Onsdag

I går eftermiddag efter min middagslur hade jag fruktansvärt ont. Dottern åkte in till Högsby för service på bilen. Jag hade så jäkla ont så jag kunde inte ens ropa på henne. Hade fullt upp med att bara andas. Tog mig ca 20 minuter att ta mig från sovrummet till köket. Efter medicinerig med både receptbelagda värktabletter, naturläkemedel för artros och smörjande med både Zon-salva och Icesalva började det mesta ge sig. Vaknade i morse till en lika jävlig värkdag. Nu har jag fått i mig så mycket mediciner och värktabletter, så jag kan röra mig någotsånär obehindrat. Har i alla fall fått på mig kläder och bäddat min säng trots lite slummer i skallen. Men hellre det är den infernaliska värken. Hoppas få tid till magnetröntgen så snart som möjligt.
Dottern har åkt in till frissan sen blir det jobb ikväll. Gav henne en lista för inhandling på Konsum om hon hinner. Nu är det dags för lite kaffe igen. Återkommer.

Spöken

Nu har vår "gäst" börjat flytta möbler. Bara att hoppas att "han" inte flyttar dom ut i trappen. Började med en lampa som tändes, fast ingen var i närheten. Flyttade lampan till vardagsrummet, men det hjälpte inte. Sen fick dottern ett samtal på sin mobil, men ingen fanns i andra änden och inget nummer kom upp på displayen. Hördes bara som det var någon långt borta. Grejer har försvunnit och dykt upp på en annan plats. Förra veckan var min värmelykta, som står på rumsbordet, borta. Frågade både son och dotter, men dom hade inte rört den. Hittade den på en hylla under bordet. Kan inte vara katterna i alla fall. I dag när dottern dammsög, ropade hon på mig och frågade om jag flyttat min spegelbyrå. Tänkte på att flytta den härom kvällen när jag lagt mig, men den är för tung att flytta själv. I dag var den flyttad en decimeter ut från väggen. Radion går igång av sig själv. Ljudet på TV- n sänks och höjs. Dotterns radio i bilen byter kanal och vrider hon tillbaks den så ändras den igen. Så nu börjar det bli lite mycket. Heter det förresten lite mycket?
Nu ska jag i alla fall börja med maten. Blir köttfärsbiffar och potatis. Återkommer när fler möbler flyttas runt.

Det bästa man har lägger man på bordetI dag har en ny vecka kommit i gång. Sista veckan i september. Inget speciellt har väl hänt, denna regniga och blåsiga måndag. Dottern tog med sig sin bror in till Högsby, för att köpa hundmat och besöka AF. Bilen startade inte när dom skulle hem. Samma visa i går. När den fått vila en stund, så startade den i alla fall. Blev en sväng ner till verstaden. Lämna in den i morgon på service. Är nog ingen regnbil. Just nu rullar bilar och bussar till Ullared på 5-an. Har för ont för att sjunka ner i soffan, så jag blir sittande/stående här en stund.
Medicinen skall intas, perkulatorn laddas och hundarna ut på kvällsrunda. Sen är det kväll för mig. Återkommer väl i morgon.

Regnig söndagmorgon

Riktigt höstväder ute i dag. Blåst och regn. Sov till halvåtta,då sonen kom in och hämtade hundarna för första morgonkisset. Skönt att slippa klä på sig och trava ut.
I går blev det en liten loppisrunda. Hittade inget speciellt, bara två vita uppläggningsfat. Kan man inte få för många av. Speciellt inte till jul. Metforminet, för sockret, börjar funka så smått. Inte lika trött, som jag varit ganska lång tid. Väntar på svar om långtidssockret. Eva, doktor, pratade lite löst om insulinspruta, om inte proverna var bra. Fick det på lasarettet när jag fick min hjärtinfarkt för några år sedan. Kändes inte alls när man fick den, men hoppas jag slpper, i alla fall.
I dag händer väl inget speciellt. Inget loppisbesök eller IKEA-resa. Tog fram en nötstek, som jag tänkte ha till middag i dag. Nu blir det lite mer kaffe, innan jag kör  gång. Återkommer.

