tvinga ut. Skall bädda och plocka lite efter en kopp kaffe till. Sen blir det ju röntgen i dag + djuraffären och besök hos äldste sonen för fika.
Nu kaffe och röka.

Ny vecka

Ja, så var det måndag igen. Blev ett lite stimmigt slut på förra veckan. Ambulans, prio 1:a, in till akuten i går kväll. Hemma igen runt 1-tiden i natt. Hade satt i halsen och kunde inte svälja. Kortison och Ketogan och sen fick jag åka hem och kurera mig själv. Fick upp köttbiten som, enl läkaren, inte satt i halsen. Oskarshamn akut är rena rama skämtet. Men det är ambulansen som bestämmer vilket sjukhus man ska till och i går kväll var det Oskarshamns tur. Personalen där inne var helt oslagbar. Har aldrig varit med om maken. Röntgen ringde i morse och ville att jag skulle komma in i dag. Helt omöjligt. Fick tid i morgon klocka två. Får vi se vad det blir av detta. Ketoganet och sömntabletten som jag tog klockan tre, snurrar fortfarande kvar i kroppen. Så det går lite på halvfart just nu. Har i alla fall fått i mig medicin och kaffe. Mat hoppar jag nog i dag. Är fortfarande öm i halsen. Den resan vill jag inte vara med om en gång till. Men läkaren hade i alla fall fel. Visste jag väl.
I dag blir det väl inte så mycket gjort. Går lite på halvfart. Har bäddat och plockat lite. Samt ringt och lugnat ungarna. Dottern skulle ta ut medicinen jag fick, kortison och antibiotika. Ja, ja vad ska man säga. Litet avbrott från det vanliga lunket blev det i alla fall.
Rambo blev i alla fall väldigt orolig när jag åkte i väg i går kväll. Stod på skohyllan och pep. Flocken gjorde inte som vanligt. Hundar är roliga. Nu skall dom ut på kisserunda och sen blir det kaffe.

Å lörda´n rullar vidare

Skurat kattlådor och varit ute med hundarna. Mail från stordottern med foton, som jag kunde öppna, men inte flytta på. Lille L är som alltid (nästan) ett solsken. Vad dom stora barnbarnen sysslade med vet jag inte. Såg lite roligt ut med ölflaskan? bredvid bänken.
Nu har jag lite disk att ta hand om och sen börjar det väl bli dags att börja med middagen. Det blir fisk idag. Länge sen. Har plockat fram lite gardiner. Hittar inte alla jag skulle ha. Världsbäst på att lägga allting på de mest otroliga ställen.  Har nog lagt dom på ett ställe som skulle vara lätt att hitta när dom skulle fram efter jul. Jovisst. Men var???
Har ju inte så väldigt gott om förvaringsutrymmen. Ett par garderober till skulle inte vara fel. Plus ett linneskåp. Kollar på Blocket  ibland, men det är alltid i Kalmar eller Västervik. Hur forslar man en garderob från Kalmar i en Golf ?? Likaså en 120 säng. Ja, resårmadrass, med eller utan bäddmadrass. Har hittar jättefina till en billig penning. I Kalmar och Västervik. Enda gången det är en nackdel att bo i Berga.
Nu hinner jag ta en kopp kaffe innan jag börjar med maten. Ska ta fram hundkardan och gå igenom Vitas päls också. Hon har fått lite småtovor bakom öronen. Ev blir det ett par tag med furminatorn.

Kallt, kallt

Har varit ute med hundarna. Stackars lilla Rambo fryser om fötterna. Kan inte vara lätt för en mexikanare med kylan. Nu ligger han i alla fall under täcket och värmer sig. Utetemperaturen har sjunkt till -15, så det verkar inte bli någon längre promenad med hundarna. Jobbigt att andas riktigt kall luft när det värker i halsen. Kan ju bli varmare framåt dagen.
Dottern blev inringd på jobb, så hon drog i väg tjugo över sju och jobbar till fyra. Jag skall försöka få lite gjort här hemma i dag. Plocka fram gardiner till alla rum och eventuellt sy lite. Städa och sortera ur linneskåpet skulle också behövas. Fattar inte var alla grejer kommer ifrån. Måste vara Inga som köper på sig en massa prylar och plockar in det i mina skåp. Men först blir det kaffe och kattlådestädning.

