Så här kan man ju också sittaSista dagen i veckan och sista, i oktober. Fasiken vad tiden går fort. Lördagen var en riktigt slappardag. Gjorde inte så särskilt många knop. En vända till affären och matlagning. Det var väl allt. I dag blev det lite förvirrat. En del klockor var tillbakaskruvade och en del stod kvar på sommartid. Dottern hade i alla fall ställt om sina eftersom hon jobbar i dag. Delad tur, så det blir mellan 07 och 21. Jag skall grädda våfflor. Näst äldste sonen med alla(tre)barn ramlar in på hemvägen och har beställt våfflor. Egentligen skulle jag väl ha minst två våffeljärn, för att ligga steget före. Men det får gå med ett. Sen blir det väl inte så mycket mer gjort i dag. Nu blir det i alla fall lite kaffe.

Fredag 29 oktober

Issa på sin favoritplats. Sover alltid där på nätterna.
Middagen avklarad. Son, dotter och barnbarn har åkt till Ålem. Ett besök på kyrkogården, samt avlämning av barnbarnet hos en kompis. Jullan kom igår eftermiddag från Jönköping. Har bara sett henne vid utfodring. Annars har hon suttit inne hos sin mobror och tittat på film eller varit ute på nätet. Men det är ju kul att man får se nånting av henne. Var med och klippte navelsträngen när hon föddes, så lite speciell är hon ju. Helt sanslöst vad barnbarnen växer och själv blir man inte en dag äldre. Jo vissa dagar kanske.
Disken är i alla fall avklarad. Blir en kopp kaffe och en giftpinne innan dammsugning och moppning av hall och kök. Skall väl inte skriva återkommer i kväll. Ingen vet hur länge det blir till nästa gång. Beror lite på tillgång av datorn. I morgon kommer i alla fall barnbarnet från Öland. En riktig ölandstok med andra ord. Som hon kan prata det barnet. När hon var yngre sa hon alltid "du är galen farmor" i dag är hon mest imponerad av att jag vet allting. Nu, kaffe.
.

Fredag morgon

Natten har inte varit särskilt rolig. Höfter och rygg har värkt som bara den. Tagit värktabletter ett par gånger i natt. Sömntabletterna hjälper inte på den infernaliska värken. Tog en vid halvelva tiden och ändå vaknade jag klockan ett. Brukar i alla fall sova till fem- sextiden. Men icke. Nu lär jag väl vara seg hela dagen, men det är smällar man får ta.
Ja idag blir det väl lite städning och kloklippning. Vita måste kammas igenom ordentligt och bli av med sina tovor. Fattar inte varför hon blir så tovig. Till och med på öronen. Dottern köpte ett bra spray som ska vara till tovorna. Faktiskt ganska bra. Annars är det som vanligt med hundar och katter. Har glömt Issas p-piller, så det har ju varit en konsert vill jag lova. Nu har hon i alla fall lugnat ner sig. Vita ramlade ner från soffan och skadade benet. Ingen större grej. Hon haltade ett tag, men det gick över ganska fort. En sträckning eller nå´t.
Känner att jag fortfarande är lite sovtrött. Men är ju knappast nå´n idé att lägga sig nu. Får bli lite kaffe och medicin istället. Återkommer.

Snö i BergaJa, inte riktigt så här mycket. Men vitt på marken i alla fall. Förutom snöfall är det inte så mycket som händer här. Dagarna lunkar på som vanligt med värk och medicinering. Hoppas på att magnetröntgen på lördag kan visa vad det är för fel på höfterna.
Fortsätter väl skrivandet efter ett långt uppehåll sedan i morse. Har varit lite rörigt under dagen. Yngsta sonen med flickvän och fortfarande ofödd son/dotter. Beräknad födsel 13 april. Så det är ju ett tag kvar. Pratat med L på eftermiddagen. Hade kommit snö hos dom också. Trodde det skulle försvinna under dagen, men nu såg jag att det börjat igen.
Från snö till lite roligare ting. Yngsta dottern har köpt en ny TV till sin gamla mamma. En platt sådan, som kan stoppas in i ett skåp eller hänga upp på väggen. Hon är ju för snäll.
Nu ska jag i alla fall uppsöka sängen. Ska försöka bli lite mer aktiv med mitt bloggande, med början i morgon.

6 oktober

Vet inte hur många gånger jag vaknat  natt. Mest benet som värkt. Har i alla fall fått tid för röntgen och även en tid på ögon. Inte på samma dag dock. Det hade ju varit perfekt annars. Röntgen blir den 23. En lördag. Och ögon blir den 27. Veckan efter.
Har inte blivit bättre, trots ökning av medicindosen. Drar mig för att gå ut faktiskt. Gör så jäkla ont att ta sig tillbaks. Så nu blir det bara, det absolut viktigaste. Inte roligt när man får lägga ner allt man klarat förut. Alla pratar om svampplockning. Vill också!!  Lite björnbär och slånbär skulle också sitta fint. Men, men, så är det. Svampen får jag plocka på Ica och Konsum. I deras grönsaksdisk. Björnbär och slånbär, får jag klara mig utan.
Dottern har åkt till jobbet. Småhundarna är morgonkissade och jag har tagit morgondosen av medicin. Och kaffe naturligtvis. Blir väl inte så särskilt mycket gjort i dag. Städdag i går, så det klarar sig till fredag. Blir bara lite av det dagliga plocket + middagsstök. Nu blir det dock en kopp kaffe till.

Lördag morgonoch klockan är halv sex. Gav upp kampen mot värken halv fyra, efter en lång natts kämpande. Kan inte vända mig och inte ligga skönt och värkfritt på något sätt. Fram till nu har sömntabletten gjort att jag kunnat sova, nästan en hel natt. Men det är tydligen slut på det också.
Barn och barnbarn  ska åka till Mönsterås marknad. Inte jag. Fast man kan tro det när man ser att jag plockat fram min mössa av rödräv och så är det bara min osynliga katt, Svea, som ligger och sover. Men likt en pälsmössa är hon allt. Nu blir det en kopp kaffe till. See you!

RSS 2.0