Fredag morgon

Har sovit rätt bra i natt. Vaknade klockan sex och släppte ut hundarna som redan låg i startgroparna. Medicin och det vanliga köret. Blir lite tjatigt. Tänk om jag slapp värk och allt annat skit. Kunde sova till halv nio (har jag i och för sig aldrig kunnat), vakna och känna doften av kaffe. Kanske börja dagen med en napoleonbakelse, i stället för en näve piller. Är så trött på alla dessa tabletter. Sitta varje söndagkväll med burkar och dosett och portionera ut för hela veckan. Hinner knappt göra det förrän det är söndag igen och jag får göra om alltihop.
Dottern kom på häromdagen att vi har slutat använda hjärnorna. Springer till Konsum och köper Panodil när jag fick ut sju burkar på recept. Hjärnsläpp.
I dag blir det väl inget speciellt. Dotern tvättade i går så i dag blir det väl lite helgstädning samt hund- och katt kamning. Både Mimmi och Vita fäller nå´t fruktansvärt. Svea ska vi bara inte tala om. Vet inte hur hon ser ut. Karlssons golvmoppar är välfriserade i jämförelse med henne. Inga tovor, men päls åt alla håll och en svans som en skitig dammvippa.
Hon river i kattlådan så man kan tro att hon gräver ett hål ner till grannen. Värst på nätterna. Efter tio minuters krafsande blir det tyst och man tror att, nu är hon klar. Då börjar hon om igen. Och nu snackar vi inte ett försiktigt kattkrafs för att gömma avfallet. Nä, hon GRÄVER verkligen. Dessutom river hon på väggar och tak med vassa klor. Precis som om luckan åkt igen och hon var tvungen att riva sig ut. Och jag lovar, det hörs mycket mer på natten när man försöker somna. Varför måste katter skita på nätterna??
Verkar i alla fall som om solen hälsar på i dag. Synd, för då syns det verkligen hur skitiga fönstren är. Mysigt med vårsol, men allt damm och skit syns ju så mycket mer. Kanske läge för fönsterputsning???
I går gjorde jag en strömmingslåda i stället för de vanliga stekta strömmingarna med potatismos. Ingen hit. Hundarna tyckte om det i alla fall. Säger inget i och för sig eftersom de går i kattlådan och förser sig. Men det receptet åkte faktiskt i soporna. Håller mg till mina vanliga strömmingsflundror med potmos. I dag blir det i alla fall potatismos med ugnstekt frukostkorv. Bäst att äta mycket mos innan färskpotatisen kommer, för sen dröjer det ju ett tag tll nästa gång. Gjorde ett försök en gång, med att göra mos på sen färskpotatis. Gick inget bra, kan jag tala om. Slemmigt och snorigt. Hur äckligt som helst.
Nu är det  alla fall en kopp kaffe tll som gäller, nnan jag bäddar och klär mig. Hundarna sover än men ska strax ut på kisserunda. Kisserunda för dom betyder både, jaga väg grannens kissar samt slå en drill eller tre. Återkommer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0