Lördag morgon

Har varit uppe se´n strax innan fyra. Har sååå ont i halsen. Svullen och gör ont när jag sväljer. Skulle köpt halstabletter i går, men det glömde jag naturligtvis. Var på Konsum med "fästmannen". Helt klart ett stort stöd på promenader. Gör inte mindre ont men lättare att stanna till och ha något att hålla sig i, när det värker för jäkligt.
Just nu är det 13 minusgrader ute. Kollade ett program om Alaska i går kväll på 4 Fakta. Där var det 40 minusgrader. Dom skulle säkert lägga sig och sola om dom kom till oss. Tur att man inte bor där.
I dag blir det väl inget speciellt, tror jag. Alla julgrejer är nedplockade. Skall bara bäras ned i källaren. Tänkte byta gardiner och så´nt till veckan. Blir det fint väder i dag och inte för kallt, tar jag kanske en lite längre promenad med "fästmannen" och hundarna. Men nu ska jag ha en kopp kaffe till, innan det är medicindags.

Fredag och kallt

Och så har det snart gått en vecka igen. Inte klokt vad tiden går. Är det för att jag börjar bli gammal, som jag tycker det? Morgonen var väl som alla andra morgnar. Medicin och kaffe. Satt och kollade på plogbilen som körde undan en massa snö. Herre min je, så spännande. Kollade lite på nätet och gick och la mig igen. Fram till nu har jag väl inte lyckats åstadkomma så väldigt mycket. Bäddat, diskat och klätt på mig. Dottern åkte in till apoteket. Blir Konsum när hon kommer tillbaks. Bärhjälp. Skall fortsätta att plocka undan julen. Men det är ju egentligen ingen panik. Tar lite i taget.
Har fått ont i halsen. Troligtvis för att jag springer ute i pyjamas. Får väl se till att klä mig ordentligt när jag går ut. Bara linne under jackan och inga strumpor. Hatar att ha strumpor på mig. Känns som jag inte får plats med fötterna. Blir helt hopklämda. Nu ska jag kolla om det finns en slurk kaffe kvar innan jag drar i gång. Återkommer under dagen.

Torsdag kväll

Dagen har runnit på som vanligt. Snöat mängder. Börjat plocka undan julen. "Tanten" från kommunens arbetsterapi, kom hit i dag med mitt nya vrålåk. Metallicröd med både handbroms och parkeringsbroms. Handbromsen kunde jag använda om det gick för fort i nerförsbackarna. Skojigt. Inte troligt att jag skulle få upp någon högre hastighet. Korg till, så Vita och Rambo kan åka i om de blir för trötta på mina "långpromenader". Helt enkelt för dråpligt alltihop. Men bättre än att skena runt med en kundvagn från Konsum.
Nu är det bara sista kissrundan med hundarna innan det är dags för sängen. Blir rätt seg efter Sarotenet på kvällen. Men inte så seg så jag blir sovtrött. La mig en stund på eftermiddagen, efter maten. Det är ganska skönt med en "siesta" på eftermiddagen.
I morgon blir det väl lite mer undanplockande av julgrejer. Troligtvis en sväng ner till Konsum och handla. Men nu blir det en halv kopp kaffe innan jag skall ut i kylan.

Insnöad ?????

Snön fortsätter att vräka ner. Dottern skottade i går, men det syns inte. Hon är lite rolig ibland. Alla skottar fram sina bilar. Hon skottar rent så hundarna har någonstans att kissa. Utan att försvinna. Rambo skuttar som ett rådjur och Vita snabbkissar och springer in. Blir defenitivt ingen Oskarshamnsresa  i dag.  Vägrar att åka bil i det här vädret. Stordottern ska ner och hämta skogstrollet i morgon. Bara hoppas på att det lugnat ner sig till dess. Ingen höjdare att åka från Jönköping i snöstorm.
Nu skall jag i alla fall klä mg och bädda. Gick ut med hundarna i pyjamas. Ja, jag hade pyjamas. Inte hundarna. Ingen som ser det i alla fall.
Nä, nu blir det en cigarrett och sen ska jag köra i gång. Återkommer kanske under dagen.