Fredag eftermiddag

och tre månader kvar till jul. Har fått lite gjort, på förmiddagen. Dammsugit, frostat ur frysen, bäddat. diskat och plockat. Nu håller jag på med middagen. Spagetti och köttfärssås. Såsen har stått och puttrat ungefär 45 minuter. Blir godare ju längre den kokar. Har satt igång grytan med vatten och lite olja, till pastakoket. Har alltid lite olja i för att förhindra att vattnet kokar över.
Efter middagen blir det en sväng till Karlsson och Matmästar´n. Sen tar jag nog helg, tror jag. Sonen tog med sig huliganerna till Kalmar. Stannar där hela helgen. Så hela helgen går i lugnets tecken. Nu är det dags att duka och plocka fram parmesanost och ketchup. Återkommer nog till kvällen.

DörrvaktHär sitter Rambo och väntar på sin matte. Bra att ha en stor, tuff hund som vaktar dörren.
Ja så var det torsdag. I dag blir det ännu en slappardag. Sonen åker till Kalmar med huliganerna och lånehund. Dottern åker till jobbet vid middagstiden. Ingen matlagning med andra ord. Överblivna ragger med fläsk, sen i tisdags, blir min middag i dag. Händer väl inte något särskilt annars. Fönsterputsning och byte av gardiner, skötte dottern om i går. Ska sy lite i eftermiddag tänkte jag. Får väl se om lusten infinner sig. Men nu blir det mer kaffe. Återkommer nog under dagen.

Tisdag kväll

Dagen har gått i seghetens tecken. Intog sängläge när dottern åkt iväg till jobbet. Somnade och sov lite mer än två timmar, men är fortfarande trött. Som tur är, är det snart sovadags igen. Yngste sonen kom upp och hämtade sin medicin, som dottern tog ut när hon hämtade min kasse med mediciner i dag. Jag får ingen liten påse på apoteket. Här snackar vi stora Ica-kassar. Dottern tycker det är lite pinsamt. Förstår inte varför.
Mättes och vägdes på vårdcentralen igår. Inte roligt alls. Vikten är densamma men jag har krymt varje gång jag kommer dit. Snart lika liten som teskedsgumman. Nu mäter jag bara 158 cm över havet. Så kort har jag inte varit i vuxen ålder. Är bara att hoppas att jag inte krymper mer. Kan bli problem att åka bergochdalbanan på Ölands djurpark. Har för mig att man måste vara en viss längd.
I morgon får jag nog lägga på en rem och få lite gjort. Kan inte gå och dega varenda dag. Nu är det snart dags för kvällsmedicin och dottern är väl på ingång från jobbet. Sonen är visserligen inte hemma förrän halv elva, men sen kan jag gå och lägga mig. Återkommer i morgon.

Nästan nyvakenSov till halv elva idag. Doktor Eva tyckte att jag kunde ta två av dom tabletter jag tar till kvällen, med morgonmedicinen. Så det gjorde jag, klockan sex. Inte så märkligt att jag tycker dom funkar jättebra när jag somnar av dom. Funkar gör dom. Det känner jag ju nu. Men jag vet inte om jag har lust att sova bort en halv dag. Kanske skall börja med att ta en, på morgonen.
Dottern och sonen har åkt in till Högsby. Hundmat och ny mopp, står på inköpslistan, samt apoteket. Tar ut så mycket som möjligt nu, när jag fortfarande har frikort. Går ut den 6 oktober. Visserligen behöver jag bara ta ut en gång, så är jag uppe över frikortsnivån. Ganska bra faktiskt.
Småskitarna sover fortfarande under täcket. Jag ska klä på mig tänkte jag, innan jag börjar med middagen. Raggmunk och fläsk blir det i dag. Återkommer nog under dagen.

LäkarbesökJaha, och så var det måndag. Har nyss kommit hem från mitt besök på vårdcentralen. Doktor Eva var på väldigt gott humör i dag. Fick remiss både till ögon och magnetröntgen av, i första hand höfterna. Den infernaliska värk jag haft, berodde, trodde hon, på en inflammation i höftbenet. Så nu får vi se vad som månde bliva av detta. Fick ta en massa prover som jag inte fått besked om naturligtvis. Genomgång av mina mediciner och påfyllning där det behövs. Ville fortfarande att jag skulle ge upp mina brustabletter eftersom dom var dyrare, för staten. Jovisst. Det är väl inte staten som har ont, vad jag kan förstå.
Blir väl lite pill och plock i vanlig ordning, i dag. Inga större grejer i alla fall. Bordet på bilden, är det jag fick av min yngste son. Leksvik från IKEA. Skall få TV-bänken som hör till, så småningom. Faktiskt riktigt snyggt, fast jag snöat inne på vitt. Men mattan och duken är ju vita. Småhundarna blev ju naturligtvis helvilda när vi kom hem. Fast det bara gått en timme.
Nu skall jag börja med att ta mig en sväng till affären. Är faktiskt roligare att gå iväg när det är någon, eller några, som blir överlyckliga när man kommer hem. Återkommer.

