En ny vecka

Så var helgen slut. Kollade i almenackan och såg att det var den 9 januari i dag. Helgen var lugn. Barnbarnet åkte hem i går eftermiddag efter en förhållandevis lugn helg. Inga problem att ha det barnet över en helg. Hon pratar visserligen hela tiden och frågar om allt och ingenting, men har man bara svar på allt är det lugnt. Är kanske skillnad när det är hela tiden, En helg är ingenting. Dessutom får man reda på väldigt mycket. Som att hennes storasyster har en pojkvän och att mammas bil gått sönder på vägen från Kalmar. Att storasyster kan sticka, för hon har gått i skolan. Mamma är beroende av knäckebröd, storebror av grädde och hon själv av nyponsoppa. Nyttig information. Vilken tur att vi köpte nyponsoppa. Fick också reda på att hennes mamma är bäst i världen på att laga mat, men hon kan inte göra äggsås (kokt fisk m. äggsås är favvo). Alltså är farmor bättre än mamma på matlagning kom vi fram till. Makrill i tomatsås är också en favvo. Så för säkerhets skull hade hon med sig en egen burk. I fall jag inte skulle ha någon hemma. Förutseende barn.
För mig har det inte varit särskilt jobbigt heller eftersom faster är en favorit. Hängde efter henne hela tiden och frågade en massa. Eftersom jag lovat henne garn och stickor och att lära henne sticka, satte vi igång med det efter frukost i går. Inte lätt att hålla ordning på maskor, fingrar, stickor och garn men hon kämpade på ett bra tag. Till slut blev det för jobbigt så hon konstaterade att det var dags för en paus. En lååång paus. Hon fick med sig garn och stickor hem. Storasyster kunde hjälpa henne. Hon har ju gått i skolan, så hon kan sticka. Mamma kan nog inte. Hon var inte säker på om det fanns nån skola när mamma var liten. (Hur gammal är hon egentligen)
I gåreftermiddag fick vi besök av kompis med man. Kom med ägg och tog en fika. Mannen blev genast en favvo. Han gillar att busa med barn och N var eld och lågor. Himla roligt hade dom och äggen var så gulliga.
Händelserik helg som tyvärr har ett slut. Mamma kom och hämtade och här blev det tyst. Till och med hundarna kom av sig.
Vi kollade på Beck på kvällen och åt  varma mackor. Gick och la mig efter det, släckte.....och somnade. Egendomligt. Funkar lika bra med barn som med sovisar. Kanske skulle ha det ett tag eftersom läkaren inte ger mig några sömntabletter på ett tag. Får åtminstone vänta till mars. Sov utan uppehåll till klockan fem. Helt otroligt. Men skönt.
Nu är i alla fall kaffet klart och det är dags för medicin. Återkommer.

Kommentarer
Postat av: Stordotter

Tror du har missat en hel månad. Det är den 9:e februari idag

2009-02-09 @ 11:00:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0