Torsdag den 7 januari

Vaknade klockan sex i morse efter en orolig natt. Så ont i höfter och fötter. Fötterna bränner som eld. Brukar bli så om jag har slarvat med sockret. Får börja skärpa till mig. Men i bland blir sötsuget nästan för mycket. Tid på lungröntgen i eftermiddag. Men som vädret ser ut nu, sätter jag mig inte i bilen. Snön vräker ner i dag också. Inget bilåkande om det inte är absolut nödvändigt. Det är det inte. Har i alla fall fått i mig medicin och värktabletter och kaffe naturligtvis.
Smågrisarna sover än, men det är snart dags att gå ut och kissa, så det är påklädning som gäller. Termometern stod på -8, så det är ju inte så kallt. Det blir väl inte så väldigt mycket gjort i dag. Ska börja plocka ner julen tänkte jag. Issa har lyckats fälla granen så belysningen slutat fungera. Inget skoj med en svart gran, så den blir hopplockad först.
Nu börjar Rambo röra på sig så jag får väl traska ut i snövädret.

Onsdag morgon

Vaknade klockan fyra. Men det blev bara en snabbvända till toan och se´n tillbaks till sängen.  Lyckades somna om till sjutiden. Då körde plogbilarna i gång. Lät som om dom hade rallytävling här utanför. Nu har det i alla fall slutat snöa och det är bara 8 minusgrader.
Har fått i mig min medicin, mitt knäckebröd och kaffe. Ingen hotellfrukost precis. Hundarna sover fortfarande. Sjusovare.
I dag blir det väl inget speciellt gjort. Som om det blev det nå´n dag. Blir det gamla vanliga. Städning, matlagning och plock. Inget glamourliv precis. I går blev i alla fall skafferiet och "plastskåpet" städat. Behövligt.
Nä, nu får jag nog slänga på mig lite kläder och köra i gång. Lite kaffe först, bara.

Tisdag kväll

12 grader kallt och snön vräker ner. Har varit ganska lugnt i dag. Dottern blev inringd på jobb, så det blev ingen matlagning. Hade tänkt dra igång dammsugaren men det fick jag inte. Dotra har slutat röka och måste ha något att göra om hon inte jobbar. Har gått en vecka och än så länge går det bra. Går åt mängder med tuggummi förstås. Själv har jag inga direkta planer på att sluta. Men man vet aldrig.
Gick ut med hundarna i koppel i kväll. Rambo har blivit tuffare och drar i väg utom synhåll. Inte bra. Vita nosar mest efter korvbitar. Slängde ut lite för att få Rambo att använda nosen. Heja vad bra det gick. Han hittade ingenting.
I morgon blir det väl lite städning förhoppningsvis. Börjar bli lite luddigt på golven. Tänkte ta en vända till med furminatorn på Svea. Vet inte om hon känner på sig att nå´t är på gång, för hon är spårlöst försvunnen när jag plockat fram kammen. Fattar inte varför dom fäller nu när det är kallt. Borde vara tvärtom.
Pratade med stordottern tidigare. Den lille busen tjoade och lät hela tiden. Bortskämd? Han? Inte.
Nu skall jag ta lite kaffe och medicin innan hundarna skall ut igen.

Eftermiddag

Har tillbringat dagen, så här långt,  till att inte göra nå´nting. Det är faktiskt tröttsamt. Handlat, har jag ju i och för sig gjort och varit ute med dogsen. Skalat potatis, vikt ihop tvätt och gjort en köttfärslimpa, som nu står i ugnen. Men annars har jag inte gjort något. Men det är ju söndag och vilodag. Nu är det väl bara trettonda´n kvar innan alla helger är slut. Tjugonda knut börjar jag plocka ihop mina tomtar tror jag. I alla fall inte innan dess. Blir så tomt. Men lättstädat i och för sig. Inte för att jag städar i onödan. Hellre lite skit i hörnen, än ett rent helvete. Nu skall i alla fall småkrypen ut en vända till. Korvpåsen i fickan, så är man rustad för eventuella tjurrusningar. Inte för att korv räcker om grannkatten sitter precis utanför, men det är i alla fall en liten hjälp. I och för sig kan jag ju koppla dom.

Söndag igen

Sjuttsingen va mycket söndagar det är. Blir helt veckovill. Har i alla fall  fått på mig kläder och bäddat. Ringde min far och önskade god fortsättning. Började som vanligt prata hundar. Deras lilla vavva på tolv år, är heller ingen snöälskare. Men det kanske man nte kan begära av en spanjorska. Dom mådde i alla fall relativt bra allihop.
Har nyss varit ute med småkrypen. Fy hundan så kallt det är. 12 minusgrader. Inte undra på att stackars Rambo skakar. Nu skall jag i alla fall ta mig till affären och köpa potatis. Får nog ta på mig vantar.