Söndag morgonOch alla har inte stigit upp än. Hade liiite besvär med att ta mig ur sängen i morse. I dag får jag betala för Kalmarresan. Men det blir väl bättre så småningom. I dag blir det väl inte så värst mycket gjort. Laga mat och diska, är nog allt jag kan åstadkomma i dag. Och plocka lite förstås. Detta evinnerliga plockande. Skall rensa grytskåpet på lite gammalt och trasigt. Bilder på lite nya grejer kommer i nästa inlägg.
I morgon skall jag till vårdcentralen för lite vanlig besiktning och genomgång av medicinerna. Behöver nya recept på de flesta av mina dagliga mediciner. Nu tror jag det blir lite mer kaffe innan dagen kör i gång. Återkommer.


IKEA-resa

Jaha, så var vi hemma från andra resan till Kalmar, på ovanligt kort tid. Mina resor till Kalmar brukar annars vara med 6-års intervaller. Fick i alla fall tag på det jag skulle köpa. Plus lite till. Röd matta att ha under matsalsbordet till jul. Inte för att jag har någon matsal. Men bord har jag. Förra resan köpte jag en röd rya att ha under soffbordet. Också till jul. Börjar få lite jullängtan faktiskt. Ett besök på Citygross blev det naturligtvis också. Helt slut när man kommer därifrån. Är som att gå i en flyghangar, fast större. Nu har jag i alla fall bunkrat. Fyllt både skafferi, min frys och sonens frys. Behöver nog inte handla nå´t mer än mjölk dom närmaste månaderna.
Maten stod i alla fall på bordet när vi kom hem. Sonen hade gjort nå´n slags wok med kyckling, grönsaker och nudlar. Yngsta dottern är "allergisk" mot grönsaker, så hon tog det säkra före det osäkra och köpte med sig pizza från Högsby. Småhundarna blev som vanligt helt tossiga när vi kom hem. Sen spelar det ju ingen roll om man gåpr ut med soporna eller tar en 2-veckors charterresa till Mallorca. Dom blir lika lyckliga varje gång man varit ute.
Nu blir det lite slappa framför TV-n och kanske lite kaffe. Återkommer.

Fredag????

Har varit helt fel med veckodagarna, när det gäller vilken dag det har varit. Började i lördags när jag var säker på att det var söndag. Och se´n har det bara rullat på. Senil? jag? Tror jag väl inte. Nu har jag i alla fall dubbelkollat så det verkligen är fredag. Har bäddat och dammsugit. Zacke och Lennart var här inne i går kväll och då blir det drivor med hundhår. Har förberett för middag. Blir makaronipudding i dag. Varför heter det makaroni och inte makaron? I morgon blir det en ny sväng in till IKEA och Citygross. Men se´n får det nog räcka för i år. Hmmm.
Äldste sonen ska ha dottern här i helgen, så han får fixa mat till vi kommer hem och passa småkrypen. Barnbarnet skulle ta med sig sin hamster. Mums för katterna. Nej, tror inte att det är någon risk. Hade ju råttuppfödning förut. Mat till näst äldste sonens ormar. Hade nog ett femtiotal när det var som mest. Ingen av katterna var ens i närheten av burarna. Som tur var la han ner ormverksamheten.
Efter middagen blir det en vända in till Högsby. Frysen behöver fyllas på. Liksom potatis och rotfruktförrådet. Blir nog mycket handlat på Citygross också. Nu är det dags för lite eftermiddagskaffe. Sen en snabbdusch. Återkommer.

Lika slö som RamboHar varit väldigt dålig på att uppdatera mitt händelserika liv. Har i alla fall hänt en del grejer se´n sist. Lilla Rambo har fyllt tre år och barnbarnet från skogen (numera Jönköping) fyllde tio i måndags. Kroppkakekok, heter det så?, blev det i söndags och i går var det storstädning. Behövligt. Min infernaliska värk i vänsterben och höft har dämpats något, men läkarbesök blir det i alla fall, på måndag morgon. Fastande. Får ta med mig kaffe och dricka i bilen på hemresan.
I morgon blir det ett IKEA besök igen. Handla lite mer grejor som jag missade förra gången. Har ju så fruktansvärt dåligt med pinaler. Det blir väl ett besök på Citygross också, gissar jag. Nu blir det i alla fall en tredje kopp kaffe innan dammsugningen. Återkommer inom det snaraste.