HundjaktNu är jag tillbaks, något småirriterad. Brukar alltid kolla om grannens katt är utanför innan jag släpper ut hundarna. Det var den inte. Inte synlig för mig, i alla fall. Men för Rambo. När han får syn på katten hjälper varken hot eller korv. Den skall bara jagas och Vita är ju inte sen att följa efter. Trots att hon avskyr snön. Så det var bara att haka på. Nu är ju inte jag lika snabb som hundarna, så dom försvann ganska blixtfort. Jag följde efter medan jag ropade och förbannade med en mild röst naturligtvis. Som tur var, var grannen ute, bakom Konsum och hörde mina osande eder. Så han jagade tillbaks dom. Men Rambo hade bara katten i huvudet och struntade totalt i mig. Så vad göra. Jag gick in i trapphuset och stängde dörren. "Dumma hund, var ute då." Men då jäklar blev det fart på honom. Ute ensam, med en stor katt. Skulle inte tro det. Så nu vet jag hur jag skall göra nästa gång.
Men jäklar vad det snöar. Kommer snart inte ut. Får nog se till att komma  till affären så snart som möjligt.

Lördag morgon

Här ringde telefonen strax innan sju. Kan bara vara en sak. Blev lite brandkårsutryckning. Snön vräker ner och plogbilarna lyser med sin frånvaro.  Stora vägen in till stan var heller inte plogad. Dåligt.
Min dag blir väl som vanligt. Har tagit de första nio tabletterna för dagen. Dottern skulle försöka hinna till apoteket på sin rast. Värktabletterna är så gott som slut. Tror det är tre kvar. Illa, illa.
Måste ta mig till affären i dag i alla fall. Tur att det inte är så långt. Så jag gör väl ett frest under förmiddagen. Men först ska jag få på mig lite kläder och ta ut krypen. Dom sover så gott, nedbäddade under täcket. Synd att tvinga ut dom egentligen. Återkommer antagligen under dagen,

Dagen rullar vidare

Dottern blev inringd på jobb. Skulle sitta vak från ett till nio. Hann in och parkera bilen, innan bemanningen ringde och talade om att personen gått bort. Fick i alla fall stanna och jobba till fyra. Ringde broder J eftersom han ringt när jag var ute med småkrypen. Dagtid!!!! Kors, det var oväntat. Tänkte inte på att det var nyår. Så det var ungefär som det brukar vara. Fast tidigare då, förstås. Inte roligt.
Annars har dagen lunkat på i sakta mak. Hade tänkt mig en vända till Konsum, men halka och värk satte stopp för den utflykten. Hade hoppats på att hyresvärden fixat sand inför vintern. Men icke. Får väl ge oss ut på stöldturné till någon sandlåda. Finns en vid Konsum. Osäker på om man får ta sand där. Är väl kommunens antar jag och jag bor ju i kommunen, så då borde ju sanden vara för mig också. Jäkla tjat om sand, det blev. Men det är verkligen fruktansvärt halt här utanför.
Middagen är i alla fall förberedd. Hemgjord klyftpotatis, som snart skall in i ugnen. Oxfilé som skall gratineras och beasås som skall vispas ihop. Vitlökssmöret är färdigrört och färdigrullat och ligger i kylen. Heja, vad hungrig jag blev. Tur man inte skall ut på turné efter all vitlök.
Kanske hinner med en kopp kaffe innan middagsgästen kommer. Återkommer kanske efter middagsvilan.

JulbarnbarnEn glad? julbild på mina fina barnbarn.
Nu är det morgon på ett helt nytt år. Har varit uppe en timme. Tagit min medicin och är inne på andra muggen kaffe. Skall få på mig lite kläder och ta ut dom, just nu, sovande hundarna.
Det var som jag trodde med broder J. Han kan bara prata nattetid. Ringde 01.40 i natt. Svarade jag? Inte troligt. Funderade på om det är annan tidräkning där uppe. Natt här, när det är dag där. Misstänker starkt att det kan vara så.
Termometern visar -9, så lite kallt är det. Ute alltså. Får nog sätta på mig långkalsingar.
I dag blir det nog inget speciellt. Är knappast läge för söndagsutflykt. Liite för kallt för det. Zacke och Lennart gillar snö och kyla, men inte Rambo och Vita. Dom är liksom mer soffhundar och liggaundertäcket hundar. Nu börjar dom i alla fall röra på sig så det är väl dags för första kissrundan för året. Återkommer troligtvis under dagen.

RSS 2.0