Gnissel i maskinerit

Onsdag morgon och klockan är tjugo över tre. Andra natten jag vaknar med denna jävelusiska värk i höft och ben. Bara den vänstra sidan, som gör oooont. Började för ett par veckor sedan och vill inte ge med sig. Ligga,sitta, stå och gå får göras i kortare perioder. Nattvilan funkar ett par, kanske fem, timmar. Beror på sömntabletten. Har i alla fall gett upp och beställt tid, på vårdcentralen. Tjugonde september fick jag tid. Skall passa på att göra en total översyn, när jag ändå har maskineriet inne. Om jag klarar värken så länge. Men det är väl bara att bita ihop.
I går blev det en liten inköpsrunda, till Höbsby. Var på Karlsson och köpte en ny elvisp. Den gamla, som jag köpte på Shalom för hundra år sedan, begagnad redan då, var i väldigt dåligt skick. Så en ny var behövlig. Sen blev det ju lite annat smått och gott, naturligtvis.
I dag blir det väl inte så mycket gjort. Funderade på lite bakning. Frysen är visserligen full, men jag kan ju alltid låna sonens. Gjorde en balja köttsoppa i går, så jag behöver inte mixtra med middagsmat. Sonen är ledig i två dagar, så han sköter om hundarna. Så egentligen är det läge för bakning. I morgon har jag lite funderingar om kroppkakekok. Ja, ja, får väl se vad som händer och om jag kan få värken någorlunda, under kontroll. Nu blir det kaffe. Återkommer.

2 september

I dag är det torsdag. Men det blir inte ärtsoppa och pannkakor till middag. Pannbiff med lök, hade jag tänkt. Riktigt sommarväder ute, men det känns i luften att det är höst. Alla har åkt till sina jobb. Bara jag och hundarna hemma. Bäddning, plock och matlagning, är det som står på programmet i dag. En sväng in till Högsby innan banken stänger, så jag får in mina överskottspengar från EON. Så skönt att slippa elräkningen för en gångs skull.
Hyresvärden med fru är nere för att fixa vattenläckan. Utan hjälp av rörpulare. Jomenvisst. Det går säkert bra. Dom sågar hål både uppifrån, sonens kök och nerifrån kiosken. Blir säkert kanon när/om dom blir färdiga. Har sagt till om min ytterdörr. Sen får vi ju se om det händer något.
Har varit rätt seg på morgonen. Var uppe en sväng vid sex-tiden, men kröp ner i sängen igen efter lite kaffe. Vad sjutton skall jag upp och göra vid den tiden. Sonen tar ut alla hundarna, så jag behöver inte klä på mig ens, före middagstid. Rätt skönt att sjava runt lite på morgonen. Ibland. Nu skall jag skicka i mig sista slurken kaffe, innan jag kör i gång.

Höst

Jaha, så idag är det 1 september. Känns verkligen också. Ingen sommarvärme precis. Var bara 6 plusgrader här på morgonen. Vilket, i och för sig, är skönt. Gillar ju inte när det är för varmt. Nu kan jag nog börj,a med att plocka bort alla fläktar, som gått i stort sett, dygnet runt, hela sommaren.
Har väl inte hänt något speciellt, sedan förra inlägget. Dagarna travar på, som vanligt. I lördags var i alla fall mitt yngsta barn och jag, till Kalmar. Är några år sedan jag var där. Det blev IKEA, Rusta och CityGross. Fick tag på det jag ville ha, på IKEA. Röd ryamatta till jul, som närmar sig ganska fort, trappstege, så jag slipper balansera på köksstolar, när jag skall hämta ner något ur köksskåpen. Lite annat blev det också. CityGross var för stort för mig och Rusta mindre än förväntat. Men handlade lite på bägge ställena. Blir nog en vända in nästa månad också. Trots att jag fick lida, både söndag, måndag och halva tisdag, för allt travande. Blev ju faktiskt några timmar.
Har haft värk i vänster ben och höft i några veckor. Ger det sig inte snart får jag väl ge upp och ringa till min doktor. Inget som jag gör i onödan. Blr bara sjukare när jag går dit. Ja, ja, får väl se hur jag gör.
Nu är vi i alla fall tillbaks till normala rutiner, och det är rätt skönt. Så nu skall jag ta en kopp kaffe till innan jag kör i gång. Återkommer.

RSS 2.0